Page 42

Een jaarrond vakantiegevoel in..

De Tuinen van Appeltern! Geen dag is hetzelfde in het tuininspiratiepark Appeltern. Steeds groeien en bloeien er weer andere bloemen en planten, maar ook het aanbod van tuinen en activiteiten veranderen met de dag. Wat altijd blijft, is de rust en de ruimte. Het heerlijke buitengevoel is inspirerend voor geest en groene vingers. Zalig nietsdoen en genieten van het uitzicht op één van de terrassen of lekker rondstruinen en altijd weer nieuwe dingen ontdekken. Een bezoek aan De Tuinen van Appeltern voelt als vakantie, elke dag, het hele jaar door!

Uniek in Europa

Steeds meer natuur en tuinliefhebbers ontdekken ‘Appeltern’. Touroperators uit geheel Europa brengen gasten naar het plantenparadijs met meer dan 200 voorbeeldtuinen. De grootste groei komt van bezoekers uit Duitsland. Deze zomer wordt op de Duitse TV zenders een speciale Appeltern film getoond die eind april wordt opgenomen.

Educatief voor alle leeftijden

De voorlichtende status van De Tuinen van Appeltern groeit nog dagelijks. Diverse projecten in het park worden ondersteund door overkoepelende organisaties. De Levende Tuin is helemaal gericht op duurzaamheid en De Wilde Weelde Wereld gaat voor natuurlijk tuinieren zonder al te veel werk. In het park worden cursussen en workshops gegeven om te leren snoeien, ontwerpen of een heldere vijver te verkrijgen. Voor de kinderen is er een permanente speurtocht en hoveniersbedrijven uit het hele land bemannen op zaterdag en zondag de Tuinadviesbalie.

De regio ontdekt Appeltern

Meer dan 28 jaar geleden begon Ben van Ooijen aan zijn tuinenpark aan de Walstraat in Appeltern, maar pas sinds een paar jaar is er sprake van een toename van abonnementhouders in de regio. De veelzijdigheid slaat aan, zelfs als je niet van tuinieren houdt. Een jaarabonnement is met € 25,overigens ook heel betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat dan ook de meeste events gratis bezocht kunnen worden en de looptijd van een seizoen pas in gaat bij het eerste bezoek. Het parkeren voor abonnees is bovendien na het eerste bezoek gratis.

2 miljoen bezoekers op de website

Naast het tuinbelevingspark werken dagelijks meerdere mensen aan de voorlichtingswebsite Appeltern.nl Meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar raadplegen de website voor allerlei vragen en producten. Van ‘hoe snoei ik een roos?’ tot ‘hoe leg ik de bestrating?’ Het wordt allemaal uitgelegd in woord en beeld. Sinds het voorjaar is ook alles online te koop. Van snoeischaar tot tuinhuis, van Lelietje-van-dalen tot complete bloemenkas.

Fleurig wederom te gast in juni

Vorig jaar was ‘Fleurig Huis en Tuin’ voor het eerst in Appeltern. De succesvolle samenwerking wordt dit jaar voortgezet waarbij het aanbod aan stands en activiteiten nog groter wordt dan in de eerste editie. Tientallen aanbieders hebben zich inmiddels gemeld. De combinatie van het lifestyle event met het grote aanbod van tuinen, spreekt ook landelijk tot de verbeelding.

Van een tuin word je gelukkig en vrolijk

Iedereen die het daar niet mee eens is heeft gewoon de verkeerde tuin vinden ze in Appeltern. Alle ellende in de tuin veroorzaken mensen gewoon zelf. De verkeerde planten, de verkeerde inrichting en bijna altijd te veel werk. De Tuinen van Appeltern heeft de ‘Vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk’ bedacht om iedereen te helpen. Dat de regels werken moge blijken uit het feit dat het concept inmiddels wordt uitgerold in België en Duitsland. Op tuingeluk.nl kunt u lezen wat u moet doen om het goede gevoel af te dwingen.

EVENEMENTENKALENDER 2016 1 MAART - OPENING VAN HET PARK 12 & 13 MAART - GRATIS SCHETSADVIES 28 MAART - PAASEIEREN ZOEKEN 8 MEI - MOEDERDAG HIGH-TEA 4 JUNI - OPENING TUINENFESTIVAL 2016 12 t/m 19 JUNI - FLEURIG TE GAST OP APPELTERN 12 t/m 19 JUNI - TUINADVIESDAGEN 30 t/m 3 JULI - LATHYRUS BLOEMENSHOW 2016 16 JULI - BLOEMBORDER INSTRUCTIEDAG 29 JULI - ZWEMVIJVER TESTDAG 27 & 28 AUGUSTUS - GREENLOVE FESTIVAL 2016 17 & 18 SEPTEMBER - ‘FRIS EN FRUITIG’ 30 SEPTEMBER - MYSTERY GARDENS IN LIGHTS 2016 1 OKTOBER - MYSTERY GARDENS IN LIGHTS 2016 15 & 16 OKTOBER - GRATIS SCHETSADVIES 28 & 29 OKTOBER - HALLOWEEN GRIEZELTOCHTEN 2016 KIJK VOOR MEER EVENEMENTEN EN WORKSHOPS OP DE WEBSITE WWW.APPELTERN.NL OF VOLG APPELTERN VIA SOCIAL MEDIA!

Vermakelijk met stof tot nadenken

De Tuinen van Appeltern staan naast de vele tuinen natuurlijk ook bekend om hun eigenzinnig vermaak en vrolijke boodschappen. Dit jaar komt het Rariteitenfestival terug, maar ook de nieuwe wijsheden en denksels van Ben van Ooijen worden aangereikt. De avondopenstellingen worden heel bijzonder, net als de Mystery Gardens in Lights. Zo heeft een wandeling door Appeltern soms minder met tuinen te maken, maar is het veel meer een aansprekende omgeving waar muziek en theater op een unieke manier binnenkomen.

Gelderlanderclub komt op de koffie

Begin mei zijn er in Appeltern speciale bijeenkomsten voor lezers van de Gelderlander. Als inspirator, directeur en dichter van Appeltern doet Ben van Ooijen zijn verhaal over meer dan 25 jaar Appeltern. In de ‘voorstellingen’ vol grappen en grollen vertelt Ben over zijn ervaringen, ontmoetingen en zijn Tuinwijsheden. Hij houdt iedereen een spiegeltje voor over de eigen tuin en geeft een kijkje achter de schermen.

SPECIALE LENTEKORTING VOOR ALLE LEZERS VAN Tiel XL-Rivierenland4all!

Gratis schetsadvies

Onze Dutch Quality Gardens hoveniers geven in het weekend van 15 t/m 16 oktober gratis tuin- en schetsadviezen aan tuiniers die een tuin willen veranderen of aanleggen. Vooraf aanmelden op www.appeltern.nl en graag foto’s en tekeningen meebrengen. Hetzelfde evenement heeft ook al plaats gevonden op 12 & 13 maart 2016.

Korting geldig op reguliere entreeprijs van €12,50. Max. 4 personen per bon. Geldig t/m 1 juni 2016. Niet geldig i.c.m. andere (groeps)kortingen of tijdens onze kalenderevenementen mits anders vermeld op www.appeltern.nl.

De Tuinen van Appeltern | Walstraat 2a | 6629 AD | Appeltern | 0487-541732 | info@appeltern.nl | www.appeltern.nl

Profile for Business Media....4All

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Profile for bm4a