Page 35

Vereniging in Beeld

Gek van

klassiekers!

Mannen en auto’s, een onverklaarbaar sterke combinatie. Zo ook bij de leden van de Tielse Automobiel Club, waar eigenaren van klassiekers hun kleinood poetsen, eraan sleutelen en natuurlijk rijden. Een bijna 30 jaar oude vereniging, waar de liefde voor de klassieke auto wordt gecombineerd met gezelligheid en vriendschap. Tiel XL – Rivierenland4all sprak met voorzitter Winfred de Gooijer.

De club

auto’s”, vertelt Winfred, “maar écht bijzonder zijn mijn Edsel Pacer Conver-

De Tielse Automobiel Club (TAC) werd opgericht in 1987 en telt momenteel

tible uit 1958 en een Lasalle. Ook zijn er een aantal bijzondere Chevrolets,

zo’n 80 leden. Winfred: “Het was een initiatief van Klaas Pothuizen, Wim

waaronder een hele zeldzame uit 1953 en een schitterende Stingray. Het

Reuvers en Jan van Stuijvenberg om samen in hun klassiekers een tochtje

zijn trouwens echt niet alleen Amerikanen; er zijn genoeg leden met Fran-

te maken. Ze nodigden andere bezitters van klassiekers uit om mee te rij-

se, Engelse en Japanse klassiekers.”

den en zo ontstond er een groep van klassieker-liefhebbers. Structuur was er echter nog niet. Wim Reuvers heeft er toen an getrokken om een bestuur te vormen en ikzelf ging ondersteunen. Zo werd ik langzaam aan in het bestuur getrokken. Doel was om het ledenaantal te verdubbelen en meer activiteiten te ontplooien en dat is goed gelukt. We hebben nu een gezellige hechte groep met veel animo; er doen per rit meestal zo’n 50 á 60 auto’s mee. We hebben zelfs leden uit de Randstad en uit Zeeland. In de club ontstaan trouwens veel vriendschappen en er is zelfs een huwelijk uit vootgekomen.”

Routes en ritten De routes voor de ritten maken de leden altijd zelf. “Vier man uit onze vereniging houden zich daarmee bezig. We vertrekken altijd vanuit het Dorpshuis in Wadenoijen en komen daar ook weer aan. De ritten variëren tussen de 80 en 100 kilometer en we combineren ze meestal met een museumbezoek, een terrasje en/of een restaurantje. Meestal zijn er twee tussenstops. We zijn dan ook écht een rijdersclub, al hebben we zo nu en dan ook een sleutelmiddag.Daarnaast worden we ook regelmatig gevraagd om aanwezig te zijn bij evenementen en we doen dat altijd graag!”

Activiteiten Vaste activiteiten van de club zijn de nieuwjaarsborrel met ledenvergadering, de Eierrit met Pasen, de Kersenrit in juni en de Snertrit in oktober. Verder zijn er regelmatig ritten tussendoor en elk jaar gaan de TAC-leden samen een weekend weg. Winfred: “We hebben een geweldige plek in de Eiffel gevonden waar we ook iets willen gaan organiseren en maken zowel de heen- en terugweg altijd leuk en uitdagend. We zorgen er altijd voor dat we gereedschap bij ons hebben en er is ook altijd een sleepwagen achter de hand; klassiekers behoeven immers veel aandacht en onderhoud. ’s Winters rijden we trouwens niet, want slecht weer en pekel zijn een aanslag op onze unieke voertuigen.”

De merken

Laagdrempelig en gezellig De TAC is een gezonde vereniging, waar de leden slechts een contributie betalen van € 10,00 per jaar. De kosten tijdens de ritten betaalt men zelf. Heb je zelf een klassieker, dan ben je van harte welkom. Winfred besluit: We willen niet te massaal worden; een ledenaantal van honderd is wel het maximum, want we willen onze vereniging zo persoonlijk en gezellig mogelijk houden.” Tekst: RvL

Winfred de Gooijer.

Foto’s: RvL en TAC

Bij de TAC kom je alle soorten klassiekers tegen, van bekende merken als Porsche en Ferrari tot de kleine exclusieve merken. “Zelf heb ik verschillende

Lokaal is Hip!

35

Profile for Business Media....4All

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Profile for bm4a