Page 25

Oud

Familie in beeld

Christiaan Kloos en Chantal Cornelisse Christiaan Kloos (36) en Chantal Cornelisse (25) zijn sinds december 2015 nieuwe inwoners van Ochten. Een plaats die voor Chantal meer bekend is dan voor Christiaan. Zij komt namelijk oorspronkelijk uit Amerongen en hij uit Hellevoetsluis.

Henk Schelling

Familie Schelling Henk Schelling (54) en Ans Schelling - van Setten (51) wonen al lange tijd met hun vier kinderen (Joost, Geert, Hielke en Janneke) in Wadenoijen. De karakteristieke herenboerderij heeft een mooi uitzicht over De Linge en ligt direct naast tuinen groencentrum De Boerderie. Henk vertelt dat hij vroeger hier niet ver vandaan woonde.

Christiaan Kloos en Chantal Cornelisse

Boerenfamilie “Mijn vader, ook Henk genoemd, had een klein gemengd bedrijf met onder andere koeien, aardappelen en suikerbieten. Toen ik 18 jaar was overleed hij. Ik heb twee koeien overgenomen, waarna ik de boerderij uitbouwde met koeien, varkens, stieren en konijnen.” Henks boerderij bevond zich in oud Passewaaij aan de Kruisstraat. In 1993 moest hij verhuizen, omdat de nieuwbouwwijk daar werd aangelegd. “Daarna heb ik nog even een boerderij in Rumpt gehad en ben toen de plantenhandel begonnen.”

Kwekerij Zijn vrouw, Ans Schelling van Setten, komt uit een kwekersfamilie. “Als je richting Opheusden rijdt, snap je wel wat ik bedoel. De familie Van Setten heeft daar diverse boomkwekerijen. Ik heb dan ook ruim twintig jaar geleden het boerenleven achtergelaten en ben Kwekerij en Afhaalcentrum De Boerderie in Wadenoijen begonnen.” Waar het begon met het kweken van bomen, werd de handel steeds verder uitgebreid naar buitenpotterie, gereedschappen en meststoffen. Daarna werden ze Groenrijk, hebben ze Intratuin én ook nog Life & Garden geheten. “Vanwege de veranderde maatschappij van zelf planten en groenten kweken, sluit de filosofie van ‘De Boerderie’ hier beter op aan. Mijn vrouw en oudste zoon van 25 jaar werken nu ook mee.”

De Boerderie Henk rijdt vol trots rond in de grote kas met een ruim groen assortiment. Negen jaar geleden heeft hij een incomplete dwarslaesie gekregen, waardoor hij sindsdien in een rolstoel zit. Maar dat Henk absoluut niet stil kan zitten, blijkt uit zijn nieuwe ideeën. “Het is de bedoeling dat wij binnen nu en twee jaar verhuizen naar de Zoelensestraat in Tiel om daar een compleet nieuwe en authentieke belevenis te creëren. Op de plek waar wij nu zitten, komen tegen die tijd zeven woningen en een park van circa 2 hectare.”

Hellevoetsluis “Wij hebben elkaar vier jaar geleden leren kennen via US Cars. Dit is een vereniging in Zwijndrecht, die elk jaar op Koningsdag mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking rond rijdt in Amerikaanse pick-ups. Wij zitten allebei bij de organisatie en Chris rijdt ook mee. Wij vinden dit mooi om te doen en halen hier veel voldoening uit”, vertelt Chantal. “Uiteindelijk heb ik 2,5 jaar geleden besloten om naar Hellevoetsluis te verhuizen, aangezien Chris er een koopwoning had.”

Naar de Betuwe Toch had Chantal het niet zo naar haar zin in Hellevoetsluis. “Chris is vrachtwagenchauffeur en is vaak weg. Ook in de avonden of in het weekend. Dit brak mij op. Mijn familie en vrienden wonen allemaal in de omgeving van Amerongen. Ik wilde graag terug.” Ze besloten om de hoekwoning van Christiaan te koop te zetten. Het huis werd snel verkocht, waardoor ze binnen 2,5 maand op zoek moesten naar een andere woning. Uiteindelijk vonden ze hun droomhuis via Sanders Makelaardij aan de Maaskant 20 in Ochten.

Maaskant in Ochten Het nieuwe huis van Christiaan en Chantal is een twee-onder-een-kapwoning, gelegen in een rustige en kindvriendelijke wijk. Christiaan: “Wij wilden een grotere en instapklare woning. Wij zijn namelijk geen klussers. Deze woning was netjes onderhouden, er zit een vrij nieuwe keuken in en er ligt een prachtige eikenhouten vloer. Het huis is bovendien centraal gelegen, waardoor ik gemakkelijk naar mijn werk kan reizen. Chantal woont nu dicht bij haar vrienden en familie en ze heeft haar oude baan als verzorgende in de thuiszorg weer terug. Deze baan gaf ze, voordat ze verhuisde naar Hellevoetsluis, op. Ook ik heb het hier naar mijn zin. De Betuwse omgeving geeft mij een gevoel van rust, die ik in Hellevoetsluis niet goed kon vinden”. Tekst: CS, foto’s: CS en Henny de Heus

Lokaal is Hip!

25

Profile for Business Media....4All

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Profile for bm4a