Page 1

STATSKUPP PÅ GÅNG

VÅLDET FRÅN HÖGERGRUPPERNA FEBRUARI 2014

(ber om ursäkt för dålig översättning/ bm ) (original på spanska) (engelsk rapportering om händelserna i Venezuela)


VÅLDET FRÅN HÖGERGRUPPERNA I flera veckor har den extrema högern i Venezuela genomfört en rad aktioner för att destabilisera landet. Detta med stöd av USA:s underrättelsetjänst. Venezuelas president, Nicolás Maduro, har efter de våldsamma aktionerna som ägt rum i Caracas och andra städer meddelat att han kommer att inleda en kampanj för att avslöja för världen hur kupplanerna organiserats av den venezuelanska högern tillsammans med regeringen i USA. "Om någon tvivlar på att det i Venezuela finns en plan för att skapa en politisk kris och därigenom motivera en kupp. Vi måste vara klara med vad som händer i detta historiska ögonblick”, sade han. "Venezuela har gett lektioner tidigare, låt oss förbereda oss på att ge ytterligare en lektion i värdighet och på att se till så detta imperium inte leder oss in på vägar av konfrontation mellan venezolaner", betonade han, och krävde respekt för de rättigheter, oberoende och suveränitet som erövrats av folken i Latinamerika och Karibien. Venezuela står inför ett kuppförsök, vars manus är skrivet i USA, varifrån de våldsamma högergrupperna finansieras där finansieras för att skapa kaos på Venezuelas gator. Kupplanerna går ut på att arbeta för en våldsagenda för att skapa förutsättningarna för en utländsk intervention i landets inre angelägenheter. Kommunikationsministern Delcy Rodriguez, höll en presskonferens i Miraflores för att förkasta ”det fascistiska våldet" efter attackerna på den statliga Tv-kanalen VTV och dess arbetare. på den för att kanalisera Venezuelas statliga television och dess arbetare. Hon rapporterade att vissa internationella medier har använt fotografier av demonstrationer i Chile och Egypten och presenterat dem som bilder från de aktuella händelserna i Venezuela.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

STATSÅKLAGARKONTORET Tre döda, nio polisfordon uppeldade eller skadade samt skador på statsåklagarkontoret i Parque Carabobo blev resultatet av onsdagens våld efter oppositionens demonstration i Caracas. Våldet från en grupp demonstranter orsakade stora skador när banker och parkutrustning attackerades. 12e februari 2014.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

STATSÅKLAGARKONTORET Onsdagen den 12:e februari ägde våldsamma handlingar rum i närheten av statsåklagarkontoret. Dessa bilder visar skadan på flera polisfordon.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

HÖGSTA DOMSTOLEN Angrepp av våldsamma grupper 12:e och 13:e februari.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

CARACAS TUNNELBANA OCH KOLLEKTIVTRAFIK Folkmaktens minister för vägtransporter, Hiaman El Troudi, rapporterade att bland skadorna på tunnelbanesystemet fanns skador på luftkonditioneringskanalerna och ventilationstrukturerna vid Altamiras tunnelbanestation, stöld av brandvarnarsystemet, attacker mot stationens fasad med Molotov cocktails och förstörda tunnelbanespärrar vid stationen i Chacao. Ministeriets byggnad har även blivit beskjuten och 40 stadsbussar har fått tas ur bruk. 14:e februari 2014.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

VENEZOLANA DE TELEVISION Den statliga TV-kanalen har befunnit sig under en fyra dagar lång belägring. Nationalgardet har fått sättas in för att vakta byggnaden.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

UNIVERSIDAD NACIONAL DEL TÁCHIRA Dockorna som hängts från bron bär namnen på ledare för Venezuelas bolivarianska regering. 14:e februari 2014.


FÖRSTÖRELSEN SOM ORSAKAS AV DE VÅLDSAMMA GRUPPERNA

SIMONCITO I SANTA EDUVIGIS (förskola) "Ut med Kuba, ni är häxor och djävlar", "Ni är paddor", "Ner med Fidel", "Endast Kristus älskar", "Kubaner=Ilska=Död" är några av slagorden som okända personer denna helg klottrade på fasaden till den här förskolan som är en del av satsning på gratis förskoleundervisning för barn i området, som ligger i ett övre medelklassområde i Caracas. 16:e februari 2014.


INBLANDNINGAR AV USAs AMBASSAD I VENEZUELA Washington har stött cirka 30 venezuelanska organisationer, hjälpt dem upprätta förbindelser med varandra samt gett dem ett ekonomiskt stöd på minst 15 miljoner dollar i år. 57 miljoner levererades till dem under räkenskapsåret 2010, och 2012 bad dem om ytterligare 30 miljoner dollar. Den amerikanska ambassaden i Caracas (Venezuelas huvudstad) har arbetat med att organisera, främja och finansiera våldsamma grupper för att skapa kaos i den sydamerikanska nationen. - Enligt epost skickad 2009 av den amerikanska ambassaden i Caracas till USAs utrikesdepartement med ärendet “strategiska punkter i landet för det programmatiska stödet från USA till ungdomssektorn i den venezuelanska oppositionen”, så har Washington stött över 30 organisationer i Venezuela. - Epost skickad 2010 från ambassaden till USA, som visar att flera studenter visat intresse för att få stöd från den amerikanska regeringen. - Utfärdandet av visum. Utrikesminister Elias Jaua har hävdat att ”det har startats program av USAs ambassad under det senaste kvartalet för att utfärda visum” till venezuelanska universitetsstudenter, men det är en täckmantel för att ”kontakta ledarna för de grupper som förespråkar våld”.


INBLANDNINGAR AV USAs AMBASSAD I VENEZUELA - En tjänsteman från USAID (USAs Byrå för Internationell Utveckling) reste den 9e januari till Universidad de Los Andes (Mérida) på inbjudan av ledarna Carlos Ponce och Carlos Tinoco. Tinoco ställde sitt semesterhus till förfogande för möten med ett dussintals studenter. Där var studenter från Universidad de los Andes, Universidad del Zulia, Universidad Católica de Táchira och andra. Vid detta mötte beviljades mer pengar för att “hjälpa till att stärka organisationerna”, förklarade utrikesministern Elias Jaua. - Ett meddelandet skickat 2011 med ärendet "Begäran om ytterligare medel för att hjälpa till att stärka ungdomsorganisationerna i det civila samhället," och där man förklarar behovet, motiverat av det venezuelanska valet 2012, av att ”ytterligare öka finansieringen med minst 30 miljoner för att stärka insatserna inför valen", förutom de 57 miljoner som redan var redo för dessa program under räkenskapsåret 2010.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING har genom historien använts för att störta progressiva regeringar. Det har varit en allt ökande del av den imperialistiska strategin. Man måste till fullo förstå denna informationsmanipulation, och vem som ligger bakom den. Det är en mycket noggrant utarbetat strategi som försöker skapa en matriser sinne permanent. Med dessa matriser är att skapa en attityd av avvisande, fördomar och brist på verklighetsuppfattning, vilket kan skapa ett psykotiskt problem. Psykotisk dissociation är en kategori kollektiva fenomen, som leder till att inte kunna skilja en äkta och en fiktiv verklighet. I det här fallet strävar man efter att skapa förutsättningarna för en utländsk militär intervention i Venezuela. Vad menas med psykologisk krigsföring? Psykologisk krigsföring? – sakerhetspolitik.se Krig och media? sakerhetspolitik.se Sveriges hemliga propagandasoldater – fokus.se


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Argentina.

BRASIL SIRIA


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Brasilien.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Bulgarien.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Chile.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Egypten.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Grekland.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Honduras.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Singapor.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Syrien.


PSYKOLOGISK KRIGSFÖRING MOT DET VENEZUELANSKA FOLKET OM MANIPULATIONEN AV FOTOGRAFIER Fotot påstås vara från Venezuela men är från Spanien.

Statskupp på gång i Venezuela (2014)  

Om de venezuelanska högergruppernas våld

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you