Page 1

Kunnen zien zonder bril of contactlenzen

Ooglaserbehandeling door: Medical Coordinator DR. NUSRET BAS in Rotterdam en Istanbul informatie brochure

www.ooglaseren-istanbul.be


Introductie Wie is BLU Meditravel? Istanbul heeft veel te bieden aan haar patiënt-bezoekers van over de wereld, waaronder ook het BLU Health & Medical, LTD. Dit innovatief medische toerisme-bedrijf is gestationeerd in Istanbul en Londen, en heeft kantoren in Finland, Zweden en Noorwegen. Het programma biedt een brede waaier aan medische behandelingen (bv. corrigerende oogchirurgie, inclusief oculoplastische & cosmetische chirurgie) onder begeleiding van internationaal erkende geneesheren. Dit wordt geïntegreerd in een toeristische kader zodat u optimaal kunt genieten van het magische Istanbul terwijl u uw medische behandeling ondergaat.

de beste ziekenhuizen van Istanbul zijn wij in staat om de hoogste medische normen te verzekeren.

Tijdens hun verblijf in Istanbul kunnen onze patiënten het volgende verwachten: • • • •

Hoogkwalitatieve medische procedures uitgevoerd door topspecialisten in hun vakdomein Strikt opgevolgde & gecontroleerde chirurgische ingrepen Uitstekende nazorg Toeristische uitstappen onder begeleiding van professionele gidsen.

Door de uitgesproken ervaring van de beste geneesheren te combineren met

2

Turkey Hospital (Türkiye Hastanesi)

VISUS Oogkliniek in Rotterdam


Dr. Nusret BAS specialist op van refractie ve chirurgie Dokter nusret bas is de medische coördinator van ons programma. Dr. Bas wordt beschouwd als een zeer hoogstaand oogchirurg in Turkije, wiens specialisatie-domein strekt tot hoornvlies aandoeningen en refractieve operaties. Dr. Bas was nauw betrokken bij het onderzoek naar de toonaangevende lasiktechniek, en is tevens coauteur van het boek LASİK, de eerste Turkstalige boek over LASİK operaties voor Turkse oogartsen.

Pionier-arts

Dokter Bas is een van de artsen die de eerste laser operatie heeft uitgevoerd in Turkije, evenals de Vue Wavefront technologie. Dr. Bas was ook één van de chirurgen die de mes-vrije ‘Intralase lasik’ technologie introduceerde in Europa.

Uitmuntende Opleiding

Dr. Bas heeft een opleiding genoten onder begeleiding van toonaangevende geneesheren op vlak van laser geleide optische chirurgie; waaronder Dr. Stephen Trokel, gekend voor zijn pioniersrol in de ontwikkeling en toepassing van ‘excimer’ lasers bij corneale refractieve chirurgie (http://www.ascrs.org/Awards/Stephen-Trokel.cfm), en Dr. Marguerite MacDonald die bekend-

3

heid verwierf door als eerste de VISX laser behandeling toe te passen (Marguerite B. McDonald, et al: Excimer Laser Ablation Human Eye, La Arch Ophthalmol. 1 989;1 07(5):641 -642 )

Permanente Opleiding

Dr bas is lid van een aantal internationale medische verenigingen waaronder ‘The American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS) en de ‘Europe Society of Cataract and refractive Surgery’. Hij heeft deelgenomen aan talrijke conferenties en congressen omtrent de opvolging van de nieuwste technologieën en behandelingsmethoden, waar hij al meerdere keren zelf heeft gepresenteerd voor de oogheelkundige gemeenschap. Dankzij zijn succesvolle CV hebben vele politici, premières en wereldberoemde atleten geopteerd om behandeld te worden bij Dr. Bas.


Optische aandoeningen Wat zijn de oorzaken? Er zijn belangrijke aanwijzingen dat veel mensen bijziendheid erven of op zijn minst de neiging ontwikkelen tot bijziendheid. Als 1 van beide ouders bijziend is, dan bestaat er een redelijke kans dat hun kinderen ook bijziend zullen worden.

Hyperopie is een erfelijke aandoening waarbij het hoornvlies te plat is of als de afstand van het hoornvlies tot de retina te kort is. In dit geval zullen lichtstralen afkomstig van een object op de retina vallen nog voordat het goed en wel is gefocust, of het beeld wordt gefocust op een punt achter de retina.

Astigmatisme treed op als gevolg van een onregelmatige vorm van het hoornvlies of de lens in het oog. Het hoornvlies en de lens zijn primair verantwoordelijk voor een juiste lichtinval in je ogen waardoor je je omgeving duidelijk en helder kan zien.

4

bijziendheid

verziendheid

astigmatisme


Technologie State-of-the-Art Lasertechnologie Technologie speelt een belangrijke rol bij het uitvoeren van optieke correcties. Om een optimale resultaat te kunnen garanderen voor onze patiënten, blijft het BLU investeren in de allernieuwste technologieën om een primaire positie te kunnen bekleden in de gezondheidssector. Onder coördinatie van Dr. Nusret Bas, één van de meest bekwame oftalmologen in Turkije, worden onze patiënten zo goed mogelijk begeleidt en behandeld met de laatste state-ofthe-art technologieën die beschikbaar zijn.

Star S4™

De efficiëntie en de vakkundige prestaties van het VISX STAR platform zijn reeds gekend in het vakgebied van de correctionele oftalmologie. De allerlaatste STAR S4 voert de reputatie van het VISX systeem naar nieuwe hoogten. Onze nieuwste excimer laser systeem is representatief voor meest vooruitstrevende laser technologieën die hedendaags beschikbaar zijn op de markt.

Allegretto Wave Concerto™

‘s-Werelds snelste en meest geavanceerde Excimer laser VISUS is overigens de enige ooglaserkliniek in Europa waarbij wordt gewerkt met het IntraLase FemtoSecond laser-

5

apparaat in combinatie met de Concerto. Deze duurste en unieke combinatie van apparatuur staat op een eenzame hoogte en komt naast Rotterdam alleen voor in Tokio, Japan (peildatum: januari 2007).

IntraLase™

De IntraLase™ methode is de revolutionaire ontwikkeling op het gebied van oogcorrectie. Deze all-laser LASIK procedure vervangt de manuele microkeratoom-mes met een volledig computergestuurde, supersnelle femto-second laser. IntraLase™ lasers kunnen de ergste complicaties die kunnen optreden ten gevolge van een microkeratoombehandeling, zo goed als volledig elimineren. Door een optimale oppervlak te creëren onder de corneale flap is deze techniek in staat om een nog superieurder resultaat te bekomen. Op het moment wordt deze methode wereldwijd beschouwd als de modernste en veiligste lasertechniek


Technologie WaveScan™ Technologie

WaveScan technologie werd oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in krachtige telescopen om verstoringen te verminderen die kunnen optreden wanneer gekeken wordt naar veraf gelegen objecten in de ruimte. Deze techniek wordt nu toegepast voor laser oogcorrectie, waardoor het mogelijk wordt om afwijkingen in het oog voor de eerste keer te meten, gebruik makend van standaard methoden voor brillen en contactlenzen. WaveScan di-

6

gitale technologie identificeert en meet afwijkingen in de ogen met een precisie die 25 keer groter is dan die van de standaardmethoden. Deze nieuwe techniek betekent ook een doorbraak voor hoornvlies ring implantaties. In plaats van het hanteren van medische instrumenten die sneetjes vormen in het hoornvlies, voert Dr. Bas alle Intac en andere ring implantatie operaties voor Kerataconus-behandeling uit met behulp van de IntraLase laser.


Behandelmethoden LASIK, Intralase, Wavefront LASIK

LASIK is de combinatie van een chirurgische ingreep en een laser techniek. De incisie techniek in combinatie met de nauwkeurigheid van de laser zorgt voor een goede voorspelbaarheid en voor een snelle revalidatie periode, zelfs voor hoge refractieve fouten. Lasik corrigeert de visie door het opnieuw vormgeven van het hoornvlies. Dat is de transparante buitenste laag van het oog. Door de re-shaping-proces worden visuele stoornissen zoals verziendheid, bijziendheid, astigmatisme ook gecorrigeerd. Met een precisie mes, wordt een incisie geplaatst om een dunne flap van het hoornvlies (0,1 6 mm) te creëren. Als er een laser wordt gebruikt in plaats van het mes, dan wordt de procedure İntra-LASİK genoemd. Het blootgestelde lagere hoornvlies weefsel is hervormd op basis van de refractieve fout. Bijziendheid wordt gecorrigeerd door het afvlakken van de centrum van het hoornvlies weefsel. De correc-

7

tie van verziendheid, de ablatie, vindt plaats in een cirkel rond de periferie van het hoornvlies centrum. Indien, in aanvulling op bijziendheid of verziendheid, als er astigmatisme aanwezig is, wordt het gecorrigeerde door ablatie op een wijze dat het hoornvlies een bal-achtige vorm terugkrijgt. Het hoornvlies flap wordt weer verplaatst naar het stromale bed. Het kleeft zich vast aan het hoornvliesweefsel op zijn eigen en gedraagt zich als een pleister.

Lasik – toepassing - Bijziendheid tot -1 2 dioptrie - Hypermetropie tot +5 dpt - Astigmatisme tot -/+ 5 dpt

LASIK voordelen - De procedure is zeer snel. Het duurt maar vijf à tien minuten en is pijnloos. - Omdat de laser wordt bediend door een computer is het heel precies en de resultaten zijn nauwkeurig. - In de meeste gevallen zal een enkele behandeling leiden tot het gewenste het resultaat. Maar verbeteringen zijn mogelijk zelfs vele jaren na de operatie.


Behandelmethoden Intralase

Het grootste verschil tussen LASİK en İntraLASİK omvat de vorming van het hoornvlies flap. Tijdens de LASİK, wordt de bovenste oppervlak van het hoornvlies gesneden met een speciale mes. Tİjdens een İİntraLASİK chirurgie, wordt het weefsel gesneden door een Nobelprijs-winnende technologie genaamd İntralase, dat wordt gedaan met een femtoseconde laser. Instellen van de Femtoseconde Laser: Twee lasers worden gebruikt in onze mesloze İntralase LASİKprocedure. De İntralase-Laser is een femtoseconde laser (0.000000000000001 seconden), verschillend van het soort dat gebruikt wordt om het oog te bedekken. Het leidt de laserstraal in een kleine 3micron (0,003 mm) spot, dat is gefocust op een precieze diepte in het hoornvlies. Voorbereiding van de flap: İ n een minuut, met behulp van de computer precisie en een extreem hoge snelheid van levering, worden ongeveer 1 miljoen pulsen naar de exact gewenste locatie doorgestuurd door de chirurg. Uit een geheime laser barsten er een miljoen kleine luchtbelletjes die leiden tot een scheiding van het hoornvlies en de creatie van de flap. Toepassing van de Excimer-Laser: De blootgestelde lagere hoornvliesweefsel is hervormd op basis van de refractieve fout. Bijziendheid wordt gecorrigeerd door het afvlakken van de centrum van het hoornvlies weefsel. Voor de correctie van verziendheid, vindt de ablatie plaats in een cirkel rond de periferie van het hoornvlies centrum. İndien, in aanvulling op bijziendheid of verziendheid, astigmatisme aanwezig is, wordt het gecorrigeerd door ablatie op een wijze die het hoornvlies een bal-achtige vorm terugkrijgt. Het hoornvlies flap is weer verplaatst naar de stromale bed. Het kleeft zich vast aan het hoornvliesweefsel op zijn eigen en gedraagt zich als een pleister.

IntraLase LASIK toepassing Dr. Bas raadt al zijn patiënten deze toepassing toe. IntraLASİK is de enige optie voor patiënten met:

8

• • •

Dunne hoornvlies Dunne hoornvlies of steile hoornvlies En als patiënt hypermetropie heeft

Wavefront-LASIK

Wavefront-LASİK stelt ons in staat om zeer nauwkeurige, geïndividualiseerde visie-correcties te verrichten, dat onmogelijk zou zijn met de traditionele LASİK chirurgie, contactlenzen of bril. Wavefront-LASİK, ook wel bekend als wavefront-geleide LASİK of aangepaste LASİK, maakt drie-dimensionale kaarten aan van onvolkomenheden in het optische systeem, dat wordt gebruikt om de laser te leiden in het hoornvlies.

Monovision-LASIK

Ben je ouder dan 40 en wil je geen bril gebruiken voor verre en dichte afstand? Monovisie LASİK kan een optie voor u zijn. Monovisie-LASİK is een techniek waarbij een oog (meestal de dominante oog) is gecorrigeerd voor duidelijke afstand visie en het andere oog is gecorrigeerd voor een dichte zicht. Monovisie staat een persoon toe om dichte objecten duidelijk te zien met een oog en verre afstand objecten met het andere oog. De visiecentrum van de hersenen hebben t de neiging om de afbeelding te filteren met het oog dat niet gefocust is op dichte objecten. Diegenen die monovisie hebben, hechten uiteindelijk geen aandacht aan het oog dat niet zo duidelijk is gericht. Personen die monovisie hebben zijn in staat om goed te kunnen zien op afstand en dichtbij.

Voorwaarden • • • •

De patiënt moet minstens 20 jaar oud zijn; De brilafwijking mag de laatste 2 jaar niet meer geëvolueerd zijn; Algemene ziektes (zoals suikerziekte, reuma, zwangerschap, ...) en alle medicatie moeten bij de consultatie gemeld worden; Wanneer je een beroep uitoefent waarbij een goed zicht vereist is (leger, politie, rijkswacht, zeemacht, brandweer, luchtvaart, vrachtvervoer, spoorwegen, enz.) dien je zelf na te gaan welke afwijkingen en oogbehandelingen toegelaten zijn door je medische keuringdienst.


Uw verblijf in Istanbul persoonlijke verzorging Dag 1

1 . Verwelkoming: U wordt opgehaald van het vliegveld. Zoek naar onze prive chauffeur met het teken “Blumeditravel” bij het verlaten van de aankomsthal. 2. Accomodatie: U kamer werd reeds geboekt voor u 3. Vergadering: Groepen die inchecken voor 8 uur krijgen een briefing in het hotel. Briefing-tijdstippen kunnen gewijzigd zijn- informeer naar uren aan de receptie. İndividuele boekingen krijgen dezelfde dag nog een privé briefing in het ziekenhuis.

Dag 2

1 . Transfers: U wordt 30 minuten voor uw afspraak opgehaald van uw hotel en naar het kliniek gebracht 2. Screening: Bij uw aankomst in de kliniek ondergaat u een aantal screenings en testen. 3. Ooglaser correctie 4. Na de operatie kunt u zich duizelig en gedesoriënteerd voelen. Sommige patiënten kunnen een branderig en jeukend gevoel hebben in hun ogen. 5. Medicatie: U krijgt oogdruppels die u 9 dagen lang moet gebruiken

9

6. Na de operatie hebt u consultatie bij Dr.Bas 7. Transfer: U wordt opgehaald van het ziekenhuis en teruggebracht naar het hotel.

Dag 3

1 . Transfers: U wordt opgehaald van uw hotel en naar het kliniek gebracht 2. Post-operatie check-up door Dr. Bas 3. Rondleiding in Istanbul (bij een group-date, Silver Package of VIP@Ritz is dit reeds op voorhand geboekt

Dag 4

1 . Transfers: U wordt opgehaald van uw hotel en naar het luchthaven gebracht. 2. Vertrek


Ooglaseren inin Rotterdam Rotterdam Augenlaser VISUS Oogkliniek Organisation und Ablauf Als u altijd al af had willen zijn van uw (lees)bril of lenzen, had uw timing niet beter gekund. Samen met steden als Zürich, Keulen, Helsinki, Riga, Istanbul heeft Rotterdam de eer van exclusief en hoogstaand ooglaseren. Met de introductie van ‘s-werelds meest geavanceerde lasersysteem, de ‘Concerto’, behoort Nederland nu in één klap tot de absolute wereldtop. Bovendien is bij VISUS Oogkliniek het gebruik van operatiemesjes voorafgaand aan de behandeling vervangen door een volledig computergestuurde laser: voor het eerst is ooglaseren 1 00% mesvrij. Omdat deze unieke behandelapparatuur wordt bediend door één van Europa’s meest ervaren medische teams, durven we u een belofte te doen: bij ons bent u in goede handen.

VISUS Oogkliniek s-Gravenweg 31 0 3062 ZM Rotterdam

www.visusoogkliniek.nl

10


Genezingsproces Wat te overwegen? Genezingsproces

Na de operatie is het normaal dat het oog in brand staat en jeukt. dit symptoom duurt algemeen 3-4 uur. Je kunt je nog altijd ongemakkelijk voelen voor ongeveer een dag na de operatie, maar dit kan worden beheerd met medicatie. U kunt ook last hebben van overgevoeligheid voor licht, en sommige wallen en wateriness voor een paar dagen na de procedure. Een follow-up examen is gepland de dag na de behandeling, en u moet in staat zijn uw normale cv dagelijkse routine die dag. De meeste patiënten ervaren een drastische verandering aan hun ogen ineens na de behandeling. Natuurlijk bekomen ze ook betere resultaten wanneer de dagen en maanden voorbij gaan. Gelieve u ogen niet aanraken of in u ogen wrijven tijdens eerste week. We zullen u medicijnen voorschrijven (oogdruppels). Deze moeten worden gebruikt volgens de instructies. Natuurlijke tranen moeten ook worden gebruikt worden na de behandeling voor een maand lang . Als u wenst kunt u het ook langer gebruiken. Alle patiënten zullen droge ogen hebben tijdens het genezingsproces. Dit kan duren van een drie maanden bij patiënten jonger dan 40, zes maanden bij patienten die ouder zijn dan 40.

11

Droge ogen • • • • • • • •

Af en toe zullen u ogen branden en jeuken . U Visie verandert gedurende de dag. Problemen bij het scherp stellen van een object.. Een druk in het oog of een gevoel aan het achterste deel van het oog dat pijn kan doen. Hoofdpijn of een vermoeid gevoel in de ogen. Oog pijn bij het ontwaken in de ochtend (in extreme gevallen van droge ogen). Een duidelijkere visie na het gebruiken van uw oogdruppels Halos en een schittering rond uw verlichting.

Hoe te behandelen? • •

vier tot zes keer gebruiken van natuurlijke tranen elke dag een maand lang tot dat u zich comfortabel voelt. U kunt eender welke traandruppeltjes gebruiken met weinig conserveringsmiddelen. Bevoorbeeld Tears Natural en Systane . Bij deze druppels geeft Dr Bas een voorkeur aan.


Genezingsproces Wat u moet doen na de operatie • • • • • • • •

Vermijd stoffige en rokerige plaatsen de eerste 2 weken na de operatie Neem het beste een douche een dag na de behandeling, sluit ook je ogen. (LASEK: twee dagen na de operatie) Het besturen van een auto is geen probleem als u uw eigen goed voelt. Werken: Je zal in staat zijn om uw normale dagelijkse routine hervatten Lichte lichaamsbeweging: 1 week na de operatie Zware lichamelijke inspanning: 4 weken na de operatie Zwemmen: 2 weken na de operatie met een bril, 6 weken na de operatie zonder bril Gebruik geen oogmake-up de eerste vier weken na de behandeling

Voor patienten die ouder zijn dan 40

Na de behandeling moeten patienten die ouder zijn dan 40 jaar hun leesbril vernieuwen.

Na de operatie een checkup

Als alles normaal is, een routinecontrole ups zijn gepland op: • • • •

een maand drie maanden zes maanden een jaar

Wij geven de voorkeur dat de Lasik-gecertificeerde oogartsen de check-ups uitvoeren. Als dit moeilijk is, kunnen patiënten een bezoek brengen aan hun oogarts of hun opticien. Vraag wel aan uw optıcien dat hij de volgende controles moet doen • • •

visus controleren Slit lamp Controleren. Controleer of de klep schoon is, helder en transparant maken.

Stuur een mail voor meer informatie aan: demet.senkul@blumeditravel.com

12


Galerij

13


Contact Voor uw vragen, omdat we Voor uw vragen wij altijd tot uw beschikking

demet.senkul@blumeditravel.com

0800 765 23 (gratis) +32 784 803 51 +90 541 902 1 4 1 5 www.ooglaseren-istanbul.be www.blumeditravel.com

14

Ooglaseren İstanbul  

Een korte samenvatting van wat je allemaal gaat beleven en de diensten van Blumeditravel .

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you