Blues Tour Magazine 2020

Page 1

BLUES TOUR GRONINGEN 29 februari 2020 12th EDITION

15 locaties Binnenstad Groningen aanvang 21:30 - 01:00 sharp! ~ entree gratis ~ www.bluestourgroningen.nl


De relatie tussen recht en realiteit PlasBossinade advocaten en notarissen is een van de meest toonaangevende juridische dienstverleners in Noord-Nederland. Zowel voor zakelijke kwesties als voor vragen over uw persoonlijke situatie kunt u gebruik maken van onze gedegen kennis. Maak een afspraak voor een eerste kennismaking en een deskundig en realistisch advies. www.plasbossinade.nl

DeZwarteHond. Architecture Urbanism

Duinkerkenstraat 35 9723 BP Groningen

Groningen | Rotterdam | Kรถln www.dezwartehond.nl

2

BLUES TOUR GRONINGEN

info@lcinteriorarchitects.nl +31 (0)50 589 24 20

29 februari 2020


Alweer de 12e editie, met dit maal 15 locaties waar de blues in al zijn verscheidenheid wordt gespeeld. En nog steeds zijn alle locaties geheel gratis toegankelijk. Van de one-man performer met ingetogen blues, tot de rauwe bluesrock bands, klassieke blues en zelfs boogie, voor elk wat wils. Van locaties met een groot podium tot intieme cafés die plaatsgemaakt hebben voor de band. De locaties zijn grofweg te verdelen in drie clusters, de Elleboogbuurt met noordwest, de Vismarkt en omstreken, en het Zuiderdiep (zuidoost).

De Blues Tour Groningen begon twaalf jaar geleden voorzichtig, als een initiatief van de liefhebbers Wim Angerman en Wim Entzinger. De eerste editie van de Blues Tour vond plaats op 28 februari 2009, in vijf cafés. De eerste editie was een succes, getuige ook het navolgende citaat uit het Dagblad van het Noorden van 2 maart 2009: “De initiatiefnemers zijn overdonderd door het succes dat de eerste editie zaterdagavond in de Elleboogbuurt beleefde. De vijf deelnemende cafés puilden uit. Niet alleen met vaste gasten, maar vooral ook met bluesliefhebbers die van heinde en verre waren gekomen.”

Binnen deze clusters is de loopafstand altijd 5 minuten of (veel) minder, maar de afstand tussen de clusters is niet veel groter. Van Keldercafé Merlot aan het ene kant tot Café De Sleutel aan het andere kant is niet langer dan 12-15 minuten lopen, maar daar zitten dan wel 13 locaties tussen. De echte bluesliefhebber kan dus op deze avond gemakkelijk verschillende optredens bijwonen.

Wim Entzinger heeft de organisatie een aantal jaren geleden in verband met te drukke werkzaamheden vaarwel moeten zeggen en maakte in de organisatie plaats voor Joris van Berkel. Helaas is Wim Angerman, die de eer geniet de drijvende kracht achter de eerste negen edities van het evenement te zijn geweest, eind 2017 overleden. Sindsdien hebben Willem Koster en Maarten Linskens zijn rol in de organisatie opgepakt. Zo is het ook dit jaar weer gelukt een gratis toegankelijke editie, met mooie locaties en mooie bands.

Sindsdien is er ieder jaar op de laatste zaterdag van februari weer een editie geweest.

Colofon BTG 2020 Bestuur: Redactie: Bands:

Joris van Berkel Maarten Linskens Willem Koster, Maarten Linskens

Ontwerp: mammapuntje Fotografie: Alvar Besemer

BLUES TOUR GRONINGEN

29 februari 2020

3


waarin contrabas en drums de groove zetten. De up-tempo muziek, de spetterende solo’s en de interactie tussen de muzikanten met een hoge dosis improvisatie op het raakvlak van blues, jazz en swing maken elk optreden tot een feest voor het publiek.

Café De Sleutel

Big Bo

Ed Baker (zang) Domi Aerts (gitaar) Ted Jordens (contrabass) Gerrit Bruinink (drums) Martienes de Wit (piano)

classic blues Big Bo, die vanavond in een “one-manband” setting speelt met naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Hierbij voeren onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, ‘cigarbox’ gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum. Nummers van onder meer Charley Patton, Muddy Waters, Robert Johnson, Skip James, Bukka White, maar ook Sister Rosetta Tharpe, Brownie McGhee, Blind Willie McTell en vele anderen worden op bezielde wijze vertolkt, waarbij de intentie en emotie van de blues steeds bewaard blijft.

wisseld met ruige bluesrockers en klassieke slow blues. Onbegrensde dynamiek, broeierig samenspel en improvisaties op het scherpst van de snede zijn de sleutelwoorden. Blues Magazine: “Captain Morgan Express is een voortreffelijke live band en ze doen hun naam als the hardest hip shakers volledig eer aan.” Johnny ‘Boy’ Brouwer (zang/bluesharp) Hans Gerrietsen (gitaar/zang) Phil Admiraal (bass/zang) Frank Boot (drums)

De Uurwerker

Benzinebar

Captain Morgan Express bluesrock

Captain Morgan Express staat garant voor een strakke set energieke blues. De Utrechtse bluesband mengt zompige moerasklanken uit New Orleans met stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden. Swingende shuffles worden afgewisseld met opzwepende jungle beats en hypnotiserende voodoo vibes. Live kenmerkt Captain Morgan Express zich door een intense performance, meerstemmige zang en explosieve gitaar en bluesharp duels. Swingende shuffles worden afge4

Ed Baker & The Boogie Machine boogie blues

De afgelopen vier edities van de Blues Tour heeft het publiek Ed Baker & the Boogie Machine omarmd. Een optreden van Ed Baker & the Boogie Machine staat namelijk garant voor een avond swingen op opzwepende muziek from the fifties. De piano-variant van de blues, de boogie woogie, is ontstaan rond 1910. Deze vond zijn hoogtepunt in de jaren ‘30. Het was de basis voor de swing in de jaren ‘40 en ontwikkelde zich uiteindelijk tot de early rock ‘n roll, eind jaren ‘50. De boogie woogie vormt dus de rode draad in de muzeik van deze band, de muziek vertegenwoordigt de jaren ‘30, ‘40 en ‘50. Met de nadruk op de fifties,

BLUES TOUR GRONINGEN

23 februari 2020

Café Wolthoorn & Co

Sugerdaddy and the Honeydrippers west-coast blues

Het sleutelwoord voor Sugerdaddy and the Honeydrippers is de west-coast blues! Dat is niet de reguliere blues wat je op elk festival hoort, maar swing-time music zoals dat ook werd gedaan in de jaren ’50. Muziek die helden zoals Robert Lockwood & Little Walter Jacobs maakten. En na de jaren ‘50 artiesten zoals Kim Wilson, R.J. Mischo, Junior Watson en James Harman. Een beetje in de traditie van de vroegere Hollywood Fats band. Daarbij wordt ook nog een eigen repertoire met eigen nummers gespeeld. Deze zijn zomaar out of the blue ontstaan aan de hand van gebeurtenissen die ooit plaats vonden. Voor de festivals iets speciaals, want deze muziek hoor je in Nederland bijna niet meer. Echte geluiden zoals in de jaren vijftig, waar op gedanst kan worden. Alles wat Sugardaddy and the Honeydrippers spelen, ademt diezelfde sfeer uit, het is typisch een live band die publiek-georiënteerd is en er gebeuren op het podium soms dingen die niet te repeteren zijn. En dat is wat er gebeurd is: vijf gelijk gestemde blueszielen die elkaar aanvoelen, een strakke west-coast band. Paul van der Berg (zang/piano) Hans Niemeijer (contrabas) Joni Fens (sax) Gerrit Bruinink (drums) Thomas van der Berg (gitaar) Erik Niemeijer (bluesharp)


Café De Keyzer

The Sidekicks swing blues

The Sidekicks is een ‘blues and more than blues’ band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound’, een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz. Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. The Sidekicks treden graag en met erg veel enthousiasme op. De band staat bekend om zijn energieke live optredens. Teo de Haan (zang) Peter Hummel (gitaar) Arnout Arkenbout (Hammond) Fenno de Boer (basgitaar) Wim Entzinger (drums)

Café Mulder

The Hootchies harp blues

The Hoochies spelen met een overtuigende Chicago stijl bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils, Sean Costello en oude blueshelden maar ook uitstapjes naar andere stromingen staan op het menu. The Hoochies hebben inmiddels hun sporen verdiend en zijn daarom zeker geen onbekenden in het circuit. Verwacht verder geen muzikanten die de neuzen van hun schoenen inspecteren, ze spelen de blues als Hoochie Coochie Men... en staan garant voor een rauwe en smerige Lester Butler sound! Café Mulder is er klaar voor! Richard Koster (zang/bluesharp ) Roelof Meijeringh (gitaar) Lut Luttink (basgitaar) Chiel ten Vaarwerk (drums)

All Round Groningen

The Electric Hollers bluesrock

Electric Hollers is een bluesrock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden, geinspireerd door bands als Led

BLUES TOUR GRONINGEN

23 februari 2020

Zeppelin, Santana & Ten Years After. Het uitbrengen van hun eerste plaat ‘Rise’ (2018) leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop. Op 28 februari 2020, één dag (!) voor de Blues Tour Groningen, brengt de band het nieuwe album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. Je kunt verwachten dat er veel van dit album te horen zal zijn tijdens de Blues Tour in All Round. Tim Birkenholz (zang/gitaar) Inge de Vries (basgitaar/zang) Max Mollema (drums/zang)

Huis de Beurs

Ralph de Jongh classic blues

Ralph is een terugkerende muzikant tijdens de Blues Tour. Er is zoveel vraag naar hem dat we niet om hem heen kunnen. Hij werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames (in 2019 is zijn nieuwe album QUANTUM uitgekomen), in een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden: een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Vol energie en intensiteit! De houten klompen die hij als percussie-instrument gebruikt worden gezien als zijn handelsmerk. Intens sleept hij het publiek mee zijn eigen blueswereld in. En probeer daar maar eens uit los te komen. 5


1

Café De Sleutel Noorderhaven 72 Big Bo

Café De Sleutel is een begrip in Groningen. Het biervaatje op de hoek met sleutel herinnert aan de eeuwenoude brouwersbestemming. Een etablissement met een rijke historie (± 1659!) dat met veel liefde en aandacht is uitgebreid, waarbij de oorspronkelijke sfeer is gebleven. Er is in het cafe dan ook veel te zien, let ook eens op het plafond!

Benzinebar 2 Hoekstraat 44

Captain Morgan Express

De Benzinebar is een begrip voor de iets ouderen onder ons: mateloos populair in de jaren 90, de enige kroeg in stad waar je op ongeoorloofde tijdstippen nog naar binnen kon. Koplampen van een oude Chevy beschijnen het podium. De muren zijn behangen met oude emaillen borden van Zundapps, Horex, andere motoren en brandstofmerken.

3

De Uurwerker

Uurwerkersplein 1 Ed Baker & The Boogie Machine

Verscholen tussen het Harmoniecomplex en de Kromme Elleboog, bevindt zich sinds augustus 2013 café de Uurwerker. ‘De Uurwerker’ is de ontmoetingsplek in Groningen voor studenten, zzp-ers, creatieven en anderen. Een kop koffie in de ochtend, een biertje aan het eind van de dag, maar ook pizza of burgers staan op het menu. Een inspirerende omgeving voor de Blues Tour.

4

Café Wolthoorn & Co Turftorenstraat 6 Sugerdaddy and the Honeydrippers

Café Wolthoorn & Co is al meer dan 95 jaar een uniek café. Ontdek waarom dit in 2007 tot beste café van Nederland is verkozen! In de Wolthoorn worden tradities en kwaliteit gekoesterd. Het sfeervol ingerichte achterlokaal maakt tijdens de Blues Tour plaatst voor het podium.

5

Café De Keyzer Turftorenstraat 4 The Sidekicks

Café De Keyzer, sinds de jaren ‘90 een begrip in de Ellebogenbuurt. Een plek om in de middag een gezellige borrel te komen drinken vergezeld van een hapje en ‘s avonds een van de speciaalbieren te proeven onder het toeziend oog van keizer Napoleon. 6

6

Café Mulder

Grote Kromme Elleboog 22 The Hootchies

Gezellig, intiem, gemoedelijk, en toch nog plaats voor een biljart. Een café waar het goed toeven is met een groep vrienden, maar ook voor een drankje aan de bar. De band staat steevast vlak naast het biljart, het publiek staat bijna zij-aan-zij met de band.

7

All Round Groningen Akerkhof 4A The Electric Hollers

All Round is een combinatie van drie horecazaken. Naast het poolcentrum is het voorste gedeelte van het pand het cafégedeelte. De hele benedenruimte kan zo worden ingericht dat er een grote zaal met een mooie lange bar en podium onstaat. Genoeg ruimte om een stevige bluesrock band alle ruimte te geven.

8

Huis de Beurs Akerkhof 4 Ralph de Jongh

Huis de Beurs is een klassiek, nostalgisch Gronings café-restaurant dat omstreeks 1795 al zou zijn gevestigd. Deze ‘huiskamer’ van Groningen is een ontmoetingsplek voor boeren, burgers en buitenlui waar de wereld van het dagelijkse leven, van handel, cultuur, wetenschap en politiek samenvalt. Zodra je via de karakteristieke draaideur binnenkomt, ervaar je de sfeer in Huis de Beurs.

9

Stads- en terrascafé Pronk Vismarkt 56 Juke Joints

Stads- en terrascafé Pronk is een horecagelegenheid met een gezellig grandcafé, een tuincafé en een (verwarmd) terras dat elke dag open is. De grootste ruimte van Pronk is het restaurant met open haard, een robuuste stamtafel en vensterbanken met kussens. Tijdens de Blues Tour is het restaurant omgevormd tot een geweldige zaal.

LOLA 10 Pelsterdwarsstraat 11

The Tightropes

Laat je niet misleiden door de ietwat donkere ingang in de Pelserdwarsstraat, en ga er vooral kijken! LOLA heeft een unieke sfeer; de prachtige barokke plafonds en wanden geven je het idee dat je beland bent in een paleis, maar het is toch echt een café met een uitstekend podium, prima geluid en belichting.

BLUES TOUR GRONINGEN

29 februari 2020

Barrel Wijnlokaal

11 Haddingestraat 27 Remko Wind N O show

Barrel is het eerste wijnlokaal van Groningen. Bij Barrel houden ze van de nuchtere kant van wijn: een goed glas, geserveerd met kennis van zaken en niet teveel kletspraat daarbij. En of ze nu wijn, bier of limonade verkopen ‘het moet vooral een gezellig café zijn’. En dat is gelukt, vorig jaar is Barrel uitgeroepen tot Wine bar of the Year in Nederland.

Buckshot Café

12 Gedempte Zuiderdiep 58 Thomas Touissant Band

Buckshot Café Groningen is een café waar veel livemuziek te genieten valt. Het café beschikt over twee verdiepingen met twee bars en twee sferen. Beneden is het relaxed, je ziet wat je doet en je hoort wat je zegt. Boven is een dansvloer en is ruimte voor feesten. Maar tijdens deze Blues Tour is het podium beneden een perfecte setting voor de band.

Martini Hotel

13 Gedempte Zuiderdiep 8 The Blues Gallery

Het Martini Hotel is de uitvalbasis voor de Blues Tour. Hier overnachten enkele van de bands, en het hotel heeft een speciaal Blues Tour arrangement (zie pagina 8) voor liefhebbers die na de Blues Tour comfortabel in de stad willen blijven overnachten. Dus direct vanuit het hotel de Blues in.

Taveerne Rabenhaupt

14 Gedempte Zuiderdiep 7 The 4Horsemen

Taveerne Rabenhaupt is een gezellig eetcafé met een groot terras aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Normaal een plek voor een goed gegrillde kip met een prima bier, eventueel van de tafeltap. Tijdens de Blues Tour een unieke locatie voor het luisteren naar een verrassende bluesband.

Keldercafé Merlot

15 Oosterstraat 53 The Woods

Een mooi bewaard geheim van Groningen: Keldercafé Merlot met de oudste (1778) wijnkelder van Groningen. In dit knusse keldercafé is er plek voor goed glas wijn bij de haard of een lekker biertje aan de bar. Gewoonlijk dus een intieme omgeving, maar tijdens de Blues Tour wordt ruimte gemaakt voor een band en het publiek.


1

2

3 4

5

6

7

8

10

9

15 11 14 13 12

BLUES TOUR GRONINGEN

23 februari 2020

7


LOLA

The Tightropes bluesrock

The Tightropes kunnen worden omschreven als een ‘steaming blues driven funky-ass trio’. Ze weten de weg op hun instrumenten en jammen en improviseren is een wezenlijk onderdeel van hun optredens. De band speelt in de traditie van The Jimi Hendrix Experience, Cream, en andere power-trios uit die tijd. Maar dan wel met een vleugje funk à la Sly en de Meters, wat hun sound een geheel eigen karakter geeft. Het plezier dat de band heeft tijdens de optredens is overduidelijk, en dit slaat snel over op het publiek. Het wordt een pracht avond in LOLA.

Stads- en terrascafé Pronk

Juke Joints

Alan Luring (drums) Dennis Hiemstra (basgitaar/zang) Marco Boers (gitaar/zang)

jump bluesrock

Deze Zeeuwse band komt voor de 8ste keer spelen op de Blues Tour. Na hun optreden gonst het nog lang na: “Wat een te gekke, opzwepende band is dat!” Tijdens de optredens druipen het speelplezier, enthousiasme, gedrevenheid en spontaniteit van het podium. Ze repeteren vrijwel nooit, maken geen setlist en spreken alleen vlak voor de show af met welk nummer wordt geopend. The Juke Joints zijn winnaar van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016: “Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers en slechts incidenteel een cover.” Met hun mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco zetten The Juke Joints al ruim 35 jaar nationale en internationale podia in vuur en vlam.

Barrel Wijnlokaal

Remko Wind N O show New Orleans blues

Remko Wind is een veelzijdig muzikant en componist uit Groningen. Op zijn 16e liep hij een kroeg binnen in Winschoten, en op het biljart zat een man met een gitaar. Hij speelde de blues. Het kwam hard binnen. De volgende dag verruilde

Peter Kempe (zang/drums/mandoline/ gitaar Michel ‘Boogie Mike’ Staat (gitaar) Sonnyboy van de Broek (bluesharp/accordeon/zang) Derk Korpershoek (basgitaar/zang) 8

BLUES TOUR GRONINGEN

23 februari 2020

hij de boekjes van Bach en Mozart voor een langdurige studie in de blues. Van polyritmische New Orleans-stijlen naar uit de klei getrokken bluesrockende boogiewoogie, bluesfunk, stride, ragtime, calypso en meer. Vandaag de dag tourt hij met allerlei artiesten en projecten en speelde onder meer bij het Groningse Jammah Tammah, Dr. Remko’s Hoodoo Voodoo Experience en schrijft daarnaast muziek voor theatervoorstellingen (oa. De Drentse Blues Opera, voetbalopera Veendammer Wind). Maar deze avond in Barrel Wijnlokaal brengt hij weer een ode aan de blues. Hij speelt hij naast eigen werk songs van zijn muziekgoden zoals Fatz Waller, Ray Charles, Mose Allison, Professor Longhair, Toussaint, Dr. John.

Buckshot Café

Thomas Toussaint Band blues & roots

De Thomas Toussaint Band is allesbehalve je dagelijkse hap; een jonge en energieke groep die met passie voor traditie de vernieuwing zoekt. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B. De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80. De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016. Thomas Toussaint kreeg in 2016 een Award voor beste bluesharpspeler van Nederland.


Wat kun je verwachten in Buckshot? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen. Thomas Toussaint (zang/bluesharp) Harm van Essen (gitaar) Dirk Wagensveld (bas) Paolo de Stigter (drums)

muziekcafés. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Dit varieert van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads. De optredens van the 4Horsemen spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland, maar niet alleen daar. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in Cork (Ierland), de geboortestad van Rory Gallagher in een speciaal aan hem gewijd muziekcafé. Joost Karseboom (gitaar) Gertjan Blaauw (zang/tenorsax/percussie) Ronald Boxma (orgel/piano/zang) Werner van Baarsen (bas/zang) Hubert van der Jeugd (drums)

Martini Hotel

The Blues Gallery blues & roots

The Blues Gallery heeft de blues als basis, maar de muziek waait vele kanten op. Het geluid is voornamelijk de wat oudere blues, swamp en ook een vleug country er doorheen. The Blues Gallery is authentiek, maar ook modern qua stijl. Het is een blend van old school, moderne blues, americana stijl. Nummers van Freddy King en Albert Collins komen aan bod, alsmede ook eigen (instrumentaal) werk. Ook zal werk van Sean Costello (de bluesheld uit Atlanta) de revue passeren. Daarnaast nog veel andere invloeden, die voor een gevarieerd optreden zorgen. Have fun with The Blues Gallery! Reinout van der Veen (zang/gitaar) Gerrit Veen (bas) Hannes Langkamp (drums) Jetse Driesten (gitaar)

Keldercafé Merlot

The Woods blues & roots

The Woods komt voort uit het powertrio JeeBee welke al meer dan 20 jaar actief is in het Nederlandse blues en rock circuit. Joris Bos bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King. The Woods speelde al op het Eurosonic, bluesfestivals door het hele land, diverse zomerfestivals en had niet te vergeten een korte tour door Ierland. In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee hun eerste album. Duidelijk was dat van traditionele blues

werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van rock, roots en blues. Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij The Woods en in janari 2019 is de EP “Stone Cold” gereleased. The Woods is een ‘non-typical bluesband’. Ze spelen eigen werk en klassiekers, maar dan wel op hun eigen manier: Spiced up! Joris Bos (gitaar/zang) Johan Zielstra (keyboards) Martijn Drijfhout (bas/zang) Pieter Dokter (drums)

Blues Tour arrangement Martini Hotel

Taveerne Rabenhaupt

The 4Horsemen swing blues

The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf(!)koppige bluesband uit Groningen. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste liveoptredens bij met name de grotere bluesfestivals en in

€ 74,50 per kamer per nacht (op basis van 2 personen)

• Luisteren naar de band The Blues Gallery • Overnachten in een 2-persoonskamer • Een heerlijk ontbijtje als toegift • Exclusief logiesbelasting (€ 3,15 p.p.p.n.) Wilt u dit arrangement boeken? Dan kunt u mailen naar: info@martinihotel.nl of bellen met 050 - 312 99 19

BLUES TOUR GRONINGEN

23 februari 2020

9


Zwanestraat 28 9712 CN Groningen 050 – 312 31 92 Eetcafé Ugly Duck is al sinds 1985 een gezellig “bruin” eetcafé in het centrum van Groningen en biedt plaats aan ca. 80 gasten. U kunt bij ons terecht voor een lekkere lunch, een gezellig en gevarieerd diner of om één of meer van onze speciale bieren te proeven.

Eetcafé Ugly Duck

een begrip in Groningen Dagschotels vanaf € 11,00 www.uglyduck.nl 10

BLUES TOUR GRONINGEN

29 februari 2020


Dit is gedrukt door Drukbedrijf! Ook voor stickers, flyers en ander drukwerk kun je bij ons terecht!

Joan Muyskenweg 114 1114 AN Amsterdam 020 - 348 48 72 www.drukbedrijf.nl

S E U L B lbier a a i c e p s n e PLEIN

ZONDAG 26 APRIL 2020 GRONINGEN

koop

MARKT

DE OSSEN

Big Bo

je bij

Electric Hollers

Jed Thomas Band KONINGSNACHT MEER DAN 30 SOORTEN SPECIAALBIER! Plein open: 19:30 uur

Gratis toegang!

Terras - Speciaalbier bar - Food

BLUES TOUR GRONINGEN

Diesel • TOMMY JeANs • CAlviN KleiN JeANs KNOwleDge COTTON AppArel • New BAlANCe The gOODpeOple • superDrY • FATMOOse hOluBAr • ANerKJeNDT • hellY hANseN

Oude BOteringestraat 3 grOningen www.marquant-grOningen.nl | 050 3181604

29 februari 2020

11


Come hang with

29 FEBRUARY Groningen