Page 1

N째1

gratis

night- & beachlife

tanja dexters girls gone wild jan van biesen


make an impression

www.stevendeduytsche.com


N°1

VOORWOORD 2 blue buddha team 4 new year’s eve 10 passe vite 20 girls gone wild 26 tanja dexters 32 rocking mountains 38 patrick soks 44 dîner décalé 50 blue buddha beach club 56 carnaval te heist 66 glamsmile 70 pyjama party 78 jan van biesen 86 Blue Buddha Knokke Concept 92 blue buddha concept store 102 Cover Model Tanja Dexters Foto Leriche.be Met dank aan La Fille d’O lingerie, Maison Maïte

Blue Buddha Beach Club 56

Presents

girls gone Wild th Pyjama Party 78 Tanja Dexters 3211 Friday oF january 2013

Redactie en samenstelling Blue Buddha Knokke Lay-out Gazeuse.be Druk Verdographics.be Reclameregie mirko@bluebuddha.be Contact magazine@bluebuddha.be © April 2013 Blue Buddha Knokke Een uitgave van Blue Buddha Concept Store. Verschijnt driemaal per jaar. Verantwoordelijke uitgever: Christoph Trio. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op enige andere wijze zonder voorafgaand schriftelijk akkoord van de uitgever.

Girls Gone Wild 26 ShotS on FIRE, SwEEt CoCktaIlS and ChampagnE • SExy pICS By lERIChE • dj paIgE

Free giFts For all ladies


VOORWOORD Christoph Trio

B

Bekende en minder bekende mensen, die een relatie hebben met het Blue Buddha Concept, zullen hier de kans krijgen hun verhaal te vertellen of hun zaak te promoten.

este Lezers,

Welkom in ons eerste Blue Buddha Knokke Magazine. Dit magazine is tot stand gekomen door de ambitie die ik heb om het “Blue Buddha Knokke” concept verder uit te breiden en om de mensen te informeren over Blue Buddha. Na de oprichting van de Blue Buddha Beach Club vijf jaar geleden was er de opening van de Blue Buddha Lounge Club in mei 2011.

2

Wegens de grote interesse in deze twee toffe en hippe zaken is er nu dus ook een Blue Buddha Magazine. Niet zo maar een gewoon magazine maar een hip en trendy magazine met een sexy look and feel. Ons eerste Cover girl, Tanja Dexters, sluit hier perfect bij aan. Het magazine dat driemaal per jaar zal uitkomen, telkens op 15000 exemplaren, zal vooral aandacht schenken aan het nacht en strand leven van Knokke-Heist.

De lezers en lezeressen zullen op de hoogte gehouden worden over het reilen zeilen op de hippe stranduitbatingen en nachtclubs. Ik ben zeer tevreden en dankbaar t.o.v. onze partners en adverteerders die direct geloofden in deze nieuwe stap en massaal hun medewerking verleenden. Verder kijken we ook uit naar de Blue Buddha Concept store die zal open gaan begin juli, en naar een Blue Buddha Beach Club in het buitenland. Bedankt voor uw interesse en geniet van de leuke interviews en sexy pics.

Blue Buddha is not only a brand it’s a way of life. Christoph Trio Founder Blue Buddha.


De receptuur van Swinckels' is het resultaat van zeven generaties brouwervaring van de familie Swinkels, terug te voeren tot 1680. Swinckels' is gebrouwen met zuiver mineraalwater, gerstemout uit eigen mouterij en speciaal geselecteerde Cascade hop uit de Amerikaanse Yakima vallei. Deze zorgvuldig geselecteerde ingrediĂŤnten zorgen voor een verfrissende, onderscheidende smaak.

WWW.SWINCKELS.COM


hello, nice to meet you !

Blue Buddha team

4


BLUE BUDDHA team

6


more than a lounge it’s a way of life

open all year

drinks and bbq

Herenweg 1, 8300 Knokke-Heist info & reservaties: +32 (0)473 13 11 15

bluebuddha.be

events parties presentations & more


Blue Buddha mood & vibes


a dinner & party @ Blue Buddha Lounge Knokke

foto’s: Marc Drofmans

New Year’s Eve 31.12.2012

10


De Nacht van Exclusief 2013

KURSAAL OOSTENDE 28 SEPTEMBER 2013 • 20.00 uur

Business tables tafels van 10 personen e260 p.p.

Walking dinner

e160 p.p.

Standen

info (03) 355 38 38

reserveer nu via www.exclusief.be


new year’s eve @ blue buddha lounge knokke


available at les caves de bordeaux Koningslaan 248 - 8300 Knokke-Heist - T 050 60 70 74 info@lescavesdebordeaux.be - www.lescavesdebordeaux.be visit our website www.aixrose.com


new year’s eve @ blue buddha lounge knokke

14


ON TOUR SINCE 1873


new year’s eve @ blue buddha lounge knokke

16


Blue Buddha mood & vibes


hôtel du trianon, maison moët & chandon, épernay france

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND

/

NOTRE SAVOIR-FAIRE SE DÉGUSTE AVEC SAGESSE


Blue Buddha supports passe-vite

E

tekst: Christel Bedert foto’s: Passe Vite Team

lke zondagmorgen, en binnenkort ook elke woensdagavond, zien we de dames van het Passe-Vite Cycling Team door ons Knokke-Heist passeren. Ze worden tijdens hun ritten begeleid door een volgwagen van de Blue Buddha Lounge. Nathalie Delheye en Tineke Broucke houden even halt tijdens de Nacht van de Sport om ons hun fietsclub voor te stellen.

20

Waar situeert zich jullie ontstaansgeschiedenis? De club bestaat zes jaar. We zijn bijna allemaal vrouwen van mannen die ook fietsen. Het is papa José Delheye die ons suggereerde om samen te gaan fietsen. Ondertussen zijn we met een 50-tal leden. Tot op vandaag is Papie Delheye nog altijd een van de twee mannelijke leden van de club. ‘Papie’ is ondertussen 70. Hij stippelt de routes voor ons uit. Onze tweede man Michel Moreeuw wordt ook al 65. Hij is onze coach. Hij traint ons en leert ons hoe we een band moeten wisselen. En kunnen jullie allemaal een band wisselen? Er zijn er die het kunnen, er zijn er die het verschil tussen een voor- en een achterwiel niet kennen. (lacht) We moeten eigenlijk toegeven dat het niet echt noodzakelijk is dat we een lekke band kunnen vervangen. We hebben reservewielen mee in onze Blue Buddha volgwagen. We moeten bij pech gewoon een ander wiel insteken. De herstelling volgt later. Wie waren de drijvende krachten achter de oprichting van de club? Wij, Nathalie Delheye en Tineke Broucke, zijn bestuursleden van in den beginne. Marianne Dierens en Vicky De Groote waren bij de oprichting betrokken. Katrien Braet ook, maar zij heeft haar bestuursfunctie wegens tijdsgebrek doorgegeven aan Sarah Hillegeer. Was het makkelijk om sponsors warm te maken voor jullie club? Dames op de baan waren ten tijde van onze oprichting een relatief nieuw gegeven. Onze eerste sponsors waren vrouwvriendelijke ondernemingen, een kledingzaak en lingerieboetiek… Vooral onze poep is zeer populair bij de sponsors. Na zes jaar hebben we onze outfit veranderd en krijgt onze poep een nieuw logo waarmee we ons in de kijker zullen fietsen. Zijn jullie net zoals de mannen wielerpiraten? We fietsen gemiddeld 28 à 31 km/uur. We zijn geen coureurs maar wie met ons mee wil moet wel een beetje tempo kunnen maken. Jullie zijn een van de weinige clubs die het hele jaar door fietsen. Zelfs in de winter blijven wij fietsen op zondag.


Alleen het beste voor uw huid.

Boulevard de Wielingen 90

4506JL

Cadzand-Bad

Telefoon: 0031 (0) 117 39 22 70 http://www.annfremouw.com http://www.facebook.com/annfremouwcadzand


PASSE VITE

We vertrekken om 10u op de markt aan het Hart van Knokke. Vanaf mei vertrekken we terug om 9u en omdat het dan langer licht blijft, beginnen we in die periode ook terug te rijden op woensdagavond. We fietsen telkens minstens 50 km. In de zomer lopen onze zondagochtendritten op tot tochten van 80 km. Onze winterkampioenen Nathalie Delheye en Cathy Montens reden tussen oktober 2012 en februari 2013 elk 735 km.

22

Vorige zomer trokken jullie op meerdaagse naar de Mont Ventoux. We zijn een team en iedereen heeft de hellingen gehaald maar de omstandigheden waren zwaar. De temperatuur draaide rond de 40° en dat was er voor velen te veel aan. Dit jaar doen we het iets vlakker. Van 18 tot 22 september gaan we fietsen, Ên champagne drinken, in de streek rond Epernay. SantÊ dames!


23


Blue Buddha mood & vibes

Photography: leriche.be


a party @ Blue Buddha Lounge Knokke girls gone Wild Presents

Friday 11th oF january 2013

ShotS on FIRE, SwEEt CoCktaIlS and ChampagnE • SExy pICS By lERIChE • dj paIgE

Free giFts For all ladies

dRESSCodE : lESS IS moRE • no mEn allowEd BEFoRE mIdnIght RESERvatIon FoR vIp taBlE MIRKO@bluebuddhalOunge.be

loCatIon? hEREnwEg 1, 8300 knokkE

Free apero-BuFFet

every sunday foto’s: Jay Rich

www.bluebuddha.be

Girls gone wild 11.01.2013

26


release yourself at the blue buddha beach club the ibizan way of beach experience drinks and fun

thv Zeegrasstraat, Zeedijk Knokke-Heist (Duinbergen) info & (zetel)reservaties: +32 (0)496 79 18 04

bluebuddha.be

beach relax bar massage lounge corner kids play


GIRLS GONE WILD

28


Ambachtelijke Chips voor de fijnproever

29

KETTLE Chips zijn knapperige, smaakvolle chips gemaakt op ambachtelijke wijze zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen – perfect om te delen met familie en vrienden! ®

KETTLE® and other trade marks shown belong to Kettle Foods, Inc. and are used under licence. Kettle Foods, Inc © 1993-2013

www.kettlechips.eu


GIRLS GONE WILD

With special thanks to: 30

Steven Deduytsche

Zzita

Glamsmile

Health City

Ralet

Blue Buddha BeachClub

De CliĂŤnt

Monroe Beach

www.stevendeduytsche.com www.glamsmile.be www.ralet.be www.declient.be

www.zzita.be www.healthcity.be www.bluebuddha.be

www.monroebeach.be


www.leecooper.be


Tanja Dexters babe met diepgang

T

tekst: Christel Bedert photo: leriche.be www.twitter.com/ tanjadexters

anja Dexters begint ons gesprek met de introductie van een rally in Afrika waar ze aan zal deelnemen en ze eindigt met een verhaal over skydiven in een indoor tunnel waar ze recent in heeft gevlogen. Maar Tanja Dexters is veel meer dan een zingende skydivende modepop. Ze is mama geworden. En ze heeft Expeditie Robinson gewonnen. Vlaanderen heeft dit massaal gezien en geapprecieerd. We ontmoeten elkaar ergens halfweg februari te Antwerpen in het bedrijfsrestaurant van Fashion Club 70. Het internationaal modeagentschap waar haar partner Miguel Dheedene marketing directeur is. Het agentschap werd opgericht door zijn vader Luc Dheedene in de jaren ’70 en vertegenwoordigt op vandaag meer dan 80 topmerken in België, Nederland en Luxemburg.

32

Wat staat er deze lente voor jou te gebeuren? Ik vertrek 14 maart op rally! Samen met Tatiana Silva rij ik de Rallye des Gazelles, een rally voorbehouden voor vrouwen doorheen de Marokkaanse woestijn. Een rally ten voordele van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne die meer aandacht vraagt voor borstkanker. Tatiana is ambassadrice voor Think-Pink en ik heb mij in het verleden ook al een paar keer geëngageerd voor Think-Pink, onder meer door te poseren voor een kalender. Mijn beste vriendin is gestorven aan borstkanker. Wordt het je eerste rally? Het is mijn eerste rally, ja. Ik heb wel al geracet op circuit in de Mini Cooper Challenge en bijna een keer de Dakar meegedaan. Ik ben wel al meer uitgenodigd geweest maar heb voor het eerst nu pas toegezegd. Twee weken van huis weg zijn om een merk te promoten, is immers werken voor mij. Dat doe ik tegen betaling, niet enkel voor het plezier. Maar voor Think-Pink is het anders. Ik sta achter die organisatie. Ik neem echt deel voor het goede doel, bovendien samen met Tatiana, mijn Waalse tegenhanger. We zijn allebei Miss

geweest en we hebben allebei Expeditie Robinson gewonnen, zij op een tweede, ik op een eerste plaats. Is de Rally een snelheidswedstrijd? De Rally is een oriëntatiewedstrijd in de Marokkaanse woestijn. Het gaat om navigatie, niet om snelheid, wel om het vinden van de kortste weg. Het gebruik van GSM-toestellen is daarbij ten strengste verboden. In die zin zal ik opnieuw zeven dagen helemaal van de buitenwereld afgesloten zijn. Veel te lang. Na Robinson had ik nochtans mezelf beloofd nooit nog zo lang zonder contact met mijn familie en vooral zonder mijn dochter te blijven maar ja, elf dagen zijn er geen 33. En ik hou van de uitdaging. Nu de euforie van Expeditie Robinson toch al een tijdje voorbij is, kan je al zeggen dat je deelname je blijvend heeft veranderd? Ik ben altijd al een ‘pluk de dag’-iemand geweest. Maar sinds Robinson en sinds de geboorte van mijn dochter ben ik gaan nadenken over de toekomst. Ik ben voor het eerst een lange termijn planning aan het uitdenken. Anderzijds ben ik ook mezelf tegengekomen op het eiland en heb ik er beseft dat ik mezelf heel goed ken…Dat is ook een openbaring, niet? Na Robinson ben ik opdrachten beginnen weigeren, dingen waar ik zelf niets aan had maar die van mij als BV verwacht werden. Vandaag haal ik die zaken er uit die ik interessant vind. De rest van mijn tijd breng ik liever door met mijn dochter. Op het eiland merk je dat alles draait rond overleven: eten, familie en vriendschap, en dat het leven meer te bieden heeft dan onnuttige onnozelheden. Pas op, eens thuis herval je snel in het materiële. Ik wou ook de iPad Mini terwijl ik al een iPad had. Maar toch blijft de kern. Valentina is nu ruim twee jaar. Krijgt ze een binnenkort een broertje of zusje? Dat is een vraag die ik vanaf nu waarschijnlijk heel mijn leven gesteld zal krijgen. Als je het mij vandaag vraagt, neen. Ik voel de kriebel niet voor een tweede. Alles zit goed, alles zit in zijn evenwicht en zowel Valentina als Miguel en ik voelen ons voldaan. Ik heb bovendien een heel uitgebreid sociaal leven en grote ambities in mijn werk. Anderzijds sluit ik een tweede kind niet uit.


“ Toen de Blue Buddha opende waren wij een van de eerste gasten


TANJA DEXTERS

Hoe zien die professionele ambities er uit? Na Expeditie Robinson zijn mensen meer diepte in mij beginnen zien en door de modezaak van Miguel word ik meer aan mode gelinkt. De twee samen hebben gemaakt dat ik de laatste paar seizoenen meer en meer word geboekt als model. Normaal vermindert modellenwerk met ouder worden. Bij mij vermeerdert het. Zalig vind ik dat. Als ik vrij mag zijn associeer ik Tanja Dexters onmiddellijk aan mode en avontuur maar ook aan muziek. Muzikaal richt ik mij vooral naar het buitenland. Ik heb met Fourlicious (meidengroep met Tanja Dexters, Topmodel-deelneemster Elisa Guarraci, ex-miss Duitsland Nelly Marie Bojahr en de Nederlandse actrice en ex-miss beautiful black Jasmine Sendar) een nieuwe single opgenomen. Die wordt tegen de zomer uitgebracht. Daarnaast blijf ik ook graag tv doen. Hier en daar word ik voor een opdracht gevraagd maar het zou leuk zijn om nog eens een programma te doen. Het camerawerk boeit mij enorm. Ik mis dat een beetje. Wel soort mama ben je? Een hele toffe! Dat betwijfel ik niet maar doe je toffe dingen of bén je echt een toffe? Ik denk het wel. Als ik met mijn dochter bezig ben, probeer ik mij altijd op speelniveau te zetten: ik speel mee samen met haar. Miguel vraagt zich soms af wie van ons het meest plezier heeft maar hij merkt ook dat ik kleuterleidster ben van opleiding. Ik ben educatief bezig als ik met Valentina speel en leer haar veel bij. En op momenten dat ik moet ingrijpen, beseft ze heel goed dat ik de mama ben die het nog altijd voor het zeggen heeft. Het is dan soms wel even schrikken voor haar. Zal ze later mogen basejumpen? Neen! Neen! Neen! Ik heb mijn mama nog gevraagd hoe ze mij dat ooit heeft kunnen laten doen, maar ik heb haar ook nooit toestemming gevraagd natuurlijk. Mijn ouders hebben mij altijd vrij gelaten, maar basejumpen hadden ze me echt wel willen verbieden. Natuurlijk

als iets in mijn hoofd zit…Uiteindelijk hebben ze mij zoveel mogelijk het leven laten ontdekken. Zo wil ik ook Valentina opvoeden. Maar basejumpen dat zou ik, net als mijn eigen ouders, echt niet willen. Het zal moeilijk verbieden worden natuurlijk vermits ik het zelf heb gedaan. Ik hoop gewoon dat ze er geen goesting in krijgt. Hoe heb je Knokke leren kennen? Mijn eerste kennismaking met Knokke dateert uit de periode toen ik een prille twintiger was. Ik ben geboren in Dendermonde en opgegroeid in Mol. Op mijn 23ste ben ik naar Antwerpen komen wonen omdat ik een job had voor tv, de Rode Loper. Antwerpen was dichterbij Brussel dan Mol, ik vond Antwerpen een toffe stad, vandaar. In Antwerpen leerde ik nieuwe vrienden kennen en die hebben mij de mode leren kennen. Ze brachten mij naar de Huidevetterstraat en Vuitton…het is dank zij hen dat ik vandaag mijn geld opdoe aan mooie merken. En het is dank zij hen dat ik Knokke leerde kennen. Want in Knokke hebben ze schoon winkels, vertelden ze me. Ondertussen ben ik wel meer in Knokke te gast. De mama van Miguel heeft er een appartementje. Vorige zomer hebben we hier twee weken vakantie doorgebracht, op het Soleado strand tussen de speeltuinen en de strandbar. Heb je vaste adresjes als je in Knokke bent? Blue Buddha Lounge, Monroe Beach en de Soleado-stranden zijn mijn favoriete plaatsen… (lacht) En ik winkel nog altijd heel graag in Knokke. Miguel heeft hier veel klanten en twee eigen winkels, de Seven shop en de Liu-Jo monobrand boetiek. Ik ben recent nog met Valentina gaan spelen in Marie Siska, we houden allebei van de speelgoedwinkel met de Barbapapa’s in de Kustlaan, ik heb mooie herinneringen aan Hotel Binnenhof waar ik tijdens de weekends van Exclusief logeerde en ik heb ondertussen het nieuwe Hotel La Réserve leren kennen. In de Kitsch kom ik vaak, de Botkill is een vast adresje en ik ben aan het leren golfen. Als ik mijn licentie heb wil ik zeker eens in Knokke spelen.

“ We vonden de Ibizasfeer er heel aantrekkelijk

34


35


Golf, is dat niet iets te passief voor dé Tanja Dexters? Iedereen kijkt vreemd op als ik over golfen begin, maar het is opnieuw voor mij een uitdaging. Golfen is iets heel technisch. Miguel golft al twintig jaar en hij volgt nog altijd lessen. Ik ben in feite beginnen golfen om mijn man meer te zien maar nu vind ik het fantastisch. (lacht) Ik ben nog maar aan het leren maar ik kan het al keigoed, zeggen ze. Omdat ik al direct tegen de bal kon slaan. Ik sla er nooit naast. Het schijnt heel uitzonderlijk te zijn. Voor mijn verjaardag heb ik een golfset gekregen van Miguel. Nu kan ik er helemaal voor gaan. Ik heb een eerste wedstrijd geboekt in mei. Dan moet ik zeker klaar zijn. Je siert de cover van het eerste Blue Buddha magazine. Wat betekent dat voor je? Ik vind het een eer. Toen de Blue Buddha Lounge opende waren wij een van de eerste gasten. Als er iets nieuws opent in Knokke gaat dat in Antwerpen rond als een lopend vuurtje. We vonden de Ibizasfeer er heel aantrekkelijk. We zijn dan ook echte Ibiza fanaten. Er waren direct veel events te doen en elke keer ik in Blue Buddha kom, ontmoet ik er gemeenschappelijk vrienden. Dank voor het gesprek Tanja, dan gaan we je nu laten verder voorbereiden op je Rally. Dat zal vooral theoretisch zijn vandaag. Want Ik ben gisteren gaan skydiven in een indoor tunnel, samen met Ellen Petri en Ann Van Elsen waardoor ik nu mijn licentie skydiven heb maar vandaag ben ik zoooo stijf…

36

met dank aan

La fille d’O lingerie Burgstraat 21 9000 Gent

Maison Maïte Staatsbaan 22a 3460 Bekkevoort

+32 9 334 80 10 info@lafilledo.com lafilledo.com

+32 13 29 80 47 info@maisonmaite.be www.maisonmaite.be


TANJA DEXTERS


a party by Patrick Soks & Blue Buddha Lounge Knokke

foto’s: Jay Rich

Rocking Mountains 27.01.2013

38


rocking mountains

40


41


rocking mountains

42


Wim en Ann Tanghe Gr oothandel Gr o en ten & F r U It Dagelijkse leveringen aan winkels en horeca.

Evendijk-West 42 • 8370 Blankenberge - België • tel: +32 50 41 45 59 • fax: +32 50 41 50 09 Wim: +32 496 52 58 58 • Ann: +32 496 52 61 61 • info@wimtanghe.be

WWW.WimTAnghe.be


Patrick Soks party brain

D

tekst: Steven Verhamme

e naam Patrick Soks doet bij velen geen belletje rinkelen. Maar de echte routiniers uit het uitgaansleven weten maar al te goed wie dit Belgische brein is achter vele fuifconcepten. De 56-jarige Soks is de legende achter fuiven in het Blitz in Knokke. Hij zette ook de hele house-scène in België op zijn kop met het concept ‘Paradise’ in Café d’Anvers. Sinds 1991 sloeg dit feestje vier keer per jaar in als een bom op het Belgische uitgaansleven. Enige tijd later verhuisde Soks, die in een ver verleden als marktkramer kousen verkocht, naar Ibiza waar zijn project KM5 erg succesvol was. Nu strandt hij geregeld neer in zijn hometown Knokke waar zijn roots liggen en hij een zwak heeft voor Blue Buddha. Feesten verleer je niet.

44

Wanneer is je verhaal in Ibiza eigenlijk begonnen? Ik ben er voor het eerst naartoe gegaan in 1981, voordien ging ik - als echte Belg – steevast naar de Côte d’Azur. Ibiza betekende een verrijking voor mij, muzikaal stond men er tien trappen hoger dan hier. Men draaide er toen enorm goeie pop en telkens ik naar huis terugkeerde, had ik een stapel LP’s mee. In Ibiza draaide het dancingleven al op volle toeren met onder meer de Amnesia die toen echte grote namen naar Ibiza haalde. Zo heb ik ooit nog een verjaardagsfeestje met Freddy Mercury meegemaakt in het luxueuze Pikes Hotel. De echte sterren kwamen toen ook nog naar de discotheken, nu zitten ze verstopt in glamoureuze villa’s. Ik bracht er in die tijd vaak de nieuwjaarsperiode door en daar ontmoette ik ook geregeld Peter Decuypere. Die was eigenaar van de Fifty Five in Kuurne en zou aan de basis staan van The Fuse in Brussel, het mekka van de technoscene. Hij organiseerde ook de eerste edities van I Love Techno in Gent. Samen met hem wou ik een feestje organiseren in België en die samenwerking bleek uiteindelijk een groot succes. Hij heeft me veel bij gebracht qua muziek. We zorgden mee voor de opmars van de housemuziek, ook al was er veel tegenkanting van nogal wat discotheken. Velen dachten dat het liedje maar even zou duren, maar het bleek al snel een heuse hype.” Waarom geloofde je zelf zo hard in die muziek? Ik zag in Ibiza een paar duizend mensen daarop dansen en dus moest het wel muziek zijn die iets te betekenen had. Ik was er zeker van het zou aanslaan hier bij ons ook al moesten we in het begin wat volharden. Het was iets nieuws wat zich moest ontwikkelen, ik heb de muziek van Ibiza naar Café d’Anvers gebracht en zorgde ervoor dat de danseressen van de Pacha, inclusief hun kostuums, overgebracht werden. Ik nodigde de dj’s van de Hacienda, de eerste grote internationale en erg vooruitstrevende discotheek van Manchester naar Antwerpen uit en we waren vertrokken. De dj’s waren toen nog betaalbaar. Alles was nieuw en het bleek een enorm succes. We hadden verkooppunten in Parijs, Lille en Amsterdam en in die steden bezocht ik ook de grote discotheken : in Parijs was dat ‘Bain douche’


WORD MISS BELGIË 2014 en beleef een fantastisch jaar! MISS BELGIË 2013

Noémie Happart

BEN JE JONG, AMBITIEUS, OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE UITDAGING EN VOLDOE JE AAN VOLGENDE CRITERIA? • Geboren tussen 1990 en 1995 • Ongehuwd en kinderloos • Belgische nationaliteit • In het bezit van rijbewijs B tegen 1 december 2013

Schrijf je dan in op www.missbelgie.be!


patrick soks

Felix Da Housecat

46

James Blunt

dat gerund werd door Cathy Guetta waar ook David debuteerde en met wie ik heel close ben geworden door de jaren heen, de Richter en de Roxy in Amsterdam, waar ik nogal wat creatieve lui ontmoette uit de kunst- en modewereld. Het was dan ook geen toeval dat er ook thema-avonden werden opgezet in Café d’Anvers. Was je verrast dat het ook in België zo vlot liep voor de house- en technoscene? Ja en neen, Antwerpen is altijd al een stad geweest die vooruitliep op gebied van mode, kledij en muziek, het blijft ook nu nog een vooruitstrevende stad. Het was in die periode dat mode ook vaak geassocieerd werd met muziek en dus vroegen hippe kledinglijnen me dj’s te brengen op allerlei beurzen. Hoe vaak was je in die periode in Ibiza? Ik was er toch jaarlijks drie à vier keer. Ik wou contact houden met de mensen die ik er kende en ook kijken wat er leefde bij de jeugd. Ibiza had toen iets excentrieks, helaas wordt alles nu enorm gecommercialiseerd en is de authenticiteit wat weg, maar Ibiza blijft fantastisch, alleen al voor de muziek moet je er af en toe naartoe. In de zomer is iedereen er, zeker al wie iets met de muziekindustrie te maken heeft, zoals producers en dj’s. Welke relatie heb je met de Blue Buddha? Christophe en Ann zijn goeie vrienden van me, Christophe en ik kennen elkaar al jaren, we zijn allebei van Knokke en hij is altijd een goeie klant geweest van mij. Ik heb hem terug ontmoet in KM5, een trendy bar in Ibiza die ik samen met een vriend runde. Het stond bekend als de ontmoetingsplaats van de Belgen. Ook nu nog zien we elkaar vaak in Ibiza, hij is dan meestal op vakantie, ik ben hard aan ’t werk (lacht). Sedert een tijdje heb ik ook een andere zaak ginds, The Place, the place to start your night on Ibiza! Het ligt op 20 meter van de Pacha. Het is bij uitstek de ontmoetingsplaats voor de Belgen. Er passeren vaak grote namen die er hun ding komen doen waaronder Luke Salomon en Felix da Housecat. Het is ook de thuisbasis van de mensen van Studio Brussel die elke zomer een week rechtstreeks uitzenden vanuit Ibiza.


Wat vind je van de zaak van Ann en Christophe in de Herenweg in Knokke? Het concept van Blue Buddha is vergelijkbaar met dat van Km5. Christophe en Ann kozen ook voor een ruime tuin en dat vind ik een pluspunt. Je krijgt het gevoel van thuiskomen als je hier bent. Er zijn verschillende hoekjes, je kan privégesprekken voeren, je kan ontspannen aan de bar, de muziek vind ik heel goed en je proeft een tof concept dat ook iets vernieuwends heeft. Het is niet de klassieke discotheek of bar die je overal vindt. Ook de open ruimte is een zaligheid, zeker in de zomer. De zaak ligt afgelegen op een rustige locatie en spreekt een gemengd publiek aan.

Het publiek is heel divers. In hoeverre lijkt je dat een pluspunt? Ik vind het uitstekend dat Blue Buddha niet mikt op één doelpubliek, maar aandacht heeft voor een publiek van alle leeftijden,gewone en crazy mensen. In die zin spreken ze een heel breed publiek aan en dat is zeker een groot pluspunt. Je moet een mengelmoes hebben. Blue Buddha strookt met mijn visie om een zaak te runnen. Er zijn veel mogelijkheden en die worden ten volle benut. Je hebt tonnen ervaring als het op het organiseren van feesten aankomt. Waar leg je de nadruk op om het te laten slagen? Eerst en vooral begint het bij een goeie flyer die ik zelf ontwerp. Dat is een soort paspoort waarvoor je staat.

Sofico NV

Elizabetlaan 210/24 8300 Knokke-Heist Tel./Fax 09 386 41 21 Tel. 0475 67 50 40

wijnensofico@skynet.be

47

Kruitmolenstraat 72a b6 1000 Brussel www.havanadistribution.be Tel: +32-(0)475-932.974 Fax: +32-(0)2/513.86.05


patrick soks

48

Mensen moeten zien dat ik erachter zit. Daarnaast zijn er de dj’s die ik laat draaien, die moeten steengoed zijn want dat is de basis voor een geslaagd feest en uiteraard is er de promotie. Ik heb op facebook 5000 vrienden en dus een enorme achterban die ik kan mobiliseren ook in Wallonië. Elk jaar organiseer ik een feest in Durbuy, samen met mijn copain Olivier Bertrand. Daarnaast stel ik nog elk jaar de cd van mijn zaak in Ibiza voor en dat doe ik op het strand bij Christophe en Ann. Soms gebeurt het dan dat mijn goeie vriend Jan Van Biesen voor de muziek komt zorgen. Op 31 maart is er trouwens ook de Ibizafuif waarbij Buscemi als special guest een dj-set komt draaien in de Blue Buddha. Voor mij zijn die avonden telkens thuismatchen. Het is fijn dat ik altijd weer een beroep mag doen op het team van Blue Buddha, vrienden van me maar ook mensen met een visie die parallel loopt met de mijne. Je hebt zowat alles bereikt in je carrière. Heb je nog dromen of ambities die je graag nog wil waarmaken? Ik heb maar van één ding spijt in mijn loopbaan. Op een dag heb ik de kans gekregen om een Studio 54 over te nemen ergens in de States, maar ik heb niet toegehapt omdat ik met andere projecten in mijn hoofd zat. Al de rest heb ik kunnen doen : een aftershow met Prince in de Mirano in Brussel, een privéfeestje van Lenny Kravitz in een jazzcafé in Brussel waar hij een liveoptreden gaf voor een dertigtal mensen. Ik hou talloze mooie herinneringen over aan al die onvergetelijke momenten. Mensen die bij mij over de vloer zijn gekomen zijn onder andere Kate Moss, Leonardo Di Caprio, Kevin Spacey, Kate Winslet, Puff Daddy, Jean-Paul Gaultier, Elle Macpherson en tal van voetbalsterren ter wereld. Zo heb ik ook naar wereldbekerwedstrijden gekeken met de leden van de legendarische band The Clash waaronder Mick Jones. Ik ben voldaan als het op feesten aankomt, maar stoppen doe ik niet, want het blijft een hobby en ik leer altijd nieuwe mensen kennen. Pas als ik dood zal zijn, zal het stoppen (grijns). Voor mij blijft het belangrijk om met jonge mensen te blijven omgaan, het houdt me jong en vooral in de geest. Ik wil blijven meegaan en de nieuwe trends volgen en anders ben ik out nog voor ik goed en wel besef. Ambities zullen er steeds blijven.

Kan je er fysiek nog goed tegen eigenlijk ? Toen ik 40 werd, heb ik mezelf voor de eerste keer wat moeten afremmen omdat mijn recuperatie afnam en nu ik 50+ ben, kom ik geregeld de man met de hamer opnieuw tegen. Ik moet dus af en toe wat ‘dimmen’, maar soms laat ik me toch nog eens een keertje goed gaan. Ik ga door zolang mijn gezondheid het toelaat. Als ik geen feesten meer kan geven, zal ik vlug oud worden, vrees ik. (lacht)

Etienne Daho


“ Ik heb naar wereldbekerwedstrijden gekeken samen met de leden van de legendarische band The Clash

Laurent Garnier

49

Terry Gilliam (Monty Python)

Jan Van Biesen & Friends


photostory by Jonas Leriche

Dîner décalé Photography: Jonas Leriche leriche.be Digital artwork: kaydesign.be Make-up team: Caroline Quirynen, Debbie Declercq, Edith Carpentier, Anissa Bersi. Hairdresser: Jared Hellrdressers Styling: Benny Van de Velde Assistance styling: Edith Carpentier, Angela Verstraeten, Raphael Kenes. Technical assistance and fim director :Jim Meerbergen. Logistic support: Christian Noles, Pia. 50

Models:Jessica Tielemans, Maélyne Proumen, Naika Giustizieri, Tania Batista, Ifhegemeia Bernhaert, Mo Kiddo, Thierry Fasseur, Erwan Marwan, Hristo Hristov. Special thanks to Mo Kiddo for the fantastic location.


Dîner décalé

52


53


Dîner décalé

END


Blue Buddha Beach Club oord van rust TE duinbergen

I

tekst: Steven Verhamme www.bluebuddha.be

n het jaar 2009 openden Christoph en Ann Trio een nieuwe trendy stranduitbating in Duinbergen. Ze wilden in hun nieuwe beachclub een strandgevoel creëren zoals dat men alleen in Ibiza kan ervaren. Twee jaar later kozen ze ervoor om een partnership aan te gaan met Kim Janssen en haar vriend Mathieu Bontinck om nog meer service aan hun cliënteel te kunnen bieden en op die manier meer tijd te kunnen steken in het uitbouwen van het Blue Buddha Concept dat ondertussen ook nog een lounge club, magazine en een heuse conceptstore in portefeuille heeft.. 

Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat dit koppel de smaak en het talent had om een stranduitbating van dergelijke omvang mee te helpen leiden. 
Eind maart startte het nieuwe seizoen in de club. We zochten Kim en Mathieu op voor een enthousiast gesprek!


56


graphics print web advertising & blue buddha knokke magazine layout

0478 241 520 contact@gazeuse.be facebook & twitter: gazeusejournal knokke-heist / roeselare design-driven agency


BLUE BUDDHA BEACH CLUB

58

Hoe zijn jullie eigenlijk in 2011 in de Blue Buddha Beachclub beland?
 Kim Janssen: Ik ben jarenlang jobstudent geweest bij Christoph en Ann op het Soleado strand aan de Place m’as tu vu. Ik begon er als zestienjarig meisje en heb er uiteindelijk tien jaar gewerkt, tot op het moment dat Christoph ons voorstelde om naar Blue Buddha in Duinbergen te komen en er een volledig seizoen voltijds te werken. Mathieu had toen net vier jaar wintervakanties achter de rug in het

Franse Val Thorens, in het zomerseizoen kwam hij naar hier terug. Na een jaar proberen kregen we de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van de beachclub, een kans die we niet konden laten liggen.
 Mathieu Bontinck : Ikzelf kom uit Sint-Niklaas maar na jaren aan de kust werken bleek het toch evidenter te zijn om hier ook te komen wonen. Toen Christoph de aanbieding deed, was het voor ons een verrassing maar tegelijk ook een unieke uitdaging. Er was ergens wat twijfel, maar de uitdaging zei ons dat we ervoor moesten gaan. We konden het samen met hen verder helpen uitbouwen. Duinbergen had destijds niet zo’n goeie naam, hoe moeilijk was het om hier iets dergelijks op gang te trekken?
 Kim: Duinbergen was inderdaad een beetje aan heropleving toe. Door de komst van de Blue Buddha Beach Club kreeg Duinbergen een nieuwe boost waardoor de andere zaken ook beter begonnen te werken. Er worden nu ook elk jaar nieuwe initiatieven gelanceerd. Zo trok de zeilclub ook meer en meer volk aan. Duinbergen is de familiale kant van Knokke, er komen hier veel families met kinderen. We voelen ons hier echt thuis in Duinbergen. Bovendien wordt de deelgemeente nog meer vernieuwd : straks openen er weer drie nieuwe restaurants, het is plezant om te zien dat Duinbergen terug in de lift zit, het stelt ons gerust voor de toekomst. Welk publiek komt er op de Blue Buddha beach club eigenlijk af? Mathieu: We bieden de mensen een hip concept aan op het strand en zo trekken we volk van overal aan. Er zijn de jonge gezinnen met kinderen maar evengoed veertigers, vijftigers of zestigers die rustig op het strand willen komen genieten. We hebben een heel breed publiek en dat zie je aan de verhuring van de cabines. Die afwisseling is wel plezant. We proberen er op het strand voor te zorgen dat de mensen die willen genieten van de rust aan hun trekken komen maar evenzeer dat ook spelende kindjes er de tijd van hun leven beleven. Zo krijg je de ideale mix voor jong en oud. Wat behelst jullie takenpakket en waaruit bestaat zo’n werkdag voor jullie?
 Kim: Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de bar en


“ De ideale mix tussen ambiance en rust het terras. Dat betekent dat ik ook zorg voor de drankjes en de hapjes en het aanspreekpunt ben als er feestjes worden georganiseerd. Ook de administratie en de verhuring van de cabines is voor mij. Mathieu doet zowat al de rest (lacht). Dat betekent alles wat met het strand te maken heeft, de organisatie en begeleiding van het strandpersoneel, de opbouw en het afbreken van alles, de strandstoelen, de speeltuin enz. Christoph neemt de PR en marketing voor zijn rekening. Hij zoekt ook uit welke partners en leveranciers de meest voordelige en interessante zijn om mee samen te werken. De merchandising komt via de Blue Buddha Knokke Concept store die hij heeft opgericht. Daarvan mogen we binnenkort onder andere een eigen Blue Buddha parfum en wijn van verwachten. De Blue Buddha beach club moesten vorig seizoen noodgedwongen veranderen van plaats toen de zeilclub er kwam. Was dat voor jullie een grote aanpassing?
 Mathieu: Het was vooral aan de praktische kant dat een aantal zaken veranderden. Zo moesten we nieuwe nutsleidingen leggen zoals de stroomtoevoer en rioleringen, iets wat ons uiteindelijk toch handenvol geld heeft gekost. We zijn in totaal 100 meter opgeschoven, maar de eigenheid van de beach club is gebleven. We kregen er op onze nieuwe locatie 40 meter bij en kunnen zo nog meer ruimte aanbieden voor iedereen. Er is ook meer passage en er valt voor de mensen meer te zien. Vroeger lagen we in een bocht en was het zicht toch beperkt. De verandering van locatie heeft gelukkig ook het unieke zicht op de duinen intact gehouden. Wat zijn de grote troeven van Blue Buddha beachclub eigenlijk? Mathieu: We zijn een oord van rust in de zomer, waar mensen kunnen zonnen maar ook bij een aperitief kunnen genieten van leuke muziek en ambiance, we proberen dat evenwicht zo goed mogelijk te handhaven zodat iedereen aan zijn trekken komt. Duinbergen is bovendien makkelijk bereikbaar, er is hier heel veel parkeergelegenheid, wat wel eens een probleem is in het Zoute. We beschikken hier over twee grote publieke parkings wat een ongelofelijke grote troef blijkt. Bovendien liggen we op wandel en fiets afstand van het mondaine

Knokke wat voor sommige klanten ook belangrijk is. Kim, jij bent verantwoordelijk voor de bar. Wat verkiezen de mensen zoal op een zwoele zomerdag? Kim: De mensen houden van de typische strandcocktails als mojito, caipeirinha en Pina Colada, zeg maar alle zuiderse cocktails. De populairste daarvan is veruit de mojito, wellicht omdat die in veel reclames wordt gepromoot als het zomerse drankje bij uitstek. We

59


BLUE BUDDHA BEACH CLUB

60

horen ook dagelijks dat we de beste mojito van het land hebben. Het is heel belangrijk om de juiste ingrediënten en doseringen te gebruiken. Als de mensen niet gaan voor een cocktail dan opteren ze nogal vaak voor een cava met een tapasbordje, wat iets heel gezelligs heeft. Tegenwoordig zijn er ook champagnes gericht op een lekker aperitief waar je dan limoen en ijs kunt aan toevoegen. De champagnefabrikanten spelen gretig in op de strandrage.
Hoe populair is jullie loungecorner?
 Mathieu: Dat valt goed mee, want de corner ligt weg van het gewone terras en de ligbedden. We beschikken over een toffe loungehoek met comfortabele grote zitzakken. De Rolls Roys onder de zitzakken zeg maar. Het is de ideale plek om van een heerlijke cocktail of een fris pintje te genieten met zicht op zee of de zonsondergang. In hoeverre is Blue Buddha beachclub ook kindvriendelijk?
 Kim: We kunnen de allerkleinsten een leuke mix van speeltuigen aanbieden : er is een schommel, een glijbaan, een cool klimrek, zowat de elementen van een typische speeltuin. Wat op het strand nog altijd het populairst blijkt, is het bouwen van de grote zandkastelen aan de waterkant. Ook de bloemenwinkeltjes zijn nog altijd erg geliefd. Onze speeltuin is niet alleen veilig, hij bevindt zich ook op grote afstand van de bar zodat daar niemand gestoord wordt. Klanten kunnen ook een fiets bij jullie huren. Mathieu: Klopt! We bouwden een leuke samenwerking uit met Electrabikes die moderne stadsfietsen en comfortabele cruisers aanbiedt. We zorgden voor een tof arrangement waarbij de klant kan kiezen voor een sportieve fietstocht in Knokke en omstreken om daarna bij ons te picknicken op het strand. De mensen kunnen dus het fietsen combineren met het lunchen op het strand.
 Ook voor een heerlijke massage kunnen de mensen op Blue Buddha beach club terecht. Vertel! Kim: Op drukke zomerdagen pakken we uit met een team van drie professionals die de mensen een aangename massage kunnen aanbieden. Dat gebeurt in een apart hoekje dat we speciaal hiervoor hebben gecreëerd zodat iedereen in alle rust en heel discreet kan


genieten van een volledige bodymasssage, maar ook van een voeten handmassage, telkens met zicht op zee. Die combinatie maakt het echt uniek en zorgt voor nog meer vakantiegevoel. Vorig jaar pakte Blue Buddha Beach Club uit met een aantal events. Staan die deze zomer weer op het programma?
 Kim: Een aantal projecten van vorig jaar worden inderdaad herhaald wegens groot succes. Ik denk bij voorbeeld aan ‘sax on the beach’ en onze ‘sushi dag’. Ook op 21 juli wordt een feestje gebouwd naar aanleiding van de nationale feestdag. Tijdens de vakanties en de weekends kan het erg druk zijn, maar hoe valt die drukte mee tijdens de week in het voor- en najaar? Mathieu: Er zijn veel zelfstandigen in Knokke die gesloten zijn op maandag en dinsdag en die zien we dan regelmatig verschijnen in de club op die dagen. Op woensdagnamiddag komen vaak gezinnen met kinderen en er zijn ook een aantal groepen die na ’t werk nog snel een aperitiefje komen meepikken met vrienden. Op vrijdag begint voor sommigen al vrij vroeg het weekend en dan zijn die mensen ook van de partij. De belangrijkste factor blijft uiteraard de zon. Als die meewil, is het voor ons goed. We zijn en blijven honderd procent weersafhankelijk. Alles staat of valt met goed weer. Wat zijn de leukste kantjes aan jullie job? Kim: Je ziet veel mensen en er is veel beweging in de club. Leuk is ook als mensen je komen bedanken voor de goeie service. Appreciatie is altijd wel leuk. ’t Is plezant om mensen met een glimlach te zien en te voelen dat ze een relaxerende dag gehad hebben op het strand. Zelf werken we constant in de vakantiesfeer en dat is wel plezant, maar als er veel volk is, betekent dat hard werken voor ons. Veel mensen onderschatten wat het allemaal inhoudt om een stranduitbating van een dergelijk kaliber goed te runnen. Er komt heel veel bij kijken. We zijn al bezig voor iedereen toekomt en we werken nog lang verder als iedereen al weg is ’s avonds. We kloppen vaak heel lange dagen. Dromen jullie soms van een club die 100% van jullie is? Mathieu: We werken in de zomer met tien meisjes in de bar en tien jongens op het strand, het vergt veel coördinatie en organisatie om

zo’n team in goede banen te leiden. We proberen zo veel mogelijk zelf te doen, we zijn nog jong en tegelijk willen we de investering die we twee jaar geleden zelf hebben gedaan terug verdienen. Iedereen met wat ambitie heeft op een bepaald moment de droom om volledig zelfstandig te zijn, maar we hebben daar nog alle tijd voor. Kunnen werken onder de vleugels van Ann en Christoph is de ideale leerschool. Het zijn mensen die al veel hebben bereikt en reeds 23 jaar actief zijn in de sector. Ook mogen we het voordeel niet onderschatten van deel uit te maken van het Blue Buddha concept, dat reeds een goede reputatie heeft in al wat het creëerde, en reeds een gekende naam is in heel België en binnenkort ook in het buitenland. Op die manier kunnen starten is super. Vroeg of laat gaan we misschien wel de stap zetten naar een 100% eigen zaak, maar dat is toekomstmuziek. We zijn beide nog maar 28 hé (lacht).
 Zijn jullie zelf eigenlijk ook zelf zonnekloppers, los van jullie job? Kim: Ik lig wel graag in de zon maar hier in de Blue Buddha beach club kan dat natuurlijk niet. Hier heb ik daar de tijd niet voor. Meestal doe ik dat op reis in een rustige omgeving. Mathieu: We hebben de gewoonte dat de zomer hier in België voor ons altijd heel hard werken is, dat zit er al van jongs in gebakken. De zomer associeerde ik vroeger met vakantiejobs en nu is dat dé periode van heel hard werken, maar in de winter kunnen we er evengoed van genieten om zelf eens een cocktail aan de bar te drinken (knipoogt). Als we op vakantie gaan, letten we natuurlijk ook een beetje op de beachclubs die we bezoeken. ’t Is een beetje beroepsmisvorming waarbij je probeert ideeën op te doen of kijkt of er nog mogelijkheden zijn om het bij ons nog beter te maken. 61 Blue Buddha Knokke Beachclub Zeedijk Knokke Duinbergen t.h.v. Zeegrasstraat info@bluebuddhabeachclub.be strandcabines & events: Kim 0478 / 71 50 38 ligbedden: Mathieu 0496 / 79 18 04 marketing: Christoph 0475 / 42 79 94 www.bluebuddha.be


THE BEST PLACES FOR BEACH, FUN AND NIGHTLIFE @ KNOKKE HEIST

MAGAZINE - BEACH - LOUNGE - CONCEPT STORE

‘BLUE BUDDHA IS NOT ONLy A BRAND, IT’S A wAy OF LIFE.’ Visit also the Blue Buddha concept store

INFO & RESERvATION MIRKO: +32 (0) 473 131 115 ANN: +32 (0) 475 53 67 73 RESERvATIE@BLUEBUDDHA.BE www.BLUEBUDDHA.BE

www.facebook.com/BlueBuddhaLoungeClub


POMAX STORE KNOKKE

FLAGSHIP STORE ANTWERPEN

POMAX STORE WIJNEGEM

Lippenslaan 108 8300 Knokke

Mechelsesteenweg 4-6 2000 Antwerpen

Wijnegem Shopping Center 2110 Wijnegem


Photography: leriche.be

Blue Buddha mood & vibes


ZEEWINDSTRAAT info & (zetel)reservaties: +32 (0) 495 228 854

soleado-rood.be


snapshots over Vuule Bertha’s, Nachtuuln & Prinsen

Carnaval te Heist 10.02.2013

66


ALC. 6%

33CL

skinn.be

EEN LEKKER BLONDJE MET EEN HOEK AF

WWW.PALJAS-BIER.BE


carnaval te heist

68


69


GlamSmile designers of irresistible smiles

V

tekst: Steven Verhamme

erkleuringen, spleetjes, gebroken tanden, scheve tanden, …? Als specialist in cosmetische tandheelkunde biedt GlamSmile in al deze gevallen een permanente oplossing. Flinterdunne, porseleinen veneers – ook wel schildjes of facetten genaamd – kunnen de kleur, vorm en positie van tanden corrigeren en geven iedereen in slechts één uur tijd opnieuw mooie tanden en een schitterende glimlach. We poetsten onze tanden en trokken naar Gent voor een gesprek met Patsy Van Lancker, head smile consultancy van GlamSmile.

70

Voor wie jullie niet kent, wat doen jullie eigenlijk concreet bij GlamSmile? Patsy Van Lancker: Kort samengevat bezorgen wij mensen een verzorgd gebit en een mooie glimlach. Iedereen kan bij ons terecht voor een vrijblijvend, gepersonaliseerd advies met een smile consulente en aan de hand van dat gesprek weet je perfect wat er mogelijk is om niet alleen witte tanden maar ook een mooie smile te krijgen. Hoe gaat het in zijn werk als de klant heeft ingestemd iets te laten doen aan zijn tanden? Patsy: Als de klant akkoord gaat voor een behandeling, komt hij eerst voor een onderzoek op de stoel bij de tandarts. Er volgt een volledige controle van het gebit en dan wordt bekeken of het plaatsen van porseleinen veneers mogelijk is.


www.mi-ami.net

Photography: leriche.be


GLAMSMILE

72

Annelien Coorevits, Miss Belgium 2007, koos voor GlamSmile


Voorwaarde voor dergelijke flinterdunne facetjes is dat je tanden gezond zijn. Nadien maken we aan de hand van de vraag van de klant een volledig bestek op en daarna is de patiënt vrij om te doen wat hij wil. Sommigen beslissen onmiddellijk, anderen wachten liever nog even. Als het louter gaat om de facetjes, komen ze terug voor een afdruk en drie weken later worden ze effectief in de mond geplaatst. Dat duurt maar een uurtje en is volledig pijnloos, er is niks van verdoving nodig. Wat is eigenlijk het verschil tussen een whitening of bleaching en het plaatsen van veneers? Patsy: Als je je tanden bleekt, kies je niet voor een permanente oplossing, je zal herhaaldelijk moeten terugkomen want het effect van een whitening duurt meestal niet langer dan 1 jaar. Ook werkt een bleaching niet altijd: amalgaam-vullingen, die kwik en andere metalen bevatten, zijn niet te bleken. Een ontzenuwde tand kan je ook niet bleachen. Bij iemand die tetracycline-verkleuring heeft (veroorzaakt door een bepaald soort antibiotica dat tot de jaren zeventig vaak aan babies en peuters werd toegediend bij luchtwegeninfecties) kan je tanden niet bleken. Van sommige mensen gaan de tanden sneller geel worden dan van andere mensen, dat verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van eet- en drinkgewoontes en erfelijke eigenschappen. Ga je echter voor de veneers, de porseleinen facetjes, dan kies je eigenlijk voor een permanente whitening, de kleur verandert immers niet meer. Dat is het grote verschil met whitening. Bovendien zullen bij een bleaching je tanden meestal wel witter worden, maar dat betekent nog steeds niet dat je een mooie glimlach hebt waarbij je tanden mooi symmetrisch staan, niet scheef of overlappend zijn, of dat je geen spleetjes hebt. Al die zaken kunnen met veneers perfect aangepakt worden. Die bieden een totaaloplossing voor wie niet alleen witte tanden maar ook een esthetisch mooie glimlach wil. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van verkleurde tanden? Patsy: Een bepaald soort voeding maar vooral sommige dranken zijn schadelijk zoals bijvoorbeeld thee, koffie, rode wijn en frisdranken. Daarnaast zijn alle producten met tomatenextracten en curry nefast

voor de kleur van de tanden. Zoiets bouwt zich natuurlijk op in jaren. Iedereen weet ook dat roken slecht is voor je gebit. Soms zit de verkleuring binnenin de tand en dan heeft bleaching geen zin, juist? Patsy: Dat klopt. De verkleuring zit dan in de zogenaamde dentinelaag van de tand. Dit is de laag onder de glazuurlaag en die kan niet gebleekt worden. Wat kost een cosmetische behandeling? Patsy: De goedkoopste manier om je tanden terug wat glans te geven, is het bleken. Een professionele bleaching bij de tandarts kost tussen de 400 en 600 euro. Voor veneers betaal je 450 euro per tand en hoeveel je er nodig hebt, hangt af van je lach. Een volledige ‘smile zone’ van 10 tanden kost dus 4.500 euro, maar soms volstaan 8 veneers al. Duurder dus dan een bleaching maar het resultaat is dan ook duurzamer want het is permanent, en veneers worden op maat gedesigned. Welk publiek komt op jullie zaak af? Patsy: Iedereen die een permanent mooie glimlach wil. De grootste leeftijdsgroep bevindt zich tussen de 35 en 60 jaar. Zij beseffen de impact van een mooie smile maar al te goed en gaan vaak snel over tot actie. Tegenwoordig zien we ook veel jongere mensen naar onze studio’s komen. Het ene jaar komen ze voor de analyse en het jaar daarop ondergaan ze dan de behandeling. Ook de gepensioneerden van vandaag besteden veel meer aandacht aan hun uiterlijk en kiezen vaak voor een nieuwe smile die hen bovendien een stuk jonger maakt. Klopt het dat vooral vrouwen kiezen voor een behandeling? Patsy: Zowat 70 procent van ons cliënteel is inderdaad vrouw. Als mannen komen, nemen ze heel snel een beslissing, een vrouw wacht vaak ietsje langer om de knoop door te hakken (lachje). Een man heeft minder complexen rond zijn gebit, als ze komen, komt het vaak door opmerkingen van hun vrouw, kinderen of collega’s en dan willen ze daar snel iets aan doen. Bij vrouwen speelt mee dat ze er jonger en frisser zullen uitzien met facetjes.

73


GLAMSMILE

Klopt het dat een nieuw gebit ook een boost betekent voor het zelfvertrouwen van veel mensen? Patsy: Zeker! Mensen met een mooie glimlach voelen zich beter en stralen dat ook uit. Je merkt dat heel goed wanneer we de foto’s van voor en na de behandeling vergelijken. Als de klant hier voor de eerste keer aankomt, zit hij of zij vaak verlegen in de wachtzaal om uiteindelijk op kousevoeten te tonen wat het probleem is, maar zes maanden later zijn ze fier op hun nieuwe en verzorgde gebit. Een mooie glimlach is nu eenmaal belangrijk in zowel je privÊ als professionele leven. U heeft zelf ook een behandeling ondergaan. Besteedt u nu meer zorg aan uw tanden dan vroeger? Patsy: Ik beken. Ik draag er nu meer zorg voor omdat ik weet dat mijn gebit nu helemaal in orde is. Ik had vroeger een positieprobleem: twee tanden hingen over elkaar en ik had ook gele hoektanden. Ik poetste toen ook twee keer per dag mijn tanden, maar nu ben ik nog alerter. Ik ga bewuster gaan poetsen en neem er mijn tijd voor. Een verhaal dat je vaak hoort bij mensen die behandeld zijn. Ze zijn veel meer gemotiveerd om hun gebit in orde te houden nu het er mooi uitziet. Als u mensen ontmoet, let u dan vooral op hun tanden? Patsy: (lacht smakelijk) Jawel! Het is het eerste waarop ik let. Soms zegt het ook iets over de persoonlijkheid van de ander. Hoewel je de vorm van je tanden meekrijgt van moeder natuur, kan je er met facetjes iets aan laten doen. En je tanden verzorgen, dat heeft iedereen zelf in de hand. Een verzorgd gebit zegt veel over de persoon, vind ik.

74

meer info

GlamSmile Zuiderlaan 1-3 | 9000 Gent Louizalaan 487, 1050 Brussel www.glamsmile.be


Smedenstraat 5 8300 Knokke-Heist 050 63 00 80 sales@pcsknokke.be www.pcsknokke.be


Photography: leriche.be

Blue Buddha mood & vibes


Feel the vibe of a real luxury beach thv Duindistelstraat, Zeedijk 711 Knokke-Heist info & (zetel)reservaties: +32 (0)475 427 994

monroebeach.be


a party by Patrick Soks & Blue Buddha Lounge Knokke

foto’s: Jay Rich

Pyjama Party 24.02.2013

78


www.rombouts.com


pyjama party

80


81


pyjama party

82


ALBERTPLEIN info & (zetel)reservaties: +32 (0) 479 797 672

soleadoblauw.be


Jan Van Biesen DJ... en meer

J 86

tekst: Steven Verhamme www.stubru.be

an Van Biesen begon dertien jaar geleden als update-editor bij Studio Brussel en werkte zich op tot station manager, zeg maar hoofd van StuBru en dat sinds 2007. De 38-jarige Oost-Vlaming kwam destijds op de proppen met radioshows als Mixomatose en Switch en deed daarmee zijn reputatie als een elektronische-muziek-kenner alle eer aan. In zijn carrière speelde hij op alle grote nationale festivals, van Werchter over Pukkelpop (7 edities!) tot I Love Techno. Van Biesen won ook een Zamu award in de categorie Dance en werd ook gekozen als beste Belgische DJ. Een klassebak die nu ook in Blue Buddha zijn grote talent mag komen showen!


WIJNHANDEL LES CAVES DE BORDEAUX - KONINGSLAAN 248 - 8300 KNOKKE-HEIST T 050 60 70 74 - INFO@LESCAVESDEBORDEAUX.BE - WWW.LESCAVESDEBORDEAUX.BE


jan van biesen

88

Hoe is de passie voor de muziek bij jou eigenlijk ontstaan? JAN VAN BIESEN: Op zeer jonge leeftijd heeft muziek en alles wat daar rond hangt me enorm gefascineerd. Mijn vroegste herinneringen zijn muzikale herinneringen. Zo had ik als tiener een draagbaar radiootje dat ik overal meenam en bij voorkeur naar mijn kamer waar ik me als het ware ging verstoppen om naar magische radio’s te zitten luisteren. We spreken over de jaren ’80 waar zeezenders de pop- en rockmuziek een kans gaven, daar waar de nationale openbare kanalen er weinig aandacht aan schonken. Op die niet-officiële, zeg maar, vrije radio’s kon het wel en altijd al kreeg ik het gevoel dat de muziek die ze daar draaiden heel veel emotie en tegelijk revolte uitstraalde. De beleving in de maatschappij was ook opvallend en dat boeide me in combinatie met de magie van radio, de grootste bron van muziek. Overal waar je een radiozender kon ontvangen, was er muziek, je kon moeilijk met je platenspeler overal naar toe stappen (lacht). Met welke DJ-namen ben jij destijds groot geworden? Jan: In Vlaanderen had je begin jaren ’80 Gust Decoster die op woensdagnamiddag op Radio 2 het programma Vrijaf presenteerde waarin hij de eerste Belgische pop- en rockgroepen een kans gaf. In Antwerpen had je destijds ook een aantal alternatieve radio’s die de betere muziek de wereld in stuurden. Je hing je antenne aan de dakgoot en je kon die zenders ontvangen. Ik woonde toen in Dendermonde en ging ook op zoek naar alle soorten pop- en undergroundmuziek. Alles wat met popmuziek te maken had, consumeerde ik. Van rock naar disco, toen bestond er nog geen hokjesdenken, ik luisterde er allemaal naar. Mijn eigen liefhebberij blijft de elektronische muziek Is dat nu nog altijd zo nu je al een tijdje de baas bent van jongerenzender Studio Brussel? Vaak word je geassocieerd met het dancegenre, maar volg je eigenlijk alle genres en stromingen op de voet? Jan: Ik volg dat op het niveau dat ik het kan volgen want er is een gigantische wildgroei aan producties sinds de digitalisering. Vroeger was het allemaal overzichtelijker, een platenfirma bracht platen uit

en die kocht je in de handel, maar nu is er door het internet een vulkanische productie. Ik heb gelukkig rond mij een team dat alles volgt en ik kan met mijn vragen bij hen terecht indien nodig. Ik vind het hele muzieklandschap nog steeds enorm boeiend. Als je echter alles probeert te volgen, dan kan je je niet verdiepen in een aantal genres, maar probeer je ’t beste uit alle soorten muziek te leren kennen. Ik volg alles wat enige bekendheid heeft, ik probeer de tijdgeest van 2013 aan te voelen en wat de belangrijkste tendensen zijn. Die willen we vanuit StuBru op de kaart zetten. Mijn eigen liefhebberij is en blijft de elektronische muziek maar ook de rockmuziek blijft me boeien. Toch blijf je bekend als de pionier van de elektronische muziek in Vlaanderen. Blij met dat etiket? Jan: Als ik ergens bekend ben geworden, is het inderdaad omwille van mijn inspanningen om begin de jaren ’90 de elektronische muziek een beetje op de kaart te zetten. Die muziek was er al in de clubs en op de vrije radio’s, maar ik ben degene die ze via programma’s op een nationale muziekzender verder is gaan promoten. Vandaar kennen veel mensen mij samen met mijn werk in de clubs en het nachtleven. In het begin waren er helaas veel vooroordelen tegenover de elektronische muziek en daar heb ik een lans voor gebroken. Hierdoor werd ik een veel gevraagd dj die een lange brede carrière kon uitbouwen in het nachtleven. Ik behoud aan al die dj-sets nog altijd goeie herinneringen. Hoe baanbrekend was het toen je destijds op Studio Brussel, een rockzender nota bene, uitpakte met dance- en technomuziek? Jan: Teknoville en Switch waren programma’s waarbij we de dance- en technokraan volledig hebben opengedraaid. Ik was toen nog producer bij StuBru en ik kreeg van mijn oversten de nodige vrijheid om op vrijdag- en zaterdagavond mijn ding te doen : een soort autonome vrijstaat binnen een rockzender waarin ik 14 uur mijn eigen ding kon doen en alle soorten dancemuziek aan de wereld mocht voorstellen. We gingen toen heel breed, 12 jaar geleden, en ik denk wel dat een programma als ‘Switch’ de muziek tot bij een groot publiek heeft gebracht. Er werden geen vervelende vragen meer gesteld naar de muziekkeuze, dance was een genre als alle andere. Festivals gingen


“ Ik speel nog altijd het liefst in een cafe of club dancemuziek programmeren en er kwam een volledige integratie in de muzieksector. Ik ga vooral voor een goeie sfeer en beleving Jijzelf hebt ook gedraaid op festivals als Werchter, Pukkelpop en de Lokerse Feesten. Hoe was dat om voor zo’n massa mensen te mogen draaien? Jan: Dat was fantastisch en zeker omdat ik de eerste was en dus een stuk geschiedenis heb mogen schrijven. Ik was de eerste DJ die ooit op Pukkelpop en Werchter gestaan heeft. Mensen kenden me van de radio maar ’t was nooit eerder vertoond dat een dance-dj zijn ding mocht doen op een rockfestival. Nu is dat gewoongoed, er zijn zelfs echte dj-festivals. De verdienste van de 2 Many DJ’s, de gebroeders Dewaele, is daarin erg groot. Ook zij stonden net als ik gewoon met een bak vol platen en twee platenspelers en deden fantastische dingen. Het groeide langzaam maar zeker uit tot een rage. Ik blijf het vreemd vinden, want ik speel nog altijd liever in een café of een club. Je moet eigenlijk vooral mensen opjutten op zo’n festival, terwijl ik vooral ga voor een goeie sfeer en veel beleving. Ik ben niet dé festival dj, want ik maak te graag sfeer. Op een festival sta je daar als een soort halfgod en dat geeft me steeds weer een vreemd gevoel. Je DJ-sets spelen zich vaak ’s nachts af. Heeft dat na al die jaren ook fysiek een tol geëist? Jan : Het is gewoon heel zwaar, je moet daarvoor een beetje in de wieg gelegd zijn. Ik had destijds een permanent jetlaggevoel, want ik ging uit de bol achter de draaitafels in het weekend en daarnaast had ik nog een gewone job in de week. Het was telkens weer een knop in mijn hoofd die ik moest omdraaien. Je moet het ook bioritmisch aankunnen om het nachtleven te combineren met het dagleven. Hoe ouder je wordt, hoe minder evident dat is, maar ik doe het nog steeds. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik me concentreer en wakker blijf. Ik denk wel dat ik het nog altijd vrij goed aankan, maar niet meer aan de frequentie van toen.

Wat mogen we van jouw DJ-set verwachten in de Blue Buddha in Knokke? Jan : Ik kom graag naar de Blue Buddha omwille van de heel directe interactie met het publiek. Je bent er als dj heel close met de mensen. Ik breng naar dat soort van sets altijd veel soorten muziek mee en dan doe ik mijn ding. Het is als een reis die je samen met je publiek maakt op zoek naar een leuke bestemming.

89


jan van biesen

Ik weet nooit op voorhand wat ik ga doen, maar ik hoop dat de mensen een fantastische tijd beleven met veel leuke muziek waarvan ze vinden dat het toch wat speciaal is. Ik ben geen jukebox, ik probeer mensen graag te verrassen. Ik ben als een kok met een tafel vol ingrediĂŤnten en ik kruid voortdurend bij (lacht). De mensen kunnen dat ook zien, ik heb geen computer waarbij mijn set helemaal voorgeprogrammeerd is, maar ik speel in op het publiek. Dat is en blijft een heel leuk gegeven en dat vind ik nog altijd het leukste aan de job. Ik wil er ook nu weer samen met het publiek iets unieks van maken!

patrick soks & present

90

DJ Jan van biesen @

2013


www.paulshotel .be

Paul’s Hotel

★★★

eliz abet l aa n 305 • 8301 knokke-heis t pittor esk hotel, dicht bi j de zee, op ongeveer 1 km v a n het centr um.

Villa Paul’s

★★★★

k a lvek eet dijk 123 • 830 0 knokke-heis t be D & bRe akFa st vo or al le l u xe d ie u wenst, i n een r ustiek kader.

Pau l s .hot e l @ sk yn e t. be • w w w. Paul s hotel .be • tel : 050 51 39 32 • Fa x : 050 51 67 4 0


Blue Buddha Knokke Concept a dream with a history and a future to fight for

Z

tekst: Steven Verhamme www.bluebuddha.be

o’n tien jaar geleden verloor Christoph Trio zijn hart aan Ibiza. Hij vond er de perfecte combinatie van woeste natuur, verlaten stranden en een bruisend uitgaansleven. Hij haalt dan ook graag zijn inspiratie op het Spaanse eiland waar de jetset er graag op los feest. In 1990 begon Trio met zijn eerste stranduitbating, later kwam er nog een bij en toen de mensen ’s avonds nog niet naar huis wilden, zorgde hij met de Blue Buddha Lounge dat het feest kon worden verdergezet.

92

Christoph 1990 @ Soleado Rood

Soleado Blauw 1990


Eerst een stukje geschiedenis… Wat heb je allemaal gedaan voor je hier neerstreek in de Herenweg en Blue Buddha liet uitgroeien tot een groot succes? Christophe Trio: Mijn vrouw Ann en ik zijn nu reeds 23 jaar stranduitbaters in Knokke-Heist. Het begon allemaal op het Soleado strand, waar ik de zaak overnam van een vriend van mijn vader. Ik kwam net van het leger en was graag beroepsrenner geworden maar dat verhaal ging uiteindelijk niet door. De overname van het strand kwam net op tijd, het werd een succes en twee jaar later ging de stranduitbater naast ons op pensioen waardoor we de kans kregen

Blue Buddha Knokke Beach Club

Monroe Beach

een tweede uitbating uit te baten. Ann en ik hebben jarenlang hard gewerkt. Als jong koppel hadden we moeten lenen om die uitbatingen te kunnen overnemen terwijl er in de winter daaruit geen geld kwam. Ann ging als verpleegster ‘s nachts in het AZ van Brugge aan de slag en tijdens de dag stond ze op het strand. Ikzelf deed allerlei interims tijdens de winter. Uiteindelijk hebben we ons ook in de kalmere toeristische periodes toegelegd op het strand. We maakten en verkochten strandcabines voor particulieren en onderhielden deze dan ook in onze loods tijdens de winter. Na 10 jaar aan dat tempo te werken hadden we eindelijk onze schulden afbetaald en konden we op kleine schaal ook vastgoed aankopen, huizen en appartementen die we zelf verbouwden en daarna met winst verkochten. Zo deden we er elke winter ééntje. Doordat de immo markt de laatste jaren wat stil viel, werd dit steeds minder interessant. Het werd tijd voor een sabbatjaar dachten we en dus trokken we tijdens de winter enkele maanden naar Ibiza. In die periode deed iemand mij het voorstel om een stuk strand over te nemen in Duinbergen, een strand dat bekend stond als een commercieel slecht strand dat bijna om de twee jaar van uitbater veranderde. Omdat we ons plots te jong voelden voor een sabbatjaar en het geld er snel door ging, zegden we toe. Het was een hele uitdaging. Om het strand volledig naar de hedendaagse normen in te richten vanaf nul was dit opnieuw een serieuze investering. Maar met de ervaring die we hadden opgebouwd en mijn visie van hoe een stranduitbating er moet uitzien moest het lukken. We lanceerden een marketingcampagne en namen de spirit van Ibiza over in onze nieuwe zaak. Vanaf de eerste weken dat het goed weer was, voelden we dat het ging lukken en dat ons nieuw risico dat we hadden genomen en al het werk dat we er in staken, zouden beloond worden. Jullie bleven verder investeren. Hoe ontstond uiteindelijk de Blue Buddha lounge? Christophe: Omdat de mensen na sluitingsuur op het strand nog verder wilden feesten, kozen we voor een nieuwe locatie buiten het centrum van Knokke, waarbij we ons baseerden op de KM5 van Patrick Soks te Ibiza : een villa met bars, een DJ en Arabische tenten in de tuin.

93


blue buddha knokke concept

Doordat de mensen om 20u reeds het strand moeten verlaten, we een goede promocampagne hadden uitgedokterd en we opnieuw een hip, vernieuwend concept hadden uitgebouwd werd de Blue Buddha lounge ook erg populair. In die mate zelfs dat we nu volop aan het werken zijn om van Blue Buddha een echt merk te maken dat een eigen parfum, shorts, t-shirts, jeansbroeken, zonnebrillen enz. verkoopt. De Blue Buddha-concept store zal hopelijk open kunnen gaan begin juli. Zo breiden we langzaam maar zeker uit.

Natuurlijk kruipt hier ook weer heel wat geld en tijd in. En dit zeker niet zonder risico. Want in tijden van crisis moeten we extra voorzichtig zijn. Hoe moeilijk was het om de beste locatie voor jullie zaak te vinden? Christophe: We hebben een tijd lang rondgereden en uitgekeken in Knokke-Heist en botsten op een leuke tearoom die weliswaar niet over te nemen was, maar we zijn zelf met de uitbater gaan praten.

Blue Buddha Concept Store

Monroe Beach

Blue Buddha Knokke Lounge

Blue Buddha Blue Buddha KnokkeLounge Beach Club


Knokke - Kustlaan 273

7forallmankind.com


Blue Buddha Knokke Concept

We voelden aan dat de man twijfelde, en kwamen uiteindelijk toch overeen. We kozen voor de Herenweg omdat we ‘t een goeie locatie vonden en de tuin ons ook wel beviel. Veel buren hebben we niet. Aan de ene zijde ligt de begraafplaats, aan de andere zijde het industrieterrein. Grootste pluspunt was uiteraard de hoeveelheid plaats die we hier vonden. Voorzichtige plannen bestaan om hier ook een Blue Buddha-restaurant te beginnen. Nu kan je in de lounge ook al eten en aanschuiven voor de barbecue, maar we willen dat aspect eventueel nog verder uitbreiden. Blijven dat dromen of zijn die plannen inmiddels al concreet? Christophe: Er zijn reeds schetsen getekend maar we moeten voorzichtig zijn en niet al te rap van stapel willen lopen. Want zoals gezegd, door de crisis denkt een mens toch meer dan twee keer na alvorens te snel en te veel te investeren. Wat spreekt je aan in Ibiza en in hun manier van denken en leven ginds? Christophe: Het grote gevoel van vrijheid of zoals de Engelstaligen het mooi zeggen ‘the go with the flow’ : iedereen staat op wanneer

hij wil op dit vakantie-eiland en je bepaalt zelf je dagindeling. Zo kan je er om 14 à 15 uur je middagmaal nemen en ’s avonds om 23 uur je avondmaal, mensen leven er ook meer buiten, ze lopen de hele dag in polo en in t-shirt en houden die kledij meestal ook aan voor hun bezoek aan bars en restaurants. In veel zaken bij ons mag dat niet. Ibiza is ook de voorloper van de meeste modetrends en muziekgenres. De modetrends die je eerst in Ibiza ziet, merk je een jaar later pas in de rest van de wereld. In Ibiza vind ik alles : er is de rust naast het uitgaansleven, ik geniet er ook enorm van de mooie natuur waarin ik kan gaan mountainbiken of golven met mijn kinderen. Kortom, de veelzijdigheid van het eiland vind je nagenoeg nergens anders terug. Het concept van Blue Buddha sloeg onmiddellijk aan. Was je daardoor zelf verrast? Christophe: Verrast niet, ik hoopte er natuurlijk wel op. Elk project dat ik in handen neem, overweeg ik grondig, maar ik wist dat het wel kon lukken : omwille van zijn gezelligheid, zijn unieke karakter en de ontspannen sfeer. Je hebt de leuke muziek, een rustgevende tuin en het gevoel dat je in ’t zuiden bent. Je kan een stukje barbecue meepikken en alles verloopt heel relaxed. Natuurlijk mag je niet onderschatten hoeveel energie en moeite we er nu nog dagelijks insteken. Niets komt zo maar, inzet is het toverwoord. Je creëert een bepaalde vibe en daarvoor komen mensen terug. Onze slogan verklaart alles : Blue Buddha is not only a brand, it’s a way of life. Blue Buddha, je kan het beleven door hier iets te eten en te drinken, door uit te gaan in onze zaak of in de zon aan het strand te liggen, door dit magazine te lezen en binnenkort onze kledij te dragen. De muziek in Blue Buddha is erg belangrijk. Hoe kritisch ben je voor de dj van dienst? Christophe: Heel erg kritisch. We proberen een beetje in verschillende richtingen te gaan. In de vooravond opteren we voor toffe loungemuziek, mensen moeten zich er goed bij voelen.

de veelzijdigheid van Ibiza vind je nergens anders terug

96

Soleado Blauw


blue buddha knokke concept

Mijn vennoot in de Lounge, Tim Lapaige, heeft op dat vlak een jarenlange ervaring en kiest de dj’s uit. Het gebeurt wel eens dat ik een dj niet goed vind en hem daarop aanspreek. Ik leg de lat bewust heel hoog. Ik luister ook naar wat de mensen over de muziek zeggen en hoe ze zich gedragen, indien nodig sturen we dan wat bij. Opvallend is dat jullie ondanks het zomerse karakter van de Lounge het hele jaar open zijn. Is dat een bewuste keuze? Christophe: Tijdens de winter wordt de tuin overdekt en verwarmd. Zo heb je toch een zomer gevoel in de winter. In eerste instantie was het inderdaad de bedoeling om enkel tijdens de zomer open te gaan, maar het bleef maar druk na de zomer, vooral dan tijdens de weekends en dus hebben we beslist om een grote tent te zetten en er ook de winter bij te nemen. Zo herinner ik me al enkele onvergetelijke oudejaarsavonden in de Blue Buddha Lounge. Zelfs vanuit het binnenland komen ze dan naar ons afgezakt om het nieuwe jaar in te gaan. Tijdens de laatste oudjaarsavond hadden we meer dan duizend bezoekers. Welke ambities hebben jullie nog op korte en lange termijn? Christophe: We willen vooral kwaliteit blijven leveren en daarbij ons label nog wat groter maken. Zo pakken we uit met de conceptstore en nu ook met dit hippe magazine waarin niet alleen informatie over Blue

Buddha te lezen valt maar ook alle info over het nacht- en beachleven in Knokke. Het hele Blue Buddha project wordt de grote uitdaging de komende jaren en ik ga het daar bij houden. Het kan ook zijn dat we nog wat internationaler gaan worden, Nederland is niet veraf, maar dan blijf je in Europa en het is steeds moeilijker en gevaarlijker om hier te investeren met de huidige economische crisis. Ik zou liever buiten Europa gaan. Koh Samui, het tropische eiland in de Golf van Thailand, wordt stilaan het Ibiza van Thailand. We hebben er iemand de opdracht gegeven om eens goed rond te kijken naar betaalbare gronden of panden. Misschien kunnen we daar ook de Blue Buddha-trein laten starten. Het kan snel gaan, maar we willen alles goed overwegen om geen domme dingen te doen. Tegelijkertijd is er ook iemand in Dubai voor ons aan ’t uitkijken, daar gaan we reeds in de tweede helft April ter plaatse gaan kijken. Even was er een aanbieding om Blue Buddha ook in Antwerpen op te starten, maar we hebben beslist om het niet te doen nadat we alle mogelijkheden hadden onderzocht. Het nachtleven van Antwerpen is niet hetzelfde als in Knokke Heist...

Blue Buddha Knokke Beach Club

Monroe Beach

98


Wijnmarkt Wijnmarkt is de exclusieve importeur van de Zuid - Afrikaanse Cape Bridge wijnen in BelgiĂŤ. Wij feliciteren Blue Buddha Knokke met hun excellente keuze van deze toegankelijke, lekkere en frisse wijnen.

Wijnmarkt BVBA Steenweg op Waarloos 63A/15, 2840 Rumst Tel: 015/63.51.86, Fax: 03/283.42.44, @: info@wijnmarkt.be


Blue Buddha mood & vibes


Blue Buddha concept store

C

oming soon @ Blue Buddha Lounge: our new Concept Store visit us www.bluebuddha.be like us www.facebook.com/BlueBuddhaLoungeClub

the ultimate bar & lounge compilation only

19 â‚Ź

102


NOU’VEAU TABL’EAU

Op een steenworp van de Antwerpse Grote Markt ligt onze kleine brasserie Nouveau Tabl’eau. Van dinsdag t/m zondag kan u bij ons terecht voor een kopje koffie, uitgebreid of klein ontbijtje, verschillende snacks en salades, alsook verzorgde seizoensgebonden suggesties. Op eender moment van de dag zorgt Steve en zijn professioneel team ervoor dat de klanten zich thuisvoelen en kwaliteit voorgeschoteld krijgen. Als het zonnetje schijnt is het heerlijk vertoeven op het terras. Eveneens is er plaats voor gezelschappen tot ± 45 pers. Dit kan a la carte of met menu’s.

Nouveau Tabl’eau - Hoogstraat 71 - 2000 Antwerpen U kan bij ons online reserveren via Tablebooker of telefonisch op het nr +32 (0)3 227 11 89


Voor de beste partyvibes

moet u bij BLUE BUDDHA zijn... MAAR KOMT U GERUST BIJ ONS LANGS VOOR... L O G O’S • N A A M K A A R T E N • A F F I C H E S • B R O C H U R E S • B O E K E N • A D V E R T I SING • LAYOUT • GELEGENHEIDS- & HANDELSDRUKWERK • STICKERS • DECALS T-SHIRTS • BUTTONS • VLAGGEN • DIGITALE GROOTFORMAAT-PRINTING • AFFICHES PLASTIFICEREN OF LAMINEREN • WERFPANELEN • STEMPELS • GRAVEERWERK KWALITATIEVE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE WEBSITES • BELETTERING & SIGN: O A. E T A L A G E R A M E N • A U T O’S • B E S T E L W A G E N S • R E C L A M E P A N E L E N • Z E I L D O E K E N UITHANGBORDEN • SIGNALISATIE • STOEPBORDEN • PICTOGRAMMEN • GEVELLETTERS

SMEDE NSTRAAT 4 9 • 83 00 K N O K K E -H E I ST • T E L . 0 5 0 62 4 3 8 5 • I N F O@ V ER D OG R A P HI C S . BE • W W W .V ER D OGR APH I CS. B E

Uw erkend sociaal secretariaat en ondernemingsloket te Knokke-Heist ERKEND SOCIAAL SECRETARIAAT VAN DE KUST

Bayauxlaan 12 - 8300 Knokke-Heist - Tel. 050 62 16 16 - Fax 050 61 48 66 E-mail: frank.morbee@socsec.be

Wij zijn een onafhankelijke dienstenorganisatie met als doel zelfstandigen en werkgevers een gespecialiseerde service te verlenen op vlak van loonadministratie in de ruimste zin. Een gespecialiseerd team, waaronder 2 juristen, staat dagelijks te uwer beschikking. Onze service reikt verder dan een accurate loonadministratie en deskundig advies. Wij zijn een erkend sociaal secretariaat met een persoonlijke aanpak. Wij gaan voor een directe, duidelijke en persoonlijke communicatie, zo bespaart U veel tijd en geld.

Je wil een zaak opstarten Wij helpen je bij elke stap ! Wij bestuderen of je als starter aan alle startvoorwaarden voldoet. (bedrijfsbeheer, beroepsbekwaamheid). Wij verzorgen jouw inschrijving als handelsonderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KB0). Wij vervullen alle noodzakelijke administratieve formaliteiten (BTW, voedselagentschap, ...) Neem contact op met onze verantwoordelijken: Ann Geers of Martine Timmerman.

NEEM DE PROEF OP DE SOM, CONTACTEER ONS NU.


A C C OU N TAN T S & BELA S TI N G C ON S U LE N T E N Leopoldlaan 67 8300 Knokke-Heist - Tel. 050 62 16 16 info@morbee.be - www.morbee.be

Wij zijn klaar voor de toekomst,

uw toekomst!


106


Blue Buddha partners

S C A P A

wijnmarkt SPORTS

107

Paul’s Hotel Villa Paul’s

★★★

★★★★


Blue Buddha Knokke hope to see you soon

Jeremy Belina @ Blue Buddha Knokke Lounge


Time to relax in style… Vanaf april/mei 2013 ook overnachting mogelijk in de Sparein-Suite met jacuzzi … Pareinpark 18 -9120 Beveren (10min van Antwerpen centrum) +32 3 755 29 26 – reservatie@sparein.be

www.sparein.be ‘Mooiste Privé-Sauna van België’ door BSPA en ZwembadenPlus Horeca Award 2013 voor ‘Beste Belgische Wellness’


Blue Buddha Knokke Magazine Edition #1  

Eerste editie van het Blue Buddha Knokke Magazine.

Advertisement