Page 12

12

naša občina

junij 2016

Praznovanje 25-letnice dneva državnosti in koncert MPZ KD Bloke v besedi in fotografiji

Vse najboljše, Slovenija

Občinski proslavi ob praznovanju 25-letnice dneva državnosti so se pridružili še

člani in članice Mešanega pevskega zbora KD Bloke s pestrim in izbranim pevskim programom posvečenim 45. obletnici uspešnega delovanja zbora. Pridružili so se jim še učenci OŠ Toneta Šraja Aljoše in vokalna skupina Diva.

Uresničene tisočletne sanje Ob koncu letošnjega junija so po vsej Sloveniji potekale številne prireditve v počastitev praznika dneva državnosti in 25-obletnice osamosvojitve. Tudi na Blokah! Slovenski parlament je 25. junija leta 1991 sprejel Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. S tem dejanjem so se nam uresničile tisočletne sanje in prizadevanja naših prednikov po lastni, samostojni in neodvisni državi, je v uvodnem nagovoru zbranim v večnamenski dvorani Bloški smučar v Novi vasi še posebej poudaril bloški župan Jože Doles in nadaljeval:

V imenu Javnega sklada KD Bloke je Zora Obreza podelila Gallusova priznanja kar sedmim pevcem MPZ Bloke.

Praznovanje je hkrati tudi priložnost za resničen, pa tudi kritičen pogled na prehojeno četrtstoletno pot, po kateri smo vstopili z velikimi pričakovanji, ki so se nam marsikje tudi uresničila, res pa je, da smo na gospodarskem področju pričakovali več. Slovenci smo vedno bili naklonjeni raznim novostim in vedno smo znali poiskati ustrezne rešitve. Zakaj teh ne bi znali poiskati tudi po 25 letih osamosvojitve?!

Mešani pevski zbor KD Bloke letos praznuje 45-letnico delovanja in ob tej priložnosti se jim je župan Jože Doles zahvalil za trud in delo ter za številne nastope, s katerimi so ohranjali in bogatili kulturno dogajanje na Blokah.

Slabše gospodarske razmere zagotovo vpliva-

jo na odnos ljudi do zgodovinskih dogodkov izpred 25 let, ki v ljudeh zmanjšuje pravi pomen osamosvojitve, kar zagotovo ni prav, kajti pomena osamosvojitve ne smemo mešati s trenutnimi gospodarskimi in političnimi razmerami v državi. Zavedati se namreč moramo, da se bo Slovenija lahko uspešno razvijala le pod pogojem, da ohranimo samostojno, suvereno in neodvisno državo. Prav bi bilo, da bi se tega zavedala tudi država, politične stranke kot tudi sleherni posameznik. Ni nam šteti ravno v dobro, če se ne moremo poenotiti, da bi ob tako pomembnem praznovanju praznovali skupaj in enotni!

Z značilnostmi naših pokrajin so osnovnošolke obarvale Slovenijo.

Jubilejni koncert MPZ KD Bloke K bogati vsebini praznovanja 25-letnice dneva državnosti so v veliki meri prispevali člani Mešanega pevskega zbora KD Bloke, Vokalna skupina Diva in učenci domače osnovne šole.

V teh dobrih štirih desetletjih, je župan v svojem nagovoru še posebej poudaril, ste nas pevci neštetokrat razvedrili in s svojim bo-

Župan Jože Doles se tudi v svojem slavnostnem govoru ni pozabil zahvaliti vsem članom in članicam Mešanega pevske zbora kot tudi zborovodju prof. Jožetu Rajku za velik prispevek, s katerim so sooblikovali številne kulturne prireditve.

Profile for Bloški korak

Bloški korak 2016 -3  

glasilo občine Bloke, JUNIJ 2016,letnik 17, številka 3

Bloški korak 2016 -3  

glasilo občine Bloke, JUNIJ 2016,letnik 17, številka 3

Advertisement