Page 1

Sommeren er snart over os og som traditionen byder det, er det lig med ren guf: lækre lookbooks med nye kollektioner af spændende, smart og superbialt tøj. Dog kan selv de mest erfarne og velklædte herrebloggere i landet godt komme i vildrede om, hvad solens tid kommer til at præsentere af tendenser hos de danske mandfolk. For at komme lidt tættere på et svar hertil, opsøgte vi en god ven af vores, nemlig Merd fra butikken WORDS, til en god snak. En solfuld dag i det indre København blev til en smart debat bloggere, butiksejer og kunder imellem. Hvad vi kom frem til, bliver altså blogpaper street look # 1 – en sommer edition.

Hvilke sneakers til hvilke shorts? Ifølge os selv bliver 2011 en sommer i low-top sneakerens navn. Gamet ville være endnu mere fornøjeligt hvis vi, udover at se flere Pro-Keds, Reebooks og Sperrys , også spottede mere unikt fodtøj a la Common Projects og Visvim frem for sidste års uendelige ocean af Chuck Taylors, Vans Authentics og Eras. Merd er delvist enig i vores ønsker og påpeger, at der især bliver tale om lette sneakers - så tyndt og letvægt som overhovedet muligt. Farverne bliver klassiske, da pangfarver ifølge Merd er et overstået kapitel.


”Klart khaki-shorts. Forhåbentlig!” tilføjer Merd vedrørende det overordnede tema for sommeren, som han mener bliver gadedrengs-stilen i mere klassisk format. Det betyder, at det bevidste hankøn vil ty til langt mere mod mod- og den britiske hooligan-stil, hvor jordnære farver, khaki, tern og striber er i spil. Rå denim eller læder til de ekstra dristige. Derudover får poloskjorten sandsynligvis en alvorlig revival. Det bliver interessant at følge op på, om den garvede butiks-/designspecialist rammer spot-on med sine forudsigelser. Til slut i prognosen kan vi konstatere at, rygsækken er på sejrstogt endnu en gang. Selvom den for manges vedkommende blev lagt på hylden for et stykke tid siden, og nu kun tages frem i anledning af festivaler, weekendture etc., viste tendensen sig allerede sidste sommer hos drengene igen. Er du en af dem, er det klart vintageforretninger som Time’s Up, McKorman, København K samt rygsække fra Sandqvist, Fred Perry, Cos og Ally Capellino du gør klogt i at holde øje med. Både kvalitets- og prismæssigt bør der være et bredt udvalg her i blandt. Til spørgsmålet om hvilket dansk brand der kommer til at ‘vinde’ denne solsæson var der ikke meget tvivl: “Det bliver WOOD-WOOD. Deres nye linje er meget mere kommerciel end de foregående. Tingene ser rigtig fresh ud og de kommer uden tvivl til at have en fyldt pengetank når efteråret er over os igen”.

Livstilsbutik #1 Afslutningsvis fik vi en snak om hvilken butik der har klaret sig bedst denne sæson. Vi diskuterede om det var Merd’s egen butik WORDS, Wardrobe 19, nylige Rezet eller veletablerede STORM. Merd holdt dog på, at det i virkeligheden er århusianske WORKS som skal løbe med titlen som årets butik. Efter hans mening har denne forretning været yderst succesfuld i, at vælge en stil og holde sig til den uden forbehold. Vi kom også ind på, hvem der ikke kommer til at nyde solen nær så meget. Her fik vi lov til at citere Merd for at udnævne Samsøe Samsøe som den helt store taber. Det er David mod Goliath, hvis de små nichebutikker skal udkonkurrere store kommercielle kæder som Samsøe, men det er helt sikkert ikke en kamp der er givet på forhånd.

Har du fået lyst til at vide mere om drengene fra Superbial eller gode tips til hvordan man skal klæde sig i 2011, så kig forbi - www.superbial.dk

superbial  
superbial  

Har du fået lyst til at vide mere om drengene fra Superbial eller gode tips til hvordan man skal klæde sig i 2011, så kig forbi - www.superb...

Advertisement