Page 1

De Gebroeders een coproductie van Bloedgroep K & Theatercompagnie DEFDEF

In samenwerking met Cultuurhuis de Warande,Theater Stap, vzw OASE en met de steun van de gemeente Merksplas en Erfgoedcel Noorderkempen. 1


2


OVER DE VOORSTELLING

EEN LOCATIEVOORSTELLING VOOR GROOTOUDERS, KINDEREN EN HUN KINDEREN OVER DE SCHOONHEID VAN HET LEVEN, OVER LOSLATEN & AANVAARDEN.

De Gebroeders is een ‘all inclusive’ voorstelling in het groen met een gezamelijke korte wandeling op de tonen van de plaatselijke fanfare. Theater met een flinke dosis humor, poëzie en muziek uit de grammofoon. Als afsluiter wordt het publiek uitgenodigd op een typische Kempische koffietafel. Een locatievoorstelling voor grootouders, kinderen en hún kinderen. Over de schoonheid van het leven, over loslaten en aanvaarden. Een uniek theater-locatieproject om:  het natuurschoon in uw gemeente in de kijker te zetten  inwoners op een bijzondere manier samen te brengen  gemeenschapsvorming binnen de gemeente aan te moedigen.

3


Verhaal De Gebroeders vertelt het verhaal van twee broers, een onafscheidelijk duo, geboren en getogen in een circustent. Als vader sterft tijdens een mislukte act beloven ze de familietraditie verder te zetten. En dat doen ze, met keihard vallen en weer recht kruipen. Nooit opgeven. Niet omkijken. Maar de tijden veranderen, niks is meer zoals het was. Als op een dag een engel uit de lucht komt gevallen en in de tent blijft hangen, gaat de zaak weer op volle toeren draaien. Maar even plots als ze kwam vertrekt ze ‌ Nostalgie Het verhaal voor De Gebroeders is ontstaan uit een bonte collectie 78-toeren platen. In deze jachtige digitale tijden is het opleggen en beluisteren van een 78-toeren plaat een unieke ervaring. Bewust-zijn & onthaasting Het tempo waaraan we leven is stilaan zo hoog geworden dat de makers met deze voorstelling bewust de natuur willen opzoeken.

4


In de zoektocht naar speelplaatsen willen ze het publiek schone verborgen plekjes in de Kempen opnieuw laten ontdekken. Voor deze voorstelling gebruiken we geen electriciteit. We spelen bij daglicht en de muziek wordt gedraaid op een oude grammofoon. Werken aan verbondenheid Met deze voorstelling willen de makers mensen samenbrengen. In eerste instantie is er het publiek dat samen op weg gaat naar de voorstelling en gezamenlijk afsluit met een koffietafel. Maar dit project gaat verder en beoogt ook de participatie van de plaatselijke verenigingen. De fanfare die mee stapt is een afvaardiging van de fanfare of harmonie van het dorp en de koffietafel wordt mede georganiseerd door leden van lokale verenigingen zoals bv scouts, chiro, Femma, KVLV,‌ Door in te zetten op deze vorm van participatie, willen we trachten nog dichter bij de mensen en het dorp te komen.

5


TECHNISCHE FICHE

DE GEBROEDERS SPELEN OP HET SCHOONSTE PLEKJE

TECHNISCHE EN PRAKTISCHE VOORWAARDEN VOOR DE GEBROEDERS

De speelplek: De keuze van de speelplek is erg belangrijk. We gaan telkens op zoek naar ‘het schoonste plekje’ in de gemeente. Een uitgesproken rustig en mooi stukje natuur, waar mensen de schoonheid van de omgeving kunnen ervaren. Een plek die de gemeente op die manier nog eens extra onder de aandacht kan brengen. De speelplek bevindt zich op max. 1 kilometer van de onthaalruimte. De minimum oppervlakte voor de speelplek: 15m x 15m. 

De keuze van deze locatie wordt gemaakt in samenspraak met de contactpersoon van Bloedgroep K/ DEFDEF.

Te voorzien door de organisator op de speelplek: 

een publiekstribune: eerste rij banken (4-tal type Zweedse banken), vervolgens een 3-tal rijen stoelen (120 stoelen) + achteraan een rij tafels (ongeveer 8 tafels waar in totaal 30 mensen op kunnen zitten). Door dit in een boog te plaatsen creëren we een vorm die refereert aan een Grieks amfitheater met oplopende zitplaatsen.

de ondergrond kan eventueel verhard worden met een houten planken vloer.

een kuil/put van ongeveer 1,5 op 1,5 meter, 1meter diep. De put maakt deel uit van het decor (positie te bepalen in samenspraak met BloedgroepK/DEFDEF)

6


een vergunning voor het afvuren van knalvuurwerk (1 grondknaller, 1 vuurpijl per voorstelling).

een bezemwagen op de onthaalplaats: waar nodig kunnen mensen die minder mobiel zijn naar de speelplaats gebracht worden en nadien ook weer opgehaald.

voor deze voorstelling gebruiken we geen elektriciteit. We spelen bij daglicht en de muziek wordt gedraaid op een oude grammofoon.

de gemeente kan zelf bepalen of er een tentzeil voorzien wordt om het publiek te beschermen tegen regen of wind.

7


Onthaal/eindpunt: Hier komt het publiek samen, kan er eventueel nog een drankje genuttigd worden en worden de tickets gescheurd. Tijdens de voorstelling, die doorgaat op de speelplek, wordt hier alles in gereedheid gebracht voor de koffietafel: koffie zetten, broodmanden vullen, tafels dekken enz. Na de voorstelling schuift het publiek aan de gedekte tafels aan. Bij afloop wordt de afwas en opruim gedaan. Idealiter doen we dit alles op een grasplein in openlucht. De organisatie voorziet echter een plek waar we bij slecht weer ook binnen kunnen. Te voorzien op het onthaal– en eindpunt: 

onthaal en ticketontvangst

toiletten

gelegenheid voor drankje: bij voorkeur met enkele streekbieren of dranken (bar met inhoud en bedienend personeel)

tafels/stoelen voor 150 mensen

8


een keuken (ijskast, grote koffiezet voor 150 personen, mogelijkheid tot opwarmen van water + afwassen, …)

Binnenruimte met mogelijkheid om tafels en stoelen te plaatsen voor 150 mensen (plan B bij slecht weer).

Opbouw + afbraak: De opbouw en afbraak van de voorstelling nemen beiden minstens 4 uur in beslag. De organisatie voorziet minstens één vrijwilliger/ medewerker als aanspreekpunt (voor praktische zaken) én als extra helper bij de opbouw en afbraak. Parkeergelegenheid: De organisator voorziet parkeergelegenheid voor de camion en 2 wagens van Bloedgroep K/DEFDEF alsook parkeergelegenheid voor de toeschouwers.

9


BIJKOMENDE VOORWAARDEN

DE GEBROEDERS BRENGEN DE MENSEN SAMEN.

EXTRA AFSPRAKEN ROND SAMENWERKING EN PROMOTIE

Samenwerking We geloven erg in de kracht van samenwerking met lokale partners: Chiro, scouts, Femma, fanfare, harmonie, ouderraad, jeugdclub, … Op die manier willen we meewerken aan de sociale cohesie in het dorp of de gemeente. En het werkt natuurlijk ook besparend in de onkosten. De organisator voorziet volgende personen: 

Minimum 5 personen van de lokale fanfare of harmonie. Zij zorgen voor de begeleiding van het publiek van ontvangstplaats naar plaats van de voorstelling en terug. 

10

In samenspraak met de contactpersoon worden de partituren gekozen. We hebben ook een aantal partituren ter beschikking.


5 personen/vrijwilligers voor de voorbereiding van, de bediening tijdens en de opkuis van de koffietafel.

2 personen/vrijwilligers voor het ontvangen van het publiek, het scheuren van de tickets en het bemannen van de bar.

Promotie-materiaal 

Bloedgroep K/DEFDEF levert de affiche waarop onderaan een open ruimte is voorzien waarop de organisator de locatie en de datum kan kenbaar maken.

de organisator verzorgt het drukwerk in plaatselijke pers en sociale media.

Bloedgroep K/DefDef voorziet op eenvoudige vraag digitale beelden ter promotie van de voorstelling (zie contactgegevens achteraan deze bundel).

11


PRIJZEN & BOEKINGEN

WANNEER KUNNEN DE GEBROEDERS NAAR ONS DORP KOMEN ?

HOEVEEL MOET DAT KOSTEN OM DE GEBROEDERS BIJ ONS TE LATEN SPELEN?

Maximum aantal toeschouwers

Dag 1 met één voorstelling

Dag 1 met twee voorstellingen

Dag 2 per extra voorstelling

150 pers.

3000 €

3400 €

1500 € per voorstelling

In de prijs inbegrepen 

Voorstelling(en): acteurs en actrice

Transport van decor en medewerkers

Opbouw en afbraak van het decor

Koffietafel: incl. pistolets, brood, kaas, ham, confituur, koffie, thee, sinaasappelsap, rijstpap

Ondersteuning en coördinatie van de koffietafel door 2 medewerkers van Bloedgroep K/DEFDEF

Kostuums voor de leden van de fanfare én de helpers bij de koffietafel

Een vrijwilligersvergoeding voor de mensen van de fanfare en de helpende handen bij de koffietafel.

12


TIP: Gezien het concept, (wandeling, voorstelling, koffietafel) kan de organisator 15 euro per bezoeker vragen. Op deze manier kan men de kostprijs volledig dragen. Beschikbaarheid De voorstelling De Gebroeders is beschikbaar voor volgende periodes: Juni, Augustus, September, Oktober 2014. Contactgegevens voor info en boekingen Voor verdere info en afspraken kan u contact opgenomen met: Tom de Ridder Bloedgroep K vzw Rerum Novarumlaan 31 2300 Turnhout 0479/22 76 80 bloedgroepk@gmail.com

13


PUBLIEKSREACTIES

VERRASSEND CONCEPT EN EEN PRACHTIG VERHAAL!

DE REACTIES VAN HET PUBLIEK NA DE EERSTE VOORSTELLINGEN

Verrassend concept, schitterend locatie, prachtig verhaal, geweldige acteurs én regie! Een échte parel! Eentje om gezien te hebben ! Zwaar onder de indruk van dit prachtige stuk. Dat er zo nog vele mogen volgen. Een absolute aanrader. Écht de moeite!! Dikke proficiat aan de 2 gebroeders en hun engel en aan iedereen die zijn steentje bijdroeg aan dit unieke evenement.

14


15


Van en met: Jeroen Op de Beeck, Stefanie Van Pelt, Erick Clauwens, Jan Goris, Heidi De Feyter, Stijn Van De Wiel, Mieke Vermeiren, Kristof Mertens, Bram Verschueren en Tom De Ridder Met dank aan: Bart Veulemans, Flip Snels, Filip Van Hoof, Jos Vermeiren, RenĂŠ Op de Beeck, de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Arnaud Deflem en vrienden en familie voor steun en toeverlaat! Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van het Artist-in-Residenceschap van Heidi De Feyter bij Cultuurhuis De Warande.

BLOEDGROEP K Rerum Novarumlaan 31 2300 Turnhout bloedgroepk@gmail.com 0479/227 680 www.bldgrpk.tumblr.com 16

THEATERCOMPAGNIE DEFDEF Opzichterstraat 80 1080 Brussel heidi@defdef.be www.defdef.be

De Gebroeders door Bloedgroep K & Theater Compagnie DEFDEF  

Online dossier voor onze locatie voorstelling.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you