Page 1

ELS SENTIMENTS DE TARDOR Les fulles groguegen i cauen a poc a poquet. Els nens amb rialles les trepitgen fent crec crec. Als arbres no els agrada l’hivern i enyoren les fulles i tenen molta fred. Les orenetes se'n van a un lloc més calent i deixen els nius per tornar l’any vinent. Quan tornin volen veure els arbres florits i elles contentes volaran fent crits.


ELS SENTIMENTS DE TARDOR Les fulles groguegen i cauen a poc a poquet. Els nens amb rialles les trepitgen fent crec crec. Als arbres no els agrada l’hivern i enyoren les fulles i tenen molta fred. Les orenetes se'n van a un lloc més calent i deixen els nius per tornar l’any vinent. Quan tornin volen veure els arbres florits i elles contentes volaran fent crits.


NIT DIVERTIDA A mi m'agrada mirar i mirar, per dins dels somnis i regirar. Tothom hi entra i s'ho passa bé, però alguna nit, no acaba bé. Un malson hi ha entrat, i tothom ha marxat. L'endemà tothom torna a venir, i el malson fan fora d'allí.


Caldes de Malavella Aquest poble és petit, però també molt eixerit! Aquí si situa el Vichy, “catalán” això si. Un jardí no gaire gran, el dediquem a en Pere Vidal. Fill d'en Joaquim Carbó, el nostre gran escriptor. Sortint de la literatura, entrarem a la història d'una bruixa Que es deia Malavella, perquè era molt dolenta. Ella tenia moltes riqueses, i es menjava els cors dels nens i nenes. En Maurici la va enxampar, i al seu castell la van cremar. I aquesta auca s'acaba amb una bruixa cremada.


EL GAT El gat és pelut i molt mogut, jugant amb el fil està content i cantant miau miau està feliç i fent hggg ! No t' acostis pas.


LA PRIMAVERA Per la nit es fa fosc i pel dia hi ha calor. Cada dia més a prop de l'estiu calorós. Abans menys fulles i ara més flors i per cada dia una nova claror. Els boscos plens de fulles i els camps plens de verdures. La nit es va escorçant i el dia es va fent llarg.


HI HA UNA NENA ... Hi ha una nena a la meva classe. Té el cabell castany i dos cuetes. Sempre porta vestidets o faldilletes i unes sabates amb un petit taló. Té la cara delicada i li agrada que li facin petons. Hi ha una nena a la meva classe. És gentil i petiteta.


LEO MESSI Tothom quan el veu corre queda meravellat és Leo Messi, el millor jugador que hi ha, Fifa World Player, Pilota d'Or, això demostra que és el millor jugador del món. Culers, merengues, periquitos i palanganas, ens deixa bocabadats amb les seves filigranes, tant al Zorrilla com al Bernabeu deixa l'empremta digital del seu peu. Canyos, barrets, bicicletes i parets a mi no m'estranya les entrades que veig, la Mano de Dios, el Gol del Siglo, juga al joc de Maradona “Yo Imito”. I la veritat és que Messi és humà, i tant al Barça com a L'Argentina, ell mai et farà figa.


EL CONILL

Salto, salto i mai paro En els dibuixos animats Em podràs veure: Tinc orelles punxegudes, Uns ulls de por, Unes cames molt desenvolupades i unes dents com un lleó. Puc ser el teu millor amic o el pitjor enemic. Ara, si em vols atrapar Ni en somnis em podràs caçar. Sóc el conill, el millor saltador, ni amb una “colchoneta”, ni amb un saltador,

ni amb un matalàs de molles em podràs superar.


LA MUNTANYA La muntanya de la Cerdanya i la seva serralada, amb un abrig d'arbres i una llengua d'aigües. Canvia de color a cada estació a l'hivern tot es transforma, a la primavera tot verd, a la tardor tot vermellós i a l'estiu tot és florit. I A les nits de lluna plena la muntanya tota bella, a l'aigua el fi reflexe de la lluna plena. El sol, els éssers vius desperta, per això l'hem de cuidar, per la falta que ens fa i pels animals que hi ha.


EL MEU AMIC DE L'ÀNIMA ÉS UN ÀNGEL Vostè coneix un Àngel? Jo sí conec un Àngel, És el meu amic de l'ànima. Sempre m'ajuda, Sempre em calma quan ho necessito, Sempre juga amb mi, Perquè és el meu amic íntim. Potser no es pot sentir, Potser no es pot tocar, Potser no es pot veure, Però mai pararé de creure en ell. Té ales daurades, Que al moure-les, Llancen màgia. Té el cabell de porcellana, I és preciós com un dofí, Tan bonic, Tan bonic, Que ni tan sols ho sé descriure. Amb mi sempre canta, Amb mi sempre balla, Però sempre m'ajuda fins l'ànima. No importa si no es pot veure, No importa si no es pot sentir, El que de veritat importa és el seu cor, Fet d'amor, pau i amistat.


L'ADEBAYOR Adebayor ja ha arribat i amb dos golets s'ha quedat, el Madrid la fitxat 100.000.000 milions ha costat, en Mourinho està triomfant. Adebayor demà jugarà i el Madrid li agradarà, en Mourinho li dirà corre i ves-te'n a marcar. Ni Messi ni Cristiano Adebayor és el millor, ni culers ni periquitos el Madrid és superior. Adebayor és Adebayor un negrito que només fa gols, tant si és el minut 1 o 95 Adebayor farà gols decisius.


Tirallonga de monosíl·labs (model) Déu I tu, què vols? Jo Doncs jo sols vull -ei, si pot ser-: Un poc de fam i un xic de pa. Un poc de fred i un poc de foc. Un xic de son i un poc de llit. Un xic de set i un poc de vi i un poc de llet. I un poc de pau. Un poc de pas, un poc de pes i un poc de pis. I un xic de niu. Un xic de pic i un poc de pac -o un xic de sou i un xic de xec.[...]

Pere Quart Del llibre Circumstàncies, 1968.


Poemes fets a la manera de Pere Quart - Tirallonga de monosíl·labs -

TINC Tinc un ull, tinc un nas, tinc un dit que em fa mal. Tinc un gos, tinc un gat tinc un ós i tinc un gall. Tinc un llit, tinc un llop que té pèl i el cap gros Tinc un ull, tinc un nas, tinc un dit que em fa mal.


UN ANY Un any vaig dir: Vull un pi per a tu i per a mi. Vull un os pel teu gos que ĂŠs gros.


Jo Jo sóc alt i prim i vaig al bosc amb el meu gos. El meu gos té el pèl gris, blanc i fosc i té un ull blau.


Gat i gos He vist un gat i un gos molt sols i amb ells dos he fet un cant. Guauu Guauu!! Miauu Miauu! He vist un gat i he vist un gos que junt fan dos. He vist un gat i he vist un gos que tots dos han fet un goool!


fi

poemes de 5è  
poemes de 5è  

recull de poemes de 5è

Advertisement