__MAIN_TEXT__

Page 1

C a r c a i x e n t

La situació econòmica i financera del nostre poble i, més especialment la de la casa de tots, l’ajuntament, és més que delicada per culpa del mal govern del PP dels últims anys. A aquest desgovern, se suma també la situació de pèrdua de valors ètics i democràtics que estem patint. El PP de Lola Botella governa en benefici propi, i no en benefici dels ciutadans de Carcaixent. La prova la tenim en el fet que els regidors del PP han preferit baixar les ajudes a les associacions, col·lectius i veïns abans que baixar el sou de tots els regidors, tal i com nosaltres els proposàrem. La gent del BLOC som gent que estem en política perquè volem millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans i fer de Carcaixent una ciutat millor. Igual que molts de vosaltres formeu part d’associacions de

diferents tipus, com ara confraries, ONG, falles o associacions de veïns... i ho feu en gran part com una forma de millorar el poble i la societat, en totes les seues vessants (lúdica, cultural, solidària...), nosaltres, els militants del BLOC, fem les nostres aportacions des de la política. La nostra raó de ser és la de servir al poble, i no tindre un jornal. Perquè volem ser útils a tots els carcaixentins, i no només a uns pocs. Estem segurs que Carcaixent pot ser un poble millor: un poble on viure, treballar i ser feliç. Per açò plantegem algunes de les nostres propostes i us informem de les nostres activitats. Pel compromís que tenim amb tots vosaltres i perquè les nostres conviccions ens ho demanen.

Estem en política per a millorar el nostre poble, no per a viure d’ell. Volem treballar i tenim solucions

Ivan Martí

Paco Salom

núm. 33 maig Vicent Albelda

2010


LA GESTIÓ DEL PP, DE MAL A PITJOR x2

Duplica l’endeutament en un any: de 9.000.000 a 18.683.004 euros (Pòlisses incloses)

Baixen les inversions respecte a l’any passat: -8.677.548 euros

Els resultats són contundents: l’Ajuntament de Carcaixent està a la UCI, a causa d’una situació financera molt greu. No ho ens inventem: ho certifiquen la liquidació del pressupost del 2009 i el pressupost aprovat per al 2010.

Números rojos a la tressoreria de 2009: -4.317.758 euros

25% Resultat negatiu del pressupost de 2009

Incompliment del pla de sanejament

Puja 25% l’atur en un any: de 1.880 a 2.343 parats

25% Pugen els impostos: un mínim de 5%

Manten els sous de regidors i alliberats

Baixen les subvencions a associacions locals

AIXÍ HO RECULL LA PREMSA Setmana rere setmana van apareixent als diaris algunes notícies com aquestes que ens fan entendre quina és la trista situació de l’Ajuntament de Carcaixent.www.bloccarcaixent.com


PER QUÈ HEM ARRIBAT A UNA SITUACIÓ TAN LAMENTABLE? Principalment per la despreocupació mostrada pel PP en relació als comptes de l’ajuntament, per no posar ni l’interés, ni els mitjans personals i materials necessaris. Els últims anys s’ha gastat més del que es podia, dedicant molts recursos a obres que sí han canviat la imatge del poble, però que no generen riquesa ni llocs de treball.

EN RESUM: PER ESTIRAR EL BRAÇ MÉS QUE LA MÀNEGA.

Hem pintat la façana del poble, però els fonaments estan molt deteriorats.

Qui pagarà les conseqüències de la mala gestió?

Si el PP es jugara els seus diners, segur que hauria actuat d’una altra manera.

Açò no és nou. Fa temps que ho venim dient, però el PP ha preferit mirar cap a un altre costat i culpar a altres dels mals que ells han generat, perquè amb crisi o sense ella, la situació de Carcaixent seria més o menys la mateixa.

EL PP ESTÀ SATISFET DE LA SEUA GESTIÓ Això és el que va declarar el seu portaveu. Com es pot estar satisfet amb una situació de quasi ruïna? Com es pot estar satisfets d’una situació en què en lloc de preocupar-se dels problemes dels ciutadans, són els ciutadans els que han d’acudir en ajuda de l’ajuntament, renunciant a subvencions i acceptant majors impostos i taxes?

CARCAIXENT DESPERTA’T!!

necessita recursos per impulsar l’economia i atendre bé els ciutadans Però hui per hui el PP és incapaç d’aconseguirho. Almenys amb l’equip i l’actitud actuals. Per això el BLOC ha proposat al PP i a la resta de grups de l’oposició un esforç per traure l’ajuntament del pou on ha caigut. Aquest esforç ha de consistir en una rebaixa dràstica dels El Partit Popular sous i retribucions als hauria d’acceppolítics i en una millor tar el nostre distribució de compeoferiment de tències en què particicol·laboració. pen tots els grups, perEls regidors què ara cal esforçar-se haurien de donar més que mai. exemple i ser els primers en Necessitem un govern apretar-se el cinmunicipal que sàpiga turó, perquè no el que ha de fer i que contemplem la dedique la màxima política com una atenció a les finances eixida laboral. municipals. Tant UV com el PSOE Si no volen trehan acceptat la nosballar a canvi de tra proposta, però el res, que deixen PP l’ha qualificada de pas a la resta de “destarifo”. La Sra. grups. Botella es va atrevir a afirmar, literalment, que “afectaria al modus vivendi dels seus regidors”. Pensem que la ciutadania de Carcaixent no mereix aquest tracte.

Col·laboració de tots els grups en la gestió municipal. Reducció dràstica de totes les assignacions (per donar exemple i mantenir l’import de les subvencions als col·lectius locals). Reducció del número de regidors alliberats. Els regidors no han d’estar en política per viure d’ella. Dedicació plena d’un regidor a l’àrea d’Hisenda. Més recursos tècnics i de personal a l’Àrea d’Hisenda. Rigor en la gestió i en l’ús dels diners públics. Transparència, per a que no s’amaguen problemes o deutes com ha passat recentment. Priorització i contenció de despeses. No admetem que un regidor cobre 52 euros per anar a fer una gestió de cinc minuts a Alzira o a la Barraca, o que es balafien diners en “comidas de trabajo” sense justificació. Que les ajudes que ofereix l’ajuntament vagen a qui realment les necessita i no a qui conega algú. Paper més reivindicatiu front a les administracions superiors, demanant més recursos per als serveis que presta l’ajuntament. Inversions en allò que realment es necessita i no només en projectes de maquillatge (estació, mercat, plaça major i possiblement plaça de correus en el futur) que no són rendibles. Agilització de la construcció, d’una vegada per totes, d’almenys un polígon industrial on les empreses puguen instal· lar-se per tal d’evitar que se’n vagen als pobles del costat.

www.bloccarcaixent.com
COALICIÓ COMPROMÍS Després de més de tres anys col·laborant en les Corts i treballant junts per millorar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià, el Bloc, Iniciativa i els Verds hem decidit presentar-nos de nou junts a les eleccions autonòmiques. Així Compromís, la denominació que ha adoptat la coalició, acollirà simultàniament sota les seues sigles els ideals de valencianisme, progressisme i ecologisme. Coalició Compromís és garantia d’honestedat, de dignificació de la política i sobretot de treball ben fet, com han demostrat els quatre diputats amb què comptem: Enric Morera, Mònica Oltra, Josep Mª Pañella i Mireia Mollà. Els quatre són coneguts per la defensa aferrissada dels nostres drets i territori, i per conformar el que sens dubte és el grup parlamentari més actiu en la present legislatura. Ells han elaborat Josep Mª Pañella

infinitat de proposicions de llei o mocions, algunes rebutjades incomprensiblement, com ara la petició de fer gratuïta l’AP7, o d’altres aprovades per unanimitat, com la relativa a l’exigència del compliment dels convenis que regulen l’ús de l’aigua del pantà d’Alarcó. Ells han denunciat la corrupció interna en què està sotmesa el PP, i també el sotmetiment dels socialistes als interessos de Madrid, encarant-se a qui ha fet falta quan ha fet falta. I tot açò amb el suport dels militants de les tres organitzacions i de les que se sumaran pròximament. Coalició Compromís és sens dubte l’única opció per evitar majories absolutes, que s’han demostrat extremadament perjudicials per al nostre País. Cal acabar ja amb els robatoris, els abusos d’autoritat i el desastre econòmic, i començar a recuperar la dignitat que com a poble meresquem. Enric Morera

UNA ALTRA VEGADA L’AIGUA Estem entrant en període electoral i alguns partits polítics han engegat ja la maquinària. Això es fa evident en l’exposició a l’opinió pública de determinats temes que, a priori, tenen un gran rèdit electoral, com ara les reivindicacions en matèria hídrica del PP valencià. La crescuda de l’Ebre de fa unes setmanes i l’estatut de Castella-La Manxa han sigut les excuses per a tornar a la càrrega. En un cas, s’instrumentalitza la causa natural com una mena de càstig diví per no haver permés el transvasament. L’altre cas es converteix, segons l’argumentari popular, en una demostració més del menyspreu socialista (en aquest cas del socialisme manxec) pels valencians. No obstant se’ls oblida dir que el PP manxec també aprovà els articles que reservaven l’aigua de la capçalera del Tajo i del Xúquer per a la Manxa. I se’ls oblida també que va ser Eduardo Zaplana qui va renunciar el 1997, en una reunió amb José Bono, als drets històrics que els regants valencians tenien sobre l’aigua del Xúquer. El PHN, que era un negoci redó per la seua construcció, suposà sobretot una bofetada en tota regla als interessos dels regants valencians.

NECESSITEM UN BON GOVERN A LA GENERALITAT

El País Valencià ha tria valenciana, el turis- que ens deixa novament per baix de la ... estem per baix de la perdut posicions desme, pateix els efecte de mitjana estatal, tot i ser un territori emmitjana en tots els indi- confondre turisme amb pobrit. Uns i altres callen en una nova prés de tants anys de cadors econòmics i de governs del PP i del construcció. I no par- mostra de sucursalisme polític. I així benestar social: mitjaPSOE. Estem per baix lem de la situació del anem. Trenta anys xuplant-nos la sang na salarial, número de de la mitjana en tots els camp, ben coneguda a com a sangoneres. llits als hospitals... indicadors econòmics Carcaixent. Per a eixir de la crisi cal un bon goi de benestar social: Però tot i que les políti- vern que no enganye el nostre poble, número de llits hospiques econòmiques del PP ens duen un Govern honest que no mentisca talaris, aplicació de la Llei de Depen- a la deriva, cal apuntar altres factors, i que actue de forma honesta i amb dència, mitjana salarial (i per tant de que tenen a vore amb la marginació rigor sense falses propostes d’inversipensions), infraestructures, empreses econòmica que patim des del Govern ons que no existeixen als pressuposinnovadores… Estem, pel que fa al ni- Central. El Govern socialista ZP dóna tos. Què podem esperar d’un Presivell de renda per càpita, per baix de la per perduda la Comunidad Valenciana dent de la Generalitat que no fa res en mitjana espanyola, al 90%, entre les i ens castiga. Perquè una part impor- polítiques actives d’ocupació? Què comunitats autònomes més pobres. tant de l’esgarrifosa situació de la des- podem esperar d’un President que es La causa cal buscar-la en les políti- ocupació valenciana es deu a la man- troba més a gust oferint copes i troques econòmiques i socials del Partit ca d’inversió del Govern feus a la gent de la jetPopular, que no ho oblidem, governa Central. ... cal un bon govern set que governant? Un des de fa quinze anys. El seu model Els desocupats valencique no enganye el nos- President que viu fora econòmic ens ha dut a la catàstrofe. ans haurien de manifestre poble, un Govern de la realitat? Poca Les dades són objectives: l’associació tar-se contra un model honest que no mentis- cosa, la veritat. turística Hosbec publica un descens de finançament autonòca i que actue de forma de l’ocupació hotelera a Benidorm del mic, el del PP i del PSOE, honesta i amb rigor... Enric Morera 3% durant el 2009. La primera indúsSecretari General del Bloc 

www.bloccarcaixent.com


Han estat 11 reunions amb els veïns dels diferents barris i districtes SANTA BÀ

RBARA Carcaixent

nt

Carcaixe

NTIC

CASC A

Què passa t? rcaixen

a

ssa a C

Què pa

a Carcaixe

Dimarts, 3 de novemb re 19.30 h Local AAVV de Santa Bà www.bloc carcaixen t.com rbara

nt?

mbre de nove

12 Dijous, Llorenç 19.30 h Cultura Sant de a ul A loccarcaixent.com www.b

Durant els mesos de novembre i desembre de 2009 tingué lloc la campanya “El BLOC al teu costat”, per informar a la població sobre la crisi a Carcaixent i la passivitat del govern municipal del Partit Popular per pal· liar els seus efectes sobre les famílies de la nostra localitat. Han estat 11 reunions amb els veïns dels diferents barris i districtes durant les quals els regidors i veïnat hem tingut ocasió de parlar també de tot allò que hui en dia preocupa a la gent de Carcaixent. Des de la Muntanyeta, fins els Quatre Camins, passant per Cogullada, Santa Bàrbera, la Barraca, la zona del Passeig, Joan XXIII, Sant Llorenç, Murillo, les Barraques o Marquesa de Montortal, hem informat sobre la crisi, el seu efecte més visible, l’atur, i la nul· la atenció del govern de la Sra. Botella. Hem parlat del que va demanar el BLOC en el pressupost per ajudar les famílies, i hem traslladat la resposta

negativa del PP a aplicar més fons per crear llocs de treball en aquests moments tan difícils. I sobretot hem escoltat les reivindicacions i peticions dels assistents per millorar les condicions de vida dels barris i de les famílies que hi viuen. Temes molt diversos, com ara la preocupació pels “pisos patera” o pel nou sistema de recollida de fem, el malestar per la pujada d’impostos per al 2010, la paràlisi dels polígons industrials, el descontent per algunes grans obres en els últims mesos (plaça Major o plaça del Mercat), per l’estat d’abandonament d’alguns carrer en matèria de neteja viària… I peticions per millorar la connexió amb la resta del poble de Cullà o la Barraca. A remarcar el malestar per la política d’ocupació a l’ajuntament de Carcaixent, que clarament sols està beneficiant a familiars i amics dels regidors del Partit Popular, valoració amb què des del BLOC coincidim.

En les fotos, els nostres regidors Ivan Martí, Paco Salom i Vicent Albelda i altres militants (Vicent Giménez, Rosa Nicolau, Pilar Fayos) parlen a les reunions.

LA FOTO

El Secretari General del BLOC i diputat a Corts Enric Morera va estar amb nosaltres en el concurs de paelles de les últimes festes locals. Aprofitàrem la seua visita per a explicar-li algunes reivindicacions de Carcaixent (com el segon ambulatori) que es va traslladar a les Corts. A la foto, apareix amb Paco Salom donat un dels premis de les paelles.

VÍDEOS, FACEBOOK I WEB Per al BLOC és imprescindible que la ciutadania estiga informada de l’actualitat política municipal. Ens agradaria que els plenaris es retransmeteren per ràdio o televisió, però el PP s’oposa. Per això hem decidit gravar-los i posar a l’abast de tots les intervencions més importants, que trobareu a partir d’ara a la nostra web. Esperem poder oferirlos complets en un futur pròxim. I ja sabeu que si voleu informació puntual del que es cou a Carcaixent, només cal que ens afegiu com a amics al facebook. Busqueu bloccarcaixent i ens trobareu.

www.bloccarcaixent.com

www.bloccarcaixent.com
CAMP DE FUTBOL Des de finals dels anys 70, Carcaixent tingué una instal·lació esportiva de qualitat per a la pràctica del futbol, el camp dels Quatre Camins. Malauradament, per culpa de la falta de manteniment alguns dels seus elements arribaren a trobar-se en un estat lamentable, afortunadament ja està solucionat. Ara s’ha demostrat que eixes instal· lacions són insuficients per allotjar tota la pràctica de futbol que es fa a la nostra ciutat, per la qual cosa l’Escola de Futbol (infantils, juvenils...) està utilitzant el camp del Poliesportiu Municipal. Aquest camp no es troba en bones condicions, com demostren les nombroses queixes rebudes, dels usuaris habituals (els clubs locals), i dels equips que han vingut de fora. Quan plou el camp del poliesportiu sembla una piscina, i quan no plou sembla un sequer, així que contínuament s’han hagut de suspendre partits. Açò podria solucionar-se amb la instal·lació d’un camp de gespa artifici-

... la planificació esportiva local no pot dependre de necessitats puntuals, sinó que ha de tindre objectius clars. al, com els que els nostres equips han anat visitant en les competicions. És precisament el que han demanat reiteradament els dirigents de l’escola de futbol (ara de l’Atlètic Carcaixent), així com els pares i mares dels jugadors. Volen unes instal·lacions dignes com les que veiem en ciutats veïnes. Des del BLOC sempre hem apostat pel foment de l’esport de base, i per fer-ho calen unes instal·lacions adequades. Què caldria fer en aquest cas? Si bé l’opció més ràpida era convertir l’actual camp del poliesportiu en un camp de gespa artificial, açò el condemnaria a continuar patint la massificació, amb les molèsties i conflictes que açò suposa. Per això sempre

hem demanat que es concentre tota la pràctica futbolística en una sola instal·lació, ben dotada tant pel que fa al terreny com als vestidors i altres equipaments. Per açò hem donat el nostre suport a l’equip de govern perquè es faça un segon camp de futbol (de gespa artificial) al costat de l’actual dels Quatre Camins. Ara bé, el ritme d’actuació del PP és bastant més lent del que desitjaríem, i no s’han prioritzat algunes actuacions, com ara la construcció de grades, que pensem que s’haurien d’haver fet després del tancat perimetral. La situació del futbol a Carcaixent ha canviat molt en els últims anys (un nou club, noves iniciatives per crear escoles...), la qual cosa ha creat noves expectatives i necessitats, sobretot financeres. En qualsevol cas, la planificació esportiva local no pot dependre de necessitats puntuals, sinó que ha de tindre objectius clars. Per fi, gràcies al segon pla estatal d’estímul a l’economia, i no gràcies al PP, l’Ajuntament podrà executar unes obres, que tot i els compromisos adquirits, ha vingut retardant-se any rere any. Esperem que tots puguem gaudir prompte d’unes instal·lacions tan desitjades com necessàries.

BLOC JOVE DE CARCAIXENT

El col·lectiu del BLOC Jove a Carcaixent augmenta, tant en número d’afiliats, com en pes a la comarca. És per això que el passat 27 de març acollírem el Congrés del BLOC Jove de la Ribera, en què s’escollí Marc Benetó, de Castelló de la

Ribera, com a secretari general. És un gust veure com tants joves i tan ben formats se sumen al nostre projecte. En la foto, Jesús Martínez, del BLOC Jove de Carcaixent, amb els companys de la Ribera.

CARCAIXENT: POLÍTICA MUNICIPAL DE CONTRACTACIÓ Fills Parelles Amics Cosins Afiliats Pares

Cunyats Nebodes 

www.bloccarcaixent.com

PREGUNTES

La Conselleria de Benestar Social ha obert un expedient per investigar els fets ocorreguts al Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer, gestionat per l’empresa Masgrell SL, en què una de les usuàries resultà ferida durant el transport des de sa casa al centre. Per al BLOC és necessari garantir que qualsevol servei municipal s’oferisca en condicions òptimes, per la qual cosa hem sol·licitat informació exhaustiva del funcionament de les instal·lacions, i explicacions per la contractació en les mateixes del marit de la regidora responsable, Mª Carmen Martínez.


COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA DONA En anys anteriors s’havia optat per l’organització de taules redones, en 2008 amb dones majors que havien tingut el privilegi d’estudiar, i en 2009 amb dones amb oficis a priori masculins. Enguany es va oferir un espectacle que combinava música i poesia amb el nom “La casa que m’habita”. Així, el dia 13 de març al pub Dau al Set unes seixanta persones disfrutaren amb un espectacle poeticomusical de gran nivell, oferit per la poeta Maria Josep Escrivà i la guitarrista Cristina Martí, que aconseguiren emocionar al públic. Maria Josep Escrivà, és un dels referents en la poesia valenciana contemporània. Premiada en diversos certà-

mens, ha publicat diverses obres com ara Remor alè (1993), A les palpentes del vidre (1998), Tots els noms de la pena (2002) o Flors a casa (2007), amb què guanyà els Jocs Florals de Barcelona. Cristina Martí, de Pedreguer, estudià guitarra als Conservatoris de Dénia i Alacant. Ha sigut guardonada amb el primer premi del Concurs de Joves Intèrprets Ruperto Chapí de Villena, i declarada millor guitarrista del País Valencià al Concurs Francesc Tàrrega de Vila-real. Des del BLOC estem molt contents per l’acceptació de la inciativa i esperem que se sumeu a les activitats que anem programant.

CARCAIXENT EIXIDES PER A CONÉIXER

TORNA A

EL POBLE I EL PAÍS

Un any més, i ja en va tres, Carcaixent torna a contar.

Molló de Miramar

CONTAR Estem molt contents de convidar-vos per tercer any consecutiu al certamen de contacontes CARCAIXENT CONTA. Serà el dia 19 de juny a les 19.00 h a la Plaça del Llimeral, al barri de les Barraques. Es tracta d’una activitat consolidada, on convidem a grans i menuts a que vingueu a disfrutar de contes de tot tipus, contats en tots els accents de la nostra llengua. I si voleu participar en el concurs, no dubteu en demanar informació a carcaixentconta@gmail.com o a www.carcaixentconta.cat. Hi ha 300 euros per al primer premi i 200 euros per al segon. És una activitat que organitzem conjuntament Casal Jaume I-grup Arrels i el BLOC de Carcaixent, amb la col· laboració de l’AAVV del Barri de les Barraques, l’Hort de la Iaia i la copanyia de teatre El ball de Sant Vito.

Per a estimar una cosa el primer pas és conéixer-la. Per això des del BLOC volem conéixer, amb tots vosaltres, els racons del nostre poble i del nostre país. Així, periòdicament, programem excursions i eixides obertes a tot el qui vulga vindre. Són visites sempre interessant, ja que intentem comptar amb guies que ens facen acostar-nos als llocs d’una manera especial i lúdica. I és que Carcaixent ens agrada. Començàrem el curs amb la pujada al Molló de Miramar, l’únic lloc del terme de Carcaixent des d’on es veu la mar. Un grup nombrós creuant la muntanya, acompanyats pel biòleg Xenxo Piera.

Sorolla i el modernisme

Visitàrem l’exposició de Sorolla a la Hispanic Society a València, guiats per la historiadora de l’art Anna Candel i continuàrem amb una passejada per la València modernista, per tal de contextualitzar la seua obra.

Carrers de Carcaixent

Gràcies a la col·laboració de Bernat Daràs, apreneguérem moltes dades i curiositats sobre els carrers de Carcaixent, en una visita de les més concurrides que hem fet fins ara. A més recollírem diners entre els assitents per a participar en la jornada d’ajuda a Haití organitzada per l’associació Activa’t.

La Glòria del Barroc

Anàrem a València per a conéixer els edificis que conformen l’exposició “La Glòria del Barroc” a València, dins de la Llum de les Imatges. En esta ocasió ens acompanyava Santi Tormo, arquitecte restaurador d’eixos edificis.

US ESPEREM EN LA PRÒXIMA EIXIDA!! www.bloccarcaixent.com
FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE CARCAIXENT Les associacions de veïns de Carcaixent desenvolupen una tasca molt important a la nostra ciutat. Ara s’han federat per treballar de manera coordinada, per la qual cosa ens reunim amb Jesús Pelluch i Tere Ramírez, membres de la directiva de la Federació, que pertanyen respectivament a les AAVV de les Barraques i dels Quatre Camins. Què és exactament la Federació? És una nova entitat legal que engloba totes les associacions de veïns existents a la nostra ciutat, tant les històriques, constituïdes als barris amb l’arribada de la democràcia fa ja trenta anys (Les Barraques, Cogullada, La Barraca d’Aigües Vives, La Muntanyeta, Els Quatre Camins i Santa Bàrbara), com les que s’han constituït més recentment (Centre i casc històric, Tir de Colom i Santa Marina). Què esteu fent ara i quins projectes teniu de cara al futur? Estem en procés de legalització, presentant documentació en les diferents administracions i a l’espera que ens responguen. Quan completem este pas, buscarem finançament per a les activitats que tenim previstes, sense entrar en competència amb les AAVV. Amb la Federació el que pretenem és unir-nos per ser més forts a l’hora de demanar que se solucionen els problemes que afecten els diferents sectors del poble, que solen ser comuns a més d’un barri. De moment ens reunim una vegada al mes per discutir les deficiències de què ens informen els nostres veïnats, i en breu començarem a fer activitats rotatòries per les diferents seus, per no centralitzar la programació en ningun lloc en concret. I participa la gent en allò que organitzeu? La resposta de la gent no és tan gran com voldríem, però la participació és igual de baixa que en la resta d’àmbits. Al final la gent acudeix a nosaltres quan té un problema, però a poc a poc estem aconseguint que vinga més gent a les nostres activitats. És qüestió de definir bé l’activitat, saber a quin públic va dirigida.

EDITA: Bloc Carcaixent Ap. de Correus 177 46740 Carcaixent Tel.: 96 245 76 18 www.bloccarcaixent.com Adreça electrònica: carcaixent@bloc.ws D.L.: V-806-2001 Tarifa especial periòdic: Resolució 01/05/01

Des del Bloc tenim la impressió que des de les diferents associacions de veïns s’estan recuperant tradicions quasi perdudes, i recuperant el carrer com a lloc de relació. És aquest un dels vostres objectius? Sí, volem insistir en què es descentralitzen les activitats que s’organitzen a la nostra ciutat i estem oberts a qualsevol tipus de col· laboració que dinamitze els nostres barris. Un exemple és el contacontes que vosaltres i el Casal organitzeu a la plaça del llimeral, o les FACA, que estan portant als nostres carrers les activitats que no duu l’ajuntament. També

VOLS REBRE L’

volem agrair des d’ací el suport que estem tenint en tot moment del comerç local. Parlant d’ajuntament, quina relació teniu amb ell? La normal, una relació fluida i cordial. No tenim problema en reconéixer quan es fan bé les coses, com per exemple la posada en marxa de la policia de barri, un servei que considerem imprescindible, ni en criticar les coses que no ens agraden. Nosaltres fem de corretja de transmissió entre les persones dels barris i l’Ajuntament, a més d’una tasca de control i supervisió. I Carcaixent? Com veieu el poble? La veritat és que malament, cada vegada més enfonsat. Hi ha massa gent a l’atur. Tornant a l’ajuntament, no és la primera vegada que més d’un veí o família ens ha comentat, fruit de la impotència de vore tots els seus membres en l’atur i sense cap ingrés, que deurien de gestionar les borses de treball d’una altra forma, per a que no se’ls quedara la sensació de que sempre entren a treballar els mateixos. L’ajuntament sempre ha de ser el primer en donar exemple, retallant gastos superflus primer dins de casa, i fer un esforç extra per ajudar a qui realment ho necessita. Quines coses trobeu a faltar a Carcaixent? Coses molt senzilles, com per exemple, una bona distribució de la informació. Als barris no arriben els bandos, l’informatiu juvenil, la programació cultural o l’ordre del dia dels plenaris. Una altra cosa que seria molt fàcil és que demanaren opinió a la gent dels barris abans de començar obres que els afectaran. Així se solucionarien molts problemes perquè els veïns són els que millor coneixen les seues necessitats. També farien falta unes festes més imaginatives, i com no, una Casa de la Cultura.

A CASA?

Envia’ns les teues dades a l’adreça de correus electrònic carcaixent@bloc.ws o a l’apartat de correu 177 de Carcaixent i rebràs l’infoBLOC a casa.

Profile for Compromís Carcaixent

201005_InfoBLOC_Maig  

InfoBLOC de Carcaixent.

201005_InfoBLOC_Maig  

InfoBLOC de Carcaixent.

Advertisement