Page 1

nĂşm. 1 maig 2011

El BLOC JOVE amb Paco Salom


En el s estat últims an ys p organ resent en , el Bloc itzade J s a Ca multitud d’ ove ha activit rcaixe ats nt. Hem p a m’agr ssejat pel terme ada”: a l’ince ndi d al Molló d mb les exc ursion el pa e Sarag Miram ssa sd ossà, pels c t setembr ar (abans e “Carcaix e), a ent arrers Hem a i des la s de Ca p conta sistit i col·la rcaixe famosa b rés de ”, nt... b assa del Jaum coorganit orat en les tres e e I pe zat p dicion el Blo r gau plaça dir sd c del Lli meral, de les his de Carcaix el “Carcaix t ent Hem ò en a rie l barri o de les s dels con t i el Casa històr rganitzat la ta l Barra ia ques. contes a passa del Ral·li festa d’ele la c t H c van p 24 de sete umorístic. ió del mil oder v lor víd mbre V a ser .E o e i en v otació re els vídeo ls ral·liers al pub El o de la s gua Ratam Clam que o popu , e ny la m a trofeu carró Relo r, li donare adors dels plien el lo l cal aded, comm n el p últims de rimer emora 10 an Hem prem ys tiu, ob l Cotxe 8, munta i a r q a l víde u d’Ósc e es t xirin de do o va en ar Sie gu n dur e rra. en la ar suport a ito a les fe l st ta l reivin sca de re Consell de es majors, dicar c a uper la Jov mb la unes entut fin festes ació dels Hem d e Car alitat x m ir elabo in é c s g a u partic rat el Coalic ipativ itos i tamb ixent progr ió Co e é s ama d i popu mpro per e mís p lars. articip joventut am a en le s prop b què el B eres e lo leccio cns.

www.bloccarcaixent.com


El Bloc Jove el formem un bon grapat de joves compromesos amb els valors valencianistes i progressistes, que participem, a més, en altres col·lectius. Estem integrats plenament en la realitat social de Carcaixent, i disposats a aportar el millor de cadascú de nosaltres al projecte global del Bloc i de la Coalició Compromís per fer de Carcaixent la ciutat que volem.

Salvador Albert

Paula Lozano

Maria Jesús Martí Javi Martínez

Natxo Escandell

Natàlia Cortell

Per a nosaltres és evident que durant tots aquests anys de gestió del PP no s’han satisfet les necessitats bàsiques dels joves, ni a Carcaixent, ni al País Valencià. És per això que considerem que ha arribat l’hora que els joves provoquem un canvi polític a l’Ajuntament i a la Generalitat. Som realistes, estem preparats per a governar i estem convençuts que les nostres propostes podran fer de Carcaixent la ciutat que volem: un lloc on viure, treballar i ser feliços. Eixe és el nostre compromís amb el poble, el nostre compromís amb Carcaixent. I estem segurs que tu també el comparteixes, perquè en definitiva, som com tu. Des d’ací et recordem que la gent del Bloc Jove estem sempre disposats a escoltar-te i t’animem perquè t’interesses i participes de la vida pública municipal.

Robert Cortell

Maria Albelda

Ferran Lozano

No dubtes a contactar amb nosaltres per fer-nos les teues propostes, o contar-nos el que et preocupa. Ens trobaràs al correu electrònic: blocjovecarcaixent@gmail.com, i també al Facebook i al Tuenti.

Aina Iranzo

Jordi Gironés

Jesús Martínez

Ximo Valero

Miquel Cerdà

Silvia Borràs

El dia 22 de maig, els joves hem de parlar ben clar. Hem de demostrar que estem farts que es faça política per a la joventut, sense comptar amb la joventut.

Yes we Pac!

www.bloccarcaixent.com


FORMACIÓ BEQUES

Volem treballar: més formació i millor ocupació

TREBALL

Ampliació de l’oferta formativa Per treballar cal ampliar l’oferta formativa destinada als joves, per tal de complementar els estudis. L’objectiu és millorar la nostra capacitat i preparació per tindre més oportunitats i facilitats d’accés al món laboral.

Pla Integral de Joventut de Carcaixent 2011-2015 L’eix bàsic de la política de joventut passa per l’elaboració d’un Pla Integral de Joventut de Carcaixent a quatre anys vista, on s’analitzen tots els àmbits d’actuació en matèria de joventut, i que compte amb la participació activa dels joves de Carcaixent en la seua redacció. L’altra prioritat per a nosaltres serà la construcció o habilitació d’un Casal Jove, com a espai d’encontre i reunió de la joventut carcaixentina, que permeta la realització en condicions de les activitats encaminades a la consecució dels tres objectius bàsics, que són: volem treballar, volem viure i volem ser feliços a Carcaixent.

Fons municipal de beques i ajudes Creació d’un fons municipal de beques i ajudes per a estudiants i joves emprenedors amb tres objectius: millorar la seua formació, donar-se a conéixer en el món laboral i crear noves expectatives, ambicions i il·lusions entre els joves de Carcaixent. Habilitació d’espais d’estudi en època d’exàmens La Biblioteca municipal s’ha quedat xicoteta en època d’exàmens. Cal habilitar sales d’estudi aptes per a joves estudiants, bé siguen aules de col·legis o qualsevol altre local municipal. Borses de treball Creació de borses de treball específiques per a joves, amb criteris clars i transparents en la selecció, que siguen compatibles amb els estudis i, on tots els joves de Carcaixent, tinguen les mateixes oportunitats d’accés.

www.bloccarcaixent.com


FELICITAT

SALUT

OCI

CARCAIXENT

VIVENDA

Volem viure:

actuacions en matèria d’habitatge i major participació juvenil Accés a la vivenda Una de les majors preocupacions dels joves és l’accés a una vivenda. Cal fer efectives les polítiques de rehabilitació d’habitatges per a joves, mitjançant la promoció pública, o privada en règim de cooperativa, i facilitar l’accés en règim de lloguer, amb o sense opció de compra, a preus més raonables. Foment de l’associacionisme juvenil i suport estable al Consell de la Joventut Carcaixent necessita major implicació de la joventut en la vida municipal. Per aconseguir-ho cal fomentar l’associacionisme juvenil. Molt especialment, cal donar suport estable al Consell de la Joventut de Carcaixent i dotar-lo de major presència i participació en la programació de les activitats per a joves que organitza l’Ajuntament.

Volem ser feliços: millor i més variada oferta d’oci

Programació estable d’oci alternatiu Crear una programació estable d’oci alternatiu per als joves de Carcaixent, aprofitant l’existència del Casal Jove. Nou model de festes: suport als xiringuitos i Comissió de Festes Volem un nou model de festes més participatiu, on els xiringuitos tinguen un pes específic. Apostem per la creació d’una Comissió de Festes, en què estiguen representats tots els sectors de la població, i en especial, les associacions juvenils i el Consell de la Joventut, tot això amb la coordinació de l’Ajuntament de Carcaixent. Major difusió, suport i promoció del Ral·li Humorístic El tret característic de les festes majors és el Ral·li Humorístic, que s’ha convertit en la festa per excel·lència de la joventut de Carcaixent. El Ral·li Humorístic precisa de major difusió i promoció per part de les administracions públiques. És imprescindible la potenciació de la marca “Ral·li Humorístic de Carcaixent”, i dotar-lo d’un pressupost adequat al número de participants. Facilitar el treball de l’equip organitzador serà un objectiu bàsic.

www.bloccarcaixent.com


Açò que és? www.youtube.com/ infobloctv

Has vist els nostres vídeos? Pots trobar-los al Youtube o al nostre Facebook. Vídeos humorístics que denuncien realitats de Carcaixent: l’atur, l’inexistència de polítiques de joventut, les festes del poble de “retalla i enganxa”, els “enxufes” i la manera d’actuar dels regidors que estan a la política per a guanyar diners.

www.bloccarcaixent.com

L’home més feliç de Carcaixent

Entrevista

Acadèmia pepera


1. Què penses que li falta a Carcaixent? 2. És important anar a votar? 1. Pense que falta iniciativa i participació. Cal alguna cosa que mo-

tive els joves, que els faça ser conscients de la potencialitat que tenen com a grup a la societat. Falten activitats dirigides als joves i un espai destinat a ells, per a reunions, activitats, assajos o similars.

2. Per descomptat. És un dret que hem d’exercir sempre i que

PILAR MARTÍNEZ

ens dóna la possibilitat de fer realitat els nostres ideals. I la millor manera és començar pel nostre poble. Igual que en altres àmbits, la clau és pensar globalment però actuar localment.

Expresidenta CJC

1. Un programa de beques o ajudes a la gent que se’n va fora a

perfeccionar o ampliar els seus estudis, una casa de la cultura on es puguen desenvolupar diversos esdeveniments (concerts de diferents àmbits, conferències...) i una agenda cultural de més envergadura (a Almansa, un poble de dimensions paregudes a Carcaixent, la programació del teatre i de concerts es 10 vegades major que la de Carcaixent).

2. Sí, perquè no fer ús del nostre dret a vot és una deixadesa. Qui no vote després que no critique.

JUAN VIDAL Músic i compositor

1. Des del CJC pensem que no existeix cap política efectiva en la

inserció laboral de la joventut, ni alternatives d’oci i menys encara suport per a l’obtenció d’una vivenda. El model social impulsat en els últims anys manté els joves de Carcaixent en una situació precària i sense futur.

2. No volem una ciutat on la gent participe només cada qua-

ISAAC VIDAL

President del Consell de la Joventut de Carcaixent

tre anys. Per això fomentem la idea de la participació ciutadana constant. Construir una societat justa depén de totes, no només dels polítics. Realment, el fet d’anar a votar no canvia massa les coses, però amb un bon govern es podria contribuir una miqueta. Cal que la joventut participe en l’elecció del seu futur amb les distintes eines que té a l’abast.

1. Per part de l’Ajuntament crec que hi ha una bona oferta cultural

per als joves, així com activitats esportives, tallers de diferents àmbits... A més donen suport a festes i activitats com el Ral·li, al grup d’Activa’t, etc. Però crec que la gent podria posar més de la seua part, i involucrar-se molt més, també en l’oci.

2. Pense que sí que és important, ja que decidim el futur del nostre poble. I els canvis a millor que poden haver en ell.

JAVI MARÍN Dj


1. Què penses que li falta a Carcaixent? 2. És important anar a votar? 1. Un major suport econòmic i polític a les associacions i al Consell de la Joventut. Un casal jove on poder reunir-nos i fer les nostres activitats. Unes festes que abarquen tots els sectors i gustos de la població. Una casa de la cultura. Una ampliació de la biblioteca. Una altra escoleta infantil. Una borsa de treball jove justa i transparent. En definitiva, volem educació, volem oci i volem treball.

2. Les urnes són la manera més adequada d’avalar un Carcaixent

VICKY GARCIA Membre d’Activa’t. Vicepresidenta CJC

que siga transparent, que siga cívic i que siga lleial, que siga un lloc per a xiquets i joves, de manera que si creus que som ja eixe Carcaixent, vota per la continuïtat. Si per contra creus que no, tal vegada siga el moment del canvi.

1. El que més trobe a faltar és una casa de la cultura, amb totes les

activitats que això comportaria (cine, teatre, cursets...). Les festes del poble també necessiten un poc d’aire fresc, alguna cosa més enllà de les discomòbils de la FEVE. Enguany he disfrutat prou més de les festes de la FACA que de les organitzades per l’Ajuntament.

2. Per a mi sempre és important anar a votar, encara que siga per a

fer vore que hi ha més de dos partits a les eleccions, i per a, en un futur, poder queixar-se, ja que dels nostres vots dependrà el govern i la bona o roïna organització del poble.

LLUÍS NAVARRO Estudiant

1. El que li falta a Carcaixent, són unes bones festes en què es

faça més partíceps als joves i per suposat a les falles. Com que són en octubre i en la resta de poblacions ja s’han celebrat, si ho feren bé podrien acollir a moltíssima gent dels voltants.

2. Sí que crec que és important votar. En el resultat d’estes eleccions pot estar la solució dels nostres problemes.

MÍRIAM RODRÍGUEZ, Fallera Major de Carcaixent 2011 1. Li falten moltes coses. Una política de joventut realista, que no es quede en una simple declaració d’intencions, i que escolte els joves per conéixer les seues necessitats i gustos. Alternatives d’oci. Una espècie de “casal fester” on es facen activitats per als joves. Millor dotació econòmica i més difusió i suport al Ral·li.

2. És molt fàcil. Si no votes, no et queixes. Jo parle amb molta gent

que només fa que queixar-se de la política local i del govern. I quan els pregunte si anaren a votar, la majoria contesta que no. La forma més fàcil d’actuar és anar a votar. Si votes al PP, estàs d’acord en com funcionen les coses. Si no el votes, no estàs d’acord.

DAVID ROVIRA

Organitzador del Ral·li

201105_InfoBloc_Jove_Maig  

Publicació del Bloc Jove de Carcaixent.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you