Page 1

L’ARGILAGA InfoBLOC Butlletí d’Informació Local

Nº 4 Any II NOVEMBRE 2008

UNA TARDOR PASSADA PER AIGUA !!! Ha passat l’estiu i ja ha arribat la tardor i la pluja i el També ens ha pillat de sobte, malgrat les veus que ja mal temps ens ha pillat de sobte. M’he recordat de la venien anunciant-ho, la crisi econòmica i l’augment preciosa cançò de Raimón: significatiu de l’atur. I a Barxeta, encara més si cal que altres pobles, degut al model d’ocupació que hi ha. Un Al meu País la pluja no sap ploure: percentatge molt elevat dels nostres joves estan ocupats en o plou poc o plou massa; el sector de la construcció, el sector més colpejat per la si plou poc és la sequera, crisi. I moltes empreses del poble tenen relació directa o si plou massa és la catàstrofe. indirecta amb el sector: Fàbriques de ceràmica i pretesats, Qui portarà la pluja a escola? fusters, ferrers, llanterners, autònoms del transport, etc. Qui li dirà com s'ha de ploure? Al meu país la pluja no sap ploure.

En aquesta edició de L’Argilaga complim ja el primer any de vida d’aquest butlletí d’Informació Local fet pel col·lectiu del Bloc Nacionalista Valencià de Barxeta per a que tots els veïns i veïnes que tinguen interés per estar informats dels assumptes municipals; doncs l’Ajuntament, som tots.

Seria desitjable que el nostre Ajuntament a l’hora d’adjudicar les obres que per llei pot fer-les directament, ho fera a alguna empresa local i que ajudara així, a pal·liar la crisi econòmica i l’atur dels barxetans i barxetanes. Una bona noticia per al poble és sense dubte, la imminent posada en marxa del Taller d’Ocupació de la Mallà per part de l’Ajuntament. Fins L’Argilaga d’hivern, allà per Nadal.

PARLEM DE XIFRES          

44.941, 30 €. És la consignació definitiva de la partida de “Millora de camins rurals”. 203,38 €. Va costar el lloguer del WC portàtil al camp de futbol, degut al partit contra els veterans del València. 63.200 €. És el cost del canvi d’enllumenat que està fent l’empresa “ELECTROGAS SIMAT S.L.” 1.196, 20 €. Va costar el dinar al restaurant Torres dels integrants de la Volta en Carro, en festes de Barxeta. 14.542,92 €. És el preu del material recreatiu per als menuts del Parc Metge José Miguel Català. 23.719 €. És l’import del projecte de senyalització de senders. 7.200 €. És la subvenció donada a la guarderia i votada a favor per TOTS els grups polítics al ple de setembre. 0,75. És el coeficient d’aplicació en el rebut de la contribució urbana. De la comarca, tan sols ens supera Canals. 0,70. És el coeficient d’aplicació en el rebut de la contribució rústica. Relativament, està dins de la normalitat 85 €. És la taxa per arreplegada del fem. Cada casa paga igual; visca una persona, quatre o les que siguen. EL REBENTÓ

A QUI CORRESPONGA

Cal fer una intervenció i urgent en el cementeri. Quan plou molt com ha passat ara, en el cementeri nou en la zona on està la grua, el desaigüe no buida prou i l’aigua rebalsada tapa quasi la primera filera de làpides. REFRANYS TOPONÍMIA

Novembre banyat, desembre gelat. Tot Sants primer, Sant Nicolau, darrer

CENSAL Es la taxa que calia pagar en temps de la Restauració (Alfons XIII) per a poder votar o exercir càrrec públic.

El creuament entre el carrer Sant Roc i el carrer Ausiàs March és un punt perillós per a la circulació. Este mes passat ha hagut un altre accident entre dos cotxes, perquè el que anava pel carrer Sant Roc no va veure el senyal d’Stop i va envestir el cotxe que pujava carrer Ausiàs March amunt, el qual tenia preferència de pas. Caldria i de forma urgent senyalitzar el creuament amb un senyal d’STOP octogonal homologada i una línia blanca pintada al sòl perquè el vehicle que hi circule, s’adone i faça la parada corresponent.


INFORMACIÓ DE L’AJUNTAMENT

GRUP MUNICIPAL DEL BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ

Ja que parlem d’aigua, de crisi, de mesures d’incentivar l’economia local i que l’Ajuntament som tots; anem a informar d’un tema amb un lligam entre tots els conceptes anteriors. En els tres últims anys les botelletes d’aigua per a la Volta a Peu de Festes s’han comprat, a la mateixa empresa. Les tres factures en concret, són: 2006: 2.500 botelletes 33 cl Lanjarón a 0,17 € + 7% IVA = 454,75 €. Nº Factura 23/06 data de 20 de Juliol de 2006. 2007: 2.500 botelletes 33 cl Lanjarón a 0,20 € + 7% IVA = 535,00 €. Nº Factura 21/07 data de 25 de Juliol de 2007. 2008: 3.150 botelletes 33 cl Lanjarón a 0,17 € + 7% IVA = 572,99 €. Nº Factura 32/08 data de 21 de Juliol de 2008.

DADES DE LA FACTURA: PROVEÏDOR M. VICTORIA ZAFRILLA BERNABE 46891 – BUFALI (VALENCIA)

La tenda en qüestió és de la consogra del Sr alcalde i aquest assumpte diu molt del seu interés pels comerços, tendes i l’economia en general del nostre poble. Aquest abús de poder té un nom: NEPOTISME. Aquesta informació créiem des del Bloc que calia fer-la pública, doncs les factures, que ahí estan; s’han pagat des del nostre Ajuntament i dels nostres impostos. El Bloc va preguntar per escrit al plenari de setembre per aquest fet.

Pregunta del BLOC: “Per quin motiu o raó s’han comprat per tercera vegada consecutiva les botelletes d’aigua de la Volta a Peu al comerç que s’ha fet? No haguera segut més convenient comprar-les en alguna tenda o comerç del poble? Contestació per escrit del Sr Alcalde: “L’aigua per a la Volta a Peu s’ha comprat a la millor oferta obtinguda. Ningun comerç del poble va oferir aquest servei a la volta a peu.” (Acta del 22-09-2008). Nosaltres preguntem: L’Ajuntament ha demanat pressupost a les tendes o als comerços del poble? S’han comprat d’allí perquè ningú del poble s’ha oferit? Si així s’ha fet en els dos casos, nosaltres callem; si no s’ha fet així, l’alcalde falta a la veritat.

ARTICLE D’OPINIÓ

UNA DE MILAGROS

Para ver un milagro hay que ir a Lourdes, o por lo menos eso es lo que dicen. Aunque constantemente se producen infinidad de ellos a nuestro alrededor, pequeños milagros, pequeños y cotidianos que suelen pasarnos desapercibidos, yo así lo creo, pero esto formaría parte de las creencias intimas y personales de cada uno y “Con la iglesia hemos topado Sancho”, seria este un tema de conversación sobre el que nunca nos pondríamos todos de acuerdo. Tranquilos, no vengo a referirme hoy a este tipo de milagros aunque los haya utilizado a modo de introducción, Los milagros a los que vengo a referirme nada tienen que ver con la intervención divina, son fruto del trabajo, de la planificación, del esfuerzo colectivo de un pueblo en aras de una prosperidad económica y social. Para poder observar este tipo de milagros hay que darse un paseo por la mayora de los pueblos de nuestro alrededor, no hace falta ir demasiado lejos, por citar algunos: Manuel, San Juan de Énova, Señera, La Puebla Larga, Castelló de la Ribera etc. La lista podría ser interminable. En todas estas localidades, y en intervalos de tiempo relativamente cortos, han proliferado y seguramente “sin intervención divina”, polígonos industriales. A nadie se le escapa a estas alturas las enormes ventajas de estas urbanizaciones de suelo industrial. En primer lugar desaparecen del casco urbano toda una serie de pequeños talleres e industrias que sufren la falta de infraestructuras necesarias para el desarrollo de sus actividades. Mi crítica no va con ellos, no se les ha dado ninguna alternativa y florecen diseminados a su libre albedrío por donde buenamente pueden. Además constituyen en algunas ocasiones fuentes de molestias para el resto de los vecinos. Pero con todo esto, lo que más me preocupa es el hecho de que se esté coartando la posibilidad de que otras empresas se ubiquen en nuestro termino municipal, de todos es conocido que algunas han tenido que instalarse en otros polígonos y otras de nueva creación no han tenido la posibilidad de hacerlo aquí, con la consiguiente perdida de empleo para nuestro pueblo. ¿Qué posibilidades de encontrar trabajo tienen nuestros jóvenes aquí en su pueblo? Prácticamente nulas. Todo esto da que pensar, la verdad. ¿Por qué durante tantos años de gobierno, nuestro Ayuntamiento no se ha preocupado por este tema? Ya hace tiempo que se nos dice que la construcción de un polígono industrial para Barxeta es inminente, que los tramites pertinentes hace muchos años que se han realizado... Lo cierto es que seguimos igual, y uno no acaba de comprender que nos hace tan distintos al resto de localidades que han visto realizado su “milagro” Mucho me temo querido lector, que tendremos que ir a Lourdes, o mejor aún... Invitar a nuestro ayuntamiento a que lo haga. CONTACTA AMB NOSALTRES: blocbarxeta@hotmail.com www.blocbarxeta.org www.blocbarxeta.blogspot.com

L'Argilaga Nº4_Novembre 2008  
L'Argilaga Nº4_Novembre 2008  

Revista d'informació del Bloc de Barxeta

Advertisement