Page 1

LES ACCIONS DEL GOVERN D’ALZIRA INACTIVITAT

infoBLOC

Grup Municipal: 962459076 / bloc@alzira.es / www.bloc.ws / www.blocalzira.blogspot.com

Edita: BLOC Nacionalista Valencià d’Alzira– C/ Mare de Déu de la Murta, 33 -46600

JUNY 2010

Una parcel·la de 367 m2 per obrir el carrer Massalavés que per Sentència judicial de l'any 2006 tenia un preu de 49.554 €, ha passat a costar 262.072 €. 212.518 € més a causa de la inactivitat de l'equip de govern del PP-PSICV per a complir la sentència.

INCOMPETÈNCIA Les obres dels nous vestidors de la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar han costat 454.622’54 € (més de 70 milions de pessetes). Una vegada acabades, s’adonaren que no tenien feta l’escomesa de l’aigua potable ni els desaigües d’aigues residuals i aigues pluvials.

En total 25.264’82 € de sobrecost per la incompètencia del responsable d’esports i urbanisme, Eliseo Candela.

DESPILFARRO La placa de la inauguració del camp de gesta artificial d’Espor ts Camp del Venècia ha costat quasi 1.500 €.

TRES ACCIONS QUE COSTEN ALS ALZIRENYS 240.000 € I QUE SÓN EXEMPLE DEL (DES)GOVERN DE LA SENYORA BASTIDAS


P R O P O S T E S D E L B LO C A L’ A J U N TA M E N T D ’ A L Z I R A MOCIÓ DE RECOLZAMENT ALS MALALTS DE FIBROMIALGIA, SINDROME DE FATIGA CRÒNICA I SENSIBILITAT QUÍMICA MÚLTIPLE

Carles Aranda Regidor BLOC Alzira

Davant la indefensió del col·lectiu de malalts per la normativa sobre Seguretat Social impulsarem una moció que els recolzara i que finalment ha sigut presentada per tots els grups municipals i, per tant, aprovada per unanimitat. El seu origen està en les reivindicacions que fa Juan Vilas Cuesta, que va estar en vaga de fam durant un mes per aquest motiu.

Les malalties són reconegudes pel Govern Central mitjançant el Ministeri de Sanitat. El que passa és que no estan reconegudes per tal d’obtindre la incapacitat permanent. Aquesta situació suposa que moltes persones malaltes estiguen en un estat de precarietat per no ser-li reconeguda la malaltia ja que no tenen ingressos i han de suportar les despeses de medicaments.

SERVEI PÚBLIC MUNICIPAL DE MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA Des del BLOC considerem que caldria afrontar les qüestions de convivència d’una forma més preventiva i més dialogant. D’una forma preventiva, educant i evitant que certes conductes es facen i d’una forma dialogant, permetent a la ciutadania que resolga els conflictes mitjançant la mediació. Aquest servei consisteix en que, mitjançant el diàleg i amb l'ajuda d'un mediador neutral, poder trobar un acord vàlid i beneficiós per a tots. Així, es poden resoldre problemes de comunitats de veïns, neteja, animals domèstics, alteració de la convivència, accés als recursos municipals, sorolls i molèsties, etc.

ALZIRA REGULARÀ LES CERIMÒNIES CIVILS GRÀCIES A LA PROPOSTA DEL BLOC Fa uns mesos presentarem una moció per a regular les cerimònies civils mitjançant una ordenança que incloguera el desenvolupament de les cerimònies de matrimoni, d’acolliment de xiquets i xiquetes i la possibilitat d’habilitar espais públics per tal de donar l’opció als veïns d’Alzira que així ho sol·liciten de celebrar funerals laics. En el temps transcorregut hem insistit en el seu debat per aprovar-la amb el major consens possible ja que considerem aquesta regulació beneficiosa per fer més plural la societat alzirenya. Per tant, considerem molt positiva la seua aprovació.

Des del BLOC considerem que s’ha de sentir l’opinió dels veïns i veïnes de la ciutat per tal que aporten el que ells consideren que seria més adient per a millorar l’estacionament. Per això, hem iniciat una campanya que s’anomena MILLORA L’ORA: Campanya per la millora de la Zona Blava d’Alzira. Hem creat una pàgina web (www.milloralora.com), pàgines al facebook i al tuenti i tambè es podran fer aportacions mitjançant el correu electrònic (bloc@alzira.es) i per telèfon (96.245.90.76). Anirem recopilant les opinions, les estudiarem i, junt a l’estudi que estem fent de la gestió de l’estacionament en altres ciutats, presentarem davant l’Ajuntament d’Alzira una moció que les arreplegue. 2


PRESENTACIÓ DE LA COALICIÓ COMPROMÍS A LA RIBERA El secretari general del BLOC i cap de llista de la Coalició Compromís per a les eleccions autonòmiques de 2011, Enric Morera, ha presentat en Alzira el projecte polític renovador que defensen BLOC, Iniciativa del Poble Valencià i Els VerdsEsquerra Ecologista del País Valencià. En la roda de premsa, Morera ha reivindicat la tasca que s'ha fet des del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes a favor dels veïns i les veïnes de la Ribera i ha recordat que des de la formació s'estan presentant iniciatives per a defensar el riu Xúquer, front al model d'explotació i claudicació que practiquen habitualment PP i PSOE. En la roda de premsa de presentació han participat el portaveu del BLOC en l'Ajuntament d'Alzira, Carles Aranda, la regidora de Sueca i membre de l'executiva nacional d'Iniciativa del Poble Valencià, Dolors Pérez i el portaveu d'Els Verds-EE del PV, Carles Arnal.

En l'acte, s'han presentat les línies mestres d'esta coalició, on es combina el valencianisme amb la renovació democràtica, la transparència, els drets socials, les propostes en positiu per aconseguir ocupació i la sostenibilitat mediambiental. 

NECESSITEM EL PALAU DE JUSTÍCIA D’ALZIRA El dilluns dia 10 de maig va ser presenta-

s’han donat fins el moment són simples pegats

da una pregunta del diputat del Grup Parlamenta-

que no condueixen a alleugerir la càrrega de tre-

ri Compromís Josep Mª.

ball dels diferents Jutjats,

Panyella

quines

amb plantilles de personal

mesures té previstes la

insuficients i una pèssima

Conselleria per millorar

gestió per a portar a terme la

les condicions dels Jut-

nova Oficina Judicial.

jats d’Alzira davant la

Una prova més que la política

precarietat amb la que

del Partit Popular està esgo-

s’està treballant actual-

tada, amb una Consellera de

ment.

Justícia que es dedica més a Per

sobre

això,

volem

les tasques de portaveu del

recordar-li a la Senyora Sánchez de León, Conse-

govern valencià que a millorar l’administració va-

llera de Justícia, i a la Senyora Bastidas, Alcal-

lenciana. El que necessitem a Alzira és el Palau

dessa d’Alzira i Presidenta de la FVMP, el retard

de Justícia per a que, d’una vegada per totes -

que estem patint a Alzira per la construcció del

dotant de millors instal·lacions amb bones condi-

Palau de Justícia. Així les condicions de treball

cions de treball, més Jutjats i més funcionaris-

fan que la, ja de per si lenta justícia, es veja ralen-

l’administració de justícia al partit judicial vaja un

tida més encara. A més a més, les solucions que

poc millor.  3


A SUECA, EN BLOC PEL XÚQUER! Des del BLOC d’Alzira ferem nostres les reivindicacions de XÚQUER VIU i presentarem en el mes de novembre de 2009 una moció en defensa del nostre riu. El regidor d’agricultura, Enrique Montalvà, es va comprometre en el ple del mes d’abril a passar la moció a debat del ple i ho ha complit. El que ens va sorprendre va ser que la regidora de Medi Ambient, Carolina Lillo, ens anunciara una esmena a la totalitat a la mateixa que poc o res tenia que vore amb la defensa del Xúquer i sí amb les reivindicacions del Partit Popular (Pla Hidrològic Nacional, transvasament de l’Ebre, etc..). La senyora Lillo va recapacitar, es votaren les dos mocions per separat i s’aprovaren les dos. Encara que siga tard, i amb l’abstenció de l’equip de govern, considerem molt positiu que l’Ajuntament de la capital de la Ribera aprove una moció en defensa del nostre riu.

Marc Benetó, Secretari Comarcal del BLOC JOVE de La Ribera

Els militants del BLOC JOVE de les dues riberes decidiren al Congrés Comarcal unir-se en un sol col·lectiu. Marc Benetó encapçalarà el nou projecte de les joventuts valencianistes a La Ribera. Daniel Carbonell com a Secretari d'Organització i Pau Estarlich com a delegat de la Ribera Baixa. L'objectiu prioritari és fer del BLOC JOVE el referent del valencianisme jove a la comarca. “Este

objectiu ambiciós passa per ser la veu dels joves de la Ribera i solucionar les problemàtiques de la comarca: el futur de l'agricultura, el Xúquer, les vies de comunicació, la falta d’expectatives laborals, etc”

I més encara quan el dissabte 29 de maig es celebrava a Sueca la manifestació PEL XÚQUER!, PEL NOSTRE FUTUR!, molt important per a la nostra comarca. Allí estiguerem junt a Xúquer Viu i les més de 100 organitzacions adherides, el BLOC JOVE de La Ribera, Coalició Compromís i col·lectius del BLOC de tot el País entre ells el d’Alzira, es clar.

Alzira necessita més llocs d’estudi Les actuals instal·lacions de la Biblioteca Municipal, en plena època d’exàmens, es plenen d’estudiants que han de fer cua per tal de tindre lloc per a estudiar. Molts joves, finalment, opten per biblioteques de localitats veïnes com Carcaixent o de la Ciutat de València davant del col·lapse de la Biblioteca d’Alzira. Considerem que Alzira com a capital comarcal deu millorar el servei públic de biblioteca. Per este motiu, des del BLOC JOVE d’Alzira plantegem la necessitat d’habilitar espais d’estudi durant les setmanes d’exàmens. La nostra ciutat compta amb instal·lacions que podrien suplir la carència de lloc que pateix la nostra Biblioteca, com per exemple aules de col·legis i instituts públics i, fins i tot, la pròpia Casa de la Cultura. També optem, inclús, per ampliar l’horari d’obertura dels llocs d’estudi si fóra necessari ja que a molts joves l’horari actual de 9 a 14 i de 16 a 20,30 entre setmana i el dissabte de 10 a 14 hores- els resulta insuficient. Amb esta iniciativa d’ampliar els horaris l’Ajuntament milloraria el servei públic als ciutadans i crearia llocs de treball. 4

INFOBLOC JUNY 2010  

Propostes BLOC i accions de l'equip de desgovern de l'Ajuntament d'Alzira

INFOBLOC JUNY 2010  

Propostes BLOC i accions de l'equip de desgovern de l'Ajuntament d'Alzira