Page 4

Të kesh sukses në Shqipëri! Historia e Shqipërisë është e lidhur kryesisht me atë të Ballkanit. Në fakt, infrastrukturat e saj rrugore gjithashtu dhe ujore i japin asaj një pozicion strategjik në udhëkryq të Europës Perëndimore dhe Lindore.

Sh

investitorëve përtej limiteve të tyre territoriale, gjithashtu janë të hapura dhe portat e një tregu prej më shumë se tetë milionë konsumatorë potenciale, falë afërsisë me Maqedoninë , Malit të Zi dhe Kosovën.

n strukturale, si dhe modernizimi i infrastrukturës, duke ofruar nje mjedis ekonomik të qëndrueshem, të favorshëm për vendosjen e investitorëve të huaj, veçanërisht francezë. Franca dhe Shqipëria kanë krijuar një lidhje miqësore dhe bashkëpunuese për shekuj me radhë. Marrëdhëniet tona dypalëshe janë të bazuara në kohë të gjatë, dhe datojnë shumë kohë më parë, kur Franca themeloi një protektorat ushtarak në rajonin e Korçës në vitin 1916 dhe kontributi i saj në edukimin e elitës shqiptare në mes të dy luftërave me krijimin e shkollës franceze të Korcës. Marrëdhënia politike ushqehet sot me vendosmërinë e Shqipërisë për tu bërë pjesë e Bashkimit Europian. Cilësia e marrëdhënieve politike midis Francës dhe Shqipërisë tregohet edhe me udhëtimet në Francë te zyrtarëve shqiptarë.

-in e vendit. Disa kompani franceze në tregun shqiptar të cilat e kanë kapur tashmë këtë mundësi: në sektorin e përgatitjes dhe dhënies së dokumenteve të identitetit (Safran / morpho ), Furnizimi i dy ATR 72, kontrata për 5 helikopterë ushtarakë, ne sektorin e ndërtimit, koncesione , tre mini - hidrocentrale ( CNR ), Në sektorin e këshillimit dhe shërbimit të ekspertizes ( EGIS, zyra ndërkombëtare e ujit ) në sektorin bankar (Societe Generale, Credit Agricole ), në sektorin e minierave ( Minierave Selenice Bitumi ), shërbime për telefoninë celular dhe në fushën agro-ushqimore ( furnizimi me grurë ) dhe tekstile. Ekipi bikultural i Dhomës së të Tregtisë dhe Industrisë Francë-Shqipëri , mjet thelbësor për çdo kompani në fazën e studimit, është në dispozicionin tuaj për të studiuar me ju mundësitë e tregut, dhe me pas jeni ju ata që vendosni nëse doni ti bashkoheni kompanive të tjera franceze të vendosura tashmë ne vënd !

Atëherë, shihemi së shpejti në Shqipëri ! Frédéric Blanc Zv.Kryetar CCI France-Albanie

Profile for Blerina Kazhani

Raporti Vjetor 2013  

Raporti Vjetor 2013  

Advertisement