__MAIN_TEXT__

Page 1

2012 - 2013

Raporti vjetor i CCI Francë-Shqipëri

Angazhimi ynë: Të mbështesim konkurrencën ndërmjet ndërmarrjeve.

Anëtare e:


PËRMBLEDHJE

Editorial, nga Julien Roche Të kesh sukses në Shqipëri, nga Frédéric Blanc Shqipëria, Shifra dhe Tendenca Prezantimi i Këshillit Drejtues të CCIFA Të Bëhesh pjesë e një rrjeti personalitetesh franko-shqiptarë Shërbime për ndërmarrjet nga CCI Francë-Shqipëri Eventet që shënuan 2013 CCI Francë-Shqipëri 2014


Editorial

Julien ROCHE

Kryetar i CCI Francë-Shqipëri

«

Të nderuar miq , anëtarë të CCI Francë Shqipëri, Nuk është vonë për mua, edhe pse 2013-ën e kemi lënë pas, për t’ju uruar një vit të mbarë, nga ana personale dhe profesionale, për veten dhe biznesin tuaj.

juve, qëllimi ynë është të jemi të gatshëm për nevojat e biznesit tuaj. Ne do të ndajmë me ju në faqet pasardhëse një përmbledhje të aktiviteteve tona dhe mbi të gjitha të atyre që sipas nesh meritojnë të nënvizohen. Disa nga çështjet që tërhoqën vëmendjen tonë: puna e lojtarë të rëndësishëm të sektorit industrial dhe tregtar. Dy prioritet e 2014-ës: organizimi i një panairi mbi Agrokulturën në pranverën e ardhshme dhe marrëveshja e partneritetit me UbiFrance.

të Dhomës sonë të Tregtisë.

Qëllimi i Dhomës sonë është të reagojë, veprojë dhe parashikojë. Me respekt, Julien Roche Kryetar CCI France-Albanie


Të kesh sukses në Shqipëri! Historia e Shqipërisë është e lidhur kryesisht me atë të Ballkanit. Në fakt, infrastrukturat e saj rrugore gjithashtu dhe ujore i japin asaj një pozicion strategjik në udhëkryq të Europës Perëndimore dhe Lindore.

Sh

investitorëve përtej limiteve të tyre territoriale, gjithashtu janë të hapura dhe portat e një tregu prej më shumë se tetë milionë konsumatorë potenciale, falë afërsisë me Maqedoninë , Malit të Zi dhe Kosovën.

n strukturale, si dhe modernizimi i infrastrukturës, duke ofruar nje mjedis ekonomik të qëndrueshem, të favorshëm për vendosjen e investitorëve të huaj, veçanërisht francezë. Franca dhe Shqipëria kanë krijuar një lidhje miqësore dhe bashkëpunuese për shekuj me radhë. Marrëdhëniet tona dypalëshe janë të bazuara në kohë të gjatë, dhe datojnë shumë kohë më parë, kur Franca themeloi një protektorat ushtarak në rajonin e Korçës në vitin 1916 dhe kontributi i saj në edukimin e elitës shqiptare në mes të dy luftërave me krijimin e shkollës franceze të Korcës. Marrëdhënia politike ushqehet sot me vendosmërinë e Shqipërisë për tu bërë pjesë e Bashkimit Europian. Cilësia e marrëdhënieve politike midis Francës dhe Shqipërisë tregohet edhe me udhëtimet në Francë te zyrtarëve shqiptarë.

-in e vendit. Disa kompani franceze në tregun shqiptar të cilat e kanë kapur tashmë këtë mundësi: në sektorin e përgatitjes dhe dhënies së dokumenteve të identitetit (Safran / morpho ), Furnizimi i dy ATR 72, kontrata për 5 helikopterë ushtarakë, ne sektorin e ndërtimit, koncesione , tre mini - hidrocentrale ( CNR ), Në sektorin e këshillimit dhe shërbimit të ekspertizes ( EGIS, zyra ndërkombëtare e ujit ) në sektorin bankar (Societe Generale, Credit Agricole ), në sektorin e minierave ( Minierave Selenice Bitumi ), shërbime për telefoninë celular dhe në fushën agro-ushqimore ( furnizimi me grurë ) dhe tekstile. Ekipi bikultural i Dhomës së të Tregtisë dhe Industrisë Francë-Shqipëri , mjet thelbësor për çdo kompani në fazën e studimit, është në dispozicionin tuaj për të studiuar me ju mundësitë e tregut, dhe me pas jeni ju ata që vendosni nëse doni ti bashkoheni kompanive të tjera franceze të vendosura tashmë ne vënd !

Atëherë, shihemi së shpejti në Shqipëri ! Frédéric Blanc Zv.Kryetar CCI France-Albanie


Shqipëria Shifra dhe Tendenca

Analizë Prezenca e Francës është forcuar prej disa vitesh në : aviacionin civil (ATR) dhe ushtarak (Airbus Helicopters), në infrastrukturë (EGIS routes, CNR), në administrimin civil (MORPHO SYSTEMS), në sektorin bankar (SOCIETE GENERALE, CREDIT AGRICOLE), në shërbime (CARREFOUR), në sektorin është në vëndin e 8 si importuese në Shqipëri. fournisseur de l'

Një program investimesh publike dhe private të rëndësishme: projekte të mëdha të ndërtimeve dhe të koncesioneve rrugore, të hekurrudhave, shpëndarjes së ujit dhe kanalizimet, projekte të mëdha të interkonjuksionit dhe projekt -e mjedisore . .Grupet . e punës Shqiptare kërkojne gjithashtu partnerë investitorë në sektorin turistik.

Një sektor i prekur pak nga crise: maintenu une kriza. l’Albanie Shqipëriaa ka pësuar një croissance économiquepoziti positive rritje ekonomike ve contenue, à 2,2deri % en 2012, në les prekur shifrat në 2.5% expor sont en hausse de 2012, eksportiment janë në plus de 25 % et les rritje me më shumë se 25% Investissements Directs dhe investimet direkte të Etrangers progressent.

jashtme janë në progres.

Një kriza.

i

ka

nga një positive ka 2.5% në në


SHQIPËRIA

Shqipëria, ne gjuhën letrare e quajtur "vendi i shqiponjave", është një republikë e vendosur në pjesën jugore me Malin e Zi në veri, me Kosovën në verilindje, Maqedoninë në lindje dhe Greqinë në jug.

Shqipëria mbulon një sipërfaqe totale prej 28,748 km2, me rreth 70% zonë malore mjaft të dendur dhe vështirësisht të penetrueshme, e cila pikën më të lartë ka malin e Korabit me 2.753 m lartësi. Pjesa tjetër përbëhet nga rrafshinat aluviale, nje terreni me cilësi të dobët në zhvillimin e agrokultures, i alternuar me sipërfaqe të përmbytura ose të thata.Tokat më pjellore janë të vendosur buze Liqenit (Liqeni i Ohrit, Prespa e madhe dhe Prespa e Vogël) dhe disa pllaja ndërmjet fushave dhe maleve.

tokësore. Nga këto : me Malin e Zi (172 km), me Kosovën (115 km), me Maqedonin (151 km) dhe me Greqinë (282 km). Qytetet kryesore janë Tirana (kryeqyteti) me rreth 800,000 banorë, me pas vjen Durrësi, Korça, Elbasani, Shkodra, Gjirokastra, Vlora, Kukësi etj.


Të bëhesh pjesë e një rrjeti personalitetesh franko-shqiptarë Ndikim i CCI

E

konomia

Shqiptare

vuan

nga

Cdo ditë, CCI France Albanie dhe anëtarët e saj punojnë për ti zgjeruar ato. Ekipi i CCI France Albanie, dy-kulturor, mundëson që ndërmarrjet Franceze të kuptojnë dhe të njihen me tregun Shqiptar. Ne ju bëjmë të mundur të shkoni më larg

Th

eksojmë ndër të tjera, ndërhyrjet e Kryeministrit, Z. Edi Rama, Ambasadores në Tiranë Znj. Christine Moro, Z. Dritan Tola Ambasador i Shqipërisë në Francë, Z. Julien Roche Kryetar i CCIFA, Znj. Nicole Bricq, Ministre e Punëve të Jashtme të Francës, Z. Alain Richard, Senator, ish-Ministër i Mbrojtjes, Z. Ditmir Bushati, Ministër i Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Z. Frederic Blanc, Zëvëndës Kryetar i CCIFA, Z. Jean-Marie

Drejtor i UBIFRANCE në Athinë. Z. Pierre Antoine Gailly, Kryetar i CCI Paris Ile-de-France/ish-Kryetar i UCCIFE, Z. Dominique Brunin, i deleguar i Përgjithshëm i UCCIFE, Z. Charles Maridov, Drejtor i sektorit të mbështetjes dhe zhvillimit në UCCIFE. .


Shërbimet e CCI FA Informim, Prospektim Zbatim, Komunikim

Misioni i CCI France - Albanie: të zhvillojë shkëmbimin ekonomik ndërmjet dy vendeve. Shërbimet mbështetëse të CCI France Albanie shoqërojne ndërmarrjet në cdo etapë të zhvillimit të tyre.

Informimi mbi tregun Diagnostikimi i tregut Strategjitë afruese Studim tregu

Mbështetje Mbështetje në procesin e vendosjes së biznesit me kohë të pjesshme Pritjen dhe inkuadrimin e biznesit në jetën shoqërore Mbështetje administrative †Š‡Ƥƒ…‹ƒ”‡

Prospektim Zgjedhja e kontakteve Misionet zbuluese Takime biznesi Testimi i produkteve në treg Pjesmarrje nëpër panaire

Komunikim Mbështetje në komunikim dhe në marredheniet publike Përkthim —„Ž‹…‹–‡–‡ƒ´–‡ƪ‡–’ƒŽ‘•Œ‡˜‡ Seminare Prezantim të produkteve


Aktivitetet në Shqipëri CCI France Albanie është angazhuar në 2013 me shumë projekte dhe objektiva me afat të shkurtër, të mesëm dhe të gjatë . Më poshtë do të paraqesim një bilanc të realizimeve të këtyre objektivave.

Përkushtimi : Pozicionimi i CCI France Albanie Shfaqja dhe influenca e CCI Aktivitete të shumta lobingu, ndër të tjera : ■ Pjesëmarrja në aktivitete të shumta të organizuara nga qeveria ■ Takime me ministrat përkatës për cështjen e zhvillimit ndërkombëtar të ndërmarrjeve ■ Ministria e Financave, me ligjin nr 17514/13, datë 27.11.2013 ka emëruar Znj. Alketa Uruci, ( Boga&Associates) anëtare e Këshillit të Taksave si përfaqësuese e CCIFA.

Komunikim institucional

Komunikim institucional

■ Pjesëmarrja në faqe zyrtare në internet, në rrjete sociale ■ ■ Pjesëmarrja në numeratorin vjetor dhe në bulletinin që publikohet cdo tre muaj

Komunikimi mbi aktivitetet Pjesëmarrja në aktivitete të shumta

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Asambleja e përgjithshme e UCCIFE Konference me Kryeministrin “Forcimi i marrëdhënieve me Europën” Konference e Kryeministrit “ Gjenerata e re” Drekë-takim me senatorin Alain Richard, ish Ministër i Mbrojtjes Konferencë për shtyp e Kryeministrit ‘Taugh Love’ Takim me Ministrin Ditmir Bushati dhe me Dhomën e Tregtisë Shqiptare Darkë-koktejl në Ambasadën e Shqipërisë në Francë me pjesëmarrjen e Ministrit Ditmir Bushati Takim me Ministrin Edmond Panariti


Aktivitetet që shënuan 2013 Në fund të 2012, CCI France Albanie ka regjistruar 40 anëtarë. Ne i falenderojmë për angazhimin e tyre të pandashëm në zhvillimin e Dhomës së Tregtise dhe Industrise

Takim me Senatorin Alain Richard, ish Ministër i Mbrojtjes

T

heksojmë ndër të tjera, ndërhyrjet e Kryeministrit, Z. Edi Rama, Ambasadores në Tiranë Znj.Christine Moro, Ambasadorit në Francë Z. Dritan Tola, Z. Julien Roche, kryetari i Dhomës sonë të Tregtisë, Znj. Nicole Bricq Ministre e punëve të jashtme në Francë, Z. Alain Richard, senator, i sh-Ministër i mbrojtjes, Z. Ditmir Bushati, Ministër i punëve të jashtme në Shqipëri dhe homologu i tij francez Laurent Fabius, Z.Frederic Blanc, Zv. Kryetar i CCI FA, Z. drejtor i UBIFrance në Athinë, Z. Pierre Antoine Gailly, kryetar i CCI Paris Ile-de-France/i sh-President i UCCIFE, Z. Dominique Brunin Drejtor i përgjithshëm i UCCIFE, Z. Charles Maridov, Drejtor për Mbështetjen dhe Zhvillim ne UCCIFE, Z. Marc Pointet, kordinatore akademike i Universitetit te “Montesquieu -de Bordeaux 4”, Z. Patrick Pascal , Aleksander Xhuvani , Genc Boga, Ludovic Laventure, anëtarë të CCI , Ylli Sula, DP i Celesi Group dhe Diamant shpk, Mirela Mata korrespdente e misionit ekonomik, Z. Jorgaq Kaçani , drejtor i Universitetit Politeknik, Z. Pierre Ives Grente, kapiten i

Bashkisë Tiranë. Personalitete të shumtë kanë nderuar me pjesëmarrjen e tyre si: President i Republikes Z. Bujar Nishani , i sh kryetarja e parlamentit Znj. Topalli, etj.

Evente Përgjatë vitit 2013, CCI France Albanie, ka organizuar evente të shumta kulturore dhe ekonomike. Temat kyce të këtyre eventeve kanë qënë të ndryshme në mënyrë që ti përgjigjen sa më mire nevojave të ndryshme të ndërmarrjeve, pavaresisht llojit të aktivitetit. Këto evente na ndihmojnë të njohim më mirë ambientin franko-shqiptar, të ndajmë eksperiencat dhe të bëhemi pjesë e një rrjeti personalitetesh franko-shqiptarë.


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve 21 evente në 2013, CCI Francë Shqipëri ka organizuar

19 aktivitete ne 2013, CCI France Albanie ka organizuar

Takim me Ministrin Edmond Panariti

Drekë biznesi

24 Janar 2013, Në fakultetin e Gjuhëve te huaja

6 Mars 2013, Durrës Ankorimi i fregatës Franceze « Proud Manta » në Portin e

Forum i prezantimit të ndërmarrjeve dhe organizatave Frankofone, e mbështetur nga CCI Francë Albanie, nga Ambasada Franceze dhe nga Ambasada e Zvicres.

28 Shkurt 2013, Asambleja e përgjithshme e

France-Albanie. Kapiteni i anijes « Proud Manta »

anëtarët e CCI.

31 Maj 2013, Hotel Sheraton “Vila Alehandro”

Rreth 30 anëtarë u mblodhën në prani te Julien Roche kryetar dhe Hubert de Saint Jean ish-zv. kryetar në asamblenë e parë të Club France ( tani CCI France Albanie) në 28 shkurt 2013.

Në bashkëpunim me CCI, L’INSTITUT FRANÇAIS DE GESTION » I TIRANËS festoi 15 vjetorin. Me pjesmarrjen e Ambasadores së Francës znj. Christine Moro

13 qershor 2013 FORUM;Prezantimi i ndërmarrjeve anëtarë të CCI Francë Albanie ne ‘Vila Alehandro 1941’

24 Qershor 2013, Paris-Ile-de-France

Prezantim i detajuar i ndërmarrjeve ‘Celesi Group’ dhe ‘Diamand Shpk’

qershor në Dhomën e Tregtisë dhe

25 Shkurt 2013 Rinas sura, Komandanti i Forcave Ajrore dhe Ambasadorja e Frances, Znj. Christine Moro mirëpriten, më 25 prill, mbërritjen në tokën shqiptare të helikopterit të dytë Cougar (nga 5 të porositur), blerë ne kuadrin e modernizimit të Forcave të Armatosura

20 Mars 2013, Green Technologies/CCI Drejtori i përgjithshëm i Green Technologies dhe presidenti i CCI France Albanie z. Julien Roche priti një nxënës të shkollës së mesme- Klotilda Cera- me rastin e iniciatives së të rinjve “Leader for a day”

Anëtaresimi i Dhomës së Tregtisë dhe Industrise FranceIndustries

Ky event prestigjioz mund të konsiderohet një ‘vitrinë’ e dhomave të tregtisë franceze në botë, ku moren pjesë më shumë se 200 persona, ndër të cilët: Znj. Nicole Bricq, Ministre e Tregtisë së Jashtme për Francën, Z. Pierre Antoine Gailly, Kryetar i CCI Paris Ile-de France/Kryetar i UCCIFE, Z. Dominique Brunin, Drejtori i deleguar UCCIFE, Z.Charles Maridov, Drejtor për zhvillimin UCCIFE, kryetarë dhe drejtorë të dhomave të tregtisë franceze jashtë Francës, Këshilli dhe drejtuesit e UCCIFE dhe: Z. Julien Roche kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Francë Shqipëri (CCIFA) Z. Hubert de Saint Jean, Zv. Kryetar CCIFA, Znj. Blerina Kazhani, Sekretare e Përgjithshme CCIFA si edhe Z. Dritan Tola, Ambasador i Shqipërisë në Francë.


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve

Découvrez la vidéo de la soirée

■ 271 Dîners Drekë biznesi, shkëlqesia e tij z. Edi Rama

25 Prill 2013 Restaurant Otium, në Tiranë Darke zyrtare me Edi Ramën Shkëlqësia e tij z. Edi Rama dhe këshilli Drejtues i CCI Francë-Shqipëri bashkë me kyetarin e saj Z. Julien Roche dhe ish Zv. Kryetarin Z. Hubert de Saint Jean, zhvilluan një takim më 25 prill. Z.Rama, pasi uroi CCIFA për punën e bërë në favor të zhvillimit të marrëdhënieve ndërmjet Francës dhe Shqipërisë, diskutoi situatën aktuale të vendit dhe zgjidhjet që qeveria do të ndërmarrë për ti bërë ballë krizës ekonomike . Gjatë bisedimeve të pasura, z.Edi Rama paraqiti vizionin e tij për situaten ekonomike Shqiptare dhe strategjinë e tij ekonomike dhe sociale. 18 korrik 2013 ne hotel Sheraton “Festa e veres” Me këtë rast, ne festuam gjithashtu marrjen e titullit “Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Francë Shqipëri” (CCI France Albanie). U mblodhëm rreth 70 persona, ndër tjerë Znj. Christine Moro, Ambasadore e Francës në Shqipëri, Z. Dritan Tola Ambasador i Shqipërisë në Francë, 38 anëtarët e CCI France Albanie (të cilët përfaqësojnë më shumë se katër mijë punonjës në vend), të shoqëruar nga bashkëshortët e tyre si edhe të ftuar të tjerë e miq të CCI France Albanie. Kryetari ynë, Z. Julien Roche falenderoi të gjithë anëtarët që bënë të mundur marrjen e këtij titulli: “Falë jush, Unioni i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë Franceze jashtë Francës votoi ne unanimitet anëtarësimin e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Francë-Shqipëri. Kam besim të plotë që CCI France Albanie do të jetë shumë e sukseshme”!

26 Nëntor 2013 Tiranë CCI France Albanie ka festuar ndërrimin e emrit përmes nje mbrëmjeje ‘Beaujolais nouveau’, Ky event prestigjioz mund të konsiderohet një ‘vitrinë’ e Francës në Shqipëri, ku morën pjesë rreth 500 persona, ndër të cilët :sipërmarrës, politikanë,

25 Tetor 2013, Restorant “Il Gusto” Drekë-Takim me Senatorin Alain Richard, ish- Ministër i Mbrojtjes. I dërguar special i Presidentit Hollande për bashkëpunimin ekonomik të vëndeve të Ballkanit. Me rastin e vizitës për bashkepunimin e Decentralizuar France-Ballkan, organizuar nga Ambasada e Francës dhe shoqata Franceze e Këshillit të Komunave dhe Rajoneve të Europës, CCI Francë Albanie me kënaqësi organizoi një takim-dreke në restorant « Il Gusto ». Intelektualë, personazhe të politikës, përfaqësues të botës së biznesit, diskutuan së bashku për të ardhmen. Pjesëmarrës në këtë takim, ndër të tjerë ishin: dy Ambasadorët, Znj. Christine Moro dhe Z. Dritan Tola, Kryetari dhe Zv. Kryetari i CCI France Albanie Z. Julien Roche dhe Z. Frederic Blanc, Z. Jean-Marie Demange, e Këshillit Drejtues të CCI France Albanie.


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve

Z. Thierry Repentin, Z. Ditmir Bushati, Znj. Klajda Gjosha, Z. Dritan Tola

Ministri Ditmir Bushati me këshillin e Presidentit Francez Z. Paul Jean Ortiz, dhe Z. Fabien Penone

4 Nëntor 2013, Paris

28 Nëntor 2013, Paris

CCI France Albanie ka organizuar një darkë-koktejl në Paris. Në prani të Alain Richard, Ditmir Bushati, Julien Roche

Dhoma jonë kishte kënaqësinë të organizonte një darkë-koktej më 28 nëntor në Ambasadën Shqiptare në Francë, me rastin e festës së Pavarësisë së vendit tonë.

Z. Ditmir Bushati , ministri i punëve të jashtme të Shqipërisë u prit nga homologu i tij francez Z. Laurent Fabius. Z. Bushati dhe Z. Fabius kanë analizuar aspekte të ndryshme të marrëdhënies dy palëshe ndërmjet Francës dhe Shqipërise. Ata kanë përmendur bashkepunimet dhe projektet e forcimit të kësaj marrëdhënie sidomos në aspektin ekonomik. CCI France Albanie, e cila ka si objektiv zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike ndërmjet dy vendeve, pati kënaqësinë të organizonte disa ditë më pas darkë-koktej me këtë rast , e cila u mbajt më 4 nëntor ne Rezidencën e Ambasadës Shqiptare në Francë, në prani të Alain Richard, senator, ish-ministër i mbrojtjes, të ministrit Ditmir Bushati, të kryetarit të CCI France Albanie, Z.Julien Roche, të Ambasadorit Z. Dritan Tola dhe homologut të tij Znj. Christin Moro, autoritete, media franceze etj.

Festimet e 100 Vjetorit të Pavarësisë së Shqiperise në Sheshin Skënderbe , Tiranë 2012

Me pjesëmarrjen e Ambasadorit Shqiptar, Z. Dritan Tola, e shqiptarëve që jetojnë në Francë, autoriteteve, medias franceze etj.


Manifestime kulturore 23 Gusht 2013, Durrës Darkë-kokteij/ Promovimi i librit Largimi i Z. de Saint JeanZv. kryetar i CCI France Albanie Mirëseardhja e Z. Frederic Blanc- Zv. kryetar i deleguar i CCI France Albanie

-

Promovimi i librit : “Cfarë i ka sjellë Franca Botës?” “Ky libër është si një ushqim për shpirtin. Ai flet për talentin dhe kreativitetin gjenial .Julien Roche të personaliteve të shquara të të gjitha kohërave që kanë të përbashkët të qënurit francezë”

14 Korrik 2013 Festa kombëtare e Francës Ambasadorja e Francës, Znj. Moro, dhe bashkëshorti i saj organizuan një pritje më 11 korrik me rastin e Festës Kombëtare Franceze. Personalitete të shumtë si Presidenti i Republikës dhe Znj. Nishani nderuan pritjen me pjesëmarrjen e tyre. Kryetarja e Kuvendit, Znj. Topalli, Ministrat e Punëve të Jashtme, të Mbrojtjes, të Kulturës, të Inovacionit ishin gjithashtu të pranishëm, si dhe Z. Edi Rama dhe shumë personalitete të opozitës aktuale si edhe Z. Julien Roche dhe Hubert de Saint Jean 21 qershor 2013, Tiranë, Shkolla Franceze e Tiranës Me mbështetjen e CCI dhe shumë sponsorve të tjerë, në rastin e mbarimit të vitit shkollor, prindërit e nxënësve të shkollës Franceze në Tiranë (EFT), organizuan një festë të titulluar ‘Kermesse’ më 21 qershor 2013, për fëmijët dhe gjithë miqtë e EFT-së. Për këtë organizim falenderojmë Këshillin e Shkollës, prindërit të cilët u morën me organizimin e festës dhe Kryetarin e shkollës z. Patrick Paskal. 16 gusht 2013, Presidenti i republikës së Shqiperisë Ceremonia e dekorimit të Z.de Saint Jean –ishzv.Kryetar i CCI France Albanie nga president i Republikës Z.Bujar Nishani, me pjesmarrjen e Ambasadores së Frances, Znj.Christine Moro, të kryetarit të CCI France Albanie, Z.Julien Roche dhe aktorë të tjerë ekonomike, politikë dhe artistë.

Sponsorizimi i librit “Tintin et le Sceptre d'Ottokar” Sceptre d'Ottokar”në shqip. Tintini është një personazh imagjinar i krijuar nga karikaturisti belg Herge. Ai është personazhi kryesor në serinë e librave vizatimore “Aventurat e Tintinit”. Për herë të parë u shfaq në buletinin e të rinjve “Le Petit Vingtième” të gazetës belge, « Le Vingtième Siècle » me «Aventurat e Tintinit ne Vendin e Sovjetikeve» në vitin 1929. Financimi dhe krijimi i numeratorit të ish studentëve të IFG së Tiranës Krijimi dhe publikimi i numeratorit me të gjithë të dhënat e ish- studentëve të IFG së Tiranës. 16 mars 2013, Tiranë, Pranvera e Frankofonisë i në orën 16:30 në Teatrin e Komedisë me hapjen e dy dhe në rrugën Toptani) dhe një instalim video e pasuar nga një mbrëmje poetike dhe muzikore (Teatri i Komedisë). Frankofonia 2013 u sponsorizua nga Société Générale Albania dhe CCI France-Albanie. Mars 2013, Koncert në Teatrine e Komedisë, Piano solo- Pierre Yves Plat Me pjesëmarrjen e komunitetit frankofon shqiptar. Artisti luajti përpara 100 të ftuarve në Teatrin e Komedisë për të tretën herë në Tiranë. Një sukses i paharrueshëm.

nique, grand groupe ou PME, ayant

de deve


Këshilli Drejtues 11 Këshilli drejtues i CCI Francë Albanie është mbledhur 6 herë në 12 muaj dhe 5 herë me qarkullim dokumentash.

Découvrez la vidéo de la soirée

Anëtarët e Këshillit Drejtues J.Roche, F.Blanc, G. Boga, J.A. Jouan, E. Gjoni, A. Xhuvani

28/02/2013 ”Vila Alehandro 1941” Mbledhja e parë për 2013 e Këshillit drejtues të CCI Francë Albanie

Me qarkullim dokumentash Dokumentat u janë dërguar me e-mail anëtareve të Këshillit Drejtues

25/04/2013 Restorantë Otium, në Tiranë Mbledhja e dytë për 2013 e Këshillit drejtues të CCI Francë Albanie

13/06/2013 Vila Alehandro 1941 Mbledhja e tretë për 2013 e Këshillit drejtues të CCI Francë Albanie

18/07/2013 në Hotel Sheraton Mbledhja e katërt për 2013 e Këshillit drejtues të CCI Francë Albanie

23/08/2013 Durres Mbledhja e pestë për 2013 e Këshillit drejtues të CCI Francë Albanie

24/09/2013, Tiranë Mbledhja e Gjashtë për 2013 e Këshillit drejtues të CCI Francë Albanie

Ce concours est ouvert à toute entreprise française ou britannique, grand groupe ou PME, ayant

Vendimi Vendimi Vendimi Vendimi Vendimi

nr : 15 - dt. 29 Mars 2013 nr : 16 - dt. 16 Prill 2013 nr : 17 - dt. 29 Prill 2013 nr : 18 - dt. 8 Maj 2013 nr : 19 - dt. 30 Maj 2013


France Albanie Express

Informim Informimi i ndërmarrjeve, është ndihma që ne i japim që të bëjnë zgjedhjet e duhura

CCI mundëson takimet e ndërmarrjeve dhe i ndihmon të kuptojnë tregun e synuar është hapi i parë i shërbimit mbështetës Informim: Diagnostikim i tregut

Fillimisht “Albanie Monde Express” tashmë “France Albanie Express” tenton të përshkruaj jetën e CCI France Albanie dhe të sjellë një vizion realist dhe pozitiv për Shqipërinë. Ai përpiqet të tregojë që tregu shqiptar është një burim mundësish.

France Albanie Express 5; Gazeta u krijua si raport i aktiviteteve të vitit 2012. Vëmëndje ju kushtua festimeve të 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërise përmes katër mbrëmjeve të mëdha: « Beaujolais Nouveau»: me pjesëmarrjen e 1500 personave, të Kryeministrit dhe të Ambasadores së Francës; një përshkrim i shkurtër mbi Seminarin Informues mbi Shqipërinë, Ubifrance Paris, mbi Forumi i kompanive dhe organizatave frankofone, përshkrim mbi anëtarët dhe këshillin mirëseardhjes i kryetarit të CCI France Albanie. France Albanie Express 6; Përmban një focus të vecantë mbi Asamblenë e Përgjithshme të CCI, përshkrim i ndërmarrjeve pjesëmarrëse në a dyte COUGAR dhe mbi Ankorimin e fregatës franceze ne portin e Durresit ; mbi Sponsorizim e editimit te ‘Tintini” në gjuhën shqipe dhe të Numeratorit të nxënësve të IFG Tirana, mbi pranverën e Frankofonisë dhe një ftesë për te zbuluar nje bukuri të egër Shqiptare! France Albanie Express 7; Nis me Mbrëmjen Gala 2013- Festa e verës, festimi

Afrim strategjik Identifikim i konkurencës Studimi i tregut Kontaktet kyce

mbi Asamblenë e Përgjithshme të UCCIFE, mbi takimin me Z. Rama, një përshkrim mbi përvjetorin e IFG së Tiranës. Dy intervista me Z: Hubert de Saint Jean themelues dhe zv-kryetar i CCI France Albanie, dhe Frederic Blanc, drejtori i ri i Përgjithshëm i Societe Generale Albania. Gjithashtu një përshkrim i shkurtër mbi aktivitetet kulturore: Festa kombëtare e Francës 14 korrik 2013, festa ‘Kermesse’ e Shkollës Franceze në Tiranë, libri ”Çfarë i ka dhënë Franca botës?” Një ftesë për te zbuluar nje bukuri të egër Shqiptare! France Albanie Express 8; Nis me urimet për 2014- Një përshkrim mbi aktivitetin e CCI: Takim me Alain Richard, Senator, dhe ish Ministër i mbrojtjes, Darkë-koktej në rezidencën e Ambasadës Shqiptare në Francë në prani të shumë personaliteteve, të ministrit Bushati, të Ambasadorit D. Tola dhe të kryetarit tonë J. Roche. Një tjetër darkë-koktej në Paris me rastin e festës së Pavarsisë të Shqipërisë, Intervistë me Philip David/Nexter gjithashtu dhe projektet e mëdha për 2014.


Afrimi me tregje të reja Misionet e prospektimit tregtar përfaqësojnë për ndërmarrjet mundësi të vecanta në afrimin pranë një tregu të ri, vlerësimit të mundësive të tij, dhe në vendosjen e kontakteve të para me partnerët e ardhshëm lokal.

Prospektim Misioni i prospektimit,

«

Dëshmia e një klienti Vizitat e kryera kanë qenë të gjitha interesante në kontekste të ndryshme. Ato kanë bërë të mundur të kemi një njohje praktike të tregut shqiptar, të rrjeteve shpërndarëse, të konkurencës lokale dhe të procedurave administrative, por gjithashtu marrëdhënie profesionale brënda këtij kuadri. Global Phoning Group

Marrëdhëniet me partnerët tanë takimeve, zgjedhja e partnerëve... CCI ndihmon ndërmarrjet që në hapat e parë.

Ambasada Franceze në Shqipëri Ambasada dhe Dhoma jonë shkëmbejnë rregullisht informacione me qëllim që të kontribojnë në zhvillimin e investimeve franceze në Shqipëri dhe anasjelltas. Këshilli i tregtisë së jashtme të Francës Duhet nënvizuar që dy nga anëtarët e këshillit drejtues të CCI France Albanie janë CCEF. Union i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë Franceze jashtë Frances (UCCIFE) Anëtarësimi i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë France- Shqipëri ( ish-Club në CCI France Albanie është anëtare e Unionit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë Shqiptare. U nënshkrua një kontratë ndërmjet CCIFA dhe UBIFRANCE me qëllim mbështetjen e ndërmarrjeve Franceze në zhvillimin e tyre në Shqipëri. Ministria e Financave, me ligjin nr 17514/13, datë 27.11.2013 ka emëruar Znj. Alketa Uruci, ( Boga&Associates) anëtare e Këshillit të Taksave si përfaqësuese e CCIFA.


CCI France-ALBANIE 2014: Projektet e mëdha

prioritetet 2014: Asambleja e përgjithshme 30 janar 2014 Panairi i agrokulturës, prill 2014 Seminar informues mbi Shqipërinë Francë 2014 Lobing : Organizimi i një takimi me Kryeministrin e Shqipërisë 2014 Bashkëpunimi me UBIFRANCE

Orientimet për vitin 2014 Viti 2014 duket Promovim : Lobimi shpresdhënës për ShqDhoma e Tregtisë dhe Industrisë do ipërinë. CCI France Albanie do të Lobimi është një ndër arsyet për të rrisë përpjekjet për të promovuar vazhdojë të forcoj aktivitetet për anëtarët e saj me qëllim afrimitetin, dhe promovimin e imazhit të Shqipërisë në Francë.

Afërsia: CCI do jetë gjithmon në gadishmëri për të dëgjuar anëtarët e saj dhe për tu përgjigjur sa më mire kërkesave të tyre. Ajo do të përpiqet dhe këtë vit të luaj rolin e saj lehtësues në shkëmbimin e përvojave. Nëpërmjet një program aktivitetesh gjithmone e më të pasur.Këto aktivitete do të bëjnë të mundur shkëmbimin e eksperiencave të marra dhe praktikave më frytdhënëse.Takimet dhe mbrëmjet Gala do të shënojnë pikat kryesore të aktiviteteve të këtij viti.

të qenë anëtar i CCI France Albanie. Lobimi do të kryhet në vitin 2014 në të gjitha nivelet : Me Kabinetin e Kryeministrit, me zgjedhje, me zyrtarët ë lartë. Në shumicën e rasteve, lobimet do të marrin formën e vizitës së një ekipi i përbërë nga president i CCI, anëtarët e Këshillit Drejtues apo anëtarët në varësi të temës së diskutimit.

anëtarët e saj. Ne do të zhvillojmë më tej përmbajtjen dhe funksionalitetin e faqes sonë të internetit. Bulletini ”France Albanie Express” gjithashtu do të rishikohet për rritjen e numrit të lexuesve dhe në Francë me anë të një shpërndarjeje më të gjerë. Komunikime të shumta me anë të kontakteve tona duhet të lejojnë forcimin e sferës sonë të

Objektiv është gjithashtu zhvillimi i kredibilitetit të CCI Francë Albanie me qëllim që të përforcohet roli i CCI si pikë referimi i sipërmarrësve Franceze që kërkojnë informacione mbi Shqipërinë.


CCI Francë-Shqipëri në shërbim të anëtarëve të saj FRANCE ALBANIE EXPRESS I Shpërndahet rreth 2500 personave PREZENTE NË: Twitter Linkedin Facebook VERSIONIN E RI TË NUMERATORIT të kompanive anëtare tashmë mund ta gjeni në të gjitha faqet online ZHVENDOSJA NË NJË VERSION TË RI TË FAQES ZYRTARE Më moderne, më shumë interaktive, më ergonomike dhe më dinamike. Versioni "responsive design", i faqes zyrtare i cili i përshtatet të gjitha madhësive të ekraneve dhe të gjitha versioneve KOMUNIKIMI 9 artikuj në shtyp mbi CCI FA gjate 2011-2013 NDIKIMI I DHOMËS Takim me Kryeministrin Takime ministrore Komision Tatimor


CCI France - Albanie 2 vjet ekzistencĂŤ

Shkurtimisht


Anëtarët tanë

1) Anëtarët mirëbërës – 5,000 euro

3) Anëtarë – 500 Euro

Green Technologies Societe Generale Albania Compagnie Nationale du Rhône Eurocopter Group

Boga & Associates Aleksander Xhuvani Edvin Murati M-pay Pedersen & Partners Albinfos Kalo & Associates Celesi Group Selenice Bitumi Infosoft Systems Century21 Mei Properties Tashko Pustina Mustafa Xhemalaj Hotel Sheraton Avel -Peugeot Plus Communication Pespa Alumin Albania DIAMANT NEXTER SYSTEMS CARREFOUR Stephane Duperray PRIMALAT Napoleon Wine & Spirit Olivier Laurence ICTS Albania Vacances en Albanie Kastrati

2) Partner strategjik – 1,500 Euro Aleat- Safran Group Amadeus Group Credit Agricole Albania Eagle Security Asc Union MARLOTEX


POURQUOI DEVENIR MEMBRE ? PERSE TE ANETARESOHESH?

NETWORKING

DEMANDE D’ADHESION-KERKESE PER ANETARESIM -------------------------------------------------------------------------------

Adhérer à la Chambre de Commerce et d’Industrie France Albanie, c’est rejoindre une communauté d’affaires solidement constituée de plus de 40 membres français et albanais. Të anëtarësohesh tek Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Francë Shqipëri do të thotë të bashkohet me një komunitet të konsoliduar biznesi më shumë se 40 anëtarë, kompani franceze dhe shqiptare .

Nom/ Prénom/ Emër/Mbiemër Fonction/ Funksioni Société/ Shoqëria Nom du groupe ou de la maison mère/ Emri i grupit ose i kompanisë mëmë Activité/ Aktiviteti Chiffre d'affaires/ Te ardhura vjetore Adresse/ Adresa Téléphone/ Mobile/ Celular Telefoni E-mail/ E-mail Site Internet/ Faqa e internetit No. NUIS/ Nr. NIPT Quelles sont vos motivations pour devenir membre de la CCI ?/ Cilat janë motivet tuaja për t’u bërë anëtar i CCI ? Recommandé par ?/ Rekomanduar nga?

Je souhaite adhérer en tant que: Do të doja te anëtarësohem në shumën prej:

Cotisation simple Anëtarësim i thjeshtë

500 euro

Partenairestratégique Partner strategjik

1500 euro

Membrebienfaiteur Anëtar mirëbërës SIGNATURE:

_____________________ Mentions légales/ Deklarim ligjor: En cas de refus, le Conseil d’Administration de la CCI n'est pas tenu de donner ses raisons Në rast mospranimi, Këshilli Drejtues i CCI nuk është i detyruar të japë arsyet e tij.

5 000 euro DATE:


KRYEFJALA JONË: TË VAZHDOJMË


Anëtar i

Kryetari i CCI France-Albanie, Julien Roche takon Kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi mars 2013

Twin Towers Bul « Deshmoret e Kombit », Kulla 1, kati 9, Tirana, Albanie Tel. +355 4 2280 471, mob. +355 684089998

www.ccifa.al

UCCIFE - Rapport d’activité 2011 - 28

Profile for Blerina Kazhani

Raporti Vjetor 2013  

Raporti Vjetor 2013  

Advertisement