Page 1

France 2: “Albania- the secret paradise”

Raporti vjetor

2017

” Suksesi nuk është një qëllim, por një mjet për të synuar akoma më lart… ”


2 RAPORTI VJETOR 2017

ANËTARË MIRËBËRËS 2017

ANËTARË STRATEGJIKË 2017


Përmbledhje

4 Fjala e Kryetarit

5-8 ABC-ja e CCI France-Albanie Veprimtaritë që shënuan vitin 2017

9-10 Kryetari i Nderit Këshilli Drejtues Stafi i CCI France Albanie

3 RAPORTI VJETOR 2017

15-23 5 vjet CCIFA Evente Të ftuar nderi gjatë 2017 Mbrëmjet e «network- ut»

24-27

France Albanie Express Numëratori Siti i internetit Rrjetet sociale «CCIFA Weekly News»

28-31

11-14

Rekrutime Shërbimet ndaj kompanive Marrëdhëniet me shërbimin konsullor francez

Puna e Kryer gjatë 2017 Anëtarët e rinj gjatë 2017 Lista e Anëtarëve 2017

32

Kontaktet e CCI France Albanie


4 RAPORTI VJETOR 2017

FJALA E KRYETARIT

Forumi Ekonomik me studentët këtë vit u organizua në bashkëpunim me Ambasadën e Francës. Më shumë se 150 studentë shqiptarë ishin të pranishëm për t’u njohur me kompanitë franceze në vend. Një delegacion I rëndësishëm nga Lyon-I tregoi interes dhe vizitoi Shqipërinë. Një aktivitet tjetër mjaft I suksesshëm ishte Darka gastronomike “Goût de France » organizuar gjatë Pranverës së Frankofonisë në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Shqipëri. Dhoma jonë gjithashtu ndihmon në rekrutimin e punonjësve me qëllim t'ju ofrojë anëtarëve tanë zgjidhje për të gjetur talentet e ardhshme të kompanive të tyre.

Të dashur anëtarë, të dashur miq,

2017 – ishte një vit i veçantë dhe shumë I pasur me aktivitete për CCI France Albanie e anëtarët e saj. Falë suksesit të aktiviteteve tona, është rritur imazhi ynë si Dhomë dinamike me partnerët tanë francezë dhe shqiptarë. Fillimisht dua t’ju them se CCI France Albanie regjistroi 13 kompani anëtarë të rinj në fund të vitit 2017. Gjatë këtij viti u organizuan më shumë se 25 aktivitete, duke u ofruar anëtarëve tanë mundësinë për të ndarë praktikat më të mira të biznesit dhe për të takuar ekspertët më të mirë në fusha të ndryshme. Asambleja e Përgjithshme në fillim të vitit që lam pas, u ndoq nga aktivitetet e përvitshme si; Pranvera e Frankofonisë, Forumi i Grave Frankofone, Forumi Ekonomik me studentët, Festa e Verës, Dita Ndërkombëtare e Diabetit në bashkëpunim me Sanofin, Business Cocktail në bashkëpunim me Shoqatën Farmaceutike në Shqipëri, takim me V.I.E* në Shqipëri (vullnetarë ndërkombëtarë në kompani) takim me studentët e shkollës ICN…

Ndjekja e marrëdhënieve midis qeverisë shqiptare dhe asaj të Francës ka qenë një aktivitet parësor gjatë gjithë këtij viti; Vizita e Kryeministrit Edi Rama në pallatin presidencial në Paris, Mbledhja e Task forcës me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës në MEDEF, Paris; Ministrja e Kulturës u nderua me Urdhërin Francez « Ordre des Arts et des Lettres”, Dekorata e lartë "Nënë Tereza" për znj. Sylviane Muselier, nga Presidenti i Shqipërisë, z. Ilir Meta; vizita e Ministrit të Brendshëm Gérard Collomb në Tiranë, etj. Përmes takimeve me ministrat, Dhoma jonë ka qenë veçanërisht aktive në përfaqësimin e interesave të anëtarëve të saj, siç ishte eventi : « Diplomacia Ekonomike» me pjesëmarrjen e të gjithë ambasadorëve shqiptarë nëpër botë Një punë e rëndësishme është kryer për promovimin e vendit në Francë me qëllim rritjen e imazhit të Shqipërisë dhe për të këshilluar SME-të franceze që dëshirojnë të zhvillohen në Shqipëri. Janë zhvilluar takimet me CCI të Francës, marrëveshje me agjensinë « Business France”, etj. Përsa i përket komunikimit, numri i vizitorëve në faqen tone të internetit është rritur në një shkallë të lartë falë Newsletterit « France Albania Express », « CCIFA Weekly News », të cilat kanë një numër të shumtë lexuesish. Së fundmi, koktejli « Wine Tasting » i organizuar në bashkëpunim me 11 Dhoma të huaja të cilat mblodhën më shumë se 150 pjesëmarrës, u përcoll si eventi më I suksesshëm i vitit, duke mbyllur mëse miri vitin 2017. CCI France Albanie do të vazhdojë edhe këtë vit të jetë e pranishme dhe aktive në çështjet kryesore me qëllim t'I shërbejë më së miri anëtarëve të saj dhe të inkurajojë kompanitë franceze të pozicionohen në tregun shqiptar.

Julien Roche


5 RAPORTI VJETOR 2017

Shërbimet tona Anëtarësime

2012

2017

Evente Komunikim Rekrutime Mbështetje ndaj kompanive

80

anëtarë

100

25

CV të regjistruara

evente në 2017

1- rë

Dhoma e Europiane në Shqipëri

+6000

të punësuar perfaqesohen nga CCIFA

10

misione të realizuara në 2017 nga CCI FranceAlbanie

100,000

vizitorë në muaj Siti i CCI Francë Shipëri

103 vizitorë në javë CCI France Albane është anëtar i CCI Francë International (CCIFI), e cili ka 120 CCI në 85 shtete


6 RAPORTI VJETOR 2017

"Dita Botërore e Diabetit"

Një darkë mahnitëse e organizuar nga anëtari ynë Hotel Dilomat

"International Tasting Wine & Spirits"

Koktej i ofruar në fund të ceremonisë në varrezat ushtarake në Korçë

Drekë e organizuar për t’i uruar mirëseardhjen anëtarit të ri GPS Group


7 RAPORTI VJETOR 2017

on the 14th and 15th December 2017

Albania's Prince Leka Awards Mr. Julien Roche Chairman of CCIFA

Visit of the students of the French business school “ICN Business School”

Këshilli drejtues i CCI France Albanie, Çelesi Group

Inagurimi i “LE SUITABLE” Dekorata e lartë "Nënë Tereza" për znj. Sylviane Muselier nga Presidenti i Shqipërisë Zoti Ilir Meta


8 RAPORTI VJETOR 2017

Vizita e Kryeministrit tonë Edi Rama, në pallatin presidencial në Paris. Me pjesëmarrjen e presidentit tonë Julien Roche

Takim në MEDEF me kryetarin e bashkisë Z. Erion Veliaj

Ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro u nderua me urdhërin francez « Oficere e Nderit në Art dhe Kulturë »

Konferencë e cila bashkoi zyrtarët gjyqësor francezë dhe shqiptarë

Festa kombëtare e 14 korrikut në Tiranë !


9 RAPORTI VJETOR 2017

ORGANIZIMI KËSHILLI DREJTUES Roli i tij është të përcaktojë drejtimet e veprimtarive të Dhomës dhe për të siguruar zbatimin e duhur të tyre. Këshilli drejtues i CCI Francë - Shqipëri u mblodh 4 herë në 2017.


10 RAPORTI VJETOR 2017

ORGANIZIMI

STAFI I CCI FRANCË - SHQIPËRI

2 punonjës me seli në Tiranë (më 31 dhjetor 2017)

Blerina Kazhani Drejtor Ekzekutiv

Patricia Karaj Asistente

Stagiaire chargée de mision


11 RAPORTI VJETOR 2017

ANËTARËSIME

PUNA E KRYER NË 2017 Përsa i përket takimeve me anëtarët, 3 orientime kryesore u ndoqën gjatë 2017 : MIRËPRITJA E ANËTARËVE TË RINJ 6 dreka me anëtarët e rinj u zhvilluan gjatë verës me mbështetjen e kryetarit tonë dhe në praninë e disa kompanive 1 darkë mirëseardhje për anëtarët e rinj u zhvillua në gusht të 2017 Një takim informues u organizua me studentët e shkollës ICN në nëntor 2017 KONTAKT I PËRVITSHËM ME ANËTARËT Në 2016 CCI France Albanie vuri në jetë një plan për të takuar rregullisht anëtarët e saj me qëllim për të kuptuar më mirë nevojat e tyre. Në fund të 2017, 70 kompani anëtare u kontaktuan dhe u takuan nga Dhoma gjatë dy vjetëve. Ky plan do të ndiqet edhe në 2018 PROGRAM PËR PROMOVIMIN E ANËTARËVE Në dhjetor të 2017 u realizua një program për promovimin e të gjithë anëtarëve në rrjetet tona sociale. MASAT QË DO TË NDIQEN GJATË 2018 Fushata e anëtarësimit; Të Inkurajojmë anëtarësimin e kompanive shqiptare: organizimi i eventeve të përbashkëta të network-ut sëbashku me shoqatat shqipëtare. -

(dreka, debate, vizita private, drekë network-u)

-

Të vazhdojmë takimet me kompanitë jashtë Tiranës


12 RAPORTI VJETOR 2017

ANËTARËSIME

13 ANËTARË TË RINJ 2017

www.ibs.al

http://www.electral.al/ http://www.abs-al.com/

http://albesol.al/en/

http://www.renault-rks.com/

www.lpalbania.com

http://www.theblackrockets.com/

http://www.enbi-power.com

https://www.facebook.com/shoqata.ala/

http://www.gps-group.fr/

https://www.facebook.com/blertazeqiriPhotography/


Index of Member Companies BENEFACTOR MEMBERS •

GREEN TECHNOLOGIES

STRATEGIC MEMBERS • • • • • • • • • • •

ALEAT- SAFRAN GROUP AMADEUS GROUP ALBINFOS MARLOTEX BOGA & ASSOCIATES ÇELESI GROUP SOCIETE GENERALE EDVIN MURATI SPIECAPAG EUTELSAT ADVANCE BUSINESS SOLUTIONS

ADVERTISING & COMMUNICATION AGENCY •

ÇELESI GROUP ELECTRAL SH.P.K

BANKING & FINANCIAL INSTITUTION •

SOCIETE GENERALE ALBANIA

M PAY

HEAD HUNTING • PEDERSEN &PARTNERS • AIMS INTERNATIONAL ABANIA SHPK • ÇELESI GROUP • SAM INTERNATIONAL

CONSTRUCTION & INFRASTRUCTURE •

T.G. ALBA sh.p.k

• • • •

SPIECAPAG HERVE LOISELET INTERIOR DESIGN – ARCHITECT ALBSTAR VICTORIA INVEST

• ADVANCED BUSINESS SOLUTIONS • USLUGA GROUP

CONSULTING & AUDITING

• • • • • • • • • • • •

BOGA & ASSOCIATES KALO & ASSOCIATES TASHKO PUSTINA HAXHIA & HAJDARI MAZARS ERIKETA KOKOLI- Notary SEED CONSULTING LTD EGIS INTERNATIONAL ALBINFOS A.R.S LEGAL & FINANCIAL SERVICES CORPORATE SOLUTIONS-CS GROUP FIRST GROUP LPA LEGAL SERVICES 13


MILITERY & SECURITE NEXTER SYSTEMS AIRBUS HELICOPTERS EAGLE SECURITY ICTS ALBANIA

MANUFACTURING

TOUR OPERATEURS & TRAVEL AGENCY VACANCES EN ALBANIE AR & LO

RENTING / CARS KANGURI EURO CAR

MARLOTEX

AUTOFRANCE-AL

LUXERY BLACK ROCKETS BY BEST DUTY FREE SH.P.K ALA- SHOQATA ARGETUESVE TE LODRAVE AMBULANTE

HOTEL & RESTAURANT

AVEL -PEUGEOT AUTO FRANCE LUBRICANTS RENAULT

REAL ESTATE

CENTURY21 MEI PROPERTIES

PHARMACEUTICAL IMI FARMA

HOTEL SHERATON ROGNER HOTEL TIRANA NAPOLEON WINE & SPIRIT ALEHANDRO DISTRIBUZIONE HOTEL DIPLOMAT

PETROL KASTRATI GROUP

UNIVERSITE/ECOLE ALEKSANDER XHUVANI –Institut français ACADEMY PLUS

TRANSPORT SKY NET LOGISTIC DIAMANT GPS GROUP MARSEILLE PELIKAN SH.P.K

ENERGY: • •

COMPAGNIE NATIONALE DU RHÔNE GREEN TECHNOLOGIES

AMADEUS GROUP EnBi POWER SH.P.K ALBESOL SH.P.K 14

LES LABORATOIRES SERVIER SANOFI - AVENTIS GROUP

INSURANCE •

ALL-SIG BROKER SH.A INSIG

TELECOMMUNICATION & INFORMATION SERVICES ALEAT- SAFRAN GROUP OLIVER LAURENCE KALLFA SH.P.K EUTELSAT IBS SH.P.K

MINING AND OIL & GAS INDUSTRY SELENICE BITUMI

PHOTOGRAPHY BLERTA ZEQIRI PHOTOGRAPHY

SPORT/ECONOMIC CONSULTANT EDVIN MURATI


15 RAPORTI VJETOR 2017

GJATË 2018, CCI FRANCE ALBANIE FESTON 5 VJETORIN E KRIJIMIN

2012 2018

Krijuar prej 5 vitesh Në 2012 u krijua CCI si një urë e fortë ndërmjet Francës dhe Shqipërisë. Marrëdhëniet tregtare ndërmjet dy vendeve kanë qënë shumë të forta që nga krijimi i Dhomës. 2018 libër i veçantë do të lërë gjurmë në aventurën franceze në Shqipëri, disa evente do të organizohen duke hapur rrugën e shumë perspektivave gjatë viteve të ardhshme franko-shqiptare


16 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE BILANCI I VITIT

CCI FA punon sistematikisht për të pasuruar dhe animuar jetën profesionale të anëtarëve. Gjatë 2017 u organizuan 25 evente me tema të ndryshme.

Gjuha e përdorur

Oraret 27

5% Pasdite

10 Mbrëmje «Network-u» 4

21%

17%

Multi

Gjatë ditës

Anëtarë të rinj 13

62%

11

16% Dreka

Mbrëmje

4 Evente të tjera

41%

Anglisht

25%

Përkthyer

3

2%

4

Shqip

11%

Frëngjisht

6

Në bashkëpunim me partnerë: 4

4%

8 11

1 11

Pjesëmarrja me pagesë

Vëndi

15%

Institucione të huaja

10 Euro

Të tjera

Kompani anëtare

35% 15 Euro

23% CCIFA

2 CCI të huaj 1 Maison Franco-Albanie

12%

9%

25% Jasht Tiranës

32%

3%

21% Restorante/ Hotele

Institucione të huaja

Pa pagesë

13%

3000 ALL

8%

12 Euro


17 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE

LLOJI I EVENTEVE

TË FTUAR PRESTIGJIOZË GJATË 2017

Takimet e CCI France Albanie (mëngjese pune, dreka pune, konferenca me të ftuar si : ekonomist, drejtues kompanie, personalitet politik , etj.) ;

• Takime informuese dhe takime të tjera jo formale si « La soirée de Rentrée » takime për mirëpritjen e anëtarëve të rinj, takime tek zyrat e kompanive, •

Edi Rama mori titullin « Commandeur de la Légion d’Honneur »

Evente vjetore : Asambleja e Përgjithshme, Festa e verës, Wine Tasting. Këto evente janë një mjet I mirë promovimi i kompanive anëtare ndaj klientëve dhe partnerëve të tyre

• Evente në bashkëpunim me organizata të tjera si Maison Albanie, VIE, CCE, Aleanca Franceze, Dhomat e Tregtisë në Shqipëri

Konferencë : Diplomacia ekonomike

Konferenca "Marrëdhëniet historike dhe diplomatike ndërmjet Francës dhe Shqipërise që nga 1912 deri ne ditët e sotme »


18 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE

MBRËMJE NETWORKING

Pothuajse 750 persona kanë marrë pjesë në mbrëmjet tona të network-ut

Asambleja e pestë vjetore e Dhomës u mbajt ditën e enjte, më 26 janar 2017 (60 pjesëmarrës)

Forumi Ekonomik Frankofon, 2017 (150 pjesëmarrës)

« Goût de France », më 21 mars 2017 (200 pjesëmarrës)

11 Maj 2017 « Business Club Cocktail with SHPF and CCIFA » (100 pjesëmarrës)

"International Tasting Wine & Spirits", Tetor 2017 (150 pjesëmarrës)

17 Qershor 2017, «Festa e Verës » (90 pjesëmarrës)


19 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE

Asambleja e përgjithshme, janar 2017 Asambleja u zhvillua te hotel Sheraton dhe mblodhi mbi 70 drejtues kompanish, vendimarrës dhe gazetarë. Forumi frankofon ekonomik, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës, mars 2017 Rreth 200 studentë morën pjesë në këtë event ku fokus ishte frankofonia dhe kompanitë franceze dhe frankofone në vënd Forumi i grave frankofone në bashkëpunim me Agjensinë Universitare të Frankofonisë dhe Departamentit të gjuhës frënge të Universitetit të Tiranës, mars 2017 Forumi mblodhi gra frankofone të cilat ndanë eksperiencat dhe mendimet e tyre mbi shoqerinë shqiptare Eventi “Goût de France”, Hotel Rogner, mars 2017 Ky event u organizua me anë të një darke dhe mblodhi mbi 2000 shefa në 5 kontinente për të festuar gastronominë franceze. Në Tiranë, kishim mbi 200 pjesëmarrës Mbrëmja « Business Club Cocktail with SHPF and CCIFA”, maj 2017 CCI France Albanie në bashkëpunim me Shoqatën shqiptare të përfaqësuesve të industrisë farmaceutike organizoi më 31 Maj 2017 « Business Club Cocktail with SHPF and CCIFA ». Ky event u ofroi anëtarëve mundësinë për t’u njohur me anëtarët e SHPF Organizimi i eventit « Festa e verës», qershor 2017 CCI France Albanie organizoi më 17 qershor në Golem « Festën e verës ». Morën pjesë mbi 90 pjesëmarrës si edhe Ambasadorja franceze Christina Vasak Organizimi i eventit « Mbrëmje degustim vere » në Bonaparte Wine Bar , qershor 2017 Në bashkëpunim me Franco ‘Fans, Dhoma jonë organizoi një mbremje degustimi në Wine Bar. Ekspozita « Cécile & Albana » në Paris, qershor 2017 Maison d’Albanie në Paris organizoi hapjen e ekspozitës nga 17 deri më 30 qershor 2017 me krijime të «Cécile &Albana ». Me mbështetjen e CCI FA Pjesëmarrje në Asamblenë e përgjithshme të CCI France International, qershor 2017 Asambleja e 110 e CCI France International (Unioni i Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë jashtë Francës) u organizua më 27 qershor 2017 Pjesëmarrja në Entretiens de Royaumont 2017 i cili u zhvillua të premten 2 dhjetor në Abbaye të Royaumont, Asnières-sur-Oise me temën « Kur robotët do të zëvendësojnë njeriun »


20 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE Drekë me V.I.E në Shqipëri - Volunteering for International Experience (VIE). Me dëshirën për t’ju uruar një verë të bukur, një drekë u organizua me V.I.E në Shqipëri ; (Volunteering for International Experience), te djelën, 23 korrik 2017 Me praninë e Znj Christina VASAK, Ambasadore e Francës në Shqipëri Znj. Mirela KUMBARO, Ministre e Kulturës, Znj Inva MULA, Soprano, Z. Julien ROCHE, Kryetari i CCI FA, dhe gjithashtu mbi 10 V.I.E që punojnë në Shqipëri prej më shumë se 1 vit. Dreka u ofrua nga Kryetari ynë Z. Julien Roche. Eventi « Festa kombëtare e Francës, në Tiranë u organizua nga Ambasada e Francës me mbështetjen e CCIFA, korrik 2017 Ambasada e Francës organizoi një pritje me rastin e festës kombëtare në Hotel Sheraton. Me mbështetjen e Dhomës dhe anëtarëve tanë Eventi “Wine international tasting” edicioni I parë ... Wine &Spirits –Held on the 18/10/2017, at Tirana Business Park TBP premises, organized by DIHA the German Association of Industry and Trade in Albania and CCI France Albania. With the participation of their excellencies; Ambassador of France Mrs. Christina Vasak and Deputy Head of the Mission of German Embassy, Mrs. Anke Holstein, Our Chairman Julien Roche, and the Chairman of DIHA Mrs. Stephanie Sieg, as well as representatives from the Embassies of Switzerland and Turkey . WORLD DIABETES DAY; 14 Nëntor 2017 SANOFI ALBANIA organizes “World diabetes Day” in Tirana in November 14th 2017. The objectives of this event are to raise awareness on diabetes and its complications and to show that With the presence of the French Ambassador in Albania Mme Christina Vasak, the Minister of Health & Social Protection, Ms. Ogerta Manastirliu, the Chairman of CCI France Albanie, M Julien Roche, political personalities and health care specialists This event is organized with the collaboration of CCI France-Albania Vizitë e studentëve të shkollës franceze « ICN Business School” Mbi 25 studente morën pjese në një takim informues me Dhomën tonë si edhe me bizneset frankofone në vend. Vizita e tyre u organizua nga anëtari ynë « Vacances en Albanie »


21 RAPORTI VJETOR 2017

Promovimi i anëtarëve

Numëratori , publikuar në janar 2017 Numëratori i CCI Francë Shqipëri përmban të dhënat e të gjitha kompanive anëtare në Francë dhe Shqipëri. Çdo anëtari i kushtohet një faqe e tërë. Numëratori shpërndahet në Shqipëri dhe në Francë. Ai Raporti vjetor 2016, publikuar në janar 2017 Eventet kyçe të CCI Francë- Shqipëri gjatë 2017. Forumi « PREZANTO KOMPANINË TËNDE” Qëllimi i prezantimit është që të ngjalli vëmëndjen e partnerëve tuaj, Renditja e Dhomave franceze jashtë Francës ! CCI Francë Internacional publikoi renditjen e Dhomave franceze ndërkombëtare për vitin 2016. Edhe pse është një nga Dhomat më të reja të rrjetit, CCI Francë Shqipëri shfaqet në këtë renditje, me rezultate mjaft të mira: në renditjen për xhiron vjetore, Dhoma jonë shfaqet në vendin e 52-të, ndërsa për sa i përket numrit të anëtarëve ajo zë vendin e 58- të (110 Dhoma të renditura).CCI Francë Marok ka numrin më të madh të kompanive anëtare (3550), ndiqet nga Rumania (500), Polonia (446), Rusia (420), Greqia (372), Çekia (301), dhe Bullgaria (208). CCI Francë Shqipëri numëron 80 kompani anëtare. Dhoma jonë ka një punonjës të përhershëm dhe ajo punëson stazhierë gjatë vitit. Përsa i përket numrit të punonjësve, renditja kryesohet nga CCI Francë Marok (105) më pas Gjermania (48), Rusia (42), dhe Kina (32).


22 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE

EVENTE REZERVUAR ANËTARËVE MIRËBËRËS & STRATEGJIKË

CCI France Albanie organizon takime të veçanta me lider-a opinioni, drejtorë të kompanive të mëdha franceze dhe shqiptare, dreka pune rezervuar për anëtarët mirëbërës e strategjikë Qershor, drekë pune me Vila Alehandro, Sanofi •

Korrik, Darkë pune me pjesëmarrjen e Ambasadorit të Francës

Korrik, takim me Kryetarin e CCI France- Albanie

Shtator, Drekë pune me një delegacion të ardhur nga rajoni Auvergne Rhône Alpes

Shtator, Darkë pune me Dhomën e tregtisë Gjermane në Shqipëri (DIHA)


23 RAPORTI VJETOR 2017

EVENTE

EVENTE NË BASHKËPUNIM ME PARTENERËT TANË

37 % e eventeve janë organizuar në bashkëpunim me partnerët tanë: − Dhomat e tregtisë dhe industrisë evropiane − Maison Albanie − VIE − Anëtarët tanë : SANOFI, LPA, Hotel Sheraton, Black Rocket, etj

et


24 RAPORTI VJETOR 2017

KOMUNIKIMI anëtarëve jo vetëm për shikueshmërine dhe promocionin, por gjithashtu të komunikojmë sa më mirë Dhomën dhe aktivitet e saj. 2017 ishte një vit me plot të reja, hasëm probleme teknike në faqen e internetit, por pavarësisht këtyre, shikushmëria ka qënë shumë e lartë.

3.000 kontakte

1500 kontakte

320 kontakte


25 RAPORTI VJETOR 2017

NUMËRATORI Numëratori i CCI France Shqipëri përmban të dhënat e të gjitha kompanive anëtare në Francë dhe në Shqipëri gjithashtu dhe listën e institucioneve zyrtare franceze në Shqipëri. Çdo anëtari i kushtohet një faqe e tërë. I printuar në 1000 kopje, numëratori është shpërndarë në Shqipëri dhe në Francë. Ai publikohet çdo fillim viti.

LIBRAT

Dhoma herë pas here boton libra të tjerë.

« Geraldina, la reine des albanais ! » nga Josephine Dedet , « Mémoire d’exil, une vie au service de la nation albanais » nga Skender Zogu, « Devenir soi » nga Jacques Attali, këto libra janë përkthyer në shqip dhe publikuar nga anëtari ynë mirëbërës Green Technologies në bashkëpunim me Dhomën tonë. Librat e CCI France Albanie vlerësohen në komunitetin e biznesit franko-shqiptar si një dhuratë cilësore biznesi.


26 RAPORTI VJETOR 2017

Facebook Faqja Facebook-ut e CCI Francë Shqipëri u hap në vitin 2012. Ky rrjet social shërben për të shpërndarë artikujt e publikuar në faqen e internetit të Dhomës, i cili mbetet shtyllë e komunikimit. Ajo prek një audiencë më të gjerë dhe më të ndryshme, jashtë kufijve të komunitetit francez-shqipëtar. Gjatë vitit 2017, Dhoma u fokusua në zhvillimin e këtij mjeti duke e integruar plotësisht në strategjinë e saj të komunikimit. Përveç artikujve të Dhomës, faqja publikon artikujt në interes të anëtarëve: aktualitete shqiptare, eventet e partnerëve tanë, raporte dhe studime të lidhura me ekonominë shqiptare, video dhe fotografi, ndër të tjera, artikuj rreth kompanive anëtare. Numri i postimeve (publikimeve) arriti mbi 2000. Numri i përdoruesve të cilët "pëlqejnë" faqen është rritur gjatë të njëjtës periudhë më shumë se 400%, nga 850-1500 ndjekës.

Instagram I përdorur si një plotës për Facebook dhe Linkedin, instagram arrin të krijojë një audiencë me një publik më të ri në moshë. Fotot e eventeve dhe publicitetet e ndryshme të anëtarëve tanë janë postuar dhe shpërndarë për më shumë se 320 ndjekës.

LinkedIn I përdorur si një plotës për Facebook, linkedin arrin të krijojë kontakte në një publik profesionist. Eventet dhe periudhat më të forta të Dhomës janë postuar dhe ndarë në më shumë se 3,000 ndjekës të cilët rregullisht komentojnë dhe klikojnë në postimet e ndryshme. Nëse Facebook lejon kontakte me publikun e gjerë, Linkedin bën të mundur që të krijojë kontakte me profesionistë të fushave të ndryshme si dhe aktorë ekonomikë të interesuar në marrëdhëniet franko-shqiptare.

France Albanie Express Gjatë 2017, Buletini i CCI Francë Albanie Express ishte një nga mjetet kryesore të komunikimit të CCI Francë Shqipëri. A fitoi rolin e « portës hyrëse » në faqen e internetit të Dhomës. Dërguar në frëngjisht dhe në gjuhën shqip, ai përbëhet nga një përmbledhje e artikujve të botuar tashmë më parë në faqen e internetit, dhe një kujtesë e eventeve të ardhshme. Buletini dërgohet çdo 2 muaj në frëngjisht dhe në shqip te më shumë se 5.000 kontakte. Kjo punë e kryer gjatë gjithë vitit solli frutet e saj duke rritur numrin e kontakteve shqiptarë dhe francezë. Weekly News Cdo të premte ju do të merrni me email CCIFA Weekly News- përmbledhja e shtypit javor e cila trajton çështjet aktuale të vendit si edhe aktivitetin javor të Dhomës. CCIFA Weekly News botohet nga CCI Francë Shqipëri me mbështetjen në veçanti të Zyrës së Shtypit të Ambasadës së Francës në Shqipëri.


27 RAPORTI VJETOR 2017

SITI I INTERNETIT

Faqja e internetit e CCI France Albania synon të jetë një referencë për informacionin e komunitetit franko-shqiptar.

Në 2017, siti ka përjetuar një sërë eventesh që kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në shikueshmërinë e tij. Përgjatë këtij viti u realizuan shumë projekte në sit, të tilla si : « Shërbimet ndaj kompanive », « Aktualitet mbi anëtarët », « Aktualitet mbi vëndet », « Aktualitet mbi Dhomën », « Përse të zgjedhësh Shqipërinë ? ». Gjithshtu është krijuar dhe një faqe « Publikimet » , ku vendosen të gjitha publikimet e Dhomës. Gjithashtu këtë vit kemi një risi tek France Albanie Express i cili paraqitet më mirë në sitin e internetit. Mjafton vetëm një klikim dhe të gjithë mund të lexojnë artikujt e Newsletter-it direkt nga siti. Numri i artikujve të publikuar në 2017 është 380. Pavarësisht problemeve teknike shikueshmëria e sitit ka qënë e lartë.


28 RAPORTI VJETOR 2017

REKRUTIMI

Shqipëri, Dhoma ka dy misione kryesore: PËR KOMPANITË DHE KANDIDATËT

- Vendosim në internet ofertat e tyre të punës - Interesohemi pas punësimit të kandidatëve - Menaxhojmë më shumë se 100 CV aktive 2.

Asistojmë kompanitë jo anëtare per të rekrutuar në Shqipëri

- Ndihmojmë kompanitë për të gjetur kandidatë për nevojat e tyre - Këshillojmë kandidatët me kombësi franceze gjatë kërkimit të tyre të një vëndi pune Për anëtarët tanë, shërbimi i punësimit i CCI France Albanie nuk pozicionohet si agjenci rekrutimi, por si partner: Ofrojmë shërbim me çmime shumë të volitshme - Grup të zgjeruar kandidatësh - Shërbim profesional, përveç shërbimeve të ofruara nga agjencitë e rekrutimit


29 RAPORTI VJETOR 2017

KOMPANITË DHE UNIVERSITETET

France Albanie bashkëpunon me Universitetet e mëdha shqiptare Organizimi I «Forumit Ekonomik me studentët, « NJOHJA ME KOMPANITË FRANCEZE 2017 »

CCI France Albanie, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Shqipëri dhe Universitetet e Tiranës organizoi Forumin e 3-të Ekonomik të Frankofonisë. Tema e këtij viti ishte “Tekonologjite e reja” në partneritet me Universitetin e Tiranës, Agjensinë e Universitetit të Tiranës, Aleancën Franceze dhe Shkollën Franceze në Tiranë. Qëllimi i këtij eventi ishte të rrisë profilin e kompanive franceze dhe markave të tyre në mesin e studentëve shqiptarë dhe t'u ofrojë studentëve mundësi të punojnë në kompanitë franceze. Këtë vit ky event ishte i hapur për të gjithë studentët (duke përfshirë universitetet e tjera). Në këtë event morën pjesë 8 kompani anëtare të CCIFA: Société Générale, Grupi CELESI, M-Pay, Usluga, ICTS Albania, Napoleon Wine & Spirits , Epitech Albania, AITA.

Më shumë se 150 studentë nga fakultete të ndryshme vizituan stendat e kompanive prezente.

Çdo kompani kishte stendën e saj për të biseduar me studentët.

Për vitin 2018, CCI France Albanie do të vazhdojë bashkëpunimin me universitetet shqiptare dhe të ndihmojë kompanitë franceze të njihen me të diplomuarit e rinj.


30 RAPORTI VJETOR 2017

SHËRBIMET NDAJ KOMPANIVE Mbështetje konkrete për SME-të franceze. Duke besuar se suksesi i një qasje komerciale duhet të jetë afatgjatë, shërbimi ndaj kompanive është zhvilluar mbi përvoja individuale të përshtatura për kompanitë franceze. Gjatë vitit 2017, kërkesa për tregun shqiptar është rritur. Gjatë 5 viteve të fundit, CCI France Albanie u është përgjigjur kërkesave të kompanive franceze dhe individëve të interesuar për Shqipërinë. Që nga viti 2012, kemi kryer shërbime si: studime mbi sektorë të ndryshëm, organizime të misioneve: “çelësa në dorë”, kërkim për partnerë në biznes, asistencë gjatë implementimit në Shqipëri, përkthime / interpretime.

Këtë vit, CCIFA realizoi kryesisht - Misione “çelesat në dorë” - Studime të personalizuara të tregut - Identifikime të kontakteve - Organizimi i takimeve”B2B” në sektorët e turizmit - Organizimi i takimeve ”B2B” me eksportuesit e sistemeve LED - Organizimi i takimeve me eksportuesit në sektorin e verës - Studimi i tregut mbi industrinë e "Naftës dhe Gazit" - Studimi i tregut në sektorin e blegtorisë -Informacione të kontakteve: oxhaqe, sektorin dentar

Në mënyrë për të mbikqyrur cilësine e shërbimeve, “anketa e kënaqësisë” kryhet në mënyrë sistematike me klientet.


31 RAPORTI VJETOR 2017

PARTNERËT

MARRËDHËNIET ME RRJETIN KONSULLAR TË FRANCËS DHE PARTNERET E CCI FRANCE SHQIPËRI CCI France Albanie koordinon punën e saj me ato të shërbimeve të ndryshme të Ambasadës dhe të shoqatave franceze në Shqipëri Ambasada Franceze / Shërbimi Ekonomik Marrëdhëniet me Ambasadën kanë qenë aktive në organizimin e eventeve, si: - komiteti i sigurisë - pritje me rastin e një delegacioni të udhëhequr nga Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Lyon - pritje me rastin e vizitës në Shqipëri nga ish-deputetët francezë - festimin e njëqind vjetorit të liceut francez dhe përkujtimin e ushtrisë franceze, etj Business France Në vitin 2016, CCI Francë Shqipëri dhe Business France nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi në mënyrë që të koordinojmë më mirë punën në shërbim të kompanive franceze Dhoma franceze e tregtisë dhe industrisë ndërkombëtare (CCIFI) Përdorimi i Logo-s së përbashkët CCIFI; shpërndarja e informacionit, kontaktet ... Dhoma ka përmirësuar gjithashtu përmbajtjen e faqes së saj të internetit dhe rrjeteve sociale. Këshilltarët e tregtisë së jashtme të Francës Shumica e anëtarëve të Keshillit Drejtues të CCI France Albanie janë Këshilltarë për Tregtinë e Jashtme të Francës. Në vitin 2017, CCI France Albanie ka qenë rregullisht në kontakt me CCEF, veçanërisht për çështjet e eksportit të kompanive franceze. Të tjera : Vacances en Albanie Rrjeti Alumni Francë – Shqipëri Ministria e Punëve të Jashtme FrancëShqipëri Fondacioni Kulturë Europë FrancoFans


CCI France-Albanie

Bul. “Deshmoret e Kombit” Twin Towers, Tower 1, Kati 7, Tirana Albania Cel. +355 68 40 89 998 e-mail: info@ccifa.al

http://www.ccifa.al/

Profile for Blerina Kazhani

Raporti vjetor 2017  

Raporti vjetor 2017  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded