Page 1

5DSSRUW G·DFWLYLWp &&, )UDQFH $OEDQLH Raporti vjetor i CCI Francë Shqipëri

CCI jonë : përhap emrin e Francës kudo në Shqipëri


PËRMBLEDHJE Editorial nga Julien Roche Prezantimi i Këshillit Drejtues të CCIFA Të jesh pjesë e një rrjeti personalitetesh franko-shqiptarë Shërbimet që ofron CCI Francë-Shqipëri Eventet që shënuan 2014 CCI Francë-Shqipëri 2015


Editorial Julien ROCHE Kryetar CCI France-Albanie

«

Kam nderin dhe kënaqësinë, së bashku me anëtarët e Këshillit Drejtues, t’i shërbej Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Francë-Shqipëri, tek e cila unë besoj thellësisht, që nga krijimi i saj. Falenderoj shumë anëtarët tanë për pjesëmarrjen e tyre aktive. Ne jemi tashmë një organizatë me 53 anëtarë në Shqipëri dhe Francë. Gjithashtu duhet të theksojmë që ne jemi një Dhomë private e cila vetëfinancohet. Qëllimi ynë kryesor është të ndihmojmë dhe të mbështesim të gjitha kompanitë, të cilat dëshirojnë të investojnë në Shqipëri, duke iu ofruar shërbimet e përshtatshme për ta. Dhoma jonë ofron disa shërbime si: informim mbi vendin, studime tregu, prospektim, asistencë në vendosjen në Shqipëri, etj. Ne shërbejmë gjithashtu si një mjet influence pranë pushtetit publik lokal dhe pranë aktorëve ekonomike në vend. Ne përhapim markën Francë kudo në Shqipëri. Viti 2014 qe për Dhomën tonë, viti i ndërmarrjes dhe lançimit të projekteve të reja. - Se pari, organizimi i Panairit Bujqësor, i cili u zhvillua më 25 dhe 26 Prill 2014. Panairi priti 41 ekspozues nga 5 vende të ndryshme dhe 3000-4000 vizitorë gjatë dy ditëve. - Ndryshimi i emrit dhe logos. Ashtu sikurse emërtimi i ”UCCIFE” është kthyer në ‘CCI France à l’International’, edhe ne adaptuam gjithashtu emrin dhe logon e re, me qëllim që Dhoma të ketë imazh të përbashkët në botë. -Fluturime direkte Paris Tiranë duke filluar më 31 Mars 2015. -Krijimi i Guidës Praktike për eksportuesit, si dhe materiali “Informacion mbi Shqipërinë” - CCI është bërë anëtare e Forumit Frankofon të Biznesit Në ditët e sotme, network-u është factor kyç në suksesin e kompanive. Ndarja e informacionit është shumë e rëndësishme. Për këtë qëllim, dhoma jonë ka krijuar në faqen tonë zyrtare në internet, një hapësirë vetëm për ju. Në këtë rubrikë shfaqen aktualitetet tuaja që ju dëshironi ti publikoni. Një rrjet prej më shumë se 4000 kontaktesh, përfshirë anëtarë dhe partnerë të shumtë, do të jenë të informuar e të përditësuar mbi aktivitetet tuaja. Projekte të tjera janë në studim e sipër, të cilat do te vihen në jetë gjatë 2015-ës. Këto rezultate janë arritur vetëm falë ndihmës së bashkëpunëtorëve tanë dhe Këshillit Drejtues. Ju falenderoj të gjithëve pasi pa këtë angazhim tuajin, ne nuk do të të mund t’ju shërbenim anëtarëve tanë. Falenderoj gjithashtu Bankën Societe Generale Albania, e cila ka vënë në dispozicion zyrat e saj për CCI FA. Ju faleminderit,

Julien Roche


Këshilli Drejtues

Découvrez la vidéo de la soirée

7 Këshilli drejtues i CCI Francë Albanie është mbledhur 2 herë në 12 muaj dhe 5 herë me qarkullim dokumentash.

Me qarkullim dokumentash Dokumentat u janë dërguar me e-mail anëtareve të Këshillit Drejtues Vendimi Vendimi Vendimi Vendimi Vendimi

nr : 21 - dt. 30 Janar 2014 nr : 22 - dt. 20 Shkurt 2014 nr : 23 - dt. 5 Maj 2014 nr : 24 - dt. 19 Nëntor 2014 nr : 27 - dt. 19 Dhjetor 2014


Të bëhesh pjesë e një rrjeti personalitetesh franko-shqiptarë Ndikim i CCI!

Grupi u kryesua nga Kryetari dhe Bashkë-Themeluesi, Z. Gérard PÉLISSON në prani të anëtarëve të Comex: u shoqëruan nga , Z. Julien Roche, Elisabeta Gjoni, Drejtor i Përgjithshëm i kompanisë e cila zotëron këtë kompleks, Amadeus Palace, Z. Besim Elshani, Drejtor i Përgjithshëm i shoqërisë Amadeus Grup, Konceptuesi dhe Ndërtuesi i kompleksit, dhe gjithashtu në praninë e të Ministrave dhe Keshilltareve te Kryeministrit

E

kipi I CCI France Albanie, dy-kulturor, mundëson që ndërmarrjet Franceze të kuptojnë dhe të njihen me tregun Shqiptar. Ne ju bëjmë të mundur të shkoni më larg !

T

heksojmë, ndër të tjera, ndërhyrjet e Kryeministrit, Z. Edi Rama, Ambasadori në Tiranë Z. Bernard Fitoussi, Z. Dritan Tola Ambasador i Shqipërisë në Francë, Z. Julien Roche Kryetar i CCIFA, Znj. Nicole Bricq, ish- Ministre e Punëve të Jashtme të Francës, Z. Alain Richard, Senator, ish-Ministër i Mbrojtjes, Z. Ditmir Bushati, Ministër i Punëve të Jashtme të Shqipërisë dhe homologu i tij Z. Laurent Fabius, Shkelqim Cani, Ministi i Financave, Z. Damian Gjiknuri, Ministri i Energjise, Edmond Haxhinasto Ministri i Transportit, Milena Harito Minister i Inovacionit, Eglantina Gjermeni, Minister i Turizmit, Mirela Kumbaro, Ministër i Kulturës, Arben Ahmetaj, Minister I Ekonomise, Z. Frederic Blanc, Zëvëndës Kryetar i parë i CCIFA, Z. Jean-Marie Demage, kryetar i SER Antoine Gailly, Kryetar i CCI Paris Ile-de-France, Z. Arnaud Vaissié, Kryetar, Z. Dominique Bruni, Drejtor i Përgjithshëm dhe dhe Z. Charles Maridov, Drejtor i Zhvillimit në « CCI France á l’International », Znj. Elisabeta Gjoni, Z. Genc Boga, Z. Ylli Sula, Zv. Kryetarë të CCI France Albanie, Znj. Mirela Mata e misionit ekonomik, Z. Lulzim Basha, Kryetar i Bashkisë së Tiranës. Personalitete të tjerë na kanë nderuar duke marrë pjesë në manifestimet tona si : Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Z. Bujar Nishani dhe Kryetari i Parlamentit të Shqipërisë, Z. Ilir Meta.


Shërbimet e CCI FA Informim, Prospektim, Zbatim, Komunikim

Misioni i CCI France - Albanie: të zhvillojë shkëmbimin ekonomik ndërmjet dy vendeve. Shërbimet mbështetëse të CCI France Albanie shoqërojne ndërmarrjet në cdo etapë të zhvillimit të tyre

Informimi mbi tregun Diagnostikimi i tregut Studim tregu

Zgjedhja e kontakteve Takime biznesi Pjesmarrje nëpër panaire

Mbështetje në procesin e vendosjes së biznesit Mbështetje administrative

Mbështetje në komunikim dhe në marredheniet publike Përkthime Prezantim të produkteve


Aktivitetet në Shqipëri CCI France Albanie është angazhuar në 2014 me shumë projekte dhe objektiva me afat të shkurtër, të mesëm dhe afgjatë . Më poshtë do të paraqesim një bilanc të ketyre realizimeve .

Salon de l’agroalimentaire et de l’agriculture

Përkushtimi : Pozicionimi i CCI France Albanie

Aktivitete të shumta lobingu, ndër të tjera ■ Pjesëmarrja në aktivitete të shumta të organizuara nga qeveria ■ Takime me ministrat përkatës për cështjen e zhvillimit ndërkombëtar të ndërmarrjeve

Komunikim ■ Përditësimi I faqes zyrtare në internet, në rrjete sociale ■ Krijimi I Guidës Praktike per kompanite SME, Fiche Pays ■ Perditesimi I Numëratorit dhe shpërndarja e bulletinit I cili publikohet cdo tre muaj

Networking ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Pjesëmarrja në aktivitete të shumta Asambleja e përgjithshme e “CCI France a L’International” Dreke pune me Senatorin Alain Richard, ish Ministër I Mbrojtes Takim me Ministrin Edmond Panariti Takime të organizuara në Ambasaden e Shqipërisë në Francë si edhe të e Francës në vendin tonë MEDEF : takim me biznesë franceze dhe Edi Rama , Julien Roche, disa nga anëtarët e CCIFA UBIFRANCE: takim me bizneset franceze dhe Edmond Haxhinasto, Damian Gjiknuri, Milena Harito, Julien Roche, disa nga anëtarët e CCIFA


Aktivitetet që shënuan 2014 Në fund të 2014, CCI France Albanie numëron 52 anëtarë. Ne i falenderojmë për angazhimin e tyre në zhvillimin e Dhomës së Tregtise dhe Industrise.

the Business Forum France - Southeastern Europe

Evente Gjatë vitit 2014, CCI France Albanie, ka organizuar evente të shumta kulturore dhe ekonomike. Temat kyce të këtyre eventeve kanë qënë të ndryshme në mënyrë që ti përgjigjen sa më mire nevojave të ndërmarrjeve, pavaresisht llojit të aktivitetit. Këto evente na ndihmojnë të njohim më mire ambientin franko-shqiptar, të ndajmë eksperiencat dhe të bëhemi pjesë e një rrjeti personalitetesh franko-shqiptarë.

CCI France Albanie është angazhuar në 2014 me shumë projekte dhe objektiva me afat të shkurtër, të mesëm dhe afgjatë


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve

14 evente

në 2014, CCI Francë Shqipëri ka organizuar

évènements en 2013, la CCI France Albanie a organisée

Takim me Ministrin Edmond Panariti, mars 2014

Asambleja e Përgjithshme e CCI Francë Shqipëri u zhvillua më 30 janar 2014. Në këtë mbrëmje, mori pjese Znj. Ambasadore e Francës, Shkëlqesia e saj Christine Moro, Z. Ilir Meta, Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Z. Edmond Panariti, Ministri i Bujqesise, Znj. Brunilda Paskali, Zv. Ministre e Ekonomisë, Biznesmene, dhe sigurisht në pranine e anëtarëve tanë. France and South-Eastern Europe together in Bucharest, shkurt 2014. Forumi u organizua nga UBIFRANCE me ndihmen e CCI France Albanie

Panairi i Ushqimit dhe Bujqësisë Që llimii Panairit ishte ti ofrojë kompanive franceze të studiojnë tregun e vendeve të rajonit : Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe Mal i Zi. Ky panair iu drejtua të gjitha kompanive franceze të të gjithë sektorëve bujqësorë dhe ushqimorë (Mish, Produktet bulmetore, drithëra, verë etj) por gjithashtu kompanive furnizuese të sektorëve bujqësorë dhe ushqimorë (materiale bujqësore, lënda e parë, mjetet amballazhuese, makineri të ndryshme etj ) Panairi priti gjithësej 41 kompani ekspozues me produktet e tyre, nga 5 vende të ndryshme si edhe 3000 deri në 4000 vizitorë përgjatë dy ditëve.

Asambleja e Pergjithshme 2014

Drekë-pune u organizua u organizua më 25 prill 2014, 13:00 restorant " Il Fiore" në prani të z Alain Richard, ish-ministrit, Përfaqësuesit Special për diplomacinë ekonomike në Ballkan, zoti Edmond Panariti , Ministër i Bujqësisë, Pierre - Yves Le BORGN Ministir i shtetasve francezë jashtë vendit, zonja Christine Moro, ambasadorja e Francës në Shqipëri dhe personalite te tjera. Nënshkrimi i marrëveshjes midis UBIFRANCE dhe CCIFA CCI jonë nënshkroi një marrëveshje me UBIFRANCE (Agjencia franceze për zhvillimin e biznesit ndërkombëtar ) per të ndihmuar kompanitë franceze te cilat deshirojne te eksportojne në Shqipëri. pranë zyrës UBIFRANCE në Athinë dhe Julien Roche, Kryetari ynë.

Nënshkrimi i marrëveshjeje midis Ministrisë së Punëve të Jashtme me Dhomat e Tregtisë në Shqipëri, 15 prill 2014 Marreveshja u nënshkrua nga Ministri i Jashtëm Z. Ditmir Bushati dhe kryetarët e CCI-ve bilaterale. Qëllimi i saj eshte te mbështesim kompanitë shqiptare të cilat dëshirojnë të eksportojnë jashtë Shqipërisë


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve

Le « FISCAL PACKAGE FORUM » 30 Tetor 2014

MEDEF International organizoi të mërkurën 11 qershor Mbledhjen e Këshillit të Drejtuesve të kompanive Franko-Shqiptare me pjesëmarrjen e Z. Edi RAMA, Kryeministër i Shqipërisë. Kjo mbledhje u drejtua nga Z. Charles PARADIS, Kryetar i Këshillit të Drejtuesve të kompanive Franko-Shqiptare i MEDEF International, Drejtor i Përgjithshëm i polit të Koncesioneve të ‘Bouygues Construction’. CCI France Albanie u përfaqësua nga Julien ROCHE.

Dhoma jonë organizoi Cocktail dînatoire de la Rentrée 2014 më 15 Shtator 2014. I ftuar nderi ishte Ambasadori i ri i Francës në Shqipëri, Shkëlqesia e tij, Z. BERNARD FITOUSSI Gjatë mbrëmjes u ripërtërinë kontaktet midis anëtarëve, por edhe u shkëmbyen me Ambasadorin e ri të Francës tema me interes për komunitetin e biznesit.

Forumi mbi Paketën Fiskale u zhvillua më 30 Tetor 2014 në Hotel Sheraton. Ky është një moment I rëndësishëm për Dhomën tonë. Takimi ndërmjet Ministrit të Financave, Z Shkëlqim Cani dhe pjesëmarrësve të tjerë, shkëmbimet ndërmjet anëtarëve të CCI Francë Shqipëri dhe anëtarëve të Investitorëve të Huaj si edhe kontakti I parë me anëtarët tanë të ardhshëm.

Takim me CCI a l’ International, qershor 2014

Roundtable concerning the Hot Issue of the unpaid energy that State owns to the Private Producers”, 13/11/2014, Hotel Sheraton U Zhvillua një takim i rëndësishëm ndermjet Z. Damian Gjiknuri, Ministri i Energjisë dhe prodhuesve të papaguar të energjisë qe prej nje viti, drejtoret e bankave dhe ambasadorët e vendeve perkates. Mbledhja u zhvillua në bashkëpunim me Këshillin Ekonomik Kombëtar, Shoqatën e Investitorëve të Huaj dhe të Dhomës Italiane të Tregtisë.

Takim mbi Shqipërine 2014 Ubifrance në bashkëpunim me CCI France Albanie organizoi një takim mbi tregun shqiptar më20 në ntor 2014, Paris. Ky event priti kompani franceze që dëshirojnë të eksportojnë ose të investojne në Shqipëri . Qëllimi i tij ishte te informojë kompanitë franceze mbi mundësitë tregtare dhe industriale që ofron tregu ynë. Me pjesemarrjen e Ministrave : Edmond Haxhinasto , Damian Gjiknuri Milena Harito, CCI ynë u përfaqësua nga Julien Roche dhe disa anëtarë , ndër të tjerë , Boga & Associates , Z. Gjergji Themeli / Albinfos dhe Gasmen Toska / Marlotex , Klik Ekspo Group, etj


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve Aktivitete të shumta lobingu, ndër të tjera : Pjesëmarrja në aktivitete të shumta të organizuara nga qeveria, Ubifrance, Ambasadat dhe anetaret tane Takime me ministrat përkatës për cështjen e zhvillimit ndërkombëtar të ndërmarrjeve

Découvrez la vidéo de la soirée

Ambasadori Bernard Bitoussi

Pritje në Rezidencën Franceze gjatë misionit te dy ekspertëve francezë nga Instituti Kombëtar i Kërkimeve agronomike , 6 nëntor 2014 Asambleja e Përgjithshme “CCI a L’international”, e hënë, qershor 30 Më 30 qershor 2014 u mbajt Asambleja e Përgjithshme dhe dreka e 107 e CCI a L’International. CCI France- Shqipëri u përfaqësua nga Julien Roche, Frédéric Blanc dhe Blerina Kazhani CCI International ka113 Dhoma të vendosura në 82 vende dhe 32.000 kompani anëtare gjysma e te cilave jane franceze ndersa gjysma tjeter me kombesi vendase. Takim Ndërkombëtar CCI International me 1korrik ne Paris si edhe në Seminarin e Drejtorëve " Rrjeti dhe Zhvillimi" , Budapest 2-4 korrik 2014. Në total, gati 65 CCI franceze ndërkombëtar ishin të pranishme në ambientet e CCI Paris Ile de France për të takuar mbi 70 përfaqësues të CCI të Francës te cilat diskutuan programet e tyre per 2015 Bashkëpunim me Këshillin Kombëtar Ekonomik : Z Genc Boga , Zv. Kryetar i CCI tonë është Sekretari Përgjithshëm i KEK

Takim me Këshillin Ekonomik- Genc Boga

Vizita e Kryetarit të Senatit francez në Shqipëri, Z. Jean- Pierre Bel Kryetari i Senatit Francez ishte në Shqipëri më 12 dhe 13 mars 2014 Darke me ambasadorin shqiptar në Francë , z Dritan Tola dhe përfaqësues të CCI. Qëllimi i takimit për të diskutuar mundësitë e bashkëpunimit mes dy vendeve. 30 qershor Paris Më 8 korrik 2014, Kryetari dhe Bashkë-Themeluesi i Grupit Accor së bashku me anëtarët e tij të Comex u mbodhën pranë Z. Edi RAMA, Kryeministër i Shqipërisë, Ministrave dhe Këshilltarëve të tij. Grupi Accor (3600 hotele në 5 kontinente, Grupi i parë hotelerisë evropiane) Grupi u kryesua nga Kryetari dhe Bashkë-Themeluesi, Z. Gérard PÉLISSON në prani të anëtarëve të Comex: Delegacioni U shoqërua nga Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Francë-Shqipëri, Z. Julien Roche, partner me zonjën Elisabeta Gjoni, Drejtor i Përgjithshëm i kompanisë e cila zotëron këtë kompleks, Amadeus Palace, Z. Besim Elshani, Drejtor i Përgjithshëm i shoqërisë Amadeus Grup, Konceptuesi dhe Ndërtuesi i kompleksit, dhe gjithashtu në praninë e të ftuarëve të tjerë, shkëmbyen me Kreun e Qeverisë shqiptare, Z. Edi Rama, për prioritetet ekonomike të vendit, zhvillimin e turizmit dhe mënyrat për të mbeshtetur më mirë investitorët e huaj.


Nxisim marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve Découvrez la vidéo de la soirée

Helikopter i ri i shëndetësisë Mbërritja në tokën shqiptare e helikopterit të katërt Cougar, dorëzimi i tij pranë Forcave Ajrore shqiptare u festua ditën e premte, nëntor 7 në bazën ushtarake në Farkë nga Ministri i Mbrojtjes, Znj Mimi Kodheli, në bazë të kontratës se lidhur me kompanine Eurocopter , anëtar mirëbërës i CCI tonë, nëntor 2014 Fluturime direkte Paris -Tirana do të fillojë më 31 mars 2014 Me rastin e "Seminarit informues mbi Shqipërinë", CCI Francë Shqipëri, përfaqësuar nga Kryetari i saj, Julien Roche organizoi një darkë më 21 nëntor 2014, në Paris, në nder të Presidentit të kompanisë Adria, Z. Mark Anzur. Jemi shumë të lumtur t’ju informojmë se fluturimet direkte Paris -Tirana do të fillojë më 31 mars. Fillimisht, çdo e martë dhe të shtunë, por në të ardhmen do të programohen më shumë fluturime. "Dëshiroj të falënderoj së pari Presidentin Anzur –u shpreh Julien Roche. Ekonomia shqiptare është e fortë dhe e tregon rritje. Në sajë të energjisë, vizionit dhe bindjes të forcës të vendosur nga presidenti Anzur u bë e mundur ky fluturim direkt. Kjo është një ngjarje e madhe. Falë këtij fluturim, qëllimi i CCI Francë Shqipëri të ndihmojë ndërrmarrjet gjatë vendosjes apo eksportimit në Shqipëri, do të jetë më frytdhënës". Helikopter i ri i shëndetësisë arriti diten e enjte 18 dhjetor dhe bëri fluturimin e tij të parë . Hapja zyrtare u zhvillua në prani të Ministrit të Shëndetësisë, në bazë të kontratës me Airbus Helicopters- anetar mireberes i CCI tonë, dhjetor 2014

Ministri i Mbrojtjes, Mimi Kodheli

Pjesemarrje ne evente: ACITAD: Invitation and program for the "Integration of the Albanian business in the EU", March 2014 Invitation for the opening event "Discover Greek Taste in Carrefour", Avril 2014 The Albania Branding International Competition Award Ceremony, Mai 2014 150th Anniversary – of Societe Generale Group, Septembre 2014 Conference -- "ID Card, Your security for Electronic Services" - Minister of state for Innovation and PA, Octobre 2014 La cérémonie d'inauguration de l'hotel RESORT STABILIMENT, Octobre 2014 ICC YAF Conference - Tirana, October 2014 Le nouveau Citroen C4 Cactus event, Novembre 2014 21st Tirana International Fair, Novembre 22-26, 2014 "The Agriculture Package", Novembre 2014 Consultative Table on the Digital European Agenda of Albania | 2014 – 2020, Novembre 2014 Trade Fair "Energy - Challenge of the Future", Novembre 2014


Aktivitete kulturore

Ambasadori i Shqipërisë në Francë, Z Dritan Tola dhe Gjergji Themeli

Me rastin e vizitës në Shqipëri te Hubert de Saint Jean, ish themeluesi i Club Francë, Dhoma jonë

Festa Kombëtare e Frances me 14 Korrik 2014 Muzeu Historik Kombëtar Ambasada e Francës organizoi një pritje ne ambjentet e Muzeut Kombëtar. Kryetari Ilir Meta dhe bashkëshortja e tij, Kryeministri, zoti Edi Rama , Zëvendës Kryeministri, Z. Niko Peleshi, Deputetja Znj Viviane le Dissez, Kryetar i Grupit të Miqësisë Francë -Shqipëri ishin të pranishëm gjithashtu ministra dhe deputetë, përfaqësues të Forcave të Armatosura, si dhe shumë shqiptarë dhe franceze.

Ambasadori i Shqipërisë në Francë Z. Drita Tola dhe Gasmen Toska

Mbrëmja e Hapjes së Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri u zhvillua diten e enjte, 20 mars 20 Universiteti i Arteve në Tirane Personalitete të Frankofonisë i Vitit 2014 Diploma nderi u dorezuan nga ambasadori shqiptar në Francë per Z. Gjergji Themeli dhe Gasmen Toska, anetaret e Keshillit Drejtues te CCIFA.

Eventi u organizua me mbështetjen e CCI Francë Shqipëri

de deve


Informer

Qëllimi ynë është të informojmë kompanitë dhe ti ndihmojmë të bëjnë zgjedhjet e duhura

France Albanie Express 9; Ky numër iu kushtua organizimit të Panairit Bujqësor në Tiranë e. Qëllimi i këtij panairi ishte t’ju ofrojë kompanive franceze mundësine të njohin vendet fqinje si : Shqipëri, Kosova Maqedonia dhe Mali i Zi France Albanie Express 10; te panairit http://www.ccifa.al/uploads/media/Rapport_Special-Salon.pdf; Firmosja e marreveshjes ndermjet UBIFRANCE dhe CCI FA ; Njoftimi mbi ardhjen

France Albanie Express 11; Bashke-themeluesit te Grupit Accor me anetaret e tij te Comex, te cilet u priten nga Kryeministri Rama dhe keshilltaret e tij. France Albanie Express 12; iu kushtua darkës se mirëseardhjes ku i ftuar nderi ishte ambasadori i ri në Shqipëri, Z. Bernard Fitoussi. France Albanie Express 13; kompanive franceze bashke me ministrat shqiptare;

mbledhja e Keshillit

CCI ka vendosur që Buletinit France Albanie Express ti shtojë një rubrikë : Aktualitete mbi anetarët ! Aktualitete anëa rët; marrjen e titullit personalite frankofone, eventin e SWAROVSKI, VILLEROYAND BOCH; panairin vjetor të Klik Ekspo Group" , etj. http://www.ccifa.al/fr/lalbanie/france-albanie-express/


Afrimi me tregje të reja Misionet e prospektimit te tregut përfaqësojnë për ndërmarrjet mundësi të vecanta në afrimin pranë një tregu të ri, vlerësimit të mundësive të tij, dhe në vendosjen e kontakteve të para me partnerët e ardhshëm lokale

Prospekter

«

Dëshmia e një klienti: REVISIM Ne vlerësuam shume aftësite ne pune, dinamizmin dhe aftesine per te degjur shume kenaqesi do të punojnë edhe ne te ardhmen per projektin tone: Faleminderit shume gjithe ekipit te CCI ! http://www.ccifa.al/fr/services-aux-entreprises/organisation-dune-missionen-albanie/

planifikimi i takimeve CCI ndihmon ndërrmarrjet që në hapat e parë

Misionet në Shqipëri në 2014 Qëllimi i Dhomës është të ndihmoje kompanitë te njohon tregun tone ose të eksportojne jashte Shqipërise. Në këtë perspektivë, CCI ka organizuar tre misione prospektimi te tregut shqiptar . Përfaqësuesi i Ubifrance, në janar 2014 Kompania Solaris, shtator 2014 Kompania Indence des Sens , tetor 2014 Kompania Surtélec , vizitë e shtyre në shkurt 2015

Marrëdhëniet me partnerët tanë Ambasada e Francës në Shqipëri Ambasada dhe Dhoma jonë rregullisht shkëmbejnë informacione per zhvillimin e investimeve franceze në Shqipëri dhe anasjelltas. Ambasada Shqiptare në Francë Këshilltarët e Tregtisë së Jashtme per Francën Bashkimi i Dhomave të Tregtisë dhe industrisë Franceze jashtë vendit ( CCI International) Këshilli Kombëtar i taksave Këshilli Kombëtar Ekonomik Bashkëpunim me CCI te tjera bilaterale ne Shqipëri


CCI France-Albanie 2015: Projektet e mëdha

prioritetet 2015: Asambleja e përgjithshme 29 janar 2015 Seminar informues mbi Shqipërinë Francë 2015 Lobing Mbrëmje në bashkëpunim me CCI Gjermane si edhe CCI e tjera bilaterale në Shqipëri Bashkëpunim me UBIFRANCE Promovimi i Shqipërisë si Partner Biznesi

Orientimet për vitin 2015 Viti 2015 duket Promovim : Lobimi shpresdhënës për ShqDhoma e Tregtisë dhe Industrisë do ipërinë. CCI France Albanie do të Lobimi është një ndër arsyet për të rrisë përpjekjet për të promovuar vazhdojë të forcojë aktivitetet për anëtarët e saj me qëllim afrimitetin, dhe promovimin e imazhit të Shqipërisë në Francë.

të qenë anëtar i CCI France Albanie.

Lobimi do të kryhet në vitin 2015 në të gjitha nivelet : Me Kabinetin e Kryeministrit, me zgjedhje, me zyrtarët ë lartë. Në shumicën CCI do jetë gjithmone negadishmëri për e rasteve, lobimet do të marrin të dëgjuar anëtarët e saj dhe për tu formën e vizitës së një ekipi i përgjigjur sa më mire kërkesave të tyre. përbërë nga president i CCI, Ajo do të përpiqet dhe këtë vit të luaj anëtarët e Këshillit Drejtues apo rolin e saj lehtësues në shkëmbimin e anëtarët në varësi të temës së përvojave, nëpërmjet një program diskutimit. aktivitetesh gjithmone e më të pasur.Këto aktivitete do të bëjnë të mundur shkëmbimin e eksperiencave të marra dhe praktikave më frytdhënëse.Takimet dhe mbrëmjet Gala do të shënojnë pikat kryesore të aktiviteteve të këtij viti.

Afërsia:

anëtarët e saj. Ne do të zhvillojmë më tej përmbajtjen dhe funksionalitetin e faqes sonë të internetit. Bulletini ”France Albanie Express” gjithashtu do të rishikohet për rritjen e numrit të lexuesve dhe në Francë me anë të një shpërndarjeje më të gjerë. Komunikime të shumta me anë të kontakteve tona duhet të lejojnë forcimin e sferës sonë të

Objektiv është gjithashtu zhvillimi i kredibilitetit të CCI Francë Albanie me qëllim që të përforcohet roli i CCI si pikë referimi i sipërmarrësve Franceze që kërkojnë informacione mbi Shqipërinë.


CCI Francë-Shqipëri në shërbim të anëtarëve të saj PREZENTE NË: Twitter Linkedin Facebook NUMERATORI të kompanive anëtare tashmë mund ta gjeni në të gjitha faqet online KRIJIMI I GUIDES PRAKTIKE PER KOMPANITE FRANCEZE SME ne bashkepunim me Ambasaden e Frances L’ALBANIE, QUELLE IDEE! KOMUNIKIMI 14 artikuj në shtyp mbi CCI FA gjate 2011-2014 NDIKIMI I DHOMËS Takim me Kryeministrin Takime ministrore Komisioni Tatimor Këshilli Ekonomik Kombëtar FRANCE ALBANIE EXPRESS Ky buletin iu dërgohet bazës tonë të të dhënave (rreth 4000 kontakte dhe CCI France International - 35,000 kontakte,rrjeti më të madh në botë)


CCI France Albanie 3 vjet qĂŤ nga krijimi

shkurtimisht 2014


Anëtarët tanë

1) Anëtarë mirëbërës – 5,000 euro GREEN TECHNOLOGIES SOCIETE GENERALE ALBANIA COMPAGNIE NATIONALE DU RHÔNE AIRBUS HELICOPTERS 2) Partënerë strategjik – 1,500 Euro ALEAT- SAFRAN GROUP AMADEUS GROUP ALBINFOS ASC UNION BOGA & ASSOCIATES CREDIT AGRICOLE – ALBANIA ÇELESI GROUP EAGLE SECURITY MARLOTEX ALEKSANDER XHUVANI EDVIN MURATI SPIECAPAG DENIS DI LEONARDO

3) Anëtarë – 500 Euro KASTRATI GROUP M-PAY PEDERSEN & PARTNERS KALO & ASSOCIATES SELENICE BITUMI CENTURY21 MEI PROPERTIES TASHKO PUSTINA HOTEL SHERATON AVEL -PEUGEOT PLUS COMMUNICATION NEXTER SYSTEMS CARREFOUR STEPHANE DUPERRAY PRIMALAT INTERALBANIAN GJINI CONSULTING NAPOLEON WINE & SPIRIT OLIVER LAURENCE ICTS ALBANIA VACANCES EN ALBANIE ROXIMA DEGREMONT SA INFOSOFT PRESPA GROUP DIAMANT KALLFA SH.P.K PÂTISSERIE FRANÇAISE DYNAMICS PARTNERS SH.P.K KLIK EKSPO GROUP BY BEST DUTY FREE SH.P.K DENYS SAS EGIS INTERNATIONAL IMI FARMA CITROEN ECOTOUR ALBANIA ROGNER HOTEL


POURQUOI DEVENIR MEMBRE ? PERSE TE ANETARESOHESH?

qasje pranë pushtetit publik

“Roundtable concerning the Hot Issue of the unpaid energy that State owns to the Private Producers”, 13 Nëntor

DEMANDE D’ADHESION-KERKESE PER ANETARESIM Nom/ Prénom/ Emër/Mbiemër Fonction/ Funksioni Nom du société et Activité / Shoqëria dhe Aktiviteti Adresse/ Adresa Téléphone/ Mobile/ Celular Telefoni E-mail/ Site Internet/ E-mail/ Faqa e internetit No. NUIS/ Nr. NIPT Quelles sont vos motivations pour devenir membre de la CCI ?/ Cilat janë motivet tuaja për t’u bërë anëtar i CCI ? Recommandé par/Rekomunduar nga : Avez-vous déjà été en conflit avec une entreprise française ? Si oui dans quelles circonstances ? Keni pasur ndonjëherë ndonjë konflikt me ndonjë kompani franceze? Nëse po në cfarë rrethanash? La société qui vous dirigez, ou l'un de ses dirigeants ou actionnaires a t il fait l'objet de poursuites pénales ? Si oui dans quelles circonstances ? Shoqëria që ju drejtoni, ose njëri nga drejtuesit ose aksionerët, ka qënë ndonjëherë i ndjekur penalisht? Nëse po në cfarë rrethanash? Documents à envoyer obligatoirement en pièce jointe Dokumentat që duhen derguar patjetër bashkangjitur Je souhaite adhérer en tant que: Do të doja te anëtarësohem në shumën prej:

Statuts de l’entreprise/Statuti i kompanisë Extrait de l'entreprise/Ekstrati nga QKR Copie de passeport/Kopje të pashaportës Membre bienfaiteur/Anëtar mirëbërës

5000 euro

Partenaire Strategjik

1500 euro

stratégique

/Partner

Cotisation Simple/ Anëtar i thjeshtë

500 euro


network-u është faktor kyc për suksesin e kompanive

CCI France -Albanie ndihmon në SUKSESIN TUAJ


Anëtar i

Kryetari i CCI France-Albanie, Julien Roche takon Presidentin e Adria, Z. Mark Anzur nëntor 2014

Twin Towers Bul « Deshmoret e Kombit », Kulla 1, kati 9, Tirana, Albanie Tel. +355 4 2280 471, mob. +355 684089998

www.ccifa.al

UCCIFE - Rapport d’activité 2011 - 28


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.