a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Nr.1 2020

VÅR

TIDIG

Idé- och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby

DAHLIARÖTTER 3 ST.

89:-

Spara 28 kr. Ord. 39 kr/st.

Skapa en dahliahörna med hjälp av dahliarötter i olika färger och sorter! Varför inte blanda med ettåriga sommarblommor och perenner? För snabbare blomning kan du förodla inomhus redan nu. Spara till nästa år, plantera en rot på våren - till hösten har du två!

EXOTISKT

Sidan 3

ODLA SJÄLV

Sidan 5


2

SKAPA DINA DRÖMMARS DAHLIARABATT! I år ska jag göra en rabatt fylld med stora pampiga dahlior! Jag vill kunna gå ut med saxen och klippa mig en stor bukett och ändå ha många

Här finns vi

Ro n

n e by

E2 2

blommor och knoppar kvar. Ka rls

k

ro n a

Dahlian har nästan fått kultstatus, den är populärare än någonsin - alla vill skapa sitt eget Mainau. Vi har handplockat ett underbart sortiment av fina Blekingeplantan Gamla Landsvägen 41 373 31 Nättraby Telefon 0455 - 473 00 bl.plantan@telia.com Öppettider Vardagar 10-18 Lör 10-15 Sön 11-15

Välkommen att fika i grön miljö!

rötter för att du också ska kunna plantera din egen dahliarabatt.

Jag tänker så här : Först förgror jag i stora krukor inomhus alla de sorter jag vill ha, för att plantorna ska vara på G när värmen kommer

I trädgården har jag redan

hittat platsen, där är varmt och skyddat och vattenkranen är nära. Där tänker jag vräka på mycket naturgödsel. Dahlior älskar naturgödsel.

När det blir dags

för utplantering ska jag plantera ganska grunt ( ca. 10 cm) och tätt. Står de tätt stöttar de varandra och ogräset orkar inte ta över. Eftersom de stått inomhus ska jag ha en fiberduk till hands så de inte blir solbrända. En påse gödning med mycket fosfor och kalium är bra för knopparna. Sedan bara plocka och plocka, ju mer du plockar desto fler nya knoppar!

När frosten sedan kommer är det

slut med plockningen, då ska rötterna upp och förvaras torrt och svalt. Vårt trädgårdsfik har öppet alla dagar

Det roliga är att det blir fler och fler rötter för varje år!

/Hanna

Dessa två dahlior ska jag ha med i min rabatt!

Muffins!

Icelander

Sylvia


Exotiskt

Fr.

3

Stort urval

695:-

CITRUSVÄXTER FR. 695:Nu finns ett stort urval. Välj din favorit och sätt ut den på altanen när vädret är lämpligt - du får då mest glädje av den hela sommaren. Välj mellan lime, mandarin, grape, apelsin, gul och röd citron och pomerans med flera.

KAMELIA

Camellia jap. Bonomiana

Spara 211 kr/st. Ord. 410 kr/st. En växt som så många längtar efter med sina ”bollknoppar” och eleganta blommor. De senaste två åren har de varit mycket lättodlade, de har klarat vintern utomhus. Våra exemplar har massor med knoppar och är riktigt välväxta. Fuktigt, skyddat, halvskuggigt läge. Höjd 1,5 m. Zon 1.

199:BANAN

Musa basjoo

165 kr/st. Kraftigväxande mycket köldtålig banansort. Spännande och exotisk i kruka på altanen och i uterummet. Planterad i marken på skyddad plats och i mycket dränerad jord klarar denna sort att övervintra utomhus i södra Sverige. Skapar en exotisk stämning var den än hamnar.

OSMO CITRUSGÖDNING 124 kr/st. Citrusväxter behöver mycket och rätt gödning. De ska både växa,

124:-

blomma och ge frukt. Vi har provat denna gödning och den har allt. Helt naturlig med extra järn som just citrusväxter behöver. Dessutom tillsats av tång. En liter räcker till 200 liter utspädd gödning. Används mars – oktober.

Priserna i tidningen gäller t.o.m. 29 mars 2020

165:-


4

Doft -godis

63:-

Klarar minusgrader

GYLLENLACK Erysimum (även Lackviol på svenska)

63 kr/st. En tuffing som klarar minusgrader och som passar bra i vårvinterkrukan. Finns i många färger. Doftar gott och kan med rätt skötsel blomma hela sommaren och långt ut på hösten. Höjd 25-75 cm.

148:-

PELARGON MARIA DANGEL 148 kr/st. En svensk kulturarvspelargon som har sitt ursprung i Tving i Blekinge från första halvan av 1800-talet. Maria Dangel är en kompakt och fin rosa pelargon med halvfyllda blommor. Vi har ytterligare två kulturarvspelargoner i vårt sortiment: Karna och Knapaträdet.

EUCALYPTUS

Eucalyptus gunnii

150 kr/st. Trendig växt som används flitigt i heminredningen. Härligt blågröna och doftande blad. Snabbväxande och trivs ljust och svalt. Mycket fin utomhus på sommaren. Med sin bladfärg och sitt växtsätt drar den blickarna till sig.

150:-

KAPRIS

Blommar hela sommaren

Capparis spinosa

225 kr/st. Liten låg buske som blommar hela sommaren med nätta, gracila, vita blommor. Trivs bra i kruka på altanen. Man använder blomknopparna till matlagning, även bären blir tapas. Hos oss kan den klara vintern planterad utomhus i optimala lägen - men säkrast frostfritt.

225:-

Priserna i tidningen gäller t.o.m. 29 mars 2020


Odla själv

5

129:-

MINIDRIVHUS 129 kr/st. Ord. 179 kr/st. Spara 50 kr/st. Med bevattningsmatta och 48 odlingsceller, 57x24 cm. För sådd, förodling eller drivning av sticklingar.

KRAVgodkänd

40 liter

95:-

10 liter

48:-

SÅJORD (40 LITER) 40 liter, 95 kr/st. 10 liter, 48 kr/st.

Naturgödslad såjord. KRAV-godkänd jord för fröförökning och sticklingar. Finsiktad och milt gödslad samt innehåller kompost som stimulerar rotbildning. Bra till alla växter som vill ha dränerad jord som kaktusar och fetbladsväxter.

GRÖNSAKSJORD (40 LITER) 40 liter, 99 kr/st. 40 liter

99:-

KRAV-godkänd näringsrik jord till pallkragar, växthus, trädgårdslandet och krukor. Innehåller bara naturliga råvaror. Använd rätt jord till dina grönsaker!

SÄTTPOTATIS (2 kg) 2 kg från 79 kr/st. Sättpotatis, fast och fin utan vita 2 kg fr.

79:-

Även ekologiska sorter

långa groddar finns till förgroning för dig som vill odla i kruka. Bästa groddarna får du om potatisen får ligga ljust och svalt.

VÄRMEBEHANDLAD SÄTTLÖK

250 g gul lök

250 g gul lök, 39 kr. Sättlöken blir finast om man sätter dem tidigt. Har du lätt genomsläpplig jord finns gul och röd sättlök, silverlök och schalottenlök klara att peta ner. Egenodlad lök till midsommar smakar sommar!

Ingen vår utan penséer!

39:-

10-pack

PENSé

Viola × wittrockiana

10-pack, 39 kr/st. Många färger, små- och storblommiga. Klarar minusgrader och aprilväder utan problem. Fina tillsammans med Gyllenlack.

39:-


Lök & Knöl

6

FEMÖRING

Achimenes

6 kr/kotte. Mormorsblomma med många svenska namn t.ex Ugglemor. Odlas med små ”kottar” som planteras i kruka på våren. Blommar sedan juni till oktober. Krukan innehåller då många fler kottar och sätts undan svalt och torrt över vintern. Finns även i rosa och vitt.

6:-

/ kotte

DOFTLILJA

59:10 st.

Acidanthera

10 st. 59 kr. Tio lökar av denna sensommarblommande lilja.

Fantastisk doft!

Förodla inomhus i mars-april och plantera ut i kruka eller rabatt i maj. Blir resliga plantor med lilavita fjärilsliknande blommor juli till oktober. Fina många tillsammans. Fantastisk doft!

NATTHYACINT eller TUBEROS Polianthes

48 kr/lök. Mytomspunnen ingrediens i fina parfymer. Upprättväxande med dubbla rosa eller röda starkt doftande blommor. Förodla i mars–april och plantera i kruka på altanen i maj. Höjd 50 cm.

48:per lök

SOMMARBLOMMOR Från 14,90 kr/påse. Sätt färg på dina rabatter med sommarblommor. En rosa, en blå och en allsköns blandning. Så i april på stora fläckar med välgödslad fuktig jord. Fina i dahlia-rabatten!

14,90:-

Fr. per påse

TRICO GARDEN

198 kr/st. Ord. 280 kr/st. Spara 82 kr/st. Tulpanknopparna och mycket annat i din trädgård lockar rådjuren. Ha alltid en flaska Trico Garden till hands, den ger ett långvarigt och effektivt skydd mot rådjur, hjort och älg. Kan användas året runt.

198:-

Finns bara hos oss!

SPECIALJORD (50 LITER)

99 kr/st. Vår egen Specialjord. Rykande färsk, fullmatad med allt dina växter behöver. Blandad efter vårt eget recept.

Priserna i tidningen gäller t.o.m. 29 mars 2020

99:-


Spännande vårnyheter!

7

VÅRKÄNSLOR! Ljusstakar, krukor och vackra inredningsdetaljer! På vinterns mässor har vi hittat mängder med härliga vårnyheter. Här bjuder vi på ett axplock. Välkommen in i vår välfyllda inredningsavdelning!

Hanna tipsar!

Krukor

179:-

Fr.

Från 371:-

Ljusstakar Från 179:Ernst vackra ljusstakar i trä skapar stämning, finns i tre olika höjder. Fina tillsammans eller var och en för sig.

Fr.

371:-

Bergspotters nya glaserade kruka Helen i vårens fräscha färg ”nude” väcker habegär. Finns i fyra olika storlekar.

98:-

Dr. Westerlunds hälsoblomma. Klassisk och robust doftpelargon. 98 kr/st.

Rosenkvitten med underbara äppelblomslika blommor i olika färger. Unna dig en kvist eller plantera en egen buske!

Fr.

148: 10 st.

675:-

Ranunkler

10 st. 148 kr. Vårens vackra snittblomma! Ranunkler bjuder på massor av färg och de fyllda ”bollblommorna” är verkligen läckra!

Piedestaler Från 675:Snygga piedestaler med krukor i bambu, perfekt för växter och dekorationer eller som avlastningsbord. Fyra storlekar.


Mörk och myllig näringsrik jord till krukväxter, sticklingar och småplantor.

Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Kupongpris 79 kr/st. Ord. 92 kr/st.

Gäller 14/3-29/3 2020

Värdekupong

BLOMJORD (40 LITER)

449:-

PRAKTMAGNOLIA

Magnolia soul. Alba Superba

449 kr/st. Upprättväxande buske med

NAMN: POSTNR:

rosa knoppar i april-maj. Slår ut med helvita doftande blommor med rosa bas. Vackert bladverk. Trivs i väldränerad

tidigare blomning. ”Fjärilsmagnet”.

Max 3 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Kraftiga knubbiga ungplantor för

Max 5 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Kupongpris 39 kr/st. Ord. 63 kr/st.

Gäller 14/3-29/3 2020

Verbena bonariensis

Gäller 14/3-29/3 2020

Värdekupong

JÄTTEVERBENA

näringsrik jord på skyddad plats. Höjd 4 meter Zon 1-3.

265:-

Värdekupong

NAMN: POSTNR:

RANUNKEL i KRUKA Ranunculus asiaticus

Kupongpris 32 kr/st. Ord. 49 kr/st. Runda bollblommor i alla färger. Svalt och ljust. Fina i vårkrukan!

NAMN: POSTNR:

KLOCKVIOLBUSKE Iochroma australe

265 kr/st. För dig som vill ha något annorlunda! Starkväxande buske med klarblå hängande blommor i klasar hela sommaren.

Kupongpris 280 kr/st. Ord. 349 kr/st. Gräsmattegödning mot mossa. Snabbverkande där du har stora problem med mossa. Till 300 kvadratmeter.

Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

WOLF MOSSDÖD Gäller 14/3-29/3 2020

Värdekupong

Påminner om en änglatrumpet. Klockorna blir

Ficus lyrata

Kupongpris 128 kr/st. Ord. 245 kr/st. Kraftigväxande med upprätt växtsätt. Bildar med tiden ett litet träd. Lättskött och bra att möblera med.

NAMN: POSTNR:

Gäller 14/3-29/3 2020

Värdekupong

FIOLFIKUS

Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

NAMN: POSTNR:

3-5 cm långa. Utomhus på sommaren, frostfritt på vintern. Höjd 1,5 m.

Gå med i vår kundklubb och få fina bonusar! Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender, tips och tävlingar. Upp till 17% bonus som kan användas för inköp under året. Medlemskap kostar 50 kr per år.

Profile for Blekingeplantan AB

Blekingeplantan kundtidning Nr. 1 2020  

Blekingeplantan kundtidning Nr. 1 2020