Page 1

Nr.3 2018

SOMMAR Idé- och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby

Stora Dahliaplantor

98:-

Massor med nya sommar blommor!

Spara 90 kr/st. Ord. 188 kr/st. Många färger. Plantorna är i blom och fulla med knoppar. Blommar tills det fryser! En planta fyller hela krukan. Parkera i garaget över vintern för ännu större exemplar nästa år! Max 2 per kund.

VAD VORE LIVET UTAN BÄR?

Sidan 4

UTEMYS!

Sidan 7


2

MINA DRÖMMARS TRÄDGÅRD Vad hände med våren egentligen? Står och tittar på mina krukor med risiga, överblommande tulpaner . Det gick undan i år med våren.

Här finns vi

Ro n

n e by

E2 2

Ka rls

k ro n

a

Blekingeplantan Gamla Landsvägen 41 373 31 Nättraby Telefon 0455 - 473 00 bl.plantan@telia.com Öppettider Vardagar 10-18 Lör 10-15 Sön 11-15 Öppettider trädgårdscafé: Lör 10-15 Sön 11-15

Läser någon blogg och en trädgårdstidning, känner lite panik i stället för inspiration. Så där prunkande och välväxt skulle man allt bra gärna vilja ha det! Men hur ska det nu gå till, nu är vi på väg in i juli?! Jodå, det går! Nu har vi laddat upp med stora kraftiga Dahliaplantor, fulla med blommor! Så stora att du bara behöver ställa ner dem i favoritkrukorna färdigt och klart! Du hittar också fin och fyllig svartstammig Bambu och läckra gräs, alla ger dem snabbt en lummig oas hemma hos dig. Och om du inte hann så några grönsaker så är det inte försent, det går jättebra att så rädisor, sallad och en massa annat gott nu. Vi har fröpåsar som väntar på dig. Allt till dina drömmars trädgård!

/ Hanna

185:-

Glansmiscanthus Miscanthus sin. Morning Light

185 kr/st. Ett av de vackraste gräsen! Växer graciöst och fontänlikt. Som namnet säger är den verkligen glimrande när morgonsolen lyser på den. Fin både i stora krukor och i rabatt. Stilren!

Ett av de vackraste gräsen!


Sommarkänsla

3

SVART JÄTTEBAMBU Phyllostachys nigra. Black Bamboo.

1385 kr/st. Kärt barn har många namn. En mycket vacker bambu som passar i stora krukor på altaner eller i trädgården där den är en fantastisk miljöskapare med sina svarta skott och gröna blad. En rolig detalj är att de nya skotten hos jättebambun är ätliga! Höjd 4 m. Zon 1.

1385:-

FUNKIA

Hosta Blue Mouse Ears.

99:-

99 kr/st. En spännande liten tuvbildande funkia med lavendelfärgade, klockformade blommor i juli/augusti. Runda tjocka grågröna blad som påminner om musöron. Jättefin miniatyr för tråg, krukor och stenparti!

Dubbel Violruta Thalictrum del. Hewitts Double

145 kr/st. Mycket gracilt växande och blommar i

145:-

juli/augusti med dubbla, lila brudslöjeliknande blommor. Blir ca. 150 cm hög. Blommorna sitter som en sky över bladverket. Växer ursprungligen i det mytomspunna Yunnan-distriktet i Kina. Mycket vacker!

LAVENDEL

Lavandula angustifolia

Fr. 39 kr/st. Trivs på varma soliga platser med genomsläpplig jor d. Blommorna vajar vackert i vinden och drar till sig snälla tjocka humlor. Finns i olika blå nyanser, vitt och rosa. Fantastisk växt som ger sommarkänsla!

Fika nybakade lavendelbiscotti i vårt helgcafé! Priserna i tidningen gäller 30/6-15/7 2018

Fr.

39:-


4

Vad vore livet utan bär?

245:-

Amerikanska buskblåbär Vaccinium corymbosum

245 kr/st. Starkväxande buskar som får stora blåbär med vitt kött i juli-september, beroende på sort. Trivs i soliga lägen och planterade i luftig, fuktighetshållande mulljord. Plantera gärna två olika sorter tillsammans för bättre pollinering och skörd. Höjd 1,5 m. Zon 1-3

Fika blåbärspaj i vårt helgcafé!

Månadssmultron Fragaria vesca Rugen

39 kr/st. En tuvbildande smultronsort som blommar och ger bär hela sommaren utan att sprida sig. Fin som liten häck i grönsakslandet eller i kruka. De små trädgårdsmästarna älskar den!

39:SÖTMANDEL

Prunus Dulcis

760 kr/st. Ett udda fruktträd med fantastisk blomning och med en spännande frukt. Trädet blir stort som ett plommonträd och blommar ymnigt med vit-rosa blommor. Frukterna liknar ludna plommon som spricker sönder när de är mogna. Mandelkärnan kan då skördas. Blir extra bra odlat som spaljeträd. Zon 1.

Priserna i tidningen gäller 30/6-15/7 2018

99:-


Udda, gammaldags, blått och blandat

5

Fjärilsbuske Blåvinge Buddleja davidii

255 kr/st. Ny sort med vackert blå och kompakt blomma. Härdigare än de flesta andra sorterna och klarar därför vintrarna bättre. Blommar juli-september. Höjd 1,5 m. Zon 1-2

255:Verbena Lollipopp

760:-

99 kr/st. Lillebror till jätteverbena med lilarosa blommor på 60 cm höga stjälkar. Älskas av fjärilar. Fin både i kruka och rabatt. Ettårig men frösår sig gärna i soliga och varma lägen. Blommar hela sommaren tills det fryser.

BUSKROS

Aicha

280 kr/st. Gammaldags Pimpinellros som växer som buskros eller klängros. Kan odlas både fristående och mot stöd. Mörkgula, mycket starkt fruktigt doftande blommor som bleknar efterhand. Blommar juni-juli och en andra blomning i augusti. Riktigt stark och bra sort som även trivs i skugga! Höjd 2.5 m. Zon 1-4

280:-

Trädgårdshortensia Hydrangea macrophylla

195 kr/st. En av sommarens mest pålitliga för kruka och rabatt. Finns i många färger och nyanser. Trivs bäst med vandrande skugga i fuktighetshållande jord. Planteras ut i rabatt på sensommaren efter blomning. Höjd 1 m. Zon 1-2 (3)

195:-


6

En graciös vinnare

66:-

SOMMARLJUS Gaura

66 kr/st. Utsedd till årets sommarblomma 2018. Graciösa vita eller rosa blommor som sitter på böjliga stänglar som vajar vackert i vinden likt fjärilar. Trivs soligt och varmt i lucker jord. Tål minusgrader och blommar länge.

ÄPPELTRÄD

Belle de Boskoop

495 kr/st. Ett riktigt matäpple som håller att lagra till mars-april. Smaken är frisk och mycket god. Passar bra att äta direkt och använda till matlagning och cider. Frisk sort som sällan drabbas av sjukdomar. Ett riktigt ”Mandelmansträd”

495:-

COCTAILÖRT Hesperozygis Fragrant Beauty

54 kr/st. Det är sommar och tid för att fylla glasen med kalla drycker. Drinkarna peppar du upp med Coctailörten som har en underbar myntadoft och myntasmak. Den är även god i te. Coctailörten blir ca. 40 cm hög och är torktålig. Blommar med rosaröda blommor till frosten.

54:-


Utemys!

7

Hanna tipsar! Skapa mysig känsla ute med trädgårdsdekorationer och ljuslyktor att tända när sommarnatten sänker sig. I butiken hittar du unika, handgjordae djur och figurer och mängder med ljuslyktor i olika stilar.

Fr.

39:-

Ernstkruka med fat och Mårbackapelargon 69:-

Kruka 319:Mårbackapelargon 69:-

319:-

160:-

Fr.

Färska kryddor till sommarpizzan Fr. 39 kr/st. Färska kryddor till den hemlagade sommarpizzan. Njut av färska egenodlade kryddor och grönsaker till pizzan: oregano, basilika, tomat , rosmarin, timjan, gräslök och vitlök. Den kommer att smaka himmelskt gott på altanen i kvällssolen!

Kanske Ernst Kirchsteigers mest omtalade kruka, vi förstår varför! Mycket vacker! En stor fin Mårbackapelargon gör inte krukan sämre. Välj mellan grön, vit och grå kruka.

Buddhabyster Fr. 160 kr/st. Handgjorda Buddhabyster i olika storlekar att placera i trädgården.

Karlskronalyktan

219:-

99 kr/st.

Vår storfavorit Karlskronalyktan är alltid en bra present! Till värdparet eller vännen som fyller år.

Priserna i tidningen gäller 30/6-15/7 2018

Rostiga klockor 219 kr/st. Klocka i rostig plåt med en träkula för härliga toner i sommarens vindar. Två olika modeller.

Varje lykta bidrar till barncancerfonden!

99:-


180 grader. Stödhjul. Teleskopskaft finns som tillbehör för rakryggad arbetsställning.

Max 1 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

per laddning. Klipphuvudet kan vridas

Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

Batteridriven med 75 minuters drift

Gäller 30/6-15/7 2018

Kupongpris 595 kr/st. Ord. 795 kr/st.

Gäller 30/6-15/7 2018

Värdekupong

Wolf gräskantsax

NAMN: POSTNR:

Värdekupong

Himmelsspira

Perovskia

Kupongpris 89 kr/st. Ord. 145 kr/st. Vacker upprättväxande buske med blå blommor i långa spiror. Klipps ned varje vår. Trivs i väldränerad jord. Blommar juliseptember. Höjd 0,8 m. Zon 1-2.

NAMN: POSTNR:

1125 kr/st. Lättarbetad klippare med friktionsfria knivar, kullagrade hjul och ergo-nomiskt handtag. Uppsamlare finns som tillbehör. Klippbredd 38 cm. Att klippa manuellt ger dig bra motion och ger dig samtidigt en rolig inspektionsrunda i trädgården. Ljudet från en handgräsklippare är sommar! Vägra robot!

Vägra robot!

Gäller 30/6-15/7 2018

Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. Max 1 set per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

1125:-

Gäller 30/6-15/7 2018

Värdekupong

ALOE

CYLINDERKLIPPARE WOLF

Aloe vera

Kupongpris 49 kr/st. Ord. 95 kr/st. Kaktusliknande spännande växt som används mest som krukväxt men sommartid fungerar den fint även utomhus i grupp eller ensam. Bra inredningsdetalj. Aloens kött har en läkande förmåga t. ex på brännskador. NAMN: POSTNR:

Värdekupong

SEMESTERBEVATTNING Kupongpris 125 kr/st. Ord. 159 kr/st. Set med bevattningskoner som skruvas fast på petflaskor och stoppas ned i jorden för jämn bevattning av dina växter. Två varianter: 7 eller 20 cl./dygn.

NAMN: POSTNR:

som aktiverar och förstärker rötternas förmåga att ta upp näring. Kan även duschas direkt på bladen för snabbare effekt. NAMN: POSTNR:

Max 1 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

och på friland. Innehåller en ”rootbooster”

Medlemskap kostar 50 kr per år.

Gäller 30/6-15/7 2018

Värdekupong

Till blommor och grönsaker både i kruka

Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender, tips och tävlingar. Upp till 17% bonus som kan användas för inköp under året.

FLYTANDE TRÄDGÅRDSNÄRING (2l) Kupongpris 99 kr/st. Ord. 149 kr/st.

Gå med i vår kundklubb och få fina bonusar!

Blekingeplantan kundtidning Nr. 3 2018  
Blekingeplantan kundtidning Nr. 3 2018