Page 1

K ATALOG 2021


INNHOLD Storgårdsfruen ................................................... 2 Kjære Lilly ............................................................ 3 Solgull .................................................................... 4 Sagaen om Emilie .............................................. 5 Jordmor i Nidaros ............................................. 6 Nattlys ................................................................... 7 Tårnhuset ............................................................. 8 Nattergalen .......................................................... 9 Sagmesterens barn ........................................... 10 Aurora .................................................................... 11 Clara Wahl ............................................................ 12 Doktorens døtre ................................................. 13 Eikegården ........................................................... 14 Jenny Lyng ........................................................... 15 Margit Sandemo ................................................ 16 Rebekka ................................................................ 18 Perlemor ............................................................... 19 Rederiet ................................................................ 20 Seterliv .................................................................. 21 Superstjerne ........................................................ 22 Thea ........................................................................ 23 Komplette serier ................................................ 24 E-bok ..................................................................... 26 Lydbok ................................................................... 28 Møt forfattere og lesere på våre arrangementer .......................................... 30 Er du vår neste romanserieforfatter? ....................................... 32


K JÆRE LESER Vi i Bladkompaniet er stolte av alle de spennende bøkene vi utgir hvert år! Våre forfattere er dedikerte, de brenner for de gode historiene og for spennende plott. Men det er ingen dans på roser å være romanserieforfatter, det er hardt arbeid. Tenk deg selv, å skulle skrive seks bøker (eller flere) hvert år. Et manus er nesten ikke levert, før det neste må skrives. En stor takk til forfatterne våre som aldri gir seg, men igjen og igjen leverer nye, gode bøker! Romanserier er historiske. Det har vært en sannhet, helt siden Margit Sandemo først skrev Sagaen om isfolket. Men er denne sannheten risset i stein? Det lurer vi i redaksjonen stadig på. Og i år har Dorthe Erichsen lansert en ny serie fra sekstitallet. I Sommerland tar Dorthe oss med til sommer-Tjøme, til jukeboxen, pepitarutene og brylkremen. Gjett om det svinger! Det er sol, sommer, saltvann og romantikk. Kan vi ønske oss mer? Jo da! Vi ønsker oss jo alltid mer. Vi vil ha i både pose og sekk. Derfor er det så fint også å kunne tilby leserne gode, tradisjonelle serier, som for eksempel Trønderroser, av debutanten Tone Lilleenget By. Her blir vi tatt med til Trøndelag helt tilbake til 1700-tallet, til en helt annen verden. Men for en dramatikk, for noen hjerteskjærende skjebner, og ikke minst, sterke følelser! Og vi har mer i vente. Lykkeloddet, smak på den tittelen. Forfatteren er Hege Norman-Stormbringer. Det frister å lese, ikke sant? Flere nye serier skal lanseres. Om det blir historisk eller nåtid, vil vi ikke røpe. Men vi kan garantere at det som kommer, er bra! Og det blir noe for enhver smak. Følg med på nettsiden vår www.bladkompaniet.no, på Facebook og Instagram. Og du leser vel Serieromanbloggen? Og får nyhetsbrev fra oss? Hvis ikke kan du melde deg på her: serieromanbloggen.no/blogg/nyhetsbrev

Hilsen alle oss i Bladkompaniet 1


Illustrert av Kjetil Nystuen

SOMMERLAND

Tjøme, 1963 Livlig retro-serie med kvikke dialoger, kjærlighet og floker. Popmusikken drønner ut av bilradioen, og lokale band spiller til dans på pensjonatene. Skjørtene stanser under knærne, og brylkrem er fortsatt på moten. Venninnene Liv, Bibbi og Unni har planer og drømmer for fremtiden, men noen ganger skal det bare et tilfeldig møte til før alt blir snudd på hodet … Han snudde seg mot henne med et stort smil. De mørke, tette vippene fremhevet de gråblå øynene, som var forbausende lyse hos en så mørk mann. Eller var han egentlig så mørk? Siden håret var vått, var det vanskelig å si … Det suste for ørene, og strupen føltes tørr som pergament. Hun hadde akkurat sagt ja til å ta en vilt fremmed mann med i bilen. Hva var det hun drev med?

Dorthe Erichsen er utdannet cand.

mag. og har arbeidet som forlagsredaktør og oversetter. Hun har tidligere skrevet romanseriene Losbarna og Seterliv. Dorthe er bosatt i Drammen, men kjenner Tjøme godt fra alle somrene på hytta i oppveksten. Foto: ­Bladkompaniet

2


Illustrert av Kjetil Nystuen

TRØNDERROSER

Trondhjem, 1767 En historie om søskenkjærlighet og kampen for tilhørighet. Etter morens død forlater 17 år gamle Marie hjembygda for å bo sammen med søsteren, Oline, som arbeider hos en kjøpmannsfamilie i Trondhjem. Da hun kommer dit, viser det seg imidlertid at Oline ble kastet på gaten for flere måneder siden. Ingen vil fortelle Marie hvorfor, og ingen vet hvor søsteren hennes befinner seg nå. Når hun så begynner å lete, ender hun opp med å bli arrestert av en vekter og sendt til tukthuset … Et gufs av barndommens mørkeredsel gikk gjennom henne da hun så de to tredørene som hun regnet med førte inn til cellene. − Er det ikke noe mer lys her? spurte hun tynt.

Tone Lilleenget By er oppvokst i Åfjord,

Foto: ­Ingunn Molden Grøntvedt

men bor i dag i Trondheim med mann og to hunder. Hun drev bokbloggen Tones bokside i flere år og har også vært bokanmelder. Hun har en bachelorgrad i allmenn litteraturvitenskap og har studert historie. Tone vant Bladkompaniets skrivekonkurranse i 2016. Trønderroser er hennes første romanserie.

3


Illustrert av Kjetil Nystuen

CATHINKAS DØTRE

Christiania, 1888 To kvinner fra to verdener møtes. Livet deres blir aldri som før. Andrine (16) arbeider på fyrstikkfabrikken. Hun frykter både den livsfarlige fosfornekrosen og den ekle formannen som klår på ungjentene. Samtidig drømmer hun om Kristian, den kjekke soldaten i Frelsesarmeen. Jenny (19) vil ha mer ut av livet enn bare å vente på en ektemann. Skal hun bli diakonisse, som sin tante, og forbli ugift? Men hva da med Johannes, fyrstikkarbeideren som reddet livet hennes, og som hun ikke får ut av tankene? Den unge mannen hadde de blåeste øyne hun noen gang hadde sett. De var som å se opp på himmelen en varm og deilig sommerdag. Og han var så nær at han lett kunne ha kysset henne. Eller hun ham. De hev etter pusten og ble liggende i noen lange sekunder.

Annikki Øvergård er et pseudonym

for Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård, som er bosatt på Røros. Hun har embetseksamen i sykepleievitenskap. Han har vært journalist. Sammen har de tidligere utgitt seriene Rosemalt og Anna fra Røros. Foto: Anne Marte Hagen

4


Illustrert av Ida Skjelbakken

NORDAVIND

Lofoten, 1820 En historie om livet, døden og ­kjærligheten i havgapet Oleanna er datter av Edmund Angell, selveste nessekongen på Ure. Om nettene sniker hun seg ut for å møte Martin, en tilreisende fisker. I drømmene hennes ville faren la henne få ekte ham, og hun ville leve lykkelig som Martins hustru resten av livet. Hun kom aldri til å savne noe av det foreldrene mente hun ikke kunne leve foruten. Men i det virkelige liv var alt annerledes. Helt fra de var små, hadde søsknene Angell visst at det var faren som skulle finne en passende ektemake til dem … Over flere tiår har Oleannas familie hatt en bitter feide med Haveng-familien, som holder til et godt steinkast unna. Da faren hennes bestemmer seg for å slutte fred, får det store følger for både Oleanna og søsteren.

Kaja Nylund er oppvokst på Ørsnes i

Lofoten. Hun bor i Paris, er gift med motefotograf Baard Lunde og er forfatter på heltid. Kaja har oppnådd stor suksess med seriene Rebekka og Perlemor. Nordavind er hennes tredje romanserie. Foto: Bård Lunde

5


Illustrert av Ida Skjelbakken

DOBBELTHJERTE

Radøy, 1905 Et hjerte stort nok for to … Den vakre husmannsjenta Selma er lykkelig forelsket i ungdomskjæresten Herman, og det er lite hun heller vil enn å gifte seg med ham. Da det viser seg at faren har pådratt seg en stor gjeld, må Selma sette bryllupsplanene på vent og begynne som tjenestepike på storgården Fagerlia for å hjelpe familien. Der blir hun kjent med odelssønnen Wilhelm, og det oppstår varme følelser som ingen av dem kan benekte. Men Wilhelm er gift med Vera, og Selma elsker Herman. Gjør hun ikke? Hun fikk øye på Wilhelm, som sto og svingte ljåen. Synet av ham tok pusten fra henne og fikk det til å krible i magen. Selma rørte ved det lille gullhjertet som hang rundt halsen hennes og skinte om kapp med sola. Det føltes nesten som om hun hadde to hjerter inni seg. Ett som tilhørte Herman, og ett som tilhørte Wilhelm – et dobbelthjerte, tenkte hun.

Stina Dale er født og oppvokst på

Foto: ­Privat

6

Radøy, hvor hun fremdeles bor med mannen sin. Hun er utdannet kontormedarbeider, men arbeider for tiden i en omsorgsbolig. Dobbelthjerte er hennes første romanserie, og serien ble premiert i Bladkompaniets manuskonkurranse i 2018.


Illustrert av Asbjørn Tønnessen

INGEBORGS VERDEN

Bygdø, 1905 Berusende følelser, kostymedrama og kampen for kvinners rettigheter Ingeborg vokser opp i et privilegert miljø på Bygdø. Året er 1905. Norge får ny konge fra Danmark og stemmerett for kvinner blir diskutert. Midt i alt det viktige som skjer rundt henne, møter Ingeborg kjærligheten. Ingeborg sto rak i vinduet. Håpet at han ville snu seg. At han skulle se henne oppe i vinduet og minnes henne. Snur han seg, blir han min en dag, tenkte hun. Men ikke en eneste gang på vei ned til porten snudde han seg. Vi følger Ingeborg, Frederik, Andreas og Live i noen viktige år på begynnelsen av 1900-tallet. Med alle muligheter og verden for sine føtter er det likevel duket for store følelser, dramatikk og utfordringer for disse unge menneskene.

Irene Zupin vant Hjemmet/

Egmonts romankonkurranse i 2018. Ingeborgs verden er hennes første romanserie og debut som forfatter. Irene bor i Oslo med sin italienske ektemann. Foto: Bo Mathisen

7


Illustrert av Kjetil Nystuen

BLOMSTER THEA OG BLOD

Lillestrøm, 1940 Tre unge kvinner, én krig – et vennskap som overvinner alt Eivor, Judith og Kari har vært venninner siden de var barn, på tross av deres ulike bakgrunn. Eivor er direktørdatter, Kari fra arbeiderklassen og Judith er jøde. Eivor opplever en krise i livet da faren hennes har vært utro med sin sekretær. I tillegg kommer broren Hjalmar hjem fra vinterkrigen i Finland, og er forandret. Han melder seg inn i NS … Kari er politisk aktiv i arbeiderbevegelsen og kjæreste med Tormod. Hun er skremt av nazismen og bekymret for at Norge skal trekkes inn i krigen. Judith blir stormforelsket i Karis bror, men foreldrene vil helst vil at Judith skal ha jødisk kjæreste. Og ingenting blir lettere da krigen bryter ut … Vi følger jentene gjennom de vanskelige krigsårene. Vil vennskapet tåle prøvelsene? Kristin S. Ålovsrud bor på Rælingen

utenfor Oslo. Hun elsker å gjøre reasarch og finne spennende historiske fakta til bøkene hun skriver. Hun har tidligere skrevet romanserien Fredsår (41 bøker), som har handling fra Valdres i Oppland. Kristin skriver også Sagmesterens barn. Foto: Bladkompaniet

8


Illustrert av Eline Myklebust Madsen

HAV OGSETERLIV HIMMEL

Os i Hordaland, 1928 Er det slik at den store kjærligheten overvinner alt? Eller kan man støte på hindringer som gjør det umulig å følge hjertet? Hver sommer legger de reisende – splintene – til kai, og sytten år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander får raskt et godt øye til hverandre. Men splintene er ikke vel ansett i bygda, og foreldrene til Magdalena har helt andre planer for henne … – Du kom, sier han. Hun nikker. Stoler ikke på at stemmen vil bære. Øynene hans er så utrolig vakre. Mørke og dype, som en brønn. Han stryker luggen bakover med en hånd og smiler til henne. Hun svelger. Det skulle ikke være lov for en gutt å være så pen.

Bente Bratlund er fra Os i Hordaland

og har i nesten tretti år vært forfatter på heltid. Hun har utgitt en lang rekke barnebøker, romaner og dikt, men Hav og himmel er hennes serieromandebut.

Foto: Tove Tvedt Skarstein

9


Illustrert av Eline Myklebust Madsen

STORGÅRDSFRUEN

Nordvestlandet, 1901

En fortid i fattigdom. En fremtid full av håp. Og en ung, viljesterk kvinne ... Så lenge Iselin kan huske, har hun vært forelsket i Erling Glitterfoss. Han er spennende og uforutsigbar. Men han hører hjemme i en annen verden, og hun vet at det aldri kan bli dem. Den fattige oppveksten har satt sitt preg på henne. Hun var på vei opp prestegårdsbakken da hun hørte kjappe skritt bak seg. Med ett sto han der, akkurat slik som hun husket ham – med de blide øynene, den glade latteren og de store smilehullene. Erling Glitterfoss! Asbjørn Christensen er Erlings rake motsetning. Han er hardere, mer alvorlig, en tøff mann som Iselin vet hun bør holde seg langt unna.

Sigrid Lunde er fra nordvestlandet og er utdannet lærer. Hun underviste i noen år før hun ble forfatter på heltid, og har nå utgitt over 100 bøker! Blant annet har hun skrevet romanseriene Jordmoren, Lokketoner og Hjertets røst. I tillegg har forfatteren utgitt flere romaner, krimbøker og tegneserier. I Storgårdsfruen er forfatteren igjen tilbake i sin barndoms dal.

10


Illustrert av Asbjørn Tønnesen

K JÆRE LILLY

Kristiania, 1903

Savn, svik, kjærlighet og drømmer ... Når fortidens hemmeligheter innhenter henne, må Lilly skape sin egen fremtid. Lilly Lauritzen er egenrådig og livsglad og lever et bekvemt liv med faren og stemoren i Homansbyen. Sammen med bestevenninnen Emilie og kjæresten Niels frekventerer hun byens ball. Det er på et slikt ball hun blir oppsøkt av en fremmed kvinne som påstår å kjenne Lillys mor – moren som forlot dem uten tanke på sitt nyfødte barn. Da faren beordrer Lilly til å holde seg unna fru Hermansen, begynner hun å mistenke at han skjuler noe. Mørke skyer truer tilværelsen, og uforutsette begivenheter fører til at Lilly setter spørsmålstegn ved alt hun tror hun vet – om Niels, om Emilie og om foreldrene sine.

Marte Csandl-Eriksen har studert litteraturvitenskap og har jobbet som norsklærer. Hun er født og oppvokst i Oslo, hvor hun for tiden bor med sin mann og sønn. Kjære Lilly er hennes første romanserie.

Foto: Anne Marte Hagen

«De ligner henne.» Lillys puls tok til å dunke hardt under huden, og hun så forundret på fru Hermansen. «Hvem?» spurte hun forvirret. «Deres mor.»

11


Illustrert av Eline Myklebust Madsen

SOLGULL

Mosterhamn, 1910

Hjertevarmt drama fra vakker vestlandsøy Kristina og Solveig, begge 18 år, er bestevenninner på tross av at de kommer fra ulike kår. Kristina er en morløs fiskerdatter som bor på småbruket Eide sammen med sin far, to brødre og en streng faster. Kristina er forelsket i Lavrans, som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på Lavrans. Solveig er enebarn og odelsjente på gården Sandvik. Hun bor alene sammen med sin velstående far etter at hun mistet moren i en drukningsulykke for tre år siden. Det går stygge rykter om at Solveigs mor tok sitt eget liv. Solveig gjør hva hun kan for å avkrefte dette – men etter hvert blir fortidens mørke hemmeligheter avslørt.

Kate Helen Simonsen er fra Haugesund, men hun og mannen bor nå i Sveio. Sammen har de fire barn. Hun har tidligere utgitt seriene Villblomster (25 bøker) og Camilla fra Rosendal (22 bøker). Foto: Guri Istad

12


Illustrert av Ida Skjelbakken

SAGAEN OM EMILIE

Trøndelag, 1878

Skal man akseptere sin skjebne eller kjempe for drømmen? Det er tid for det årlige juleselskapet på mektige Salstad gård, og husmannsjenta Emilie er på plass for å tjene. Hun er ung og vakker, og mer enn én kar har et godt øye til henne. Oppholdet blir mye mer dramatisk og følelsesladet enn Emilie kunne ha forestilt seg, men hun håndterer oppgavene med glans. Dessuten er hun forelsket ... Der hun sto og så på, innså Emilie at moren var et enda større mysterium enn hun først hadde trodd. Så fikk hun et nytt sjokk da løytnant Ek plutselig sto rett foran henne og bukket. «Kan moren, så kan vel datteren også,» sa han og lo. Det skal vise seg at juleselskapet får store konsekvenser for både mor og datter. Anne-Lill Vestgård (pseudonym) har skrevet en rekke bøker i ulike sjangre gjennom mange år. Serien Sagaen om Emilie ligger forfatterens hjerte nær.

13


Illustrert av Asbjørn Tønnesen

JORDMOR I NIDAROS

Trondhjem, 1917 En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E.C. Dahls fødestiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente ... Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren. «E.C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver, hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus. Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg ...

Anita Andersen Strøm er født og

Foto: Erland Strøm

14

oppvokst i Oslo. Hun har fem barn og har bodd mange år i Stjørdal, men bor nå på Ådalsbruk i Løten. Anita er sykepleier og hoppet av en nesten fullført videreutdanning som jordmor for å virkeliggjøre drømmen om å skrive Jordmor i Nidaros.


Illustrert av Eline Myklebust Madsen

SAGMESTERENS BARN

Akershus, 1852 En søskenflokk i oppløsning, et trygt hjem er truet. Modige Anna tar opp kampen. Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker. En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård? – Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. – Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen. Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning.

Kristin S. Ålovsrud bor på Rælingen

utenfor Oslo. Hun elsker å gjøre reasarch og finne spennende historiske fakta til bøkene hun skriver. Hun har tidligere skrevet romanserien Fredsår (41 bøker), som har handling fra Valdres i Oppland. Kristin skriver også Blomster og blod. Foto: Bladkompaniet

15


Illustrert av Asbjørn Tønnesen

CLARA WAHL

Haugesund, 1919 En uvanlig kvinne, et uvanlig yrke og et uvanlig liv Clara Wahl handler om en ung kvinne som en iskald januardag i 1919 går i land i Haugesund. Hun skal arbeide på byens sykehus, men det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som til og med våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg, og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid. Men selv om hun bærer på vonde minner, gir et tilfeldig møte håp om en lysere fremtid. Hun var ikke så sikker på om hun burde bli bedre kjent med Edvard. Hun våknet fortsatt hver morgen med Davids navn på leppene og sovnet hver natt med ham i drømmene sine. Edvard var så annerledes. Likevel var det et eller annet ved ham som fikk henne ut av balanse ... Natalie Normann er født i Haugesund

Foto: Bladkompaniet

16

og bor i Oslo. Natalie har tidligere skrevet Skjebnesøstre (14 bøker), om fattige Karen som bytter plass med overklassepiken Constanse i Bergen i 1793. Natalie har også skrevet romanserien Ildfuglen, utgitt barnebøker, noveller, krim- og spenningsbøker.


Illustrert av Asbjørn Tønnesen

JENNY LYNG

Ålesund, 1904 Den vakre trebyen er lagt i ruiner, men Jenny har håp for fremtiden 18 år gamle Jenny har fått jobb på Kristiania Folkekjøkken mens byen bygges opp igjen etter den store brannen som la alt i ruiner. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø. Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch. Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse? – Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

Elisabeth Havnsund er bosatt på

Sjøholt på Sunnmøre. Hun vant forlagets manuskonkurranse i 2007 og ga etter hvert ut serien Kobberhjerte (15 bøker).

Foto: Brit Skjelten

17


– Jeg skriver eventyr for voksne.

Foto: Bladkompaniet

Margit Sandemo – Jeg er en bonde i litteraturens utmark, sa Margit Sandemo (1924‒2018) om seg selv. Men hun var ikke alene i utmarken. Få forfattere har hatt så mange og så dedikerte lesere som henne. Seriene hennes er utgitt i mange land, og mer enn 37 millioner bøker fordelt på over 185 titler har i årenes løp blitt sendt ut fra trykkeriene. Margit Sandemo regnes som alle serieforfatteres «mor», og Sagaen om Isfolket er legendarisk. Med denne serien skapte hun et unikt univers. Hun var forut for sin tid og inviterte leserne inn i en fantasyverden – lenge før Harry Potter og Game of Thrones. Margit var for øvrig en stor fan av sistnevnte serie. Hun så hver episode og kunne navnene på alle skuespillerne. Dette var hennes hjemmebane. I forbindelse med sin 90-årsdag i 2014 ble Margit Sandemo tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som forfatter og bidragsyter til leseglede. – Jeg skriver eventyr for voksne, var Margits egen beskrivelse av sitt forfatterskap. Og eventyr skrev hun helt til det siste: Da hun sovnet inn i sitt hjem i Skåne den 31. august 2018, var det med notatblokk på kjøkkenbordet og ferdig innskrudd ark i den gamle elektriske skrivemaskinen. «Margit Sandemo er rett og slett vidunderlig.» Emine Saner, The Guardian «Jeg skriver ganske enkelt de bøkene jeg selv ville likt å lese.» Margit Sandemo

18


SANDEMOS K L A SSIK ERE Nyutgivelser av Margit Sandemos historiske romaner SP ØK EL SE SBORG EN En ung kvinne, to menn og en mystisk spøkelsesborg

Sharon er en vakker og sterk ung kvinne, som har hatt en vanskelig oppvekst på barnehjem. Så får hun huspost hos en snill enke og blir venninne med enkens datter. Endelig smiler lykken for en kort stund. Snart blir hun viklet inn i et nett av svik og løgner, som ender med at hun urettmessig blir anklaget for en forbrytelse. Sharon flykter og havner til slutt på en liten øy utenfor Canadas kyst, der det er en dyster borg … Der blir Sharon etter hvert involvert i en intens og spennende jakt på borgens hemmelighet. Men de leter ikke bare etter spøkelset der ute på øya, de forsøker også å finne kjærligheten ... J O MFRUEN FR A TÅK E SKO G EN En uskyldig ung kvinne på flukt fra en ond ridder

Vendelin er ung, vakker og helt alene i verden. Hun må søke tilflukt i den spøkelsesaktige Tåkeskogen, for den grusomme ridder Gerhard hevder at han har førsteretten til alle jomfruer i riket. Tåkeskogen viser seg å være tilholdssted for en mystisk mann som lever på siden av samfunnet, og i møte med denne gåtefulle fremmede oppdager Vendelin sider ved seg selv som overrumpler henne fullstendig. KONG ENS BRE V En fattigjente, en rikmann og umulig kjærlighet

Ved en tilfeldighet blir den vakre og hjertegode – og ikke minst smarte – fattigjenta Line dratt inn i et nervepirrende intrigespill: Skruppelløse adelsmenn forfølger den unge Berend Grim i jakten på et kongebrev. Midt i all dramatikken oppdager Line at hun nærer varme følelser for Berend, men det må hun for all del ikke røpe. Hun vet jo at en av hans stand aldri kan bli sammen med en som kalles Fille-Line ...

19


SUPERSTJERNE

Historiske kjærlighetsromaner på norsk! Over 800 bøker er utgitt i denne ­serien. Her har vi samlet våre beste historiske kjærlighetsromaner, skrevet av kjente forfattere som Lisa Kleypas, Liz Carlyle, Anne Gracie, Lorraine Heath og mange andre. I disse spennende bøkene er hovedpersonene sterke kvinner i en tid da kvinnene hadde liten innflytelse på sitt eget liv. Leserne suges inn i intense kjærlighetshistorier. La våre historiske kjærlighetsromaner få deg til å drømme deg bort til en svunnen tid – en tid da kjærligheten var større enn livet! Superstjerne gis også ut som dobbeltbok. Selges i dagligvare og kiosker.

20


Illustrert av Ken Jeremiassen

REDERIET

Flosta-øyene, 1891 Fire kvinner. Fire skjebner. Og en ­verden i endring … Louise ankommer Flosta med en stor porsjon spenning og forventning. Hvordan vil livet som lærerinne for privilegerte barn på en liten øy bli? Kommer hun til å savne Kristiania? Rederfruen Marie Olsen har mye å tenke på. Hun gleder seg både til å få ny stuepike og til å hilse på den nye lærerinnen. Denne gangen må det bli annerledes. Det må gå bra. Louise smilte tilbake, og noen sekunder møtte hun blikket hans. Øynene var så klare og blå. Det var som om de trakk henne til seg og fanget henne. Så flyttet Salve blikket over på sin kone og ga henne et lett kyss på kinnet. Louise ble varm i kinnene av skam og slo blikket ned.

Øystein Antonsen bor i barndoms-

hjemmet i Flosta, rett ved Arendal, sammen med kone og to barn. Øystein henter inspirasjon til serien fra lokalhistorien i sitt nærområde.

Foto: Bladkompaniet

21


LYKKELODDET

Illustrert av Kjetil Nystuen

NY S ER I E!

Et lite tettsted på Vestlandet, 2007 Alle drømmer om å vinne i lotto. Hva skjer når drømmen blir virkelighet? Maja lever tilsynelatende det perfekte familieliv med direktørektemannen Trygve og tvillingene på seksten, men det er noe som skurrer. Kjenner hun i det hele tatt sin egen mann? Hvorfor er moren så hemmelighetsfull? Og hva med henne selv? Overfor sine frodige isbader-venninner gir Maja uttrykk for at ting ikke ble slik hun en gang drømte om. Hun ønsker mer ut av livet, men hvordan er det mulig å få det til å skje? «Jeg har fått meg ny jobb,» sa Maja. «Så vi trenger heldigvis ikke satse på at kjærlighet skal holde denne familien flytende.» «Det passer veldig dårlig at du gjør dette nå. Har du overhodet ingen samvittighet?» Han gikk nærmere, men Maja trakk seg vekk. «Jeg tror ikke du skal snakke til meg om samvittighet, Trygve.» Hun stirret så skarpt på ham at han vek unna. Visste hun om Elise?

Hege Normann-Stormbringer (f. 1973)

Foto: Privat

22

er frilansjournalist, forfatter og yogalærer. Hun bor på Lillehammer, men sammen med ektemann og fem barn bodde hun mange år på Sunnmøre, der mye av inspirasjonen til Lykkeloddet er hentet fra. Hege har tidligere utgitt serien Ekte fotballfruer, samt kokebøkene Det norske kakebordet og Det norske dessertbordet.


Kjære leser, Kan lykke kjøpes for penger? Noen vil si ja, noen vil si tja, og noen vil svare nei. For du kan ikke kjøpe kjærlighet. Og kjærlighet er vel det viktigste i verden. Eller? I LYKKELODDET får du møte Maja Lunvik, en travel tobarnsmor på full fart mot førtiårene. Så travel at hun ikke helt har fått med seg hvordan hun egentlig har det. Hun har en tilsynelatende plettfri familie og et plettfritt liv. Og så har hun sine isbadervenninner. De er på en måte navet i tilværelsen. Men ikke engang Majas fortrolige venninner kjenner til hennes innerste hemmeligheter. Så en dag vinner Maja penger. Masse penger. Hva skjer med et menneske som vinner en diger pengesum? Hvor mye kan det endre et liv? Og blir man lykkelig av å være rik? Miljøet har jeg hentet fra Sunnmøre, fra bygda Gjerdsvika, der jeg bodde i fjorten år, og fra Fosnavåg, der jeg jobbet som journalist. Sammen er de blitt til det oppdiktede stedet Lunvik. Jeg håper du vil trives med Maja og disse frodige damene som møter livets gleder og sorger med humor og varme. Selv elsker jeg å være i deres univers og må innrømme at jeg har høstet stor inspirasjon fra min egen isbaderklubb her på Lillehammer. God lesning!

Hilsen

Foto: Anne-Ma Olsson

Hege

23


KOMPLETTE SERIER

24

Mørketid Salmund Kyvik Bokpakke 18 bøker

Malmbyen Aud Midtsund Bokpakke 32 bøker

Camilla fra Rosendal Kate Helen Simonsen Bokpakke 22 bøker

Losbarna Dorthe Erichsen Bokpakke 20 bøker

Karoline Aud Midtsund Bokpakke 22 bøker

Skjebnesøstre Natalie Normann Bokpakke 14 bøker

Kristiania Katrine Wessel-Aas Bokpakke 18 bøker

Hannah Laila Brenden Bokpakke 20 bøker

Fredsår Kristin S. Ålovsrud Bokpakke 41 bøker

Trollkvinne Bente Pedersen Bokpakke 14 bøker

Fjellroser Laila Brenden Bokpakke 43 bøker

Rebekka Kaja Nylund Bokpakke 55 bøker


KOMPLETTE SERIER

Perlemor Kaja Nylund Bokpakke 32 bøker

Seterliv Dorthe Erichsen Bokpakke 28 bøker

Eikegården Stine Langtangen Bokpakke 40 bøker

Nattlys Salmund Kyvik Bokpakke 15 bøker

Nattergalen Ida S. Skjelbakken Bokpakke 10 bøker

Tårnhuset Aud Midtsund Bokpakke 18 bøker

Doktorens døtre Marianne MacDonald Bokpakke 28 bøker

Aurora Bente Pedersen Bokpakke 20 bøker

Ønsker du

å lese noe n av lette serie r? Ring og bestill på telefon 23 30 24 28, hverdager 7.00-16.30 , eller gå in n på www.b ladkompa niet.no våre komp

Alle komp

selges me

lette serie

d 30% rab

r

att.

25


Lytt til lydbøker mens du slapper av, ­kjører bil, ­strikker eller går tur

LYDBOK Nå blir stadig flere av Bladkompaniets serier også tilgjengelig som lydbøker. Disse kan kjøpes på www.bladkompaniet.no, hos Ebok.no eller via strømmetjenestene Fabel, Storytel, Ebok Story og Nextory. Lydbøker kan du høre på via mobiltelefon, iPad, nettbrett eller PC. Margit Sandemos serier Sagaen om isfolket, Heksemesteren, Trollruner, Kiaras saga og De svarte ridderne er bare noe av det du kan høre på lydbok.

er på øret Få gode histori ligger på når du går tur, il eller når sofaen, kjører b en! du tar husvask

26


Les første bok i serien gratis!

27


E-BOK Alle våre historiske romaner finnes også som e-bøker. De gis ut samtidig med de trykte bøkene. Les e-boken på datamaskin, iPad, lesebrett eller mobiltelefon. Hvordan bestille e-bok? Gå inn på vår nettbutikk Bladkompaniet.no og klikk på boken du ønsker. Da får du velge mellom papirbøker eller e-bok, velg e-bok. Du blir da koblet videre til vår partner, EBOK.NO. Følg instruksene du får på siden. Der får du hjelp steg for steg til å laste ned din e-bok. Kan jeg lese e-bøkene på Kindle? Alle våre e-bøker er vannmerket og kan leses på Kindle. Hos Ebok.no overfører du enkelt bøkene fra Min bokhylle til Kindle.

28


Les første bok i serien gratis!

Les bøker på din mobil

Du finner våre e-bøker på Bladkompaniet.no. Første bok i historiske serier koster kr. 1,-. Deretter koster e-bøkene fra kr 89,-.

29


Foto: Bladkompaniet

MØT ­F ORFAT TERE OG ­L ESERE PÅ VÅRE ­A RR ANGEMENTER Vil du delta på boklanseringer og ­lesertreff? Facebook Hold deg oppdatert på nyheter via vår Facebookside, Bladkompaniet. Her finner du artikler, bilder, nyheter om bøker, forfattere, invitasjoner til lanseringer, arrangementer og konkurranser. Utgivelseskalender Du finner vår utgivelseskalender på Bladkompaniet.no. Her ser du oversikten over kommende bøker fra oss, både serieromaner og enkeltstående bøker.

30


Alltid god stemning når forfattere og lesere møtes på Bladkompaniets arrangementer.

Nyhetsbrev Meld deg på vårt nyhetsbrev via vår Facebookside og motta informasjon om aktuelle bøker, tilbud og nyheter. Som vist på bildet under:

Du finner oss på facebook.com/Bladkompaniet og @bladkompaniet

31


ER D U VÅR NYE SERIEROM ANFORFAT TER?

Noen tips til deg som skriver: ✽ Manuset du sender oss, bør inneholde minimum de

fem første kapitlene av første bok. I tillegg vil vi gjerne ha synopsis eller handlingsreferat på resten av første bok, samt en grovskisse av handlingen i de neste fem bøkene. ✽ Mesteparten av handlingen bør foregå i Norge. Skriv

gjerne fra hjemtraktene dine.

✽ Vi ønsker manus på bokmål, men du kan godt bruke

dialekt i replikkene.

✽ Minst én av hovedpersonene skal være kvinne. ✽ Handlingen kan legges fra starten av 1800-tallet og

helt opp til moderne tid – det viktigste er at du har en drivende god historie å fortelle gjennom flere bøker. ✽ Serien din bør romme alt fra store, livsomveltende

hendelser til stille hverdager – og ikke minst en god kjærlighetshistorie.

Bladkompaniets forfattere skriver om lag seks bøker i året, og lengden på seriene varierer. Vi legger vekt på at hver og en føler seg som del av et fellesskap, og at forfatterne kan søke støtte og inspirasjon både hos hverandre og hos redaktørene.

Vi i Bladkompaniet ønsker lykke til med skrivingen.

Kristine Aarstrand Redaksjonssjef

Vi gleder se oss til å le s! ditt manu

32

Send ditt manus til manus@bladkompaniet.no


Hege hjelper deg! Ring vår kundeservice i Oslo og Bergen, så hjelper vi deg med enkeltbestillinger, abonnement eller spørsmål om bøkene.

KUNDEFORDELER VED Å ABONNERE • • • • • •

Første tilsendte bok i abonnementet er gratis Få boken en uke før butikkene Gratis porto, boken rett hjem Gratis boknyheter gangeri året i året boknyheter flere tre ganger Delta på våre boklanseringer Motta gode tilbud på bøker

Åpningstider kundeservice 08.30 – 16.30

Ordretelefon: 23 30 24 28 E-post: kundeservice@bladkompaniet.no Du kan også bestille på våre nettsider:

Bladkompaniet.no eller på Bladkiosken.no


Kjøp dine bøker i vår nettbutikk www.bladkompaniet.no

kundeservice@bladkompaniet.no www.bladkompaniet.no

Bladkompaniet eies av Vigmostad & Bjørke


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.