Page 1


Inhoudsopgave PAGINA

Met Bladconfetti gooi je handenvol feest in de lucht! Hoe wordt Bladconfetti gemaakt? Do the twist! CreĂŤer je eigen krat! Kratjesheld Inpakken en wegwezen De confetti vergaat, maar de herinnering blijft! Bladconfetti Pakketten Veel gestelde vragen! Voordelen/ Zakelijk


Met Blad je hande de

Vrolijk, natuurlijk en passend bij jullie bruiloft. Niet alleen jullie relatie is duurzaam, onze verpakkingsmaterialen zijn dat ook! En, je kunt verschillende producten helemaal laten aansluiten bij de stijl van jullie dag. Wat ook top is, is dat ze bij de locatie heel blij worden van deze confetti: het geeft geen vlekken en binnen 4 tot 5 dagen is het terug in de natuur. Bladconfetti: handgemaakt, persoonlijk, natuurlijk en feestelijk moment op jullie grote dag!


dconfetti gooi envol feest in e lucht!


Hoe wordt Bladconfetti gemaakt? Bladconfetti wordt in Nederland gemaakt, met veel hulp van onze toppers van de sociale werkplaats. Bladconfettibladeren komen uit Nederland. Beter voor het milieu, want ze hoeven niet met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming. De bladeren selecteren en sorteren we op grootte en vochtigheid, waarna ze worden gedroogd. Dit droogproces duurt een week. Als we de bladeren te lang drogen, dan wordt het poederachtig en als het proces verkort wordt, dan blijven de bladeren vochtig, waardoor ze gaan schimmelen. Na de droogweek gaan de bladeren door een machine die er kleine stukjes van maakt. En voilĂ , daar is de Bladconfetti: onbewerkt en van Hollandse bodem! Klaar om na jullie feestje terug te keren naar de natuur.


Do the twist! Om Bladconfetti een persoonlijke touch te geven, voegen we de Twist toe. Bladconfetti is niet zomaar biologisch afbreekbare confetti: het is jullie confetti, in jullie stijl, passend bij jullie dag. De Twist is het composteerbare rondje tussen de gedroogde bladeren, dat je kunt laten bedrukken met natuurlijke inkt, die geen vlekken geeft. Met de Twist kun je het thema van jullie dag ook laten doorlopen in de Bladconfetti! Denk bijvoorbeeld aan de trouwdatum, jullie namen, of het logo dat ook op jullie uitnodiging staat.

4-5

dagen

terug in de natuur


Natuurlijk kun je Bladconfetti ook voor andere gelegenheden gebruiken en de Twist daarop aanpassen, zoals een bedrijfsopening, babyshower of afstudeerfeestje. Bladconfetti wordt geleverd in zakjes van gerecycled papier, die met inkt op waterbasis zijn bedrukt. Je kunt per zakje ongeveer drie handen feest de lucht in gooien. Pssst! Niet alleen wij vinden het fantastisch dat het product biologisch afbreekbaar is, ook de eigenaren van de feestlocatie vinden Bladconfetti top! Het is een veilig product, zorgt niet voor vlekken en het ruimt zichzelf binnen 4-5 dagen weer op – als je buiten gooit, natuurlijk! ;-)


CreĂŤer je eigen krat! De houten kratjes worden gemaakt in de sociale werkplaats. Hier werken mensen die niet in een regulier bedrijf aan de slag kunnen, maar op deze werkplek kunnen ze hun talent en creativiteit volop inzetten. Wij zijn trots op hen en de producten die ze voor ons maken, zoals Willem, onze kratjesheld:

Hoi! Ik ben Willem, ik werk op de sociale werkplaats en ik maak de kratjes voor Bladconfetti. Dat is echt heel leuk werk, want ik kan het heel goed. Van de latjes die mijn begeleider heeft gezaagd met de machine, maak ik de kratjes. Ik stop de latjes in het malletje en doe er dan nietjes in. Aan de lange zijde moet er voor Bladconfetti een heel latje in, dus niet dat er handvat is, zoals bij andere kratjes. Nu hoef ik maar twee handvatjes te schuren in plaats van vier. Mijn collega’s zijn super jaloers op mij, dat ik dit mag doen, haha! Maar ik ben gewoon beste, ik ben de kratjesheld van Bladconfetti!


Als Willem de kratjes af heeft, dan is dit onze blankenhouten ‘Basiskrat’. Maar, je kunt er ook voor kiezen om het kratje te laten bewerken in ‘White Wash’ met een witte watergedragen verf of kiezen voor de gebrande versie ‘Vuur & Vlam’.

W hitewash Om er helemaal een persoonlijke touch aan te geven, kun je jullie eigen logo of tekst in het kratje laten graven. Zo kun je de Twist en het kratje dezelfde uitstraling geven: helemaal passend bij jullie dag!


Wat ook mogelijk is bij het graveren, is dat je de zijdes een patroon mee kunt geven. Dit kunnen alle zijdes zijn, maar bijvoorbeeld ook alleen de voorkant. Het is wat jullie willen: alles is handgemaakt en wordt speciaal voor jullie gecreĂŤerd. We snappen dat het heel spannend is of het eindresultaat echt zo wordt zoals jullie voor ogen hebben. We sturen daarom voordat we gaan graveren een mock-up van jullie wensen. Op de mock-up zie je jullie bestelling staan, net als op het voorbeelden hieronder:

Pas als jullie akkoord geven, gaan de handen weer uit mouwen. Zo blijven jullie op de hoogte en weten jullie dat alles goed komt; scheelt weer een hoop stress voor de grote dag, niet waar?


Inpakken en wegwezen! Yes, het kratje is af! Tijd om te vullen! In de sociale werkplaats zijn de randen van de papieren zakjes omgevouwen, zodat ze perfect in het kratje passen. Hierdoor is het makkelijk om een handje confetti uit het zakje te pakken. En, dat randje staat natuurlijk ook gewoon heel leuk! De zakjes zijn door collega’s van Willem gevuld. Zij mengen jullie Twist met de Bladconfetti. De zakjes worden in jullie kratje gezet, waarna het gevulde kratje in een op maat gemaakte doos wordt gestopt, die te herkennen is aan het Bladconfetti logo. We hebben deze dozen speciaal op maat laten maken, zodat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal is. En ja, de dozen zijn uiteraard recyclebaar en de opdruk is van inkt op waterbasis.


De confetti vergaat, maar de herinnering blijft! Maak van jullie kratje een pronkstuk: show die prachtige hakken, geef het gastenboek een vaste plek en dat mooie ringenkussen mag toch wel meer dan ĂŠĂŠn minuutje in de schijnwerpers staan?


W hitewash


Pakket Bladconfetti

· 10 zakjes Bladconfetti · Persoonlijke bedrukking twist · Persoonlijke gravering krat

Krat Bladconfetti

· Persoonlijke gravering krat · Kleurbewerking Vuur en Vlam · Kleurbewerking Whitewash

Zakje Bladconfetti

· Zakje Bladconfetti · Persoonlijke bedrukking twist


VEEL GESTELDE VRAGEN Bas van Bladconfetti neemt geen blad voor de mond ;-) en geeft alvast antwoord op een aantal vragen die regelmatig worden gesteld. Hoeveel zakjes passen er in een kratje?

Er gaan tien zakjes in een kratje. Moet ik Bladconfetti per kratje bestellen?

Nee hoor, je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld één kratje en twintig zakjes te bestellen. Of alleen zakjes, of alleen kratjes, of zakjes zonder twist, of… neem contact bio@bladconfetti.nl op en dan kijken wij wat er mogelijk is! Hoeveel zakjes raden jullie aan voor onze bruiloft?

Gemiddeld worden er veertig zakjes besteld. Maar dit hangt natuurlijk af van het aantal gasten. Je hoeft in ieder geval niet voor elke gast een zakje te bestellen. Hoe lang van te voren moeten we bestellen?

Het ontwikkelproces van het totaalpakket neemt ongeveer drie weken tijd in beslag. Dit komt omdat alles hand-made is en we aandacht schenken aan onze, eh jullie, producten.

Staat jullie vraag er niet tussen? Bas van Bladconfetti helpt je graag verder! Je kunt hem bellen op +31 (0)6 13 900 132 of mailen via bio@bladconfetti.nl


Zakelijk Bruiloftslocatie? Bedrijfsfeest? Bladconfetti maakt er graag van een feestje van, zonder dat u er last van heeft! Onze producten zijn puur natuurlijk en 100% afbreekbaar of recyclebaar. We hebben voor u de voor- en nadelen van onze confetti en vergelijkbare producten op een rijtje gezet, zodat het overzichtelijk is dat u bij ons aan het juiste adres bent!

Materiaal Rijst

Rozenblaadjes

Glitters

Gewone confetti

Bellenblaas

Nadeel

Bladconfetti

Vogels kunnen stikken bij het

Puur natuurlijk, dus prima

opeten van de rijst.

door dieren op te eten.

Als ze nat worden, kunnen er op

Geeft geen vlekken, ook

je pak of jurk vlekken ontstaan.

niet als het nat wordt.

Deze blijven de komende 3 jaar liggen.

Vergaat binnen 4-5 dagen.

Moeilijk op te ruimen

Vergaat binnen 4-5 dagen

en geeft soms kleur af.

en geeft geen vlekken.

Op je pak of jurk kunnen

Geeft geen vlekken, ook

vlekken ontstaan.

niet als het nat wordt.


bladconfetti.nl

Bladconfetti folder 2017 nl