__MAIN_TEXT__

Page 1

I FOKUS: MUSIK & RELIGION

SKRÄDDARSYDDA RESOR

WWW.BKTRAVELSOLUTIONS.SE


INNEHÅLL Res tillsammans – och med oss!

03

Klassiska scener

04

Operafestivaler och festspel

06

Körresor

08

Konfirmations- och skolresor

09

Pilgrimsresor till heliga platser

10

Passionsspelen i Oberammergau

12

Kunniga guider och expertciceroner

13

Det här kan vi erbjuda

14

Checklista inför offertförfrågan

15

Kontakta oss

16

”If you cannot teach me to fly, teach me to sing.” J.M.Barrie – Peter Pan

2


RES TILLSAMMANS – OCH MED OSS! Bland våra kunder finns operaföreningar, körer, församlingar och kultursällskap som kan skriva under på att gemenskap förenar. Upplevelsen får extra dimensioner och förstärks av det goda samtalet. Vi delar med oss av vår erfarenhet, fingertoppskänsla och våra väl etablerade kontakter för att t ex få tag i attraktiva biljetter, ibland med förtur.

3


Dresden Semperoperan

KLASSISKA SCENER Vi gillar musik. Ni kanske vill göra en renodlad musikresa - eller inkludera en enstaka konsert eller opera som ett av flera inslag i resans program? Vi hjälper till med båda uppläggen. Vi arrangerar resor till Det Kgl Teater och Operan i Köpenhamn, Operan i Oslo, Royal Opera House och Covent Garden i London, Metropolitan i New York, Opéra Garnier och Opéra Bastille i Paris, Stoperan i 4

Amsterdam, Wiener Staatsoper och Musikverein, Hamburg Staatsoper och Elbphilharmonien, de tre operacenerna i Berlin, Semperoperan i Dresden, Gewandhaus i Leipzig, La Fenice i Venedig för att nämna några återkommande musikscener.


Hamburg Elbphilharmonien

SnÜhättas Oslo-operan

5


Barberaren i Sevilla

OPERAFESTIVALER Kalendern är full av återkommande festivaler. De sträcker sig från tidig vår till långt in på hösten. Upplev Händel i Halle, Puccinifestivalen i Torre del Lago, Verdi i Verona eller Parma, Glyndebourne i grevskapet Kent med lantligt lyxig inramning, festspelen i Baden-Baden, Salzburg, Bregenz, sommaropera på Oscarsborg, Vadstena slott, Läckö slott eller i Dalhalla och Wexfords operafestival. Vi har flera förslag!

6


OCH FESTSPEL 2020 firas 250-årsminnet av Beethovens födelse. Passa på att besöka hans födelsestad Bonn – kanske i kombination med musikupplevelser på Semperoperan i Dresden Vi kan erbjuda musikupplevelser under alla de fyra årstiderna (inte bara Vivaldis).

7


KÖRRESOR Vi arrangerar kör- och orkesterresor i samarbete med Music & Friends. Det betyder körsång utan tävlingsinslag men med uppträdande i enastående lokaler - i kombination med intressanta sevärdheter. Vad sägs om Cantate Catalunya i Barcelona med konsert i Sagrada Familia! Eller Saint Patrick´s Day-festival i Dublin, vårfestival i Amsterdam eller adventsfestival i Prag?

8

Vi hjälper er att hitta en värdkör eller värdorkester samt arrangera uppträdanden inför uppskattande publik. Möten som hörs! Da capo al fine!


KONFIRMATIONS- OCH SKOLRESOR En verklig upplevelse är rolig, lärorik och svetsar samman. BK Travel Solutions kan erbjuda passande resor för konfirmander och skolklasser med både lärorika och roliga inslag. Berlin är mycket prisvärt för ungdomsgrupper med massor av boendealternativ

och studiebesök, t ex koncentrationslägret i Sachsenhausen. Bussresor är perfekta för den här typen av grupper; miljövänligt, ekonomiskt - och med bussen som en naturlig samlingspunkt.

Brandenburger Tor, Berlin

9


Santiago de Compostella, skulpturgrupp av pilgrimer

PILGRIMSRESOR TILL HELIGA PLATSER Vallfärda till en helig plats och gör samtidigt en inre resa. Res till Armenien, Santiago de Compostela, Rom med Påvens Vatikanen, den helige Franciskus Assisi, olika destinationer i Polen, Fátima i Portugal, Medjugorje i Bosnien-Herzegovina, Lourdes i Frankrike – eller i Paulus fotspår.

10


Assisi

Skylt till Santiago de Compostella

Beprövade vägar. Väl värda att vandra för den som vill färdas framåt, inåt…

11


PASSIONSSPELEN I OBERAMMERGAU

Passionsspelen i Oberammergau återkommer vart tionde år. Spelen har uppförts sedan 1600-talet som botgöring och som tack för att man undslapp pesten. 2020 är det dags igen under perioden maj till oktober. Resor till Oberammergau finns hos många arrangörer. De flesta erbjuder endast fasta datum och en viss reslängd. Vi erbjuder oss att skräddarsy en kort tredagarsvariant som fokuserar helt på passionsspelen eller en längre rundresa för den som vill passa på att besöka övriga Bayern, Österrike eller Schweiz. Hör med oss för offert.

12


KUNNIGA GUIDER OCH EXPERTCICERONER Vi känner väl till destinationerna, ser till att lösa transporter och logistik smidigt, och ger er också en fin reskamrat på resan i form av en kunnig och serviceminded guide eller ciceron. Det kan vara en musiker, operakännare, präst, läkare, arkitekt, konstvetare,

lärare eller vilken profession det vara månde som passar bra för resans syfte. En erfaren guide och en kunnig expertciceron kan verkligen göra skillnad och ge resan det lilla extra! 13


DET HÄR KAN VI ERBJUDA Vi bidrar alltid med en god och genomtänkt logistik som gör att ni hinner mycket på er resa och kan koncentrera er på upplevelserna. Flyg – vi är auktoriserad IATA-agent Busstransporter – vi har kontakter med bussbolag över hela världen Vi kan ordna andra transportlösningar som tåg, båt och biljetter till allmänna kommunikationer Vi lägger alltid stor omsorg vid valet av boende. Ett strategiskt läge nära besöksmålen sparar ofta in transporter och tid. Hotell av olika slag och i alla prisklasser från enkla hostels och vandrarhem till stora kedjehotell och lyxiga boutiquehotell. Studiebesök, museibesök, föreläsningar och kunniga föreläsare.

Måltider – kanske picknicklunch i gröngräset eller lunchbox för att hinna ett besök till? Eller en magnifik måltid eller supé i samband med musikupplevelsen! Självfallet är vi noga med att välja restauranger som erbjuder närproducerad mat av god kvalitet och god service. Vi ser till att matställena kan erbjuda deltagare med speciella kostönskemål passande mat. Biljetter till frivilliga arrangemang som konserter, teater, opera, balett som kan bokas individuellt mot tillägg - och som inte kräver att hela gruppen måste omfattas. Allt administrativt före resan. Vi tar hand om individuella bokningar och önskemål, fakturerar enligt era önskemål (individuella fakturor eller en samlad gruppfaktura), erbjuder frivilligt avbeställningsskydd och reseförsäkring och kan tillhandahålla avvikande flyglösningar och visumhantering. Vårt jobb sparar tid och kraft för er beställare.

BK Travel Solutions är medlem i Sydsvenska Handelskammaren, Tysk-Svenska Handelskammaren, medlem i SRF, Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.

14


CHECKLISTA INFÖR OFFERTFÖRFRÅGAN Som man frågar får man svar. Ju utförligare din förfrågan är, desto bättre kan vi besvara den! Resmål – vart vill ni resa? Syfte – vilket är resans syfte? (t ex skolresa, konfirmationsresa, körresa, pilgrimsresa, operaresa, studieresa, jubileumsresa) Innehåll – vilket innehåll måste vara med? Resdatum – ge oss gärna ett par olika alternativa datum!

Har ni önskemål om medföljande reseledare/guide/ ciceron/tolk? Följer det med en gruppledare från er klass/förening/kyrka/församling? Transportönskemål. Vill ni boka flyg, buss, tåg eller annan transport till er destination och på plats? Har någon i gruppen gångsvårigheter eller hälsotillstånd som vi skall ta speciella hänsyn till?

Reslängd – önskemål om resans längd

Har ni en uppfattning om budget för resa? Önskar ni några frivilliga tillägg? T ex biljetter till musikevenemang, frivilliga middagar.

Hur många deltagare tror ni att ni kommer att bli?

Behöver ni hjälp med visumhantering?

Vilken typ av boende efterfrågas? Hostel/vandrarhem. Enklare hotell. Bättre hotell. Önskemål om läge?

Utskick till föreningens medlemmar/resans deltagare - vill ni att det sker postledes, via mail eller via projektwebb/hemsida?

Bor ni i dubbelrum, enkelrum eller flerbäddsrum? Önskar ni inkludera några måltider? Speciella konstönskemål?

Tidsplan – tillsammans kommer vi överens om en lämplig tidsplan för offert, beslut, utskick till medlemmar, sista anmälningsdatum samt datum för sista kostnadsfria avbokning.

Du behöver inte ha svar på alla dessa frågor på en gång. Men det är en god början om du har funderat igenom ovan punkter innan du kontaktar oss. Varmt välkommen att kontakta oss, så hjälps vi åt att komma fram till det som passar dig och dina medresenärer bäst!

15


ISABEL WILMENIUS

BIRGITTA KJELLANDER

Besöksadress: Kalendegatan 25 Malmö Postadress: Box 4052, 203 11 Malmö Telefon: 040-60 60 220 info@bktravelsolutions.se www.bktravelsolutions.se

NIKLAS NILSSON

Profile for BK Travel Solutions

Musik & Religion  

Res tillsammans - och med oss! Bland våra kunder finns operaföreningar, körer, församlingar och kultursällskap som kan skriva under på att g...

Musik & Religion  

Res tillsammans - och med oss! Bland våra kunder finns operaföreningar, körer, församlingar och kultursällskap som kan skriva under på att g...

Advertisement