Page 68

DE ZONE Locaties met een nabije toekomst. Dichter en fotograaf adopteren alvast een locatie waar de komende tijd iets gebouwd of anderszins gecreëerd wordt.

Hangplek voor dikhuiden in de tuin die jij bewerkt hebt die je hebt gekapt bevrijd ontgonnen zelf herbaanbare olifantenpaden naar bad-, schuil- of broedplaats bomen op volgorde slurven om je vellen in te drogen je organen zijn inzetbaar als speelfiche of papier-machémal het sneeuwt hier snippers van fotokopieën die vastdooien aan je ontstramde gelederen de grond heeft het water onthard – raakt je sponsachtig leer aan ergens in de weefsels van je hersens zijn lachende gezichten De cursieve zinnen zijn fragmenten uit het gedicht Verbindingsdraad met het verleden van Sonja Prins.

Doeko L. (1974) dicht op papier en podia. Zijn poëzie is veelal zoetzuur van aard. Meestal maakt hij woorden voor grote mensen, maar soms ook een vers voor het hele gezin. Er verschenen drie dichtbundels van zijn hand in eigen beheer —­­­een debuutbundel via een uitgever is in de maak.

De boshut van Sonja Prins Schrijfster Sonja Prins woonde tot enkele maanden voor haar overlijden (op 15 januari 2009) als kluizenaar in de bossen van Baarle-Nassau. Hier streek ze in de jaren zeventig vanuit Amsterdam neer, om zich in eenzaamheid aan de literatuur te kunnen wijden. Prins schreef talloze dichtbundels en één roman, De Groene Jas. Ze debuteerde in 1933 op 21-jarige leeftijd met de bundel Proeve in Strategie, die door dichters als Marsman en Van Vriesland jubelend werd ontvangen.  Sonja’s huis en omgeving zijn door Stichting Boshut voor onbepaalde tijd beschikbaar gesteld als werkruimte aan kunstenares Anne Pillen. Ze onderhoudt en beheert de bijzondere, kwetsbare plek en produceert er installaties, foto’s, filmpjes en teksten. Daarnaast wil ze de boshut een ‘totaalkunstwerk’ laten zijn. Pillen organiseert regelmatig culturele activiteiten in en om de boshut. Zo zijn er regelmatig bijeenkomsten met De Wilde Schrijvers, een collectief van kinderen/jongeren uit pleeggezinnen of kindertehuizen die graag goede verhalen en gedichten willen schrijven. Gedicht Doeko L. Fotografie David Stevens

68

MEST nr 10

MEST #10  

Juni 2015. MEST is het tijdschrift over kunst en cultuur in Noord-Brabant. In deze editie lees je * Het Duits lijntje *De stad als een museu...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you