Page 67

“WE GAAN NAAR DE KLOTEN!”

ul d

nG

Br

e da

r tij

an .

Ma

rv

Wie op een donderdag met enige regelmaat de meer populaire kroegen f ‘Bonkie’, nacht van Breda bezoekt, loopt het risico een wat ui-vormige veertiger aan b ur nk ’ o ge m ‘Bo de lampen van een etablissement te zien hangen, onder het luidruchtig s lia ee a uitslaken van de kreet "we gaan naar de kloten". De persoon in kwestie , s te n e is 'Bonkie', naast kersvers drager van de eretitel Nachtburgemeester vooral berucht als eigenaar van skateshop Bonk. Niet alleen al twintig jaar dé plek voor je boards, wheels en bijbehorende suburban supplies, maar vooral ook de hangout voor hen die nog weten wat hard en compromisloos op je bek gaan betekent. Pedagogisch en didactisch volstrekt verantwoord, mits je niet van het risicomijdende soort bent.

GASTREDACTEUR SELÇUK AKINCI

ETHIOPISCHE KOFFIE

Slow coffee? Moet koffie tegenwoordig ook al langzaam zijn? Je zou denken dat de Slow-beweging toch echt over haar hoogtepunt heen is. Maar nee, de langzaam verhitte Ethiopische koffiebonen zorgen voor een bijzondere en frisse koffie, die in de verste verte niet op 'onze' koffie lijkt. Yirga is een prettig ingerichte huiskamer waar je op je gemak kunt genieten van een laat ontbijt, een goede lunch of een afternoon tea or coffee. En dat in de Annastraat, wat in toenemende mate toch al een plek is voor creatieve winkeltjes in de categorie er-is-meer-in-het-leven-dan-geld-verdienen. Binnenkort maar weer 'ns een bakkie doen.

MEST nr 5

Selçuk Akinci (1978) is wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid, Cultuur en Mondiaal Beleid in Breda. Hij was fractievoorzitter van GroenLinks in de Bredase gemeenteraad en medewerker van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Was ook ooit radiomaker, o.a. bij de NPS voor het programma 4FM op Radio 4. Werkte ook een tijdje bij Omroep Brabant en dagblad BN DeStem.

67

Profile for bkkc

Mest #5  

MEST is het tijdschrift over kunst en cultuur in Noord-Brabant. In deze preview lees je het artikel over Record Store Day en onze eigen viny...

Mest #5  

MEST is het tijdschrift over kunst en cultuur in Noord-Brabant. In deze preview lees je het artikel over Record Store Day en onze eigen viny...

Profile for bkkc
Advertisement