Page 49

René Daniëls deed het ooit, JCJ Vanderheyden volbracht het, evenals fotokunstenaar Ruud van Empel, lingeriekoningin Marlies Dekkers en designtopper Hella Jongerius. Allemaal studeerden ze ooit af aan één van de Brabantse kunstacademies. Dus zijn elk jaar de verwachtingen weer hooggespannen wanneer de afstudeerders hun werk presenteren op de eindexamen-exposities. Waar gloort een grote belofte? MEST stuurde vier verkenners naar Breda, Den Bosch en Tilburg om de oogst te inspecteren.

4

kunstacademies zijn er in Brabant: Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, AKV | St. Joost met vestigingen in Breda en Den Bosch, en de Design Academy in Eindhoven. Iedere academie heeft zo zijn specialiteiten. St. Joost (Breda) staat bekend om de sterke animatieen fotografie-afdelingen, in Den Bosch vormen illustratie en grafisch ontwerp het zwaartepunt. Tilburg heeft een goede docentenopleiding en de Design Academy is hofleverancier van top-ontwerpers.

MEST nr 11

Het eindexamenwerk wordt op alle Brabantse academies altijd begin juli geëxposeerd. Alleen de Design Academy bewaart de Graduation Show tot de Dutch Design Week (DDW) in oktober. In dit artikel komen de beste jonge Eindhovense designers dus nog niet aan bod, die bespreken we later op onze site, tijdens de DDW.

Still uit de animatie A morning without coffee van Jelle van Meerendonk

49

Profile for bkkc

Mest#11  

September 2015. MEST is het tijdschrift over kunst en cultuur in Noord-Brabant. In deze editie lees je * Social label - Design dat levens ve...

Mest#11  

September 2015. MEST is het tijdschrift over kunst en cultuur in Noord-Brabant. In deze editie lees je * Social label - Design dat levens ve...

Profile for bkkc
Advertisement