Page 1

bkkceen halve hond heel eel denken

over het opzetten en prepareren van dieren in de beeldende kunst 5 sep 2013 tot en met

10 nov 2013

samenwerkingsproject bkkc en Natuurmuseum Brabant


een halve hond heel denken

bkkc spoorlaan 21 i-k | tilburg di t/m zo 13.00 – 17.00 uur toegang gratis

Taxidermie (het opzetten en prepareren van dieren) is weer hot. Ook kunstenaars experimenteren ermee. Toch zitten er ook juridische haken en ogen aan en roept het onderwerp een ethische discussie op. Reden voor bkkc en het Natuurmuseum Brabant om drie kunstenaars te vragen zich te laten inspireren door de collectie van Natuurmuseum Brabant. Het resultaat is te zien in zowel Natuurmuseum Brabant als bij bkkc. In het natuurmuseum wordt de kunst tussen de opgezette dieren en fossielen geplaatst. Bij bkkc exposeren de kunstenaars met aanvullend werk.

SPOORLAAN

600 m natuurmuseum brabant spoorlaan 434 | tilburg di t/m vr 10.00 - 17.00 uur, za en zo 12.00 – 17.00 uur toegang € 9,-

contactpersoon Atty Bax beeld voorkant Pollex morhpo Wetzerius, Hanneke Wetzer

exposanten

bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur spoorlaan 21 i-k | 5038 CB tilburg 013 7508400 info@bkkc.nl www.bkkc.nl/halvehond

Mandy den Elzen

Hanneke Wetzer

@bkkc_nieuws /brabantskenniscentrumkunstencultuur bkkc

materials expo: dier Hanny van den Brand

Dit project is een samenwerking tussen bkkc en Natuurmuseum Brabant. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

In de serie ‘materials’ een editie over het gebruik van dierlijk materiaal in beeldende kunst. Deskundigen uit het netwerk van Natuurmuseum Brabant belichten de ethische, juridische en technische aspecten van werken met het materiaal. Tijdens de middag is er een doorlopende demonstratie taxidermie door Nadine Müller.

zo 29 sep, 13.30 – 17.00 uur deelname €14,50 informatie en inschrijven www.bkkc.nl/dier

Een halve hond heel denken  

Expositie en inspiratiemiddag over het opzetten en prepareren van dieren in de beeldende kunst

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you