Page 1

KULTUR SOMMER – JULI / AUGUST 2021

i Sandefjord

www.hjertnes.no


MiniFjorden: Rasmus og verdens beste band

Det er sommer, det er sol - og det er ferietid! Tradisjonen tro kan Sandefjord fremvise et fantastisk utvalg av opplevelser du kan se fram til og glede deg med gjennom sommeren. Det spenner bredt fra Mini-Fjordens elleville ‘Star Wårs med å’ til ‘Silence Concert’ på Midtåsen skulpturpaviljong, til omvisninger på Kurbadet og møte med små og store superhelter i kinosalene på Hjertnes kulturhus. Kritikerroste ‘Sandefjordsrevyen’ fyller Fon-teltet sammen med blant annet ‘Sommerstandup’ og ‘Allsang på Grensen’ på plenen utenfor. Circus Blunck, Bettanita og Heine Totland m/ Sandefjord Storband gjester Bankettsalen på Park. I tillegg fortsetter feiringen av Beethoven med blant annet en unik mulighet til å oppleve alle hans 32 klaversonater i konsertrekken ‘B32’. Midtåsen Barnefestival viser ‘Tryllefløyten’ og fjorårets suksess ‘Ludvig og Ludwig – to naturelskere’, og sammen med Mini-Fjordens mangfoldige program utgjør dette et solid opplevelsestilbud for familiene, i tillegg til mye annet du finner omtalt på de kommende sidene.

Bakgården skilter på sedvanlig vis med et stjernelag av artister gjennom sommeren, og Fjordblues arrangeres i Hjertnes Amfi 1, 21. august. Og alt dette er bare et lite utvalg… Det ER imponerende å se hvor mye det legges til rette for, og hvilken bredde det er på innholdssiden. Stort TAKK til alle arrangører og utøvere for alt dere bidrar med for å gjøre sommeren vår enda bedre! Situasjonen pr nå kjennes samtidig mye tryggere og lysere med tanke på at vi steg for steg kommer oss ut av en lang periode som ikke har vært av det sosiale slaget. Nå er vi klare – og gleder oss til opplevelser sammen med så mange som smittevernsreglene tillater til enhver tid. Jeg håper dere alle forsyner dere godt fra denne kulturelle sommermenyen, og alle utøvere ønskes lykke til og god innspurt mot gjennomføring. God sommer! Lars Fuglevik Seksjonsleder Kultur og kino

Dette er den siste utgaven av ‘Kultur i Sandefjord’ som blir utgitt og distribuert på denne måten. Det har åpnet seg nye muligheter for å formidle aktuell og nyttig informasjon, og vi jobber med å få fram de beste løsningene. Håpet er fortsatt å være en sentral kilde til informasjon om alt som beveger seg av stort og smått i Sandefjords mangfoldige kulturliv! Utgiver: Sandefjord kommune, seksjon kultur og kino i samarbeid med BK.no | Distribueres til husstander. Design/trykk: BK Grafisk AS | www.bk.no | Utgivelse: Juli/august 2021 | Ved spørsmål kontakt Jonas Myklebust Lima: 909 26 500 | Opplag: 22.000 Copyright: BK.no. Bruk av magasinets stoff og annonser for videreproduksjon er ikke tillatt uten avtale. Forbehold om trykkfeil.

2


SOMMERUTSTILLERE JAN GROTH / JUAN ANDRÉS MILANES BENITO Jan Groth er en av våre ledende kunstnere med utstillinger i museer og institusjoner over hele verden. Groth har gjennom sin kunstneriske praksis utforsket forholdet mellom linjen og bildeplanet, i tegninger, men også i monumentale veggtepper. Juan Andrés Milanes Benito er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Benitos arbeid er preget av hans sosiale, politiske og miljømessige kommentar. Benito bruker en teknikk med presis avstøpning. Står til 15.8.   Sandefjord Kunstforening 01. juli kl. 14.00 Gratis inngang

HVALFANGSTMUSEET Hver dag i juli Omvisning for barn/barnefamilier i den gamle salen kl. 12.30 Omvisning i VI VAR UTE ETTER HVAL kl. 13.30 Omvisningene er inkludert i billettprisen. Med forbehold om endringer pga. Covid 19.

  Hvalfangstmuseet 01. juli kl. 12.30

FJORD CLASSICS OKTAGONAL Vi åpner denne konserten med en spenstig stryketrio som en intro til et av de helt store kammermusikk-­ verkene: Mendelssohns oktett, som noen vil huske fra avslutningskonserten i 2019. Et stykke fullt av glede, elsket av publikummere verden over. Skrevet da komponisten var kun 16-år.

  Sandefjord Kirke 01. juli kl. 13.00 fjordclassics.com

3


KONSERTSOMMER 2021 VELKOMMEN TIL STEDET FOR OPPLEVELSER!

Vi anbefaler å møte opp i god tid! Vi tar smittevern på alvor – velkommen til en trygg opplevelse.

18./19./ 22./24./25./29./ 30.6./1.7.

02.07.

07.07.

09.07.

14.07.

16.07.

21.07.

28.07.

30.07.

04.08.

13.08. I Bakgården Café kan du slappe av i koselige omgivelser og nyte deilige lunsjretter. Her serveres smakfulle retter og noe godt å drikke til, inne eller ute i vår koselige bakgård! Dette er stedet du bare må innom! Vi arrangerer det meste av selskaper i tillegg til konserter hele sommeren! Åpningstider: Tirsdag–fredag 11.00–16.00 Lørdag 11.00–17.00 Søndag og mandag stengt

Alle billetter selges på www.hjertnes.no

Kongensgate 37, 3211 Sandefjord • post@bakgaardencafe.no • Tlf. 901 200 92 Bakgården Cafe • BAKGAARDENCAFE 4


ALLSANG PÅ GRENSEN I FON-TELTET TV-konseptet «Allsang på grensen» er et godt kjent underholdningskonsept for de fleste. TV showet inngår et samarbeid med Fon-teltet i år. Det blir barneallsang, familieallsang, konsert med en profilert artist/band og direkte sending fra TV-sendingen i Halden på storskjerm. Arrange­mentet blir som en bitte liten en-dags «Allsang festival». Allsang på grensen i Fon-teltet er hver torsdag til og med 29. juli.

  På plenen ved Fon-teltet Sandefjord 01.– 29. juli kl. 17.00 tongaproduksjoner.no

FJORD CLASSICS BARTÓKS SVANESANG Guide for nybegynnere – Konserten åpner og slutter med varmeblodige og energisk musikk fra Ungarn. I midten, og i sterk kontrast, får vi sart og melodiøst klassikere fra Wien. Avslutningsstykke er en verdenspremiere i en splitter ny versjon av vår egen kunstnerisk leder.

  Sandefjord Kirke 01. juli kl. 18.00 fjordclassics.com

GUTTAS KVELD Talkshowet - Guttas kveld er tilbake. Denne gangen litt tightere. Aktører: Heljar Berge, Hans Jørgen van Rijnbach og Jonas Haukjem + medbrakte damer Siri Othelie Aunan, Linda Takset og en pianist Ulrik Rise. I år som i fjor har vi spennende gjester. Dørene åpner kl. 18.30.

  Bakgården Café 01. juli kl. 20.00 hjertnes.no 5


Gjør sommeren enda litt deiligere

LY N G ØR G R IL L OG U T E P E IS

14 990,-

HEMSEDAL RENTBRENN E N DE BÅLPANNE

NYHET ! NORE F J EL L U TE PEI S OG GRI L L

2 990,-

4 990,-

Designet for å unngå sviende røyk i øynene

Se enda flere flotte utepeiser og griller i butikken på Pindsle Gneisveien 11, Pindsle 3221 Sandefjord

6

Telefon: 33 42 00 20 post@arne-andresen.no www.arne-andresen.no

13959 AA helside uteprodukter kulturmagasinet 21.indd 1

Åpningstider: Mandag - fredag: 10-16 Lørdag: 10-14

14.05.2021 09:53


CIRKUS BLUNCK Det er 50 eventyrlige år siden hele Norges Øivind Blunck debuterte på Det Norske Teatret i «Spelemann på taket», riktig nok i en stumrolle oppe på taket. Nå oppsummerer han sin fantastiske karriere i showet «Cirkus Blunck», der det både blir gjensyn med klassiske numre og karakterer og nye påfunn. Med sin store stemme og treffsikre komiske talent byr Øivind Blunck på et storartet show du ikke vil gå glipp av. Øivind Blunck er en av våre aller største entertainere, og er bedre enn noensinne!   Scandic Park Sandefjord, Parksalen 01. – 17. juli kl. 20.30 hjertnes.no

FJORD CLASSICS BECAUSE Beatles baserte sin sang ‘Because’ på Beethovens «måneskinnssonate» (som er kåret til det mest populære klassiske stykket noensinne skrevet!). På denne konserten vil begge stykker fremføres, det første sunget av tre talentfulle unge sangere sammen med gitarmesteren Hans Mathisen. Deretter Sjostakovitsj´ atmosfæriske bratsj-sonate, der komponisten også siterer Beethovens måneskinn.

  Sandefjord Kirke 01. juli kl. 21.00 fjordclassics.com

FJORD CLASSICS LUNSJKONSERT II MED FJORD FESTIVAL STRINGS OG YOUNG VOICES Her kan dere høre flere av våre unge musikere i mindre kammergrupper. Dette er den andre av to lunsjkonserter på The Note café og musikkbar i deres super nyoppsussede lokaler i Peter Grøns gate 2B. Det er mulighet for å kjøpe en enkel lunsj på The Note før konserten, fra kl. 11.30.

  The Note 02. juli kl. 12.00 fjordclassics.com

7


Fra den minste stikkontakt til det mest komplekse anlegget - VI GJØR JOBBEN! • Elektroinstallasjon • Data- og alarmanlegg • Smarthus, styresystem • Bolig • Service • Næring

Vi trenger flere fagfolk!

Nordre Fokserød 24 3241 Sandefjord Tlf: (+47) 40 00 20 01 post@fjordenelektro.no www.fjordenelektro.no

8


FJORD CLASSICS SCHUBERTIADE Det er noe totalt appellerende med Schuberts musikk, og på denne konserten kan du høre noe av det vakreste som ble skrevet. Musikk som varmer, som løfter deg, som får deg til å smile. Det er rett og slett ‘good-mood’-musikk.

  Sandefjord Kirke 02. juli kl. 15.00 fjordclassics.com

STAR WÅRS (MED Å) Star Wårs er endelig tilbake på MiniFjorden! Etter fulle hus i fjor er denne gjengen tilbake. «Star Wårs (med å)» er en leken forestilling som hverken tar seg selv eller den velkjente romsagaen altfor høytidelig. Når vi leker, er det ikke alltid like enkelt, eller viktig å holde seg til den originale historien. Det viktigste er å ha det moro. Og noen ganger kan det bli like bra, eller til og med bedre, om vi blander historiene litt!

  MiniFjorden 02. juli kl. 17.00 minifjorden.com

FJORD CLASSICS FINALE – HORNBLÅSERENS FARVEL Vi starter denne konserten med antagelig det korteste stykket som Beethoven skrev. Ikke blunk! Så får vi et sprudlende klaver trio av Mendelssohn. Vi slutter festivalen slik vi åpnet, med musikk av Britten. Hans vidunderlige Serenade for tenor, waldhorn og strykere blir avslutningen på årets festival. Hør godt etter det forsvinnende hornet ved slutten av stykket.

  Sandefjord Kirke 02. juli kl. 18.00 fjordclassics.com 9


Opplev flere enn 50 butikker og fristende spisesteder!

mme� Soglede�

FØLG OSS PÅ:

#ta

e n tu rtil b y e n

Sommer, sol og late dager - vi har det meste til de fleste. Velkommen til en trygg handel i sentrum! Ta hensyn til smittevernreglene og bruk hele åpningstiden.

10–20 (18) // 55 butikker // 450 parkeringsplasser // Torvet 7, Sandefjord // hvaltorvet.no 10 Hvaltorvet-KulturguidenSommer-2021.indd

1

15.06.2021 11:56


ABSOLUTT HITS Fordelt på 2 akter skal konsertforestillingen «Absolutt hits» servere kun de beste hitene fra tiårene 70, 80, 90, 00, 10 og 20. Alt ligger tilrette for en forrykende konsert som fremføres av 5 vokalister, 4 musikere og 5 dansere. Absolutt Hits spilles til og med 30. juli. Vokalister: Anna Lisa Kumoji, Jørgen Dahl Moe, Mari Dodd Kjølstad, Dorina Eldøy-Iversen. Kapellmester: Lars Sørvland. Koreograf: Kine Castro Meum. Dansere fra Spotlight Dansestudio.   Font-teltet Sandefjord 02. - 30. juli kl. 19.00 tongaproduksjoner.no

SOL HEILO M/BAND Fredag 2. juli er denne herlige dama tilbake i Bakgården Cafe! I 2019 tok hun oss med storm – vi gleder oss! Sol Heilo er opptatt av å gi publikum en opplevelse på mange plan der ulike sanser blir berørt. Hun søker å treffe forskjellige emosjoner hos dem som hører på og ønsker å gi dem noe som de kan ta med seg videre i sine liv. Sols tilstedeværelse i formidlingen samt bandets kjemi og spilleglede drar oss inn i en magisk flyt fra første til siste tone i konserten. Dørene åpner kl. 18.30.   Bakgården Café 02. juli kl. 20.00 hjertnes.no

UTSOLGT

HARRY PÅTTER & PAR I ÅTTER Selveste Harry Påtter kommer til MiniFjorden! I Harry Påtter & par i åtter er det ikke trollmenn, men tryllekunstnere som læres opp på Galtvort. I dette universet er det korttriks, mynttriks og sage-endame- i-to triks som er det mest prestisjefylte, men det går også rykter om at noen sitter på en hemmelighet om en bortglemt kunst, nemlig ekte magi. Vi gleder oss til å invitere dere til dette magiske universet på MiniFjorden!

  MiniFjorden 03. juli kl. 15.00 og kl. 17.00 minifjorden.com

11


PROGRAM 2021 2. juli kl. 17.00 Star Wårs (med å) 3. juli kl. 15.00 og 17.00 Harry Påtter & par i åtter 4. juli kl. 15.00 og 17.00 UTSOLGT! Brannbamsen Bjørnis in concert 9. juli kl. 17.00 Såvidt en hit for kids 10. juli kl. 15.00 og 17.00 Plutselig barneteater 11. juli kl. 15.00 og 17.00 Rasmus & verdens beste band

MINIFJORDEN ER TILBAKE! Velkommen til MiniFjorden 2021! Fra 2. til 11. juli 2021 i Hjertnes Amfi i Sandefjord. Etter utsolgte hus i 2020 er det stor stas å invitere deg tilbake til MiniFjorden 2021. Fra 2. til 11. juli bygges Hjertnes om til en magisk verden fylt med landets beste underholdning for barn. Du får oppleve et bredt tilbud av kunst og kultur under ett og samme tak og du kan oppleve en helt ny forestilling på scenen vår - hver dag! På grunn av den ekstraordinære situasjonen Norge og hele verden befinner seg i, legger vi nå til rette for enda et år med trygg gjennomføring av MiniFjorden. Vi følger myndighetenes retningslinjer, i tett samarbeid med Sandefjord kommune. MiniFjorden skal være en trygg arena, med god avstand og gode smittevernstiltak. Under MiniFjorden kan du oppleve et spennende festivalområde fylt med leker, musikk og aktiviteter hele dagen. Vi sørger for god avstand med vår egen MiniMeter og mulighet for å holde hendene rene så ofte du vil. Du kan bli med inn i våre egne sansehager med urter, bær, blomster og rare planter og du kan besøke vårt eget MiniBibliotek fylt med et univers av bøker. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en trygg og magisk sommer på MiniFjorden!

MiniFjorden er en opplevelse for hele familien. Sandefjord er barnas sommerby!

2. - 11. jUli 2021 12

Følg oss i sosiale medier for spennende nyheter. #minifjorden @minifjorden Billetter på www.minifjorden.com


SANDEFJORDSREVYEN Et nytt sommerrevykonsept inntar byen! Det blir et musikalsk humorshow som serverer revynummer som er aktuelle nasjonalt og lokalt. Ensemblet har lang erfaring fra både revy, show og teater og skal sørge for at lattermusklene blir trimmet, så dette lover godt. Sandefjordsrevyen spilles til og med 31. juli. Skuespillere: Mari Dodd Kjølstad, André Klausen, Robin Horsgaard Larsen og Dorina Eldøy-Iversen. Regi: Espen Rolstad. Kapellmester: Lars Støvland.   Fon-teltet Sandefjord 03. juli - 31. juli kl. 19.00 tongaproduksjoner.no

SNEHVIT – EN MORSOM FAMILIEMUSIKAL Vi har alle hørt eventyret om Snehvit. Den vakre prinsessen som må rømme unna sin slemme stemor og som ender opp å bo hos syv dverger ute i skogen. I denne musikalversjonen fortelles eventyret i klassisk stil, men med noen oppdaterte vrier slik at både store og små i familien skal kose seg. Eventyret ender slik alle eventyr skal, det ender godt. Prinsen redder Snehvit med et kyss og de lever lykkelig alle sine dager. Med: Mari Dodd Kjølstad, Håkon Moe, Ingrid Aspaas, Sivert Hauge   Fon-teltet Sandefjord 04. - 25. juli kl. 14.30 tongaproduksjoner.no

BRANNBAMSEN BJØRNIS IN CONCERT Brannbamsen Bjørnis kommer til MiniFjorden i sommer! Brannbamsen Bjørnis har kanskje verdens viktigste jobb – han skal trøste og glede barn som har vært utsatt for ulykker og traumer. Og så har han mange gode råd om brannvern til alle. I sommer kommer han til MiniFjorden med en helt egen forestilling. Bjørnis-universet passer ekstra godt for barn fra 3 år og oppover. Men yngre Bjørnisfans kan selvfølgelig også bli med. Har du lyst til å møte Bjørnis på MiniFjorden? Velkommen i sommer!   MiniFjorden 04. juli kl. 15.00 og kl. 17.00 minifjorden.com

UTSOLGT

13


Velkommen til Sandefjord Svømmehall – Et rekreasjonssted for alle

Velkommen til Sandefjord ra Svømmehall pent f

erå kan tilby0et rekreasjonssted for alle Somm iViMosjon, trening, velvære t l 15:0avslapning, :0 10 0 rioden e p i r ge alle da 15. august. til li u der 5. j ære ti Ordin st g u .a u fra 16 God Jul og Godt Nytt år fra oss alle i svømmehallen

MOSJON

AVSLAPNING

Bugårdsparken, tlf.: 33 41 93 00

T

1000 kvm

• VELVÆRE Åpningstider for julen Se vår nettside: www.sandefjord.kommune.no

Bugårdsparken, tlf: 33 41 93 00 Se egne åpningstider på www.sandefjord.kommune.no/svommehall

Alt må ikke kjøpes nytt!

TRENING

Trenger du elektriker? Moer Sandefjord AS Tlf. 33 42 32 40

1000 kvm Vi har flotte lokaler på over 1000 kvm med en mengde fine varer til hus og hytte. Hos oss kan man finne spennende og nyttige varer for enhver smak. Velkommen til en hyggelig handel.

Du finner oss i Peder Bogens gate 4 ovenfor Dags Marked – Tlf 404 43 475

Du finner oss i Peder Bogens gate 4 SOMMERTID ovenfor DagsMarked – Tlf 404 43 475 Onsdag 12-16Ons.–fre. Stengt: Åpningstider: kl 12-17 Torsdag 12-16• Stengt: Mandag og og tirsdag Lør. kl. 11-15 Man. tirs. Fredag 12-16 Lørdag 11-15

www.gjenbruksandefjord.no

14


WENCHES VELDEDIGE BINGO & AUKSJON Simon Andersens elleville og hjertevarme parodi av Norges teaterdiva Wenche Foss har klart å bli et av de kulturelle høydepunktene i Sandefjord hver sommer. Bøtteinntektene går i sin helhet til inntekt for SYKEHUSKLOVNENE AVDELING SIV. I løpet av 8 år har vi samlet inn ca. 1 350 000,- til lokale veldedige formål. Bingoen spilles tirsdager til og med 27. juli. Skuespillere: Simon Andersen & Dorina Eldøy-Iversen.

  Fon-teltet Sandefjord 06. - 27. juli kl. 19.00 tongaproduksjoner.no

OMVISNING PÅ KURBADET Som tidligere år vil Kurbadets Venner arrangere gratis omvisninger på Kurbadet i Sandefjord. Hver tirsdag i sommerferien vil dr. Thaulow (Svein Ingebretsen) eller en av hans «badekoner» fortelle om Kurbadet fra starten av Sandefjord Svovl- og Søbad i 1837 til siste sesong 1939. Og om bevarings­ kampen og restaureringen 1980-1987, samt dagens drift som «hjem» for 15-16 kulturforeninger, og selskapslokale og utleie til Kurbadhagen og Galleri Brown. Det vil bli tatt nødvendige smittehensyn.

  Kurbadet 06. juli kl. 15.00 Gratis inngang

HANS OG PER MATHISEN M/BAND I tradisjonen tro inviterer Per & Hans Mathisen inn til heidundrende musikalsk fest i Bakgården, denne sommeren er det onsdag 7. juli som er datoen og gutta har tatt med seg 3 fantastiske svensker. Per og Hans lover som alltid et fyrverkeri fra scenen med en stor dose humor, «missa ej» som svenskene sier det så bra. Robert Nordmark, sax, Hans Mathisen, gitar, Mats Byström, tangenter, Per Mathisen, bass, Peter Bylin, trommer. Dørene åpner kl. 18.30.

  Bakgården Café 07. juli kl. 20.00 hjertnes.no

15


H A G E F E S T I V A L E N 8 . - 1 0 . J U L I : B U G G E W E S S E LT O F T O G B E R T I N E Z E T L I T Z , M O R T E N A B E L , D A N I E L K V A M M E N ,

TRANG FØDSEL 19. JULI IDA STEIN 30. JUNI SEBASTIAN ZALO, MARIA PETRA, MED FLERE!

EVA WEEL SKRAM 29. JULI 30. JULI (UTSOLGT)

SONDRE LERCHE 17. JULI

VALENTOURETTES 31. JULI

DJ´S & LØRDAGSJAZZ HELE SOMMEREN

5. JUNI: LARS MOEN + LØRDAGSJAZZ 11. JUNI - 11. JULI: FOTBALL-EM STORSKJERM 11. JUNI: BRUNBORG/ NODELAND/LAVIK HOHOLM 12. JUNI: CASH COMMITMEN T+ LØRDAGSJAZZ 18. JUNI: ROBERT SKARSBAKK 19. JUNI: MEDBORGARNA + LØRDAGSJAZZ

16

ODD NORDSTOGA 23. JULI

Billetter og hele programmet på kurbadhagen.no Følg med på vår facebookside for å få med deg alt som skjer!

23. JUNI: ST.HANS I HAGEN // KRISTINA & THE WHALES 24. JUNI: ELEKTRISK TORSDAG // PRIDEFEST 25. JUNI: PRIDEHELG + PÅ GRENSEN TIL ALLSANG I HAGEN 26. JUNI: PRIDEHELG + NORSKE BYGGEKLOSSER + LØRDAGSJAZZ 30. JUNI: IDA STEIN 3. JULI: BRUCE I HAGEN

+ LØRDAGSJAZZ 8. -10. JULI: HAGEFESTIVALEN (BERTINE ZETLITZ OG BUGGE WESSELTOFT, MORTEN ABEL, DANIEL KVAMMEN, SEBASTIAN ZALO, M.FL) 17. JULI: SONDRE LERCHE 19. JULI: TRANG FØDSEL 23. JULI: ODD NORDSTOGA 24. JULI: THIS WAS MY LIFE + LØRDAGSJAZZ

28. JULI: EGIL DRILLO OLSEN & ARNE SCHEIE QUIZ 29 JULI: EVA WEEL SKRAM (EKSTRAKONSERT) 30 JULI: EVA WEEL SKRAM (UTSOLGT) 31 JULI: VALENTOURETTES + LØRDAGSJAZZ AUGUST-PROGRAMMET KOMMER PÅ KURBADHAGEN.NO


VERDENSTEATERET Sommeren er her, og det går mot lysere tider i Verdensteateret i Sandefjord sentrum. - Det er en stund siden teateret har vært aktivt om sommeren, men nå er vi klare for å tilby gode kulturopplevelser her – også i sommersesongen! Allerede 25. juni var det premiere for forestillingen «Livet etter stengetid – fra Cornelis Vreeswijks skattekammer». Forestillingen spilles også i juli, og på scenen møter vi Hans-Erik Dyvik Husby, Monica Hofstedt-Moe, Yngve Fritjof Kristiansen og musikerne Nils Mathisen, Jørgen Krøger Mathisen, Espen Hauge og Danny Young. Showdoktor er Teodor Janson. Forestillingen produseres av Fjorden Kulturdrift AS, som også er driver av Verdensteateret.

Vi håper Sandefjord gjenoppdager Verdensteateret som et sted for sommerunderholdning, og at publikum vil hygge seg sammen med oss, nå i tiden etter stengetid… Hvis det ikke skulle passe på dagene forestillingen spilles på Verdensteateret, er det også mulig å ta turen til Stavern 7.-10. juli, da ensemblet også vil glede publikum på Galeiscenen i Stavern. I tillegg til Vreeswijk blir det mulig å oppleve Gisle-Børge Styve trio, med melodisk, vakker og groovy musikk med trestemte koringer og variert instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. En konsert med trioen omtales av flere som «ren terapi av absolutt høyeste karakter», og publikum får mulighet til å både le og gråte. Denne konserten spilles 9. juli.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til det sjarmerende teateret i Sandefjord sentrum!

17


FÅ FREM SMILET I SOMMER!

Velkommen til oss! Her får du alltid en hyggelig, trygg og behagelig opplevelse. En riktig god sommer ønskes fra alle oss på Tannklinikken Skeie.

r Psst... Vi ha att! stud entrab

ALLE TANNHELSETJENESTER | UNIK SERVICE | ÅPENT HELE SOMMEREN

RING OSS PÅ TELEFON 33 46 61 71

8 16 ÅPENT HELE SOMMERFERIEN

TANNKLINIKKEN.NO 18

24 | 7

ALLTID TILGJENGELIGE FOR VÅRE PASIENTER PÅ MOBIL


JÆVLA BADE­GJESTER EN SOMMER-STANDUP-GALLA En Sommer-standup-galla der komiker André Jerman presenterer 2 nye standup´ere hver uke. Samtidig som badegjestene invaderer Fjor'n, gjør komikerne det også, men med humor, ikke Tesla. Etter suksessen med Jævla Bade­gjester sommeren 2018 og 2019, satser vi en ny runde i 2021. Topptrente og kjente komikere garanterer fullt trøkk og et fantastisk standupshow er i vente. Jævla Badegjester spilles hver onsdag til og med 28. juli.   Fon-teltet Sandefjord 07. - 28. juli kl. 20.00 tongaproduksjoner.no

A N I TA S K O R G A N OG ELISABETH ANDREASSEN

BETTANITA SPILLES PÅ

SCANDIC PARK SANDEF FRA 8. JULI

JORD

BETTANITA To nydelige damer, to vakre stemmer. Vi kan love knallgode tolkninger av våre store slagere, det blir humor og glede, men også sanger til ettertanke. I sommer står Elisabeth «Bettan» Andreassen og Anita Skorgan sammen på scenen igjen – og det skjer på Scandic Park Sandefjord.

  Scandic Park Sandefjord, Bankettsalen 08. – 24. juli kl. 18.30 hjertnes.no

SÅVIDT EN HIT FOR KIDS K J Ø P B I L L E T T E R PÅ

BETTANITASHOW.NO MAKS 200 PLASSER. VI FØLGER DE NASJONALE R E T N I N G S L I N J E N E T I L H E L S E D I R E K T O R AT E T.

Det Andre Teatret kommer til MiniFjorden! Drømmer du om å få din egen sang, eller få bestemme hva den neste hit for kids skal handle om? Utstyrt med noen instrumenter, en looping-­ stasjon og raske hoder lager vi hits for kids på stedet og alt kan bli til en låt! Balladen «Fola blakken som vant i lotto og kjøpte seg bil», «Lisa som red på en enhjørning til skolen» eller kjærlighetssangen «Loffen og brødristeren» beviser at alt kan bli en hit, og du får være med å bestemme! Alt kan bli en låt i «Så vidt En Hit For Kids».   MiniFjorden 09. juli kl. 17.00 minifjorden.com 19


SILYA – TRIO Etter to suksessfulle turneér med trioen i 2018 & 2019 kaster Silya og musikerne Truls Hval (gitar) og Sigurd Evensen (trombone) loss og legger ut på reise igjen våren 2021. De besøker nye steder, men kommer også tilbake til kjente plasser. Det blir fortsatt intim setting ispedd god energi, kjente men også noen nye låter. Når låtene blir strippet ned og fremføres i dette formatet, skaper disse tre musikerne sterke musikalske øyeblikk! Dørene åpner kl. 18.30.   Bakgården Café 09. juli kl. 20.00 hjertnes.no

UTSOLGT

GISLE BØRGE STYVE TRIO Musikken er melodisk, vakker og groovy, med trestemte koringer og variert instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Trioens spennende musikalske arrangementer gir også plass til fioliner, vinglass, klokkespill, perkusjon og slide-bass! Samspillgleden er stor, trioen koser vettet av seg og det smitter fort over på publikum. Deres stadig voksende publikum reiser alltid hjem etter konsertene med et smil om munnen og fløyel om hjertet. En konsert med trioen omtales av flere som «ren terapi av absolutt høyeste karakter», og publikum får mulighet til å både le og gråte.   Verdensteateret 09. juli kl. 21. 00 hjertnes.no

20


PLUTSELIG BARNETEATER Plutselig Barneteater kommer tilbake til MiniFjorden! Barn og foreldre kan le sammen når gjengen i Plutselig Barneteater lager improteater for hele familien. Alt er duket for en magisk og interaktiv teateropplevelse. Hver forestilling tar utgangspunkt i en folkekjær fortelling etter forslag fra barna i salen. Tre kjente stemmer fra barne-TV og en av Norges beste pianister lager deretter alternative, rare og morsomme versjoner av denne i samspill med publikum.

  MiniFjorden 10. juli kl.15.00 og kl. 17.00 minifjorden.com

COSMOS FACTORY Lørdag 10. juli spiller Creedence tributebandet Cosmos Factory i kjelleren på The Note i Peter Grøns gate. De vil dra igang en rekke med Creedence Clearwater Revival hits, samt endel mindre kjente B side perler og ikke minst blir det gitt rom til John Fogerty’s rikholdige solokarriere, alt i både akustisk og elektrisk innpakning. Bandet består av Frank Iversen (vokal/gitar), Jan Robert Myhre (gitar), Rune Simonsen (bass/ vokal) og Finn Roger Graneng (trommer).   The Note Café og musikkbar 10. juli kl. 20.00 thenote.no

RASMUS & VERDENS BESTE BAND Norgesstjernene i Rasmus og Verdens Beste Band avslutter MiniFjorden 2021! Rasmus & Co har gitt ut fem barneplater, mottatt tre spellemannspriser, laget musikk til fire sesonger av NRK Super-serien «Kosinus» og spilt på en haug norske festivaler, ­skoler, barnehager OG vært solist med symfoni­ orkester! Blant bandets mest kjente sanger er: Puppan te pappa, Daniel datt i do, Fiskebolla i ­sjokoladesaus, Kosinus sangen, Mor og far sin sang, Ballongsangen og Banjo på badet.

  MiniFjorden 11. juli kl. 15.00 og kl. 17.00 minifjorden.com

21


S a n d e fj o r d s b l a d

22


23


– en trivelig bank med kloke løsninger

Vi har Vestfolds mest fornøyde bnkkunder Ta gsdekninn sjekke

Andebu Sparebank er den lille banken med de smarte digitale løsningene og fylkets mest fornøyde bankkunder. Hos oss får du gode selvbetjeningsløsninger i hverdagen og personlig rådgivning og god service når du trenger det. Snakk med oss om sparing, lån og forsikring! Tlf. 33 43 83 00 – e-post@andebu-sparebank.no – www.andebu-sparebank.no

En alliansebank i

Vi har Vestfolds mest fornøyde Slik ser en suveren forsikringbankkunder ut. Den dekker det du er redd for, og begrenser skaden økonomisk og praktisk - for eksempel med fri leiebil i 10 dager. Andebu Sparebank er den lille banken med de smarte digitale løsningene og fylkets mest fornøyde bankkunder. Hos oss får du gode selvbetjeningsløsninger i hverdagen og personlig rådgivning og god service når du trenger det.

Hva dekker din bilforsikring?

Snakk med oss om sparing, lån og forsikring!

Tlf 33 43 83 00

epost@andebu-sparebank.no

HA EN CHILL SOMMER Med aircondition fra Mitsubishi Electric.

Teknologi man føler.

Gratis befaring

Tlf 33 46 72 27 post@kindenergispar.no

24

eika


DAG SOLSTAD 80 ÅR – HØYTLESNING AV BOKA «16-07-41» Foto: Baard Henriksen_Copyright Oktober forlag

Vi har ikke lov til å invitere til fødselsdagsfeiring i biblioteket på grunn av smittevernrestriksjoner, men er du innom biblioteket i uke 28 kan du allikevel bli med å feire Dag Solstad som fyller 80 år i sommer. «16-07-41» er ikke bare en dato, fødselsdagen til Dag Solstad, det er også en roman. I Sandefjord bibliotek feirer vi forfatteren med å lese utdrag fra «16-07-41» hver dag kl. 12, mandag til fredag i uke 28. Vi har også laget en utstilling med Solstads bøker.   Sandefjord bibliotek 12. - 16. juli kl. 12.00 Gratis

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL - CAFÉKONSERT Ved de daglige Cafékonsertene som finner sted på terrassen foran villaen på Midtåsen, underholder 4 konsertgrupper. Våre sangere og pianister deler på disse konsertene. I tillegg spiller fire svært talentfulle ungdommer som er valgt ut til å være Årets talenter. De deltar i hver sin Cafékonsert-­ gruppe. I år har vi gleden av å presentere Magnus Lille Haugen på melodisk slagverk, Jakob Bjønnes og Samuel Sabbah, klaver – alle tre fra Sandefjord – og Rebecca Nøstrud Isaksen, fiolin, fra Larvik. Du kan oppleve hver av dem hele 3 ganger under festivalen. Program:

Café d’amour?

13., 23. og 25.07 Ingvild G. Loen, Magnus D. Kjeldal, Bernhard Greter og Magnus Lille Haugen

Café Don G

14., 16. og 21.07 Eldrid Gorset, Filip Håkestad, Sakarias Tranvåg, Bernhard Greter og Jakob Bjønnes

Café Midtåsen

15., 17. og 20.07 Mathilde S. Marjavara, Jørgen Backer, Ivar A. Waagaard og Samuel Sabbah

Café L’Elisir d’amore 18., 22. og 24.07 Renate Ekerhovd, Eirik Grøtvedt, Bernhard Greter og Rebecca Nøstrud Isaksen

  Terrassen på Midtåsen Daglig i perioden 13. – 25. juli kl. 12.00 (unntatt mandag 19. juli) Billetter á kr 200/100 – selges kun ved inngangen

25


MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL TRYLLEFLØYTEN Prins Tamino har gått seg vill ute i en skog, og blir forfulgt av en ildsprutende drage! Han treffer fuglefangeren Papageno – og dermed er eventyret i gang. Nattens Dronnings tre tjenende damer gir ham en tryllefløyte som hjelper ham i farlige situasjoner. Papageno er et naturmenneske som fanger fugler til Nattens Dronning. Tross mange tøffe utfordringer underveis seirer det gode til slutt. Spilles 13. - 15. -17. - 20. - 22. - og 23. juli.   Midtåsen 13. - 23. juli kl. 17.00 hjertnes.no, Norli bokhandel (Storgaten 9) og ved inngangen

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL SIGNALVERK! - er viet framføringen av Peder Barratt-Dues nykomponerte verk: «Kjære venner, ikke slike toner!» - et verk som har fokus på dagens situasjon med hensyn til global oppvarming, miljøvern og Corona-pandemien – og med tittel fra et av de fremste signalverkene i musikkhistorien: Beethovens 9. symfoni! Verket settes opp mot Schönbergs Verklärte Nacht og introduksjonen til Richard Strauss opera Capriccio. Barratt-Due vil være til stede og presentere verket.   Hjertnes kulturhus 13. juli kl. 19.00 hjertnes.no

LUDVIG OG LUDWIG – TO NATURELSKERE! Ludvig og Ludwig – to naturelskere! ble en stor suksess under fjorårets barnefestival. Ludwig van Beethoven, som ville fylt 250 år, møtte verdens nest mest kjente Ludvig – han fra Flåklypa. Kom og opplev Ludvig/Ludwig og en herlig samling barn og unge – dansere og musikere – som gir dere musikk av hovedpersonene samt Beethovens samtidige komponister Haydn, Mozart og Schubert. Alt tilpasset den herlige naturen ved tjernet på Midtåsen. Spilles 14. - 16. -18. - 21. - 24. - 25. juli.   Midtåsen 14. - 25. juli kl. 17.00 hjertnes.no, Norli bokhandel (Storgaten 9) og ved inngangen 26


MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL FRANSK AFTEN Tradisjonen tro blir det også i år Fransk aften i Bankett­salen på Scandic Park Sandefjord på den franske nasjonaldagen den 14. juli. Svært mange setter pris på tilbudet om en aften med en flott 5-retters meny fra kjøkkensjefene på Park Hotel – og med god underholdning fra våre sangere og pianist mellom hver rett. Så populært er det blitt, at vi nå opererer med venteliste til begge temakveldene denne sommeren.   Bankettsalen, Scandic Park Sandefjord 14. juli kl. 19.00 kultint@gmail.com

CHRIS HOLSTEN Året 2020 har gitt mange oppturer for Spellemann-­ nominerte Chris Holsten. I løpet av året har han vært med i TV2s suksessprogram «Hver gang vi møtes» hele to sesonger og gitt publikum flere sterke musikalske øyeblikk. Det er på scenen multitalentet trives aller best og gjennom året har Chris Holsten virkelig fått vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist han er. Den spilleglade artisten og hans musikere er klare til å ta scenen og publikum med på festen når dørene til konsert­ scenene åpnes igjen. Dørene åpner kl. 18.30.   Bakgården Café 14. juli kl. 20.00 hjertnes.no

UTSOLGT

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL PÅ MANGE STRENGER! Fem av musikerne fra konserten Signalverk! gir en konsert med forskjellige spennende konstellasjoner. Alt fra duo, via tersett og kvartett til kvintett kan dere oppleve i På mange strenger! Mange vil sikkert oppdage herlig ny musikk gjennom 1. sats av Zoltan Kodalys Duo for fiolin og cello og Intermezzo for stryketrio, Anton Arenskys Strykekvartett nr. 2 for fiolin, bratsj og to celli samt Frank Martins P ­ avane couleur du temps for strykekvintett.

  Hjertnes kulturhus 15. juli kl. 19.00 hjertnes.no 27


Ya m a r i n 8 8 DC 2 0 2 1 Yamarin 88 DC-s kjøreegenskaper settes pris på selv av den krevende båtføreren

Vi SKAPER

opplevelser på vannet

Se a Do o - Fi n n m a s te r - G ra n d - H u s ky - Yam ah a - Yam ari n - Gran d - Pi on e r

NYHET SEA DOO RXP 300

Finnmaster T8

Man må ikke velge mellom det sportslige og bekvemme!

v e s t f o l d m a r i t i m .n o I s p e e d - b a a t s e n t e r . n o

28


Sjekk ut høstens store jazzhappening i Sandefjord!

www.fjordjazz.no

@fjordjazz2021

LO G O R G B

HK REGNSKAP S A N D E FJ O R D A S

Tlf: 40 55 59 76 www.hkregnskap.no

FONTER SF Grandezza, medium Myiad, roman

FA R G E R Rød PMS 1945U

Grå

ASH

Man-fre 9-17 Lør 10-16

Kom innom vår butikk og prøv en seng i dag Se sovestudio.no for167inspirasjon RGB

SMYK 0 0 168 0 Prinsens 170 gate 1, Sandefjord • 406 05 918 • sovestudio.no 45 Web C3003F SMYK 0 RGB 195 100 0 56 63 19 Web A7A8AA

BILOPPHUGGING • KJØP/SALG • JERN OG METALL ÅPENT 6 fre 08–1 Tir, ons, 8 –1 8 0 r Man og to engt st ag rd Lø

Vi kjører ut containere til jernskrap og metaller. Vi tilbyr henting av bil.

Fokserødveien 39 • Tlf: 33 47 02 00 / 975 82 900 • post@torgersskraphandel.no • torgersskraphandel.no •

Følg oss på Facebook

29


Ranviksvingen 30,303212 Sandefjord Ranviksvingen • 3212 Sandefjord

• Styrearbeid • Forbedringsprosesser • Kompetanseheving

Tlf: 916 - kai@positivprosess.no Tlf: 916 46 41646-416kai@positivprosess.no

Fon Anlegg utfører alt innen grunn og terrengarbeider. Vi har over 30 års erfaring, topp moderne maskinpark og dyktige fagarbeidere.

Fon Anlegg er din lokale entreprenør 958 96 000 - www.fon.no

Glassmester

RASK RIME T OG LIG

KAI DYSTHE AS

SANDEFJORD

Nordre kullerød 21 33 48 62 40

maskin / lift / utstyr

• Alt i glass, plast og speil m.m. • Dører, vinduer og fasade

TLF: 33 45 40 40

DØGNVAKT: 924 35 007 www.dystheglass.no

Østerøyveien 48, 3236 Sandefjord 30

VI LEIER UT UTSTYRET DU TRENGER FOR Å FÅ JOBBEN GJORT


LUDVIG OG LUDWIG to naturelskere

TRYLLEFLØYTEN Kjære publikum! Endelig er det klart for årets store festivalsesong – og vi gleder oss virkelig til å invitere dere til

Midtåsen kulturfestival – 13. til 25. juli med en rekke herlige kammerkonserter, temakvelder og daglige Cafékonserter. Det er en stor glede å by på et nyskrevet verk for strykere av Peder Barratt-Due, Silence Concerts og alle kombinasjoner av ensembler – fra solo til sekstett – med mange av de fremste norske musikere og sangere.

Midtåsen barnefestival! Barn, unge og familier kan fryde seg over å møte både Beethoven og Mozart ute i Midtåsens praktfulle natur. Ludwig møter Ludvig fra Flåklypa – de er jo begge naturelskere – og Mozart opplever dere i eventyret om Tryllefløyten.

B32 B32 – er en «once in a lifetime»-anledning til å oppleve samtlige av Beethovens 32 klaversonater. Spennet fra den første sonaten fra 1795 frem til den aller siste fra 1822, gir et tverrsnitt av hans utvikling som komponist. Det er på mange måter essensen av Beethoven – og dermed av vestlig musikkhistorie! Så vidt oss bekjent, har ingen pianist her i landet spilt de 32 sonatene konsentrert over påfølgende dager. Tor Espen Aspaas innlemmes dermed i en eksklusiv sirkel av pianister – også internasjonalt. Vi gleder oss til å skape en herlig kultursommer sammen med dere!

Midtåsen kulturfestival FØLG OSS PÅ: kultureltinitiativ.no og

Facebook.com/kultint

SANDEFJORD 13. - 25. JULI

31


«Haunting interpretations of Bowie classics» - Daily Mail -

«Sven Ratzke is a must-see» - New York Press -

SVEN RATZKE WHERE ARE WE NOW LØR 18. SEP KL. 20.00

SØN 05. SEP KL. 19.00

TOR 09. SEP KL. 18.00

SEVEN DRUNKEN AMAZING NIGHTS BUBBLE MAN

THE STORY OF THE DUBLINERS

SÅPEBOBLESHOW FOR HELE FAMILIEN

TOR 23. SEP KL. 20.00

FRE 24. SEP KL. 20.00

LEO

A TRIBUTE TO DIRE STRAITS

ILLUSJONER OG HUMOR

BILLETTER: TLF. 33 06 77 20 - MAN - FRE KL. 10.00 - 13.00 OG 1 TIME FØR ARRANGEMENT - BILLETTLUKA ER STENGT I JULI WWW.NØTTERØY.KULTURHUS.NO ER ALLTID ÅPEN!

32


B32 - BEETHOVENS 32 KLAVERSONATER B32 – er en «once in a lifetime» -anledning til å oppleve samtlige av Beethovens 32 klaversonater. Spennet fra den første sonaten fra 1795 frem til den aller siste fra 1822, gir et tverrsnitt av hans utvikling som komponist. Det er på mange måter essensen av Beethoven – og dermed av vestlig musikkhistorie! Så vidt oss bekjent, har ingen pianist her i landet spilt de 32 sonatene konsentrert over påfølgende dager. Tor Espen Aspaas innlemmes dermed i en eksklusiv sirkel av pianister – også internasjonalt. De 32 klaversonatene vil bli fremført i kronologisk rekkefølge i 8 konserter:

Fredag 16. juli kl 14.00: Sonater opus 2 og 49 – kl 19.00: opus 7 og 10

Lørdag 17. juli kl 13.00: Sonater opus 13, 14 og 22 – kl 19.00: opus 26, 27 og 28

Søndag 18. juli kl 13.00: Sonater opus 31 og 53 – kl 19.00: opus 54,57, 78, 79, 81a

Mandag 19. juli kl 14.00: Sonater opus 90, 101, 106 – kl 18.00: opus 109, 110 og 111

Enkeltkonserter koster kr 350,-/ kr 100,- for barn/unge under 18 år + avg. Syklusen med 8 konserter koster kr 1.900,- (fullpris kr 2.800,-) kr 600,- for barn/unge 4-konserters abonnement koster kr 1.100,- (fullpris kr 1.400,-) kr 300,- for barn/unge Abonnementene kan kun kjøpes hos Kulturelt Initiativ på kultint@gmail.com   Hjertnes kulturhus 16. – 19. juli hjertnes.no

FRODE ALNÆS & THE FROGS Frode Alnæs regnes som en av Norges beste gitarister og mest suksessfulle låtskrivere og artister. I over 35 år har han gledet et stort publikum gjennom sin musikk, spilleglede og sitt smittende humør. Frode har spilt i Bakgården café flere ganger tidligere, og synes dette er en av de flotteste livescenene i Norge på sommerstid. Med seg til Sandefjord har han to svært anerkjente og etterspurte musikere; Jørun Bøgeberg (bass) og Eivind Kløverød (trommer). Dørene åpner kl. 18.30.

  Bakgården Café 16. juli kl. 20.00 hjertnes.no

33


Foto: Ann Kristin Hynne Green

Sandefjord kulturskole har ledig plasser på: TEATER (Stokke/Sandefjord By) GITAR og SANG (Stokke) CELLO (Sandefjord By) BARNEKOR OG UNGDOMSKOR BARNEGRUPPER (fra 2 til 8 år) Fortløpende opptak! LINK for å søke: https://www.sandefjord.kommune.no/ Kultur-og-fritid/Kultur-og-kino/Kulturskole/

34


LIVET ETTER STENGETID Når vi nå sjangler ut i lyset etter nesten halvannet år på verdens kjedeligste nachspiel, er det kanskje greit å gjøre opp status. Hva er det vi forventer å se der ute? Når støyen fra pandemien ebber ut, og resten av virkeligheten ligger igjen som drivved i fjæra - hva gjør vi da? Dette har, kanskje til stor overraskelse, Cornelis Vreeswijk noe å si om. Med: Hans-Erik Dyvik Husby, Monica Hofstedt-Moe og Yngve Fritjof Kristiansen. Orkester: Nils Mathisen, Jørgen Krøger Mathisen, Espen Hauge og Danny Young. Showdoktor: Teodor Janson.   Verdensteateret 16. – 17. juli kl. 21.00 / 21. – 22. juli kl. 19.30 hjertnes.no

SILENCE CONCERT Årets Silence Concerts er delt i to grupper musikere. Guro K. Hagen og Amalie Stalheim framfører solomusikk av Johann Sebastian Bach og 2. sats av Z. Kodalys Duo, opus 7 i de to første konsertene 17. og 18. juli. Kleven Hagen er konsertmester i Den Norske Operas orkester og en ettertraktet solist og kammermusiker. Stalheim er vinner av Kungliga Musikaliska Akademins store musikkonkurranse, Solistpriset, i 2018, og har vært solist ved inter­ nasjonale orkester og festivaler.   Midtåsen skulpturpaviljong 17. og 18. juli kl. 15.00 hjertnes.no, Norli bokhandel (Storgaten 9) og ved inngangen

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL OPERETTEAFTEN Tradisjonen tro blir det også i år Operetteaften i den ærverdige Arnebergstuen i villaen på Midtåsen. Svært mange setter pris på tilbudet om en aften med en flott 5-retters meny fra Unike Hotellers kjøkkensjef sammen med godt drikke – og med god underholdning fra våre sangere og pianist mellom hver rett. Så populært er det blitt, at vi nå opererer med venteliste til begge temakveldene denne sommeren.

  Arnebergstuen, Midtåsen 21. juli kl. 19.00 kultint@gmail.com 35


Egenproduserte varer Trenger du elektriker?

Trenger du elektriker?

VI UTFØRER ALT AV

TrengerELEKTRIKERTJENESTER du elektriker?

Kontakt oss for en uforpliktende prat, vi hjelper deg med ditt elektriske anlegg

VI UTFØRER ALT AV ELEKTRIKERTJENESTER VI UTFØRER ALT AV

GRILLMAT PØLSER • SPEKEMAT • TAPAS Vi har mat til alle anledninger fra konfirmasjoner, selskaper og til firmaarrangementer.

Tlf: 33 42 32 00

ELEKTRIKERTJENESTER Kontakt oss for en uforpliktende prat, vi hjelper degKontakt med ditt anlegg prat, oss elektriske for en uforpliktende

vi hjelper deg med ditt elektriske anlegg

BUTIKKENE

Kjøttforretning

Th. A. Abrahamsen AS

42 32 00

Tlf: 33 42 32 00

Din murmester i Vestfold

Kongensgt. 18, Larvik - tlf. 33 18 11 45 www.angusbutikkene.no

Graving • Sprenging • Transport • Matjord Drenering • Vann • Kloakk • Renseanlegg Tlf: 90 20 54 53

E-post: stian@oaa.no

90 74 54 14 Stubbefresing! Vi fjerner raskt og effektivt sjenerende stubber og røtter UTEN å grave opp plenen din.

Tønsberg - Sandefjord Ove Dahl

Ove45 Dahl Mob: 907 414 Mob: 90 74 54 14 ove@dahlservice.no e-post: ove@dahlservice.no www.dahlservice.no www.dahlservice.no

36

90 74 54 14


THOM HELL M/BAND Thom Hell har gjennom en årrekke vært en av Norges mest populære og produktive artister. Som sanger, produsent og låtskriver har han gitt ut ni studioalbum, mottatt tre Spellemannpriser, sjarmert hele Norge i «Hver gang vi møtes» og vunnet «Det store korslaget». Denne kvelden kommer Thom Hell med en kvartett der han har med seg Ronny Yttrehus på gitar, Robert Post på bass/ vokal og Bjarte Jørgensen på trommer/ vokal. Dørene åpner kl. 18.30.   Bakgården Café 21. juli kl. 20.00 hjertnes.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL HOMECOMING Eldbjørg Hemsing er én av våre internasjonale fiolin­solister. Hun spiller med orkestre over hele verden og samarbeider med dagens komponister. Tan Dun har komponert Fire Ritual til henne. Hun vant nettopp Spellemannsprisen for sin Grieg-innspilling. Sammen med Sveinung Bjelland, klaver, holder de fiolin-­ recitalen Homecoming. Hemsing fremfører sin egen komposisjon ved samme navn for solo fiolin. Ved siden av én av Griegs fiolinsonater består programmet av musikk som beskriver vakre naturelementer.   Hjertnes kulturhus 22. juli kl. 19.00 hjertnes.no

MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL MÅNESKINNSSONATEN Ved fullmånen håper vi på perfekte forhold for Måneskinnssonaten ute i parken. Sangerne og pianister gleder seg til å gi dere musikk fra det klassiske repertoaret som skaper en unik atmos­ fære i sommerkvelden – sammen med utsikten over byen, fjorden, månen og universet… Når månen står rett over fjorden og farger denne i gull, spiller vi de 3 satsene av Beethovens Måneskinnssonaten – i den mest praktfulle scenografi og lyssetting!   Parken på Midtåsen 23. juli kl. 21.00 hjertnes.no, Norli bokhandel (Storgaten 9) og ved inngangen 37


Str: 38x15 mm

33 42 62 50 www.pec.no

Str: 46x15 mm

- små og store elektro-oppdrag! Vi tar gjerne en 33 42 62 50 gratis befaring! www.pec.no

33 42 62 50 - www.pec.no

Vi tar gjerne en gratis befaring!

Annonse på annonseside Modul 14 Str: 164x71 mm Annonse på annonseside Modul 14 Str: 164x71 mm

- små og store elektro-oppdrag! Vi tar gjerne en 33 42 62- små 50 og store elektro-oppdrag! gratis befaring! www.pec.no Vi tar gjerne en 33 42 62 50 gratis befaring! www.pec.no

Totalløsninger innen områdesikring Vi har sikret verdier og områder i 4 generasjoner Vi har sikret verdier og områder i 4 generasjoner Totalløsninger innen områdesikring Totalløsninger innen områdesikring

Elektriske bommer, pullerter og porter – Elektriske bommer, pullerter og porter – Palisadegjerder – Palisadegjerder – Flettverksgjerder – Flettverksgjerder – Gabioner – Gabioner – Byggegjerder Byggegjerder og mobil sikring – og mobil sikring – Adgangskontroll – Adgangskontroll – GSMstyringGSMstyring

Vi har sikret verdier og områder i fire generasjoner Les mer om oss på www.lauritsen.no Les mer om oss på www.lauritsen.no

…for sikkerhets skyld. …for sikkerhets skyld.

TRENGER DU Å FORNYE GULVET DITT?

er, er, er,

www.lauritsen.no www.lauritsen.no Vestfold - Tlf 33 01 63 36 www.lauritsen.no Vestfold - Tlf 33 01 63 36 Vestfold - Tlf 33 01 63 36

• Elektriske bommer, pullerter og porter • Palisadegjerder • Flettverksgjerder • Gabioner • Byggegjerder og mobil sikring • Adgangskontroll

Vestfold Gulvsliping utfører sliping og totalbehandling av alle typer tregulv. Vi er også behjelpelig med valg av behandling hvis du skulle være usikker.

• GSMstyring

www.lauritsen.no 38

Tlf: 33 01 63 36

gratis

- små og store elektro Vi tar 33 42 62 50 gratis www.pec.no

- små og store elektro-oppdrag!

www.vestfoldgulvsliperi.no vestfoldgulvsliperi vestfold.gulvsliperi@gmail.com Tlf: 98 61 15 98

GRATIS BEFARING!


MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL SILENCE CONCERT Elise Båtnes og Louisa Tuck - konsertmester og solocellist i Oslofilharmonien - spiller de siste Silence Concerts med musikk av J. S. Bach og Händel/Halvorsens Passacaglia. Båtnes har vært solist med alle de norske orkestrene og vært konsertmester i flere internasjonale orkestre. Tuck kom til OFO i 2015. Før det var hun solocellist Royal Northern Sinfonia og har vært solist med blant annet Academy of St. Martins in the Fields.   Midtåsen skulpturpaviljong 24. og 25. juli kl. 15.00 hjertnes.no, Norli bokhandel (Storgaten 9) og ved inngangen

SOMMERSVING PÅ THE NOTE Velkommen til nok en trivelig jazzkveld på The Note. Etter nok et år med å studere musikk er vi ivrige etter å vise de nye triksa våre. Og det er vel ingenting som er bedre enn å kjøle seg ned med noe godt å drikke mens en vrikker på svingefoten? Så kom, nok en gang på vår sommerkonsert. Sang: Ingrid Saga Andersen Piano: Eirik Tveten Bass: Andreas Solheim Trommer. Bjørnar Kulsvehagen

  The Note Café og musikkbar 30. juli kl. 19.00 thenote.no

MARIT STRØMØY & NILS MATHISEN M/BAND Marit Strømøy og Nils Mathisen har spilt sammen i band i over ti år på scener i inn og utland. Bandet har stor spilleglede og mye energi. I Bakgården byr de på kjente låter til å bli glad av, låter til ettertanke og låter man rett og slett bare digger! Bandet består av Anders Viken (trommer), Espen Hauge (bass), Håvard Caspersen (gitar), Nils Mathisen (keys og vokal) og Marit Strømøy (vokal). Dørene åpner kl. 18.30.   Bakgården Café 30. juli kl. 20.00 hjertnes.no

39


HUDAKADEMIET I SANDEFJORD. PÅMELDING NÅ.

1219T 1219T Vår Vår bestselgende bestselgende henger! henger!

Mer ennv/BÅT-formidlingen modeller 100 modeller

Båt-/opplagshengere fra 500 til 3500 kg fra 15’ til 26/27’ EU-godkjente fra pris kr. 10.800,9000,-

De fleste modeller kan leveres omgående fra vårt lager i Sandefjord.

BÅT-formidlingen, Tlf: 92 01 66 67 - post@crushing.no Nedre Holtanvei 11, Vesterøya, 3234 Sandefjord vei 7 - 3234 Sandefjord Tel. 96 20 99 44 – Nedre 92 01Holtan 66 67

Mobil 951 00 442

Telefon 33 1010 Telefon 3347 479191 Telefon 33 47 9191 1010 Telefon 33 47 Nordre Kullerød 17C, 3241 Sandefjord

Nordre Telefon Kullerød 17C,33 3241 Sandefjord Telefon 47 9191 1010 33 47 Nordre Kullerød Sandefjord oesten@bjorvik-haugen.no - 3241 www.bjorvik-haugen.no Nordre Kullerød 17C,17C, 3241 Sandefjord oesten@bjorvik-haugen.no Nordre Kullerød Sandefjord oesten@bjorvik-haugen.no - 3241 www.bjorvik-haugen.no Nordre Kullerød 17C,17C, 3241 Sandefjord oesten@bjorvik-haugen.no www.bjorvik-haugen.no oesten@bjorvik-haugen.no oesten@bjorvik-haugen.no www.bjorvik-haugen.no www.bjorvik-haugen.no

40


HEINE TOTLAND OG SANDEFJORD STORBAND Det blir også i år konsert med Sandefjord Storband og Heine Totland! Vi kan love et forrykende show med entertaineren Heine Totland og kanskje landets beste storband – under ledelse av musikkvidunderet og Sandefjords store musikksønn, Hans Mathisen. Konsertene vil nok også bli krydret av en gjesteartist, eller to. Dette er en konsert vi kan anbefalte varmt at du får med deg! Velkommen! Bordbestilling sendes til: billetter@ kultur-event.no   Bankettsalen, Scandic Park Sandefjord 30. og 31. juli kl. 21.00 hjertnes.no

LOUIS JACOBY M/TERJE STØLDAL Vi ønsker Louis Jacoby velkommen tilbake til Bakgården sammen med sin makker Terje Støldal på bass. Ingen kan fylle en forestilling med så mye sommer og latter, og det lille særmerkte anstrøk av vemod, som Louis Jacoby. Introene til visene er en forestilling i seg selv når han syr det hele sammen med utilslørt selvironi og livsvisdom. Det rare året vi har bak oss har gitt skjærgårdspoeten og humoristen nye tekster og nye melodier. En ting er sikkert: En jacoby-konsert bærer du med deg lenge etterpå. Dørene åpner kl. 18.30.   Bakgården Café 04. august kl. 20.00 hjertnes.no

SKRIVEKURS MED NEDA ALAEI For ungdom med flerkulturell bakgrunn. Neda Alaei er ungdomsbokforfatter, og vant Uprisen 2020 for sin debutbok «Dette er ikke oss». Ungdommene beskriver boken som en "følelsesbombe", men hva vil det egentlig si? Forfatterens formidling er en blanding av diskusjon og skriveøvelser om følelser og annen tematikk fra boken. Hun er i tett og nær dialog med ungdommene under hele kurset. Tidspunkt: 13-15 år: 10. august kl. 11-14 16-20 år: 11. august kl. 9-12 Påmeldingsfrist: 30. juli   Sandefjord bibliotek 10. aug. kl. 11.00 – 14.00 / 11. aug. kl. 09.00-12.00 Gratis 41


Lys Oppdal småbrudd 1-2 tykk kr 350 pr m2 På hel pall

Alta mellom brudd 2-3 tykk kr 450 pr m2 På hel pall

Din lokale totalleverandør

Få arbeidet fagmessig utfø Få arbeidet fagmessig utfør Vi utfører alt i utve

Vi utfører alt innen elektriske VI KOMMER NÅR DU RINGER... installasjoner, sterk- og svakstrøm

elektro@borgeskogen.no www.borgeskogen.no

Vi utfører alt innen elektriske installasjoner, sterk- og svakstrøm. www.borgeskogen.no Vi utfører alt innen elektriske Nybygg - Restaurering installasjoner, sterk- og -svakstrøm. Rehabilitering

• Nybygg • Restaurering • Rehabilitering

Tlf. 33 33 73 69 - Mob. 90 96 93 56

arbei Vi blikkenslager utfører alt i utvend • Egen produksjon på Lillevhar. blikkenslager arbeid • Egen ansatt på verkstedet. Mob. 908 44 579

• Egen på Lillevhar. Mob: 908 44 produksjon 579 oddvar@ojmur.no Lillevhar Industriområde, Stokke tlf. 33 33 94 91 www.ojmur.no www.murmesterjohannessen.no Kobber og Blikk Service AS

og verkstedet. Blikk Service AS oddvar.johannessen@sfjbb.net • EgenKobber ansatt på

Lillevhar Industriområde, Stokke tlf. 33 33 94 91

BYGGMESTER/AUT. TAKS Pål H. Strandskog BYGGMESTER/AUT. TAKSTM 3160 Stokke Mob. 975 00 936 – Faks 33 33 62 76 Pål H. Strandskog

Mob. 909 69 356 Nybygg - Restaurering - Rehabilitering 42

Tlf. 33 33 73 69 - Mob. 90 96 93 56

3160 Mail: Stokkephs.bygg@online.no Mob. www.strandskog.no 975 00 936 – Faks 33 33 62 76 Mail: phs.bygg@online.no www.strandskog.no


FATTIGMANNSBANDET SOUL OG FUNK AV 11 ERFARNE Fattigmannsbandet vil sørge for å gi publikum en spennende konsert/partyopplevelse! Bandet elsker sitt publikum. Høy partyfaktor, ispedd masse humor og gøyal galskap i kombinasjon med et stramt, energisk og samspilt band, smitter fort over på publikum. Festen kommer fort i gang når Fattigmannsbandet entrer scenen. De som fortsatt ikke har fått med seg dette bandet på scenen bør absolutt gripe sjansen nå. Dørene åpner kl. 18.30.

  Bakgården Café 13. august kl. 20.00 hjertnes.no

FJORDBLUES 2021

UN PROYECTO DE COLABORACIÓN ENTRE SANDEFJORD Y ESTELÍ

Fjordbluesfestivalen arrangeres for 18. gang med mange artister! Det blir musikk i mange ulike sjangere, fra gladjazz til hard og tøff rock’n roll. Ved å komme på Fjordbluesfestivalen støtter du våre musikkskoler i Nicaragua. Der får 70 barn og unge opplæring i gitarspill, fløyte og piano. Vi gleder oss!

  Hjertnes Amfi 1 21. august kl. 14.00 hjertnes.no

CHRIS MEDINA Chris Medina og hans fantastiske band vil fylle kvelden med musikk fra fortid og nåtid! Hits fra hans første plate, og nylige utgivelser. Medina ble kjent i 2011, da han deltok i tiende sesong av talentshowet American Idol. Han er mest kjent for sangen «What Are Words», som toppet singellistene i Norge.

  The Note Café og musikkbar 27. august kl. 20.00 thenote.no

43


- Ei krone her, og ei krone der!

Velkommen til

ver

KIWI Moveien

.0SS0-0

PLU nder!

E

ALLERED

00 90LE.0 MMER!

MED

å! inn du ogs Meld deg 2155 KIWI til Send sms

KIWI Moveien, Sandefjord Mandag-lørdag

44

7-23


MYRADAGEN Det blir også i år en tradisjonell markedsdag, med salgsboder, husflidartikler, brukskunst, frukt og grønnsaker, eplepressing, boksalg m.m. Salg av rømmegrøt og saft, vafler, kaffe/te. Sandefjord Teaterforenings seniorgruppe skal også i år underholde på tunet på Husmannsplassen Øvre Myra. Parkering på Jotun Nybyens parkeringsplass.

  Husmannsplassen Øvre Myra 28. august kl. 11.00 – 15.00 Se Facebook og Kulturkalenderen i Sandefjords blad

THE KILLER QUEENS – «STILL STANDING» EN HYLLEST TIL ELTON JOHN Vokalgruppen THE KILLER QUEENS levde i flere år i Freddie Mercury og Queen sin fantastiske verden. I 2019 så en ny forestilling dagens lys. Denne gangen, en hyllest til Elton John - «Still Standing». I kveld skal dere få høre en konsertversjon av denne forestillingen på THE NOTE. De stuper inn i Elton John sitt fantastiske univers og rommet skal fylles med vakre perler, arrangert og tilrettelagt for The Killer Queens. Med har damene ingen ringere enn Sandefjords egen NILS MATHISEN med band.   The Note Café og musikkbar 28. august kl. 20.00 thenote.no

GOD SERVICE - GOD KJEMI FLOTTE VASKEHALLER v/Politistasjonen, Stokkevn. 55 – For personbil Nordre Kullerød 13 – For bobil/personbil Nordre Kullerød 13 – Utsalg kl. 08-16

Velkommen til oss!

Vi ønsker alle en opplevelsesrik sommer! www.hjertnes.no 45


BRYGGEPRATEN av Birger Dyve Larsen og Jørund Holst-Hansen

- Skaru på kæmping i såmmær, Larsen? - Sånn å bo i telt menæru? - Ja, du veit atte nå i såmmær kan du slå opp telteritt rett oppi parken. Kort vei te både pol å taxi. - Menæru telte te Fon? - Vett ikke om det er telefon i teltet, men schvært ære. - Du veitavel atte det dærre ække vanli kæmping, Hansen. Det ær revy å show dem driver med der. - Vi kan da vel drive revy å show vi å, vissomatte vi slår opp telte våres i parken? - Dække for vanlig folk å kæmpe i parken, Hansen, det måru bare få inn i huet. Det ær bare for sånna som driver med kultur om såmmærn. - Jasså, ja. Det er frøkteli møe revy å konsertær om sommærn. Nå skare jo skje masse greier både i Kurbadhagen å Bakgårn, å på Park å sjælveste Hjertnes å over alt. Å konsertær i hagan te Jahre åppi Åsen. Vi kan jokke rekke over alt?

- Nei, nå veitu atterem har åpna ijenn etter pesten, sånn atte folk kan gå ut kline å drekke vissomatterem bare håller go avstann. - Har det åsså blitt kultur? - Vel, vel, men først å fremst så handlær jo detta om attere ær såmmærferie oppi kommunestyre, så da blire dårli med unnerhollning her i byn, å bare agurkær i bla. - Så dæffor lagærem revy å spell sånn atte vi ska ha no å riste på hue a? - Brø å sirkus te folke, Hansen. Vikti det. Det har vi da snakka om før. - Rekti, men jæ leste atte ho mora te Fabian Stang ska gå ijenn i parken i såmmær åsså. Syns nå det ær litt skummelt…. - Ja, du kan spøke. Men musikken te Cornelis lever oppi Kongens gate; Dansa samba me mej. - Nei takk, jæi står over. Snakkær om! - Ja, du snakkær om.

46


Forbehold om endringer!

FILMER DU MÅ SE I JULI OG AUGUST! @hjertneskino

02.juli

30.juli

16.juli

KINOEN ER ÅPEN I HELE SOMMER!

06.august

06.august

47


Midtåsen kulturfestival FØLG OSS PÅ: kultureltinitiativ.no og

Facebook.com/kultint

SANDEFJORD 13. - 25. JULI

KONSERTER SIGNALVERK! 13.07

Kleven Hagen, Erdal, Ringstad, Skjelbred, Stalheim, Sandvik

PÅ MANGE STRENGER 15.07

Festivalens sangere og pianister

SILENCE CONCERTS 24. og 25.07

Elise Båtnes og Louisa Tuck

Kleven Hagen, Erdal, Skjelbred, Stalheim, Sandvik

B32 - Beethovens 32 klaversonater 16. – 19.07 Tor Espen Aspaas SILENCE CONCERTS 17. og 18.07 Guro Kleven Hagen og Amalie Stalheim

HOMECOMING 22.07

MÅNESKINNSSONATEN 23.07

Eldbjørg Hemsing og Sveinung Bjelland

TEMAKVELDER

FRANSK AFTEN 14.07 VENTELISTE OPERETTEAFTEN 21.07 VENTELISTE

CAFÉKONSERTER

DAGLIG I PERIODEN 13. – 25.07

Vennligst se fullstendig program på kultureltinitiativ.no og Facebook.com/kultint

LUDVIG OG LUDWIG to naturelskere

TRYLLEFLØYTEN BILLETTER HOS Norli bokhandel, Storgata 9 og Hjertnes kulturhus, tlf 33 41 67 60 eller hjertnes.no

KULTURELT INITIATIV i kulturallianse med

Profile for BK.no

Kultur i Sandefjord Sommer Juli-August 2021  

Kultur i Sandefjord Sommer Juli-August 2021  

Profile for bk.no

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded