__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

KULTUR MARS / APRIL 2021

i Sandefjord

v2 mars 2021 – Noen avlysninger og endringer av datoer

www.hjertnes.no


Foto: Erika Hebbert

Et helt år i en helt uvirkelig situasjon Hvem kunne forestille seg at Covid-19 skulle prege oss så til de grader, og på alle vis gripe inn i hverdag og fest. 2021 startet opp med innstramminger, noe som har bidratt positivt til at det nå er bedre kontroll på totalsituasjonen, men det er fortsatt et stykke igjen før vi er tilbake til normalen. Kultur­aktører og arrangører i hele kommunen har i denne perioden hatt det utfordrende. Det er imponerende å se hvilket pågangsmot, og ikke minst hvilken kreativitet som har gjort det mulig å få til så mange små og store kulturopplevelser innefor svært snevre og begrensede rammer. Tusen takk! Fremover ser det lysere ut - på alle måter. Bortsett fra et par uker i mars i fjor, har kinotilbudet vært åpent for publikum i en eller annen form. Drive-In-kino, husstandskino, og med god avstand i salene på Hjertnes kulturhus. Det betyr mye å kunne opprettholde et trygt og godt tilbud for familiene, og ikke minst for barn og unge. Det har vært et stort spenn av titler, og de norske titlene har fått svært god mottagelse. Aldri tidligere har andelen norsk film i totalbesøket vært større enn i 2020, og aldri før har 5 norske filmer vært med i sluttspurten frem mot Oscarno­minasjoner. En fantastisk anerkjennelse for norsk film! Sandefjord kommunes feiring av det frivillige kultur og foreningsliv, ‘Speil’, er lagt til lørdag

27 mars. Årets festkveld ledes av Thomas Numme, og begivenheten filmes slik at den kan følges direkte hjemme i egen stue. Tradisjonen tro blir det utdeling av kommunens priser, og Sandefjord frivilligsentral deler ut ‘Frivilligprisen’. Sammen med dette blir det en rekke kulturelle innslag, og vi har eget husband ledet av Hans Mathisen. Sett av denne lørdagskvelden. Nå blir det ny kulturarena! I mars/april stikkes spaden i jorda, og byggearbeidene setter i gang på nordsiden av Hjertnes kulturhus. I denne salen skal det frivillige kulturlivet få utfolde seg; forberede forestillinger, prøve, øve, og gjennomføre konserter og arrangementer i alle tenkelige formater. Vi gleder oss til åpning på forsommeren 2022! Med en usikker situasjon knyttet til retningslinjer og anbefalinger, vil det fortsatt være behov for utsettelser og justeringer i forbindelse med kulturarrangementer. Følg med, og hold deg oppdatert på hjertnes.no. Vårens program er variert, og det er mye å se frem til. Alt blir bra! Lars Fuglevik Seksjonsleder Kultur og kino

Utgiver: Sandefjord kommune, seksjon kultur og kino i samarbeid med BK.no | Distribueres til husstander. Design/trykk: BK Grafisk AS | www.bk.no | Utgivelse: Mars/april 2021 | Neste nummer: Mai/juni 2021. Frist for innsendelse av redaksjonelt materiell: 09.04.2021 – Materiell legges inn gjennom www.hjertnes.no. Ved spørsmål kontakt Jonas Myklebust Lima: 909 26 500 | Opplag: 22.000 Copyright: BK.no. Bruk av magasinets stoff og annonser for videreproduksjon er ikke tillatt uten avtale. Forbehold om trykkfeil.

2


ANCHOR THE ABSENCE – MARIA Q BRISING, ZSUZSANNA LARSSON GILICE OG ANGELICA OLSSON Anchor the Abence er et samarbeid mellom tre svenske kunstnere. I løpet av prosessen har kunstnerne utvekslet ideer om tegning som medium og diskutert hvordan metodene møtes og er f­ orskjellige. Alle tre jobber i hovedsak med tegning som medium. Utstillingen består av tegning, stedsspesifikke installasjoner, tekstfragmenter og bevegelige bilder som fyller rommet som helhet og dermed flyttes betrakteren mellom en kroppslig opplevelse av rå skitne materialer og det sublime. Utstillingen står til 7. mars.

  Sandefjord Kunstforening 03. mars kl. 12.00

LUNSJKONSERT «MUSIKALSK HYGGESTUND» Musikalsk hyggestund er en serie av månedlige konserter av ca. 45 minutters varighet med høy kvalitet og stor variasjon og opplevelsesfaktor. Denne onsdagen spiller Sandefjord Blåsekvartett med Siri Andersen, fløyte, Ane Pedersen, klarinett, Cecilie Lindflaten, horn og Christine Lillebø, fagott. For oppdatert informasjon, se www.misk.no. Kollekt.

  Sandefjord kunst- og kulturkirke 03. mars kl. 12.00

3


Flytt peiskosen ut i sommer

LYNGØ R GRI L L OG U TEP EI S

14 990,-

HEMSEDAL R E N T B R E N N E N DE BÅLPANNE

2 990,-

RAI S RA B Å L FAT

3 300,Bålfat i cortenstål - i stilrent dansk design

Se enda flere flotte utepeiser og griller i den nye butikken på Pindsle Ny adresse: Gneisveien 11, Pindsle 3221 Sandefjord

4

Telefon: 33 42 00 20 post@arne-andresen.no www.arne-andresen.no

Åpningstider: Mandag - fredag: 10-16 Lørdag: 10-14

Designet for å unngå sviende røyk i øynene


NY DATO

SIMPLY THE BEST OF RIGMOR GALTUNG

NY DATO 16.

APRIL KL 19.00

Siden tidlig 90-tallet har komiker Rigmor Galtung vært en av Norges morsomste damer. Vi kjenner henne kanskje aller best fra imitasjonen til landsmoderen «Gro Harlem Brundtland», men det er så mye mer. I 2018 gjorde Rigmor comeback på scenen med sin egen festforestilling av 50 levde år, hun reiste rundt i Norge med stor suksess og en rekke nye imitasjoner ble introdusert i Rigmor sin verden. Nå tar Rigmor en oppsummering av livet (så langt) i en musikalsk humorforestilling spekket med nye morsomme tanker om livet slik det er i dag. For ja, hun er «simply the best». Hjertelig velkommen! På scenen: Rigmor Galtung - Humorist og Haavard Flaaten - Kapellmester.

  Verdensteateret 04. mars kl. 19.00 Ny dato: 16. april kl. 19.00 hjertnes.no

LAURVIG GREVSKAB: FØDSEL I DØLGSMÅL FOREDRAG VED ANITA W. NORLI. Berte Toresdatter fra Klavenes 1743. På selveste kvinnedagen holder Anita W. Norli foredrag om den ugifte, gravide Berte Toresdatter fra Klavenes (1743). Husk påmelding til iag@live.no / 913 01 685.

Maleriet er av: Erik Henningsen, Danmark. Opphavsrett: PublicDomain httpcreativecommons. orgpublicdomainzero1.0

  Øvre Myra 08. mars kl. 18.00

5


AVLYST

RIKSTEATRET: PANG! Absolutt fantastisk Rolf Pang er en sterk mann! Og ingenting – absolutt ingenting – kan hindre hans vei til toppen. Han er så utrolig fantastisk at han gjør sin egen fødsel om til en pressekonferanse. Aldri har så mange kommet. Aldri har verden sett et større geni enn ham! Et barn med så stort ego kan bli hva han vil, bare foreldrene tror nok på ham og verden anerkjenner hans enorme talent. Gled deg til en annerledes komedie! Pang! er blitt spilt på scener over hele Europa, og endelig blir det mulig å oppleve dette kritikerroste teaterstykket med Riksteatret på kulturhusscener over hele landet. Her sparkes det i alle retninger, og ingen kan føle seg trygg!

  Hjertnes kulturhus 09. mars kl. 19.00 hjertnes.no

NY DATO

GRYTING Så du dem på Beat for Beat? Eller så husker du dem kanskje fra The Voice og Norske Talenter? Gryting består av far Håvard og sine to sønner Endre og Adam. Guttene har vokst opp i et multikulturelt miljø på Fjell i Drammen. Dette har vært med å forme dem musikalsk, men kanskje aller mest sosialt. Med en far som frilans-sanger har musikken vært like naturlig som mat i familien Gryting! Gled dere til en konsert som spenner fra 50-talls soul til rykende fersk urban pop og hip-hop fra Drammen.

NY DATO 15.

6

APRIL KL 19.00

  Hjertnes kulturhus 11. mars kl. 19.00 Ny dato: 15. april kl. 19.00 hjertnes.no


SANDEFJORD TEATERFORENING: HAKKEBAKKESKOGEN Kom og bli med til Hakkebakkeskogen. Her får du møte Klatremus som traller og er glad, samtidig som han irriterer en litt sulten Mikkel Rev. Du får hilse på Bestemor Skogmus som nesten blir spist opp av Pinnsvinet på vei til Morten Skogmus. Og inne hos Bakemesteren og Bakergutten bakes det pepperkaker som aldri før. Sandefjord Teaterforenings ungdomsgruppe inviterer dere alle inn i den herlige verden som Thorbjørn Egner har skapt. Forestillinger 12., 13., 14., 19., 20. og 21. mars. Fredagene kl. 18.00 Lørdag og søndag kl. 13.00 og 15.30 Alle smittevernregler blir ivaretatt.

  U4Scenen (Uranienborgveien 4) 12., og 19. mars kl. 18.00 13., 14., 20. og 21. mars kl. 13.00 og 15.30 hjertnes.no

NY DATO BESTEVENNER Bjarte Hjelmeland og Henrik Mestad har vært bestevenner i 35 år. De møttes da de startet i samme klasse på Teaterhøgskolen. I denne forestillingen tar de publikum med inn i teater­verdenen, både på og bak scenen. De viser hvordan de jobber med ulike roller og teaterstykker, og forteller historier fra kulissene på de største teatrene i landet. Henrik og Bjarte kommer også til å briljere med høydepunkter fra egne karrierer og er innom både Jeppe på Bjerget og Peer Gynt, og publikum vil oppleve en forestilling som er morsom, musikalsk, nær og sterk.

NY DATO 11.

MAI KL 19.00

  Hjertnes kulturhus 12. mars kl. 19.00 Ny dato: 11. mai kl. 19.00 hjertnes.no

7


Fra den minste stikkontakt til det mest komplekse anlegget - VI GJØR JOBBEN! • Elektroinstallasjon • Data- og alarmanlegg • Smarthus, styresystem • Bolig • Service • Næring

Vi trenger flere fagfolk!

Nordre Fokserød 24 3241 Sandefjord Tlf: (+47) 40 00 20 01 post@fjordenelektro.no www.fjordenelektro.no

8


AVLYST

F. SCHUBERT: SANGSYKLUSEN «VINTERREISEN» MiSK ønsker velkommen til konsert med opera­ sanger Håvard Stensvold (bass-baryton) og Lina Braaten på klaver. Håvard Stensvold har gjort flere roller ved Den Norske Opera og gjestet en rekke internasjonale operascener. Han har gitt ut flere kritikerroste CD-er, deriblant kveldens program med Schuberts sangsyklus «Die Winterreise» i egen norsk oversettelse. For oppdatert informasjon, se www.misk.no.

  Hjertnes kulturhus 13. mars kl. 18.00 hjertnes.no

AVLYST

PÅ DATE MED MIA GUNDERSEN Hjertelig velkommen til en musikalsk aften med hele Norges Mia Gundersen. Mia er skuespiller og sanger og har de ti siste årene vært dommer i Norske Talenter på Tv2 hvor hun befestet seg i hjertet til tv-seerne. Vi har sett henne som Evita, flere ganger i Melodi Grand Prix og ikke minst hennes opptredener i den formidable suksessen «Maskorama» på NRK hvor Mia fikk vist at hennes stemmeprakt er verdt å få med seg. Nå er dere alle invitert til en date med Mia Gundersen, «One Night Only», det bør du ikke gå glipp av. Hjertelig velkommen!

NTER PÅ NY AVLYST – VE

DATO

  Verdensteateret 13. mars kl. 19.00 hjertnes.no

KUNST- OG MUSIKKGUDSTJENESTE MiSK og Sandefjord menighet inviterer til en ny kunst- og musikkgudstjeneste. Sandefjord kammerkor under ledelse av Svein Rustad medvirker, liturg er sokneprest Therese Bustadmo. Vi hedrer og retter en stor takk til kantor og klokkenist Arnfinn Nedland som framover kan nyte sin pensjonist­ tilværelse etter mange års arbeid for MiSK og Sandefjord menighet. For oppdatert informasjon, se www.misk.no. Kollekt

  Sandefjord kunst- og kulturkirke 14. mars kl. 11.00

9


- 2 ÅRS RENTEFRI FINANSIERING

YTTE B R E L EL KJØPE

? E P M U P E VARM www.kindenergispar.no Gneisveien 12 b, 3221 Sandefjord

10

33 46 72 27


AVLYST

SAKRAL KAMMERJAZZ Musikk i Sandefjord Kirke presenterer en unik og stemningsfull konsertopplevelse. Solveig Slettahjell (vokal) og Tord Gustavsen (flygel) tolker utvalgte salmetoner på en personlig, var og inntrengende måte. Det blir meditativt, kraftfullt og vakkert når to av landets mest profilerte jazz-stemmer tilnærmer seg tradisjonen de begge har vokst opp med, på nytt. For oppdatert informasjon, se www.misk.no.

  Hjertnes kulturhus 14. mars kl. 19.00 hjertnes.no

Operagalla T urandot

UTSATT

Giacomo Puccini

Perler fra operalitteraturen med topp solister og stort symfoniorkester.

Czardasfyrstinnen VESTFOLD SYMFONIORKESTER Vestfold symfoniorkester presenterer E. Kalmans kjente og populære operette Czardasfyrstinnen i Hjertnes med 3 forestillinger i tiden 19. - 21. mars. Vi har fått med oss 8 av Norges beste solister. I tillegg medvirker også Vestfold Operakor og 6 unge dansere fra Spotlight Dansestudio. Alle aktører vil denne gang være på scenen. Dette blir en fantastisk musikalsk aften med den ene perlen etter den andre. Forestillingen starter kl 18.30 og varer i ca 2,5 timer inkludert pause. God fornøyelse. Billetter: 450,- + avgift.   Hjertnes kulturhus 19. 20. og 21. mars kl. 18.30 hjertnes.no

E UTSATT – NY

ME R DATOER KOM

11


FRIDA ÅNNEVIK – SYNLIGE HJERTESLAG OG ANDRE SANGER Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. I år har hun lyst til å dvele litt ved starten. I mars tar Frida med seg sine stødige musikere Andreas Løwe (tangenter) og Haldor Røyne (gitar) på turné. Sammen tar de publikum med inn i en verden med sterk musikalsk nerve, og fremfører låter fra debutalbumet «Synlige hjerteslag» og andre sanger – både fra plata med samme navn, og andre utgivelser.

  Hjertnes kulturhus 19. mars kl. 21.00 hjertnes.no

MALIN PETTERSEN Malin Helene Pettersen bør være godt kjent for publikum, både som sanger, skuespiller og programleder. I mai 2018 ga Malin Pettersen ut sitt eget debutalbum med tittelen «References Pt. 1», og vant Spellemannprisen 2018 i klassen country for dette. De påfølgende album «Alonesome» og «Wildhorse», det siste innspilt i Naswille, har også høstet strålende kritikker. Vi i BlueNote Sandefjord vil ønske Malin Pettersen velkommen til å entre scenen på The Note med en trio-besetning.

  The Note 19. mars kl. 21.00 hjertnes.no og «i døren» før konserten.

12


SANDEFJORD KUNSTFORENINGS KUNSTPRIS 2021 Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2021 er en juryert utstilling med fem utvalgte kunstnere. Sandefjord Kunstforening fått muligheten til å dele ut en kunstpris på kroner 200.000 til vinneren våren 2021. Vinneren offentliggjøres i utstillings­perioden. De fem nominerte til Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2021 er: Ahmed Umar, Máret Ánne Sara, Sandra Mujinga, Sverre Gullesen og Wendimagegn Belete. Odd Gleditsch AS, en lokal aktør, står bak pris-sponsoratet. Utstillingen står til 25. april.

  Sandefjord Kunstforening 20. mars kl. 14.00

KONSERT I OLAVSKAPELLET Lørdag 20. mars spiller Jan Junker og Gisle Krogseth konsert i Olavskapellet i Sandar menighetshus. På programmet står verk for fløyte og gitar av Astor Piazzola, Scott Joplin og Krogseth. «Blanka frå Namur» heter et annet verk og er en tilrettelegging av scenemusikk til en teatermonolog av Terje Lindberg. Dronning Blanka levde et dramatisk liv i Norge og Vestfold i middelalderen, og vi får høre to stemningsbilder. De spiller også Johan Sebastian Bachs fløytesonate i e-moll.

  Olavs kapellet i Sandar menighetshus 20. mars kl. 15.00 hjertnes.no og ved inngangen før konserten

13


LAHELLE VED HARRY ROVE Foredrag om Lahelle ved Harry Rove. Øst i bygda Sandar ligger Lahelle, som begrenser seg geografisk i sør til bakken som kommer ned fra Sjuvenga, i nord slutter Lahelle ved «Torvet» mot Vesta, der husnummer 100 -102 på Lahelleveien danner skillet. Husk påmelding til iag@live.no / 913 01 685.

  Øvre Myra 22. mars kl. 18.00

SPEIL SPEIL er byens frivillige kultur- og foreningslivs egen festaften, hvor hovedattraksjonen er utdeling av kommunens priser for 2020. Følgende priser deles ut: Ærespris, Kulturpris, Idrettspris, Inkluderingspris, Frivilligpris og Barne- og ungdomspris. Prisene blir delt ut av Hovedutvalget for kultur, idrett og fritids pris og stipendkomité, med unntak av Frivilligprisen som deles ut av Frivilligsentralen. Innimellom den høytidelige utdelingen av prisene serveres et fullspekket sceneshow med smakebiter og høydepunkter fra byens frivillige kulturliv i året som gikk. Arrangementet vil være lukket, men skal streames live for alle som vil se. Følg med på lenker til stream og mer informasjon om tider og program på www.hjertnes.no Årets konferansier: Thomas Numme. Husbandet ledes av Hans Mathisen.   Livestream fra Hjertnes kulturhus 27. mars kl. 18.00 hjertnes.no

14


PÅSKE PÅ HVALFANGSTMUSEET Hver dag fra 27. mars til 5. april: Aktiviteter for barn fra kl. 11.30 – 13.30. Omvisninger i de nye utstillingene kl. 14.00 (ca. 45 minutter). Aktivitetene er inkludert i billettprisen. Med forbehold om endringer.

  Hvalfangstmuseet 27. mars til 5. april fra kl. 11.30 – 13.30. hjertnes.no

BACH 270 Framføring av Johann Sebastian Bach's verker for fløyte og cembalo/orgel i anledning Bach-jubileet. Gunhild Bjørkøy, cembalo og orgel, Jan Junker, fløyte.

  Bugården Kirke 28. mars kl. 18.00 Billetter ved inngangen

LUNSJKONSERT «MUSIKALSK HYGGESTUND» Musikalsk hyggestund er en serie av månedlige konserter av ca. 45 minutters varighet med høy kvalitet og stor variasjon og opplevelsesfaktor. Denne onsdagen får publikum oppleve norsk musikk i et konsertkåseri med Sara Aimée Smiseth. Konsertkåseriene gjør seg bemerket som en spennende kombinasjon av klaverspill på høyt nivå og levende muntlig formidling, som gir publikum et unikt møte med musikken. For oppdatert informasjon, se www.misk.no. Kollekt.

  Sandefjord kunst- og kulturkirke 07. april kl. 12.00

15


Opplev flere enn 50 butikker og fristende spisesteder!

FØLG OSS PÅ:

Med glede i sentrum. #taenturtilbyen 10–20 (18) // 55 butikker // 450 parkeringsplasser // Torvet 7, Sandefjord // hvaltorvet.no

16

Hvaltorvet annonse til Kulturguiden vår 2021.indd 1

15.02.2021 15:17


VELKOMMEN TIL SMAKEN AV FESTIVAL! EN FESTAFTEN, TRE BAND! MUGISHO Artisten, multiinstrumentalisten, låtskriveren og produsenten Mugisho er født i Kongo, men oppvokst i Norge. Da han var to år gammel brøt det ut borgerkrig i hjemlandet og han og søsknene ble skilt fra foreldrene. Livet tok dramatiske vendinger og først etter halvannet år ble familien gjenforent da som flyktninger i Norge. Det var heldigvis starten på en solskinnshistorie, med mye musikk og glede hos en sammensveiset familie på ti som etablerte seg i utkanten av stor-Oslo. Mugisho er stadig aktuell med ny musikk, både som artist, låtskriver, musiker og produsent, og kommer til Hjertnes med sitt topptrimmede band, bestående av Lars Takla og Olav Tronsmoen. KLONDIKE Klondike er et undergrunnsfenomen i Oslo, kjent for sine uhyre sterke liveopptredener. De spiller musikken de har ønsket at andre lagde, og leverer den med lidenskap, energi og enorme mengder glimt i øyet. Klondike blir sammenlignet med både The 1975, Toto og Bruno Mars, og 80- og 90-tallet omfavnes for alt det er verdt, med cathcy låter. Du har garantert hørt dem i 2020 gjennom høyfrekvent listing på NRK P1. Klondike er Benjamin Aasheim, Erling Tjelle, Erlend Haugen Markusen, Simon Timenes, Ole Martin Thorset og Lars Støvland. ABER Aber slapp sin første singel i 2018 - I Don’t Love You Anymore - og har stått på flere festival- og klubb-scener over det norske land. Bandet har rukket å være support for artister som Veronica Maggio, Nilsen/Lind/Fuentes/Holm mm, og er aktuelle med debutalbumet «Just Like You», hvor de sammen med produsent Nils Martin Larsen har satt sammen 10 popperler til et sterkt og godt album. ABER består av Hedda Brekke Aronssen (vokal), Lars Støvland (keys), Eivind Molden Norseng (gitar), Oliver James Hardaker (trommer).   Hjertnes kulturhus 09. april kl. 19.00 hjertnes.no

JAMES HARMAN AND BIG CREEK SLIM Danske Big Creek Slim, som har besøkt BlueNote Sandefjord flere ganger tidligere, stormer fortsatt frem i Europa med sin dype, rungende stemme og særegne Bluesfeeling. James Harman er fra Alabama og startede sin karriere som bluesmusiker i 1962 i en alder av 16 år. Han spilt med blant annet John Lee Hooker, Freddie King, Muddy Waters, Albert King og B. B. King. Big Creek Slim og James Harman har innledet et samarbeid med tanke på en plateinnspilling og har planlagt en turne sammen denne våren.   The Note 09. april kl. 21.00 hjertnes.no og ved inngangen før konserten 17


Str: 38x15 mm

33 42 62 50 www.pec.no

Str: 46x15 mm

- små og store elektro-oppdrag! Vi tar gjerne en 33 42 62 50 gratis befaring! www.pec.no

- små og store elektro-oppdrag! 33 42 62 50 - www.pec.no

Vi tar gjerne en gratis befaring!

Annonse på annonseside Modul 14 Str: 164x71 mm Annonse på annonseside Modul 14 Str: 164x71 mm

- små og store elektro-oppdrag! Vi tar gjerne en 33 42 62- små 50 og store elektro-oppdrag! gratis befaring! www.pec.no Vi tar gjerne en 33 42 62 50 gratis befaring! www.pec.no

Totalløsninger innen områdesikring Vi har sikret verdier og områder i 4 generasjoner Vi har sikret verdier og områder i 4 generasjoner Totalløsninger innen områdesikring Totalløsninger innen områdesikring

Elektriske bommer, pullerter og porter – Elektriske bommer, pullerter og porter – Palisadegjerder – Palisadegjerder – Flettverksgjerder – Flettverksgjerder – Gabioner – Gabioner – Byggegjerder Byggegjerder og mobil sikring – og mobil sikring – Adgangskontroll – Adgangskontroll – GSMstyringGSMstyring

Vi har sikret verdier og områder i fire generasjoner Les mer om oss på www.lauritsen.no Les mer om oss på www.lauritsen.no

…for sikkerhets skyld. …for sikkerhets skyld.

TRENGER DU Å FORNYE GULVET DITT?

er, er, er,

www.lauritsen.no www.lauritsen.no Vestfold - Tlf 33 01 63 36 www.lauritsen.no Vestfold - Tlf 33 01 63 36 Vestfold - Tlf 33 01 63 36

• Elektriske bommer, pullerter og porter • Palisadegjerder • Flettverksgjerder • Gabioner • Byggegjerder og mobil sikring • Adgangskontroll • GSMstyring

www.lauritsen.no 18

Tlf: 33 01 63 36

Vi tar gratis

- små og store elektro Vi tar 33 42 62 50 gratis www.pec.no

Vestfold Gulvsliping utfører sliping og totalbehandling av alle typer tregulv. Vi er også behjelpelig med valg av behandling hvis du skulle være usikker.

www.vestfoldgulvsliperi.no vestfoldgulvsliperi vestfold.gulvsliperi@gmail.com Tlf: 98 61 15 98

GRATIS BEFARING!


JAZZKAFÉ Black&White Orchestra Bandet består av ni musikere pluss en kvinnelig vokalist. Vi spiller et bredt repertoar fra The American Songbook ispedd latinrytmer og swing fra 30-tallet. En fyldig blåsergruppe bestående av 3 saxer (alt, tenor og bariton), supplert med fløyte og klarinett og to brass (trompet/flygelhorn og trombone) i samspill med fullt komp: piano, gitar, bass og trommer gir en fyldig og tett sound. Arrangementene er skrevet av de ypperste i klassen, skreddersydd.

  3lykter 10. april kl. 13.00–15.30 ved inngangen

SÅNN Æ SER DET SÅNN Æ SER DET! er tittelen på stand-up showet til Riises betraktninger og selverklærte fasitsvar over smått og stort. Hans skråblikk på verden, kan som kjent gi de rareste og mest underholdende utslag når han slippes løs til sitt publikum. Du trenger ikke engang være enig med han. Vi kan garantere at det blir utrolig morsomt uansett. Kongen av humor i Finnmark kommer endelig til Sandefjord for å ha showet sitt på Hjertnes kulturhus!

  Hjertnes kulturhus 10. april kl. 21.00 hjertnes.no

19


Sandefjord

2021

Kjære kulturvenn! Kultur er en av de viktige byggesteinene i et samfunn. Akkurat nå er det vanskelig å se når og hvordan vi skal bygge videre, men vi planlegger med lysere tider i tankene. Straks det er tilrådelig å treffes for å nyte gode kulturopplevelser sammen, så håper vi dere er med oss i å skape nye herlige kulturelle initiativ. Vi tror det er fornuftig å holde aktiviteten på et lavt nivå utover våren, men håper at vi kan ønske velkommen til konsertforedraget Beethovens fantaserende hjerne 11. april – og Vårsonaten i Stokke kirke 9. mai som en god start. Med håp om en god sommer planlegger vi for en ny Midtåsen kulturfestival i tråd med tidligere års tradisjoner. Noter gjerne perioden 11. – 25. juli. Det er da urframføring av et verk for strykesekstett av Peder Barratt-Due på trappene, samtlige av Beethovens 32 klaversonater framføres over fire dager av Tor Espen Aspaas, og rekken av norske sangere og musikere som gjerne kommer, er helt super! Barnefestivalen byr på gjensyn med Ludvig og Ludwig – to naturelskere! og Mozarts vidunderlige Tryllefløyten i herlig nyoppsetning! Utover høsten feirer vi gjerne Beethoven videre med hans sterke Grosse fuge og konserter i serien Måneskinnssonaten. Helt til slutt håper vi å hylle gleden – Ode an die Freude! – og i disse utfordrende tidene grunner vi ofte på det at Oslofilharmonien ønsker å gjeste oss med selveste Skjebnesymfonien... Vi håper å se dere om ikke så lenge!

Midtåsen kulturfestival FØLG OSS PÅ: kultureltinitiativ.no og

20

Facebook.com/kultint

SANDEFJORD 11. - 25. JULI


BEETHOVENS FANTASERENDE HJERNE Konsertforedrag ved Tor Espen Aspaas og Are Brean. Ludwig van Beethoven regnes som en av musikk­ historiens aller største, både som komponist, pianist og spontanmusiker. Men: hvordan improviserte Beethoven, hvordan klang det, og hva kan vi i dag vite sikkert om hans frie øyeblikks-musisering? Hvordan fungerer en hjerne som kan skape spontane fantasier som Beethovens, og hvordan påvirket døvheten hans kreative evne og prosesser? Nevrolog Are Brean og pianist Tor Espen Aspaas går i tverrfaglig dialog for å finne definitive, sannsynliggjorte og forsøksvise svar på disse spørsmålene – og tenker høyt sammen om hvorfor spørsmålene kan være vel så viktige som svarene.

  Hjertnes kulturhus 11. april kl. 18.00 hjertnes.no

Egenproduserte varer

SELSKAPSMAT PØLSER • SPEKEMAT • TAPAS Vi har mat til alle anledninger fra konfirmasjoner, selskaper og til firmaarrangementer. Eneste slakteren i Vestfold

BUTIKKENE

Kjøttforretning

Th. A. Abrahamsen AS Kongensgt. 18, Larvik - tlf. 33 18 11 45 www.angusbutikkene.no Tlf: 33 18 11 45 | Kongegata

18, Larvik

|

|

www.slakterabrahamsen.no 21


ARBEIDERPARTIET – THE MUSICAL Fest setebeltene: Forfatteren av Min Venn Fascisten er tilbake! Denne gang med en musikal om Arbeiderpartiet. Bli med på en turbulent og humpete reise i Arbeiderpartiets historie for å forstå det som i dag er en intens kamp for å unngå avgrunnen. Reisen byr på bitende satire og sylkvasse kommentarer, pakket inn i fengende popmusikk i alle varianter. Vi møter en gruppe partislitere fra grasrota i AP, dagen etter et sviende valgnederlag. De fleste er knekt, og alle skylder på alle. Hvorfor har velgerne sviktet dem? Arbeiderpartiet - som bygde landet, som gjennomførte dristige reformer, som hele tiden har forsøkt å fordele ressursene rettferdig - hvorfor klarer ikke de å nå frem til velgerne? Må partiet totalt endre kurs? I så fall i hvilken retning? Mot populisme? Nasjonalisme? Spørsmålene er mange. For hvilke visjoner er det egentlig som fungerer i Norge, i 2021? Medvirkende: Lena Barth Aarstad, Erik Wenberg Jacobsen, Samantha Gurah, Mathilde Skarpsno og Eirik Risholm Velle.

  Hjertnes kulturhus 12. april kl. 19.00 hjertnes.no

For fullstendig program og oppdateringer om aktuelle forestillinger og billettsalg, se våre nettsider

www.hjertnes.no 22


AVLYST

HARDHAUS Hardhaus er et hardt-satsende country/rock band fra Telemark/Vestfold som fremfører originale låter på dialekt. Bandet ble dannet sommeren 2017, og ble tidlig omtalt av pressen som «Telemarks nye supergruppe». Til tross for bandets korte levetid har de allerede rukket å gi ut to album og hele syv singler! Bandet har funnet en unik kombinasjon innenfor country/rock sjangeren med sine rocka riff, fengende refrenger, og sterke ballader som bekrefter bandets evne til å levere varierte låter innenfor sjangeren. Hardhaus er energisk fra første tone!

  The Note 16. april kl. 21.00 hjertnes.no

NARUM Gruppen Narum har etablert seg som en av de fremste innen norsk visetradisjon, tydelig inspirert og påvirket av amerikansk rootsmusikk. Narum har nok allerede et «problem» når de skal velge blant sine beste og kjente låter til en konsert, men vi regner med at det går bra og gleder oss til å høre dem her i Sandefjord. Medlemmene er Lars Christian Narum på keyboards, Jon Anders Narum, gitar, Benedikte Narum Jenssen, vokal, samt Lewi Bergrud, bass og vokal, og Håvar Gjestvang, trommer.

  The Note 17. april kl. 21.00 hjertnes.no og ved inngangen før konserten

23


Hva skjer på Nøtterøy Kulturhus? Her kan du holde deg oppdatert:

KULTURHUSETS DIGITALE MØTESTEDER BILLETT

BILLETTER

På www.nøtterøy.kulturhus.no kan du se vårt program og kjøpe billetter, gavekort, snacks og drikke med mer.

NYHETSBREV

Få siste nytt før alle andre! Rabatter, konkurranser med mer. Meld deg på vårt nyhetsbrev via www.nøtterøy.kulturhus.no

FACEBOOK

På facebooksiden Nøtterøy Kulturhus, blir du alltid oppdatert og får rykende ferske nyheter.

INSTAGRAM

Følg NKulturhus Legg gjerne ut bilder med #nøtterøykulturhus

SPOTIFY

Følg nøtterøykulturhus og hør på artister som kommer.

YOUTUBE

Følg Nøtterøy Kulturhus og se smakebiter på kommende opplevelser.

SNAPCHAT

Følg SCENESNAPPEN. Den blir også overtatt av artister innimellom.

BILLETTER // GAVEKORT: TLF: 33 06 77 20 WWW.NØTTERØY.KULTURHUS.NO

24


ALADDIN Stella Polaris Barneteaters yngste gruppe setter opp sin versjon av Aladdin. Her blir det sang, dans, akrobatikk og teater. Vi har jobbet fram forestillingen sammen med barna denne våren. Vi følger ikke et manus, men lærer oss historien og bygger videre på hva barna, og de voksne, kommer med av ideer for å lage vår egen versjon. I Stella Polaris Barne­ teater er prosessen viktig. Vi ønsker å gi barna en leken og kreativ vei frem mot forestillingen.

  Varden Grendehus 18. april kl. 13.00 og 15.00 ved inngangen før forestillingen

MYNTFUNN PÅ SAND I SANDEFJORD Myntfunn på Sand i Sandefjord. Hva kan 11 engelske shilling fra Elizabeth den førstes tid (like før år 1600) fortelle oss? Foredrag ved Siv Abrahamsen og Vibeke Lia fra Kulturarv, Vestfold og Telemark. Husk påmelding til iag@live.no / 913 01 685.

  Øvre Myra 19. april kl. 18.00

SPOTLIGHT DANSESTUDIO: MULAN Vi gleder oss til å invitere dere med på en reise til Østen og en reise i tid. Legenden om Hua Mulan, er en spennende legende om en kvinne som stod opp mot lovene og systemene som undertrykte kvinner. Hun banet vei for kvinner etter seg og viste verden hvor sterke kvinner kan være om det du har kjært står på spill. 400 dansere skal i sving fordelt over 8 forestillinger fra 20. til 25. april. Vi gleder oss til å vise dere farger, eksotisk musikk, følelser, humor og vakker koroegrafi.

  Hjertnes kulturhus 20. til 25. april kl. 17.30 (8 forestillinger) hjertnes.no

25


OPERACAFÉ Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen. Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære. I dagens operacafé får vi gleden av å oppleve de kjente operasangerne Silvia Moi, sopran, og Astrid Nordstad, mezzosopran, akkompagnert av Svein Rustad på klaver. For oppdatert informasjon, se www.misk.no

  Hjertnes kulturhus 24. april kl. 13.00 hjertnes.no

JAZZKAFÉ Musikken til Nat «King» Cole er en av hjørnestenene i jazzhistorien. Cole var pianisten Oscar Petersons største inspirasjon og plateselskapet Capitol Records' store stjerne. Med atmosfæren fra 1950- og 60-tallets USA skildres artisten Nat King Coles eventyrlige karrière gjennom musikalske høydepunkter fra romantiske ballader til elegant swing. Det blir en musikalsk à la carte med innslag av korte fortellinger fra Cole’s liv. Svingende, humørfylt og elegant fremført. Dette er cool Cole!

  3Lykter 24. april kl. 13.00–15.30 ved inngangen før konserten

KUNST- OG MUSIKKGUDSTJENESTE MiSK og Sandefjord menighet inviterer til en ny kunst- og musikkgudstjeneste. Sandefjord kammerkor under ledelse av Svein Rustad medvirker med musikk bl.a. av den norske komponisten Ola Gjeilo. Liturg er sokneprest Therese Bustadmo. For oppdatert informasjon, se www.misk.no. Kollekt.

  Sandefjord kunst- og kulturkirke 25. april kl. 11.00

26


MULAN Mulan er en kinseisk historien om ei jente som går i krigen. Hun tar plassen som hennes far egentlig skulle ha, men han er gammel og skrøpelig så hun vil ikke at han skal reise. Hvordan det går med denne unge krigeren får dere se hvis dere kommer til Varden Grendehus. Vi har gjort vår versjon, barna har deltatt i den kreative prosessen. Uansett blir det sang, dans, kamp, teater og gjøgleri. Stella Polaris Barneteater ønsker å gi barna en leken og kreativ vei fram mot forestillingen.

  Varden Grendehus 25. april kl. 13.00 og 15.00 ved inngangen før forestillingen

AVLYST

RIKSTEATRET: EG SNAKKAR OM EG SNAKKAR OM DET HEILE TIDA «Når folk spør meg hvor jeg kommer fra, misforstår jeg med vilje. Jeg svarer Sandefjord. Og når de spør hvor jeg egentlig kommer fra, så svarer jeg Bodø.» Fikk hun det som hun ville, hadde dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof sluttet å snakke om rasisme for lenge siden. Hun vil mye heller skrive romaner om vampyrer i verdens­rommet, men enn så lenge må science fiction vente mens Camara retter oppmerksomheten vår mot virkeligheten - slik den har møtt og formet henne. I boken Eg snakkar om det heile tida gis rasisme i Norge et sannhetsvitne. Gjennom en serie historier og betraktninger fra eget liv, skildrer Camara hvordan rasismen har infisert hverdagen og tankene hennes. Hvordan den har endret måten hun beveger seg i verden, og forholder seg til andre mennesker. Innimellom historiene tar vi del i tvilen, og frykten for at alt hun gjør, alt arbeidet hun legger inn, til slutt ikke er til noen nytte. At det ikke vil gjøre noen forskjell. Hun ransaker minnene. Hva om hun husker feil? Hvordan skal noen tro henne da? Eg snakkar om det heile tida har fått svært gode kritikker, og blir nå teater for hele landet i Kjersti Horn sin regi.   Hjertnes kulturhus 26. april kl. 19.00 hjertnes.no 27


29.4. Festivalåpning, dhub kl. 18:00 30.4. Sinatra Songbook, Scandic Park Hotel kl. 19:00. Mathisen & Wettre Kvintett, The Note kl. 21:00 1.5. Barnejazz kl. 14:00. Morten Gunnar Larsen, Hjertnes kl. 16:00. Arild Andersen Kvartett, The Note kl. 19:00. Røshnes JB med Tricia Bouttè, The Note kl. 21:00. Ung Jazz med Ask Morris Kvartett, The Note kl. 23:00.

Velkommen til Fjordjazz!

2.5. Kirkekonsert, Sandefjord Storband med gjester. Sandefjord Kirke kl. 18:00.

Velkommen gode jazzopplevelser!

- Ei krone her, og ei krone der!

Velkommen til

ver

KIWI Moveien

000

PLUSSnder!

E

ALLERED

00 90LE.0 MMER!

MED

å! inn du ogs Meld deg 2155 KIWI til Send sms

KIWI Moveien, Sandefjord Mandag-lørdag

28

7-23

Foto: Nina Djerff

Billetter: www.hjertnes.no og Hjertnes bill. kontor Mer om arrangementene og artistene: www.fjordjazz.no


HARM & HEGSETH «WORLD TOUR» Vi er endelig klare for å dra på turné, og ja, det har skjedd en del siden sist! Morten har laget doku om homoterapi og snakka «s a k t e» på Love Island, mens Vegard har laget TV-serie om «seg selv» og begynt å flørte med tanken om livet i silkeslåbrokk i mansion. I Stokke (lol). Dessuten har begge vært i militæret, og deeet mine venner, det er en historie for seg selv. Og det har vært drama i kulissene kan du tro! Vi snakker sammenbrudd så stort at Harm & Hegseth-podden nesten ble historie. Mer om det fra scenen. I tillegg har det vært og er covid, og Vegard har roa nervene med Karl & Co og High School Musical, mens Morten valgte heroin. Neida. Men kom på show, da. For vi savner å henge med dere av hele vårt homofile hjerte. Selv om det betyr at vi må gjøre det på en meters avstand. XOXO

  Hjertnes kulturhus 30. april kl. 19.00 hjertnes.no

BARNAS FESTKONSERT Framnes Musikkorps ønsker små og store velkommen til Barnas Festkonsert – i festmåneden mai! Konserten ledes av tusenkunstner Haakon Esplo som byr på musikalsk humor sammen med korpset. Vi stiller med lattergaranti! Korpset byr på et variert og morsomt program som er tilrettelagt hele familien. Konserten er en utsatt Barnas Nyttårskonsert, og vi forventer fulle hus også denne gangen. Du må derfor være rask med å sikre deg billett! Kun 200 billetter pr konsert!

  Hjertnes kulturhus 02. mai kl. 16.00 og kl. 18.00 hjertnes.no

29


T

Trenger du elektriker? Moer Sandefjord AS Tlf. 33 42 32 40

Alt må ikke kjøpes nytt! 1000 kvm

RASK RIME T OG LIG

Glassmester

KAI DYSTHE AS • Alt i glass, plast og speil m.m. • Dører, vinduer og fasade

TLF: 33 45 40 40

DØGNVAKT: 924 35 007

1000 kvm

www.dystheglass.no

Østerøyveien 48, 3236 Sandefjord

Vi har flotte lokaler på over 1000 kvm med en mengde fine varer til hus og hytte. Hos oss kan man finne spennende og nyttige varer for enhver smak. Velkommen til en hyggelig handel.

Du finner oss i Peder Bogens gate 4 ovenfor Tlf 404 43 475 4 Du finnerDags oss Marked i Peder–Bogens gate

ovenfor DagsMarked – Tlf 404 43 475 Åpningstid Åpningstider: klMandag, 12-17 Stengt: Onsdag 12-16Ons.–fre. Lør. kl. 11-15 Man. og tirs. tirsdag og torsdag Fredag 12-16• Stengt:

LO G O R G B

HK REGNSKAP S A N D E FJ O R D A S

Lørdag 11-15

Tlf: 40 55 59 76 www.hkregnskap.no

FONTER SF Grandezza, medium Myiad, roman

FA R G E R Rød PMS 1945U

www.gjenbruksandefjord.no

Grå

30

ASH

SMYK 0 R 0 0 45 Web C3003

SMYK 0 R 100 56 19


RIKSTEATRET: HØNA, EGGET OG REVEN Det er ikke så gøy å være Høna når Egget hennes plutselig blir borte. Særlig ikke når hun finner en rev i reiret der Egget lå. Riksteatret byr på en nyklekket teaterforestilling for de minste. Her møter du Høna, en søt, selvopptatt og smånervøs eggemor. Og Reven, en smart og sosial type. Sammen legger de av sted på jakt etter det bortkomne Egget. Det blir en spennende og verdensomspennende reise. Underveis møter de mange forunderlige eggsperter: en struttende og streng strutsemor, en pertentlig og plettfri pingvinfar, en hær hodeløse lus og en kappende, kuttende krokodille-kokke. Høna prøveruger mange egg, men ingen av dem føles helt riktig. Høna, egget og reven er en morsom forestilling om vennskap, tilhørighet og motgang, og om barn som blir annerledes enn foreldrene hadde forventet. En hyllest til det uperfekte livet! For barn fra 4 år og alle voksne.

  Hjertnes kulturhus 12. mai kl. 18.00 hjertnes.no

TRANG FØDSEL «Hjertelig velkommen til en stemningsfull kveld på dhub!» Dine & Wine Down er konseptet der vi kombinerer en tre retters middag med en av Norges fremste artister/band! Denne gangen er det Trang Fødsel som gjester oss, og den eminente kokken Lars Olsson serverer oss en tre retters kvalitetsmeny med sesongens råvarer. Billett inkluderer mat og konsert. Se www.dhub.no for mer info. Velkommen!

  dhub nordic 12. mai kl. 19.00 hjertnes.no

31


MINIFJORDEN ER TILBAKE! Velkommen til MiniFjorden 2021! Fra 2. til 11. juli 2021 i Hjertnes Amfi i Sandefjord. Gikk du glipp av MiniFjorden i 2020? Du har allerede nå mulighet til å sikre deg billetter til årets festival. Etter utsolgte hus i 2020, er det stor stas å invitere deg tilbake til MiniFjorden 2021! Fra 2. til 11. juli bygges Hjertnes om til en magisk verden fylt med landets beste underholdning for barn. Publikum får oppleve et bredt tilbud av kunst og kultur under ett og samme tak og du kan oppleve en helt ny forestilling på scenen vår - hver dag! Under MiniFjorden kan du også oppleve et spennende festivalområde fylt med leker, musikk og aktiviteter hele dagen. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en magisk sommer i Hjertnes! Har du lyst til å se alt som skjer på MiniFjorden? Allerede nå kan du sikre deg en billett! Hele programmet slippes våren 2021.

MiniFjorden er en opplevelse for hele familien. Sandefjord er barnas sommerby! Følg oss i sosiale medier for spennende nyheter. #minifjorden @minifjorden Billetter på www.minifjorden.com

32


SANDEFJORD HUMORGALLA Endelig blir det humorgalla i Sandefjord! Ingen by er vel bedre kvalifisert for en humorgalla enn Sandefjord? I mai samles flere lokale storheter og nasjonale aktører på Hjertnes for årets store humorbegivenhet! Artister: Bare Egil Band – Anette og Monica fra Ivo Dacapo – Heljar Berge m. fl. – Paatalemyndighetene – Stokkes Revygruppe. Konferansierer: Elling Hem og Heljar Berge. Og selvsagt blir det husband!

  Hjertnes kulturhus 15. mai kl. 18.00 hjertnes.no

OLE BØRUD «Hjertelig velkommen til en stemningsfull kveld på dhub!» Dine & Wine Down er konseptet der vi kombinerer en tre retters middag med en av Norges fremste artister/band! Ole Børud, kanskje vestkystpopens fremste norske ambassadør, spiller for oss, og den eminente kokken Lars Olsson serverer oss en tre retters kvalitetsmeny med sesongens råvarer. Billett inkluderer mat og konsert. Se www.dhub.no for mer info. Velkommen!

  dhub nordic 21. mai kl. 19.00 hjertnes.no

33


ALT UNDER SAMME TAK 75 medarbeidere med spisskompetanse innenfor sitt fagfelt står klare til å hjelpe deg gjennom hele prosessen fra idéutvikling og design til produksjon og levering. Opplev trygghet og kvalitet ved å få alt på ett sted.

DESIGN & FOTO / EMBALLASJE / TRYKKSAKER / PROFILARTIKLER / SKILT & DEKOR / VAREHOTELL

33 48 59 00 / salg@bk.no

34


Stein Ophus synes det er fint at Kultur i Sandefjord gir mange små kulturarrangører spalteplass og muligheter til å bekjentgjøre sine arrangementer uten at det går ut over «annonsebudsjettene»!

KULTUR I SANDEFJORD 18 ÅR Kultur i Sandefjord har blitt «myndig»: 18 år som kulturformidler i Sandefjord! Stein Ophus var den som dro i gang prosjektet og så verdien av å gi sandefjordfolket et magasin med månedlig listing av kulturarrangementer. Tekst: Redaksjonen Foto: Leif Magne Flemmen

Ideen om et slikt magasin skriver seg tilbake til 2003 da BK Grafisk opprettet en egen medie­ avdeling. – Vi lette etter egnede prosjekter og kom til at Sandefjord kunne være en interessant by for et slikt magasin, forteller Ophus, som var ansvarlig for avdelingen da den startet opp. Fra årsskiftet ble han pensjonist, men følger fortsatt med på utgivelsene. Magasinet fikk raskt godt omdømme blant folk flest og næringslivet var flittige til å annonsere. Dette har også vært med å bidra til å skape forutsigbarhet med regelmessige utgivelser i alle år.

Et levende magasin som formidler kulturarrange­ menter i kronologisk rekkefølge fikk stor verdi i det private hjem. Samarbeidet med kulturavdelingen i Sandefjord Kommune om månedlige utgivelser startet med den første utgivelsen i november 2003. – Min rolle har vært å pusle alt materialet sammen til en tiltalende helhet, sørge for korrekturlesing og en knirkefri levering i alle produksjons faser, sier Ophus. Arrangementene blir også publisert på kommunens nettside. – Kultur i Sandefjord har en egen plass i porteføljen min, ingen tvil om det, sier Ophus.

35


KULTUR- OG AKTIVITETSKALENDER I SANDEFJORD

MARS / APRIL 2021

Torsdag 4. mars

Fredag 19. mars

Mandag 12. april

19:00 Simply the best of Rigmor Galtung Verdensteateret

21:00 Konsert med Malin Pettersen The Note

19:00 Arbeiderpartiet – The Musikal Hjertnes Kulturhus

Mandag 22. mars

Mandag 19. april

17:00 Skreiaften Brygga 11, Geir Skeie

18:00 Sandar Historielag: Foredrag av Harry Rove om Lahelle Øvre Myra Husmannsplass

18:00 Sandar Historielag: Myntfunn på Sand i Sandefjord Øvre Myra Husmannsplass

Lørdag 6. mars

Fredag 26. mars

Tirsdag 20. april

17:00 Skreiaften Brygga 11, Geir Skeie

20:00 TOBB releasturné 2021 The Note

Mandag 8. mars

Hver dag Lørdag 27. mars – mandag 5. april

12:00 Lunsjforedrag: Henrik Syse, Ord i krise – om håp i koronaens skygge Strand

Fredag 5. mars

18:00 Sandar Historielag: Foredrag om Laurvig grevskap – Fødsel i dølgsmål Øvre Myra Husmannsplass

11:30 Aktiviteter for barn 14:00 Omvisning i de nye utstillingene Hvalfangstmuseet

Lørdag 24. april

Tirsdag 9. mars

Fredag 2. april

Mandag 26. april

19:00 Riksteatret: PANG! Hjertnes Kulturhus

11:00 Våre kunstdager 2021 Kurbadet

Fredag 12. mars

Lørdag 3. april

19:00 Riksteatret: EG SNAKKAR OM EG SNAKKAR OM DET HEILE TIDA Hjertnes Kulturhus

19:00 Bestevenner med Bjarte Hjelmeland og Henrik Mestad Hjertnes kulturhus

11:00 Våre kunstdager 2021 Kurbadet

Fredag 30. april

Søndag 4. april

19:00 Harm & Hegseth «World Tour» Hjertnes Kulturhus

Lørdag 13. mars 19:00 På date med Mia Gundersen Verdensteateret

Tirsdag 16. mars 12:00 Lunsjforedrag: Harald Heggernes, Å være menneske i møte med det mangfoldige livet Strand

10:00 Blålysets dag Byparken

11:00 Våre kunstdager 2021 Kurbadet

Lørdag 10. april 21:00 SÅNN Æ SER DET! Av og med: Pål Riise Hjertnes Kulturhus

Aktivitetskalenderen leveres av

Visit Vestfold

Vi kan Sandefjord! Informasjon vedrørende arrangementene sendes: info@visitvestfold.com tlf: 33 46 05 90 www.visitsandefjord.com Med forbehold om endringer. For oppdatert oversikt se www.visitsandefjord.com/Hva skjer?

36


Velkommen til Sandefjord Svømmehall – Et rekreasjonssted for alle

Åpningstider påsken 2021

Velkommen til

Sandefjord Svømmehall Lørdag 27. mars kl. 10.00–15.00 Vi kan tilby et rekreasjonssted for alle Søndag 28. mars kl. 10.00–15.00 Mosjon, avslapning, trening, velvære Mandag 29. mars kl. 10.00–20.30 Tirsdag 30. mars kl. 10.00–20.30 Onsdag 31. mars kl. 10.00–20.30 Skjærtorsdag, 1. april kl. 10.00–15.00 Langfredag, 2. april kl. 10.00–15.00 God Jul og Påskeaften, lørdag 3. april Godtkl. Nytt10.00–15.00 år oss alle i 1. påskedag, søndag 4. april fra kl. 10.00–15.00 svømmehallen 2. påskedag, mandag 5. april kl. 10.00–15.00 MOSJON

AVSLAPNING

Bugårdsparken, tlf: 33 41 93 00 Se egne åpningstider på www.sandefjord.kommune.no/svommehall

Din lokale totalleverandør

TRENING

• VELVÆRE Åpningstider for julen Se vår nettside: www.sandefjord.kommune.no

Bugårdsparken, tlf.: 33 41 93 00

Få arbeidet fagmessig utfø Få arbeidet fagmessig utfør Vi utfører alt i utve

Vi utfører alt innen elektriske VI KOMMER NÅR DU RINGER... installasjoner, sterk- og svakstrøm

elektro@borgeskogen.no www.borgeskogen.no

Vi utfører alt innen elektriske installasjoner, sterk- og svakstrøm. www.borgeskogen.no Vi utfører alt innen elektriske installasjoner, sterk- og -svakstrøm. Nybygg - Restaurering Rehabilitering

• Nybygg • Restaurering • Rehabilitering

Tlf. 33 33 73 69 - Mob. 90 96 93 56

arbei Vi blikkenslager utfører alt i utvend • Egen produksjon på Lillevhar. blikkenslager arbeid • Egen ansatt på verkstedet. Mob. 908 44 579

• Egen på Lillevhar. Mob: 908 44 produksjon 579 oddvar@ojmur.no Lillevhar Industriområde, Stokke tlf. 33 33 94 91 www.ojmur.no www.murmesterjohannessen.no Kobber og Blikk Service AS

og verkstedet. Blikk Service AS oddvar.johannessen@sfjbb.net • EgenKobber ansatt på

Lillevhar Industriområde, Stokke tlf. 33 33 94 91

BYGGMESTER/AUT. TAKS Pål H. Strandskog BYGGMESTER/AUT. TAKSTM 3160 Stokke Mob. 975 00 936 – Faks 33 33 62 76 Pål H. Strandskog

Mob. 909 69 356 Nybygg - Restaurering - Rehabilitering

Tlf. 33 33 73 69 - Mob. 90 96 93 56

3160 Mail: Stokkephs.bygg@online.no Mob. www.strandskog.no 975 00 936 – Faks 33 33 62 76 Mail: phs.bygg@online.no www.strandskog.no

37


BRYGGEPRATEN av Birger Dyve Larsen og Jørund Holst-Hansen

- Sjere no kulturellt i byn for tida, Larsen?

- Jæ vill nå helst hatt en stol å sitta på, jæ da.

- Tja, nå skarem visst pine mæ byne å grave etter den blækkboksen borti parken, allerede nå te våårn.

- Men da bare trekkerem benkane ut a veggen, sånn atte gamlingane har no å sitta på.

- Det ærvel ikke akkerat kultur å grave etter en blekkboks? - Dække sånn. Dem ska grave et høl hvorsomatterem ska bygge en sånn boks. - Bygge en boks? Er det sånn moderne kunst? - Neida, men dem må byne nå ellers gåre vel som med Tivolitomta, atte noen kommer med massevis a nye forslag som dem må diskutere føre dem får jort no. - Ja, det er litt tombola. Men åfferslags boks ære egentli? - Det ær jo et hus, da serru. Med sene å sal te konsærtær å teater å sånn. - Så da er den snart i boks? - Ja, å da fårem en sal voratte dem kan ta ut stolane sånn atte folk kan stå når em ær på konsert.

38

- Så detta ær moderne nåfortida? - Joa, åsså ær denna boksen fleksibel, sånn atte alle som vi kan bare gå inn å trøkke på én ennaste knapp, åsså er alt færi å dem kan byne å synge å spelle. - Men åffer kallerem det «blekkboks» vissomatte det ær et hus? - Det hetær jokke blekkboks, det var bare noerem sa te å byne med. Inglish, sjønnæru, «Black Box», foratte det ska værra heilt svart inni der nårem spellær. - Blir vel mye Black mettal-musikk, da, å det ærevel ikke så bra for mettal-helsa? - Mental helsa, menæru? Snakkær om! - Ja du snakkær om.


MED VÅREN KOMMER

STORFILMENE

FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

39


vår 2021

26. apr kl. 19.00

12. mai kl. 18.00

For fullstendig program, se våre nettsider Den perfekte gave - gavekort! 9. mars kl. 19.00

www.hjertnes.no

Profile for BK.no

Kultur i Sandefjord – Mars/april 2021  

Kultur i Sandefjord – Mars/april 2021  

Profile for bk.no