Page 1

Pigg och körglad - Ford Focus FORD FOCUS PRIVATLEASING FRÅN 1 995:-/MÅN.

SÖNDAG 14 MAJ 2017 | DIN NYHETSTIDNING PÅ BJÄRE – VARJE VECKA I DIN BREVLÅDA SPORT Bundesligalegend

TRAFIK Ta flygbuss från Båstad

BJÄRE. Fotbollsfostrad i Förslöv, främste målskytt i FC Hansa Rostock och nyligen tränare för Ängelholms FF har Magnus Arvidsson tagit över som tränare för Vejby IF division 4. Ett val som Arvidsson menar är ett perfekt fotSID 9 bollsliv för honom just nu.

BÅSTAD. I sommar kommer Bergkvarabuss att köra flygbuss från Båstad till flygplatsen i Ängelholm. Det är ett projekt som genomförs under sommaren med chans till förlängning. Bussen kommer gå via Östra Karup och MarSID 10 gretetorp.

INBJUDAN 2017

Sammanfattning 2016 2016 års mässa blev den hittills mest lyckade och efter 4 år har vi verkligen satt Margretetorps Trädgårdsmässa på Sveriges mässkarta inte minst tack vare våra professionella och högkvalitativa utställare, förstklassiga seminarie- program och inspirerande utställningar.

9/10 POSSitiVa Utifrån en undersökning som genomfördes under årets mässa framgår att 9/10 besökare ser fram emot ett återbesök 2017. Intresset från leverantörer och återförsäl-

lasse anrell & peter englander m fl. jare av trädgårdsprodukter, hantverk samt mat och dryck som alla vill visa upp sina

varumärken och sälja produkter till mässbesökarna och knyta värdefulla kontakter är

idéträdgårdar Aktiviteter och tävlingar för alla stort. Glöm därför inte att anmäla ditt intresse!

w w w. m a r g r e t e t o r p s m a s s a n .s e

Margretetorps Gästgifvaregård inträde: 100 kr

Antalet webbutiker på Bjärehalvön ökar BJÄRE. Ett trettiotal gamla bilar, designade före andra världskriget, besökte Båstad. Dessa entusiaster värnar om att köra sina gamla klenoder. Åtskilliga mil kördes längs Bjäres slingriga vägar. SID 6

”När vi går upp ska laget och klubben vara redo för att ta det steget.” SID 9

BÅSTAD. På Café Continental i Båstad ställer just nu åtta nyanlända ut sina konstverk som skapats genom ett projekt i sammarbete med organisationen Zonta. SID 8

Cajsa Krikström på Min fot är en av flera butiker på Bjäre som valt att ta steget ut på webben för att nå en större målgrupp.

Från vår fina fiskdisk

gäller från och med tisdag

Norrvikendagen 14 maj kl 10-17 www.norrvikenbastad.se

Gott att grilla

Marinerade Laxkotletter ast r end Gällensdag o

3995

ÖPPETTIDER Vardagar kl 9-20 Helger 9-19

När du handlar annat för 100:-

/kg

GAMLEGÅRDENS EGNA NYMALDA BLANDFÄRS

ast r end Gälleåndag m

25:-

2995

/st NYGRILLAD KYCKLING ast end

r Gälleredag f

Norge, odlad

139:/kg

Sätt el-efanterna på plats!

När du handlar annat för 100:-

/ pkt

ZOEGAS KAFFE*

Möten • Evenemang • Restaurang • Trädgård Kattviksvägen 233 • 269 91 Båstad

När du handlar annat för 100:-

*gäller ej ECO/Fairtrade max 2 pkt/hushåll

Köp din el av oss. Läs mer på www.bjarekraft.se

Köpmansgatan 15, Båstad | 0431-703 01

Båstad


2 REDAKTION

Söndag 14 maj

TRE SAKER

INLEDARE

JUST NU

NYA SMAKER I HAMNEN Bjäre glass & chokladfabrikhar bytt ägare under våren. Är du nyfiken på vilka de nya ägarna är? Åk till hamnen i Båstad eller upp till glassfabriken i Troentorp och prova deras glass och praliner.

Kan man verkligen bo här på vintern? INLEDARE. Vi har förmodligen alla fått den någon gång. Frågan när det det uppdagas att vi bor i Båstad och omvärlden nästan förundras över att man kan bo här året om. Själv brukar jag lite sturskt konstatera att vi minsann har sex ICA-butiker och tre börsbolag i kommunen så visst katten kan vi klara oss 365 dagar om året.

17 MAJ ÖPPET HUS PÅ KULTURSKOLAN

NU ÄR DET SOMMAR

Gå en tipsrunda och vinn en gratis musik- eller dramatermin på Kulturskolan.

Större delar av Bjärehalvön har nu meteorologisk sommar enligt SMHI. Det betyder att det varit dygnsmedeltemperatur över 10 grader fem dagar i följd.

Just detta med börsbolag och ICA-butiker kanske inte är den gängse normen för att mäta en kommuns överlevnad på årsbasis men det säger likväl en hel del. Samtidigt går det inte att förneka att Båstad är en liten kommun i ett litet hörn av Skåne. En kommun där omvärldens fokus till stor del fortfarande ligger på någ-

Camilla Rosenlund BÅSTAD Jag köper mycket hudvård, krämer, schampo och sånt. Även leksaker och kläder till barnen. Det som är enklast att köpa på nätet är produkter som jag vet precis vad det aär för något.

Niklas Vepsä FÖRSLÖV Mestadels handlar jag kläder tror jag. Det är smidigt och man sparar tid, vilket man inte har så mycket av som småbarnsförälder. Passar det inte är det bara att skicka tillbaka det.

Kulturskolan Bokesliden 20 i Förslöv kl 17.30 - 18.30

ra ynka sommarveckor men där alla de som bor och lever i bygden kan konstatera att det paradis som folk upplever när de kommer hit på sommaren är vårt året om. Varje årstid har sin charm och ibland tvingar jag mig själv att bara stanna till och andlöst beundra den helt unika natur vi har omkring oss. Men oavsett hur vacker vår hembygd är och hur fantastisk utsikten än kan vara hade inget av detta spelat någon roll om det inte fanns en hållbarhet i kommun och näringsliv. Vi kan inte leva av några veckor på sommaren och vår fina natur, det gick inte för hundra år sedan och det går inte idag. För att en bygd som den vi lever i ska kunna leva och utvecklas krävs bra politiska beslut, starka ideella krafter och

företagare som väljer att arbeta för det de tror på. Framförallt krävs det utveckling för när resten av världen rör sig framåt i en rasande fart är det livsfarligt att stå stilla, då blir man omkullsprungen eller i värsta fall översprungen. De senaste dryga hundra åren i Båstads och Bjäres historia har varit de mest intensiva i halvöns någonsin. Nästan allt det vi idag ser som vår historia, givetvis med en del undantag, har tillkommit under denna period. Järnvägen kom till byn, hamnarna utvecklades, hotellen byggdes, turisterna började hitta hit, Skånegården byggdes, Norrviken anlades och så vidare. Allt detta har byggts och utvecklats genom åren till vad det är idag.

Med detta som bakgrund skräms jag när jag hör åsikter kring att allt var bättre förr och hur farligt det är med utveckling, nybyggnation och förändringar. Jag tror att vår generation kanske är den första som på allvar tror att det var bättre förr och som med detta även tror att vårt samhälle mår bra av att stoppa utvecklingen. Men om vi inte utvecklas, kommer vi inte då att helt enkelt avvecklas?

JOAKIM ORMSMARCK

FRÅGA FEM

Vad handlar du på nätet? Rebecka Porse Schalin BÅSTAD Jag köper julklappar och kattmat på nätet. Även resor och sånt bokar och köper jag via webben. Kläder vill jag gärna prova så det köper jag inte på nätet. Inte mat heller men det kanske jag börjar med i framtiden.

Thomas Andersson BÅSTAD Jag köper resor, bokar restauranger och andra upplevelser på nätet. Kläder köper jag inte på nätet för jag vill gärna gå i butiker och titta och ha med mig frun som smakråd. Mat har jag inte köpt än men det verkar spännande.

Agneta Hall BÅSTAD Jag köper inget på nätet. Jag kan inte och är inte intresserad att lära mig. Tittar inte heller efter produkter på nätet. Vissa banktjänster gör jag och maken på nätet.

OM BJÄRE NU Bjäre NU ges ut av Made in Båstad AB Upplaga: 9000 ex | Tryck: Pressgrannar | Utdelning Svensk Direktreklam Tidningen delas ut till samtliga hushåll i Båstad kommun samt via ställ Ansvarig utgivare: Joakim Ormsmarck Joakim Ormsmarck Publisher 070-770 91 05 joakim@bjareliv.se

Peter Jakobsson Nyhetsredaktör 070-763 30 93 peter@bjareliv.se

Roger Bengtsson Sportredaktör 073-987 39 35 sporten@bjareliv.se

Johan Wastensson Försäljningsansvarig 072-984 11 01 johan@bjareliv.se

Jenica Paulsson Grafisk formgivare 072-984 11 00 jenica@bjareliv.se

Julia S Ormsmarck Grafisk formgivare 0431-792 00 julia@bjareliv.se

Redaktion: Axelstorpsvägen 2, 26942 Båstad Annonsbokning: 0431-79200 | Besök oss på www.bjarenu.se facebook: facebook.com/bjarenu | instagram: bjarenu

341 044 Trycksak

För insänt ej beställt material ansvaras ej. Erbjudande gäller under utgivningsveckan om inte annan anges. Tidningens ansvar för fel i annons är begränsat till högst annonskostnaden. Allt material lagras digitalt och publiceras samt tillhandahålls digitalt. Den som sänder material anses medge sådan digital lagring och publicering. Tidningen ansvarar inte för eventuella tryckfel.

Allt som behövs för en härlig sommarträdgård finns i vår pergola.

Välkomna in!

PETUNIA MILLION BELLS Ord.pris 49:-

MARGERIT

SMÅBLOMMIG

29:-

Ord.pris 25:-

OCEAN 1,5L STÄDMEDEL

2 för

39:-

ALLRENT,GROVRENT,SÅPA MM.

Vi bjuder på den billigaste!

KÖP 3 BETALA FÖR 2!

BJÄRE KVARN - GREVIE

DJUR-TRÄDGÅRD-LANTBRUK VERKTYG-JÄRN-FÄRG FRÅN BOLIST

mån-fre 09-18 lör 09-15 sön 11-15

Gäller 170514-170520


Vi har bästa kollen på prisbilden i Båstad/Bjäre och ger dig oslagbar service, så du har tid för annat när du ska sälja. Vi erbjuder dig en helhetstjänst där allt ingår - du slipper kostsamma tillägg och obehagliga överraskningar. Välkommen till oss!

BÅSTAD Centralt Ljust och väldisponerat mitt i byn

BÅSTAD Nyled Unik enplans 4:a i Brf Stallvägen

Välskött parhus i omtyckta Stiftsbyn med bekvämt läge mitt i Båstad. Nere finns trevligt sällskapsrum i vinkel med mat- Nu salubjuds äntligen ett av få enplans radhus om 4 rok - unikt för området med ett kvalitetshöjande och ombonat plats, arbetskök och praktisk groventré/tvättstuga. Uppe finns två sovrum samt allrum och helkaklat duschrum med uterum. Bostaden ger ett fräscht och välskött intryck med trevligt vardagsrum, lättarbetat kök med matplats, 3 sovrum, bekvämlighet i god förvaring och praktiskt tvättrum samt dubbla badrum. Välanlagd tomt och träterrass i sydväst. wc. Havskontakt från ovanplan. Insynsskyddad uteplats i sydost. Bilplats i gemensam carport. Värmepump. Förråd.

Stiftsbyvägen 23, Båstad

Boa ca 115 m2, 4 rok

Tomt 340 m2

Pris 3.800.000 kr/hbj

BÅSTAD Hemmeslöv Mysigt boende på solig hörntomt

Stallvägen 39, Båstad

Boa 112 m2, 4 rok

Mån.avg. 6.068 kr Pris 1.800.000 kr

BOARP Privat läge med strålande utsikt 150 m över havet

Uppfräschat och mysigt fritidshus med funktionellt och öppet planerad interiör, sällskapsrum, tre sovrum samt dusch- Här bor du högt och ljust med strålande utsikt över hav och land. Bostaden i ett plan erbjuder bl a generös sällskapsavrum med tvättmaskin. Från köket nås stor träaltan i västerläge. Fräscht uterum mot öster. Bilplats på tomten, praktisk delning samt matrum med burspråk och kamin. Komplett och mycket trevlig gästbostad finns separat liksom garage förrådsbyggnad och nyinstallerad värmepump. Tillträde till sommaren. Säljs med större delen av inventarierna. med förråd. Allt mycket välskött och smakfullt. Parkliknande tomt i engelsk stil, damm och lusthus med vinrankor.

Förbindelsevägen 11, Båstad

Boa 56 m2, 4 rok

Tomt 417 m2

Pris 1.750.000 kr/hbj

BÅSTAD Centralt Magnifik takvåning med utsikt

Mantalsbacken 8, Båstad Boa 143 m2, 5 rok Gäststuga 37 m2 Tomt 4.850 m2 Pris 5.000.000 kr

HALLAVARA Skånelänga från mitten av 1800-talet

Stor, magnifik takvåning med imponerande takhöjd, magisk utsikt och dubbla balkonger. Här bor du bekvämt och I utkanten av den lilla byn Hallavara, i lugn och lantlig miljö omgiven av Bjäres vackra jordbrukslandskap och svårslagna smakfullt i välskött Brf med utsikt mot natursköna åsen och centrala Båstad och havet i blickfånget. Våningen är ljus natur, ligger detta söta sommartorp. Ljust och trevligt matrum med luftigt ryggåstak, kök, storstuga med kamin, 3 och öppen med avundsvärt sällskapsrum med bl a spektakulärt fönsterparti o kamin. Fina gemensamma utrymmen. sovrum och wc/dusch. Havet skymtas från den nätta och skyddade trädgården med lusthus och äldre uthus.

Vångavägen 31 A, Båstad Boa 98 m2, 3 rok Mån. avg. 6.947 kr inkl värme Pris 3.400.000 kr

Stigbertils Mäklare

Köpmansgatan 13, Båstad

Hallavaravägen 246, Båstad Boa ca 75 m2, 5 rok Tomt 961 m2 Pris 1.900.000 kr/hbj

Tel: 0431-700 59

stigbertils.com info@stigbertils.com


4 NYHETER

Söndag 14 maj

Näthatare arbetsbefriad

Byggnation av billiga boenden

Placering av sopstation utreds

BÅSTAD. Mannen som jobbar som integrationshandledare i Båstads kommun och som ägnat sig åt hets på nätet mot företrädelsevis journalister har nu blivit arbetsbefriad under en utredning som kommunen gör. Till utredningen har extern experthjälp tagits in och den väntas pågå en längre tid. De ska bland annat klargöra mannens aktiviteter i sociala medier. Händelsen har fått kommunen att se över sina rutiner när de rekryterar och bland annat titta mer på sociala medier som en del av rekryteringsprocessen.

BJÄRE. Centerpartiet inkom med en motion till kommunen om behovet av att tillgodose framtida behov av boende till en låg kostnad samt boendeyta för studenter, pensionärer och ensamstående, gärna stationsnära. Förvaltningen svarade att områden för den typ av bostäder redan finns i Båstad i den nyligen antagna detaljplanen för Heden och i Förslöv är det naturligt att ge utrymme för det när planläggning för bostäder närmare stationen kommer igång. Kommunstyrelsen beslutade att bifalla motionen.

SVENSTAD/FÖRSLÖV. Återvinningsstationens framtida placering har varit omdiskuterad på senare tid. Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att stationen skall vara kvar i Svenstad men nu har NSR kommit med nya kostnadsberäkningar och styrelsen för NSR föreslår nu att det skulle bli billigare att flytta stationen till t.ex. Förslöv än att driva den vidare i Svenstad. Kommunstyrelsen är villiga att gå vidare med NSRs utredning. Nu måste först det tidigare beslutet i kommunfullmäktige upphävas av den samma och sedan får utredningen göras och nya beslut tas.

Webbhandlare blir fler på Bjärehalvön

BJÄRE. I en undersökning om var i landet e-handeln är på starkast framfart hamnar Båstad i toppen, framför Malmö, Göteborg och Stockholm. Då handlar det om startade nätbutiker och inte kundernas handlande. Båstads webbhandlare har olika bakgrund och mål.

Undersökningen om e-handeln är gjord av Payson med hjälp av statistik från Allabolag.se och SCB. – Ökningen av antalet nystartade e-butiker vittnar om att e-handeln fortsatt är på stark framfart i Sverige. Smidiga designverktyg och säkra betallösningar gör att det är enkelt att starta e-butik i dag. Tröskeln är därmed relativt låg och det gör att fler vågar ta steget att driva eget. Det viktigaste är dock att hitta en egen nisch och stark affärsidé, säger Emma Lindgren, marknadschef på Payson. I Båstad startades så många nya e-butiker under 2016 att kommunen placerade sig som nummer tre i topplistan över Sveriges bästa e-handelskommuner. Endast Vansbro i Dalarna och Värmländska Storfors ligger före. Framgångsrika e-handlare finns det gott om i Båstad och anledningarna till att ta steget som handlare till webben är olika. Maria Laakso öppnade sin smyckesbutik Mila Silver på Köpmansgatan 2009 och efter några år startade hon även en e-handel för smyckena som utvecklades positivt.

– Webbshoppen blev ett sätt för mina sommarkunder att fortsätta handla även under vintern. Kombinationen av den fysiska butiken och webbutiken var bra för att få fart på försäljningen online. I samband med att min dotter föddes 2014 stängde jag butiken på Köpmangatan. Det var ett naturligt steg eftersom webbshoppen var igång och jag kunde på så sätt fortsätta arbeta hemifrån, berättar Maria. Idag är webbshoppen Marias heltidsarbete och hon tycker det är roligt och utmanande att verka inom en bransch som är på frammarsch och där utvecklingen är snabb. – Jag har idag en återkommande kundkrets, som jag värnar mycket om, blandat med nya kunder. På nätet är allt ett knapptryck bort så det gäller att alltid leverera och ge bra service. Jämfört med att driva en fysisk butik så är det helt klart kundkontakten jag saknar mest. E-handel är dock

”Den största glädjen känner vi när vi får en order, har allt hemma på lager och inom en halvtimme är lådan packad” inte så opersonlig som jag först trodde. Många kunder hör av sig via mail eller telefon med feedback vilket känns superbra. Jag uppmuntrar

Cajsa Krikström drev tidigare Lifebutiken i Båstad innan hon startade webbutiken Min Fot.

Maria Lakso driver smyckesbutiken Mila Silver online.

kunderna att ta kontakt, köpa hem och prova. Mina produkter är enkla att returnera om de inte passar, avslutar Maria som ska packa några nya orders som kommit in. En annan e-handlare är Eva Silwer Williamsson som bytte spår i livet och öppnade sin butik i Östra Karup och webbhandel samtidigt. Ridersport säljer hästsaker och att även sälja via nätet var självklart från början för att nå en större kundkrets än den lokala handeln på Bjäre. I dag står webbhandeln för hälften av försäljningen. – Den största glädjen känner vi när vi får en order, har allt hemma på lager och inom

en halvtimme är lådan packad och klar att gå iväg till kunden. Det svåraste är att hålla webshopen inspirerande, aktuell och säljande. Det är mycket utmaningar med teknik, konkurrens och sortiment men inget som inte går att lösa, berättar Eva. Cajsa Krikström drev tidigare Lifebutiken i Båstad och under den tiden växte tanken på att starta webbhandel med ett helt eget sortiment. Cajsa är utbildad sjukgymnast och en liten del av sortimentet i butiken var produkter för att ta hand om fötterna så som fotriktiga skor, stödstrumpor, salvor, skoskydd, tofflor och skoinlägg. Detta ville Cajsa

ta till en ny nivå tillsammans med att få förverkliga drömmen om en egen webbhandel. – Det är bara i de största städerna som en butik med våra varor kan finnas och knappt där går de runt. Jag startade webbshoppen när jag hade butiken men sen det gick inte att ha båda två. Jag sålde butiken och satsade enbart på e-handel. Webbutiken Min Fot har på senare år verkligen tagit fart, omsättningen har fördubblats varje år de senaste åren. Nu jobbar sex personer heltid och en till är på väg in. – Verksamheten började hemma i garaget och för tre år sedan flyttade vi till in i

nya lokaler men snart kanske vi behöver större. Det är trångt mellan hyllorna nu. Jag vet vad jag köpt in till hösten men vet inte om det får plats, berättar Cajsa och tittar runt i lokalerna. Erfarenheten från butik gör det lätt för Cajsa att se skillnaderna nu när hon har kunder på internet. – En stor skillnad på att sälja på nätet är att jag vet mer om vilka mina kunder är. När de handlar vet jag direkt precis vilka produkter de köpt och kollat in förr. I en fysisk butik vet du inte alls lika mycket om kunderna som jag vet om mina, avslutar Cajsa. TEXT & FOTO: Peter Jakobsson

Skogsliden vann Arla Guldko

Masten är på plats igen

BÅSTAD. Skogslidens vårdboende i Båstad tog hem priset Arla Guldko 2017 i kategorin Bästa Seniormatglädje. Prisceremonin hölls vid den stora finalgalan på Fotografiska i Stockholm. – Den här utmärkelsen är fantastisk för hela Båstads kommun. Jag är så stolt över

TOREKOV. Under flera år såg styrelsen för Sjöfartsmuseet i Torekov att masten, som är själva kärnan i museiskeppet, började bli murken och därmed en säkerhetsrisk. Tack vare ett stort bidrag från John Wulffs fond vågade man ta steget att beställa en ny mast av bröderna Ravanis på Ny-

vad alla har bidragit med som har gjort att vi har kommit så här långt. Nu ska vi åka hem och planera en fest, säger Ulla Johansson, måltidschef i Båstads kommun vid prisceremonin. Priset var förutom äran en statyett och ett utbildningsstipendium på 30 000 kr.

hamns varv. När toppstången som vanligt togs ner efter sommaren, så togs också den gamla masten ner och fördes till Nyhamns varv för att vara mall till efterträdaren. Nu är den nya masten med toppstången, vindflöjel och alla tampar på plats igen.


5

Söndag 14 maj

ÅKAGÅRDSVÄGEN 2, 269 71 FÖRSLÖV TEL: 0431-45 08 20 WWW.BJAREMASKIN.SE MÅ-FRE 07 - 17 LÖ 09 - 12 LUNCH 12 - 12.45

Nu skall vi göra plats för årets nyheter och rear ut utgående modeller till vrakpriser. Passa på och fynda!

rean startar 18/5

lagerrensning arbetskläder

HUSQVARNA LC347V KLIPPBREDD 47 CM SJÄLVGÅENDE UPPSAMLING/BAKÅTUTKAST

4.900:-

KAMPANJPRIS!

50-70%

RIDER 214TC KRAFTFULL RIDER FÖR VILLAOCH MARKÄGARE

32.900:-

Rabatt

ORD. PRIS 39.900:- INKL. MOMS

TRIMMER 129C KRAFTFULL OCH ANVÄNDARVÄNLIG

KAMPANJPRIS!

Kampanjen gäller delar av sortimentet och kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabatter. Priser i butiken visas exklusive moms. Gäller endast i Ocay butiken i Ängelholm och så långt lagret räcker.

1.990:-

ORD. PRIS 2.190:- INKL. MOMS

ocay ängelholm klippanvägen 10 Annons_Ängelholm.indd 1

öppettider

07.00-17.00 2017-05-03 10:22:12

Sommar med Moogio!

Värmare på köpet

Vi på Moogio är experter på solskydd och nu firar vi sommaren med fina erbjudanden! Köper du markis för minst 15000 kr före midsommar får du en värmare från Solamagic på köpet, värde 2675 kr. Missa inte chansen att förlänga kvällarna och sommaren och njut av din uteplats fullt ut! 15 juni till 4 maj 2017 ger vi dessutom 10% rabatt på screenmarkiser från svenska Draper som hjälper dig hålla ett behagligt inomhusklimat under årets varma månader. Välkommen att kontakta oss för en gratis konsultation!

Ja, jag vill gärna köpa markis och få en värmare från Solamagic på köpet!

Markiser Persienner Rullgardiner Plisségardiner Lamellgardiner

Moogio Helsingborg Juelsgatan 6 Tel: 042-21 02 40 helsingborg@moogio.se moogio.se

Namn/Datum

Erbjudandet gäller vid köp av valfri markis till ett värde av minst 15000 kr t.o.m 20/6 2017. Erbjudandet gäller endast hos Moogio Helsingborg. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.


6 NYHETER

Söndag 14 maj

De är nominerade till årets företag Förkrigsbilar på Bjärebesök BJÄRE. Ett trettiotal gamla bilar med gemensamma faktorn att de alla är designade före andra världskriget besökte Båstad i helgen. De flesta kom från Sverige men även en norrman och ett antal danskar kom till träffen. Det är ingen vanlig klubb eller förening som står bakom träffen utan de kallar sig för Körsällskapet och är en löst sammanhållen grupp människor som har det gemensamma intresset för förkrigsbilar. Här ska bilarna inte bara visas upp utan det går ut på att köra med dem. Under både lördagen och söndagen kördes över åtta mil på vackra vägar runt på halvön med besök på bland

annat Klitterhus, Rammsjö, Torekov, Hovs hallar och Norrvikens trädgårdar. – Vi lyckades att snurra runt folket så mycket under söndagens runda, så att några fick fråga åt vilket håll de skulle köra för att komma hemåt, trots att de åkt samma väg hit men de hade tappat orienteringen helt och hållet. Det kändes lyckat för vår del. De flesta var förstummade över hur mycket vägar vi har här omkring, och det kan man väl hålla med om, berättar JanOlof Gustafsson som arrangerade träffen tillsammans med sin fru Kerstin. TEXT: Peter Jakobsson FOTO: Camilla Axelsson

BJÄRE. De tre kandidaterna till den åtråvärda utmärkelsen Årets Företag är nu officiella och det är tre anrika Bjäreföretag som är nominerade. Willab, NP Nilsson och Beslag Design har alla uppfyllt de hårda kraven som ställs på vinnaren och nu återstår det för juryn att avgöra vem som är nummer ett. Gunder Jönsson, avgående VD på NP Nilsson, svarar på frågan vad det är som han tror gör företaget så framgångsrikt. – NP Nilsson fyller 110 år i år och är fortfarande ett familjeföretag där det bara funnits tre ägare under alla dessa år. Den långsiktigheten har skapat en trygghet för både kunder och medarbetare. Företaget har också haft förmånen att ha trogna, fantastiska medarbetare. Dessutom tror vi att vi varit lyhörda för förändringar i marknaden. Niclas Arnelin är VD för Wil-

lab AB och han menar att företagets framgång till stor del beror att man hela tiden förnyar sig, både internt och externt. Till detta kommer en noggrannhet att skapa en effektiv och bra plattform med rutiner och processer. På frågan om han är nervös inför prisutdelningen svarar han: – Jag hade förmånen att vara på Näringslivsfesten förra året, det var fantastiskt trevligt och jag hoppas på minst samma nivå detta året. Jag skulle inte kalla det nervösa veckor men det vore mycket trevligt att bli den slutgiltiga vinnaren, med stor respekt för konkurrensen dock. Den tredje kandidaten till titeln är Beslag Design med VD Björn Bergström. När Bjäre NU träffar honom lyfter han fram personalen som företagets främst framgångsfaktor och till detta en målmedvetenhet med att utveckla produktsortimentet hela tiden. På frågan vad som är bra företagande för honom säger han: – Att man ägnar sig åt något

Niclas Arnelin, VD Willab AB

Björn Bergström, VD Beslag Design

Fredrik Bergh, VD, Peter Nidelius, ägare och Gunder Jönsson, fd VD, NPN

som känns tillfredsställande och tycker det är roligt att gå till jobbet. Att man tar hand om sin personal på ett bra sätt. De är ju trots allt ens andra familj, som man spenderar en stor del av dagen med, och slutligen att man utveck-

las och driver sin verksamhet framåt. Den 18 maj vet vi svaret vilket av dessa tre företag som det kommande året kan titulera sig Årets Företag i Båstad. TEXT & FOTO: Joakim Ormsmarck

Fler besöker Bjäre BJÄRE. Under 2016 ökade turismomsättningen med 10 procent, eller 107 miljoner kronor jämfört med 2015. Totalt omsatte turismen 1,17 miljarder kronor i Båstads kommun. Enligt turismekonomiska beräkningarna för 2016 generade besöksnäringen 868 årsverken i kommunen, en ökning med 7 procent eller 59 årsverken jämfört med 2015.

Karin Bengtsson, VD för Båstad Turism och Näringsliv, gläds över den ökade turismnäringen.

å na p iker

– Besöksnäringen är viktig bransch på Bjärehalvön idag men även en framtidsbransch med stor potential till fortsatt

tillväxt och att skapa ännu fler jobb, säger Karin Bengtsson, VD på Båstad Turism & Näringsliv. Under 2016 genomfördes 291 783 kommersiella övernattningar på hotell, stugbyar, vandrarhem och campingar. Det är den högsta siffran någonsin och en ökning med 7 procent, eller drygt 19 000 gästnätter, jämfört med 2015. Antalet utländska gästnätter ökade med hela 25 procent under 2016 till 30 000 gästnätter. Det som turismen genere-

rar i omsättning är till glädje för många branscher. Nästan hälften av omsättningen från turisterna tillfaller handeln och därefter är restauranger och boende de som turisterna lägger pengarna på. – Det är glädjande att våra gemensamma satsningar ger resultat. Det visar att våra satsningar på t.ex. marknadsföring, utökad hotellkapacitet, produktutveckling och evenemang lönar sig, säger Karin Bengtsson. TEXT & FOTO: Peter Jakobsson

n

de Går

But 0431-733 91 • BOARPSGÅRDEN • MÅN-FRE 10-18 LÖR 10-14

FALSK ANKA

SPICKESKINKA

49:90:-

kg

OXFÄRS

89:-

kg

21:90:-

Veckans ost: Double Cream

hg

Njut av vårens primörer!

SAMSÖ

79:-

SOPPOR mån-tors

kg

ST AGUR

24:90:-

ärtsoppa varje torsdag

hg

En gräddigt god hårdost från Holland

Torekov Sparris

17:-/hg

Priserna gäller 15/5 - 20/5 2017 Reservation för ändringar slutförsäljning.

Jag sticker inte under stolen, med att jag vill ha dig som kund! Skandinavisk design och kvalite! Att vi funnits i över 35 år är ett bevis på trogna kunder, och det är jag evigt tacksam för.

Gäller v.20

Catering för alla tillfällen

Stolt Ägare

Vi stödjer

Sönnertorpsv.111, Båstad | 0431-36 00 39 www.butikernapågården.se

Köpmansgatan 68, Båstad # 0431-750 50 # www.magasinetibastad.se


7

Söndag 14 maj DA

PÅ BJÄ

RE –

Båsta

d är nom

inerat

PLANERING Planer engagerar

VECK

A I DIN

BÅSTAD. Planerna på utbyggnaden av ett bostadsområde i Äppeldalen ledde till långa diskussioner på kommunfullmäktige. Området på Plommonvägen har sedan det byggdes dragits med många problem bland annat med dagSID 6 vatten och översvämningar.

BREV

Från elit satsni ng till div 5

LÅDA

KULTUR Filmfestival inställd BÅSTAD. Efter meningsskiljaktigheter mellan Biografteatern Fågel Blå AB och Lilla Filmfestivalen har beslut tagits att ställa in årets festival. I ett pressmeddelande berättar styrelsen att samarbetet försämrats kraftigt och att festiSID 6 valen därför ställs in.

Ted tog hem segern 2017

Rädd brinneningstjänst e r för s itt ka n ll

övar losst

agning

bastad

ur fordo

.se

n.

Båstad

Bjäreha Båstad

lvöns No

1 - Vi

| Torek

ov | Mallo

rca |

Köpm

ansga

tan 96

skapar

i Båsta

”Farfar hade kor och far hade grisar men jag vill bara odla”

SID 10

befintliga områden fick besökarna Många förslövsbor dök upp på kommunens framtidsmingel i Förslövs Bygdegård. För att visa kommunen sin inställning till nya och sätta gröna och röda prickar på en utskriven karta över byn.

Från vår fina fiskdisk

179:-

Norge, odlad

gäller tisdag - söndag

HEMMESLÖV. Efter ett halvårs markarbete öppnar äntligen Mellanvägen mellan Inre kustvägen och Hemmeslövsstrand för trafik. SID 4

/kg

lse

| 0431

-37 10

39

Bjärehalvöns No1 - Vi skapar förnyelse Båstad | Torekov | Mallorca | Köpmansgatan 96 i Båstad | info@nkfast.se | 0431-37 10 39

VÅRA SPECIALARE V.20 Vår delikatessdisk är alltid fylld med godsaker

NÖTFÄRS Av limousinkött

17kr 99kr /hg /kg

GODA KOTLETTER

69kr /kg

LASSE ANRELL & PETER ENGLANDER M FL

Chili Cheese Grillkorv

IDÉTRÄDGÅRDAR

17kr /hg

COLESLAW

10kr /hg

RÖKTORKAD SKINKA

26kr /Hg

Med eller utan marinad

BARNAKTIVITETER OCH TÄVLINGAR FÖR ALLA MARGRETETORPS GÄSTGIFVAREGÅRD | ENTRé 100 Kr

Perfekta till grillningen

Simons specialare

Heberleins senaste nytillskott

WWW.MARGRETETORPSMASSAN.SE

A living icon

Kan du se dina drömmars Ford Mustang framför dig? Sveriges mest sålda sportbil. Kraftfull och dynamisk med toppmodern teknik. En levande ikon kan bli din!

Gäller v. 20. Reservation för slutförsäljning VI HAR CATERING FÖR ALLA TILLFÄLLEN! Entré Båstad, Stenhusvägen 7 Öppet: måndag-tisdag 10-18, onsdag-fredag 10-19, lördag 10-15 | söndag endast catering Telefon 0431-71 999 | www.bjarehalvonschark.se

FORD MUSTANG Pris från

it

er är lchef o Damb Sara ds nya sk Båsta

Förslövsbor kom med synpunkter or v Prinsk 792 Laxfilé 00 | peter@bjareliv.se

förnye

d | info@

nkfast.se

om nyheter

AT T T I D Ä R LY X

BÅSTAD. Under laga årets av Friskis Spin of Hope upppå många och Svett is att delta lokala företavalde och gare med och ge samtidigt vara barnc ancerfondett bidrag till en. SID 4

år hyl ”Så i orten sp lar vi edish och Swgenom Open nnas de att mi a mäsml ga ” tarna SID 12

SPORT. Friidrottare i Båstad ser fram emot hösten då den efterlängtade friidrottsarenan kommer stå klar. Innan den dagen kommer blir det till att pendla till Laholm två gånger i veckan SID 8 för att träna.

373 000:-

FordStore BilMånsson Halmstad är landets första FordStore och Europas största återförsäljare av nya Ford Mustang. Vi har Mustang i blodet, engagerade och kunniga säljare som verkligen brinner för denna anrika ikon inom bilvärlden. Kontakta oss för senaste information om biltillgång samt leveranstider. STOLT SPONSOR

Torbjörn Croner Tel: 035-260 45 14 torbjorn.croner@bilmansson.com

Båstad

under Demo och fredag torsdag

520 g s Heberlein 95:96/kg

BUTIKEN UPPHÖR!!

TOTAL UTFÖRSÄLJNING UPP TILL 70% RABATT

på om Följ oss för infor. FacebooköppettideBåstad våra en 291,

3995

/kg

S RDEN LEGÅ GAM NYMALDA EGNA DFÄRS BLAN

TIDER ÖPPET kl 9-20 gar Varda 9-19 Helger

st da en ller ag Gä månd

3990LAX

2995

/st

AD NYGRILL st LINGenda KYCK r g lle Gä freda

r handla När du för 100:annat

/st

r SKIVAD 150 g du handla Falkeskog kt och När för 100:Kallrö d annat grava

tan 15,

Båstad

Båstad

:49:90 /st

r handla När du för 100:annat

st da en ller g Gä onsda

har komm Våren i veck BÅSTAD. erna och vi en till butik besöker tiken, tema esbu ans a, Märk handeln av dess intyga att r och på allva som kan igång påsken som 16 nu är stundar lg. SID snar t handelshe är en

NCHEN LU

ÄT

FORD TRAN

på ica

tjänsten

DÄRFÖR

FRÅN 1.795: -/mån

SID 10

Räddnings

SID

G

• .SE

SIT CONNECT

WORK LINE

”När bra ndunifor men är på kliv er i brandm jag in ansrollen och gör jobbet som krävs”

online

arna nger. klubb BJÄRE. rfemman, sina säso de supe om de olika i spor ten. igång så kalla yn. Läs ngen 2017 i den e derb säso spännandoch mål för visioner

årsskiftet nya EN. Vid NORRVIK Norrvikens n sin ilsso tillträddeilla Berth bolaget VD Cam att leda gningför anläg tjänst säger anrika en och den tiden. Hon i fram fram emot 12 en in ser SID att hon e resa. spännand

FÖRSLÖV. Tisdagen april bjuder den 25 mun in Båsta allmänhete ds komframtidsm n till ett ingel Under tre timm i Förslöv. lighet att påve ar finns möjfrågor rka och kring ningsdoku det nya ställa inriktmentet. SID 6

Handla

A I DIN VECK VARJE RE – PÅ BJÄ NING nning gs TSTID or byg skö- Spä NYHE i årets brygg a roll med att | DIN or på brygg V Nya tter sin aktiv 2017 har ras nya visningen säsong REKO ntoret forsä APRIL ngTO Nu plane nder 2 ov. nergå Byko simu AG a i Torek behålla SID 6 upp den ollenBjäre TOREKOV. SÖND och förny och för att och fräscha refotb på ta om den köpa bbarna lag med norra stran tat att om Bjä llsklu beslu bjäre hel del de även T Allt drar fotbo hela tre n. er en det värv, na bassänge SPORI början på april I år finns vilket betyd s nyför 8

SÖNDAG 7 MAJ 2017 | DIN NYHETSTIDNING PÅ BJÄRE – VARJE VECKA I DIN BREVLÅDA

VARJE

• BJARE

NING

ÄLLE

RE

TSTID

SAMH

O T T PÅ B

r estaurange alla lunchr n.se Du hittarwww.bjarelunche på

3 01 | 0431-70

ansga

Köpm

NYHE

95:-/mån

| DIN

bud

E FR ÅN 1.7

2017

ngsför

WORK LIN

APRIL

Bevat tni

CONNEC T

ÄLLE

Bjäre

SIT FORD TRAN

SÖND AG 23 SAMH

BJÄRE.

året om halvö på grund n har tidiga komm re haft unen. av den Trots ten av bevattning alla ägark förbudet begränsade sförbud se ändri gör Båsta vatte ng och ommuner BJÄR dbor av ntillgånge låter NSVA inom NSVA med mest n i nomi E. Tillsamma . styra ns med förbudet.Nu vill komm vat- landsnerad till att Vara och unen bli bygd. Sveriges De tre kandÅrets supe Åre Komm SID 6 un är rkom komm Båsta inom uner har idaterna har mun inom d en rad identifiera tagits fram kategorin olika områ ts med genom den. hjälp av att statis tik SID 4

LÅ BREV

skaväg 733 54 0431

Italien

HOVS GIF Torekov/Hov • Vedby/Rönne Fredag 19/5 kl. 19.00 Välkomna till Hovvalla! Fira morsdag med tipsrunda. Säsongsstart söndag 28/5 kl. 9.30-11 i Kattviks hamn Årets loppis äger rum Lördagen 5/8 Vill ni hyra Hovbacka? Ring Inger, 0737-408932


8

Söndag 14 maj

KULTUR

Tankar och minnen blev till konstverk Högaktuella Robin Bengtsson BÅSTAD. När Bjäre NU når Robin Bengtsson på telefon är han på väg mellan Mallorca, där Diggiloo-gänget haft sin kick-off, och Kiev där Eurovision Song Contest går av stapeln. I skrivande stund är resultatet fortfarande okänt med Robin själv säger sig tro och hoppas på en plats på topp tio. Vi bryter av Mello-kaoset med lite frågor inför sommarens Diggiloo i Båstad, som är den femtonde i ordningen. För Robin blir det första gången han uppträder på den så berömda Centercourten, men helt ny i Båstad är han inte. – Faktum är att enda gången jag uppträtt i Båstad tidigare var när Båstad Företagsby fi-

rade två år då jag uppträdde på plats i Dala, skrattar Robin. Är det inte svårt att fokusera på Diggiloo nu innan Eurovision har passerat?

– Tvärtom om egentligen, det är ett skönt avbrott i allt annat. Jag känner mig redo för Ukraina och har koll på upplägget så att vara några dagar på Mallorca med Diggiloo har varit riktigt skönt.

Yaman Haj Darwish är utbildad lärare i Syrien och har nu tagit sina första penseldrag som konstnär.

Årets tema på Diggiloo sägs vara sommarplågor, vilka är dina egna favoriter?

– Mello-låtarna brukar vara givna och sedan blir det i år på Diggiloo en hel del svenska och utländska klassiker. Kanske till och med lite Sommartider!

Nour Almsref är en av konstnärerna som ställer ut tavlor på Continental. T.h. på bild ser vi några av eldsjälarna bakom konstprojektet.

Storband gästar Båstad i maj BÅSTAD. Den 21 maj kommer Salongsorkestern till Båstad och Apelrydsladan med sin föreställning På samma våglängd - en radiohistoria med musiken, nöjena och nyheterna 1925-1945. Publiken utlovas jazzgossar, korta kjolar, ljudfilmspremiär, börskrascher, cykelsemester, beredskap, pilsnerfilm, dekadens, dansbanor, swingpjattar och fred. Allt detta - och himlen därtill - ryms i föreställningen Populärmusiken med jazz, schlager, filmmusik och revykupletter - är stommen i föreställningen som presenteras av Karin Bergquist och Harald Leander i rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister.

Salongsorkestern, storband med stråkar och vokaltrio, står för musiken. Samma ensemble har också gjort succé med föreställningarna I GOD BEREDSKAP, en kavalkad av schlager, dansmusik och propaganda från beredskapsåren och PILSNER & CHAMPAGNE med musikpärlor från filmens glansdagar 1930- och 40-talen. Bägge med strålande recensioner och fulla hus. Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroomjazz från 1925-1945. Repertoaren, merparten originalarrangemang, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

BÅSTAD. På Café Continental visar nu åtta nyanlända upp sina verk, som de gjort i ett projekt tillsammans med organisationen Zonta. Det är skildringar ur tankarna de har efter sina erfarenheter av krig, förtryck och möjligheten att komma till ett fredligt land. På vernissagen kunde inte alla skaparna närvara då vissa blivit förflyttade till andra delar av Sverige efter boendet på Hemmeslöv Herrgård lagts ner. Tre av dem var där med olika berättelser om tankarna bakom verken. Nour Almsref, 23 år, från Syrien kom till Sverige för drygt ett år sedan och pratar helst engelska. – Mamma är konstnär och jag har målat sen jag var barn. Min ena tavla är ”Dansande Dervisch”, hon är blå för det tycker jag är gudafärgen men min favoritfärg är rosa. I Syrien har Nour studerat ekonomi och nu väntar hon på antagningsbesked från de ekonomiutbildningarna hon sökt i Sverige. – Jag ska bli en businesswoman, berättar Nour med be-

stämdhet i blicken. Under tiden på asylboendet i Båstad har hon Zonta att tacka för mycket. – De är riktiga hjältar, de har varit de som hjälpt och gett stöd till oss och arrangerat utflykter så vi fått se något annat än asylboendet. Båstad är det enda Nour sett av Sverige men hon älskar det. – Jag vill gärna vara kvar i Båstad, det är fantastiskt här. Kommer jag in på en högskola på annan ort måste jag dock flytta dit och sen får vi se. Yaman Haj Darwish från Syrien har varit i Sverige i nästan 2 år och målar abstrakta bilder. I Syrien jobbade han som lärare och han har aldrig målat förut. – Det var en svår tid när jag satt i väntan och uppehållstillståndet tog tid. Det var mycket tankar i huvudet. Hemma i Syrien visste jag hur saker var och fungerade men kriget tvingade oss att fly. I Sverige kändes först allt så ovisst och osäker-

heten var stressande. Genom målningen kunde jag få ut lite tankar och när jag målar finns inte den stressen där just då, berättar Yaman med ett leende. På senare tid har han försökt få praktikplatser på skolor för att kunna ta upp läraryrket igen. Under tiden i Båstad har han varit en del på musteriet och hjälpt till med diverse. SFI är avklarad och nu studerar Yaman språket i grundskolan och han pratar och förstår svenska hyggligt. – Från vad jag hört från andra landsmän som flytt kriget och hamnat i Sverige kan jag konstatera att Båstad har bra ambitioner och erbjuder mycket stöd och hjälp med att komma in i samhället. Konstprojektet är ett arrangemang mellan Zonta, Vuxenskolan, Båstads kommun och Östra Karups Bygdegård och det var i bygdegården som målar-

studion var. Tanken med det var att personerna skulle få komma till en annan miljö än den på asylboendet som de var på alltid annars. Konstnärlig ledare för projektet är Marie-Thérèse Beiring som själv är konstnär. – Min tanke med projektet var att det skulle vara en oas, en bubbla, där de kunde få sitta och skapa i lugn och ro. Vi fikade, pratade och målade. Jag vägledde dem lite med färgval och tips för att de skulle komma igång. Det var många fler än de som representeras på utställningen som har varit med i projektet. – Det är jag som har gjort urvalet av tavlor som jag tycker är varierande och signifikant för det arbetet som gjordes. Jag ville också att det skulle vara en utställning som kunde tala till både vuxna och barn. Utställningen pågår på Café Continental till och med 28 maj. TEXT & FOTO: Peter Jakobsson


Söndag 14 maj

SPORTEN

9

Bundesligalegenden trivs bra i Vejby IF BJÄRE. Magnus Arvidsson är fortfarande FC Hansa Rostocks främste målskytt i 1. Bundesliga genom tiderna. 27 mål gjorde han för östersjölaget i den högsta serien under proffssejouren i en av Europas bästa ligor i början på 2000-talet. Kontrasten mot den nuvarande tränarsysslan i Vejby IF i division 4 är ju därför högst påtaglig, men absolut inget problem för Arvidsson. – Just nu passar detta fotbollslivet alldeles perfekt för mig, jag kunde inte ha det bättre, menar Magnus Arvidsson.

Hög musik som vissa skulle beskriva som ljudet från en bandsåg med trasiga lager, väller ut ur ett av omklädningsrummen på Vejby idrottsplats. I skrymslet utanför, mellan en sliten kaffebryggare och platslådor med fotbollsutrustning, sitter Magnus Arvidsson tillsammans med sin tränarstab och filar på den kommande helgens laguppställning. De inblandade tycks rörande överens om vilka som ska starta nästa match och varför. Stämningen bland spelare och ledare är påtagligt harmonisk, kanske inte så märkligt eftersom Vejbys herrlag fått en riktigt bra start på årets division 4-spel. Om fotbollens själ är gemenskap, gräsdoft och hårt målmedvetet arbete utanför strål-

kastarljuset är skrymslet på Vejby IP synnerligen själfullt. Och mitt i det andliga sitter förslövaren Magnus Arvidsson och verkar trivas. Det märks att spelare och övriga i klubben lyssnar på honom. – Efter åren som assisterande i Ängelholms FF kändes det helt rätt när Vejby IF hörde av sig förra året, berättar Magnus. Jag var rätt så trött på alla mil i buss härs och tvärs över Sverige, att vara hemifrån långa stunder och komma hem på hopplösa tider. Det kändes mindre och mindre värt uppoffringen, förklarar han. – Samtidigt vill jag verkligen inte ha åren som tränare i Superettan och ÄFF ogjorda, jag lärde mig massor och fick mängder av erfarenheter. Magnus Arvidsson fotbollsfostrades i Förslövs IF, fick ögonen på sig av HIF, men fick sitt definitiva genombrott i IFK Hässleholm. Han värvades av Trelleborgs FF och tog sen färjan till Rostock som 26-åring där ett proffskontrakt med bundesligaklubben HC Hansa skrevs under. Det blev sju säsonger i klubben som spelade i en av de största ligorna och mängder av matcher, mål och erfarenheter. Arvidsson tas alltjämt emot som en furste de gånger han besöker Rostock och Ostseestadion. – Det är klart att jag kan sakna vissa delar av den tiden. Inte minst hemmamatcherna eller tillfällena då man spelade på nån större arena inför

50-60 000 åskådare, berättar Magnus. Publiken, stämningen, adrenalinet, spelet. Inget slår det egentligen. Men jag saknar absolut inte allt arbete och all tid som gick åt för att nå de där stunderna. Alla smärtor i kroppen, alla träningspass, alla resor och all tid hemifrån, det saknar jag inte en sekund, konstaterar Magnus Arvidsson. – Visst är det en stor konstrast mot mitt nuvarande fotbollsliv här i Vejby, men just nu passar detta mig perfekt. Jag får jobba i en förening med ambitioner och bra organisation och som ligger nära hemmet. Vi har som mest en timme till bortamatcherna och spelarna i klubben är fullt införstådda med vad som krävs för att vi ska ta oss uppåt i seriesystemet. Jag kunde inte ha ett bättre fotbollsliv än detta just nu, resonerar Arvidsson. Vejby IF trillade ur trean i höstas. Klubben ska tillbaka, det råder liksom ingen tvekan kring den målsättningen ute på pärestyckena vid kommungränsen mellan Båstad och Ängelholm. – Ah, jag känner ingen press, säger Arvidsson. Det är klart att vi vill vara med och slåss om en tätplats i årets tabell, men vårt avancemang får ta den tid det tar. När vi går upp ska laget och klubben vara redo för att ta det steget, det är det absolut viktigaste, förklarar Magnus. Han är onekligen på rätt väg med sitt orangea lag. Toppo-

Magnus Arvidsson kommer närmast från ett tränaruppdrag i Ängelholm FF i superettan.

sitionen i fyran har kommit genom ett spel som bär Arvidssons prägel. Ett följsamt bollinnehav kombinerat med inslag av den mer raka tyskinspirerade fotbollen. Att Magnus gillar hur Borussia Dortmund och Liverpool spe-

lar kommer inte som någon överraskning. Inne i omklädningsrummet stänger någon av bandsågen, idrottsplatsen i Vejby börjar bli folktom. Magnus Arvidsson konstaterar att det blev en

sen fotbollskväll. Igen. I morgon är han tillbaka på samma plats i fotbollens tjänst. Igen.

TEXT & FOTO: Roger Bengtsson

Lovisa Löwgren tog SM-guld

Bågskyttar duktiga på Örtofta

VÄSTRA KARUP. 12-åriga Lovisa Löwgren är ännu ett av alla pingislöften som fostrats i Ängalags BTK. Karupstösen som numera tävlar för Våxtorps BoIS knep ett synnerligen meriterande SM-brons vid ungdoms SM som i år arrangerades i Eslöv.

BJÄRE. Det blev framskjutna placeringar för några av skyttarna i Bjäre Bågskyttesällskap vid tävlingen Viking 3D-games som hölls på Örtofta slott med deltagare från hela Skåne. 3D-skytte är en av de populäraste formerna av skogskytte och precis som i jakt- och fältgrenarna går tävlingsbanan i terrängen där ett antal naturtrogna mål finns upp-

Lovisa som gick i par med Linn Olsson från BTK Frej

tog sig hela vägen till SM-semifinal i dubbelklassen flickor 12. Där blev det dock respass för paret Löwgren/Olsson mot slutsegrarna Johansson/ Ronnebring från småländska Lessebo. Något säger oss att Lovisa Löwgrens brons inte är den sista SM-medaljen som läggs in i prisskåpet hemma i Västra Karup.

satta. Wictor Carlsson från Bjäre BS vann klassen HR10 medan klubbkamraten Jimmy Hinterlach blev trea i HC 50-klassen. Viking 3D-games arrangeras av Helsingborgs BK och Kävlinge GOIF och ingår i den svenska 3D-touren inom bågskytte. FOTO: Bjäre Bågskyttesällskap

Urval av våra objekt BÅSTAD - Tallvägen

Här har du chansen att köpa ett nybyggt hus på Malen! På bästa läge med havet strax nedanför och med närhet till allt vad byn har att erbjuda byggs nu denna villa i tidlös arkitektur. Ett komfortabelt boende i skön miljö med sällskapsytor på entréplanet och sovrumsavdelning på ovanvåningen. Pris: 7 000 000:-

BÅSTAD - Skånegården

Båstads exklusivaste lägenhet! Elegant, stilren och optimalt planerad hörnlägenhet i nya delen av brf Skånegården. En av den välskötta föreningens största lägenheter, 80 kvm. Kök och sällskapsrum i öppen planlösning, ett sovrum och stor balkong. Här bor man praktiskt och bekvämt med närhet till allt vad byn har att erbjuda. Avgift: 3 085:-/månad. Nu prissänkt!


10 NÄRINGSLIV - I samarbete med

Söndag 14 maj

Ta flygbussen från Båstad till Ängelholms flygplats BÅSTAD. Bergkvarabuss startar Flygbuss Båstad från och med 22 juni.

Näringslivsfrukost på Norrviken NORRVIKEN. Många kom till Norrviken då Båstad Turism & Näringsliv anordnade näringslivsfrukost med många intressanta talare. Morgonsoffan, utdelning av Företagshjältar som denna gång gick till Design House Stockholm och till Båstads kommun

– lärlingsprojektet. Grattis. Båstad Turism & Näringsliv växer: Vi vill hälsa ytterligare 5 nya medlemmar välkomna. JES Buggy Service, Clippet AB, BOM360, Starling Heights och Bjair AB. TEXT & FOTO: Jeanette Nilsson

PÅ BJÄRE JUST NU Norrvikendagen söndag 14 maj mellan 10-17. En familjedag som blivit tradition där man får smakprov på vad som händer i parken under säsongen. Margretetorps Trädgårdsmässa 19-21 maj med hantverk, mat och dryck är mötesplatsen som lockar trädgårds- och hantverksintresserade Birgit Nilsson Museum & Kafé öppnar dörrarna för en ny säsong söndagen 21 maj. Årets utställning har tema Birgit och italiensk opera För mer info besök www.bastad.com

Platserna till Ung Drive fullsatta BJÄRE. I Båstads Kommun får tio nyanlända ungdomar och tio svenska ungdomar möjligheten att med ledning av unga erfarna coacher från näringslivet hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet. Och platserna är nu fullsatta.

Det är totalt elva killar och nio tjejer från Båstads kommun som tillsammans med ungdomar från Höganäs, Ängelholm och Örkelljunga kommer starta egna företag i sommar. Platserna medfinansieras av Sparbanksstiftelsen Gripen. TEXT: Karin Bengtsson FOTO: Ung Drive

– Vi tror mycket på Besöksnäringen i Båstad, i nutiden och i framtiden, säger Per Ahlström, Driftschef Bergkvarabuss. Flygbuss Båstad är ett projekt som genomförs 6 veckor under sommaren 2017 med chans på förlängning. Bussen går från Ängelholms flygplats - Margretetorp Gästis - Ö Karup - Båstad station - Båstad Rivieravägen - Båstad bussta-

tion - Torget samt naturligtvis trafikeras hållplatserna i omvänd ordning till flyget. – Vi uppfattar Båstad som en mycket modern kommun,

och skall Besöksnäringen ta ytterligare kliv krävs miljömedvetna transporter för fortsatta upplevelser. Flygbussen startar 22 juni och tider

finner man på Bergkvarabuss. se samt i Skånetrafikens reseplanerare.

Helena Jansson TOREKOV HOTELL Birgit Nilsson Museum är en upplevelse som nog överraskar de flesta på ett positivt sätt.

Carolina Madum HOTEL RIVIERA STRAND Svarte Hall – här får man en känsla av att man hittat ett hemligt, unikt smultronställe

TEXT: Karin Bengtsson FOTO: Bergkvara Buss

Värdskapet som gör skillnaden BJÄRE. Värdskap är konsten att få människor att känna sig välkomna. Att se de vi möter som våra gäster, oavsett om de är kunder, klienter, patienter, gäster eller turister. Ett gott värdskap rymmer begrepp som service, bemötande, kvalitet, vänskap och gästfrihet. I Båstad & på Bjärehalvön tar vi vårt värdskap på allvar och ser det som en mycket viktig konkurrensfaktor. Det är ”skillnaden som gör skillnaden” helt enkelt. Att kunna erbjuda ett gott värdskap är ytterst viktigt för såväl kommuninvånare som för näringsidkare. Alla som bor eller arbetar på Bjärehalvön är ambassadörer och bär alla tillsammans ett stort ansvar för att tala gott om den gemensamma produkten Båstad & Bjärehalvön! Den 2 maj genomförde Båstad Turism & Näringsliv en Värdskapsutbildning ledd av den lokala guiden Ingrid Persson Skog som är van att guida turistbussar här på Bjärehalvön. Syftet med turen var att deltagarna skulle få kunskap

om några av kommunens besöksmål som är av stort intresse för besökare och turister. Deltagarna fick själv agera turister och lyssna till Ingrid som berättade om allt från varför man odlar fånggrödor på potatisåkrarna här på Bjärehalvön till Ludvig Nobels betydelse för Norrviken, Tennisen och Båstad Golfklubb. Bussturen gick förbi Boarp, Grevie Backar, Dagshög, Torekov och Hovs Hallar i strålande solsken. -Det är viktigt att vi känner till vår gemensamma produkt och känner stolthet över helheten så att vi kan förmedla den rätta känslan. Oavsett om besökaren kommer från Laholm eller Sydney så är det samma värdskap vi vill förmedla, säger Gunilla Svensson på Båstad Turism & Näringsliv. Utbildningen är ett krav för att bli kvalitetssäkrad som Infopoint (en mindre bemannad turistinformation). Blivande InfoPoints som deltog var butiken Hjärteting i Östra Karup, Båstad Camping och Torekov Hotell. Värdskapsutbildningen skall vara återkommande varje år och är öppen för alla. TEXT: Karin Bengtsson FOTO: Gunilla Svensson

FRÅGA FEM Vilket besöksmål skulle du tipsa den internationella besökaren om?

Katharina Arvidsson BÅSTADS KOMMUN Jag skulle rekommendera Hovs Hallar. Tycker att det är en magiskt plats som passar både barnfamiljer och de som vill ha större utmaningar i sin vandring.

Gunilla Mathiasson BÅSTADS CAMPING Dagshög! Detta var ett bra besöksmål och tillgängligt för alla, som jag inte tänkt på tidigare.

Eva Nilsson HJÄRTETING Jag väljer Hovs Hallar. Detta härliga naturreservat med de dramatiska klippformationerna och vackra vyer.


FACKMANNEN SERVICE & HANTVERK Allt inom VVS - Service - Nyinstallationer - Försäljning - Värmepumpar 0431-703 00 www.bastadror.se

ygg AB Eddie Bengtsson Båstad

Erfarenhet av solenergi sen 1991 Vår kunskap din trygghet

www.eddiebengtsson.se

Tfn 0431-764 15 • Mobil 0708 70 03 97

Nybygge - Tillbygge - Renovering

Köpmansgatan 119 | www.elkedjan.se

kontakta@tenstarsolar.se

0733-43 76 43

MontageService i Båstad AB

Tel. 0431-700 04 www.montageservice.se www.akarlssonbygg.se | 070-565 39 39

www.akarlssonbygg.se | 070-5653939

070-213 01 52

• Trött på att kitta om dina fönster? Vi bygger om och sätter i ett isolerglas. Du får bättre k-värde och bara två sidor att putsa! • Vi löser problem med imma i dina befintliga isolerglas. • Övrigt glasmästeriarbete. Välkommen!

www.glasmastarnilaholm.se Magnus Johnsson

070-670 11 11, info@glasmastarnilaholm.se

PLÅTSLAGERI VENTILATION SMIDE

Låt Jörgens El bli din självklara elektriker i Båstad!

Karupsvägen 2, 269 40 Båstad 070-864 62 53 jorgensel@gmail.com

Vi jobbar kundnära med hög kvalitet och en effektiv produktion!

Sömnad & Design Öppettider: Tisdag-fredag 10-18 Lördag 10-13

www.malenssnickeri.se 0431-727 80

Köpmansgatan 46F, Båstad mellbysomnad@hotmail.com Tel. 070-203 90 47

info@fastbygg.se

ALLT INOM ELINSTALLATIONER TELEFON 0431-45 08 10

Vi hjälper er med allt inom städ,

Stenhusvägen 13 C, Båstad Butik: 0431-74 500 bastad@markiscentrum.se

flytt och trädgård Tel: 070-712 36 83

Välkommen till oss på

Jattes Bil & Motor AB BEMANNING ROT & RUT

• Reparation • Service • Däck • Rekond • AC

Husarbete och hushållsnära tjänster Städ, snickeri, målning, trädgårdsarbete mm

0431-707 00 | info@silwerbemanning.se

maskintjanst@bjarenet.se 070-607 57 30 Martin | 070-820 56 47 Lennart

Jattes Bil & Motor AB • Hallandsvägen 19 Båstad Jatte 0707-26 31 12 • jattesbil.motor@gmail.com Marcus 0768-96 07 47 • marcusjonssonracing.com

EN MARKNADSPLATS FÖR HANTVERKARE Vill ditt företag synas under vinjetten Fackmannen tillsammans med andra lokala hantverkare? Kontakta Johan Wastensson på 0729-841101 eller johan@bjareliv.se så berättar han mer.

Vi slår alltid huvudet på spiken! Berndt Hjalmarsson • 070-563 13 45 Hallandsvägen 19, Båstad info@hjalmarssonsbygg.com • hjalmarssonsbygg.com


TEMA: HÄLSA & SKÖNHET

Så här blir du

solsmart!

HÄLSA. Kopplingen mellan solning och hudcancer är jämförbar med den mellan rökning och lungcancer. Att solens strålar kan orsaka cancer vet de allra flesta – trots detta är det många som bränner sig och få som skyddar sig tillräckligt. Faktum är den viktigaste strålkällan som kan orsaka cancer är just solen.

Närmare 10 000 personer i Sverige drabbas varje år av någon av de två hudcancerformerna malignt melanom eller skivepitelcancer i huden. Dessutom får 30 000 – 35 000 personer om året den mer lindriga formen av hudcancer, basalcellscancer. Närmare 600 personer avlider av hudcancer årligen. Solen avger tre olika typer av ultraviolett ljus, UVA, UVB och UVC. UVA-strålning står för den största delen av solens strålar som når jorden och är den strålning som tränger djupast ner i huden. Den gör så att pigmentet mörknar och

huden blir tjockare och med tiden rynkig. UVB-strålningen gör att vi bränner oss om vi vistas för länge i solen. Brännskadorna ger skador i cellernas DNA, vilket kan leda till hudcancer. UVC filtreras helt bort av ozonlagret. Det är extra viktigt att skydda sina barn eftersom barns hudceller är extra känsliga. Barns hud har inte möjligheten att skapa samma pigmentskydd som vuxnas hud. De ska därför utsättas för stark sol i så liten utsträckning som möjligt. En eller flera kraftiga brännskador av solen under barndomen kan resultera i malignt melanom i vuxen ålder. Även den under livet samlade mängden UVA- och UVB-bestrålning som kroppen utsatts för har betydelse för uppkomsten av hudcancer. En stor del av UV-strålningen träffar oss indirekt. Men även i skuggan kan du utsättas för ända upp till hälften av solens UV-strålning, eftersom den blå himlen sprider solens strålar. Att många bränner sig på

stranden eller på sjön beror inte bara på att vattnet reflekterar UV-strålarna – det beror på att det oftast är fri himmel där. Strålningen är alltid starkare vid en strand med fri horisont än vid en strand som är omgärdat av träd eller berg som kan skydda mot den spridda strålningen från himlen. Den som reser till varmare länder på vintern utsätter sig för extra stor risk. Dels är den vinterbleka huden ovan vid det starka solljuset, så att man lättare bränner sig, dels är UV-indexet i exempelvis Thailand dubbelt så högt som under en solig sommardag i Sverige.

”Det är extra viktigt att skydda sina barn” Man behöver alltså inte ligga och sola aktivt för att riskera att bränna sig och därmed utsätta sig för större risk att drabbas av hudcancer. Här är några fakta som kan vara bra att ha med sig en varm sommardag: • Vatten reflekterar mindre än tio procent av solens strålar men släpper igenom UV-strålning på den som badar. • Inte bara direkta solstrålar träffar den som solar. Hälften av solens UV-strålning når fram i skuggan. • UV-strålningen i skidbacken är extra stark. Snö reflekterar hela 80 procent av solens strålar. • Om din skugga är kortare än din egen längd så är solen stark.

UNNA DIG DET LILLA EXTRA! VÄLJ BLAND VÅRA BEHANDLINGAR

Hårtrollet Välkommen till oss,

Vi hjälper dig att få ditt hår precis som du vill ha det! /Ulrika, Lena, Vicki, Hanna & Louise Italienska vägen 289, Båstad | Tel: 0431-733 67 www.hårtrollet.se | facebook.com/Hartrollet

Vid bröllopsarrangemang bokas tid efter överenskommelse!

VÄLKOMNA! Sandbäcksvägen 2, 269 72 Förslöv 0431-45 04 46 | www.clippet.se | info@clippet.se

För oss är just Du speciell. Välkommen in att boka tid!

Salong MISTL

Björkvägen 4 | Förslöv | 0725 55 07 27 | fb: Salong Mistl


TEMA: HÄLSA & SKÖNHET

Din sköna stund i vår Skaka av dig vintertröttheten och njut av en alldeles egen stund i vårt SPA. Passa på att unna dig en skön behandling.

Fakta: Så skyddar

SALT BEHANDLING MED DETOX EFFEKT – 1095 kr

du dig mot solen

Fakta: Myter

• Sök skugga mellan klockan 11 och 15. Undvik solen när den är som starkast. Stanna inomhus eller var i skuggan under dessa timmar. Barn under ett år bör inte utsättas för direkt solljus. • Skydda huden med kläder. Var speciellt noga med att skydda barn mot solen med kläder. En långärmad tröja, ett par sköna byxor och en solhatt räcker bra som skydd. • Använd solskyddsmedel med hög faktor där kläder inte skyddar. Detta minskar risken för hudskador, förutsatt att man inte förlänger tiden i solen. Använd vattenfast solskyddsmedel med hög faktor (minst 30) och som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Det är viktigt med ett tjockt lager om det ska ha någon effekt. Upprepa efter några timmar eller efter bad. • Sola inte solarium. Solning i solarium kan precis som naturlig solning ge upphov till hudcancer. Extra farligt är det för barn och ungdomar.

om solning

DERMASSAGE – 25 min 595 kr, 50 min 995 kr

”Solning behövs för god D-vitaminomsättning” Svar: Det behövs en mycket sparsam exponering i direkt solljus för en god D-vitaminomsättning. För ljushyade personer räcker det med cirka 10-15 minuter med sol i ansikte och på bara armar under en sommardag. En person med mörk hud behöver vistas i solen flera gånger längre tid än en person med ljus hud för att komma upp i samma halter av D-vitamin.

”Endast om man bränner sig ökar risken för cancer”

Fakta:

Svar: Att bränna sig ökar risken för hudcancer och det är extra farligt att bränna sig i unga år eftersom barns hudceller är extra känsliga. Barns hudceller har inte samma förmåga att skapa skyddande pigment som vuxnas. Barn ska därför aldrig sola. Men faktum är att ju mer sol huden utsätts för desto större blir risken för hudcancer även utan att bränna sig.

Du bör söka läkare om

•Ett födelsemärke ändrar färg, form, växer eller kliar. •Ett sår inte läker på flera veckor

MULTI DIAMANTSLIP – 50 min 995 kr

Djupgående behandling mot rynkor/linjer, pigmentförändringar och solskadad hud. Mekanisk bindvävsmassage, påskyndar utrensning av slaggprodukter och överflödig vätska.

Boka på: 0431-47 16 40 www.torekovhotell.se

Vårfräsch från topp till tå

Efter vintern är det bra att visa hud, fötter och ansikte lite extra omsorg. Njut av en skön behandling som gör hela dig vårfräsch! Varmt välkommen till Hotel Skansens SPA och Kallbadhus! Vi erbjuder 20% rabatt på följande behandlingar måndag-torsdag, erbjudandet gäller t.o.m.12/6 KLASSISK MANIKYR ELLER PEDIKYR 55 min ord. pris 750 kr DECLEOR LYX-ANSIKTSBEHANDLING 85 min ord. pris 1075 kr BLISS HEAD OVER PEELS-KROPPSBEHANDLING 55 min ord. pris 775 kr I samband med behandling ingår bad i SPA-avdelningen och Kallbadhuset, samt lån av badrock.

www.hotelskansen.se Tel: 0431-55 82 00 KÄLLA: Cancerfonden

DIN FRISÖR PÅ BJÄRE

MASSAGE & HÄLSA SUSANNE ANDERSSON

Varm, skön och djupgående massage för rygg, nacke och armar. Värmen från den uppvärmda oljan förstärker och fördjupar behandlingens effekt. 45 min.

Passa på!

Ljusmassage! st

a nd

E 0431 - 715 35 Köpmansgatan 22 BÅSTAD

0431 - 36 14 40 Grusåsvägen 1 GREVIE

495:-

Så långt lagret räcker (ord.pris: 650 kr) 0733-38 3363 63 0733-38 33 www.massageochhalsa.com www.massageochhalsa.com Hemmeslövsvägen 15,Båstad Båstad Hemmeslövsvägen 15,

Scandinavian Resort – En känsla att längta tillbaka till

NU KOMMER SOLEN OCH VÄRMEN TILL BJÄREHALVÖN - VI LOVAR!

NU LÄMNAR VI HELA

50%

RABATT PÅ ALLA SOLPRODUKTER FRÅN BIOLINE OCH COMFORT ZONE! Erbjudandet gäller på salongen under vecka 20 levisage.se Köpmansgatan 33, Båstad


14 KORSORD & KUL

Söndag 14 maj KVALSTER

SPION

LÄKEMEDEL

I DESSA TIDER

MÖJLIGTVIS

SEKEL

LUFTKONDITIONERING

MISSLYNT

OBSERVERAT

SPOTT

ROP

NR 18

STACKARE

LIMPA DÅRA LIVSLÄNGD

FOG

FINNS SOM HUVUD DRUVSAFT NÄRIGT TEMPO STÅ SNETT TRUMFKORT

SPETSAR

2xU

RYSSJA SKÅNEORT

ÄGA

WILDER

ELLIOT

6

KLEN

DEN GAMLE

HETSAD

TYNGA

ÖSTEN

GOJA

FÖRLIKA

BÄCK

IVRIGT LETA

MOJNAR

ASK

BARACK

ANKOMST

SKALTON

LARS ROOS

AMSAGOR

KULVERTAR

HELT KORREKT

KLYKA

5

KNEP & KNÅP

BJÄREBILDEN

Vad är Bjärebilden? I varje nummer av Bjäre NU publicerar vi ett klurigt foto från Bjärehalvön. I numret efter avslöjar vi vad bilden föreställde. Har du bild på något känt som finns på Bjäre kan du maila den till peter@bjareliv.se.

Rätt svar 7 maj: Ankarspel från skeppet Karla Marie, Torekov Hamn.

Vad är det du ser på bilden?

BILSEMESTER MED

Om Karla Marie Karla Marie var en galeas byggd 1855 och var hemmahörande i Læsö. Hon förliste i västlig storm 1954 vid Dagshög med sumpen full av rödspättor. En tidningsartikel beskriver hur nyfikna åskådare fångade spättor med händerna, när fiskebåten slogs sönder mot stenarna. Inskickat av Ingrid Nygren, admin Torekovs Sjöfarts och Hembygdsmuseum FB-sida.

Kom ihåg reskoden:

Som läsare av Bjäre NU får du dessa speciella läsarerbjudanden. Uppge reskoden vid beställning – så får du automatiskt rabattpriset.

Semester i Lübeck Boka 2 nätter från 1.049:-

Hotel Vier Jahreszeiten HHHH i Nordtyskland Bo på modernt hotell endast 2 kilometer från världsarvet i Gamla stan, där du bl.a. kan uppleva stadsporten Holstentor, marsipanens högborg Café Niederegger, den praktfulla Marienkirche och strosa längs handelsgatan Hüxstrasse.

Pris per person i minidubbelrum

1.549:-

• 3 övernattningar • 3 x frukostbuffé • 1 x 3-rätters middag på panoramarestaurang Highlight • 1 välkomstdrink • Fri tillgång till fitnesscenter och bastu • Fri parkering

BJARENU

Sommar i Danmark Också 2 och 3 nätter

Pris utan reskod 1.699:Pris: 1/10-20/12:1449:-

Ankomst: Valfri t.o.m. 20/12 och 26/12 2017.

E M

GENER

LIT

ORDFLÄTAN

Pris per person i dubbelrum

2.749:Pris utan reskod 3.049:-

• 5 övernattningar • 5 x frukostbuffé • 3 x 2-rätters middag/buffé • Fri entré till tropiskt badland • Kaffe och te ad libitum Best Western Plus Hotel Fredericia HHHH 3 timmars bilkörning från familjen ligger detta komfortabla hotell i en trivsam, dansk stad. Du har endast 1 timmes bilkörning till Legoland (50 km) och har också fri entré till ett tropiskt badland, som ligger mittemot hotellet (50 m).

Beställ på: www.happydays.nu eller ring 020 79 33 84

Barnrabatt 1 barn 0-3 år gratis. 2 barn 4-14 år ½ priset. Extrasäng från 15 år: Pris 1.749:-

Ankomst Valfri i perioden 25/6-9/8 2017.

Öppet vardagar kl. 8-17.

Barnrabatt vid 2 betalande vuxna. Expeditionsavgift på 99:- tillkommer. Avbeställningsskydd kan köpas till. Förbehåll för tryck- och prisfel samt utsålt.

Teknisk arrangör:


IMPONERA PÅ DINA KUNDER OCH MEDARBETARE! Företagspaket på swedishopen.org

- Mingla i solen på vip-läktaren

70-ÅRSJUBILEETS HÖJDPUNKTER

- Bästa sittplatserna på arenan

SÖN 16/7 Invigning & Kids Day. Fri entré

- Pro-Am eller clinic – spela tennis med stjärnorna

MÅN 17/7 Legends Match på Centercourten: Sverige vs Frankrike Sveriges lag: Coach Björn Borg, Mats Wilander & Joakim Nyström TIS 18 /7 Legends Match på Centercourten: Sverige vs Tyskland Sveriges lag: Coach Björn Borg, Stefan Edberg & Anders järryd

Båstad 16–23 juli Biljetter: swedishopen.org #swedishopen

För ett mer detaljerat program swedishopen.org

Managed by

Mediepartner


Priserna gäller måndag 15/5–söndag 21/5-17

2 för

2490

15k

/st

25k

Slaktarkorv Slaktarkorv. 270 g. Jfr pris 92:22/kg.

Avokado Chile. Ca 165 g. Klass 1. Jfr pris 45:45/kg.

4990

/st

/kg

Cafégo Sofiero Kafferosteri. 450 g. Jfr pris 55:56/kg.

Gille®, Snapphane® Skånemejerier. Ca 1,2 kg.

Gott från delin

1690

1890

/hg

2190

/hg

Svartrökt delikatesskinka Ugglarps.

Kokt Mariannelundsskinka

Svensk köttråvara. Jfr pris 169:00/kg.

Ridderheims. Svensk köttråvara. Jfr pris 189:00/kg.

/hg

Fänkålssalami Ridderheims. Italien. Jfr pris 219:00/kg.

Butiksstyckat kött

5990 199k /kg

/kg

Kottlett med ben

Entrecote Scan.

Ursprung Sverige. I skivor.

Ursprung Sverige. I skivor.

Båstad

Alla dagar 8–21 • Telefon 0431-685 50 Köpmansgatan 76

Bjäre NU v20 2017  
Bjäre NU v20 2017