Page 1

bizzy ontwerp 03-06-2013

1

16-05-2013, 22:50

Maandblad • jaargang 20 editie Mechelen • juni 2013


Leolux

Ermione

Design: A Design Studio, 2013

Een grote, ruime en karakteristieke tafel, die naar wens ook nog eens vergroot kan worden en vele uitvoeringen kent. Ermione van Leolux weet al deze eigenschappen moeiteloos te verenigen. Met zijn benen stevig op de vloer geplant, straalt Ermione een en al robuustheid uit. De massief houten poten en het (semi)massieve blad versterken dit beeld. Maar op zijn mooist is deze tafel wanneer u kiest voor het eiken “Serra”, een blad met een stoere afwerking. Daarbij brengt u extra speelse accenten aan door de massief houten poten te lakken. Goede techniek is niet zo vanzelfsprekend als Ermione het doet lijken: de tafel uitschuiven, gaat moeiteloos door de hoogwaardige aluminium schuifconstructie en de kleine wieltjes die in twee poten zijn geïntegreerd. Daarna is het plaatsen van het inlegblad in een handomdraai voor elkaar. En dan blijkt pas hoe mooi de houtnerf van het inlegblad doorloopt in de tafel. Een kostbare subtiliteit, die werd bereikt doordat alle delen uit één blad werden genomen. Soms zijn het kleine dingen die een ferme tafel nóg meer kracht geven. Dat bewijst Ermione van Leolux.

Leolux

Portello

Design: Patrick Belli, 2013

Een steel met twee kleine bloemblaadjes. Kleurrijk als u wenst, of in stijlvol massief eiken. Verfijnde eenvoud eigenlijk. Portello van Leolux is een licht en praktisch bijzettafeltje, dat precies doet wat u van een bijzetter verwacht. Met de handgreep onder het bovenste bloemblad verplaatst u Portello gemakkelijk naar de gewenste plek. Misschien wel met het blad boven de zitting van uw bank, zodat uw koffie binnen handbereik is. Dat kan, omdat de hoogte van het blad uitgekiend is afgestemd op de Leolux meubelen. Verder is Portello een onbeschreven blad. U kiest de blaadjes naar wens in eiken of gelakt. Zo ontstaat een variëteit die alleen door de natuur zelf geëvenaard wordt.

Jori

Orea JR-7770

Design: Christophe Giraud

Dialoog tussen ledercomfort en hout Deze relaxfauteuil dankt zijn eigentijds karakter aan het contrast tussen een natuurlijke lijn en een krachtige en comfortabele uitstraling. Mooi glooiend door de perfect gladde, lederen bekleding van de zit en de rug en de strakke armleuningen. Dynamisch door de uitgesproken lederen vormen zoals de strakke hoofdsteunen en het pure design van de armleuningen in notelaar of eik. Comfortabel,zowel door de houding en de diepte van het zitschuim als door de toepassing van het unieke en gebrevetteerde JORI relax-mechanisme.

Jori

Idaho JR-7570

Design: Jean-Pierre Audebert

Jori

Perla JR-5405

Design: Pocci + Dondoli

Geraffineerd comfortabel Met Perla biedt JORI een compleet en bijzonder comfortabel programma, gaande van stoelen en barstoelen tot lounges. De Perla familie is ontworpen en ontwikkeld door de Italiaanse designers Pocci+Dondoli. Drijfveer en uitgangspunt voor dit ontwerp was de samenhang van optimaal zitcomfort met uitgepuurde lijnen. De stoel is verkrijgbaar met lage en hoge rug, zonder armlegggers of met open of gesloten armleggers. De barstoel en de lounge zijn beiden verkrijgbaar zonder armleggers of met open armleggers. Er is een ruime variatie in de afwerkingen van de poten en de armleggers, gaande van epoxy zwart, gefumeerd chroom of hoogglans tot notelaar en eik.

Geraffineerd design Met de Idaho relaxfauteuil is JORI erin geslaagd om het design van de bestaande TV-fauteuil te enten op het gepatenteerde en fel besproken JORI relaxmechanisme. Aan de grondslag van dit project ligt de visie dat wanneer de consument bekoord wordt door een specifiek design, het ‘type product’ geen barrière meer mag zijn. Anders gezegd: het design moet in meerdere technische uitvoeringen beschikbaar zijn. In dit geval dus zowel in het traploze relaxmechanisme als in het asynchrone TVfauteuil-mechanisme. De Idaho relaxfauteuil is het ‘proefproject’ voor deze visie, die ongetwijfeld vervolgd wordt.

What’s

What’s

byby Gentsesteenweg 101 • 2800 Mechelen • info@deschoenmaeker.be • www.deschoenmaeker.be


Classics www.deschoenmaeker.be info@deschoenmaeker.be

Exclusief dealer: Bonaldo De Sede De Toekomst Draenert DS Durlet Fjords FSM Joli Jori Leolux Lifestyle Carpets Nouvion Optima Rolf Benz Ronald Schmitt Schuitema Serge Lesage Skovby VariĂŠr


uinaccessoires

Het is meestal het element dat als laatste wordt afgevinkt bij de aanschaf van het tuinmeubilair. Vaak wordt hij zelfs achteraf nog snel aangekocht, zonder verder stil te staan bij het hoe, wat en waarom. Nochtans kan een parasol een broeierig warme tuin transformeren in een koele oase waar je gezellig kunt lezen, eten en jezelf vermaken met andere dingen. Deze zonneparaplu verlengt met andere woorden het verblijf in je buitenliving en hij beschermt je nog een beetje op de koop toe. Op het vlak van materialen en vormen zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden, dat je heus wel een parasol vindt die bij jouw tuin en je persoonlijkheid past.

Parasols

Geen zonlicht zonder schaduw Misschien toch maar even duidelijk zijn vooraf: zonnen onder een parasol is dan wel veiliger dan volledig onbeschermd, maar helemaal veilig is het nog steeds niet. Gaat het er jou gewoon om het gebrek aan een bladerdak op te vangen, door een kunstmatige schaduwmaker boven je ligzetel of tuintafel te zetten? Dan zijn de hedendaagse opties nagenoeg onbeperkt. Naast de grootte is de uitstraling misschien wel het belangrijkste criterium bij de keuze. Zodat het zonnescherm niet vloekt als een tang op een varken met de rest van je persoonlijke Hof van Eden. Een creatief ontwerp dat er uitziet als een paddenstoel of een boom zal het in een strakke tuin zeker niet goed doen. De gestileerde versie van een wuivend palmblad daarentegen… Let bij de aanschaf zeker niet alleen op het uiterlijk maar ook op het materiaal. Elke soort heeft andere eigenschappen die van belang kunnen zijn. Polyester is een stevig kunststof materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt voor goedkopere parasols. Het is vrij dicht, waardoor het zelfs enige bescherming kan bieden tegen regen. Het grote nadeel is dan weer dat polyester snel verkleurt. Nogal wat parasoldoeken zijn gemaakt van acryl, met dralon als uitschieter. Er is een laagje in verwerkt dat prima vuilen waterafstotend werkt. Je blijft dus droog zitten en kan het doek makkelijk reinigen. Het materiaal is stevig, slijt nauwelijks en is zeer kleurecht. Sommige merken maken gebruik van speciale stoffen (Sunbrella) die nog beter ademen en bestand zijn tegen schimmel. Of ze leggen de nadruk op extra UV-beschermend vermogen. Het synthetische materiaal Olefin is daar een goed voorbeeld van. Textileen heeft dan weer als voorname eigenschap dat het semi-transparant is. Doordat er steeds een beetje zonnestralen

doorgelaten worden, blijft het altijd licht onder deze doeken. Bij parasols die gemaakt zijn uit kant speelt de chique uitstraling uiteraard een veel grotere rol dan het gebruiksgemak. En met een breezer, die er uitziet als een wasrek vol wapperende luiers, steel je niet alleen de zon, maar ook de show. Met hout of riet creëer je een heel bijzondere sfeer.

Struikel niet over de voet Let ook op het frame. Hout heeft een erg natuurlijke look. Aluminium is licht van gewicht en daardoor makkelijker te openen. Staal en RVS zijn minder geschikt voor grote exemplaren. Een volant – de overhangende strook aan de onderzijde van het doek – ziet er misschien wat passé uit, maar hij zorgt er wel voor dat de laagstaande zon langer geweerd wordt. Dat effect kan je ook bekomen met een kliksysteem. Sommige parasols hebben een doek dat uit twee delen bestaat. Dit geeft een betere luchtcirculatie onder de parasol. Het maakt de parasol stabieler bij hevigere wind en zorgt voor een betere koeling onder de parasol. Grootste struikelblok – en dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen – blijft die vervelende poot. Je kunt dat natuurlijk vermijden door te opteren voor een parasol die middels een flexibele arm aan de muur van je woning gemonteerd wordt. Een hangparasol, met de mast naast het doek, staat ook minder in de weg. Alleszins is het zo dat de fabrikanten voor de voet tegenwoordig met heel veel creatieve oplossingen komen, zodat ze er niet meer zo lomp bij staan. Tegelijk worden ook de parasols meer en meer uitgerust met elektronische snufjes, zoals ingebouwde LEDverlichting, verwarming of een motor om het scherm vanop afstand te openen of sluiten.


JUNI: MAAND VAN DE GEZONDE VOEDING

Design - Pure White

**

Richtprijs: € 13 400,-

GRATIS STOOMOVEN* waarde: € 2399,99

+ GRATIS KOOKBOEK*

“BEAUTY FOOD 2” van LESLEY-ANN POPPE

+ GRATIS SMOOTHIE MAKER* waarde: € 34,95

Zondag 9 juni: van 14u-18u  demo ‘smoothies’ maken

Mechelen - Antwerpsesteenweg 191 b |  015 20 51 15

2012

Wij maken ùw keuken!

Altijd open op zondag, gesloten op woensdag

www.dovy.be

*

Actie geldig tot en met 30/06/2013. Voorwaarden -> vraag er naar in één van onze toonzalen. Stoomoven AEG BS9314001M & Princess ‘Smoothie maker’ zwart/grijs ** Richtprijs = Inclusief levering & plaatsing, incl. toestellen, excl. BTW en met laminaten werkblad.


Colofon Verantwoordelijke uitgever: Philipsen & Partners Onder den Toren  Mechelen kontaktpersoon: Karl Philipsen tel /  • fax /  e mail : info@bizzybe website : wwwbizzybe

Onze volgende editie verschijnt in de week van juli Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen gekopieerd of op eender welke manier gereproduceerd worden zonder schriftelijke toestemming van de uitgever De inhoud van de advertenties valt onder uitsluitende verantwoordelijkheid van de opdrachtgevers

bizzy ontwerp 03-06-2013

8

EDITIE MECHELEN Mechealen stad • Walem • Leest • Heffen • Hombeek • Muizen • St Kat Waver OLV Waver • Bonheiden • Rijmenam • Putte Beerzel • Keerbergen • Duffel • TOTAAL  ex EDITIE VILVOORDE HAACHT Humbeek • Beigem • Grimbergen • Zemst • Eppegem • Hofstade • Weerde • Elewijt • Hever • Boortmeerbeek • Haacht • Wespelaar Kampenhout • Perk • Tildonk • Buken • Berg • Nederokkerzeel • Steenokkerzeel • Vilvoorde • Peutie • Machelen Melsbroek TOTAAL ex EDITIE OVERIJSE KORTENBERG Bertem • Korbeek Dijle • Leefdaal • Huldenberg • Loonbeek • Neerijse • Kortenberg • Erps Kwerps • Everberg • Meerbeek • Overijse Tervuren • Vossem • Duisburg • Wezembeek Oppem • Sterrebeek • TOTAAL ex EDITIE LEUVEN Herent • Veltem Beisem • Winksele • Werchter • Rotselaar • Wezemaal • Leuven • Heverlee • Wilsele • Wijgmaal • Kessel Lo Oud Heverlee • St Joris Weert • Haasrode • Blanden • Vaalbeek • Bierbeek • Korbeek Lo • Lovenjoel • Opvelp • TOTAAL ex EDITIE ANTWERPEN Kontich • Waarloos • Lint • Edegem • Hove • Mortsel • Boechout • Vremde • Ranst • Broechem • Oelegem • Emblem • Wommelgem Wijnegem • TOTAAL ex EDITIE LIER HERENTALS Lier • Koningshooikt • Berlaar • Viersel • Massenhoven • Zandhoven • Pulderbos • Pulle • Kessel • Nijlen • Bevel • Vorselaar Grobbendonk • Bouwel • Herentals • Herenthout • Morkhoven • Noorderwijk • TOTAAL ex EDITIE GEEL Geel • Kasterlee • Tielen • Lichtaart • Olen • Westerlo • Tongerlo • Oevel • Zoerle Parwijs • TOTAAL ex EDITIE HEIST OD BERG AARSCHOT Booischot • Hallaar • Heist o/d Berg • Itegem • Schriek • Wiekevorst • Baal • Tremelo • Begijnendijk • Betekom • Aarschot • Gelrode Langdorp • Rillaar • Hulshout Westmeerbeek • Houtvenne • Ramsel • TOTAAL

 ex

16-05-2013, 16:35


bizzy ontwerp 03-06-2013

7

14-05-2013, 16:22


Buiten(kom)beentjes op de kalender omerevenementen Overzicht Het wordt weer druk in Leuven. In tal van andere steden en regio’s trouwens ook. De evenementenkalender voor deze zomer staat bol van leuke activiteiten in Vlaanderen en het Brussels hoofdstedelijk geweest. Wie geen vakantie in het buitenland boekte, hoeft zich echt niet te vervelen. Net ook omdat de diversiteit van de events zo groot is. We pikten er een aantal opmerkelijke voor u uit.

Als echte Bourgondiërs draaien we onze hand en onze tong natuurlijk niet om voor een culinair feest. Op 28-29-30 juni gaan de Oostendse chef-koks tijdens ‘A l’Ostendaise’ aan de slag met vis en schaaldieren. Je ontdekt er de gastronomie door de ogen van de gepassioneerde visser. Dit is een sfeervol evenement voor lekkerbekken, dat bijvoorbeeld in Brussel niet op zijn plaats zou zijn. Het Beer Weekend daarentegen.... Van zaterdag 31 augustus tot maandag 2 september stellen maar liefst 51 brouwerijen meer dan 350 bekende en minder bekende Belgische bieren voor. Geen wonder dat het er traditioneel drummen geblazen is op de Grote Markt. Vanaf zaterdag 9 augustus kan je in Overijse negen dagen lang watertanden tijdens kookdemonstraties, een streek-productenmarkt, degustaties… Alles met de tafeldruif als centrale gast. Verder staan er hier voortdurend optredens, een druivenstoet en de bekroning van de Druivenkoningin op het programma.

Music in da House Wie nog hoopt op tickets voor de grootste muziekfestivals van het land (Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, Gentse Feesten…) is er wellicht aan voor moeite. Gelukkig zijn er nog zoveel andere leuke alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Afro Latinofestival in Bree, dat van 29 tot 30 juni het beste uit de tropische wereldmuziekscène programmeert. In buurgemeente Peer worden al vele jaren internationale bluesgrootheden op het podium gezet, tijdens het BRBF. Dit jaar (19-11 juli) zijn dat onder andere Robert Cray, Status Quo en Hugh Laurie, die we allemaal kennen van de TV-serie House MD. Al sinds 1977 vindt in het sprookjesachtige Groentheater bij het Atomium het tweedaagse gratis festival Brossella Folk and Jazz plaats. De organisator wil voorlopig alleen maar kwijt dat de editie 2013, op 13 en 14 juli, heel bijzonder zal worden. Nog in (hartje) Brussel biedt het urban music festival Couleur Café het beste uit funk, hiphop, reggae, dance, soul en blues.

Naast de muziek is er ook een grote kunsttentoonstelling, een markt met jonge designers, dansworkshops… Nu weet u meteen waar naartoe van 28 tot en met 30 juni. Faithless en Wyclef Jean zullen er alvast ook zijn. Net als voorgaande jaren zullen in het eerste weekend van augustus weer zo’n 80.000 muziekliefhebbers de weg naar het Festival Dranouter vinden. Ze worden er getrakteerd op een zeer gevarieerd aanbod. Onder andere The Broken Circle Bluegrassband (van de film, ja) zal hier exclusief te zien zijn. Het Cactusfestival bij het Minnewater van Brugge (12-14 juli) mikt meer op rock, maar toch op reggae en r&b. De grenzen van de muziekgenres vervagen tijdens dit feeërieke festival.

Traditie hoog houden Laat ons nog even in Brugge blijven. De hele maand augustus zal het driejaarlijkse Reiefeest langs de schitterend verlichte Reien de geschiedenis van de stad weer tot leven brengen met behulp van acht spektakels. Nog meer folklore biedt de Ommegang Brussels, op 3-4-5 juli. Deze stoet is een wedersamenstelling van een prestigieus feest dat al in de 16e eeuw op de grote markt werd georganiseerd ter ere van keizer Karel. Kijk je ogen uit naar meer dan 1.000 figuranten in prachtige kostuums, reuzen, karren en tientallen paarden. De echte paardenliefhebbers zal je trouwens aantreffen tijdens het Flanders Horse Event, dat van 8 tot 11 augustus georganiseerd wordt in Beervelde bij Gent. Ongeveer 20.000 bezoekers, paardenfokkers en topsporters uit meer dan 20 landen ontmoeten elkaar rondom dit landelijk dagje uit. Geen zomer zonder zandsculpturen. Deze keer vormen de Duinse Polders van Blankenberge tussen 15 juni en 15 september het decor van een spectaculaire beeldenreis langs uitvinders, wetenschappers, sportlui en filmsterren. Groter dan dit vind je het nergens ter wereld. Eveneens aan de kust zorgt ‘Theater aan zee’ voor een sportieve portie cultuur tijdens je strandvakantie. > vervolg: zie verder in Bizzy


bizzy ontwerp 03-06-2013

9

13-05-2013, 16:21


bizzy ontwerp 03-06-2013

18

16-05-2013, 14:42


bizzy ontwerp 03-06-2013

19

16-05-2013, 15:05


De Boomhut?

Kortom...

Reeds jaren vindt u bij De Boomhut een zeer uitgebreide collectie baby-, kinder-, jeugdkamers en decoratie. Omdat ook wij goed genoeg weten hoe druk het leven van mama en papa eruit ziet, hebben we besloten De Boomhut Webshop te lanceren. Samen met uw kinderen van thuis uit de leukste meubels, lampen, textiel en andere spulletjes uitkiezen… geweldig toch?! Wij leveren alles snel en netjes bij u aan de deur. De Boomhut is al jarenlang gekend voor perfecte service, uitstekende kwaliteit en klantentevredenheid. Dit willen we graag verder zetten met onze webshop.

Online shoppen heeft tal van voordelen. De Boomhut Webshop is enorm gebruiksvriendelijk, veilig en ziet er formidabel uit! Een vraagje? Bel ons of mail naar shop@deboomhut.be en één van onze medewerkers helpt u graag verder. Nieuwsgierig naar spullen die de kamer van uw kids een speciale touch geven? Surf dan snel naar onze website www.deboomhut.be/shop of breng een bezoek aan één van onze winkels in Hemiksem of Geel.

Nu ook webshop De mooiste, leukste, hipste én meest exclusieve spulletjes die de Baby -, Kinder- of Jeugdkamer net dat tikkeltje extra geven vindt u zeker en vast bij De Boomhut. In de Boomhut webwinkel bestelt u deze eenvoudig en snel vanuit uw luie zetel. Op zoek naar een hippe zitzak, schattig nachtlampje, stoere loopfiets, leuk eetset, charmant slabbetje of beddengoed om in te dromen ... U vindt dit alles en nog zoveel meer in onze webwinkel!

Spetterende Lanceringsactie De Boomhut gaat er meteen stevig tegen aan met een FANTASTISCHE SHOPACTIE! Tijdens de ganse maand juni ontvang je met de Kortingscode ‘SHOPPEN’ een Korting van maar liefst 10% op al uw bestellingen en op de koop toe worden deze helemaal GRATIS bij uw thuis geleverd.

www.deboomhut.be/shop


Wij hebben een serre voor al uw hobby’s

Al 65 jaar maken en plaatsen wij aluminium tuinkamers, hobbyserres en orangerieĂŤn. Onze ervaring staat garant voor een perfect product met een lange levensduur en dit aan de beste prijs. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze toonzaal. U kan er ons uitgebreid gamma ontdekken met al het nodige advies en prijzen.

www.veranda-janssens.be, T. 015 31 29 53

Eigen Belgisch fabrikaat

Mechelsesteenweg 388A, 2500 Lier, info@veranda-janssens.be


EEN KLASSIEKER VOOR EEN REVOLUTIONAIRE PRIJS Linea is al jarenlang een gevestigde waarde in de JORI-collectie. Een tijdloos design dat in stilte de storm van trends en stijlen overwint. Wilt u op uw eentje relaxen? Of genieten met z’n tweetjes, het hele gezin of met vrienden? Aan u de keuze. En door zijn aantrekkelijke prijs heeft Linea alles mee om u te verleiden.

Exclusief dealer: Bonaldo De Sede De Toekomst Draenert DS Durlet Fjords FSM Joli Jori Leolux Lifestyle Carpets Nouvion Optima Rolf Benz Ronald Schmitt Schuitema Serge Lesage Skovby Variér


bizzy ontwerp 03-06-2013

15

13-05-2013, 12:08


bizzy ontwerp 03-06-2013

10

15-05-2013, 15:33


IEDEREEN WELKOM !

Opendeurdag op tussen 10.00 zondag 9 juni en 17.00u

Familiaal golfen aan democratische prijzen


bizzy ontwerp 03-06-2013

12

16-05-2013, 21:26


PRODUCT IN DE KIJKER

CANNELLE BY SELTZ

LAAT UW FANTASIE DE VRIJE LOOP Slimme opbergoplossingen in talloze combinaties. Voeg laden, kleppen en deuren toe en maak je meubel uniek met inlegwerk in leer, leisteen of gekleurd glas. Geniet van de pure schoonheid van massief hout. Cannelle heeft alles om het wandsysteem van uw dromen te bouwen.

MASSIEVE EN TIJDLOZE MEUBELEN MET RESPECT VOOR MENS EN NATUUR

Kom deze collectie bewonderen in onze toonzaal.

www.noordkaap.be


VERKOOP TOONZAALMODELLEN

ZOMERAANBIEDINGEN DUITSE KWALITEIT

DUITSE KWALITEIT

Ambachtelijk vakwerk van eigen bodem.


OP ALLE SALONS!!!

RELAX

GROTE KEUZE!

VEEL VAN ONZE TOONZAALMODELLEN DIRECT LEVERBAAR Nav ons 35-jarig bestaan bieden wij ook op alle salons aangeduid met een rode

bol 15% korting en met een gele bol 20% korting!

MEUBELEN VAN

DESSEL

Mechelbaan 610 2580 Putte Tel: 015 / 75.52.34 Fax: 015 / 75.27.99

Baan N15 Mechelen - Heist o/d Berg Elke dag open van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u Op zaterdag open van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u Zondag open van 13u30 tot 17u Op maandag en feestdagen gesloten

www.vandessel-meubelen.be/ - info@vandessel-meubelen.be


Een open haard van de nieuwe generatie Is niet langer alleen maar voor de show, het is een daadwerkelijke verwarming. Daarenboven is een tegelhaard, gebouwd volgens de techniek van de tegelkachels, een zeer gezonde en aangename verwarming. Dank zij zijn mantel in keramisch materiaal (of speksteen of witte Carrapleister) blijft hij nog uren warm lang nadat de vlammen zijn gedoofd. Door zijn ecologische verbranding op hoge temperatuur blijft niet alleen de grote glazen ruit maar ook de uitlaatgassen zuiver.

VAN AVERMAET lanceert kurk met de uitstraling van hout.

Neem eens een kijkje op onze website

www.tegelkachels.be Bezoek onze toonzaal alle werkdagen, ook ‘s avonds en op zaterdag. TIP: maak best een afspraak, dan ben je zeker dat er iemand ter uwer beschikking staat.

t

OON

ENSIGN TEGEL- EN SPEKSTEENKACHELS

Caputsteenstraat 3 bis • 2800 Mechelen • Tel: 015/20 85 33

Vraag vlug onze brochure aan op 09/ 348 15 77 of verneem alles over kurk op onze website

www.kurk.be

ips


THE GOOD VIBES VAN KURK

Vloeren en wanden in kurk hebben tal van gunstige eigenschappen in huis. Ze zijn een ecologisch verantwoorde keuze en staan met hun geluids- en warmte-isolatie, onderhoudsgemak en veelzijdigheid voor extra woongenot. Maar wat als je deze troeven nu eens zou koppelen aan de karaktervolle uitstraling van hout? In de showroom van kurkspecialisten Van Aevermaet en Corki ontdek je het uiterst knappe resultaat met twee nieuwe productlijnen!

In het eerste geval zijn de vloeren opgebouwd uit een HDF-drager met een kernlaag in kurk en een vinyl toplaag. Je geniet van alle positieve eigenschappen van kurk en de looks van een houtdessin naar keuze. Door zijn slijtlaag is hij bovendien zeer vlekbestendig en gemakkelijk in onderhoud. Deze vloer is zeer geschikt voor intensief gebruik en de optimale vloer voor alle leefruimtes. In toonzalen van Van Avermaet te Lokeren en Corki ontdek je een zee van mogelijkheden.

Uitzonderlijke voorwaarden Talrijke eindereeksen & stockloten aan fabrieksprijzen VINYL TOPLAAG Wie de beursstand van Van Avermaet op Batibouw bezocht, moest zich er veelal van vergewissen dat de vloeren nog steeds uit kurk zijn opgebouwd. De kurkvloeren met houtstructuur ogen zeer natuurgetrouw en bieden je tegelijk alle comfort eigen aan deze natuurlijke grondstof. De imitatie van de houtstructuur gebeurt op twee manieren.

OPENDEURDAGEN 7 / 8 / 9 / 10 JUNI DOORLOPEND VAN 10 - 18U

SUPPLEMENTAIRE KORTING BOVENOP DE NORMALE KORTING

TIJDENS DEZE 4 DOLLE KURKDAGEN

DIGITAAL BEDRUKTE KURKVLOER Even innovatief is de digitaal bedrukte kurkvloer. De in totaal 16 referenties bieden een optimale warmte- en geluidsisolatie. De zwevende vloeren met handig kliksysteem kennen een brede waaier aan uitvoeringen, van verschillende houtstructuren tot natuursteenmotieven. Van Avermaet biedt voor elke stijl en smaak een bijzonder smaakvolle oplossing. Voor renovaties en badkamer- en saunatoepassingen voorziet Van Avermaet deze motieven ook in te verlijmen tegels van zes millimeter dik. Je hoeft dus niet terug te grijpen naar dure tropissche houtsoorten om delicate ruimtes van een aangename houtlook te voorzien.


t

Warmtepompboilers

ips

Vraag naar onze actie op de warmtepompboilers De multi-energie oplossingen!

Het gebruik van een warmtepompboiler is over het algemeen vrij bekend en ingeburgerd. Wanneer we naar de verschillende warmtepompboilers op de markt kijken onderscheiden we eigenlijk twee verschillende types. Het ene type is uitgerust met één warmtewisselaar terwijl de andere uitgerust is met twee verschillende warmtewisselaars. Daarnaast spreekt het eveneens voor zich dat ook de capaciteit van de warmtepompboiler een belangrijke rol speelt wanneer u deze in uw huishouden wenst in te zetten. We vertellen u in dit artikel in ieder geval graag meer over de warmtepompboiler.

Warmtepompboiler met één warmtewisselaar Wanneer u gebruik maakt van een warmtepompboiler met één warmtewisselaar dient u er rekening mee te houden dat u de warmtepompboiler niet zult kunnen gebruiken voor verschillende toepassingen. Het verschil tussen een warmtepompboiler met één warmtewisselaar en een warmtepompboiler met twee warmtewisselaars zit hem dan ook in het feit dat de warmtepompboiler met twee warmtewisselaars in staat is om op twee verschillende manieren een opwarming te leveren. Enerzijds kan dit een opwarming betekenen voor bijvoorbeeld het water voor uw centrale verwarming, maar anderzijds kan dit eveneens een opwarming betekenen van het leidingwater. Het spreekt voor zich dat een warmtepompboiler welke beschikt over amper één warmtewisselaar doorgaans een stuk goedkoper is dan een warmtepompboiler welke beschikt over twee warmtewisselaars. U kunt met een warmtepompboiler met twee warmtewisselaars dan weer wel extra uitsparen doordat u op twee verschillende manieren warmte kunt aanleveren. Welke capaciteit van warmtepompboiler heb ik nodig? Wanneer we gaan kijken naar de verschillende warmtepompboilers welke op de markt terug te vinden zijn zien we een groot verschil in capaciteit.

Molenlei 7 2530 Boechout

De capaciteit van een warmtepompboiler gaat immers van zo’n 200 tot ruim 5000 liter en dat is toch een vrij aanzienlijk verschil. Wanneer u beschikt over een gewoon doorsnee gezin kunt u er rekening mee houden dat u een warmtepompboiler met een capaciteit van zo’n 700 a 1000 liter nodig heeft. In dit geval bent u er zeker van dat u steeds over een voldoende hoeveelheid warm water zult kunnen beschikken, zowel in de zomer als in de winter! Warmtepompboiler in combinatie met zonnepanelen Zoals u waarschijnlijk wel reeds weet is het anno 2011 eveneens mogelijk om uw warmtepompboiler aan te sluiten op een systeem met zonnepanelen. Vooral zonnecollectoren in combinatie met een zogenaamde zonneboiler zijn zeer populair geworden. U kunt in dit geval immers uw boiler en dus ook uw water laten opwarmen met behulp van uw zonnepanelen. Op deze manier spaart u aardig wat energie uit en dat zult u zonder enige twijfel merken op uw eindfactuur. U dient er natuurlijk ook wel rekening mee te houden dat de investering in een warmtepompboiler en zonnepanelen of zonnecollectoren niet min is, maar gelukkig zijn er verschillende subsidies en fiscale voordelen die er voor zorgen dat de terugverdientijd toch een beetje beperkt wordt.


bizzy ontwerp 03-06-2013

13

13-05-2013, 11:20


HET KOST DRIE DAGEN OM DEZE LATUS TAFEL TE MAKEN...

...EN 3 NACHTEN MASSIEVE EN TIJDLOZE MEUBELEN MET RESPECT VOOR MENS EN NATUUR

OP DE BAAN LIER - AARSCHOT (N10) TUSSEN BERLAAR EN DE ROTONDE “FABIOLA”


Ontdek de collectie van Artisan in onze toonzaal of op www.noordkaap.be

VOEL ONZE LIEFDE VOOR HOUT EEN PERFECT HUWELIJK VAN MODERNE TECHNIEKEN EN AMBACHTELIJKE TRADITIES

Aarschotbaan 42 2580 Beerzel (Putte) (nabij Heist-op-den-Berg)

ma - vrij : 10u - 19u zaterdag : 10u - 18u zondag : 14u - 18u

Tel : 015 245 800

donderdag gesloten

Laat u inspireren op: www.noordkaap.be

ABIOLA” ( = KRUISPUNT IN HEIST O/D BERG MET DE BAAN MECHELEN - WESTERLO )


bizzy ontwerp 03-06-2013

28

16-05-2013, 21:54


ONTDEK ONZE VERNIEUWDE “STYLE” COLLECTIE MEUBELEN IN ACACIA- EN EIKENHOUT

U W S P E C I A L I S T I N C O M F O R TA B E L W O N E N NU TIJDELIJK

-10%

OP DE VOLLEDIGE “STYLE” COLLECTIE*

Kombinatie dressoir + bergkast + tafel vanaf 1999.€

Woonkamer 100% massief eiken in 6 kleuren verkrijgbaar Slaapcomfort aktie* Kast + boxspring

BOXSPRING COMBINATIES VANAF 999.€*

* volgens vermelding in de toonzaal

-10% Antwerpsesteenweg 19 - Rumst - 015 31 77 16 • www.cmeubel.be • info@cmeubel.be Open : 10u00 - 18u00 • zondag : 13u00 - 17u30 • dinsdag gesloten


> vervolg van het artikel “Buiten(kom)beentjes op de kalender”

Tien dagen lang (1-10 augustus) kan je op meer dan 30 unieke, niet toeristische plekjes in de stad en haven van Oostende theatervoorstellingen en concerten meepikken.

Zelf het circuit op Helemaal aan de andere kant van het land moet je zijn voor het kinderevenement bij uitstek: de Jommekesdag. Op zondag 14 juli neemt Vlaanderens populairste stripheld zijn lezertjes én hun familie op sleeptouw voor een dag propvol onvergetelijke activiteiten in Bokrijk. Het wordt een echte ‘belevingsdag’ voor het hele gezin met een onder andere een Jommekesdoolhof en een zeepkistenrace. Een week eerder, meer bepaald op 5 juli, wordt in Houthalen-Helchteren, een allereerste Zomercarnaval op gang geschoten. Het maakt onderdeel uit van het Lachfestival dat vanaf 3 juli deze mijngemeente onderdompelt in mobiel straattheater uit alle windstreken. Iets verderop heeft men een week voordien al een feestje gevierd. Naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Circuit van Terlaemen. De Zolder Grand Prix op 27-30 juni wordt één langgerekte feestslinger die het verleden met de toekomst verbindt. Wie op donderdag en vrijdag al komt, wordt meteen de piste opgejaagd. Zelf achter het stuur of als passagier tijdens één van de vele circuitdopen of taxiritten. Op zaterdag en zondag volgt het echte racegeweld: wedstrijden van vroeger en nu zoals de Belgian Historic Cup, de Boss GP (de F1 van weleer), de Formula 3 Cup, de GP Youngtimers (250 cc – 500 cc) en de Side Cars gooien je als een rollercoaster van het ene tijdperk in het andere.

Eindelijk weer een cavalcade En wat heeft de provincie Antwerpen zoal te bieden tijdens de zomermaanden? Een absolute mustsee is de Hanswijkcavalcade, met aansluitende Mechelse Ommegang. Vooral omdat je deze historischreligieuze stoet normaal gezien slechts 3 keer in een mensenleven kunt bijwonen. Ze wordt namelijk maar om de 25 jaar georganiseerd. Dit unieke schouwspel, met veel paarden en wagens, kleurrijke, authentieke kostuums, processiereuzen en honderden vrijwilligers, bekleedt dan ook een bijzondere plek in de rijke Mechelse traditie van optochten. Dit jaar trekt de stoet uit op 25 augustus en 1 september. Omdat de negende maand trouwens altijd nog een beetje aanvoelt als vakantieperiode, geven we ook deze nog even mee.

Op 8 september opent in het MAS een tentoonstelling rond 350 jaar Koninklijke Academie. Modeontwerper Walter van Beirendonck laat samen met de museumdirecteur op een creatieve manier de artistieke hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van de Academie de revue passeren. Veteranen als Rubens, Jordaens en Teniers zullen er in dialoog treden meer recente kunstenaars als Van Gogh, Panamarenko en oud-studenten. De ‘Zomer Van Antwerpen’ is een uitbundig, cultureel zomerfeest dat in juli en augustus op de meest onverwachte plekken opduikt en voelbaar is in heel de stad. Het programma bestaat uit erg uiteenlopende voorstellingen, vaak gratis en toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden. Denk dan aan muziek uit de vier windstreken, thematische openluchtfilms aan de Scheldekaaien in een origineel decor, het beste uit het internationale circus, sterk visueel theater, dans op de meest ondenkbare plekken en tal van uitzonderlijke evenementen en installaties. Niet alleen in de stadskern, maar ook in de buitenwijken worden projecten gerealiseerd. Randy Weston African Rhythms Septet, Charles Lloyd Quartet, Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet en uiteraard festivalpeter Toots Thielemans met zijn kwartet zijn deze zomer de headliners op Jazz Middelheim (1518 augustus). Waarmee de lijn wordt doorgetrokken als kwaliteitsfestival, waar beleving en genieten centraal staat. Het Sfinks Mixed-festival in Boechout is dit jaar gratis voor iedereen. Ondanks een mooiere programmatie. Naast ontdekkingen uit de hele wereld is er nu namelijk ook aandacht voor global pop van dichterbij. En uiteraard ontbreekt het feestelijke randprogramma niet. Allen daarheen dus, van 25 tot 28 juli. De Antilliaanse Feesten in Hoogstraten (9 en 10 augustus) zijn nog steeds het grootse Caraïbische muziekfestival in Europa, met de meest populaire groepen uit deze regio. Van Cuba tot Trinidad, van Colombia tot Haïti. Wie daar geen danske placeert is waarschijnlijk heel slechthorend. Geen fuifnummer, maar toch een nachtbraker? Trek op 9 augustus dan naar Bornem, om er de vele duizenden (vorig jaar net geen 11.000) deelnemers aan de Dodentocht aan te moedigen. De lustige wandelaars zullen tijdens hun trip van 100 kilometer trouwens zien dat ieder dorpje deze zomer wel voor wat animo zorgt. Een kermis, een lokaal schlagerfestival, hapje-tapjes allerhande. Het zou ons te ver reiken om ze allemaal op te noemen.


Nu met gratis luxueuze Deck Lounger!*

Health Mate® therapeutische infraroodcabines: uw natuurlijke remedie tegen spieren gewrichtspijnen

( )

* U ontvangt één Zen-Wood® Deck Lounger bij aankoop van een nieuwe Health Mate® infraroodcabine tot eind juni 2013 of tot uitputting van de voorraad. Stoel zonder kussens of accessoires. Het afgebeelde model is indicatief. Actie onder voorwaarden: niet cumuleerbaar met andere kortingen of speciale aanbiedingen. Meer informatie op www.healthmate.be of bij uw Health Mate® verdeler.

I N F R A R O O D C A B I N E S

-

V A N

1

Een infraroodsessie is in de eerste plaats om u lekker te ontspannen. Al dan niet met een streepje muziek of een goed boek erbij. Door de warmte worden uw spieren soepeler en verdwijnt de spanning in nek en schouders. Infraroodtechnologie is niet nieuw. Infraroodbehandelingen worden al sinds 1967 toegepast in de medische wereld. Studies hebben aangetoond dat infraroodtherapie heilzaam kan zijn bij diverse medische klachten*: reuma en artrose, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en stress. Maar ook bij ernstige aandoeningen. Zelfs diabetici en mensen met chronische darmklachten vinden baat bij Health Mate® infraroodtherapie. Alleen Health Mate® maakt gebruik van gepatenteerde stralingselemen-

ten met een bereik van 7.080 nm (80% IR-C en 19% IR-B en 1% IR A). Die werden eind jaren ‘70 ontwikkeld door NASA. Zelfs de Space Shuttle werd voorzien van deze infraroodstralers om de cardiovasculaire gezondheid van de astronauten op peil te houden.

cies 7.080 nm. Alles wat onder de

Ondertussen zijn er uiteenlopende merken van warmtestralers op de markt. Maar de verschillen zijn erg groot. En die zijn jammer genoeg niet zichtbaar met het blote oog. Alleen infraroodlicht met een golflengte tussen 4.000 en 16.000 nm (nanometer) heeft een therapeutische werking op het menselijk lichaam. Dit wordt ook wel ‘deep level therapy’ genoemd.

Bij de ‘deep level therapy’ brengen de infraroodstralers van Health Mate® de watermoleculen onderhuids (dermis en subcutis) in beweging. Daardoor wordt er geleidelijk warmte opgewekt die op een veilige manier tot diep in het lichaam wordt gestuurd. De bloedcirculatie versnelt en ons celmetabolisme wordt gestimuleerd*. U begint te zweten en uw hart gaat sneller slaan. Dit vraagt energie, dus u bent passief calorieën aan het verbranden. Evenveel als tijdens een kwartiertje sporten. En te-

De warmtestralers van Health Mate® genereren een golflengte van pre-

4.000 nm ligt, werkt uitsluitend als oppervlakkige verwarming (‘peripheral warming’) en is ontoereikend op therapeutisch vlak.

6

P E R S O N E N

34

gelijk bent u een heleboel toxische stoffen kwijt. Niet verwonderlijk dat mensen die gebruik maken van een Health Mate® infraroodcabine zich sterker, gezonder en energieker voelen.

Surf naar www.healthmate.be voor meer informatie.

UMME EN

ANTWERPEN: Arak Wellness LIER 03 295 50 25 | Van den Berg HOOGSTRATEN 03 315 75 31 | Sanik GEEL 014 58 86 70 | AquaVision OUD-TURNHOUT 014 35 91 71 | Fonne Smeulders KALMTHOUT 03 62 01 620 | Reborn Wellness SCHOTEN 03 685 44 50 | NG Project BALEN 014 73 53 99 | Schrauwen: BRASSCHAAT 03 645 24 79 – HERENTALS 014 24 40 20 – WILRIJK 03 825 69 81 – ZANDHOVEN 03 464 19 16 | Sanal BORSBEEK 03 366 17 70 | LIMBURG: ‘t Hoveniertje WELLEN 012 74 53 60 | Schrauwen GENK 089 30 86 20 | Varey LOMMEL 011 54 43 69 | Sleurs & Vangompel BOCHOLT 089 46 56 00 | D&A Pool Technics ZONHOVEN 011 82 37 65 | WEST-VLAANDEREN: Spa-Wellness ZWEVEGEM 0477 59 58 13 | Ovalco OOSTKAMP 050 82 75 86 | Health Mate Shop Knokke 0486 51 89 83 | Delaere IZEGEM 051 30 11 82 | Wellness La Rose GISTEL 059 27 61 84 | Florisan VEURNE 058 31 53 15 | Vanderhaeghe IEPER 057 21 37 23 | Vermeersch KORTEMARK 051 57 52 08 | Lamo RUISELEDE 051 68 82 53 | Van Raes ROESELARE 051 22 20 15 | DC infrarood RUDDERVOORDE 050 28 07 87 | Claeys-Verhelst Brugge 050 31 26 52 | Xavier Covemaeker WERVIK 056 20 01 69 | OOST-VLAANDEREN: Aquatropic MALDEGEM 050 71 93 92 | Aquazure NINOVE 054 50 01 69 – WICHELEN 053 39 09 39 | Het Buitenhuis DENDERMONDE 052 25 61 16 | Wellness Decor KRUISHOUTEM 09 383 70 83 | Wida MELSELE 03 336 54 94 | Esento: BRAKEL 055 42 76 08 | Van Poucke ZOTTEGEM 09 360 16 91 | Vepa ZELZATE 09 345 56 25 | Schrauwen ST-NIKLAAS 03 766 18 17 | Sterck AALST 053 70 16 11 | Sani-en Keukendecor WAASMUNSTER 03 250 66 90 | DC Pools GAVERE 09 330 87 35 | VLAAMS-BRABANT: Van Poucke LENNIK 02 582 35 03 | L’air et L’eau BEGIJNENDIJK 016 41 42 66 | Ventimec LEUVEN 016 23 39 74 | Pool+ HAACHT 016 85 09 55 | Runningmate KAMPENHOUT 016 65 05 86 | Van Diest HALLE 02 361 14 16 Volledig dealeroverzicht op www.healthmate.be

HealthMateAdvBizzy_3juni2013.indd 1

13/05/13 10:37

R

Waarom kiezen voor ® Health Mate ?

T O T

D

K W A L I T E I T

* Raadpleeg steeds uw arts als u een Health Mate® infraroodcabine wil gebruiken voor medische doeleinden.

B E S T E

( )

D E


Toegang vrij Heistsesteenweg

Aarschot

Beerzel

1 KM

Dancing Fabiola

Heist

Putte - Mechelen

open: alle werkdagen van 10u tot 12u en van 13u30 - 18u30 zat. van 10u - 12u en 13u30 - 17u30 zondagnamiddag steeds open • donderdag gesloten.

Lier

bizzy ontwerp 03-06-2013

Heistsesteenweg 108 • 2580 Beerzel T 015 24 15 75 • F 015 25 14 29

34

14-05-2013, 15:21


Genieten en relaxen kan ook thuis. In je eigen tuin of gewoon in huis! Spa’s - jacuzzi’s - infrarood sauna’s - barrelsauna’s - zwembad

i n u j d n aa m e d l é Hé

! s e i t o prom !

r k e j i l p r u u s u t a n s a Mei p s xMet lu

Infraroodauna’s

Met Sunlighten hebben we een product in onze rangen dat zijn gelijke niet kent. Met de mPulse serie heeft het de eerste en enige intelligente sauna op de markt! Daarnaast zijn we ook importeur van Homefocus, en hebben we onze eigen lijn Infralux.

Spa’s

Lekker wegdromen tijdens een heerlijke massage in een spa, jacuzzi of whirlpool. De ideale manier om optimaal te ontspannen in je eigen tuin! We zijn importeur van al onze producten, en dat heeft zo zijn voordelen naar de klant toe. Met drie prijs/kwaliteit-verhouding absolute topmerken hebben we een enorm aanbod aan spas: Artesianspas, Wellis spas en Lux-spas. Bij elk van deze merken gaan we als basis op dezelfde niet te missen punten letten: • Elk bad moet een volledige top massage aanbieden. • Zuinige en stille pompen, in combinatie met een totale isolatie. • Ergonomische zit- en ligplaatsen.

Zwembad

Lux-spas is gespecialiseerd in waterbehandeling. Waterkwaliteit is een onderdeel van het wellness- en zwembadverhaal dat in veel gevallen onderschat wordt. Nu kan u uw zwembad perfect helemaal automatiseren met de producten van Zodiac, zodat u zelf helemaal niets hoeft te doen en uw zwembad altijd tip-top zwemklaar staat! Ook het reinigen van uw bad met een hand-stofzuiger is verleden tijd. Nu heeft Zodiac de perfecte oplossing gevonden voor het reinigen van alle soorten zwembaden: De innovatieve Vortex reinigingsrobot.

Voor meer info: www.lux-spas.be Meidoornstraat 1A - 2860 St. Kat. Waver

T. 0476/570470 - Open woensdag tem vrijdag : 13 u tot 17u - zaterdag: 10-17u Geef ons een seintje, en wij maken ook buiten onze openingsuren graag tijd voor u vrij!


Ontdek de nieuwe trends een nieuwe hype op de vloer

Klikvinyl Podium Click 24,90€/m2

ACTIE LOCFLOOR

met het uniclic systeem om makkelijk te plaatsen • formaat 120 x 19 cm Nu: 2 • dikte 7 mm 9,50€/m • 4 moderne dessins uit voorraad uit voorraad en • de ideale vloer voor druk mee te nem huishoudelijk gebruik.

VOORDELIG LAMINAAT

Een nieuwe trend die komt opzetten zijn vinylstroken. Het grote voordeel van vinylvloer is de dikte. Doordat de vloerbekleding zo dun is, is het een ideale oplossing bij renovaties.

nieuwe collecties QUICKSTEP op voorraad

• perfecte aanvulling op laminaat • uitgebreid aanbod • dun & waterbestendig • 8 kleuren leverbaar uit voorraad

Ultra zacht

tapijt

Behangpapier speels met kleur


ies P d

TAL VAN PROMOTIES GRATIS strandlaken

KUSSENS

bij aankoop van 5 liter Histor One muurverf of 3 liter Histor One lak. Actie geldig tot 30 juni 2013.

Raam

Milano verschillende stijlvolle kleuren 45 x 45 cm vulling inbegrepen NU 12,50 euro / stuk

VILT In trendy kleuren: mango, paars, mochito en fuchsia, om uw feestgebeuren extra op te fleuren. Afmeting: 100 cm breedte - van de rol te snijden binnen en buitengebruik. NU 4 euro / lm

Verduisterende Duo rolgordijnen

Mooi en praktisch voor slaapkamers!

De collectie Duo rolgordijnen van bécé raamdecoratie heeft een bijzondere aanvulling gekregen: Duo rolgordijnen met verduisterende stoffen. Bij dit Duo rolgordijn zitten de twee stoflagen strak tegen elkaar aan zodat maximale verduistering mogelijk is. Het verduisterende model wordt afgewerkt met een speciale onderafwerking.

BEHANG & VERFSPAARKAART Behang & verf extra voordelig met de HV-spaarkaart. Bespaar tot € 100 korting en ontvang een flesje bubbels. Meer info in onze toonzaal. Naam:

Adres:

............

..........................

..........................

..........................

..........................

............

..........................

..........................

..........................

..........................

Tel:

Email:

..........................

Alle acties geldig tot 30/06/2013 of tot uitputting van de voorraad.

Voor de gep

aste interieu

rcombina

tie

T • PARKE G • VERF EN • BEHAN • DECORATIE DING • TAPIJT • ZONWERING VLOERBEKLE • GORDIJNEN LAMINAAT

ombinatie

ste interieurc

Voor de gepa

........................

........................

........................

BEHAN SPAARK

BESPAAR

TOT

........................

....................

........................

........................

....................

n

www.hv.be

VLOERBEK

LEDING • TAPIJ LAMINAAT • GORDIJNE

Herent

www.hv.be

........................

........................

....................

....................

....................

Mechelses teenweg 711 Tel 016 24 • 3020 48 70 • herent@hv. Herent be Open van 9u-12u en van 13u-1 Zaterdag 8u van 10u-1 7u Gesloten op vrijdag, zondag en feestdage

weg Liersesteen 00 • heist@hv.be 74 Tel 015 25 8u van 13u-1 9u-12u en Open van 7u van 10u-1 agen Zaterdag g en feestd op zonda Gesloten

t • 3020 Heren eenweg 711 Mechelsest 70 • herent@hv.be 48 Tel 016 24 8u van 13u-1 9u-12u en Open van 7u feestdagen van 10u-1 Zaterdag zondag en op vrijdag, Gesloten

........................

........................

........................

Herent

............

.........................

..........................

........................

........................

........................

Heist-op-d

TOT 100 BESPAAR

............. ..........................

en-Berg n-Berg Heist-op-d275 • 2220 Heist-op-de

........................

........................

........................

en-Berg Liersestee nweg 275 • 2220 Heist Tel 015 25 74 00 • -op-den-B heist@hv.b erg e Open van 9u-12u en van 13u-1 Zaterdag 8u van 10u-1 7u Gesloten op zondag en feestdage n

& VERF BEHANG RT VERF ANG EN UW BEH SPAARKAA EURO OP

............

.............

Email:

Tel:

..........................

..........................

............. ..........................

........................

........................

........................

..........................

..........................

..........................

..........................

Naam: Adres:

speels met licht HERENT • Mechelsesteenweg 711 • T 016 24 48 70

open van 9u - 12u & 13u - 18u • zat. van 10u - 17u • gesloten op vrij-, zon- en feestdagen

HEIST-OP-DEN-BERG • Liersesteenweg 275 • T 015 25 74 00

open van 9u - 12u & 13u - 18u • zat. van 10u - 17u • gesloten op zon- en feestdagen

www.hv-interieur.be


Parelvissers op het terras Enkele jaren geleden begon de spumante aan een veroveringstocht op de terrassen. En die opmars lijkt voorlopig niet meer te stuiten. Deze frisse mousserende wijn belooft ook dit jaar erg populair te worden om te klinken op de zomerse zonsondergang. Meer zelfs, andere bubbels profiteren mee van het grote succes van deze Italiaanse parelwijn. Voor een gezellig onderonsje hoeft u trouwens echt geen fles van een duur champagnehuis te kraken. Ook met een minder prijzige champagne, of een schuimwijn die via dezelfde methode geproduceerd wordt, zal de sfeer er al meteen inzitten.

RANK Bubbels Het Australische antwoord op de Champagne is de ‘Sparkling wine’ die doorgaans van de Chardonnay-druif wordt geproduceerd. En volgens de zogenaamde traditionele methode. Dikwijls zijn deze wijnen van erg hoge kwaliteit, omdat de groeicondities ‘Down Under’ ideaal zijn. Niet voor niets plannen tal van ronkende namen uit de champagnewereld tegenwoordig bijhuizen bij onze tegenvoeters. Als land is Luxemburg veel kleiner dan Australië, als wijnproducent ook. Maar de plaatselijke schuimwijn wordt er niet minder genietbaar om. Ze verdienen gerust een plekje naast de gevestigde Franse namen.

De zon in het schuim

Doordat ze te lang veel te hoge prijzen hanteerden, zetten de Franse champagneboeren de deur wagenwijd open voor een frontale aanval uit het zuiden. ‘Bubbels’ staat tegenwoordig in flink wat Vlaamse huishoudens gelijk aan Cava en Prosecco. Ze zijn in niets te vergelijken met de verdachte schuimwijnen die je vroeger kon verdienen in de schiettent op de kermis. De vergelijking met ‘het echte spul’ gaat dan weer wel op. Omdat deze Spaanse en Italiaanse wijnen namelijk op dezelfde manier geproduceerd worden. Toch hebben ze een eigen karakter. Je proeft er als het ware meer zon in. Doorgaan is spumante en cava van degelijke tot zeer hoge kwaliteit. En omdat de prijzen heel schappelijk – zelfs laag – zijn, hoef je niet op een flesje te kijken. Zodat je een aangename avond op het terras niet vroegtijdig moet afbreken wegens een gebrek aan lekkers.

Parels die je doen lachen

Als een Franse mousserende wijn uit een gebied anders dan de Champagne-streek stamt, wordt hij meestal een ‘crémant’ genoemd. Ze komen ondermeer uit de Bourgogne, de Loire-streek en de Elzas. De eisen waaraan een crémant moet voldoen, lijken sterk op die van de dure neefjes. Het procédé is ook grotendeels hetzelfde: een eerste vergisting van de basiswijn wordt gevolgd door een tweede gisting op fles. De verschillen zitten in de détails: voor 100 liter champagne mag maximaal 160 kg druiven gebruikt worden, voor 100 liter crémant is dat 150 kg. Een ander verschil: crémant moet minimaal 9 maanden op fles rijpen, champagne minimaal 15 maanden. En uiteraard is er verschil in de druivenrassen. Voor champagne moeten Chardonnay, Pinot Noir en/of Pinot Meunier de hoofdmoot vormen, eventueel aangevuld met twee onbekendere rassen. Voor crémants is dat per streek anders. In de Elzas bijvoorbeeld worden vooral Pinot Blanc en Riesling gebruikt. Daardoor heeft de Crémant d’Alsace een frisfruitige smaak en belletjes die de binnenkant van je wangen kietelen, zodat je vanzelf gaat lachen.

Hittegevoelig!

Schuimende wijnen worden best gedronken op een temperatuur van 6 à 10°. In een ideale wereld leg je de fles(sen) één dag op voorhand in de koelkast. Ongeveer 10 tot 15 minuten voordat je gasten arriveren, zet je de fles in een ijsemmer die voor de helft is gevuld met ijsblokjes en voor de rest met koud water. Ben je vergeten te koelen of krijg je onverwacht bezoek, dan kan je dit ongemak oplossen door een flinke hoeveelheid zout aan de ijsemmer toe te voegen. Daardoor zal het hele koelingsproces binnen 5 minuten hetzelfde resultaat geven. Leg de bubbels nooit, ook niet als het snel moet gaan, in de diepvries! Als je dit doet, wordt de fles wel koud maar niet de inhoud zelf!


bizzy ontwerp 03-06-2013

37

12-05-2013, 18:26


bizzy ontwerp 03-06-2013

36

16-05-2013, 22:54


Eikenhouten bijgebouwen

n Hout e ik

schap ยง an

alitatief E Kw

ambo_bizzy_juni_2013.indd 1

Terrassen

I

Carports

I

Poorten

Tuinhoutconstructies

ยง Vakm

AMBO

I

Maatwerk met een tijdloze uitstraling. AMBO is een betrouwbare partner voor de realisatie van uw tuinhoutconstructies. Het ontwerp, de productie en de plaatsing van gebeurt door onze ervaren vakmensen. In onze nieuwe toonzaal te Lier kunt u kennis maken met ons vakmanschap. Wij stallen er eiken bijgebouwen,

we Nieu oom

carports, tuinbergingen, terrassen en

r sh ow 2 11. 50m

houten poorten uit. Onze gespecialiseerde medewerkers staan u graag te woord.

I

Stenenstap 5 te 2500 Lier

I

www.ambo.be

I

03 489 08 48

13/05/13 15:01


bizzy ontwerp 03-06-2013

41

12-05-2013, 16:11

Bizzy 03 06 2013  
Bizzy 03 06 2013  
Advertisement