__MAIN_TEXT__

Page 1

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Επιχειρείν

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

www.bizplan4u.gr

VRETTOS – ISARIS – PROJECT CONSTRUCTION

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

«VIP Ηome»

Χαμηλής Ενεργειακής Κατανάλωσης

Τα «Επίκαιρα» από την πρώτη στιγμή της έκδοσής τους θεώρησαν επιβεβλημένο να σταθούν στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου της Aνατολικής Αττικής. Με δεκάδες ρεπορτάζ και παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια το απέδειξαν. Κατανοώντας πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών και αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ενεργεί ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, προσφέρουν το συγκεκριμένο ένθετο προκειμένου να συμβάλουν - με τις δικές τους δυνάμεις - στην έξοδο από μια κρίση, για την οποία σίγουρα δεν έχει ευθύνη αυτός.

Η VIP Construction,

Γράφουν οι:

Σπύρος Βρεττός Δημήτρης Ισαρης

πιστεύει σε έναν κόσμο πράσινης ανάπτυξης, σύγχρονων αντισεισμικών κατασκευών και καινοτόμων λύσεων βιοκλιματικού σχεδιασμού


2

Επιχειρείν

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

VRETTOS – ISARIS – PROJECT CONSTRUCTION

Δύο νέοι επιχειρηματίες συστήνονται Του Σπύρου Βρεττού

Γεια σας, ονομάζομαι Βρεττός Σπυρίδων είμαι πολίτικος μηχανικός – Δομοστατικός στην ιδιότητα - και ασχολούμαι τα τελευταία δέκα χρόνια με τις μελέτες – κατασκευές μεταλλικών κτιρίων. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειωθεί αισθητή κάμψη στον τομέα των κατασκευών γενικά και αυτό με ανάγκασε να αντιδράσω δημιουργικά & επιχειρηματικά θα έλεγα, δημιουργώντας μαζί με τον πολύ καλό φίλο και συνάδελφο κ. Δημήτρη Ίσαρη την VIP CONSTRUCTION. H VIP CONSTRUCTION δεν είναι ένα τυπικό τεχνικό γραφείο. Σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας μηχανικών όπου με την εμπειρία, τεχνογνωσία και εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων των μελετών επάνω σε καινοτόμα υλικά, πετυχαίνουμε στο σύνολο, μια κατασκευή ασφαλέστερη, λειτουργική με τις ελάχιστες καταναλώσεις ενέργειας και φυσικά με το ίδιο ακριβώς κόστος μιας συμβατικής κατασκευής. Στην VIP CONSTRUCTION έχουμε την δυνατότητα με την υποστήριξη σχεδιαστικών προγραμμάτων να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια νέα κατασκευή με πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ξεφεύγοντας από το τυπικό.

Έτσι, από τον Απρίλιο του 2011 ξεκινήσαμε την μελέτη μιας νέας, πρότυπης βιοκλιματικής κατοικίας 110 τ.μ. της «VIP Home» μαζί με μια ομάδα μηχανικών (αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς) η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουλίου. To αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής μπορώ να το χαρακτηρίσω εξαιρετικό. Ακόμα και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο όπου διανύουμε, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας. Δεν σας κρύβω ότι υπήρχε ανταπόκριση και από ξένους επενδύτες που έχουν έρθει στην χώρα μας να επενδύσουν κάνοντας μεμονωμένες κατοικίες ή ακόμα και ολόκληρα συγκροτήματα. Ένα άλλος βασικός τομέας δραστηριότητας της VIP CONSTRUCTION είναι οι ανακαινίσεις. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση στην ενοικίαση διαμερισμάτων. Διαβάζοντας λοιπόν τους παλμούς της αγοράς, η VIP CONSTRUCTION μελέτησε και ανέπτυξε τις VIP Συνθέσεις για έναν χώρο 100 τ.μ. με σκοπό την καλύτερη προσέγγιση κόστους - ποιότητας κατασκευών για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πιστεύω στο Ελληνικό Πνεύμα, και όσο κι αν είναι δύσκολη μια κατάσταση είμαι βέβαιος πως υπάρχουν τρόποι και λύσεις για να ανταπεξέλθουμε, αν υπάρχει βέβαια αλληλεγγύη. Η λεγόμενη «κρίση» γνωρίζω ότι έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε όλους μας και για αυτό η VIP CONSTRUCTION αντιδρά με θετικό πνεύμα, προσφέροντας νέες λύσεις, οικονομικές και σχεδιαστικά ασύγκριτες.

Του Δημήτρη Ίσαρη

Ονομάζομαι Δημήτρης Ίσαρης, είμαι πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στα Γεωτεχνικά και τα τελευταία δέκα χρόνια έχω συμμετάσχει στην κατασκευή μεγάλων ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Μεταξύ αυτών, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες, το Αεροδρόμιο των Σπάτων, τα Κέντρα Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, πολυκατοικίες στην Αθήνα και πολυτελείς μονοκατοικίες. Αποκτώντας εμπειρίες και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της εποχής που ζούμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον συνάδελφο Σπύρο Βρεττό και δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο τεχνικό γραφείο, με σκοπό να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και σύγχρονο σχεδιασμό. Έχοντας σαν γνώμονα την οικολογική δόμηση, λόγω της εξόντωσης του φυσικού περιβάλλοντος, προτείνουμε λύσεις χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Προσπαθώντας να βρεθούμε κοντά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον σχεδιάσαμε και προωθούμε την βιοκλιματική κατοικία «VIP Home», πετυχαίνοντας εκπληκτικές μειώσεις στο κόστος της ενέργειας που χρειάζεται κάθε σπίτι για τη εύ-

ρυθμη λειτουργία του καθώς και μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της εκπομπής βλαβερών ουσιών από τη χρήση του. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, είμαστε εδώ για τον πολίτη, ώστε να του εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Μελετώντας για κάθε έναν ξεχωριστά, εξασφαλίζουμε το καλύτερο αισθητικό και οικονομικό αποτέλεσμα. Με σύγχρονους τρόπους δόμησης και καινοτόμα υλικά, αναλαμβάνουμε κατασκευές νέων κτιρίων, ανακαινίσεις, προσθήκες μεταλλικών κατασκευών, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.


Επιχειρείν

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

3

VRETTOS – ISARIS – PROJECT CONSTRUCTION

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

«VIP Ηome»

Χαμηλής Ενεργειακής Κατανάλωσης Η VIP Construction είναι ένα τεχνικό γραφείο, στελεχωμένο από έμπειρους και εξειδικευμένους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, που δραστηριοποιείται στο ευρύτερο φάσμα του σχεδιασμού και της κατασκευής τεχνικών έργων. Αποτελεί την συνέχεια της τεχνικής εταιρίας ΜΕΤΑΛΛΟΚΑΤ, που δραστηριοποιείται στην μελέτη και κατασκευή μεταλλικών κτιρίων από το 1972. Έχοντας πολλά έργα στο ενεργητικό της (βιομηχανικά κτίρια, πολυόροφα γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, κέντρα αναψυχής, κατοικίες) αποτελεί εγγύηση για την καρδιά της κατασκευής, τον φέρον οργανισμό της. Ο σχεδιασμός του μεταλλικού φορέα γίνεται από πολιτικούς μηχανικούς του γραφείου μας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα λογισμικά προγράμματα : Instant CCS, EC4 Composite CCS διαστασιολόγησης με Ευρωκώδικα 4 σύμμεικτων κτιριακών κατασκευών, Fespa IV LHλογισμική , StruCad CCS λογισμικό σχεδίασης μεταλλικών κατασκευών, Αllplan 2008 σχεδιαστικό - αρχιτεκτονικό λογισμικό, 3D Max.

Έχοντας ως γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, ανταποκρίνεται άρτια σε κάθε κατασκευαστική πρόκληση. Στόχος είναι πάντοτε η εξασφάλιση υψηλών επιπέδων ασφάλειας, λειτουργικότητας, ανθεκτικότητας και αισθητικής κάθε κτιριακού έργου. Η VIP Construction σχεδίασε και κατασκευάζει το VIP Home, μια βιοκλιματική κατοικία που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αρχιτεκτονικής αισθητικής. Με καινοτόμα υλικά και τεχνολογία, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλών προδιαγραφών. Οι βιοκλιματικές κατοικίες VIP σχεδιάζονται ακολουθώντας τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μελετώνται και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη και με ποιοτικές προδιαγραφές ενώ το κόστος τους δεν υπερβαίνει το κόστος μιας συνήθους κατοικίας. Οι κατοικίες VIP διακρίνονται για τις εξαιρετικά μικρές ενεργειακές απώλειες (εξοικονόμηση ενέργειας θέρμανσης- ψύξης έως 80%), την αξιοποίηση ενέργειας από τον ήλιο με τοποθέτηση φωτοβολταικών στη στέγη, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι κατασκευάζονται από οικολογικά υλικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι κατοικίες να ανήκουν, σύμφωνα με την κατάταξη του νέου ενεργειακού κανονισμού ΚΕΝΑΚ 2010, στην ενεργειακή κατηγορία Α, προσφέροντας έτσι μακροπρόθεσμα πολλαπλά οφέλη στον ιδιοκτήτη.

Η εταιρεία επίσης δραστηριοποιείται: •Στις κατασκευές ιδιωτικών έργων αναλαμβάνοντας μελέτες, έκδοση αδειών και κατασκευή ή διαχείριση έργων. • Στις ανακαινίσεις κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. • Στις μεταλλικές κατασκευές και προσθήκες, με την υποστήριξη της εταιρίας ΜΕΤΑΛΛΟΚΑΤ. • Στην κατασκευή έργων Α.Π.Ε. – Φωτοβολταϊκών πάρκων και στεγών. • Στην σύνταξη κάθε είδους μελέτης. Στατικά – αρχιτεκτονικά – Η/Μ – Φωτορεαλιστικά. • Στον τομέα των σύγχρονων συστημάτων θέρμανσης. • Στην ενοικίαση και πώληση ακινήτων και στην αξιοποίηση οικοπέδων. • Στην τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών. • Στη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, χώρων αναψυχής και κατοικιών. Διανύοντας πλέον της μιας δεκαετίας συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στην κατασκευαστική ζωή του τόπου, τα στελέχη του γραφείου εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες αυτών που τους εμπιστεύονται και η εταιρία εξελίσσεται σε μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές στον τομέα των κατασκευών.


4

Επιχειρείν

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

«VIP Ηome»

Χαμηλής Ενεργειακής Κατανάλωσης Οικολογική δόμηση και ασύγκριτες σχεδιαστικά λύσεις, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων & ενέργειας!

ΤΑΤΟΪΟΥ 108, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2130247079 - ΚΙΝ: 6937796392, 6978002076 web site: www.vipconstruction.gr • E-MAIL: info@vipconstruction.gr

Profile for MANOS MARKAKIS

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 11212  

VIP CONSTRUCTION

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 11212  

VIP CONSTRUCTION

Profile for bizplan4u
Advertisement