__MAIN_TEXT__

Page 6

6

Gazet van Zurenborg | ww.gazetvanzurenborg.be

Gemeenschappelijke werkplek in Grote Hondstraat kost 100 tot 350 euro per maand

House of Ape: “Zurenborg is onze proeftuin voor België en Nederland” Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat is de fi- erg ambitieus. Tegen 2020 wil ze maar liefst zes kantolosofie achter The House of APE, een gemeenschappe- ren openen; verspreid over Nederland en Vlaanderen. lijke werkplek voor freelancers en bedrijven in de Grote Zurenborg krijgt de primeur… (Dirk BLIJWEERT) Hondstraat. Bezielster Caroliene van Eijck toont zich - The House of Ape is een coworking community. Wat moeten we daaronder verstaan? Caroliene van Eijck: “We willen in de eerste plaats gelijkgestemde zielen bij elkaar brengen. Weet je, in Vlaanderen en Nederland loopt ontzettend veel talent rond. We kunnen erg veel van elkaar opsteken, alleen is het moeilijk om met anderen in contact te komen. Daar willen we met The House of APE verandering in brengen. APE staat voor Avontuur, Passie en Enthousiasme. Het is een manier van leven. Onze filosofie is uniek. Veel initiatieven richten zich uitsluitend op creatievelingen, maar wij mikken breder. Ook accountants of consultants zijn hier welkom, zolang je jezelf maar herkent in onze waarden.” -Jullie zitten in een mooie, luchtige ruimte. Prettig om werken, lijkt me… Caroliene van Eijck: “Het klopt dat we een mooie en inspirerende werkplek hebben, maar de open mentaliteit is onze grootste troef. Hier lopen superinteressante mensen rond waar je heel wat ideeën van kan opdoen. We hebben op een paar weken tijd een aantal klanten kunnen overhalen, en daar lopen heus niet alleen zelfstandigen tussen. Hier huizen o.a. een ontwikkelingsbureau en een bedrijf dat NGO’s ondersteunt. Verder bieden we onderdak aan Pepperminds, een marketingagentschap met meer dan 20 medewerkers.” -Hoeveel betaal je voor een werkplek en wat krijg je ervoor in de plaats? Caroliene van Eijck: “We bieden verschillende formules aan. Je kan een werkplek huren voor 1, 2 of 3 dagen per week. Daar betaal je respectievelijk 100, 200 en 350 euro per maand voor. Koffie, thee en water zijn inbegrepen, net als WIFI. In totaal kunnen hier ongeveer 60 mensen terecht. We hebben ook vergaderzalen waar je gebruik van kan maken. Wie dat wil, kan meedoen aan onze community lunch. Dan kopen we iets lekkers dat we samen opeten. Of we criteria hanteren? Neen hoor, iedereen is welkom. Als je maar open bent, goesting hebt en trots bent op wat je doet. De vlotte babbel volgt vanzelf wel…Tussen haakjes: wie zin heeft, mag gerust langskomen. De eerste week bij The House of APE is gratis.”

plannen voor de komende jaren. Caroliene van Eijck: “Tegen 2020 willen we zes vestigingen openen. Het is de bedoeling dat we dit concept gaan uitrollen naar andere Vlaamse en Nederlandse steden. We zijn er nog niet helemaal uit, maar Gent en Leuven lijken me prima locaties. Zurenborg is onze proeftuin, zou je kunnen zeggen. Eerlijk: ik denk dat dit een prima buurt is om ons idee uit te testen en te verfijnen.” -Aan ideeën heb je in elk geval geen gebrek. Je start binnenkort ook met Life of APE. Wat is dat? Caroliene van Eijck: “Een online platform dat bedrijven en freelancers samenbrengt. Het nieuwe eraan is dat zowel de aanbieders als de vragers dezelfde waarden delen. Dat is cruciaal: een goede klik kan de samenwerking alleen maar bevorderen. Verder wil ik werk maken van de APE-academy. Het woord zegt het al: je kan trainingen volgen en evenementen bijwonen. Bedoeling is dat we elke tweede donderdag van de maand een opleiding organiseren. We hebben al contacten met trainers uit Nederland. Staan op het programma: leiderschapstrainingen, salestrainingen maar ook energiemanagement. Tijdens die cursus leer je hoe je het best je energie besteedt op de werkvloer. Geen overbodige luxe, als je ziet hoeveel mensen vandaag met een burn-out kampen. Jezelf aan de oplader, is de toepasselijke naam van de training.” http://www.houseofape.com/ Grote Hondstraat 44 2018 Antwerpen hallo@houseofape.com +32 (0) 485 476 738 Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 8.30 u tot 18.30 u.

-Is genoteerd! Zurenborg is maar de eerste stap voor The House of APE. Jij hebt wilde

Italian wine bar & Coffee

Caroliene van Eijck: “APE staat voor Avontuur, Passie en Enthousiasme. Het is een manier van leven. Onze filosofie is uniek.” Foto Jeannine FUHRING

Grote hondstraat 5 2018 antwerpen TEL: 0488470083

Grote Beerstraat 24 • 2018 Antwerpen T: 03.239.14.19 • 0479 77 15 76

2de Handskleding

open van dinsdag tot zaterdag van 14 tot 19 u. Stanleystraat 5 • 2018 Antwerpen• Tel: 03 230 34 15 • www.tipis.be

Profile for Gazet van Zurenborg

GVZ2016_Editie2  

2016 Editie 2

GVZ2016_Editie2  

2016 Editie 2

Profile for bitrac
Advertisement