Page 1

The essentials van B&B Portretten van leden De envelop van...

HĂŠt netwerk voor ondernemende vrouwen

LEDENMAGAZINE 2014


Bites & Business Inhoud

2

Voorwoord/Colofon 3

handige tools voor het leven van nu

25

handige tools voor het leven van nu

5

De envelop van Jessie Kuipers

26

The essentials van B&B

6

Eerlijk winkelen

29

Zij zijn onlangs voor zichzelf begonnen

8

Zij schreven een boek

30

City- en regiocoรถrdinatoren van B&B

10

Women on wings

33

De envelop van Puck van den Bergen

14

handige tools voor het leven van nu

34

One men

17

Zij zijn onlangs voor zichzelf begonnen

35

De prijs van iREDESIGN

18

Yente 37

B&B Travel

20

Een avond B&B in Twente

38

Zij werken met kinderen

22

Word lid!

39


Het redactieteam: Masja Slootweg & Marijke Krabbenbos

Colofon Hoofdredactie: Marijke Krabbenbos Coördinatie en eindredactie: Masja Slootweg Vormgeving: Cinda Raaphorst Met bijdragen van: Anita Simons, Chantal Ophuis, Karin Wissenburg, Margreet Pasman, Nathalie Vijlbrief, Noor Backers en Vesna Zuuring.

Dit is het eerste en waarschijnlijk enige online magazine van Bites & Business. Ik ben namelijk goed in het verzinnen van ideeën en het opzetten van nieuwe zaken en minder goed in het volhouden ervan. Ik ben dan ook heel blij dat Bites & Business inmiddels als weer zes jaar drijft op de vele city- en regiocoördinatoren. Zij zijn het die in 20 vestigingen elke 6 weken een netwerkdiner organiseren op een verrassende locatie. Één van mijn ideeën was om een online magazine te maken, door en over Bites & Business leden. Een soort clubblad. Om meer van het netwerk te laten zien dan alleen de website. En het is gelukt! Dit B&B online magazine geeft een goed beeld van het netwerk, de leden, hun talenten en de kracht van de enveloppenmethode. Ik hoop dat je het met interesse zult doorbladeren en lezen. Nieuwsgierig geworden naar Bites & Business in het echt? Je bent van harte welkom als introducé op één van de netwerkdiners in het land. Met hartelijke groet,

Marijke Krabbenbos Oprichter Bites & Business www.bitesenbusiness.nl

3


diensten voor je bedrijf

Simone ten Haaf Advocaat en vraagbaak Voor ondernemers die antwoorden en oplossingen willen. Motto’s: “Nait soez’n, moar doun” en: “Onderneem met plezier!”

www.vermeulentenhaaf.nl

Aukje Adams U schakelt Working Service in voor advies en ondersteuning van externe (marketing)communicatie: voor het opzetten en effectief uitvoeren van zakelijke bedrijfscommunicatie.

www.workingservice.nl 4

Atty van der Schoot A5CongresBureau zet hoofd (kennis & ervaring), hart (enthousiasme & betrokkenheid) en handen (aan de slag!) in om een bijeenkomst/congres tot een succes te maken.

www.linkedin.com/in/ attyvanderschoot

Marie - Claire van Poelje Vindt u het lastig om nieuwe klanten via de telefoon te werven? Bel dan met Driven Sales and Support!

www.drivensales.nl


handige tools voor het leven van nu

De tool van: Karen Kammeraat Bedrijf: www.nyota.nl

De tool van: Alien Vaartjes Bedrijf: www.liefdevoortalent.nl

Welke tool wil je delen? “De online kalender! Er zijn veel varianten, maar ik gebruik de Week Calendar voor iOS (Apple). Ik dacht dat iedereen al wel zoiets zou gebruiken, maar ik kom de laatste tijd vaak mensen tegen die aan het rommelen zijn met familieplanners. Ik dacht dus: laat ik ‘m toch maar delen.”

Welke tool wil je delen? “Een erg handige tool is Symbaloo. Daarmee kun je je eigen startpagina maken, met links naar alle sites die je vaak gebruikt.”

Waarom deze tool? “Eigenlijk is de tool zelf niet heel spectaculair, maar het scheelt ons echt een heleboel tijd. Voordat we deze app gebruikten, belden mijn man en ik elkaar vaak met vragen als “Ik wil nu een afspraak maken met die en die, maar ik vroeg me af: heb jij al wat?”. Dat hoeft nu niet meer.” “We gebruiken drie kleuren: een voor mijn afspraken, een voor die van mijn man en een voor ons samen. Je ziet dus meteen of je partner op die dag al een afspraak heeft en of je bijvoorbeeld oppas moet regelen. Ook je kinderen kunnen hun afspraken toevoegen, in hun eigen kleur. Ik gebruik hem vooral privé, maar ook zakelijk is het erg handig.” Waar kun je ‘m vinden? Week Calendar 7 (voor iPhone) aCalendar (voor Android) Business Calendar (voor Android)

Waarom deze tool? “Je hebt direct een duidelijk overzicht van de pagina’s die je nodig hebt om je werk te doen. Je kunt het helemaal naar je eigen smaak indelen en het werkt erg snel!” Waar kun je ‘m vinden? Je kunt ‘m vinden op symbaloo.nl. Wil je Symbaloo op je mobiele telefoon, dan ga je naar mobiel.symbaloo.com. Meer handige tools van Alien: HootSuite; een handige tool om alle Social Media platformen te beheren, zoals LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube, etc. WeTransfer; een website waar je grote bestanden (tot 2GB) kunt versturen. Handig: je krijgt een melding dat iemand jouw documenten heeft ontvangen en heeft gedownload. Infogr.am; een website waar je jouw (enquête)resultaten op een grafische manier kunt vormgeven. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd om jouw rapporten te lezen. Wordle.net; een website waar je je eigen wordle kunt maken. Pikjoke; een website waar je hele leuk foto-effecten kunt vinden, die je op je eigen foto’s kunt toepassen.

www.bitesenbusiness.nl

5


The essentials van

Bites & Business Bites & Business is een netwerk voor ondernemende vrouwen. Daar zijn er best veel van. Om precies te weten wat er anders is aan Bites & Business stellen we een paar vragen aan de oprichter, Marijke Krabbenbos. Door: Masja Slootweg

Wat is het idee achter Bites & Business? “Het centrale idee achter Bites & Business is dat een netwerkclub volop gelegenheid moet bieden om te kunnen netwerken en dat iedereen elkaar kan helpen, mits je weet wat de ander zoekt. Bij veel andere netwerken is er minder gelegenheid elkaar te spreken omdat er vaak een spreker is uitgenodigd. Bij B&B is het na het voorstelrondje de hele avond “vrije klets”. Dus geen stellingen, thema’s of workshop. De deelnemers maken samen de avond. De enveloppenmethode* maakt het makkelijk om een vraag in de groep te gooien en om je kennis en ervaring met anderen te delen. “ Hoe ziet een gemiddelde netwerkavond van Bites & Business eruit? “De avonden verlopen volgens een vaste formule. Vanaf 19.00 uur is de inloop, om 19.30 uur gaan we aan tafel in een steeds wisselend restaurant. Vooraf heeft iedereen een deelnemerslijst gekregen, dus wie wil, kan zich goed voorbereiden. De city- of regiocoördinatoren heten iedereen welkom en leggen de principes uit en begeleiden het voorstelrondje (kort en krachtig).

6

Daarna gaat iedereen nader met elkaar kennismaken, lekker eten en elkaar helpen door even mee te denken over een vraag. Er wordt één of twee keer van plaats gewisseld. Bij de koffie worden alle enveloppen die zijn rondgegaan en die vol zitten met tips, suggesties en doorverwijzingen teruggegeven aan de vraagsteller. Vanaf 22.00 uur gaan de eerste deelnemers weer naar huis, altijd vol energie en inspiratie van de leuke gesprekken die er gevoerd zijn. De coördinatoren hebben een belangrijke rol in het zetten van de juiste sfeer. Die is altijd laagdrempelig, informeel en vaak inspirerend.” Wat maakt dat Bites & Business zo’n succes is in veel steden? “Toen ik in 2009 Bites & Business ging “uitrollen” in andere steden, heb ik een document gemaakt voor de coördinatoren. Al schrijvende bleek dat er zo’n 20 kleine elementen waren die er voor zorgen dat Bites & Business zo gewaardeerd wordt.


En wil je nog verder groeien? “Bites & Business heeft nu 20 vestigingen in Nederland. Er kunnen er nog een paar bij, denk ik. Ook ben ik bezig met vestigingen in het buitenland. De naam is zeer goed te exporteren en ik denk dat er overal ter wereld vrouwen zijn, die samen eten en elkaar helpen. Een gouden combinatie. Ik zoek Nederlandse vrouwen in buitenlandse steden die een vestiging willen opzetten. Ken jij iemand? Laat het me weten!”

Denk dan aan: wisselende dagen van de week, wisselende locaties, een vast all-in bedrag per avond, de deelnemerslijst, het voorstelrondje, de enveloppenmethode en de lage contributie (€50 per jaar). Deze elementen zijn dan ook niet veranderd sinds 2009. We praten over werk en business, maar privézaken worden natuurlijk ook besproken. Als iemand via de enveloppenmethode een nieuwe oppas of goede aannemer vindt, vind ik dat ook geweldig! We hebben al zo veel op ons bordje dat het fijn is als je voor iets niet lang hoeft te zoeken, maar af kunt gaan op een tip van een ander.” Gebeurt er nog meer naast de netwerkavonden? “De netwerkdiners vormen de kern van Bites & Business. Daarnaast worden er door mij netwerktrips naar het buitenland georganiseerd. Met een groep leden uit verschillende steden een paar dagen naar Marrakech, Spanje of Venetië. Gegarandeerd goede gesprekken, inspiratie en veel gezelligheid. Zie pag 20 voor een terugblik op die reisjes. Daarnaast zijn de vestigingen vrij om ook speciale avonden naast de netwerkdiners te organiseren. Denk dan aan een picknick in de zomer, een Nieuwjaarsborrel, een workshopproeverij, een veiling voor het goede doel, een gemengde avond, dus ook met heren erbij, lunches bij leden op kantoor, etc. Dit online magazine is een idee uit 2013, uitgevoerd begin 2014. Ook zal er in 2014 een e-book komen met allemaal nuttige artikelen van leden voor leden. Ik ben een ideeënmens, dus verzin ik elk jaar wel weer wat nieuws om binnen Bites & Business te maken.”

De enveloppenmethode , wat is dat ? * Bij Bites & Business krijgt iedereen elke keer weer de gelegenheid om een vraag in de groep te gooien. Door dit schriftelijk te doen op een envelop die doorgegeven wordt, is het mogelijk om op één avond wel 25 vragen te beantwoorden. Dus 25 anderen bekijken jouw vraag en stoppen een antwoord, tip, idee of doorverwijzing in de envelop. Efficient en effectief! Lees op pagina 14, 15, 26 en 27 hoe dit in de praktijk kan werken.

www.bitesenbusiness.nl

7


Fiona Zwart

8

Zij...

Masja Slootweg

Vesna Zuuring


...zijn onlangs voor zichzelf begonnen Geschreven door: Chantal Ophuis Fiona Zwart - Marketing & Business Coach voor dienstverlenende ondernemers City Coördinator Bites & Business Groene Hart Fiona Zwart is een jonge onderneemster uit Alphen aan de Rijn. Sinds november 2013 zet ze zich namens haar bedrijf ‘Zwart Werkt’ in als marketing & business coach voor dienstverlenende bedrijven. Middels een coachingstraject zorgt ze ervoor dat er meer omzet gerealiseerd wordt en dat er meer klanten aangetrokken worden. Dit doet ze op strategisch niveau voor zowel groepen als individueel. Klanten helpen met het (weer) succesvol worden, dát is waar ze het meest van geniet. Onlangs heeft ze een klant gecoacht waarbij ze de hele website heeft aangepast, alle teksten heeft herschreven, een compleet coachingstraject.

Het resultaat was er dan ook naar. De geheel vernieuwde uitstraling zorgde daadwerkelijk voor meer klanten. Dat gaf Fiona onwijs veel voldoening! Wanneer je besluit ondernemer te worden, moet je hier voor 100% achterstaan, alleen dán kun je een succesvol bedrijf bouwen. Bij twijfel; niet doen! Een eigen bedrijf hebben is volgens Fiona de ultieme manier om jezelf te ontplooien. Let er wel op dat je de balans tussen zakelijk en privé goed houdt! www.zwart-werkt.nl

Vesna Zuuring - Zie Haar, A girl on a mission Vesna Zuuring heeft haar hart gevolgd en van haar hobby haar werk gemaakt. Ze is fotografe en het gezicht achter het in 2013 opgericht Zie Haar. Zoals ze zelf zegt, ze is ‘a girl on a mission.’ Het mooiste uit vrouwen halen, ze laten stralen en dat mogen vastleggen, dat is waar Vesna energie van krijgt. Waarom vrouwen? Vesna:” Tijdens netwerkborrels kwam ik veel in contact met vrouwelijke ondernemers die 
net gestart of al een tijdje gepassioneerd bezig waren, maar vaak zonder financieel succes. Wat mij opviel, 
is dat vrouwen te bescheiden zijn.

Ze hebben moeite om zichzelf te laten zien, maken te weinig tijd vrij
 voor wat ze het liefst willen doen en durven niet in zichzelf te investeren. Maar het grootste obstakel om op de foto gaan is dat ze kritisch zijn op hun uiterlijk en denken dat ze niet fotogeniek zijn. Dat is onzin natuurlijk!“ Een fotoshoot is niet alleen een investering in je bedrijf maar ook in jezelf. In haar studio in Aerdenhout of op locatie is haar kracht jouw mooie binnenkant naar buiten te brengen. Elke vrouw is anders en dat maakt haar werk zo leuk, aldus de bevlogen fotografe. www.ziehaar.nl

Masja Slootweg - SocialMet Fotografie: Vesna Zuuring Masja Slootweg is 41 jaar en ze woont met haar gezin in Haarlem. Naast haar parttime baan als communicatie adviseur in de zorgsector, is ze sinds oktober 2013 zelfstandig ondernemer. Ze adviseert zzp’ers, ondernemers en non-profit organisaties hoe ze meer rendement door een juiste inzet van hun social media kunnen realiseren. “Vaak zijn ze al met social media gestart, maar vinden het dan lastig interactie met de juiste doelgroep te krijgen” aldus Masja. Zij helpt ze deze verdieppingsslag te maken door het geven van trainingen of persoonlijk advies. Het moment dat ze besloot voor zichzelf te beginnen was een moment dat een aantal dingen samen vielen. Haar urenuitbreiding bij haar vaste baan werd teruggedraaid en er kwamen steeds meer mensen op Masja af die een opdracht voor haar hadden. Het moment de stap te zetten naar de KvK was aangebroken. Het beste advies dat ze heeft voor startende ondernemers is om gewoon te beginnen met social media, het delen van je kennis en het in gesprek gaan met je volgers en fans. Door het juist inzetten van je social media kanalen en je content verhoog je je vindbaarheid op Google. Dus start vandaag nog! www.socialmet.nl

www.bitesenbusiness.nl

9


10


De city- en regiocoördinatoren van Bites & Business organiseren de netwerkdiners in het land. Zij zorgen voor lokale bekendheid, zoeken leuke locaties en begeleiden de avonden. Wil je meer weten, kijk dan op de site: www.bitesenbusiness.nl/over/vacatures

Den Haag

Carien van den Hoek www.beautifulresults.nl Els Lonissen www.damesopbezoek.nl

Achterhoek

Eveline Blondelle www.blondelle.nl

Amersfoort Sandra van der Kuilen

Drenthe

Ludy Meijer www.ludymeijer.nl Mariëtte Wasscher www.mwarbosupport.nl

www.gezondestijl.nl Daniëlle Gerritsen www.fysioijburg.nl

Amsterdam Karianne Schippers

www.firmaklaarvoordestart.nl www.teambolster.com Gwendoline Teske www.webshop-academy.nl

Sitara Edward Sitara Edward Projects

Den Bosch

Monique Nettenbreijers www.workinghours.nl

Kitty Reijgersberg

Eindhoven

Ingeborg van Meggelen www.netevenanders.eu

Mariëlle Obels

Friesland

Mirjam Bekebrede www.buro-bekebrede.nl Claudia Bottinga www.cumlaudetravel.nl

't Gooi

Simone Gillisse www.organized4u.nl Yvette Geerts www.ecryve.nl

www.bitesenbusiness.nl

11


diensten voor je bedrijf

Masja Slootweg Anita Simons symsign Graphic Design visualiseert de identiteit van uw bedrijf op unieke wijze, d.m.v. een eigentijdse huisstijl, website en andere communicatiemiddelen.

www.symsign.nl

Social media advies voor ZZP’ers & MKB’ers Facebook & Twitter trainingen | Social Media Scan | Personal Branding | Online marketing & communicatie |

www.socialmet.nl vacature

Bites & Business zoekt coördinatoren! De kracht van het netwerk Bites & Business zit in de netwerkavonden waar volop gelegenheid is om met elkaar te praten en te netwerken. De randvoorwaarden zoals de locatie, het eten, de sfeer, maar ook de deelnemerslijst en het korte, maar altijd aanwezige voorstelrondje worden geregeld door de city- of regiocoördinatoren. Zij vinden Bites & Business zo leuk, dat ze er een actieve rol in willen spelen. Zij organiseren de avonden, volgens de vaste netwerkformule van B&B. Alle coördinatoren doen het naast hun gewone werk.

Actief in binnen- en buitenland!

Op diverse plekken in Nederland (maar ook in het buitenland!) zoeken we ondernemende vrouwen die het leuk vinden om een B&B vestiging op te zetten. De formule van Bites & Business is een lichte franchise, dat wil zeggen dat er een vaste formule en werkwijze is, maar dat je geen investeringen hoeft te doen anders dan tijd. Er staat een financiële vergoeding tegenover. Enthousiast over Bites & Business en interesse in de rol van coördinator? Lees er dan hier meer over.

12


‘ t Groene Hart

Sylvie Mellenbergh www.passiekompas.nl Fiona Zwart www.zwartwerkt.nl

CitycoĂśrdinatoren (vervolg)

Haarlem

Stedendriehoek

Suzanne Wartenbergh www.suzannewartenbergh.com

Hilde van Ulden www.wijnkooperij.nl

Ingeborg van Meggelen www.netevenanders.eu

Dominique Mes

Limburg

Virginie Lenoir www.personaltouchtravel.nl/ virginie-lenoir

Corrie Klunder www.blauwestijl.nl

Pauline Bloemsma

Twente

Corrie Slootweg www.coachenflow.org

Miesche Groot Hendriks www.groothendriks.nl

Nijmegen

Sandra van Megen www.helderenverder.nl Judith Smetsers www.onwijsadvies.nl

Utrecht

Halima El Ghamarti www.sayomaprojectbureau.nl

Claudia Laarhuis

Rotterdam

Zwolle

Chantall van Alphen-de Visser www.vanalphenopenhaarden.nl

Charlotte van der Gun www.cvanmogelijkheden.nl

Marloes Hoefnagels www.loefcompany.nl

Vanessa Gall www.dommerholt.nl

www.bitesenbusiness.nl

13


De envelop van:

Puck van den Bergen De vraag: “Op welke manier zou ik ‘Flowing’ onder de aandacht kunnen brengen, meer mensen kunnen bereiken en ze ertoe kunnen verleiden om mee te doen?”

Wie ben je en wat doe je? “Puck van den Bergen, lid van B&B Utrecht en mijn bedrijf heet flow & structuur. Ik coach vrouwen die veel voor anderen zorgen, die vaak leven naar wat anderen van hen verwachten en naar wat ze van zichzelf moeten. Vaak vergeten zij zichzelf daarbij. Ik help hen om meer zichzelf te zijn en ik leer ik ze een beetje los te laten wie ze dénken te moeten zijn.

14

Dan zijn ze vrijer, meer bij zichzelf en meer in verbinding met anderen. Ik geef individuele coaching, Flowing en themaworkshops, of een combinatie van alle drie.” Waarom had je deze vraag op de ­envelop geschreven? “Ik zocht een manier om mensen te vertellen over Flowing. Dat is een variatie op mind­fulness en


Over de tipgever: Wie ben je en wat doe je? “Ik ben Henriette Hoog. Ik werk bij de Politie Midden Nederland, als projectleider Realisatie Nationale Politie. Waarom gaf je deze tip? “Wij zijn er als netwerk om elkaar te helpen. Daarbij behoren we vaak zelf tot de doelgroep voor de Flowing l­essen, of ­kennen we mensen die daartoe behoren. Vandaar het idee om onszelf aan te bieden om een les te volgen en onze ervaringen te delen.”

Heb je zelf ook meegedaan? “Ik kon helaas niet, maar we hebben afgesproken dat ik op een andere dag meedoe. Daar verheug ik me nu al op!”

Wat heb je ermee gedaan? “Ik plaatste een oproep op LinkedIn, waarin ik vroeg wie er een gratis les Flowing wilde volgen.” Wat leverde het op? “Ik kreeg veel leuke reacties en er meldden zich tien mensen aan. Dat was een leuke groep, met een goede energie. Wat het op de lange termijn brengt moet natuurlijk nog blijken, maar hopelijk vertellen ze het door!”

bewegingsimprovisatie, waarbij je ontspannende en inspannende bewe­gingen combineert. Zoiets bestaat eigenlijk nog niet.” Wat voor reacties kwamen er? “De leukste tip: “Geef een gratis les en vraag de deelnemers om in ruil daarvoor mond-tot-mond reclame te maken”.”

Welke tip heb je voor de lezers? “Maak gebruik van de enveloppenmethode. Stel een concrete vraag en geef zo nodig, om richting te geven aan je vraag, een beknopte uitleg van je product of dienst.” Meer informatie over flow & structuur: www.flowenstructuur.nl Geschreven door: Margreet Pasman Eindredactie: Masja Slootweg

www.bitesenbusiness.nl

15


diensten voor je bedrijf

100% Rapi Totaalconcept - brochures & magazines

Cinda Raaphorst

Petra Noordhuis

100% Rapi Totaalconcept - brochures & magazines

100% Rapi biedt brochure, krant of magazine op maat aan. Geheel in stijl van je evenement of bedrijf, maar altijd met een vleugje Rapi.

www.100procentrapi.nl 100% Rapi

Verleidende tekst als marketingtool: maak jezelf en je onderneming zichtbaar met sprankelende, originele en persoonlijke (SEO web)teksten.

www.tekstenderest.nl

Tina Schoorl Specialisatie: (Internationaal) salarisadministratie. Via Tina betekent ook, full-service via flexibele en efficiënte samenwerkingsvormen op het gebied van accountancy, fiscaliteiten, juridische dienstverlening, Arbozorg en pensioenen.

www.vt-administraties.nl

Irmgard Bomers Werken in Netwerken WIN levert je blijvend vernieuwing op in je werk: nieuwe klanten, opdrachten, ideeën of zelfs een (andere) baan.

www.werkeninnetwerken.nl

Specialisatie: (Internationaal) salarisadministratie. Via Tina betekent ook, full-service via flexibele en efficiënte samenwerkingsvormen op het gebied van accountancy, fiscaliteiten, juridische dienstverlening, Arbozorg en pensioenen.

16


goede doelen

oneMen faciliteert pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, die met passie ondernemen voor hun eigen community. Onze pioniers hebben lef, het hart op de goede plek, en de wil om zelf iets te bereiken. Hun werk is niet zonder risico’s. Met support van oneMen pakken deze pioniers de problemen lokaal aan: vrouwenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, persvrijheid, de strijd tegen mensenhandel en opvang van kwetsbare kinderen. Met de concrete bijdrage van oneMen helpt de pionier weer honderden mensen in zijn community. Kleinschalig, met grote impact. Dat is oneMen. Kies de pionier die bij je past op oneMen. org. In een 1,5 minuut durende filmpje, vertellen de pioniers het zelf!

Wat kan je als Bites & Business member doen, behalve eenmalig doneren? Geef wat van je (schaarse) tijd en energie aan een vrouwelijke ondernemende pionier in Congo of op de Filipijnen… ! Zij zijn net zo getalenteerd en ambitieus als jij, maar kunnen wel dat duwtje in de rug gebruiken. 1 Spread the word over hoe impactvol het werk van deze pioniers is; zet je in als als ambassadeur van oneMen op social media, ofwel deel de oneMen berichten die je leuk of belangrijk vindt. 2 Introduceer jouw favoriete oneMen pionier in je zakelijke netwerk; onderneem sámen maatschappelijk verantwoord! Lees hier hoe andere bedrijfspartners het doen! 3 Koop en draag het oneMen T-shirt van pionier Triveni, Esther of Josephine… Ook leuk om kado te doen: €22,50 inclusief verzend kosten! 4 Vraag geen jubileum, verjaardag- of kerstkado aan je vrienden en kennissen, maar vraag een donatie voor de pionier die bij je past, kan online via Ideal of via ING-rekening 1567 oneMen Breda 5 Ga keihard lopen, fietsen of roeien voor de pionier die bij je past en laat je sponsoren of… verkoop zelfgemaakte cupcakes, of…… ! Ideeën nodig? www.move4onemen.org Iets anders doen, of wil je een kennismakingsgesprek? Bel oneMen! Mariska Burgstede, Manager Partnerships, T 076 521 71 50, Of kijk op onze website www.onemen.org

www.bitesenbusiness.nl

17


Monique Lachniet

Praatje in ruil voor een prijsje... Op elke B&B avond is het mogelijk dat ĂŠĂŠn onderneemster ter promotie van haar bedrijf een prijs ter beschikking te stelt. Aan het begin van de avond kan zij de prijs kort toelichten. Er zal daarna een envelop rondgaan waarin iedereen die mee wilt doen haar visitekaartje kan stoppen. Uit de envelop wordt aan het einde van de avond een winnaar gekozen.

18


Welke prijs heb jij beschikbaar gesteld? Charlotte Onvlee van iRedesign vertelt: “op een B&B avond in Amsterdam heb ik een tegoedbon, ter waarde van 1,5 uur ontwerp/verbouwadvies beschikbaar gesteld. De gelukkige winnaar was Monique Lachniet”. Wat was de wens? Monique kon wel advies gebruiken voor haar slaapkamer. “De slaapkamer is onrustig door het gebruik van verschillende soorten kasten. Ook open kasten met veel verschillende dingen in het zicht zorgen voor een rommelig geheel”. Ze wilde graag meer rust in haar slaapkamer creëren. Welk advies heb je gegeven? Het advies aan Monique is om een grote inbouwkast te maken in de kleur van de wand. De wasmachine en droger die in de slaapkamer staan, krijgen een eigen plek door deze ook in te bouwen in een maatwerk kast. Hier kunnen ook deuren voor geplaats worden. Op het blad de opbouw spoelbak die al eerder door hen was aangeschaft. Het oude ladenkastje kan mooi hergebruikt worden als kaptafel en zorgt meteen voor sfeer in de kamer. Wat vindt de winnaar ervan? “Ik ben heel tevreden. Mijn man vindt het ook heel mooi. Vooral dat Charlotte zo op de details van de ramen en de deuren heeft gelet. Het is direct herkenbaar als onze slaapkamer. Het ziet er heel mooi uit en passend bij onze smaak. Nu nog op zoek naar een uitvoerder.“ Charlotte Onvlee www.iREDESIGN.nl Ontwerp en verbouwadvies www.GoedVerkocht.com Voor foto’s en plattegronden die wel verkopen Monique Lachniet www.alsbewegenpijndoet.nl

www.bitesenbusiness.nl

19


Bites & Business Travel

Sinds 2011 organiseren we bij Bites & Business ook netwerktrips naar fijne buitenlandse bestemmingen. De deelnemers kennen elkaar meestal niet, maar het is altijd een leuke groep, die vanaf het eerst moment lol ĂŠn goede gesprekken heeft met elkaar. Er is ruimte voor cultuur, shoppen, workshops, gewoon netwerken en relaxen. We eten altijd gezamenlijk. We waren tot nu toe in Marrakech, de Spaanse PyreneeĂŤn en Treviso/Venetie. Lees meer op de site.

20


“Treviso was voor mij: sfeer, klasse, design, lekker eten, mooi mode in een heerlijk gemoedelijke sfeer. Italië op zijn best!” - Irma de Vaan, www.arbo-dynamica.nl, B&B Den Haag Mijn netwerktrip naar Spanje is bijzonder inspirerend en waardevol geweest. De plek is erg aantrekkelijk; een oud klooster in de Pyreneën, een spirituele plek in prachtige natuur. Ik had behoefte om met interessante dames op stap te gaan, benieuwd naar ervaringen en objectieve reflectie. En eigenlijk had ik al stiekem het idee dat de dames die zich hadden ingeschreven met dezelfde open instelling als ik op reis gingen. Ik heb vooral geluisterd, gepraat, gelachen, gezongen en de immense natuur in mij opgezogen, heel back to basic en op sommige momenten heel confronterend. Vanaf het begin heb ik me op mijn gemak gevoeld, en alle nieuwe ervaringen en gesprekken hebben mij een geweldige energyboost gegeven. - Hilde van Ulden, www.wijnkooperij.nl, B&B Stedendriehoek

“Met plezier kijk ik terug op Marrakech. Het was een perfecte combinatie van business en pleasure. Heerlijk om met boeiende ondernemende vrouwen van gedachten te wisselen over hun zaken en te genieten van de workshops die gegeven werden. Ik volg nog een aantal dames via LinkedIn en hun nieuwsbrieven. Verder de mooie omgeving en het lekkere weer dat maakt dat iedereen ontspannen is en aandacht voor elkaar heeft. Hoogtepunt: de harmonische zang en stemoefeningen op het dak in de ochtendzon voor het ontbijt.” - Stieneke Eising, www.fortefiante.nl, B&B Amsterdam Marrakech was voor mij een beloning voor de voltooiing van mijn boek (zie elders in dit magazine). Drie dagen plezier, passie en groei in professionaliteit met vrouwelijke ondernemers. Enthousiasme, energie en eigenheid kenmerkte de trip, een aanrader voor wie wil leren van andere ondernemers en voor wie eens anders wil netwerken. - Athalie Stegeman, www.athaliestegeman.nl, B&B Haarlem

www.bitesenbusiness.nl

21


Reinilde de Groot

22

Zij...

Pauline van Soldt - Fotografie: studiovansoldt

Ingrid Filali


...werken met kinderen Geschreven door: Masja Slootweg Reinilde de Groot De Nijmeegse RT Praktijk, praktijk voor Remedial Teaching Bites & Business Nijmegen

Pauline van Soldt Opvoedingsondersteuning | training | advies Bites & Business Den Haag

Reinilde de Groot woont samen met haar man en twee kinderen, die nog op de basisschool zitten, in Nijmegen. Ze is afgestudeerd aan de PABO en heeft daarna een studie tot orthopedagoog gevolgd, richting leerproblemen. Omdat ze het werken met kinderen aan hun leerprobleem leuker vond dan alleen het vaststellen van de diagnose, besloot ze als Remedial Teacher (RT) in het basisonderwijs te gaan werken.

Pauline van Soldt is 48 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Al vanaf de basisschool had ze de wens om met kinderen te werken. En dat is gelukt. Als pedagogisch medewerker, gezinsbegeleider en schoolmaatschappelijk werker werkte zij met ouders en kinderen. In 2008 is ze voor zichzelf begonnen.

In september 2012 besloot ze, na 15 jaar werkervaring, voor zichzelf te beginnen. Reinilde richt zich met haar praktijk op kinderen in de basisschoolleeftijd, die reken-, lees- of spellingsproblemen hebben. Maar ook kinderen met hoogbegaafdheid, die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen bij haar terecht. Ze vindt het vooral belangrijk dat kinderen zélf aangeven, wat ze graag beter willen doen. En tijdens de 2 á 3 maanden durende begeleiding, helpt Reinilde ze graag verder. Het eigen baas zijn, geeft haar veel voldoening, maar omdat ze soms collega’s mist waar ze mee kan sparren, heeft ze een intervisie groepje opgericht. Deze RTcollega’s spreekt ze zo eens in het kwartaal.

Nu heeft ze haar eigen bedrijf voor opvoedingsondersteuning in Delft. Ze biedt ouders hulp bij het opvoeden aan, helpt bij opvoedingsvragen na een scheiding en geeft workshops en trainingen. Ze kan zowel kinderen, hun ouders als professionals tot haar klantenkring rekenen. Ze ziet zichzelf als verbinder en houdt van contact met andere mensen. Ze is een snelle denker, houdt ervan om nieuwe dingen te ontwikkelen en wil blijven leren. Deze eigenschappen komen mooi van pas nu ze minder als freelancer wordt ingehuurd door organisaties, als gevolg van bezuinigingen. Pauline richt samen met andere ondernemers in de jeugdhulp een coöperatie op om zo kwalitatief goede zorg aan kinderen te kunnen blijven geven, waarbij ze elkaar kunnen versterken. 2014 wordt dus een spannend jaar!

Ingrid Filali Viafilali, autisme hulpverlening Ingrid woont in Deventer en is vijf jaar geleden op haar 50ste met haar eigen bedrijf ‘ViaFilali’ begonnen. Ze heeft ruim 30 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening en in de Geestelijke Gezondheidszorg en heeft zich gespecialiseerd in kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS). Bij de vraag waarom ze met ViaFilali is begonnen, zegt Ingrid duidelijk: “Om me nog beter en directer te kunnen richten op de aspecten die belangrijk zijn voor kinderen met ASS en beter tegemoet te komen aan de behoeften van de ouders”. Het allerleukste vindt ze het creatief bezig zijn met de kinderen of iets met hen te ondernemen. Eigenlijk gewoon met ze te ‘zijn’. Ze vult de PersoonsGebondenBudgetten (PGB’s) in voor kinderen met autisme in de basisschoolleeftijd. Daarnaast geeft Ingrid de training Mindfulness voor kinderen van 6-18 jaar. Deze training geeft ze aan alle kinderen, met of zonder problematiek. Het blijkt dat hierdoor hun concentratie verbetert, ze beter slapen en beter luisteren naar de signalen van hun lichaam. www.viafilali.nl www.mindfulnessvoorkinderen.net

www.paulinevansoldt.nl

www.nijmeegse-rt-praktijk.nl

www.bitesenbusiness.nl

23


diensten voor je bedrijf

Karin Wissenburg Nancy Boot Enhousiaste tekstschrijver met een passie voor duurzaamheid, sterk in tekstcreatie en organisatie van marketingactiviteiten. Neem vrijblijvend contact op met Karin Wissenburg, 06 16 795 840

www.karinwissenburg.nl

Callista Roelofs

Met plezier en energie goede resultaten bereiken. Waanbrekers helpt je met een gezonde werkdruk, te doen wat er écht toe doet.

www.waanbrekers.nl 24

Loopbaan- en sollicitatiecoaching & outplacement voor de vrouwelijke 35+ professional Workshop: Solliciteren? Beken kleur in je cv! cv-scan

www.high-5.nl

Saskia van Lamoen

DE kantoormetamorfose in één (dag) deel in 3 heldere stappen. Voor en door mensen en ook nog eens 100% duurzaam!

www.metamoroffice.nl


handige tools voor het leven van nu

De tool van: Puck van den Bergen Bedrijf: www.flowenstructuur.nl

De tool van: Karen Visser Bedrijf: www.newbroom.nl

Welke tool wil je delen? “De apps InstaFrame en PicCollage. Je kunt er je foto’s heel origineel mee bewerken. Je kan er bijvoorbeeld een mooie filter overheen zetten, maar ook tekst of stickers toevoegen. Je kunt de apps gratis downloaden en ze zijn gemakkelijk in gebruik. Vanuit de app kun je zo bij je foto’s en je kunt ze dan meteen mailen of direct op Facebook plaatsen.”

Welke tool wil je delen? “Een tool waar ik echt fan van ben is Toggl. Ik gebruik het al jaren voor het bijhouden van mijn uren.”

Waarom deze tool? “Het is een mooi middel om op een leuke en beeldende manier via social media iets van je bedrijf te laten horen. Zo blog ik geregeld iets over flow & structuur (mijn bedrijf), zoals uitspraken of quotes die passen bij wat we in een les Flowing hebben gedaan. Ik plaats er dan zo’n bewerkte foto bij, waardoor mijn verhaal duidelijker wordt en visueel ook nog prikkelt.”

Waarom deze tool? “Het is gratis en gemakkelijk in gebruik. Je typt een taak (of gewoon ‘werken’, als je niet specifieker hoeft te zijn), klikt op start en gaat aan de gang. Ben je klaar, dan klik je op stop en je ziet meteen hoe lang je hebt gewerkt. En elke zondagavond stuurt het systeem je een uitdraai van de uren van de afgelopen week. Enorm handig voor je administratie of voor facturering!” Waar kun je ‘m vinden? Ga naar toggl.com, meld je aan en je kunt meteen aan de slag.

Waar kun je ze vinden? Via de volgende links: PicCollage - InstaFrame (beide voor iOS en Android)

www.bitesenbusiness.nl

25


Jessie Kuipers De envelop van:

De vraag van bewegingstherapeut Jessie Kuipers was: “Wie kent er een ghostwriter voor mijn levensverhaal?” De vraag werd gesteld op een speciale avond van Bites & Business Haarlem. Naast tien tot twaalf ondernemende vrouwen kwamen er acht vrouwen uit het Blijf-huis naar een restaurant in Haarlem, om samen te eten en inspiratie en ervaringen uit te wisselen.

Jessie kreeg allerlei tips. Er waren o.a. twee schrijvers aanwezig. Na afloop heeft Jessie de de websites bezocht. Jessie: ‘’Met één van hen ben ik in gesprek. Daarnaast zocht ik ook een administratieve duizendpoot om mijn papieren chaos te ordenen. Ik heb dezelfde avond nog een sms’je gestuurd naar de leiding van het

26

Blijf-huis in Haarlem. Want ik zag wel iets in een soort ruildienst. Stel dat een vrouw toe zou zijn aan een nieuw bestaan? Dan zou ik haar in ruil voor haar administratieve inzet of haar schrijftalent kunnen behandelen met de behandelmethode van de Amerikaanse arts Trager, zodat ze langzaam maar zeker haar trauma’s zou kunnen loslaten.


De enveloppen methode Uitleg over de enveloppenmethode: ‘Tijdens de Bites & Business- netwerkavonden kunnen de deelnemers een vraag op een enveloppe schrijven. Alle enveloppen circuleren tijdens het eten. Wie een tip, antwoord of suggestie heeft, stop dat in de envelop. Iedere deelnemer gaat zo met heel wat tips naar huis’. Maijke Krabbenbos, oprichtster Bites & Business

Jessie vindt het fijne aan de netwerkformule van Bites & Business dat de gesprekken diepgang hebben. Jessie: ‘’Meestal blijft het toch bij kort uitwisselen wie je bent en wat je doet. Maar door samen te eten en de uitwisseling met Blijf-vrouwen kom je tot zinvollere gesprekken.’’ Jessie praktiseert en onderwijst de Trager Methode. Naast het lesgeven voor de Opleiding Trager Nederland geeft ze diverse workshops over de integratie van lichaam, geest en een gezonde levensstijl. Dit doet ze in Europa, Azië, Afrika, Zuid Amerika en de Verenigde Staten. Ik heb twee vrouwen van het Blijf-huis drie keer in mijn praktijk gehad om over mijn plannen en aanpak te praten. Het waren bijzondere ontmoetingen. Ze waren verwonderd over mijn aanpak, hoe ik werk en wat het allemaal inhield. Maar ze waren er nog niet aan toe om te gaan werken. Ze wilden wel, maar het persoonlijke had nog prioriteit. Maar wie weet wordt mijn prachtige plan toch nog een keer uitgevoerd.”

De Trager Methode is een behandeling waardoor mensen heel dicht bij hun kern kunnen komen. Dat gebeurt deels op de massagetafel, maar ook door bewegingen en meditatieoefeningen. Hierdoor kun je je vrijer gaan voelen, beweeglijker worden en meer in balans komen. Veel cliënten raken meer gefocust en voelen zich jonger. Meer lezen: www.jessiekuipers.com Geschreven door: Karin Wissenburg Eindredactie: Masja Slootweg Foto: Anton Zackaria

www.bitesenbusiness.nl

27


diensten voor jezelf & je bedrijf

Margreet Pasman Heleen Bosma EMPEE schrijft met veel plezier voor websites, magazines en andere media. Jouw verhaal, sterk en lekker leesbaar verwoord. Eerlijk. Helder. EMPEE.

www.empeetekstbureau.nl

Ontdek met mij hoe gedichten jouw blik op jezelf en op de wereld kunnen veranderen. Speels en licht. Verras jezelf!

www.heleenbosma.nl

Noor Backers

op Social Media

Achter ieder gezicht schuilt een prachtig persoonlijk of zakelijk verhaal dat ik graag naar voren breng en voor jou opschrijf.

www.noorbackers.nl 28


goede doelen

Bites, Business & Fair Shopping Vind jij het geen fijn idee dat je kleding, eten en andere spullen die je maakt misschien wel zijn gemaakt door mensen die worden uitgebuit? Of dat de productie vervuilend is voor de natuur? En weet je niet waar je wel fatsoenlijke producten kan kopen, of denk je dat dat duur, ingewikkeld of saai is? EerlijkWinkelen laat zien dat er genoeg keus is in hippe en exclusieve kleding, lekker eten en andere producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. En vaak valt de prijs nog mee ook.

Wij maken aantrekkelijke en laagdrempelige routekaartjes die jou een leuk en eerlijk winkeldagje uit bezorgen in nu al veertig Nederlandse steden. Op ieder kaartje vind je een selectie van de 24 eerlijkste en leukste winkels en horecagelegenheden, onderverdeeld in fair trade, biologisch en tweedehands. Dit is slechts een voorproefje, op www.eerlijkwinkelen.nl vind je er nog veel meer! Ook op onze website: tientallen eerlijke webshops, nieuws en evenementen. Altijd als eerste op de hoogte? Meld je aan voor de nieuwsbrief (http://www.eerlijkwinkelen.nl/Nieuwsbrief) De routes zijn te verkrijgen bij de deelnemende winkels, bij de VVV en andere logische plekken. Ook staan we regelmatig op evenementen en vind je de routes in goodiebags. De routes zijn ook te downloaden vanaf onze site. EerlijkWinkelen is vrijwilligerswerk! Wil je meehelpen met een bestaande of nieuwe route voor jouw stad? Wil je het bestuur versterken? Heb je verstand van apps (we willen graag een app!)? Laat het ons weten en mail of twitter! www.eerlijkwinkelen.nl www.facebook.com/eerlijkwinkelen twitter.com@eerlijkwinkelen info@eerlijkwinkelen.nl

www.bitesenbusiness.nl

29


Athalie Stegeman

30

Callista Roelofs

Petra Noordhuis - Fotografie: YourStyle

Irmgard Bomers


Zij...schreven een boek Geschreven door: Noor Backers Athalie Stegeman ‘De Digitale Dialoog: interactieve communicatie als marketingstrategie’ “Met visie inspireren en waarde creëren”. Athalie Stegeman is business consultant, gespecialiseerd in digitalisering, gepassioneerd fan van ‘Customer Intimacy’ en beschikt over een strategische set ‘Business Intelligence Tools’ waarmee managers de juiste beslissingen voor hun bedrijf kunnen maken. “Ik ontdek graag en dagelijks, ben vaak online en doe altijd wel weer nieuwe ontdekkingen. Ik heb De Digitale Dialoog geschreven om organisaties te laten zien dat online interactie een multiplier effect kan hebben op de naamsbekendheid, imago en aantrekkelijkheid voor hun merk(en) en dat dit digitaal vele malen verder gaat dan ooit via traditionele media mogelijk was. De Dove Campagne in 2012 is hiervan een mooi voorbeeld. De campagne startte op YouTube, ging viral, werd social en belandde daarna pas wereldwijd op billboards.” De boodschap van het boek is om niet te denken in projecten en campagnes maar in merkontwikkeling via maatschappelijke thema’s, want die dragen bij aan bewustwording, lifestyle en (naasten)liefde.

Petra Noordhuis ‘Je bent wat je date en ander singleleed’ “Het schrijven van een boek stond op mijn bucketlist”. Petra Noordhuis is tekstschrijver, trainer en communicatiespecialist en stopt veel schrijftijd in webteksten die ondernemers zichtbaar maken. Op haar eigen auto staat dan ook heel toepasselijk ‘verleidende tekst als marketingtool’. Bovendien is zij een ‘single lady’ die aan het daten is. “Omdat iedereen zo nieuwsgierig was na elke date, besloot ik er een boek over te schrijven. Het werd een boek vol hilarische verhalen en leedvermaak, want de mooie verhalen kennen we zo langzamerhand wel. Het creatieve schrijven, dat was volgens haar het leukste van het hele schrijfproces. “Ik heb veel vrouwen geïnterviewd, mannen wilden er niet of nauwelijks over praten. Het schrijven van de pittige verhalen over de seksdates van Hete Harry, dat was best even lastig. Want hoe benoem je dingen zonder grof of medisch te worden? En wat zou mijn moeder er wel niet van vinden?” Je kunt meer lezen over het boek of direct het boek bestellen via: www.tekstenderest.nl

www.athaliestegeman.nl Callista Roelofs ‘Win Tijd, Doe wat er écht toe doet’

Irmgard Bomers ‘WIN Boek’

“Bedenk welke betekenis je wilt hebben met het boek en voor wie”. Callista Roelofs begeleidt met haar bedrijf WaanBrekers hoogopgeleide professionals die een verschil willen maken met hun werk, maar merken dat ze hier onvoldoende in slagen. Omdat ze te druk zijn met de waan van de dag, niet precies weten waarin ze een verschil willen maken of twijfels hebben over hun eigen kunnen. “Omdat de verhalen die ik over dit onderwerp schrijf op DeZaak.nl goed lezen worden door ondernemers, vroeg De Zaak mij een pocket voor hun pocketserie te schrijven. Ik had al een tijdje in mijn hoofd ooit een boek te schrijven, dus deze uitnodiging was té leuk om te laten liggen. Ook omdat het boek bij bijna 10.000 abonnees op de mat viel. De opdracht was om in zes weken een heel praktisch boek te schrijven en dat is gelukt!” Lees meer over het boek of bestel het meteen!

“Mijn hobby is nu onderdeel van mijn werk geworden”. Irmgard Bomers is smaakmaker en initiatiefnemer van WIN (Werken in Netwerken), trotse moeder van twee grote dochters en al ruim dertig jaar samen met Stef, haar steun en toeverlaat. “Ik heb een grote behoefte aan vrijheid en wil mijzelf blijven ontwikkelen, wat een afwisselende loopbaan met een duidelijke rode draad creëerde: mensen, dienstverlening en veranderingen.” Dit vind je ook terug in het WIN-concept en het WIN Boek, dat een persoonlijk verhaal is van Ingrid over een nieuwe, ondernemende manier van werken aan de hand van tien principes. “Door hiermee aan de slag te gaan, leer je in de praktijk te delen en co-creëren, wat zorgt voor nieuwe klanten, opdrachtgevers, ideeën, kennis of zelfs een andere baan. Het boek was geen vooropgezet plan, maar brengt me nu wel in contact met veel interessante en inspirerende mensen.” Het E-book is gratis te downloaden via www.winrecept.nl en gedrukt te koop.

www.waanbrekers.nl

www.bitesenbusiness.nl

31


diensten voor je bedrijf

Marjorie de Jager - Wijntuin Rixt Barendsma Je eigen Personal Assistent voor het organiseren van elke speciale dag zoals: Verjaardag, Housewarming, (Huwelijks)jubileum, kinderpartijtje of klantendag. Zorgeloos genieten!

www.paforaspecialday.nl

MW Officemanagement levert (tijdelijke) ondersteuning op het gebied van secretariaat, administratie en projecten. Professioneel en deskundig. Expertise op afroep dus.

www.mwoffice.nl

Margot V lietstra - Boot

Simone Veld

Ontdek met mij jouw unieke verhaal waarmee jij klanten werft, je positioneert als dĂŠ topexpert en de wereld mooier maakt.

www.hethogewoord.nl 32

Vlietstra Belastingadvies & Administratie verzorgt voor kleine ondernemers en ZZP’ers de administratie, maakt jaarrekeningen en dient de aangiften in bij de Belastingdienst.

www.v-ba.nl


goede doelen

Wat is Women on Wings? ‘1 miljoen banen creëren voor vrouwen op het Indiase platteland’ is de missie van Women on Wings. In 2007 hebben Ellen Tacoma en Maria van der Heijden Women on Wings met deze doelstelling opgericht. Een baan betekent inkomen voor vrouwen waarmee ze een sterkere positie krijgen. Voor hun kinderen betekent dit elke dag eten, onderwijs en ontwikkeling. Zo wordt de armoedespiraal doorbroken. Begin 2014 hebben al 100.000 vrouwen op het Indiase platteland een baan gekregen dankzij de samenwerking van Women on Wings met Indiase sociale ondernemers, die werkgelegenheid creëren voor vrouwen. Zie www.womenonwings.com

Wat kun je als B&B-lid bijdragen? Women on Wings werkt met ervaren Nederlandse experts die Indiase ondernemingen adviseren. Ben je ook geïnteresseerd en heb je meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van strategie, retail, financiën of distributie? Kijk dan hier of je een bijdrage kunt leveren. Women on Wings zoekt samenwerking met Nederlandse organisaties voor sponsoring in natura (bijv. drukwerk, catering) of in geld. Laat het Women in Wings weten als je een ingang hebt.

www.bitesenbusiness.nl

33


handige tools voor het leven van nu

De tool van: Callista Roelofs Bedrijf: www.waanbrekers.nl

De tool van: Marijke Krabbenbos Bedrijf: www.ideacompany.nl

Welke tool wil je delen? “De Taaktuner, een instrument dat je helpt om je werkdruk omlaag te krijgen.”

Welke tool wil je delen? “De functie ‘enquêtes maken’ in Google Drive.”

Waarom deze tool? “Tijd is schaars voor bijna iedereen. Toch willen veel mensen meer dan mogelijk is in 24 uur. Daardoor ontstaat er vaak ongemak, of stress. Voor even is dat niet erg, maar als het lang duurt is het vervelend en zelfs ongezond. Om toch alles uit het leven te halen, zonder dat de werkdruk te hoog wordt, is de Taaktuner een fantastisch hulpmiddel. De Taaktuner helpt je om je werkdruk haarscherp in kaart te brengen. Vervolgens leert het je aan welke knoppen je kunt draaien (tunen) om die, als dat nodig is, te verlagen. De Taaktuner helpt je dus om je feitelijke werkdruk omlaag te krijgen. Daarnaast zorgt hij ook voor meer overzicht, en daarmee voor meer rust in je hoofd. Zo krijg je de regie over jouw tijd terug. Daarom is dit wat mij betreft Timemanagement 3.0!” Waar kun je ‘m vinden? Informatie over de Taaktuner kun je vinden op www.taaktuner.nl

34

Waarom deze tool? “In Google Drive zit onder andere de mogelijkheid om enquêtes te maken. Ik gebruik het zelf best veel. Het is heel gemakkelijk: binnen een paar minuten maak je een vragenlijst (mits je de vragen al van tevoren bedacht hebt) en daarna kies je een leuke template. Vervolgens stuur je een link naar je enquête rond per e-mail, via social media of je plaatst hem op je site. De antwoorden komen online binnen en die kun je dan in een soort Excel document bewerken. Gratis, eenvoudig en superhandig!” Waar kun je ‘m vinden? Ga naar Google Drive en log in met je Google account. Kies onder ‘MAKEN’ de optie ‘Formulier’ en je kunt aan de slag. Heb je geen Google account? Een andere mogelijkheid om gratis (mini-) enquêtes te maken is SurveyMonkey.


Zij...zijn onlangs voor zichzelf begonnen Geschreven door: Chantal Ophuis

Marijke de Raadt - Meander Massage Amsterdam Stoelmasseuse

Judith Pronk - Pronk Professional Organizer, Mooi op Orde Professional Organizer en Projectmanager

Marijke de Raadt is 45 jaar en woont met haar 2 dochters in Amsterdam. Naast het muziek maken en het organiseren van muziekpodia is ze stoelmasseuse. Wat haar in zowel muziek als massage aantrekt, is het maken van contact en de uitwisseling van energie tussen mensen.

Judith Pronk helpt mensen op een zo prettig mogelijke manier hun werk te doen, zodat ze in een flow werken. Eenmaal in een flow ga je volledig op in je werk en heb je er veel plezier in. Judith is professional organizer.

Het moment dat ze zeker wist dat ze zzp’er wilde worden, was in mei 2012. Ze had destijds een kantoorbaan en werd hier niet gelukkig van. Ze voelde heel sterk van binnen dat ze moest gaan doen waar ze gelukkig van wordt en dat is masseren. Haar tip: als je in jezelf gelooft, geloven anderen ook in jou. Wees niet bang en ga doen wat jou gelukkig maakt! Wat haar het meest geraakt heeft in haar carrière als zelfstandige, was het moment dat ze een cliënte met een verlamde hand masseerde. Deze dame voelde op dat moment dat de hand weer deel uitmaakte van haar lichaam. Dat was een prachtig en dankbaar moment. www.meandermassage.nl

Begin 2013 neemt Judith een sabbatical om na te denken wat ze écht graag wil doen. Haar droom is dat iedereen effectief en prettig kan werken in een fijne omgeving. Aan het eind van deze sabbatical is ze in juni 2013 officieel van start gegaan. Het geeft Judith ontzettend veel voldoening wanneer ze mensen kan leren op een goede manier te werken, dat ze zich geen zorgen meer maken, dat ze zich lichter voelen. Dat geeft haar energie. Een van de mooiste ervaringen die Judith tot nu heeft, is een dame die ze heeft geholpen met het opruimen van haar werkkamer. Omdat alles wat er in die werkkamer aanwezig was door haar handen moest, ging ze weer voelen en de energie stromen. Judith bracht hiermee de focus weer terug. www.pronkprofessionalorganizer.nl

www.bitesenbusiness.nl

35


producten voor jezelf

Marijke Krabbenbos Marloes Jonker LUZ creëert leren tassen en accessoires die stoer, stijlvol en tijdloos zijn. Met passie en vakmanschap gemaakt in Europa.

www.luzbags.com

Bites & Business is niet voor iedereen, maar wel voor zakenvrouwen met passie(s) die bereid zijn te netwerken, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen! Dus... de ander ook business gunnen.

Superzachte basic t-shirts van biologische stretchkatoen. 9 modellen en 21 kleuren. Gemaakt in Europa

www.qolors.nl

Annemarie Bergh GEZONDER ÉN SLANKER, HET KAN! Totaalaanpak voor blijvend gewichtsverlies zonder jojo-effect - een slanker lichaam - een gezonde eet- en levensstijl GEWICHTSBEHEERSING OP NATUURLIJKE BASIS

weightmind.nl 36


goede doelen

Yente is een internationaal netwerk voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers. Ons doel is om vrouwelijk ondernemerschap wereldwijd te versterken, omdat wij geloven dat onderneemsters onmisbaar zijn voor economische groei en duurzame ontwikkeling. Zij investeren namelijk niet alleen in hun eigen bedrijf, maar ook in hun gezin, hun werknemers en de samenleving. De belangrijkste obstakels voor veel vrouwelijke ondernemers zijn slechte toegang tot bankkredieten, zakelijke netwerken en internationale markten. De activiteiten van Yente zijn gericht op het wegnemen van deze obstakels, bijvoorbeeld door uitwisseling van kennis en ervaring, capaciteitsopbouw, netwerkversterking, handelsmissies en matchmaking met lokale, nationale en internationale onderneemsters.

Ben jij geĂŻnteresseerd in internationaal ondernemen of lijkt het je leuk om in contact te komen met vrouwelijke ondernemers wereldwijd? Meld je dan gratis aan als lid van MYente, het online platform om kennis, informatie en ideeĂŤn uit te wisselen en je netwerk uit te breiden. Ook blijf je zo op de hoogte van nieuws en inspirerende bijeenkomsten die wij organiseren. Wil je ons werk ondersteunen? Dit kan bijvoorbeeld door middel van een gift, maar ook door het delen van je kennis en expertise in trainingen en workshops. Zie je andere mogelijkheden om samen te werken? Laat het ons weten via info@yente.org Website: Facebook: Twitter:

www.yente.org www.facebook.com/yentefoundation twitter.com/yenteorg

www.bitesenbusiness.nl

37


Een avond Bites & Business in Twente

38


Word ook lid van het leukste netwerk voor de ondernemende vrouw! • • • • • •

krijg toegang tot de B&B netwerkdiners, je mag naar alle 20 vestigingen ontmoet andere ondernemende vrouwen tijdens een heerlijk diner doe inspiratie en nieuwe inzichten op, leer van elkaar deel je kennis en je netwerk, we kennen allemaal mensen! krijg advies en tips op jouw actuele vraag met de enveloppenmethode ga mee op netwerktrips (facultatief)

Bites & Business: inspirerend, laagdrempelig en informeel. Lidmaatschap kost slechts €50 excl. BTW per jaar. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

www.bitesenbusiness.nl

39


www.bitesenbusiness.nl 40

Bites & Business Magazine 2014  

De eerste editie van het Bites & Business Magazine. Bites & Business is netwerkdineren met ondernemende vrouwen in je eigen stad of regio. B...