Page 1

STREET ART El Graffiti com una nova forma d'expressió artística 6é A


ÍNDEX 1. La història del Graffiti 2. Els “Graffiters més importants” 3. La Cultura Urbana “Molt més que Graffitis” 4. Graffiti, art o delicte?

5. Graffitis: Al món, a Espanya, a Castelló i a 6e A 6. Vocabulari bàsic per entendre el Graffiti. 7. Opinions al voltant del Graffiti.


1. LA DEL

HISTÒRIA GRAFFITI Raluca, Erika i Anas


La paraula "graffiti" té els seus orígens en la paraula grega graphein que significa escriure.

.

.

Això va evolucionar en la paraula llatina graffiters. Graffiti és la forma plural de graffiters


Aviat, centenars de joves a Nova York, especialment aquells atrets per la música rap i hip hop, van començar a signar per tota la ciutat, tant que les autoritats van haver de gastar més de $ 300.000 (és a dir 80.000 hores laborables) en la neteja del metro . L'objectiu d'aquests primers graffiteros era deixar la seva signatura en el màxim nombre de llocs possibles. Com més perillós, més estatus.


Paral·lelament, Keith Haring un artista, va començar a pintar els seus dibuixos en llocs públics, primer enganxant pòsters i després pintant directament sobre murs i els parets dels metres de Nova York


A poc a poc, el graffiti de carrer, inspirant-se en els dissenys de Haring, s'anava incorporant a la cultura Hip Hop, rap i break dance i va començar a estendre's a altres països. Va tenir el seu moment més fort durant els setanta, però després va començar a perdre popularitat.


2. “GRAFFITERS ” MÉS IMPORTANTS Cata, Unay, Matei i Óscar


Un dels primers artistes de graffiti signava TAKI 183. El seu nom vertader era Demetrius i era un jove porto-riqueny d'origen grec que treballava com a missatger a Nova York. Pintava la seua signa (Taki era el seu pseudònim i 183, el nombre de sa casa) a tots els llocs on entregava documents i paquets.

Es va fer famós i molts jóvens començaren a imitar-li i a buscar llocs cada vegada més difícils i cridaners on deixar la seua signa.


Tal vegada el nom “Taker� amb el que es denomina als retoladors grossos de tinta permanent usats pels grafiters, tenen el seu origen en la primera signa de grafiti coneguda ,TAKI 183


A m茅s dels seus graffitis, ha penjat sense autoritzaci贸 obres seues en alguns museus. Tant en la Tate Modern de Londres, com el Museum of Modern Art, el Metropolitan Museum of Art, el Brooklyn Museum i l'American Museum of Natural History de Nova York, com en el Louvre.

Londres

Els quadres penjats passaren desapercebuts durant el 2005 entre la resta d'obres.


Banksy oculta la seva identitat real a la premsa general. Molts diaris han apuntat que el seu nom podria ser Robert Banks o Robin Banks, però aquest rumor es podria haver originat a partir d'una broma per la similitud fonètica entre el nom "Robin Banks" i "robbing banks" ("robant bancs"en anglès) .

Londres

Generalment es creu que és un home blanc, de cabell ros, alt, que vesteix roba típica del grafiter i que té entre 28 i 35 anys.


Des de molt petit va començar a dibuixar inspirant-se en els dibuixos animats de la televisió. Va estudiar art a la Ivy School of Art de Pittsburgh, on va començar a fer serigrafies per imprimir en samarretes. I posteriorment continuo els seus estudis a l'Escola d'Arts Visuals de Nova York durant 1978 i 1979, on va estar influenciat per Keith Sonnler i Joseph Kossuth que el van animar a formar com a artista conceptual després de la experimentació amb la forma i el color.

Nova York


El 1986 va pintar un tros del mur de Berlín. En aquest mateix any va obrir la boutique Pop Shop, on venia els seus productes. En 1989 va crear la Fundació Keith Haring té com a objectiu lluitar per la solució dels problemes socials. Va morir víctima de la sida a Nova York, el 16 de febrer de 1990.

New York


3. LA CULTURA URBANA: “Molt més que graffitis” Eddi, Nicolás, Alfredo, Sergio i Rudolf


CULTURA GRAFFITERA Els graffitis S贸n una forma d'expressi贸. Per poder opinar D'ells, cal con猫ixer la seua Cultura.


ELS GRAFFITIS En la cultura urbana, a mĂŠs dels graffitis tambĂŠ hi ha altres arts com: el rap , el hip-hop, el break dance, el parkour i el skateboard.


EL RAP El rap 茅s una forma d'expressi贸 musical amb rimes. Els que canten Rap s'anomenen MC.


EL BREAK DANCE

El break dance és un ball que combina moviments rítmics I acrobàcies. Els que ballen Break dance s'anomenen B-boy.


HIP-HOP El hip-hop es un estil de música que està molt relacionada amb el break dance. Els que canten Hip-hop també s'anomenen MC.


EL PARKOUR Parkour, també conegut com “l'art du deplacement” (l'art del desplaçament) és una disciplina o filosofia que consisteix en anar d'un punt a un altre el més fluidament possible, usant principalment les habilitats del cos humà.


SKATEBOARD El skateboarding Ês un esport que consisteix en lliscar sobre una taula amb rodes i mentres fer trucs elevant la taula del sòl i fent figures amb ella en l'aire.


4. GRAFFITI, ART O DE LICTE? Anita, Jenifer i Diana


ART

O DELICTE Hi ha algunes persones que pensen que el graffiti és un art i altres que és un delicte.


DELICTE Els graffiters tenen distintes maneres d`expressar el seu art. Alguns graffiters expressen el seu graffit com a delicte. No se expressen amb la pintura, fan ratlles.


ART Hi ha alguns graffiters que expressen els seus sentiments mitjançant l'art del graffiti. És una forma d'expressar un sentiment sense parlar.


ELARTART Aquest graffiti ho ha pintat un artista per a un concurs de graffitis on les persones prenen el grafiti com art. Es fan concursos perquè es considere una mena d'expressió artística.


EL ARTART En un altre concurs de graffitis el m茅s votat ha sigut aquest per la il路lusi贸 del grafiter. Aquest artista ha expressat moltes de les seues emocions per l'art del graffiti.


ART ART O O DELICTE? DELICTE ? Per finalitzar volien dir que no tota la gent tenim el mateix gust, per tant no totes les persones pensen el mateix del graffiti ,algunes pensen que és art i altres delicte. Però hi ha que respectar l'opinió de cadascú Encara que no hem d'oblidar que les pintades, tant en la via pública com en façanes, mobiliari urbà, estàtues o monuments, estan prohibides i la seva realització es considera una infracció «molt greu» que es multarà amb quantitats que oscil·len entre 601 i 3.000 euros


5. GRAFFITIS Alejandra, Natalia, Noor i Ă lex


5.1. GRAFFITI DEL MÓN


Nova York


París París


Els Àngels Els(L.A.) Angels


Xile Chile


Equador Ecuador


5.2. GRAFFITIS A ESPANYA


Mislata


Puebla de Sanabria (Zamora)


Xeres


5.3. GRAFFITIS A CASTELLÓ


La veritat que últimament l'ambient de graffiti a Castelló està augmentant considerablement. La gent cada vegada s'anima més i li agraden vore uns graffitis ben fets. Clar està que no li agraden vore els graffitis en la porta de la seua casa o en el negoci però en el lloc adequat els agraden . A continuació hem fet una xicoteta selecció dels graffitis de Castelló . Esperem que us agrade.


CARRER ALCALDE TARREGA

CASA DE LOS MONJES


PARC LIDÓN .


ALEIS(CASTELLÓ)


Graffitis a Benicarl贸


Graffitis a Benicarlò


Graffitis a BenicĂ sim


Graffitis a Onda


Graffitis a Vinar贸s


5.4. GRAFFITIS A LA CLASSE DE 6e A CEIP BISBE CLIMENT Artistes: Alfredo, Anas, Matei i Rudolf


ALFREDO.


ALFREDO.


ANAS


Matei


Rudolf


6. VOCABULARI BÀSIC PER ENTENDRE EL GRAFFITI Óscar i Raluca


Background: Fons.

Back to Back: Quan una paret és coberta amb peces seguides.

Bite: És copiar l'estil d'un altre graffiter.

Blockbuster: Lletres grans de dos colors.

Bomb: Pintar o marcar amb tinta.

Bombing: Sortir a pintar.

Bubble letters: Estil de lletres en forma de bombolla i amb

ombra. 1.


Buffer: Esborrat.

Burn: Peça amb gran estil i qualitat.

Tips o Caps: Són els filtres dels esprais.

Character (caràcter) : Son caricatures preses de c òmics,

llibres, mitjans de comunicació, etc. ✗

Computer Style: És un tipus de Wildstyle que apareix pixelat

o digitalitzat, com tret de l'ordinador. ✗

Crew: Grup de grafiters.


Cutting Lines: És una tècnica de pintura usada pel farciment de

peces per obtenir línies més primes del normal. Dope: Originalment un termini de rap / hip hop que vol dir cool.

Drips: És un efecte de goteado o sorrejament que se'ls dóna als

tags. Fade: Barreja de colors.

Fill: Farciment.

FlickS (flix): Fotos de grafits.

Fresh: Nou, bo.

Going Over: Quan un writer descobreix el nom

d'un altre writer..


Hit: Ratllar qualsevol superfície amb pintura o tinta.

Hit up: Quan una cosa està coberta amb tags.

Homemade (Fet a casa): Quan una cosa està feta a casa,

ja sigui tinta, markers, caps. Homem Ink: És un tipus de tinta feta per un mateix per als

marcadors fets a casa. La barreja inclou paper de carb ó barrejat amb alcohol i / o fluid d'encenedor. Karak: Character, caràcter.

King: el writer amb major nombre de peces o de tags.


Old School: Vella escola. Es refereix als grafiters de mitjans

dels 70 i dels 80. Outline: És l'esbós realitzat a la paret en la paret abans

d'iniciar una peça. També es durà s'anomena sketch. Scribe: És un instrument per a fer tags fet amb una punta

de diamant que causa molt de mal on s'usa ja que és impossible d'esborrar. Piecebook: És un llibre o quadern d'esbossos. Tamb é es diu

blackbook o writers bible.


Stickers: Calcomanies.

Tagging up: L'acte de posar un Tag.

Throwup: Són lletres realitzades ràpidament utilitzant un o

dos colors com a màxim. Toy: És un writer sense experiència.

UP: És un escriptor que aquesta actualment pintant o que

pinta amb freqüència. Kill: Ratllar o bombardejar excessivament.

Magnum: És un marcador gros no emplenable.


7. OPINIONS DELS ALUMNES DE 6e A SOBRE ELS GRAFFITIS Alejandra, Noor, Álex i Natalia


Diego diu: jo els guanyo a fer graffitis però de totes formes està cool. Lino diu: vull els grafits amb missatges educatius. Jose diu: Els graffitis són el millor del art s. Gabriel diu: Puguin millorar els graffitis si voleu us ensenyo a fer millors grafitis. Richard Orihuela diu: El graffiti és un dels grans talents de Bolivia i d'altres països jo sóc un d'ells Golo diu: No valen!Això no és graffiti, donen pena, si vegueres els meus.. Com heu pogut vore no a tota la gent li agrada, però a la majoria si. Vosaltres que opineu ? A continuació us anem a mostrar el que pensa la classe 6º A dels graffitis que heu vis anteriorment


ERIKA: A mi me pareix que els graffitis són molt bonics perquè expressen sentiments emocions....I tenim tots la llibertat de expressar els nostres sentiments a partir dels graffitis. ALEX: No m'ha agraden molt els graffitis perquè a vegades pot haver insults i coses que hi poden ofendre. UNAY: M'agraden els graffitis perquè són bonics i haurien de deixar fer-los en alguns llocs. MATEI: Es una forma molt bona d'expressar-se perquè es molt divertit. ANÀS: Es una forma molt vulgar d'expressar coses interessants.


RALUCA: Em pareix una forma molt bona de expressar-se i de dir el que sentires també et pots divertir fent graffitis. NATALIA: Són molt xulos. NOOR: És una forma de expressar els teus sentiments mitjançant l'art. ALFREDO: És guai. RUDOLF: Bonics, xaxis, molan molt. Són guais. SERGIO: És guai.


NICO: Són molt guais i molen molt. EDDI: Molen molt. OSCAR: Molen molt pels colors , lletres, dibuixos... Són divertits. DIANA: Crec que els graffitis tenen molts colors i estan fets per artistes que expressen sentiments. ANA: És una forma d'expressar sentiments diferent.


JENI: És una forma d'expressar un art. ALEJANDRA M'agraden molt els graffitis perquè no sé “grafitear” i em pareix molt difícil.

COM PODEU VORE A QUASI TOTA LA GENT LI AGRADEN ELS GRAFFITIS . ESPEREM, QUE US HAGEN AGRADAT A VOSALTRES TAMBÉ! GRACIES

Street Art  

Streer Art 6A

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you