Page 45

da d’un grup instrumental. L’Arquebisbe glossà a l’homilia l’episodi proclamat de la vocació de Samuel i insistí en com cal que sempre estem atents per tal d’escoltar la veu de Déu que ens parla i que ens pot demanar servir-lo de moltes maneres. Animà els joves a valorar allò que l’escola i els professors els han transmès al llarg d’aquests anys i a no renunciar mai a la seva identitat de cristians. Recordà la figura de Sant Ermengol, que va lluitar per transformar el món que l’envoltava i fer-lo millor, i encoratjà els joves a seguir el seu exemple, sent revolucionaris en l’amor per tal de deixar un món millor a les generacions futures. Finalment, proposà als joves les mateixes paraules que glossen les actituds que el Sant Pare Francesc va suggerir a les famílies: per favor, gràcies i perdó. Aquestes paraules glossen tot un estil de viure com a cristians. En finalitzar l’Eucaristia, l’Arquebisbe Joan-Enric saludà personalment cadascun dels joves assistents i es comprometé a tornar-hi aviat per mantenir una diàleg amb ells, escoltar els seus anhels i aspiracions i respondre a les seves preguntes. Un dinar de germanor amb el professorat del centre clogué la jornada.

XLII SETMANA SOCIAL D’ESPANYA Del 23 al 25 d’octubre va tenir lloc a la ciutat d’Alacant la XLII Setmana

El Nunci de Sa Santedat, Mons. Renzo Fratini (al centre de la taula) va llegir una carta del Sant Pare adreçada als participants en la XLII Setmana Social d’Espanya.

Social d’Espanya, amb una assistència d’unes duescentes persones arribades d’arreu del país. Per part del Bisbat d’Urgell hi va ser present Mn. Jaume Mayoral, Delegat de Càritas diocesana. La trobada, organitzada per la Comissió de Pastoral Social de la Conferència Episcopal Espanyola (CPS) i per l’Associació de Catòlics Propagandistes i la Junta Nacional de les Setmanes Socials d’Espanya, va ser convocada enguany sota el lema: “Per una societat nova. Desafiaments i propostes”, i hi va participar un bon grup d’especialistes en diferents àmbits que a través de xerrades, conferències i taules rodones temàtiques va ajudar a donar resposta des de plantejaments catòlics als grans problemes que viu la nostra societat. La primera sessió va ser presidida pel Nunci de Sa Santedat a Espanya i Andorra, Mons. Renzo Fratini, que després de la salutació inicial va llegir una carta del Papa adreçada als assistents a la trobada,

tre Estat i societat”. I més tard, després d’un seguit de taules temàtiques, va ser el torn del Dr. Stefano Zamagni, professor a la Universitat de Bolònia, que va desenvolupar el tema: “Com rellançar el projecte europeu. La tasca dels catòlics en aquest procés”. El dissabte, una darrera xerrada per clausurar la Setmana Social, del professor i catedràtic de la Universitat CEU Sant Pau, Dr. Rafael Pampillón, va fer un repàs de la realitat econòmica espanyola i quines són i quines han de ser les perspectives econòmiques d’Espanya.

entre els quals, a més del Bisbe d’Oriola-Alacant, com a Diòcesi Amfitriona, i dels Bisbes de la CPS, hi era present el Cardenal-Arquebisbe de Lió (França), XXVI JORNADA CATALANA Mons. Philippe Barbarin, DE PASTORAL DE LA SALUT encarregat de pronunciar Amb el lema “Salut i la conferència inaugural, amb el títol “Evangelització saviesa del cor: Una altra a les grans ciutats”. Mons. mirada és possible amb un Barbarin va apuntar tres cor nou”, el 25 d’octubre claus per a l’evangelització de 2014 es va celebrar a i per fer possible una nova Sant Cugat del Vallès la societat: la proximitat; la XXVI Jornada Catalana de necessitat de crear un llenguatge nou; i la necessitat d’animar els fidels catòlics, creant i potenciant espais de llibertat. Divendres va intervenir el Dr. Fernando Jiménez, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Múrcia, que va parlar d’“El model Les participants d’Urgell a la XXVI Jornada Catalana de Pastoral de relació en- de la Salut. Església d’Urgell

45

Profile for Bisbat d'Urgell

Església d'Urgell 432  

Octubre 2014

Església d'Urgell 432  

Octubre 2014

Advertisement