Page 37

D’esquerra a dreta, Lluís Plana, Mn. Chisvert i el Conseller Carles Álvarez Marfany, durant la roda de premsa de presentació del Canòlich Music d’enguany.

A més dels concerts, el matí de dissabte hi haurà diversos tallers per a gent de totes les edats sobre música, ball, meditació i ioga, entre d’altres. Diumenge, hi haurà una oferta de preus especials per fer una sortida lúdica a Caldea, a Naturlandia o al Museu del Tabac, amb transport inclòs. Hi haurà també preus i menús especials als restaurants i bars de la Parròquia pels participants als actes. Des de les Delegacions d’Ensenyament i de Joventut del Bisbat d’Urgell s’ha posat en marxa la web: “www.canolichmusic. com” on s’anirà actualitzant puntualment tota la informació sobre aquesta segona edició del Canòlich Music. Entre les entitats collaboradores hi són el Comú de Sant Julià de Lòria, Turisme d’Andorra i Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), a més de varies entitats i empreses privades que facilitaran preus especials als participants en les diverses activitats.

TROBADA DELS ARXIPRESTATS DE NOGUERA I L’URGELL MITJÀ Dilluns 6 d’octubre, una gran majoria dels preveres dels Arxiprestats de Noguera i l’Urgell Mitjà, encapçalats pels respectius Arxiprestos, Mn. Joan Pujol i Mn. Ramon Balagué, es van aplegar al Santuari del Sant Crist de Balaguer per compartir una jornada de fraternitat sacerdotal i reflexionar sobre les realitats pastorals de les Parròquies que serveixen.

Després de la benvinguda, van compartir una estona de pregària amb el rés de Laudes i la meditació de dos textos carregats d’espiritualitat: un de Sant Basili el Gran, “Sermo ob sacerdotum instructionem”; i l’altre del Bisbe emèrit de Girona, Mons. Jaume Camprodon, “Contemplatius i generosos”. Tot seguit, els vint-i-tres preveres van treballar, repartits en tres grups, tres grans qüestions de la pastoral a les Parròquies: experiències de catequesi i formació d’adults als nostres Arxiprestats; pastoral familiar: suggeriments a treballar conjuntament el curs 2014-2015; i atenció pastoral als pobles petits. La posada en comú del treball dels tres grups va obrir un ric diàleg, amb moltes aportacions i propostes per poder compartir i treballar, copsant la realitat pastoral de la zona sud del Bisbat. Es va fer un resum per fer-lo arribar, en forma d’acta, al nostre Arquebisbe, i poder servir a la tasca evangelitzadora a la Diòcesi urgel·litana.

Els preveres dels Arxiprestats de Noguera i l’Urgell Mitjà es van reunir al Santuari del Sant Crist.

Abans d’acabar la reunió, la Parròquia de Guissona va presentar l’enquesta feta enguany “Anem a les arrels”. La presentació anà a càrrec del Sr. Enric Sàrries, un dels coordinadors de l’enquesta i membre del Consell Parroquial de Guissona. També es va informar de les Parròquies que editen full parroquial i tenen una web pròpia. Un torn obert de precs i preguntes, el rés de l’Angelus i un dinar de germanor van posar el punt i final a la reunió.

FESTA DE LA MARE DE DÉU DE L’ACADÈMIA MARIANA Diumenge 5 d’octubre van culminar els actes celebratius a llaor de la Mare de Déu de l’Acadèmia Mariana, Patrona de la ciutat de Lleida, en el 152è aniversari de l’Acadèmia, amb el Certamen Literari Marià que enguany homenatjà la Mare de Déu de les Sogues, Patrona de Bellvís i de la Plana d’Urgell. Una solemne Eucaristia presidida pel Bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, i concelebrada per l’Arquebisbe d’Urgell, donà inici als actes festius del diumenge. A l’Eucaristia concelebraren també el Rector de la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Bellvís, Mn. Josep M. Aresté; Mn. Jaume Tarragó; i Mn. Gerard Soler, capellà de l’Oratori, entre d’altres preveres i s’hi feren presents els Alcaldes de Lleida, Àngel Ros, i de Bellvís, Francesc Fabregat, a més d’altres Autoritats. Església d’Urgell

37

Profile for Bisbat d'Urgell

Església d'Urgell 432  

Octubre 2014

Església d'Urgell 432  

Octubre 2014

Advertisement