Page 1

VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK


VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • Fyra huvudtyper av däck används vanligen av fordonsägare, nämligen sommardäck, allsäsongsdäck, all-vädersdäck och vinterdäck. Alla dessa däck kan ge stora fördelar om de används på det sätt som tillverkarna rekommenderar. Sommardäck rekommenderas för användning under den varmare årstiden, det vill säga sommaren. De har en gummiblandning och design som gör det möjligt för dem att ge utmärkt grepp och bromsförmåga vid varma väderförhållanden jämfört med andra typer av däck.


VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • Innan du köper sommardäck är det absolut nödvändigt att du känner till några saker om dem. En av de unika sakerna med dessa däck är att de har en grund slitbana på minst 4 mm djup. De görs avsiktligt för att ge utmärkt stabilitet och hantering på torra och våta sommarvägar.


VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • Men det faktum att sommardäcken har otroligt grunda slitbanor innebär att de inte kommer att ge tillfredsställande prestanda när de används på isiga och snöiga vägar. Den grunda slitbanan gör körning på snöpackade och istäckta vägar, väldigt farligt. Det är därför du måste ha en annan uppsättning med vinterdäck att montera på ditt fordon så snart vädret blir kyligt. Även om det kan tyckas dyrt att ha två uppsättningar däck, borde det vara värt det om du överväger de fördelar som du kommer att få på lång sikt.


VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • En annan sak du behöver veta om sommardäck är att de har en atadigare körkvalitet. Men det innebär inte att din komfort kommer att äventyras. Gummiblandningen i sommardäck gör dem säkra, ganska och bekväma att köra. Så oberoende av avståndet kan du vara beroende av sommardäck för att ge dig en behaglig men säker åktur under årets varmare årstider.


VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK • För mer information om sommardäck, besök vår hemsida på Vianor idag.


VIKTIGA SAKER ATT VETA OM SOMMARDÄCK

Viktiga saker att veta om sommardack  

Viktiga saker att veta om sommardack

Viktiga saker att veta om sommardack  

Viktiga saker att veta om sommardack

Advertisement