Page 1

VAD ÄR DUBBADE DÄCK?


VAD ÄR DUBBADE DÄCK? • Dubbade däck är de bästa däcken att använda på ditt fordon under den tiden av året när det är så kallt ute så att vägarna är täckta med is. Eftersom dessa däck är gjorda för att användas under den kalla årstiden, kommer de inte att svika dig i svårt eller extremt väder. Det som gör dem annorlunda från de vinterdäck som inte är dubbade är att de har förbättrad bromsförmåga på isiga vintervägar. De är utrustade med metallpinnar som kallas dubbar som bryter upp is för att skapa friktion och ger mjukare och säkrare körning på dessa vägar.


VAD ÄR DUBBADE DÄCK? • Om du någonsin har provat att köra på slaskiga, våta och isiga vintervägar med sommardäck, kommer du att hålla med om att det inte alls är någon lätt upplevelse. Du kan lägga ditt liv i stor risk om du insisterar på att använda allsäsongs- eller sommardäck på vintern. När du använder dubbade däck, är du mycket säkrare på vägarna på grund av de unika funktionerna som dessa däck har. Du kommer att kunna hantera kurvor, accelerera din bil och få stopp på den enkelt. Dessa däck är avsedda för att ge förbättrad prestanda på de utmanande vintervägarna, inklusive acceleration, stigningar och svängning.


VAD ÄR DUBBADE DÄCK? • Förbättrad insaktning och bromsning är två av de mest eftersökta fördelarna med dubbdäck. På grund av den hala naturen av de vintriga vägarna kan att stanna vara en stor utmaning när du använder vanliga däck. Du kan enkelt sladda av vägen eller krocka i andra fordon eftersom sommar- och allsäsongdäcken inte har egenskaper som krävs för att bättra stopp förmågan på vintervägarna. Dubbade däck är designade på ett sätt som använder radiell kraft samt bilens vikt för att öka grepp och dragkraft på de isiga vintervägarna.


VAD ÄR DUBBADE DÄCK? • Dubbdäcken är också förknippade med reducerad friktion mellan optimal glidning och bromsning med låst hjul. Vad det här helt enkelt innebär är att de dubbla däcken är konstruerade för att ge ökad bromspotential för anti-låsbromsar. När du använder dem på de utmanande vintervägarna är det mindre risk att du misdömmer bromsavståndet. När bromsar används, kommer ditt fordon inte att färdas långt innan du kommer till stopp eller börjar glida på de isiga vägarna och sätta dig i fara att träffa andra fordon eller fotgängare.


VAD ÄR DUBBADE DÄCK? • För mer info om dubbade däck, besök vår hemsida på vianor.se idag.


VAD ÄR DUBBADE DÄCK?

Vad ar dubbade dack  

Vad ar dubbade dack

Vad ar dubbade dack  

Vad ar dubbade dack

Advertisement