Page 1

TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE


TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE • Stötdämpare spelar en avgörande roll för att säkerställa din komfort och säkerhet när du kör ditt fordon på utmanande vägar. De är delar som finns i fordonet och är anslutna till fordonets upphängningssystem. Som namnet antyder, är deras arbete att dämpa och absorbera stötar medan du kör på vägar med många hål och gupp. De arbetar med att omvandla vibrationer som orsakas av slaghål och gupp i en annan form av energi, värme för att vara exakt, som sedan avleds.


TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE • När du köper ett nytt fordon är det mycket troligt att det kommer att komma med nya dämpare som kommer att hålla under en viss tid. Om inte fordonet är så nytt som säljaren påstår, borde du förvänta dig att det har allt annat än nya dämpare. Efter att ha använt bilen under en tid kommer dämparna att slita ut och kräva byte. Det finns några tecken du kan leta efter när det är dags att ersätta dämparna. Om du plötsligt har börjat uppleva längre bromsvstånd när du använder bromsarna, är det en indikator på att dämparna är slitna och behöver bytas ut.


TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE • Du kan också berätta att det är dags att byta ut dina stötdämpare om ditt fordon dyker och svänger när du använder bromsar. Om du märker vibrationer när du kör längs vägen, bör du allvarligt överväga att byta ut stötarna. Kom ihåg att dämparna är avsedda att absorbera dessa vibrationer. Så när du börjar känna dem när du kör på vägen betyder det att stötdämparna inte göra längre gör sitt jobb.


TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE • Om din bil glider i milda vindar, bör du inte ens tänka efter om att byta ut dina stötdämpare. En av de saker som dämparna ska göra är att förhindra att ditt fordon blåser till sidan av vinden. Ett annat tecken på att det är dags att ersätta dämparna är ett rattlande ljud från ditt fordon. Sist men inte minst, om du börjar märka ojämnt slitage på dina däck, betyder det att dämparna behöver bytas ut eftersom däcken inte ens har kontakt med vägarna.


TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE • För mer tips om hur du vet om det är dags att byta ut stötdämparna, besök vår hemsida på Vianor idag.


TECKEN PÅ SLITNA STÖTDÄMPARE

Tecken pa slitna stotdampare  

Tecken pa slitna stotdampare

Tecken pa slitna stotdampare  

Tecken pa slitna stotdampare

Advertisement