Page 1

INTE ALLA DÄCK ÄR DESAMMA


INTE ALLA DÄCK ÄR DESAMMA • När du handlar för däck är det viktigt att inse att alla däck inte är desamma. Du har många däcktillverkare och de flesta har en rad däck för olika fordon och körförhållanden. Så om du vet väldigt lite och försöker hitta en uppsättning däck kan det vara en ganska utmanande uppgift. Vinterdäck är ännu mer utmanande än sommardäck, men även för sommardäcken kommer du att ha ett brett sortiment som gör beslutet svårt att göra.


INTE ALLA DÄCK ÄR DESAMMA • För sommardäcken kommer du att ha några som är bättre för våta förhållanden, vissa är mer riktade mot elbilar och vissa är bara billiga däck. Det tenderar att vara dyrare att köpa billigare däck. Det här låter konstigt, men eftersom däck är något du ofta använder dagligen, så kommer de flesta att köra någonstans varje dag. Så om du måste köpa en ny uppsättning däck oftare är det inte riktigt ett sparande. Billigare däck sliter nästan alltid ut snabbare än däck av hög kvalitet. Rullmotståndet kommer också att vara högre vilket leder till högre bränsleförbrukning. Så billigare däck kommer konsumenten mer bränsle än dina högre kvalitetsdäck. Så besparingarna du gjorde när du köpte däcken förbrukas mycket snabbt i högre bränslepriser.


INTE ALLA DÄCK ÄR DESAMMA • Säkerhet är också en mycket viktig del av att köpa däck och försöker spara lite pengar när din säkerhet beror på det, det är inte det bästa beslutet. När däcken slits börjar du förlora några av dess nyckelegenskaper och när du når tröskelvärdet på 4 mm måste du köpa en ny uppsättning däck. Det är därför viktigt att regelbundet kontrollera slitage, så du vet när du behöver byta däck. Olyckor uppstår ofta på grund av lågt mönsterdjup och på grund av vattenplaning under tungt regn. • När du har högkvalitativa däck, kommer de att vara bättre utrustade för att förhindra vattenplaning, tack vare bättre slitstyrka. De kommer att ha en slitbana som fokuserar på att snabbt ta bort vatten genom däckens spår. Så när du väljer däck, leta efter däck som har låg rullande motstånd med bra slitegenskaper och bra för att förhindra vattenplaning. Det är viktigare att fokusera på detta än på däckens inköpspris.


INTE ALLA DÄCK ÄR DESAMMA • För mer information om att köpa nya däck, besök oss: vianor.se


INTE ALLA DÄCK ÄR DESAMMA

Profile for Birk Söderberg

Inte Alla Däck Är Desamma  

När du handlar för däck är det viktigt att inse att alla däck inte är desamma. Du har många däcktillverkare och de flesta har en rad däck fö...

Inte Alla Däck Är Desamma  

När du handlar för däck är det viktigt att inse att alla däck inte är desamma. Du har många däcktillverkare och de flesta har en rad däck fö...

Advertisement