Page 1

HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK


HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK • Vinterdäck är inte en onödig kostnad som vissa förare tenderar att tro. Om detta har varit din åsikt om dessa däck hela tiden, tänk på att varje mil som du kör med dem är en mindre mil drivs på din allsäsongs- eller sommardäck. Du kommer att ha en mycket bättre körupplevelse på de våta, snöiga, slaskiga och isiga vintervägarna med ett fordon som har försetts med vinterdäck. När du väl börjar använda dessa däck och ser fördelarna med dem första hand, kommer du att hålla med om att de inte alls är någon onödig kostnad.


HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK • När det gäller att köpa vinterdäcken finns det valmöjligheter. Vissa fordonsägare som tror att de fortfarande kan njuta av de fördelar som dessa däck ger genom att passa bara två av dem på fordonets framhjul för att arbeta med andra två heltäckande eller sommardäck. Den dåliga nyheten är att två vinterdäck inte kommer att kunna ge den dragkraft som behövs på de utmanande vintervägarna för att du ska köra säkert och bekvämt. Se till att du köper dem i en full uppsättning av fyra om du vill njuta av deras fördelar till fullo.


HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK • Storlek är ett mycket viktigt övervägande att tänka på när du köper vinterdäcken. Innan du börjar leta efter dessa däck, se till att du vet rätt storlek för ditt fordon. Du kan hitta storleken på sidoväggarna på dina nuvarande däck eller på din bils dörrkarm eller på kantmärket. Däckstorleken visas som en blandning av siffror och bokstäver som följer denna ordning: P225 / 65R16 eller LT265 / 70R17. Om du köper vinterdäck som inte överensstämmer med automakerens specifikation, kan du kanske inte få en ultimat prestanda från dem under vinterförhållandena.


HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK • När du letar efter rätt vinterdäck att köpa, måste du välja mellan dubbade vinterdäck och odubbade vinterdäck. Även om båda är gjorda med den kalla årstiden i åtanke, är de förhållanden där de används olika. De dubbade vinterdäcken är perfekta att användas på platser där vägarna är täckta med is på vintern medan de odubbade är perfekta för områden där vägarna är täckta med snö.


HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK • För mer tips om hur du köper vinterdäck, besök vår hemsida på vianor.se idag.


HUR MAN KÖPER RÄTT VINTERDÄCK

Hur man koper ratt vinterdack  

Hur man koper ratt vinterdack

Hur man koper ratt vinterdack  

Hur man koper ratt vinterdack

Advertisement