Page 1

FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK • En av sakerna med att vara en ansvarig bilägare är att se till att din bil har däck som passar behoven på den ort du bor på. Med det avseendet tror många bilexperter att sommardäck är de mest effektiva däcken att använda för dem som bor i områden där vägarna håller sig relativt torra och våta under vår, sommar och höst.


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK • Byte till sommardäck kan ge dig ett antal extra fördelar när det gäller körning i varmt väder. Den första fördelen är lägre slitage på slitbanan. Innan du börjar tänka på att byta sommardäck, bör de ha varit med i ett antal år - förutsatt att du köper från den pålitliga däcktillverkaren.


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK • En annan fördel med att byta till sommardäck är förbättrad prestanda. Om du försöker spara pengar på bensin, är dessa rätt däck att ha på ditt fordon i varmare körförhållanden. Under vår, sommar och höst ger den ökade dragkraft som dessa däck ger dig möjlighet att använda mindre bensin genom att öka avståndet som din bil färdas och minska behovet av att trycka på gaspedalen lika ofta.


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK • Tyvärr kan du inte använda dessa däck på vintern, på snö eller is eftersom de inte är utvecklade för att hantera körning på hala ytor och det kommer att vara extremt farliga om du gör det. Om du vill uppnå samma bränsleeffektivitet under vintersäsongen, är det bäst att du byter till vinterdäck när höstsäsongen slutar.


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK • Sommardäcken är också utformade för att erbjuda effektiv förhindrande av vattenplaning. Om du inte förstår vad vattenplaning är, är det helt enkelt att tappa kontroll över styrning eller bromsning till följd av överskott av vatten på vägen. Sommardäck är mycket effektiva för att förhindra detta problem på grund av de spår som de har i slitbanan. Spåren kanaliserar vanligtvis vatten och hjälper däcken att enkelt forcera igenom våta förhållanden.


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK • För mer information om fördelarna med att byta till sommardäck, besök https://www.vianor.se/


FÖRDELAR MED ATT BYTA TILL SOMMARDÄCK

Fordelar med att byta till sommardack  

Fordelar med att byta till sommardack

Fordelar med att byta till sommardack  

Fordelar med att byta till sommardack

Advertisement