Page 1

Twinfloor

Het beste uit twee werelden!

Kader schept ruimte


Het beste uit twee werelden Colosseum, Rome Dankzij een uitgekiende constructie konden in het Colosseum in Rome 100.000 bezoekers

Twinfloor® entresolvloeren hebben een geheel eigen plek veroverd in het landschap van magazijnsystemen. Bij de ontwikkeling hebben we ons laten meevoeren met denkers en architecten uit het verleden. We wilden iets klassieks met daarbij alle aandacht voor eigentijdse wensen en technische mogelijkheden. Het is ons gelukt met Twinfloor® entresolvloeren. Het beste uit twee werelden valt op zijn plek. Lees erover in deze brochure.

veilig binnenstromen, plaatsnemen en vertrekken. De verbluffende techniek roept nu, ruim tweeduizend jaar na dato, nog steeds onze bewondering op.

Meer met dezelfde ruimte Door efficiënter te bouwen ontstaat meer capaciteit. Dat inzicht is al eeuwenoud. En capaciteit creëert u door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Het beste doet u dat met onze Twinfloor® entresolvloeren. Uitgekiende modulaire systeemvloeren, waarmee u bij elke mogelijke situatie de beschikbare ruimte optimaal benut: in de lengte, de breedte en vooral ook de hoogte.

Vanuit het magazijn van de Bijenkorf zó in de winkel. Geen probleem met deze dubbele entresolvloer met 2 x 2 opzetplaatsen en gescheiden orderverzameling. De gebouwkolommen zijn geïntegreerd in de entresolvloerconstructie.

U wilt vloerruimte voor bulkopslag, voor een flexibel onderdelenmagazijn, of gewoon meer ruimte in de werkplaats, kantine, showroom of kantoor? Kader Twinfloor® entresolvloeren leveren u maatwerk. U krijgt daarbij de zekerheid van hoogwaardige en betaalbare extra ruimte.

U verdient uw investering in

Ook praktische kantoor- en kantineruimte creëert u op uw bedrijfsvloer met Kader entresolvloeren en prefab scheidingswanden en systeemplafonds.

twee jaar terug Met de ruimte-effectieve Twinfloor® entresolvloeren voor goederenopslag en inrichting geeft Kader de toon aan. Mede dankzij vakkundig en betrouwbaar logistiek advies vervullen we al jaren een marktleidende rol in Nederland en Europa. U bent verzekerd van consequente kwaliteit gedurende het gehele traject, omdat we zowel het ontwerp en advies, alsmede de productie, montage en veiligheidskeuringen geheel in eigen beheer uitvoeren. Met een Kader entresolvloer verdubbelt u uw capaciteit voor gemiddeld 60 tot 100 euro per m2. Hiermee wordt bewezen dat imponerende kwaliteit geen buiten-proportioneel beslag hoeft te leggen op uw budget. Het betekent dat bij een gangbare huurprijs van 35 tot 60 euro per m2, u de investering van uw entresolvloer vaak al na twee jaar heeft terugverdiend. Voor de eventuele financiering van uw investering bieden wij aantrekkelijke lease- en huurtarieven.

Een demonstratie van drie etages ruimtegemak met verrassend veel functionaliteit en veiligheid. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schuifhek, kantelhek of klapdeuren bij de opzetplaats? Of vraagt uw situatie misschien om gaaswanden, speciale trapontwerpen of een pallet-doorrolstation? En waar wilt u de TL- armaturen? Tussen de vloerprofielen of in een systeemplafond? Wat u ook wenst, we doen u graag een passende suggestie.

U wilt vloerruimte voor bulkopslag, maar ook een flexibel onderdelenmagazijn? Vertrouw op Kader capaciteit. 2

3


Kathedraal van Florence Ronduit betoverend is de schoonheid van de kathedraal van Florence met zijn magnifieke

Wensen, ruimte en mogelijkheden

Perfect geregeld

Wij willen u de zekerheid geven dat onze ruimte-oplossingen worden gebaseerd op een verfijnd plan. Dat begint altijd met een inventarisatiegesprek met één van onze vakkundige logistieke adviseurs. We geven u alle gelegenheid om uw wensen zo duidelijk mogelijk te formuleren. Door tegelijkertijd een analyse te maken van de bestaande situatie kunnen wij u snel en adequaat een gericht voorstel doen.

Dankzij gedegen vakmanschap en groot inlevingsvermogen is de Kader adviseur in staat om uw individuele wensen te vertalen naar betaalbare maatwerkoplossingen. Als vaste contactpersoon en coördinator van het projectteam ziet hij erop toe dat uw opdracht tot in de puntjes wordt uitgevoerd.

renaissance koepelgewelf. Functie en vormgeving ontmoeten elkaar op onovertroffen wijze.

Twinfloor® entresolvloeren zorgen voor een structurele verbetering van uw ruimteprobleem. Maar óók worden onze vloeren veelvuldig ingezet om te komen tot een tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld ter overbrugging van de periode tot een geplande verhuizing.

Een woninginrichter uit Hardinxveld verdubbelde de showroom. Fraai, brandvertragend en publieksveilig. Functionele kolombekleding en een systeemplafond verbergen de metalen basisconstructie en bieden plaats aan verlichtingsarmaturen. En de trap? Die is alvast berekend op massale toeloop.

Zo kunnen wij de vergunningsaanvraag bij gemeentelijke instanties als Bouw- en Woningtoezicht voor u verzorgen en houden we hierover contact met de aannemer en de architect.

Een duidelijk antwoord op uw vragen Wat is de beste plaats voor de vloer? Hoe kan de beschikbare hoogte het beste worden verdeeld? Voor welk doel wordt de begane grond gebruikt? Wat moet de kolomafstand worden voor onbelemmerd heftruckverkeer of opslag op de begane grond? Welke goederen worden er op de Twinfloor® geplaatst en welk draagvermogen levert dat op per vierkante meter? Welke extra veiligheidsvoorzieningen wilt u treffen en welke accessoires wenst u toe te voegen? Wilt u de montage in eigen beheer uitvoeren of wilt u het geheel door Kader laten verzorgen?

Beter Bed had als wens het effectieve magazijnoppervlak te vergroten door de ruimte boven de expeditieruimte te benutten. Geen probleem voor Kader. Dankzij de grote overspanningen kunnen orderverzamelwagens en heftrucks gemakkelijk manoeuvreren, terwijl de constructie een hoog draagvermogen garandeert.

4

Tal van vragen waarop u een duidelijk antwoord wenst en krijgt. Onder meer in de vorm van een gespecificeerde offerte met een gedetailleerde CAD-tekening van uw maatwerk entresolvloer. Natuurlijk inclusief profielkeuze en alle noodzakelijke berekeningen met betrekking tot punt-, lijn- of dynamische last, kolombelasting, draagvermogen, doorbuiging, verankering, schoring en veiligheid.

In de detailhandel gelden andere wettelijke normen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een kindvriendelijke leuningconstructie.

5


IJzersterk op niveau Eiffeltoren, Parijs

tegelijk. Weergaloos qua idee en uitvoering.

Nergens anders heeft u de keuze uit zoveel verschillende maatwerkoplossingen zoals u kunt lezen op deze pagina’s. Om aan uw ruimtewensen te voldoen, bieden wij u drie betaalbare vloersystemen. Alle drie van topkwaliteit, bedoeld voor de meest uiteenlopende toepassingsmogelijkheden.

1

3

Stalen frames torenen tot 300 meter hoogte uit boven Parijs. Als symbool voor de verworvenheden van wetenschap en techniek. Massaal en fijnzinnig

Sigma+ en C+ geëpoxeerd of sendzimir verzinkt

Veelzijdig koudgewalst profiel met vele technische mogelijkheden. Het resultaat: een multifunctionele vloer in veel standaardafmetingen. Via de systeemperforatie kunnen leidingen voor o.a. elektra, perslucht en sprinklerinstallatie worden aangebracht. Sigma is eenvoudig aan te passen en uit te breiden. Is verhuisbaar en geschikt voor zelfmontage. De maximale overspanning bedraagt ca. 8000 mm. De standaard afwerking is gentiaanblauw geëpoxeerd RAL 5010 of sendzimir verzinkt. De Sigma profielen zijn in meerdere profielhoogtes, -breedtes en -diktes leverbaar. 2

IPE/HE-A

Conventioneel warmgewalst constructieprofiel, waarvan de liggers op gelijk niveau gekoppeld worden. U behoudt dus voldoende werkhoogte. Met het IPE profiel dat geheel in eigen fabriek wordt geassembleerd, kunt u in één keer tot maar liefst ca. 12000 mm overspannen. De standaard afwerking is blauw of lichtgrijs.

6

Als bouwers van systeemvloeren maken we gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken. Uw logistieke mogelijkheden stijgen zo tot grote hoogte.

Majorbeam

Majorbeam wordt samengesteld uit een combinatie van warm- en koudgewalste profielen. Het systeem maakt grote kolomafstanden mogelijk en is zeer geschikt voor situaties waarbij het aantal kolommen tot een minimum moet worden beperkt en er gelijktijdig hoge eisen worden gesteld aan het draagvermogen van de etage. De maximale overspanning bedraagt ca. 18000 mm. De standaard afwerking is blauw of lichtgrijs. 4

Vloerpaneel

Exclusief voor Kader ontwikkeld en geproduceerd vloerpaneel met hoogwaardige technische eigenschappen. De onderzijde kan worden voorzien van een witte, milieuvriendelijke gestructureerde laklaag, waardoor een uitstekende lichtreflectie wordt bereikt (zonder hinderlijke schittering). De panelen kunnen aan de topzijde worden voorzien van een slip- en slijtvaste laag of van een krasvaste polyurethaancoating. Additionele stabiliteit wordt verkregen door een groef- en veerverbinding.

5

1

Sigma+/C+

4

Vloerpaneel

De doordachte Kader koppelplaat zorgt voor een unieke vormvaste verbinding tussen de profielen, waardoor een zeer stabiele constructie gewaarborgd is.

De speciale persing tot 720 kg per m3 garandeert een maximale puntbelasting. U kunt er zelfs een lichte elektro-pallettruck op laten rijden. Informeer bij uw adviseur.

2

5

Roosterelementen

De industrie-persroosters en systeemroosterelementen zijn licht-, temperatuur- en waterdoorlatend. Niet alleen zijn ze mooi en sterk; ze dragen ook bij tot een brandveilige situatie, zeker in combinatie met een sprinklerinstallatie. 6

Staalplaat-beton

Kader profileert zich nadrukkelijk met structurele productinnovaties. Een combinatie van beton en koudgewalste profielen is hiervan een aansprekend voorbeeld. Een hoge puntbelasting vormt geen probleem voor de Twinfloor®. Het wordt zelfs mogelijk om elektropallettrucks en elektrische stapelaars op de vloer te gebruiken. Bij benodigde aanpassingen aan de ondervloer adviseert en coördineert Kader het aanbrengen van bijvoorbeeld prefab poeren, stalen buispalen of betonnen heipalen.

IPE/HE-A

De beproefde IPE en HE-A profielen zijn ideaal voor extreem hoge belastingen of grote overspanningen.

6 3

Majorbeam

Draagvermogen en overspanning worden gecombineerd met de functionaliteit en flexibiliteit van het sigma profiel.

Roosterelementen

De sendzimir verzinkte roosterelementen zijn verkrijgbaar in een open en gesloten uitvoering. De handzame breedte van 250 mm maakt snelle montage mogelijk.

Staalplaat-beton

Met de staalplaat-betonvloer wordt geluidsoverdracht tot een minimum beperkt. Ideaal voor het creëren van trillingsvrije (machine)ruimtes. 7


9

17

8

16

1 29 23

12

3

15

18

14

10 11 13

24

19

30

7

25

2 5

28

6

26

20

31 33

27

4

22

32

21

Legenda

8

1

Vluchttrap type kooiladder

Palletopzetplaats met terugspringende leuning

25

Leuningkolom

2

Diagonaalschoring met schoorspanners

10

Draagarmen voor opslag van lang materiaal

en veiligheidsketting

26

Leuning hout of metaal

3

Scheidingswanden geformeerd tot kantoor/kantine

11

Rechte trap met roostertreden

18

Schuifhek handbediend of elektrisch

27

Schoprand

4

Rechte trap met tussenbordes en hardhouten

12

Toegangsbeveiliging

19

Aanrijbeveiliging

28

Roosterelement

treden voorzien van antislipprofiel

13

Stationaire goederenheffer

20

Metalen of prefab vloerrandafwerking

29

Magazijn-/orderverzamelwagen

5

Gaaswanden geformeerd tot magazijn/werkplaats

14

Scheidingswand geformeerd tot afgesloten

21

Gestorte betonpoer

30

Vloeroppervlak gecoat

6

Baliefunctie

magazijngedeelte

22

Schoorkolom

31

Klaphek (saloondoors)

7

Schuifdeur

15

V-schoring

23

Vrijstaande stellingen op vloer

32

Kolom met voetplaat en vloerankers

8

Vloerplaten naturel

16

Metalen beschermplaat

24

Palletdoorrolstation

33

Detail vloerprofiel

9

Veiligheids-palletdoorlaatinrichting

17

9


Centre National d’Art et de Culture Georges Pompidou, Parijs

Vorm en inhoud van A tot Z

Expert op alle terreinen

Als specialist in het creëren van commerciële en logistieke ruimte beperken we ons niet tot entresolvloeren. Wij bieden onze relaties een compleet programma opslagsystemen waarmee in feite ieder ruimteprobleem kan worden opgelost.

De experts van Kader Magazijnsystemen weten de kwaliteit van uw Twinfloor® entresolvloer gedurende elke fase in het traject te waarborgen. Logistiek adviseurs vertalen uw vraagstukken omtrent lay-out, orderpicking of optimalisering van het moderne warehouse naar praktische voorstellen. Zij inventariseren uw wensen en mogelijkheden en adviseren u over de meest optimale oplossingen.

Markant bouwwerk van glas en staal. Uitnodigend en afstandelijk maar altijd een domein voor kunst, cultuur, literatuur, cinema, fotografie, technologie

Uw vloer wordt ontworpen op basis van de meest recente wettelijke bepalingen en normen, zoals NEN, Bouwbesluit, Arbobesluit en FEM.

en filosofie. Zo vindt iedereen hier zijn weg.

Engineers verzorgen het ontwerp op basis van de meest recente wettelijke bepalingen en normen zoals NEN, Bouwbesluit en Arbobesluit. Tevens zijn alle ontwerpen en berekeningen waar mogelijk voorbereid op eventuele toekomstige regelgeving, voortvloeiend uit FEM sectie X-2-02 en ENV Eurocode 3. In Duitsland heeft de Twinfloor® de zogenaamde ‘prüffähige Einzelstatik’. Productontwikkelaars verzorgen innovatieve toepassingen gericht op kwaliteitsverbetering en verhoogde bedrijfszekerheid. Vakkundige monteurs zijn in het bezit van een Certificaat Basisveiligheid VCA, conform VLK-1.

Iedere branche kent haar eigen specifieke wensen, of het nu om een bandengroothandel of een fitnesscenter gaat. Kader is ermee bekend en biedt een passende oplossing. Hoe maak je van een lege hal een duurzame en praktische bedrijfsruimte? Deze opdrachtgever koos voor de Kader oplossing: een efficiënte entresolvloer die overzicht geeft. Op de begane grond een werkplaats en magazijn met gaaswanden; op de entresolvloer kantoren, opgebouwd uit prefab scheidingswanden. De entresolvloer staat. En u kunt nog alle kanten op. Vertel ons hoe u de ruimte verder ingevuld of afgewerkt wilt hebben en wij bieden u de gewenste oplossing. 10

11


Eén adres voor uw gehele logistieke proces Kader Magazijnsystemen levert betaalbare turn-key oplossingen voor uw interne logistieke processen. We maken daarbij gebruik van betrouwbare gespecialiseerde partners. Met Kader Twinfloor® entresolvloeren en onze turn-key oplossingen bent u verzekerd van optimale benutting van uw opslag-, kantoor- en productieruimte.

Walsers, lassers en constructeurs maken vakwerk in alle staalbewerkingen. Coatingspecialisten zorgen voor een harde beschermlaag, desgewenst in uw huisstijlkleur. Monteurs installeren op uw locatie. Uiteraard vormt een onbelemmerde bedrijfsvoering het uitgangspunt bij de werkzaamheden. Keurmeesters inspecteren na oplevering en in de gebruiksfase van de magazijninstallatie of het resultaat voldoet aan afgesproken criteria inzake belastbaarheid, maatvoering en veiligheid.

Tevredenheid verzekerd

Systeemwanden en -plafonds zijn toepasbaar in kantoren, showrooms en magazijnen.

Onze klanten blijken niet alleen tevreden met de geleverde producten, ze waarderen ook ons vakkundig advies en de snelle levering en montage, altijd met respect voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

Graag heten wij u welkom in ons pand. In onze showroom vindt u een totaaloverzicht van onze producten en mogelijkheden.

12

Bovendien bieden onze accessoires diverse keuzemogelijkheden. Want naast gaaswanden, scheidingswanden, stellingsystemen en kantoren biedt Kader u een groot aantal technische- en gebruiksaccessoires. U kunt hiermee de functionaliteit van uw Twinfloor® naar wens aanpassen. Ook aan uw bedrijfsuitstraling is gedacht. Profielen en accessoires kunnen wij in onze eigen fabriek in elke gewenste RAL huiskleur spuiten.

Kader staat voor ruim 25 ervaring waarin werd en wordt gewerkt conform de hoogste kwaliteitseisen. Bij doelmatig gebruik van onze systemen, geven wij standaard vijf jaar garantie. Voor het geleverde staal is een kwaliteitscertificaat op aanvraag beschikbaar.

In onze unieke showroom vindt u een keur aan opslagsystemen en accessoires. En doordat de showroom grenst aan de eigen fabriek, kunt u met eigen ogen zien hoe de fabricage in z’n werk gaat. U bent van harte welkom. Laat u ons even weten wanneer u komt? Dan zorgen wij voor een gastvrije ontvangst!

Steeds vaker besluiten opdrachtgevers tot het casco opleveren van een nieuwbouwpand. Als turn-key specialist leveren wij het gehele inbouwpakket.

Deze opdrachtgever wenste en kreeg een compact geheel met opslag, kantoor, kantine en toiletgroep.

13


Piramide van Gizeh Duizenden jaren later is deze piramide nog

Jarenlange zekerheid

Veiligheid voor mens en

Wat wij bewonderen in de piramides is de tijdloosheid. Ze lijken voor de eeuwigheid te zijn gebouwd. Kader kan met haar Twinfloor® entresolvloeren die claim niet waarmaken, maar we komen wel heel ver. Bij bijvoorbeeld een verhuizing of verbouwing kan de Twinfloor® eenvoudig opnieuw worden gemonteerd. Investeren in een Twinfloor® betekent dus jarenlange zekerheid.

materieel

steeds een mysterie dat 147 meter uittorent

Overal waar mensen werken doen zich risicosituaties voor. Goede arbeidsomstandigheden en arbeidsmiddelen zijn daarom onlosmakelijk verbonden met modern magazijnbeheer.

boven de dorre woestijn. Bron van inspiratie voor iedereen die de onzekerheden van vandaag en morgen wil overwinnen.

Om letselrisico’s te beperken, heeft de overheid in de Arbowet regelgeving gedefinieerd op het gebied van arbeidsomstandigheden. Concrete voorschriften vinden we in het Arbobesluit, in het bijzonder Artikel 3.2 en 7.4a. Voor handhaving van de Arbowet voert de overheid een beleid van decentralisatie. Dit betekent dat de gebruiker zèlf de verantwoordelijkheid draagt. Bij voorkomende problemen of vragen, van bijvoorbeeld de Arbeidsinspectie, is het aan de gebruiker zelf om de deugdelijkheid aan te tonen. Een goed keuringsregime is uitermate belangrijk om onveilige en vervelende situaties te voorkomen. Zakendoen met Kader betekent tegelijkertijd zakendoen met een geaccrediteerd bedrijf dat periodieke veiligheidskeuringen in de gebruiksfase uitvoert volgens het BMWT-Keur. In dit integrale keuringssysteem worden de deelnemende lidbedrijven geaudit door TÜV Nederland. Steekproeven worden o.a. uitgevoerd door EVO. Mede dankzij de genoemde keuringen voldoet de Twinfloor® aan de meest recente regelgeving. De eerste veiligheidsinspectie vindt bij ingebruikname van de installatie plaats. Een periodieke inspectie tijdens de gebruiksfase kunnen wij voor u op contractbasis verzorgen.

Aantoonbare veiligheid voor mens en materieel. Een dubbele entresolvloer en wisselende vloerbelasting? Als ‘value added professional’ neem je in zo’n geval geen risico ten aanzien van de puntbelasting op de ondervloer. Vandaar dat Kader betonpoeren aanbracht. Voor het verticaal transport zijn goederenheffers geleverd.

14

15


ENTRESOLVLOEREN OPSLAGSYSTEMEN BEDRIJFSINRICHTINGEN LOGISTIEK ADVIES Bezoekadres: showroom en fabriek Distributieweg 10 4906 AD Oosterhout (NB) Postadres: Postbus 4049 4900 CA Oosterhout (NB) Tel.: +31 (0) 162 468 900 Fax: +31 (0) 162 437 645 E-mail: info@kadergroep.nl Internet: www.twinfloor.com

Kader en Kader Magazijnsystemen zijn handelsnamen van Logrikon B.V.

Twinfloor  

Twinfloor Twinfloor Het beste uit twee werelden! ® U wilt vloerruimte voor bulkopslag, maar ook een flexibel onderdelenmagazijn? Vertrouw op...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you