Page 1

Aan de slag

In Amerika werkt bij vier op de tien gezinnen met schoolgaande kinderen de moeder veertig uur per week. In ons land is het een ander verhaal: hoewel in Nederland vrouwen gemiddeld hoger zijn opgeleid dan mannen, is het aantal fulltime werkende mama’s hier een stuk lager.

Cover voor Samsung Galaxy S4 € 19,95 Hippe Telefoonhoesjes

a in bu m

es sin s

uitstel?

ma

Gadgets Werk & In de gratis app Do It (Tomorrow) maak je een takenlijst voor vandaag. Als je het écht niet afkrijgt, schuif je het door naar morgen. Verder kan niet, dus zelfs het meest vervelende klusje heb jij in no time af.

Bron: CBS

6-inch eReader €149 Kobo

Duurzaam! Dopper € 12,50

Roze speaker € 99,99 A.M.P.

Cheque zonder cijfers Nieuw in België: de loopbaancheque. Dankzij zo’n cheque van de overheid krijgen werknemers ééns in de zes jaar recht op acht uur begeleiding. Het systeem is nu al een groot succes. Vooral onder vrouwen: meer dan de helft maakt gebruik van de regeling. Tijdens een loopbaangesprek wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen werk en privé.

Slapen in de baas z’n tijd? In Nederland kan dat (nog) niet, maar in het Filipijnse kantoor van levensmiddelengigant Procter & Gamble staan heuse slaapcapsules. Na hun powernap krijgen werknemers zelfs extra zuurstof om weer energiek aan de slag te kunnen! Bron: mt.nl

Armband van leer in kantoorstijl € 49 Pintz

44%

van de werknemers zegt dagelijks op het werk te snoepen. Bron: Nationale Vacaturebank

Telefoontasje € 29,95 Bybi

Weeg

moment De werktas van een vrouw weegt gemiddeld 2,8 kilo. Zwaar? Niet als je weet dat mannen zo’n 3,5 kilo aan gewicht meenemen naar hun werk. Het verschil in zwaarte komt vooral omdat mannen meer papieren documenten printen dan hun vrouwelijke collega’s. Bron: Viadesk. Kantoorset inclusief USB plugs € 49 Lexon-design

tekst mirthe diemel productie joyce sterk

Welterusten

kekmama 41

Birdy Blue's