Page 1

grafik workflow & produktion emballage ChokoladeÆske til „Chokolademesteren“ morten dam thrane - 10medie8b - grundforløbseksamen - 2011


grafisk workflow & produktion Produkt Emballage til chokolade. hvad gik opgaven ud på? Vi skulle sælge eksklusiv, økologisk chokolade igennem design og produktion af: 1: Indpakningspapir til 4-5 forskellige stykker chokolade. 2: En æske der kunne indeholde chokoladen. 3: En lille folder der skulle kunne ligge i chokoladeæsken.

4 emballager med samlende „emballage-bånd“.

Der var desuden en række krav til de 3 produkters layout vedr. mål, tekster, illustrationer, mærkninger, tryk- og falsemetoder. Ydermere var det et krav, at vi ikke benyttede PhotoShop til vores produkter. Afsender „Chokolademesteren“ - et fiktivt firma med speciale i eksklusive, økologiske chokolader. målgruppe Den kvalitetsbevidste forbruger, der gerne giver lidt ekstra for et produkt, som er lækkert, eksklusivt og økologisk. Modtageren er miljøbevidst og vælger også sine køb ud fra miljøhensyn.

Emballage åbnes.

De 6 stykker eksklusiv chokolade med orangesmag.

Den lille folder, der ligger inde i emballagen.

Hvad var mit bidrag til opgaven? Opgaven startede ud som et parvist samarbejde. Tidsplan og idéudvikling bestående af research, brainstorm, mindmap, udvikling af produktnavn og slogan samt overordnet skitsering på emballagens form foregik således i samarbejde. De efterfølgende faser med udvikling af logo og illustrationer til produktet, rentegning, layout og design på emballage (med „bånd“) samt indpakningspapir og opsætning af folder udarbejdedes individuelt. Synopsis og præsentationsmateriale til tryk udfærdigedes ligeledes på egen hånd. Håndskitser på emballagen

Formovervejelser på emballagen. Egne håndskitser. Jeg skitserede meget på modulære opbygninger for på en gang at opdele og samle de 4-5 smagsvarianter.


illustrator-skitser i mål I Illustrator besluttede vi herefter at skitsere i nøjagtige mål for at kunne printe målfaste tegninger ud i 1:1 til at lave mock-up modeller ud fra.

stanseforme På stanseformene sørgede jeg for at „offset’e“ farven ud over skærelinien. Dette gøres for at sikre, at der også er farve til kant selvom tryk og udstansning er upræcist.

TOP

BUND

BUND

-1 mm

TOP

-1 mm

Her ses en skitse af chokoladeæsken som bestod af 2 dele; en top og en bund. Bunden mindre end låget. Æskens mål blev bl.a. besluttet ud fra muligheden for at printe på A3. Her ses en stanseform til den indre opbygning af en chokoladeæske. De hvide optrukne linier markerer hvor der skal skæres og de stiplede markerer falselinier.

Kanterne som skulle følge en rund form og limes på hhv. top og bund måtte skæres ud i „tænder“ inden falsning.

PaPir, udPrint & fonte Det var tanken, at produkterne skulle fremstilles i miljørigtige materialer for at appellere til den tiltænkte målgruppe. Da skolens printer ikke er i stand til at håndtere genbrugspapir, og papir med en grovere tekstur, valgte jeg grafisk at illudere papirets karakter med en farvetone. Det viste sig efter printforsøg nødvendigt at ændre mit valg af font fra ITC Avant Garde Gothic Extra Light til Orange itCMED avant garde KANT Lime MED Orange KANT MED KANT gothic Book for at sikre at teksten kunne læses på det valgte papir.

Orange MED KANT LimeOrange MED KANT MED KANT udstansninger For at gøre emballagen mere holdbar og eksklusiv valgte jeg at forsyne både top og bund med en ekstra top- og bundskive til at Chili MEDmed KANTkant Blåbær ChiliMED MED KANT KANT Orange skjule samlingerne. 65% mandler i marcipanen med Det gav mig samtidig ideen til atorange lave udsmag og overtrukket med 54% mørk chokolade. stansninger i de yderste lag, som en eksIngredienser: tra „kælen for detaljen“ og for at skabe et Mandler, rørsukker, invertsukker, kakaomasse, kakaosmør, orangeolie, vanille, indkig til produktet. Jeg vurderede, at målgurkemeje, kokos. Soyalecitin. gruppen ville værdsætte den ekstraEmulgator: detalje.

Alle ingredienser er 100% økologiske. Mindst 54% kakao i chokoladen.

Lime MED KANT

Chili MED KANT

Blåbær Chili MED MED KANT KANT

Blåbær MED

Blåbærmed MED kant KANT Lime

Chili med kant

Blåbær me

65% mandler i nougaten med limesmag og overtrukket med 54% hvid chokolade.

70% ren mørk chokolade rørt med pikant chili og dekoreret med orange stykker.

70% ren mør blåbær og d stykker.

Ingredienser: Mandler, rørsukker, invertsukker, kakaomasse, kakaosmør, limeolie, vanille, gurkemeje, kokos. Emulgator: soyalecitin

Ingredienser: Kakaomasse, rørsukker, kakaosmør, orangestykker, chili.

Ingredienser Kakaomasse kakaosmør,

Alle ingredienser er 100% økologiske. Mindst 70% kakao i chokoladen.

Alle ingredie Mindst 70% k

Alle ingredienser er 100% økologiske. Mindst 54% kakao i chokoladen.

Morten_Færdig folder.indd 5-8

Her ses udstansninger på hhv. låg og bund.

Lime MED K

kvalitetsvurdering Alt i alt synes jeg, det blev et vellykket og gennemarbejdet projekt. Der var kælet for detaljerne i produkterne og de udstrålede „håndlavet og økologisk“. Der røg dog nok en smule af det eksklusive ved beslutningen om, at man skulle købe 4 æsker ad gangen. Valget af de mange emballage-lag til produktet konfliktede også lidt med ambitionen om et miljørigtigt design.


GF03 // Portfolio  

Grafisk Workflow & Produktion

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you