Page 1

Voedingssupplement

Hepafyt ®

Gebruiksaanwijzing

Algemene informatie: Lees deze gebruiksaanwijzing nauwkeurig, ook als u al eerder deze capsules heeft gebruikt. De nieuwe verpakking kan een, aan nieuwe inzichten of bevindingen aangepaste, gewijzigde gebruiksaanwijzing bevatten. Mocht u na het lezen van de gebruiksaanwijzing nog vragen hebben, neem dan contact op met: BIONAL Nederland bv • Postbus 46 • 8400 AA Gorredijk • Tel: 0513-469369 Consumenteninformatie: 0800-020 20 20 • E-mail: consumenteninfo@bional.nl • www.bional.nl

Ingrediënten: Sojaolie, kruidenextracten, gelatine, stabilisatoren: glycerol, sorbitol, calciumwaterstoffosfaat, silicium dioxide; cholinebitartraat, emulgator: sojalecithine; L-methionine, inositol, L-cysteïne, kleurstoffen: titaandioxide, chlorofyl; vitamine B12. Werkstoffen per capsule: 100 mg Mariadistel extract/BN 344** (Silybum marianum), 100 mg Picrorhiza extract/BN 212** (Picrorhiza kurroa), 50 mg Stinkende gouwe extract/BN 250** (Chelidonium majus), 50 mg Artisjok extract/BN 299* (Cynara scolymus), 50 mg cholinebitartraat, 20 mg inositol, 20 mg L-methionine, 15 mg L-cysteïne, 1,5 mcg vitamine B12 (150% ADH*). *ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid **BN = Een speciaal voor BIONAL vervaardigd en gestandaardiseerd extract. Aan Hepafyt zijn geen gist, gluten en lactose toegevoegd. Toedieningsvorm en inhoud: Verpakking met 40 capsules (4 blisters à 10 capsules). Eigenschappen en invloed: Alcohol, medicijnen, nicotine en andere chemische stoffen worden, evenals voedsel, door onze lever verwerkt. In de lever spelen zich ongeveer 600 verschillende chemische processen af, zoals vetstofwisseling en het verwijderen van afvalstoffen. De lever heeft een poortfunctie voor heel veel stoffen die het lichaam binnenkomen, voor ze via de bloedbaan worden verspreid. Hepafyt bevat een combinatie van diverse plantaardige extracten, die elkaar aanvullen en goed zijn voor de lever- en galfunctie. Picrorhiza en Mariadistel ondersteunen de reinigende werking van de lever. Artisjok bevordert de spijsvertering (bij een vol gevoel), ondersteunt de vetstofwisseling, de gal en de lever. Hepafyt helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte. Te gebruiken voor: De ondersteuning van de reinigende werking van de lever. Niet te gebruiken bij: Verstopping van de galwegen en bij galstenen. Waarschuwingen: Buiten bereik van kinderen houden. In zeer zeldzame gevallen kan er overgevoeligheid voor één of meerdere bestanddelen bestaan. Er zijn geen aanvullende richtlijnen bij het gebruik van Hepafyt bij ouderen of speciale consumentengroepen.

z.o.z

200099-3


Combinatie met andere middelen: Over de invloed van het gelijktijdig innemen van dit product met andere middelen is niets bekend. Raadpleeg uw arts/apotheker. Gebruik tijdens zwangerschap en lactatie: Uit voorzorg dient u tijdens de zwangerschap en lactatie het gebruik van middelen zoveel mogelijk te vermijden. In overeenstemming hiermee kan dit product beter niet gebruikt worden tijdens zwangerschap en lactatie. Gebruiksaanwijzing: 2-3 x daags 1 capsule vóór de maaltijd met water innemen. Bij merkbaar verschil kan op een onderhoudsdosis (o.a. bij alcohol- en medicijngebruik) van 1-2 capsule(s) per dag worden overgegaan. Bij een gevoelige maag is het aan te bevelen de capsule tijdens de maaltijd in te nemen. Hepafyt kan ook als reinigingskuur worden gebruikt in het voor- en najaar. Neem in dat geval gedurende 4 weken 2 x daags 2 capsules in met water vóór de maaltijd. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Wat te doen indien vergeten is een dosering in te nemen: Neem de dosis alsnog wanneer u merkt dat u deze vergeten bent in te nemen, tenzij u het pas ontdekt wanneer het bijna tijd is voor uw volgende dosis. In dat laatste geval moet u de dosis niet extra innemen maar gewoon uw schema verder volgen. Het is belangrijk de capsules volgens schema in te nemen. Wijze van bewaren: Bij kamertemperatuur (15°C tot 25°C), droog en donker bewaren. Tenminste houdbaar tot: Zie opdruk verpakking. Datum aangepast: 5 november 2007 Registratiehouder: BIONAL Nederland bv • Postbus 46 • NL- 8400 AA Gorredijk De tekst van deze gebruiksaanwijzing is opgesteld op basis van richtlijnen voor gezondheidsproducten.

Fabrikant: BIONAL Nederland bv • Postbus 46 • NL- 8400 AA Gorredijk

200099-3

http://www.pimpernel.be/images/thumbs/orig_1254324850  

http://www.pimpernel.be/images/thumbs/orig_1254324850.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you