Page 1

BIOLEVEL IMPLANT SYSTEM

BIONIKA

KOMPATIBILITÁS

AB® Alpha Bio® Bioactive® Cortex® MIS® SGS® Zimmer®

Páciense bárhol a világon hosszútávon bízhat Önben! Mi szem előtt tartjuk a kompatibilitást! 1


BIOLEVEL Implant System


Tartalomjegyzék: Cégismertető

5

Technológia és minőség

6

Implantátum felületkezelés

8

Multifunkcionális csomagolás

9

BIOLEVEL Implantátum Rendszer

10

Alkalmazási területei

12

A rendszer elemeinek funkcionális struktúrája

13

Keskeny platform

14

Normál platform

17

VASTAG ,,A” - típusú implantátumok, normál platformmal

18

VASTAG ,,B” - típusú implantátumok, széles platformmal

20

Felépítmények

22

Sebészeti fúrók

24

Beültető műszerek

26

Racsnis nyomatékkulcs

28

Műszertálcák

30

3


BIOLEVEL Implant System

ELEKTRO NI K A

ANIKA H C E M

B

IOLÓGIA

BIONIKA 4


BIONIKA

Cégismertető A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi műszer és implantátum fejlesztésben, gyártásban és kereskedelemben. A BIONIKA, mint kutató, fejlesztő, gyártó és forgalmazó egyaránt jelen van a fogászat, szájsebészet, traumatológia, ortopédia és rehabilitáció orvos-szakmai területein. Célkitűzésünknek és felfogásunknak megfelelően nagy jelentőséget tulajdonítunk a „BIONIKA” szónak, mely egy olyan tudományos gondolkodást jelöl a biológia, a technika és az elektronika határmezsgyéjén, amely ötvözi e három területet a kutató, fejlesztő munkánk során. Klinikai és technológiai tapasztalatok: Sikereinkhez hozzá járul a klinikai és technológiai tapasztalatok folyamatos feldolgozása, ötvözése és hasznosítása a fejlesztésben, visszacsatolva egészen a gyártóbázisig. Itt születnek a vevői igényeknek legjobban megfelelő megoldások, konstrukciók, melyeket folyamatos fejlesztés alatt tartunk.

F O G Á S Z AT

SZ

ÁJSEBÉSZET

Fejlesztés: A BIONIKA tulajdonosai nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos termék és technológiai fejlesztésekre. Termékeinket orvosok és mérnökök szoros együttműködésével fejlesztjük, mely által biztosítani tudjuk azok folyamatos világszínvonalú minőségét és gyakorlati használhatóságát egyaránt. Minőség: A vevőink által elvárt minőséget a harmonizált Európai Uniós jogszabályok szerinti tervezés, gyártás és minőségirányítás garantálja. A BIONIKA Medline Kft. az EN ISO 9001 és az ISO 13485 minőségirányítási rendszer szerint működik. Termékeink CE jellel rendelkeznek. Garancia: Az implantátum beültetést követően - a csontosodási folyamat kockázatát a BIONIKA magára vállalva - az ok-okozati összefüggésektől függetlenül- a vásárlást követő egy éven belül, cseregaranciát biztosítunk. Valamint termékeinkre hosszú távú, 10 éves garanciát adunk.

TR

AU

M AT O LÓ G

ORT

OPÉDIA 5

IA


BIOLEVEL Implant System

Technológia és minőség A BIONIKA Medline Kft. Csaknem 25 éves tapasztalattal rendelkezik a fogászati implantátumok, ahhoz tartozó beültető műszerek és fogtechnikai alkatrészek fejlesztésében és gyártásában. Ez idő alatt több mint 40 féle implantációs rendszert fejlesztettünk és gyártunk a mai napig, beültető műszerekkel együtt. • Ezek egy részét a cég - saját piaci igényeinek megfelelően - saját forgalmazásra fejlesztette. • Más rendszereket - független orvos-csoportokkal együttműködve – rendelésre, főleg külföldi piacokra fejlesztettünk és gyártunk. (Ezeket a megrendelő saját márkanév alatt forgalmazza) Jelenleg évi szinten átlagosan 30.000-50.000 fogászati implantátum alkatrészt gyártunk, melyeknek a sokfélesége igen nagy. Partnereink közel 4500 féle egymástól különböző méretű és formájú alkatrészből választhatnak. Egyes darabokból évente több ezer darab fogy. Ennek köszönhetően igen rugalmas a gyártástechnológiánk, gyorsan át tudunk állni egyik alkatrészről a másikra, valamint képesek vagyunk több ezer darabos rendeléseknek is eleget tenni rövid átfutási idővel. Ez a terület nagy pontosságú gyártást igényel (egyes esetekben szükség van 2-5µm-es tűrések

Partnereink:

6

tartására). Minden technológiai műveletet mi végzünk, a gyártástól, a felület kialakításon át, a csomagolásig. Termékeink CE jellel rendelkeznek, és szigorú minőségirányítási rendszerben történik a gyártás folyamata. A fogászati, szájsebészeti, traumatológiai és ortopédiai orvostechnikai implantátumok legfontosabb alapanyagai a biokompatibilis saválló acél és a titán. Mivel viszonylag kis sorozatú sokszor testreszabott megoldások szükségesek, ezért gyorsan programozható CNC forgácsolás technológiát igényelnek. Ennek megfelelően dobrevolver szerszámtáras CNC esztergákkal és svájci típusú hos�szesztergákkal rendelkezünk. Bonyolultabb felületek megmunkálásánál 5 tengelyes CNC marógépet alkalmazunk CAD-CAM rendszer támogatásával. Gépeink nem csak fix hanem, hajtott forgácsoló szerszámegységekkel is fel vannak szerelve, amelyekkel komplexebb térgeometriai megmunkálásokat is el tudunk végezni. Kiegészítő technológiaként homokszóró, polírozó titán színező illetve sterilizáló berendezésekkel rendelkezünk.


TECHNOLÓGIA Cégünk versenyképességének és modern technológiai színvonalának fenntartásához, rendszeresen részt veszünk kutatás-fejlesztési és gépbeszerzési pályázatokon csaknem 100%os sikerrel.

Minőségbiztosítás

Megvalósult projektek:

• A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. az EN ISO 9001 és az EN ISO 13485 minőségirányítási rendszer szerint működik. Termékeink pedig  CE  jellel rendelkeznek. Melyet a TÜV Rheinland tanúsít.

• GOP-2009/2-2.1.1/A CNC hosszeszterga automata beszerzése a BIONIKA MEDLINE Kftnél • GOP-2.1.1-11/A-2011-0058CNC esztergagép beszerzése a BIONIKA MEDLINE Kft. számára • GOP-2.3.1-11/C-2011-0012 Innovációs technológia fejlesztés a Bionika Medline Kft. számára A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

• A termékek minőségét a harmonizált Európai Uniós jogszabályok  szerinti tervezés, gyártás és minőségirányítás garantálja.

Az általunk gyártott termékekre hosszú távú garanciát vállalunk. Az implantátum beültetést követően, a csontosodási folyamat orvosi kockázatát csökkentve, az ok-okozati összefüggésektől függetlenül, a vásárlást követő egy éven belül, azonnali (24h) cseregaranciát biztosítunk a kihullott leejtett implantátumainkra.

7


BIOLEVEL Implant System

IMPLANTÁTUM FELÜLET A BIONIKA implantátumok gyártásánál alkalmazott ISO 5832-2ASTMF67 szabvány szerinti Grade 2 - Grade 4 minőségű titán fogászati implantológiai célra a legkedvezőbb tulajdonságokat mutatja. Megfelelő tisztasága miatt rendkívül jó a biokompatibilitása, mely mellett megfelelő szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik. Kezdetben, mi és sok más implantátum előállító cég is a nagyobb tisztaságú titánt preferálta, azonban szilárdsági okok miatt ma már szinte minden implantátum Grade 4 vagy egyéb ötvözött titánból készül a világon. Az implantátum rendszerek felépítményeinél minden esetben ötvözött, nagy szilárdságú ISO 5832-4ASTMF136 szabványnak megfelelő Grade 5 minőségű titánt alkalmazunk. A szabvány szerint használt titán kiváló biokompatibilitással rendelkezik, ezért szinte kockázat mentesen használható. Szinte minden szakember belátja, hogy az implantáció sikerét leginkább az implantológus gyakorlata határozza meg, valamint a műtéti körülmények, a gondosan kézben tartott higiénia és a beteg adottságai.

A BioTiS felületkezelési technológiánk főbb lépései: • Vegyi-, mechanikus-felülettisztítás és felületérdesítés • Speciális ultrahangos mosás, felülettisztítás és sterilizálás • Felületstruktúra átalakítása savazási eljárással • Többlépcsős savmentesítés, tisztítás • Elektrokémiai felületmódosítás • Csíramentesítés • Fiziológiai oldatban való felületkezelés Ezen technológiai lépések minden esetben steril körülmények között zajlanak. Az implantátumok végső csomagolása háromrétegű. A csomagolás steril kabinban történik. A végleges sterilitást akkreditált 20Rad gamma-sterilizálási eljárással biztosítjuk.

Bionika implantátum elektron mikroszkóp képe *

Bionika implantátum energiadiszperzív röntgenspektrométeres elemanalízise*

* Forrás: FOGORVOSI SZEMLE, 106. évf. 4. sz. 2013. 135-143 8

Bionika implantátum elektron mikroszkóp képe*


FELÜLET KEZELÉS

MULTIFUNKCIONÁLIS CSOMAGOLÁS A Biolevel Implantátum Rendszer multifunkcionális csomagolásban kerül a felhasználóhoz. Ez egy olyan komplett csomagolási rendszer, mely a kétfázisú implantátum beültetésének sebészeti fázisában szükséges minden olyan funkciónak megfelel, mely elengedhetetlen a műtét és a az esetleges azonnali mintavétel elvégzéséhez. Ezt azáltal teszi lehetővé, hogy a csomagolásunk tartalmaz egy olyan multifunkcionális fejet, mely nemcsak tartja az implantátumot a csomagolás belsejében, hanem segíti az implantátum behelyezését az állcsontba, alkalmas zárt kanalas mintavételre és ezt követően fejként becsiszolható felragasztott fogműhöz. Ezen kívül a csomagolás tartalmaz egy implantátum zárócsavart. Helyette kérhet ínyformázót is, mely vastagabb lágyrész esetén elősegíti a formázott sebgyógyulást az

azt követő azonnali ideiglenes vagy végleges fogmű elkészítéséhez. A csomagolás négy rétegű, mely első két rétege biztosítja a teljes, nulla csíraszámú sterilitást, melyet a harmadik rétegként fokozott biztonsági okokból polipropilén, steril fóliával látunk el. A csomagolás negyedik külső rétege egy olyan nagy tömörségű papírdoboz, mely a fizikai védelmet hivatott szolgálni. Ezentúl a rendelési mennyiségek függvényében, 5 és 10 darabos gyűjtődobozt alkalmazunk.

Négy rétegű csomagolás

Üvegcse záró dugó/ implantátum tartó Implantátum zárócsavar Multifunkcionális implantátum fej Biolevel implantátum fej Belső átlátszó csomagolás Külső átlátszó csomagolás

9


10

BIOLEVEL IMPLANTÁTUM RENDSZER Felmerült az igény a fogorvosi és implantológusi gyakorlat során egy szélessávú kompatibilitásra a fogászati implantátumok között. Így kifejlesztésre került a BIOLEVEL implantátum család, mely az implantátum beültető eszközei és a felépítmények vonatkozásában is jelentős előrelépést hozott a gyakorlatban. Kapcsolat: Cone & hex Az összetett kúp és hatszög hasáb geometria tökéletes illeszkedést biztosít. A 90° kúpszög mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket. Cortical Level Az implantátum bennmaradási esélyét lényegesen javítja ha a corticalis szintre, illetve az alá kerül behelyezésre az implantátum felső pereme. Platform switching A felépítmény kapcsolódó átmérője kisebb mint az implantátum csonthoz kötődő külső része. A csont rákúszhat az implantátum felső peremére. Spirálisan mikrobarázdált felület A mikrobarázdált spirális felület jelentős teherviselő elemként funkcionál. Az önzáró menetstruktúra és a ciklois zsinórmenet mikromozgás mentes állapotot és gyors beépülést biztosít. Anatómiai foggyökér forma Az implantátum csavarmenet kúposságának és nagy menetemelkedésének, menetmélységének, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatású, kellő körültekintéssel akár azonnal terhelhető. Lekerekített implantátum vég: Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kissebb mértékű irányváltoztatásokat


SZÉLES SPEKTRUMÚ MÉRETVÁLASZTÉK VÉKONY

ø3,25

NORMÁL ø3,75

ø4,25

,,A’’ VASTAG : normál platformmal ø5,0

ø6,0

,,B’’ VASTAG: széles platformmal ø5,0

ø6,0

11


BIOLEVEL Implant System BIOLEVEL alkalmazási területei

Egy fog hiány - ilyenkor egy fog pótlásához nem kell lecsiszolnunk két egészséges fogat hídpótláshoz, hanem egy implantátumot beültetünk, majd erre egy koronát ragasztunk a hagyományossal megegyező módon.

Sorvégi foghiány(ok) - ebben az estben hátsó pillérfog hiányában nem tudunk rögzített pótlást készteni (híd). Minimálisan két darab implantátum beültetésével már elvégezhető a (rögzített) híd pótlás elkészítése.

Teljes foghiány esetén - ilyenkor a páciensnek egy foga sincs, csak teljes kivehető fogpótlás készíthető. Ebben az esetben két lehetőségünk van: I. 2-4 implantátumot ültetünk be, és ezek fogják rögzíteni a kivehető fogat. Ez hatalmas életminőség javulást hoz a páciensnek, hiszen így a fogsora nagyon stabil lesz, úgy a rágásban, mind a beszédben kiválóan tudja használni. II. több, 8-10 implantátum beültetésével teljes rögzített pótlás (körhíd) készíthető, amely mind funkcionálisan, mind esztétikailag közel egyenértékű a természetes fogakkal.

12


ALKALMAZÁS BIOLEVEL Rendszer elemeinek funkcionális struktúrája

A

B ø 3,25

ø 3,75

ø 5,0

ø 6,0

ø 4,25

ø 5,0

ø 6,0

13


BIOLEVEL Implant System

BIOLEVEL keskeny platform Cone & hex

A vékony, ø3,25 mm-es átmérőjű keskeny platformú BIOLEVEL implantátum kiválóan alkalmas átlagosnál vékonyabb csontszerkezet esetében, a fogművek hosszútávú megtartására. Alapanyaga homogén szerkezetű, nagy szilárdságú titánium ötvözet.

Spirálisan felület:

mikrobarázdált

Az összetett kúp & hatszög hasáb geometria a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, tökéletes illeszkedést biztosítja. 90°-os kúpszöget használunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez, és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket.

corticalis

A több bekezdésű mikrobarázdált spirális felület a corticalisba kapaszkodva, jelentős teherviselő elemként funkcionál, mind a primer, mind a későbbi fázisban. A mikromenet kontúrja felfele beszűkül, míg a menetmag követi a 2,5 fokos, kúpos biológiai vonalvezetést. Ezen önzáró menetstruktúra, a ciklois zsinórmenet geometriából eredően, elősegíti a dinamikus erőhatások levezetését, javítja a mikromozgás mentes állapotot, és biztosítja a gyors beépülést.

Anatómiai foggyökér forma, nagy menetemelkedésű, önkompressziós menet: Követi az anatómiai foggyökér formát. Az implantátum csavarmenet -kúposságának és nagy menetemelkedésű, nagy menetmélységű, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatással rendelkezik. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy igény szerint akár azonnal terhelhető legyen az implantátum, a nagy primerstabilitás eredményeként.

Lekerekített implantátum vég: Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

BIOLEVEL implantátum kézi behajtókulcs

BIOLEVEL implantátum gépi behajtókulcs

Hosszú

Rövid

Hosszú

Rövid

2,1 mm

2,1 mm

2,1 mm

2,1 mm

14


KESKENY BIOLEVEL keskeny implantátum méretválasztéka

átmérő

beültetési hossz 8 mm

10 mm

11,5 mm

13 mm

16 mm

ø3,25

BIOLEVEL vékony implantátum fúrási protokoll

implantátum átmérő

fúró átmérő

ø2,0

ø3,25

ø2,5

ø2,8

ø3,2

ø3,65

ø4,1

ø5,2

lágy csont kemény csont

15


BIOLEVEL Implant System

BIOLEVEL normál platform A normál, ø3,75 mm illetve ø4,25 mm átmérőjű, normál platformú BIOLEVEL implantátum kiválóan alkalmas az átlagos csontszerkezetek esetében, a fogművek hosszútávú megtartására. Ezzel a típussal lefedhető az előforduló esetek 75%-a. Alapanyaga homogén szerkezetű, nagy szilárdságú titánium ötvözet.

Spirálisan felület:

mikrobarázdált

Cone & hex Az összetett kúp & hatszög hasáb geometria a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, tökéletes illeszkedést biztosítja. 90°-os kúpszöget használunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez, és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket.

corticalis

A több bekezdésű mikrobarázdált spirális felület a corticalisba kapaszkodva, jelentős teherviselő elemként funkcionál, mind a primer, mind a későbbi fázisban. A mikromenet kontúrja felfele beszűkül, míg a menetmag követi a 2,5 fokos, kúpos biológiai vonalvezetést. Ezen önzáró menet struktúra, a ciklois zsinórmenet geometriából eredően, elősegíti a dinamikus erőhatások levezetését, javítja a mikromozgás mentes állapotot, és biztosítja a gyors beépülést.

Anatómiai foggyökér forma, nagy menetemelkedésű, önkompressziós menet: Követi az anatómiai foggyökér formát. Az implantátum csavarmenet -kúposságának és nagy menetemelkedésű, nagy menetmélységű, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatással rendelkezik. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy igény szerint akár azonnal terhelhető legyen az implantátum, a nagy primerstabilitás eredményeként.

Lekerekített implantátum vég: Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

BIOLEVEL implantátum kézi behajtókulcs

BIOLEVEL implantátum gépi behajtókulcs

Hosszú

Rövid

Hosszú

Rövid

2,4 mm

2,4 mm

2,4 mm

2,4 mm

16


NORMÁL BIOLEVEL normál implantátum méretválasztéka átmérő

beültetési hossz 6 mm

8 mm

10 mm

11,5 mm

13 mm

16 mm

ø3,75

ø4,25

BIOLEVEL vékony implantátum fúrási protokoll

implantátum átmérő

fúró átmérő

ø2,0

ø3,75

ø4,25

ø2,5

ø2,8

ø3,2

ø3,65

ø4,2

ø5,2

lágy csont kemény csont

lágy csont kemény csont

17


BIOLEVEL Implant System

VASTAG ,,A” - típusú implantátumok normál platformmal A vastag, ø5,0 mm illetve ø6,0 mm átmérőjű, NORMÁL ø3,5 mm-es platformmal rendelkező BIOLEVEL implantátum kiválóan alkalmas átlagosnál nagyobb csontállomány esetében, a fogművek hosszútávú megtartására, normál rágóerő esetén. Alapanyaga homogén szerkezetű, nagy szilárdságú titánium ötvözet.

Spirálisan felület:

mikrobarázdált

Cone & hex Az összetett kúp & hatszög hasáb geometria a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, tökéletes illeszkedést biztosítja. 90°-os kúpszöget használunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez, és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket.

corticalis

A több bekezdésű mikrobarázdált spirális felület a corticalisba kapaszkodva, jelentős teherviselő elemként funkcionál, mind a primer, mind a későbbi fázisban. A mikromenet kontúrja felfele beszűkül, míg a menetmag követi a 2,5 fokos, kúpos biológiai vonalvezetést. Ezen önzáró menet struktúra, a ciklois zsinórmenet geometriából eredően, elősegíti a dinamikus erőhatások levezetését, javítja a mikromozgás mentes állapotot, és biztosítja a gyors beépülést.

Anatómiai foggyökér forma, nagy menetemelkedésű, önkompressziós menet: Követi az anatómiai foggyökér formát. Az implantátum csavarmenet -kúposságának és nagy menetemelkedésű, nagy menetmélységű, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatással rendelkezik. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy igény szerint akár azonnal terhelhető legyen az implantátum, a nagy primerstabilitás eredményeként.

Lekerekített implantátum vég: Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

BIOLEVEL implantátum kézi behajtókulcs

BIOLEVEL implantátum gépi behajtókulcs

Hosszú

Rövid

Hosszú

Rövid

2,4 mm

2,4 mm

2,4 mm

2,4 mm

18


VASTAG ,,A” BIOLEVEL vastag ,,A” - típusú implantátum méretválasztéka átmérő

beültetési hossz 6 mm

8 mm

10 mm

11,5 mm

13 mm

ø5,0

ø6,0

BIOLEVEL vastag implantátum fúrási protokoll

implantátum átmérő

fúró átmérő

ø2,0

ø5,0

ø6,0

ø2,5

ø2,8

ø3,2

ø3,65

ø4,2

ø5,2

lágy csont kemény csont

lágy csont kemény csont

19


BIOLEVEL Implant System

VASTAG ,,B” - tipusú implantátumok széles platformmal A vastag, ø5,0 mm illetve ø6,0 mm átmérőjű, NORMÁL ø3,5 mm-es platformmal rendelkező BIOLEVEL implantátum kiválóan alkamas átlagosnál nagyobb csontállomány esetében, a fogművek hosszútávú megtartására, normál rágóerő esetén. Alapanyaga homogén szerkezetű, nagy szilárdságú titánium ötvözet.

Spirálisan felület:

mikrobarázdált

Cone & hex Az összetett kúp & hatszög hasáb geometria a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, tökéletes illeszkedést biztosítja. 90°-os kúpszöget használunk, mely mikro mozgás mentes erőátvitelt eredményez, és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket.

corticalis

A több bekezdésű mikrobarázdált spirális felület a corticalisba kapaszkodva, jelentős teherviselő elemként funkcionál, mind a primer, mind a későbbi fázisban. A mikromenet kontúrja felfele beszűkül, míg a menetmag követi a 2,5 fokos, kúpos biológiai vonalvezetést. Ezen önzáró menet struktúra, a ciklois zsinórmenet geometriából eredően, elősegíti a dinamikus erőhatások levezetését, javítja a mikromozgás mentes állapotot, és biztosítja a gyors beépülést.

Anatómiai foggyökér forma, nagy menetemelkedésű, önkompressziós menet: Követi az anatómiai foggyökér formát. Az implantátum csavarmenet -kúposságának és nagy menetemelkedésű, nagy menetmélységű, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatással rendelkezik. Ez által lehetőség nyílik arra, hogy igény szerint akár azonnal terhelhető legyen az implantátum, a nagy primerstabilitás eredményeként.

Lekerekített implantátum vég: Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

BIOLEVEL implantátum kézi behajtó kulcs

BIOLEVEL implantátum gépi behajtó kulcs

Hosszú

Rövid

Hosszú

Rövid

2,4 mm

2,4 mm

2,4 mm

2,4 mm

20


VASTAG ,,B” BIOLEVEL vastag ,,B” - típusú implantátum méretválasztéka átmérő

beültetési hossz 6 mm

8 mm

10 mm

11,5 mm

13 mm

ø5,0

ø6,0

BIOLEVEL vastag implantátum fúrási protokoll

implantátum átmérő

fúró átmérő

ø2,0

ø5,0

ø6,0

ø2,5

ø2,8

ø3,2

ø3,65

ø4,2

ø5,2

lágy csont kemény csont

lágy csont kemény csont

21


BIOLEVEL Implant System

Felépítmények 5. Anatómiai fej, normál

1. Ínyformázó fej

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

ø 5,0

Sulcus (mm) ø 6,0

2

4

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

6

2. Univerzális fej, kúpos

ø ø ø 3,25 3,75 4,25

Fej magasság (mm)

ø 5,0

ø 6,0

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

10

Fej magasság (mm)

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

9

ø 5,0

Sulcus (mm) ø 6,0

ø 5,0

ø 6,0

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

10

7

9

ø 5,0

Sulcus (mm) ø 6,0

7

9

8. Gömbfej

4. Univerzális fej, 25°-os

Fej magasság (mm)

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

22

7

7. Anatómiai fej, 25°-os

3. Univerzális fej, 15°-os

2.

ø 6,0

6. Anatómiai fej, 15°-os

Platform (mm)

1.

ø 5,0

Sulcus (mm)

3.

ø 5,0

ø 6,0

4.

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

10

5.

6.

7.

ø 5,0

Sulcus (mm) ø 6,0

8.

2

4

6

9.


Felépítmények 9. Lokátor fej

14. Mintavételi fej, nyitott kanalas

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

ø 5,0

ø 6,0

2

4

ø ø ø 3,25 3,75 4,25

6

10. Stég fej

ø 5,0

ø 6,0

10

15. Mintavételi fej, 15°-os

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

ø 5,0

ø 6,0

2

4

ø ø ø 3,25 3,75 4,25

6

ø 5,0

ø 6,0

10

16. Mintavételi fej, 25°-os

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

ø 5,0

ø 6,0

2

4

Fej magasság (mm)

Platform (mm)

Sulcus (mm)

ø ø ø 3,25 3,75 4,25

6

12. Multi-unit fej, 30°-os

ø 5,0

ø 6,0

10

17. Mintavételi fej, zárt kanalas

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

ø 5,0

ø 6,0

2

4

Fej magasság (mm)

Platform (mm)

Sulcus (mm)

13. Cirkon alap

ø ø ø 3,25 3,75 4,25

6

ø 5,0

ø 6,0

10

18. Technikai implantátum

Platform (mm) ø ø ø 3,25 3,75 4,25

11.

Fej magasság (mm)

Platform (mm)

Sulcus (mm)

11. Multi-unit fej, 15°-os

10.

Fej magasság (mm)

Platform (mm)

Sulcus (mm)

12.

13.

ø 5,0

Platform (mm) ø 6,0

ø ø ø 3,25 3,75 4,25

14.

15.

16.

ø 5,0

17.

ø 6,0

18. 23


BIOLEVEL Implant System

SEBÉSZETI FÚRÓK A BIONIKA fúrók, - melyeket az implantátum behelyezése során alkalmazhat- széles méretválasztékban kaphatóak (akár különböző műszerkészletekkel kompatibilisen, hogy minél gazdaságosabb megoldást nyújthassunk Önnek). Fúróink külső hűtésűek és csontgyűjtő tulajdonsággal is rendelkeznek. A saválló ötvözött acél illetve a kiváló élesség hosszútávú használatot garantál. Minden fúró a szükséges fúrási mélységeknek megfelelően beosztással van ellátva. Az átmérőket színkódokkal jelöljük. A Spirál fúrók célszerűen megválasztva az implantátum fészek előkészítésére alkalmasak. Használatuk a fúrási protokoll szerint ajánlott, mind lágyabb, mindpedig keményebb csontszerkezet esetén.

16 mm

A Nyaktágító fúrók az implantátum fészek szükség szerinti tágítására alkalmas, mellyel a csontfészek felső egyharmadát célszerű kitágítanunk. Használatuk átlagosnál keményebb csontszerkezetnél ajánlott.

13 mm 11,5 mm 10 mm 8 mm

0 mm

6 mm

csúcs 24

csúcs hossz


Fúrók

Magfúró ø2,0 mm

Lándzsahegyű fúró

Magfúró ø2,5 mm

Gömbvégű maró

Magfúró ø2, 8 mm

Nyaktágító fúró ø3,25 mm

Magfúró ø3,2 mm

Nyaktágító fúró ø3,75 mm

Magfúró ø3,65 mm

Nyaktágító fúró ø4,25 mm

Magfúró ø4,2 mm

Nyaktágító fúró ø5,0 mm

Magfúró ø5,2 mm

Nyaktágító fúró ø6,0 mm

25


BIOLEVEL Implant System

Beültető műszerek Fejcsavar kulcs, kézi

Implantátum behajtó, gépi

Hosszú és rövid

Hosszú és rövid

6Lt1,2 mm

6Lt2,1 mm

Anyag: saválló acél Anyag: saválló acél

Fejcsavar kulcs, gépi

Implantátum behajtó, kézi

Hosszú és rövid

Hosszú és rövid

6Lt2,1 mm

6Lt1,2 mm

Anyag: saválló acél

Anyag: saválló acél

Gömbfej kulcs, keresztfejű

Gömbfej kulcs, gépi

Hosszú és rövid

Keskeny és széles

6Lt2,1 mm

Anyag: saválló acél

Anyag: saválló acél

Gömbfej kulcs, kézi Négyszög kulcs, gépi

Hosszú és rövid 4Lt3,9 mm Anyag: saválló acél

26

6xLt2,7 Anyag: saválló acél


Műszerek

Lokátorfej kulcs, kézi

Ínylyukasztó, gépi

Hosszú és rövid ø3,5 mm

3Lt2,1 mm

ø4,0 mm

Anyag: saválló acél

Anyag: saválló acél

Srégfejkulcs, kézi

Ínylyukasztó, kézi

6xLt2,7 mm

ø4,0 mm

Anyag: saválló acél

Anyag: saválló acél

Kézi behajtó kulcs

Méllységmérő

Anyag: saválló acél

ø3,0 - 4,0 mm Anyag: saválló acél

Irányjelző

Vékony ø2,5 - 3,0 mm Vastag ø3,0 - 4,0 mm Anyag: saválló acél

27


BIOLEVEL Implant System

Racsnis nyomatékkulkcs A nyomatékkulcs a csavarok, valamint az implantátumok megszorítására és behelyezésére szolgál. Előre beállított csavarónyomaték mellett, ez megakadályozza az implantátum roncsolását és biztosítja az optimális erőátvitelt az implantátum behelyezése során. A nyomaték skálája 10-35 Ncm között változik, plusz-mínusz öt százalékos pontossággal. Az ellenkező oldalon levő skála ellenirányú nyomatékként használható. A nyomatékkulcs egyszerű racsnikulcs funkcióban is működtethető.

• Ergonómikus kialakítás • Megbízható élettartam • Precíz nyomaték szabályozás

1.

• Rozsdamentes acél • Hangjelzés • Cserélhető kulcsbetét • Nem állítódik el használat közben a nyomatékérték • Professzionális minőség

2.

1. Racsnis nyomatékkulcs 2. Implantátum behajtó, kézi 3. Zárócsavar 4. Biolevel implantátum

3.

4.

28

10 mm 20 mm 30 mm végtelenített nyomaték A kívánt nyomatékok 10 Ncm-től jobbra forgatással állíthatók be


Nyomatékkulcs Racsnis nyomatékkulcs alkalmazások

Zárócsavar

Kézi behajtókulcs

Ínyformázó fej

Kézi behajtókulcs

Fejcsavar Univerzális fej, kúpos Univerzális fej, ferde Anatómiai fej, egyenes

Racsnis nyomatékkulcs 20 Ncm

Anatómiai fej, ferde Cirkon alap Paracentrikus (stég) fejcsavar Műanyag stég fej Paracentrikus (stég) csésze

Racsnis nyomatékkulcs 15 Ncm

Cső fej Mintavételi fejcsavar Mintavételi fej, zárt kanálhoz

Racsnis nyomatékkulcs 10 Ncm

Mintavételi fej, nyitott kanálhoz O-gyűrűs patent fej Fémsapka

Racsnis nyomatékkulcs 20 Ncm

O-gyűrű

29


BIOLEVEL Implant System

Nagy műszerkészlet Műszerkészletünk a fogászati implantációhoz nélkülözhetetlen műszereket tartalmazza, nagy méretválasztékban, a széles körű felhasználhatóság érdekében. A tálca, amelyben a műszerek el vannak helyezve, alkalmas a műszerek sterilizálására is. A dobozzal együtt ill. a dobozból kiemelve külön is sterilizálható a tálca. A műtéttechnikai sorrend szerint van a tálca felépítve, feliratozás, illetve nyilazás könnyíti meg a használatot.

1

2

3

4

5 10

9

12

11

17

18

6 7

8

19 20 21 22 27 28 15

30

14

23

16

24

13

29

25

26

32

30

31


Műszertálca

1. Gömbvégű maró

12. Lokátorfej kulcs

23. Ínylyukasztó, gépi, hosszú

2. Lándzsahegyű fúró

13. Implantátum behajtó, kézi, rövid

24. Ínylyukasztó, gépi, rövid

3. Előfúró

14. Implantátum behajtó, kézi, hosszú

25. Ínylyukasztó, gépi, hosszú

4. Előfúró

15. Implantátum behajtó, gépi, rövid

26. Ínylyukasztó, gépi, rövid

5. Mélységmérő

16. Implantátum behajtó, gépi, hosszú

27. Négyszögkulcs

6. Univerzális spirálfúrók (5db)

17. Fejcsavar kulcs, gépi, rövid

28. Ínylyukasztó, kézi

7. Magfúrók (20db)

18. Fejcsavar kulcs, hosszú, gépi

29. Irányjelző, vékony

8. Corticalis nyaki kiképzőfúrók (5db)

19. Gömbfej kulcs, gépi, rövid

30. Irányjelző, vastag

9. Fejcsavar kulcs, rövid, kézi

20. Gömbfej kulcs, gépi, hosszú

31. Kézi behajtó kulcs

10. Fejcsavar kulcs, hosszú, kézi

21. Gömbfej kulcs, kézi, rövid 32. Racsnis nyomatékkulcs

11. Stégfejkulcs

22. Gömbfej kulcs, keresztfejű, hosszú

31


BIOLEVEL Implant System

Kis műszerkészlet A tálca, amelyben a műszerek el vannak helyezve, alkalmas a műszerek kisterilizálására is. A dobozzal együtt ill. a dobozból kiemelve külön is sterilizálható a tálca. A műtéttechnika sorrendje szerint van a tálca felépítve, feliratozás illeltve nyilazás könnyíti meg a felhasználást. Praktikus, gazdaságosabb megoldás, amelyben ugyanúgy megtalálhatóak a műtéthez nélkülözhetetlen eszközök, mint a nagy tálcában, csupan kisebb méretválasztékban. 1

2

3

5

4

19

20

7 6 16

8

9

11

10 21 17

32

18

12

13

14

15


Műszerek

1. Gömbvégű maró

9. Implantátum behajtó, gépi, hosszú

16. Ínylyukasztó, gépi, hosszú

2. Lándzsahegyű fúró

10. Implantátum behajtó, kézi, rövid

17. Lokátorfej kulcs

3. Előfúró

11. Implantátum behajtó, kézi, hosszú

18. Stégfejkulcs

4. Előfúró

12. Gömbfej kulcs, gépi, rövid

19. Irányjelző, vékony

5. Mélységmérő

13. Gömbfej kulcs, gépi, hosszú

20. Irányjelző, vastag

6. Corticalis nyaki kiképzőfúrók (5db)

14. Gömbfej kulcs, kézi, rövid

21. Racsnis nyomatékkulcs

7. Magfúrók (5db)

15. Gömbfej kulcs, kézi, hosszú

8. Implantátum behajtó, gépi, rövid

33


BIOLEVEL Implant System

34


35


BIONIKA

BIONIKA Medline Kft. H-3516 Miskolc, Tégla utca 29. Mobil.: +36 20 386 0588 • Tel: +36 46 652 406 sale@bionika.hu • www.bionika.hu

Biolevel implant catalaog  

Egyszerűen nagyszerű. Széles spektrumú kompatibilitás