Page 1

Текст: Николета Дякова

чиста

печалба Знаете ли кой е най-новият коз, с който ще си осигурите чиста печалба в играта за съвършена кожа? Мицеларната вода! Макар че вече са минали повече от 15 години от създаването на това средство за почистване на лицето, сега то е в своя час пик! Напоследък все повече жени по света са очаровани от тази алтернатива за отстраняване на грима и замърсяванията без вода. Но въпреки, че бележат истинска сензация в света на козметиката, около действието и предназначението на мицеларните води все още има много неизвестни, които сега ще се опитаме да изясним.

Основна концепция Най-голямото предимство на този козметичен продукт е ненадминатото му свойство да почиства лицето до съвършенство, без да е необходимо измиване с вода след употребата му. Специфичното му действие се дължи на отличителния компонент във формулата му мицелите. Те представляват специални сфери, които се намират във водна среда. При контакт с кожата тези частици имат способността да се отварят и да улавят както всички замърсявания и следи от грим върху епидермиса, така и излишния себум по повърхността му. След това те отново се затварят и кожата остава идеално почистена, освеже-

на и омекотена. Благодарение на тази уникална система мицеларият разтвор е едно от най-добрите средства за бързо и лесно отстраняване дори на водоустойчив макияж.

Сформиран екип Мицеларните води са един от най-нежните продукти за експресно почистване на лицето. Сред първите, които постигат успех в разработването на това козметично средство е френската дерматологична марка BIODERMA, която преди около 15 години патентова уникалната формула на мицеларен разтвор. Тя се отличава с изключителна толерантност дори към най-чувствителната кожа и именно това ценно качество се запазва при разработването му и от останалите козметични брандове. Това средство не съдържа алкохол и други агресивни компоненти и ограничава риска от евентуални алергични реакции до минимум. Те запазват баланса в хидро-липидния слой на кожата и оказват успокояващо, хидратиращо и тонизиращо действие. Някои от тях са обогатени със специфични съставки, които ги правят подходящи за различните видове кожа. Екстрактът от зелен чай и цинкът например осигуряват

матиращ и противовъзпалителен ефект за тази от мазен тип, мицеларните разтвори, обогатени с алантоин пък са чудесен избор за силно чувствителната и детската кожа, а тези с различни растителни екстракти и масла имат подхранващо и омекотяващо действие.

Право в целта Когато избирате мицеларена вода, за да почистите лицето си, е добре да използвате два памучни тампона, напоени с нея. Първият бързо и ефективно ще отстрани всички замърсявания и излишния себум от епидермиса, а вторият ще остави фин бариерен слой от водни молекули и естери на мастните киселини по повърхността му. Именно така можете да сте сигурни, че кожата ви няма да се нуждае от допълнително измиване, а ще бъде добре овлажнена и ще изглежда по-свежа и тонизирана. Освен това мицеларните води са подходящи и за премахване на макияжа в областта на околоочния контур. Експресното им действие ви гарантира, че ще го постигнете без риск от излишен натиск върху деликатната зона. Така получавате и втори бонус - своеобразна превенция срещу по-ранната поява на бръчки.


face control beauty

За да разберем повече за създаването на първия мицеларен разтвор и за качествата на това козметично средство, потърсихме мнението на Деница Генова – трейнинг мениджър на BIODERMA за България. Ето какво сподели тя специално за читателите на ROUGE:

Г-жо Генова, как възниква идеята за създаването на мицеларния разтвор? Мицелите имат уникалното свойство да улавят замърсяванията и излишното омазняване по повърхността на лицето и то действайки много деликатно. Установявайки това, специалистите на BIODERMA решават, че тези компоненти са изключително подходящи за създаването на формула, която да почиства кожата в дълбочина. Така през 1995 г. лабораториите на марката разработват мицеларния разтвор Sensibio H2O. Тя първа патентова формулата на това откритие и без да преувеличавам мога да кажа, че това е един от най-големите успехи на BIODERMA. Този продукт си спечели безброй почитатели в целия свят, стана най-продаваният в историята на марката и е едно от най-предпочитаните средства за почистване на лицето. На какво смятате, че се дължи този успех? Може би най-вече на ефективното му действие и на толерантното му отношение към кожата. Стремежът на BIODERMA бе да разработи продукт, който е подходящ дори за най-чувствителната кожа. И марката успя да го по-

стигне. Мицеларният разтвор е първото козметично средство, което почиства съвършено, без да съдържа сапун и масла. Този факт го превръща в продукт, който е много нежен към кожата и не предизвиква алергични или възпалителни реакции.

С какво се отличават формулите им? Първата формула на мицеларен разтвор, която разработва марката, е тази на Sensibio H2О. Най-отличителното й качество е, че тя е подходяща за всяка кожа, проявяваща различни признаци на чувствителност. Това могат да бъдат нисък праг на поносимост спрямо определени дразнители, склонност към зачервяване или проявява на дерматит например. А както вече споменах, естетичните интервенции също могат да предизвикат такъв ефект. От своя страна формулата на Sebium H2О включва и уникална патентована съставка FLUIDACTIVE®, която регулира нивото на себумната секреция и предотвратява появата на различни несъвършенства като запушени пори и комедони. Благодарение на нея тази мицеларна вода действа добре както на чувствителната кожа, така и на тази от мазен тип.

Благодарение на изключителните си качества революционният продукт на BIODERMA - SENSIBIO H2O, спечели годишната награда на Българския Фармацевтичен Съюз в категория медицинска козметика за 2010 г. Формулата на тази мицеларна вода е с неутрално pH, няма аромат и не съдържа алкохол и така осигурява успокояващо, овлажняващо и противовъзпалително действие за чувствителната кожа от всякакъв тип. SENSIBIO H20 моментално я дарява с усещане за свежест и чистота като същевременно запазва баланса в хидролипидния й слой и повишава прага на поносимостта й.

3


beauty

face control

2 1. EAU MICELLAIRE DOUCEUR на LANCÔME – мицеларна вода за експресно почистване на лицето, устните и околоочния контур. Формулата й е обогатена с екстракти от бял лотос, френска роза и анасон, които осигуряват антиоксидантно и противовъзпалително действие и правят тена по-сияен.

3

1

2. EAU MICELLAIRE DEMAQUILLANTE EXPRESS на DIOR – мицеларна вода за всички типове кожа, която почиства бързо и нежно. Тя е обогатена с екстракт от лилия, който осигурява успокояващо и защитаващо действие и осигурява превенция срещу преждевременното стареене. 3. MICELLAR LOTION CLEANSER от линията DERMA CALM на ERICSON LABORATOIRE – лосион 2 в 1 за почистване на грима и замърсяванията, подходящ за чувствителната кожа. Формулата му включва комплекс от изворна морска вода и растителни екстракти, които имат успокояващо, омекотяващо и антиоксидантно действие. 4. Lotion Micellaire confort extreme на ROC® мицеларна вода, която нежно и ефективно почиства епидермиса и осигурява максимален комфорт. Формулата й включва успокояващи агенти като алантоин и витамин B5 и прави кожата по-мека и гладка. 5. RASPBERRY CLEANSING WATER на Dr RENAUD - експресен почистващ лосион с формула 3 в 1, която едновременно отстранява грима, почиства замърсяванията и тонизира. Продуктът е подходящ дори за най-чувствителната кожа и е обогатен с три съставки, които осигуряват интензивна хидратация. n

4

4

5

Micelarni1[1]  

Test PDF